Megváltott ​szerető (Fekete Tőr Testvériség 6.) 807 csillagozás

J. R. Ward: Megváltott szerető J. R. Ward: Megváltott szerető

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Fekete Tőr Testvériség elkötelezetten hűséges tagja, a lenyűgözően jóképű Phury felel a testvériség vérvonalának életben tartásáért. Mint a kiválasztottak Nemzője, neki kell utódokról gondoskodnia, hogy újabb harcosok szülessenek, akik majd folytatják a küzdelmet a vámpírok gyilkosaival.

Cormia, a Nemző első számú asszonya a félelmet nem ismerő harcos lelkébe lát, és megérzi gyengeségeit. Miközben az Alantasok Társaságával folytatott háború egyre jobban elmérgesedik, tragédia árnyéka vetül a testvériség házára, és Phurynek döntenie kell; kötelesség vagy szerelem…

J. R. Ward neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Alexandra, Pécs, 2018
480 oldal · ISBN: 9789634473657 · Fordította: Lukács Lászlóné
>!
Alexandra, Pécs, 2018
638 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472223 · Fordította: Lukács Lászlóné
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
774 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542850 · Fordította: Lukács Lászlóné

Kapcsolódó zóna

!

Fekete Tőr Testvériség

562 tag · 334 karc · Utolsó karc: 2024. január 2., 17:50 · Bővebben


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Rhage · Vishous · Wrath · Butch O'Neal · Qhuinn · Lassiter · Rehvenge · Blaylock · John Matthew · Phury · Dr. Jane Whitcomb · Xhex · Trez · Cormia · Layla

Helyszínek népszerűség szerint

Caldwell


Kedvencelte 142

Most olvassa 35

Várólistára tette 104

Kívánságlistára tette 114

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
J. R. Ward: Megváltott szerető

Az eddigi véleményeket olvasgatva, sokkal rosszabbra számítottam. Rendesen lehetett vele haladni. Ha a főszálat nem vesszük figyelembe, mert az olyan két lépést előre, egyet vissza helyzet volt, nagyon sok minden történt ebben a részben.
Gondolok itt Lash és John Matthew egyre jobban elmérgesedő helyzetére, vagy Qhuinn és Blake barátságában lévő változásra, vagy az újabb Rehvenge körüli meglepetésekre. /Őt egyre jobban kedvelem!/ Remélhetőleg a saját könyvében is megmarad az iránta való lelkesedésem./
Kicsit olyan érzésem van, mintha nem is kifejezetten Phury, hanem inkább mindenki könyve lett volna ez a kötet.
Cormia nem volt rossz hősnő. Ártatlan, naiv virágszál, de a szerethető fajta. Jókat mosolyogtam azokon a jeleneteken, amikor először rácsodálkozott a világra, miközben ismerkedett a modern technikai eszközökkel. Phury már más kérdés. Vele se volt bajom, de úgy érzem, a melodrámán és a függőségén kívül, nem sok mindent tudott kezdeni az ő karakterével az írónő.

11 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
J. R. Ward: Megváltott szerető

Phury nem lett kedvenc. Annyi nyafogás volt a könyvben meg önsajnálat, alig vártam, hogy vége legyen. Cormia meg ahhoz képest hogy mennyire félt az elején, most azt se tudja, hogyan adja P. tudtára, hogy megváltozott az álláspontja. A mellékszálak hozták a szokásos izgalmas formájukat, de a főszál nekem nem jött be. Sajnos.

2 hozzászólás
DarknessAngel>!
J. R. Ward: Megváltott szerető

Istenem a vége, egyszerűen a happy endek happy endje *.*
Phuryra nagyon haragudtam, nemcsak magát tette tönkre, de még a testvéreket is bántotta a tetteivel, valamint Cormiát is, a Bella iránti megszállotságából pedig már nagyon elegem lett. De, mit ad isten, fokozatosan kezd magába szállni, és kijózanodni… és amikor már nem egy őstulokként viselkedik, akkor nagyon, de nagyon imádnivaló is tud lenni.
Cormiát az elején eléggé sajnáltam, mert szegény egyedül volt egy teljesen ismeretlen környezetben, semmit nem ismert, és Phury se nagyon törődött vele, de aztán összebarátkozott Johnnal, és jaj, azok ketten, a két elveszett lélek nagyonis egymásra talált.
És ha már Johnnál tartok, akkor, ó, te jó, ég! A Phury elleni kirohanása, a Lash ügy, és az utánna való beszélgetése Wrathtal, és ó,igen… a Xhex-John apró kis közjáték. Szóval imádtam, imádom a srácot, de tényleg.
Muszáj megemlítenem a két új legkedvesebb, és legszeretetteb párosomat: Blay és Qhuinn ^^
Mármint, áááá, ez meg mi, úrsiteeeen!!! Oda voltam meg vissza, végigvigyorogtam a köztük levő párbeszédeket, és jesszus, elolvadtam, amikor, hát… tudjátok :D
Nem akarok spoilerezni, de jaj, még annyi mindent tudnék írni, hogy csak na. Ezért inkább megyek is a következő részre.

7 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
J. R. Ward: Megváltott szerető

Hogy én ezt a részt mennyire szerettem, talán ez volt eddig a legjobb. :) Mondjuk tény, hogy Cormia és Phury kettőse nem kapkodta el a dolgokat és mindent túlbonyolított és dramatizált és Phury persze olyan dinnye volt, hogy saját magának ártott jaaaj de megvertem volna én is XD és persze arra sem gondolt mások pl Zsadist hogy a fenébe érzi magát. És a mellékszálak te jó ég :O Lash egy rohadék…de így már értelmet nyert miért is. Q+B ajjj tudom, hogy még sokáig kell várnom, hogy végre legyen valami :D Alig várom Rehv könyvét :)

Ms_thebetty>!
J. R. Ward: Megváltott szerető

Azt gondoltam, miután alszom egyet a befejezésre, fogok tudni mit mondani. De nem. Nem tudok.
Tudjátok, ha V könyvére azt mondtam, hogy a legjobb, akkor Phury történetére nincsenek szavak, mert az hogy „legjobb” vagy „leg-legjobb” nem írja le jól. És nem is próbálkozom, hogy találjak jó szót, mert úgy érzem tényleg nincs.
Ezt az egy részt tudom kedvenccé avatni az eddigiek közül.
A testvérek közül pedig ezzel a könyvvel Phury erőlködés nélkül emelkedett az első helyre nálam. Örökre.❤❤❤
~~~~~~~~~~~~
Ami a könyv egyéb részeit illeti: izgalmas volt. Jöttek nem várt fordulatok, új szereplők, miegymás. Nem tudom, ki a bánatos fene ez a Lassiter, de szimpatikus :D Az ifjonc tanoncok (értsd: JM, Q és Blay) még nem hatnak meg.

P.S.: Már nem is idegesítem magam a vesszők miatt… :D

8 hozzászólás
Amaryll87>!
J. R. Ward: Megváltott szerető

Ez is Testvériség, ez is szerelem. Bár nekem nem igazán csak Phury története a könyv. Meg Phury mint Nemző… De amúgy szeretem könyv.

Milli88 P>!
J. R. Ward: Megváltott szerető

Eddig kimagasló köteteket olvashattam, de ez most annyira nem tetszett.
Phury mindenkinek jót akart, és mindenkit maga elé helyezett, de a végére nálam ez már kicsit túl sok(k) volt. Átestünk a ló túlsó oldalára, és elkalandoztunk egy bizonyos tesze-tosza, nesze semmi, fogd meg jól felé.
Cormiat igazából nem tudtam okolni a történtek miatt. Egy számára idegen világban próbált egyedül boldogulni, ami sikerült is neki úgy, ahogy. Bár azért néha őt is megráztam volna, ahogy a drágalátos Nemző-t, hogy kattanjon helyre az a valami a fejükben. :)

Lash sosem volt a szívem csücske, ezzel a résszel bebizonyosodott számomra, hogy miért volt mindig is annyira irritáló, és egy cseppet sem szimpatikus. Mindenesetre érdekes fordulat volt Ward-tól. Le a kalappal. Kíváncsian várom, hogy mit hoz ki ebből a szálból.

És, aminek a legjobban örültem ebben a részben, az spoiler
Lassiter érdekes karakternek tűnik. Bár eddig nem sokat tudtam meg róla, de ez a kicsi felkeltette az érdeklődésem. Bízom benne, hogy jó karakter lesz, és megszeretem a kis neoncsövet. :D

_Leelan_>!
J. R. Ward: Megváltott szerető

Phury drágám, annyira jó szívű, olyan segítő kész, de basszus!!!! Térjen már észhez!!!
Ez a könyv nem igazán tetszett. Sokadik olvasásra sem tudok megbékélni az önpusztításával, azzal, hogy milyen lassan ébred rá a saját érzéseire. Szegény Cormia olyan jó és tiszta, ő pedig folyton Bellát akarja… persze lassan formálódik a szerelme Cormia felé, amit a függősége sem könnyít meg, de rengeteget szenved feleslegesen.
Hogy képzelte azt a fürdőben?! Emiatt nem igazán szerettem meg, pedig olyan jó potenciál volt a karakterében.
Mégis érdekes, hogy a sorozatban ennek a könyvnek a vége tetszik a legjobban :) *-* Az valami csodás :)
Végre újításokat hajt végre Phury a Kiválasztottak világában, új életet kezd„ mint Nemző, mint Cormia Parancsolója, és végre egyenesbe kerül az élete. És aztán jön Z és a Testvériség, és énekelnek *-* Persze mind ez Nallanak szól *-* Olyan csöpögősen tökéletes, olyan nyálasan szép vége lett ennek az amúgy rögös utat bemutató résznek, hogy Phuryvel együtt mi is megváltásnak érezhetjük azokat a pillanatokat :)
Imádlak Ward, még akkor is, ha Phurynek olyan utat adtál, ami nekem nem éppen tetszetős :)

Nem tudom mi lehet a fejében amúgy ennek az írónőnek XD Ha a szereplői beszélnek a fejében az alapvetően kis probléma, de hogy még a fejében beszélő szereplőnek a fejében is beszél egy szereplő(varázsló) az már tényleg nagy baj xDDD

2 hozzászólás
csillagka>!
J. R. Ward: Megváltott szerető

Sajnos egy éve nem volt időm FTT könyvet olvasni, ha lehetne kezdeném elölről mert azok a részek sokkal jobban tetszettek.
Ezzel a könyvvel alapvető problémáim voltak többféle formában. Phury sajnos nálam is a legkevésbé kedvelte testvér, a nemző szerepet se bíznám egy szűz férfira de ez már az Őrző gondja az amit szerencsétlenkedik a nem megfelelő feladat miatt az pedig az övé. Nálam a sorozat negatív szereplői az alantasok, nem azért mert gonoszok, hanem mert egyszerűen nem értem a szerepüket egyszerűen unalmas a babahintőporozás, és nincs előremutató fejlődési történet, nálam ez a rész se hozta el valahogy olyan mintha hercegekre primitív gyengeelméjű hordák vadásznának (sikerrel), nincsenek egy súlycsoportban és itt a következő probléma komolyan felszerelt házak nem tudják az a gondot megoldani, ami három kamasznak áldozat nélkül sikerül.
A másik gondom a hűségesek szerepe mert nekem úgy tűnik csak csökkennek és nincs utánpótlás, vagyis nem látszik a következő generáció.
Szóval nekem ez a rész egy oltári nagy katyvasz volt a feléig untam, utána tagadhatatlanul beindult de ennek a párosnak nem tudtom teljes szívből örülni, akkor sem ha Cormia kimondottan aranyos, de semmi több.
2.
Eddigi leggyengébb darab ez tagadhatatlan, de második olvasásra egy kicsit jobban tetszett mint először. Kicsit mélyebben megérintett a kiválasztott probléma, és a XXI századi megközelítés. Nagyon rossz lehet ha nincs rá szükség, nem lehet könnyű feldolgozni. Az alantasoknál jobban eddig csak Lash utáltam. ( mind a kettőből van benne jócskán) Nem értem Ward hogyan tudott ennyire felszínes, röhejes, semmitmondó ellenséget kitalálni a szuper vámpírjai mellé. Lassiter pedig igazi Moore Raziel ( első pillanattól imádom) ragyogó lénye remélem feljebb repíti a sorozatot :)
3.
következő részhez is spoiler

2 hozzászólás
l_moni>!
J. R. Ward: Megváltott szerető

Phury, Phury.
Egy függő ember süllyedése majd felszabadulása.
Nehéz témát érint. Habár jelen van a való életben mégis kevesen beszélnek róla, a kábítószer nyomorba dönt. Lelki és testi nyomorba.
Eleinte mérges voltam, miért is kell olvasni egy függő embertől aki hamis érzelmeket beszél be magának. Nem értettem Phuryt miért is viselkedett úgy ahogy. Miért nem figyelt Cormiára, aki viszont nagyon is figyelt volna rá.
Szépen írja le a miként is küzdöttek a démonaikkal, miként is szerettek egymásba.
Tetszett a történetük, de nem lett kedvenc.
Fura egy világot alakított ki az Őrző.
Nemző, több tucat asszonnyal.
Nők, akiknek csak a gyerekszülés a dolguk.
Igazán kellett már a változás.


Népszerű idézetek

gladyna>!

– Egy címet szeretnék megtudni.
– Úgy nézek én ki, mint egy telefonkönyv?
– Ami azt illeti, úgy nézel ki, mint egy rakás szar.
– Úgy látom, te sem felejtetted el a régi bókjaidat. – Rehv felhajtotta a kávé maradékát. – Miből gondo­lod, hogy tudok neked segíteni?
– Mert.
– Ha lennél szíves beszúrni ide-oda néhány igét meg főnevet, akkor talán megértenélek.

Faythe P>!

Létezett vajon olyan gyógyszer, hogy anti-Viagra? Potens-nix? Lekonyulicillin?

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Matthew
Sunshine>!

A Rhage nevű testvér hangja dörrent meg.
– Az a sok önelégült, előítélettel teli, piperkőc…
– Csak óvatosan az öltözködésre vonatkozó megjegyzésekkel! — vágott közbe a Butch nevű. — Erre a témára érzékeny vagyok.
– …élősködő, szemellenzős, álszent gazember…
– Mondd csak ki, mit érzel igazából! — mondta valaki.
– …nyugodtan foghatják a francos ünnepségüket, és feldughatják maguknak.
A király halkan felnevetett.
– Még szerencse, hogy nem vagy diplomata, Hollywood.

Kapcsolódó szócikkek: Rhage · Wrath
girlhu>!

Ebben a pillanatban éles, sivító hanggal megszólalt a füstriasztó.
Phury felnevetett, oldalra fordult, és a mellkasára vonta Cormiát.
– Öt… négy… három.. kettő…
– Booooocsiiiiiiiii! – kiáltotta Layla a földszintről.
– Ezúttal mi történt, kiválasztott? – kiabált vissza Phury.
– Rántotta – érkezett a hangos válasz.
Phury megrázta a fejét, és halkan odasúgta Cormiának.
– Pirítósra tippeltem.
– Az nem lehetne. Tegnap tönkretette a kenyérpirítót.
– Tényleg?
Cormia bólintott.
– Pizzát akart sütni benne, és hát a sajt…
– Mindenbe belefolyt?
– Mindenbe.
Phury hangosan visszakiáltott a lánynak.
– Semmi baj, Layla! Mosd el a serpenyőt, és próbáld meg újra!
– Attól félek, ez az edény már nemigen alkalmas rá.
Phury odasúgta Cormiának.
– Azért se fogom megkérdezni. Nem fémből vannak ezek a vackok? De, gondolom, igen.

730. oldal, 57. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Cormia · Layla · Phury
Miah>!

— Nocsak, nocsak, csak nem a jó öreg Wrath királyhoz van szerencsém és az ő vidám kis csapatához? Esküszöm, fiúk, nektek gyerekműsorokban kellene fellépnetek, olyan átkozottul jókedvűek vagytok!
— Remek — dörmögte Rhage. — A humora még mindig a régi.
V kifújta a levegőt.
— Ne verjem ki belőle?
— Próbáld meg inkább azzal a bizonyos kezeddel, ha tudod…
Wrath szigorúan rájuk nézett, mire mindketten egy „én-nem-csináltam-semmit" típusú ártatlan tekintettel néztek vissza rá.

49. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter · Rhage · Vishous · Wrath
DarknessAngel>!

– Hadd mutassam be neked Lassitert, a bukott angyalt! Amikor legutóbb a Földön járt, szörnyű pestisjárvány pusztított Közép-Európában…
– Hé, az tényleg nem az én hibám volt…
– …amely kiirtotta az emberi lakosság kétharmadát.

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter · Wrath
girlhu>!

Egy ház akkor is tud üres lenni, ha tele van emberekkel.

24. fejezet

girlhu>!

Az „örökké szeretni foglak” nem feltétlenül kell hogy elhangozzon ahhoz, hogy a másik érezze.

739. oldal, Legutolsó mondat

island>!

Az isten… verje meg! Tényleg totál részeg volt.
Ezzel a felismeréssel megfordult, és belenézett a vécékagylóba. Fekete volt, mint szinte minden a Zero Sumban, de tudta, hogy tiszta. Rehv mindig is ügyelt arra, hogy tiszta legyen a klub.
Nos, leszámítva a prostikat. Meg a kábítószereket. És a bukmékereket.
Na jó, szóval higiéniai szempontból volt tiszta, nem pedig a büntető törvénykönyv szerint.

53. fejezet

1 hozzászólás
hiviki P>!

– Régóta nem láttuk egymást. Hál' istennek! Hogy a francban vagy?
Mielőtt a fénylő alak válaszolhatott volna, V káromkodott egyet.
– Ha most megint végig kell hallgatnom azt a Keanu Reeves-féle mátrixos dumát, hogy „Én vagyok Neo”, esküszöm, felrobbanok.
– Nem inkább Neont akartál mondani? – vágott közbe Butch. – Mert tisztára úgy néz ki, mint egy francos neonreklám.

Kapcsolódó szócikkek: Butch O'Neal · Lassiter · Vishous · Wrath

A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Sherrilyn Kenyon: Éjféli vad
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése
Kresley Cole: Vámpírbosszú
Jeaniene Frost: Első lobbanás
Nalini Singh: Angyalvér
Laura Thalassa: Dark Harmony – A lélektolvaj
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Kayra B King: Chaos