67. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
77. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Megsebzett ​szerető (Fekete Tőr Testvériség 3.) 1172 csillagozás

J. R. Ward: Megsebzett szerető J. R. Ward: Megsebzett szerető

A New York-i Cladwell éjszakai sötétjében halálos háború folyik a vámpírok és gyilkosaik között. A harcot a hat vámpír harcosból álló csapat, a Fekete Tőr Testvériség vívja. Zsadist közülük a legveszélyesebb, a legrémisztőbb.

Zsadist, akit korábban vérrabszolgaságba kényszerítettek, még mindig viseli szenvedéssel és megaláztatással teli múltja sebhelyeit. A csillapíthatatlan dühéről és sötét oldaláról hírhedt férfitól mind a vámpírok, mind az emberek rettegnek. Egyetlen társa a harag, egyetlen szenvedélye a terror – amíg meg nem ment egy csodálatos nőt…

J. R. WARD megírta korunk legsikeresebb „véres-romantikus” sorozatát, melynek világszerte szép számmal vannak hódolói. Az Ulpius-ház az Éjsötét szerető és a Síron túli szerető után a sorozat harmadik részével csábítja olvasóit Ward káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világába.

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Alexandra, Pécs, 2018
400 oldal · ISBN: 9789634473633 · Fordította: Lukács Lászlóné
>!
Alexandra, Pécs, 2018
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472193 · Fordította: Lukács Lászlóné
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
604 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541624 · Fordította: Lukács Lászlóné

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Fekete Tőr Testvériség

562 tag · 334 karc · Utolsó karc: 2024. január 2., 17:50 · Bővebben


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Zsadist · Rhage · Vishous · Wrath · Butch O'Neal · Rehvenge · John Matthew · Phury · Bella · Mary Luce · Őrző (Analisse) · Sarelle


Kedvencelte 426

Most olvassa 33

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 115

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
J. R. Ward: Megsebzett szerető

„Mivel nem érkezett válasz, Zsadist odapillantott. Épp akkor, amikor egy könnycsepp gördült végig Phury arcán.
– Ó… a fenébe – dörmögte Z.
– Igen. Körülbelül. – Újabb könnycsepp szaladt le. – A francba, úgy tűnik, szivárgok.
– Na jó, készülj fel!
Phury megtörölte az arcát a tenyerével.
– Mire?
– Arra, hogy… azt hiszem, meg foglak ölelni.”

Nos attól függetlenül, hogy vártam ezt a részt, kicsit nehezemre eset az olvasási kezdet, mert az előző kötetet szinte rühelltem. Az elsőt leszámítva, eddig nem éreztem, hogy nekem íródna ez a sorozat.
És, bár még mindig vannak fenntartásaim ez ügyben, azt el kell ismernem, új kedvenc karaktert tudhatok magaménak, még pedig Zsadist személyében.

Ez a kötet elég erős, intenzív érzéseket hozott elő belőlem és nagyon sajnáltam a múltja miatt ezt a „cuki” vadembert.
Persze ha nem ez történt volna, most nem lenne ilyen.
És, hogy milyen?
Számomra megfelelő, ő a másik felem a könyves karakterek szintjén.
Vad harcos, aki bár megtanult érezni még sem változott a modora.
Nagyon helyes, azért, mert szerelmesek leszünk, nem kell megváltozni és elfeledni kik vagyunk.

Bella viszont az agyamra ment.
Bocs, de egyszerűen megint egy hisztis, problémás karakter.
Nem lehetne végre egy olyan női szereplő, akit esetleg nem kell megmenteni, vagy ha mégis nem rinyálja végig az egész kötetet?!
Nos, amíg keresem a megfelelő nőstényt, addig hadd jegyezzem meg, szerintem egyáltalán nem illik Zsadisthoz.
Sőt…na nem mintha én jobb lennék, valószínű megölnénk egymást fél percen belül, de akkor is…

Mielőtt kiakasztom a jó népet, illik tudni rólam, hogy gonosz karakter mániás vagyok.
Ha egy író jó elvetemült szereplőt tud életre kelteni, onnantól nálam nyert ügye van.
És bár eddig nem dobtam el magam az alantasoktól, egy kivétellel.

Mr. O nagyon figyelemre méltó, igen is tetszett a gondolkodása, az egyediségre való törekvése és az a határtalan pszichopata lelke.
Mániákus ragadozó ha úgy vesszük, nagyon érdekesnek találtam mióta feltűnt a színen, sokkal több rejtőzik benne, mint a fővezérben.
Na mindegy, ennyi ömlengést ő is megérdemelt úgy érzem.

A többiek is egyre érdekesebbek lesznek, van, akit már most tudok nem kedvelek, de akadnak olyanok is, akiktől sokat várok. Nagyon sokat.

És még valami, kivételesen, ezért nem vonok le csillagot, mert még az elején járok a sorozatnak, de muszáj megjegyezzem Ward asszonyság nem tud normális erotikus részeket írni.
Vagy csak nekem nem tetszik, de már ez a harmadik kötet és nem, hogy felizzította volna a lelkemet, inkább halálra untam magam ezen részeknél.

Szóval ez a rész nagyon tetszetős a számomra, és úgy döntöttem adok egy esélyt a sorozatnak.

Így ezt a kötetet dobom az imádottaim közé, a többit meg meglátom még.

Kedvenc!♥

>!
Alexandra, Pécs, 2018
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472193 · Fordította: Lukács Lászlóné
9 hozzászólás
Naiva P>!
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nem lesz egy összeszedett értékelés, de a sztori emlékezetes lesz. Továbbra is bőven akadnak kérdések, de ezzel a kötettel megérkezett a várva várt érzés/hatás.
Női részről még mindig várok egy olyan hősnőre, akivel nem lehet és nem is éri meg sz*r*k*d*n*. Mondjuk egy Nix szintű hősnőre, de még csak nagyon a sorozat elején tartok. tehát van remény. spoiler
Tetszett Zsadist fejlődése. A történet végére egészen megváltozott, de a modora a régi. Szerencsére. A legjobban mégis a testvérével való kapcsolata érintette meg a szívemet, ami lássuk be, nem Zsadist-on múlott. Körvonalazódnak a kedvencek, de ők még nagyon a háttérben szerepelnek. Remélhetőleg kedvencek is lesznek.
Az epilógus nagyon ütősre sikeredett, pedig nagyon rövidke volt. Azt hiszem jöhet Butch könyve!

11 hozzászólás
Milli88 P>!
J. R. Ward: Megsebzett szerető

„- Amíg nem találtál rám, halott voltam, bár lélegeztem. Világtalan voltam, bár láttam. Aztán eljöttél… és megsebzett lelkemet életre keltetted.”

Az előző kötetekben nem szimpatizáltam Zsadist-tal. Ez valószínűleg azért lehetett, mert nem tudtam sokat a hátteréről. De jelentem, ez az érzés a Megsebzett szeretővel gyökeresen megváltozott. :)
Felemelő volt figyelni a jellembeli változását és a testvérek felé tanúsított magatartását, a Bellával való kapcsolatát, és az élethez való viszonyulását.
David egy nagyon beteg elme, szinte rettegtem tőle.
Annak különösen örültem, hogy itt is visszaköszönnek a régi szereplők, és nem csak mindig az aktuális két kulcsfigurán van a hangsúly.
spoiler
Kíváncsian várom a folytatást.

2 hozzászólás
Lunèa_Charlotté>!
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Oh, God!.. Oh, My God!… What the… What the Hell? O.o
Ez… Uh, valami… Te jó ég! O.o … Áhh
Szörnyen jó volt! De-baromira-élveztem könyv volt! :D
Nem is gondoltam volna, hogy ennyire megimádom! De most komolyan!? Hogy lehettem ennyire hülye? O.o Ez FTT és nincs rossz rész!
Te jó ég, mi minden történt! És amik kiderültek… Hát ezt nem gondoltam komolyan az Írónőről! Olyanok derültek ki, amik meg sem fordultak a fejemben… Talán, mert úgy oda és vissza voltam Zsadistól… :)) És ha már Zsadist… De k**** édes! Annyira cukker , hogy nincsenek rá szavak! :D Azt hiszem, van egy új kedvencem! Wow… Ő… Valami eszméletlenül jó volt! Talán Ő okozta a legtöbb meglepetést… De mindenkinek jár egy Happy End :) Ő aztán megkapta! :')) Nem értem mit kellet félni ettől… Mert ha ezt valaki kihagyja, élete nagy hibái közé sorolhatja… :))

30 hozzászólás
Amaryll87>!
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Zsadist a kedvencem a testvérek közül. Ő szenvedett a legtöbbet. Neki a legnehezebb a változás, mégis sikerül neki. Bella meg egy erős nő, igazi harcoshoz való társ!

csillagka>!
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Nem tudom miért, de általában harmadik rész rajongó vagyok, sorozatoknál a harmadikokat szoktam a legjobban szeretni, ott már belemerül az író, tudja hova szeretne eljutni de még van ötlet és megírandó történet.
Nagyon vártam itt is a harmadik rész és szerencsére nem is csalódtam :)
Zsadist olyan számomra mint Bagira a fekete párduc, minden porcikájában veszélyes közben a legeslegérzőbb lény aki szerepel a sorozatban, nálam már az elejétől a kedvenc testvér. Bella önuralmát csodáltam, sokkal hamarabb küldtem volna el a francba a pasikat ha így játszanak velem.Lényeg a lényeg megint egy letehetetlen könyvet kaptam, élő valósan érző szereplőkkel, lelket simogató történettel, vérrel és bujasággal tele, bár a bujaság itt kicsit alábbhagyott. Dávidot-t pedig kicsit, na jó majdnem nagyon sajnáltam.
2-3
Zsadist még mindig kedvenc, pár könnycseppel is adóztam a könyvnek.
Eddig a legjobb rész, imádom ezt a sorozatot. Nem tudom megunni.

3 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Mestermunka!
Ward fantasztikusan szövi a Fekete Tőr Testvériség történetének kuszának látszó, ám mégis egybefonódó szálait. Képes arra, amire csak kevés sorozat: úgy fűzi és kapcsolja össze a testvériség tagjainak történeteit, hogy mindegyik egyedi és saját mondanivalóval rendelkező fejezet marad.
Zseniális világ egy nagyszerű stílussal, jöjjön a következő rész! :)

5 hozzászólás
KATARYNA>!
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Mielőtt Butch O’Nealt értékelném.. vagyis a negyedik részt, el kell mondanom, hogy Zsadist az én nagy szerelmem.

Nem túlzok. Nem tudom hogy lesz-e még a következő részekben olyan, aki így be tudja magát lopni a szívembe. Bella nem neked való!
Egy kis alamuszi nyuszi.

ZSADIST!
Én kellek neked.
A fürdőszobában nem ez a jelenet játszódott volna le. Míg Bella ott sz.rta magát össze a padlón.. én megfordultam volna, hanyatt löklek a padlón.. rádülök, és nem mondod hogy hagyd abba.
És mikor megjelölted.. meg utána mikor napokig megcsaltál!
Én hónapokig lekötözve tartanálak az ágyban. Etetnélek, mosdatnálak.. úgy megjelölnélek, hogy soha nem mosnál le magadról.

A kedvencem lett. Zsadist és én vagyunk a Jing meg a Jang. Vagy a borsó meg a héja. A zsák meg a foltja. Olyan hülye vagyok! :D
♡♡♡

13 hozzászólás
Garbai_Ildikó P>!
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Hűűha.. ez nagyon brutális volt. Igazi érzelmi hullámvasút. Izgalom, feszültség, fájdalom. Zsadistot ahogy egyre jobban megismertük, ami történt vele… egyre szimpatikusabb lett a végére. Örülök, hogy Bella és közte ilyen kapcsolat alakult ki. Kíváncsian várom a többi részt is, hogy hova lehet ezt fokozni.

_Leelan_>!
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Még ha kihívás miatt is, de idén is olvastam és továbbra is imádom!
Ennyi könyv és év után, a legnagyobb kedvencem a sorozatból ♥

Az összes rész közül a legkedvesebb számomra!
Imádom Zsadistot! ♥️♥️♥️
Azt, hogy milyen megtört és fájdalmak között elő férfiből hogy lett egy igazi, érző, odaadó férfi!
Szeretem a jellemfejlődését. Az egyik legszebb, amit molyos létemben volt szerencsém megismerni.
Imádom a termékenységi időszakos részt, ahol Bellával átéli a csodát, ahol meggyógyul.
Bella egy erős nő, dacára annak, ami vele történt. Persze, néha sírt, elgyengült, de úgy gondolom, hogy egy nőt sem érintene könnyen nagyjából hat hétnyi fekete lyukban való elzárás, verések, megalázások.
Mégis úgy érzem, Zsadistnak rá van szüksége. Pont eléggé bátor, rámenős. Ugyanakkor óvatos, és mégsem Erőltet semmit. Érzi Zsadist határait.
És én annyira szeretem őket!
A sztori a szokásos alantasokkal teli, de igen!!! Itt már kezdenek pörögni a szálak.
Imádom, hogy így az Utolsó részt is elolvasva, évről évre újra olvasva mindig látok, találok valami új szálat, ami a sokadik részben teljesedik ki.
Butch és V között kezd kialakulni valami, V és a látomásai pedig a későbbi kötetekre nagy hatással lesz.
És ezt ért tartom Wardot is zseniális írónőnek. Akárcsak Kenyon úgy tudja szőni a szálakat, úgy alkotja meg a sebzett férfiakat, és hozzájuk a megfelelő társat, hogy ah ember egyszerűen nem tudja őket, nem szeretni. És a történetek pedig egyre érdekesebbek, pörgősebbek.
Imádom!! ♥️♥️♥️
Hatalmas kervenc♥️♥️♥️

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

Francica>!

– Amíg nem találtál rám, halott voltam, bár lélegeztem. Világtalan voltam, bár láttam. Aztán eljöttél, és megsebzett lelkemet életre keltetted.

579. oldal, 49. fejezet

3 hozzászólás
Cheril>!

– Zsadist, ha az elkövetkezendő tizenhat hónap alatt továbbra is úgy bánsz velem, mint egy hímes tojással, meg fogok őrülni.
– Ide figyelj, te nő, nem akarom, hogy elcsússz az úton. Magas sarkú cipő van rajtad.

Kapcsolódó szócikkek: Zsadist
gladyna>!

– Nem akarok odamenni.
– Nos… ahogy Vishous megfogalmazta, az egyik kezedben az van, amit akarsz, a másikban pedig egy nagy rakás szar. Nézd meg, melyikkel mész valamire!

490. oldal, 41. fejezet (Ulpius-ház, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
fireangel>!

Néha az ember életét egy icipici apróság is meg tudja változtatni… Vagy a másodperc tört része… Vagy egy kopogás az ajtón.

verzorozsa>!

– Ne aggódj! – szólalt meg Phury szárazon. – Már több mint egy évszázada nincs alsó lábszáram. És tényleg jól vagyok. Esküszöm. Csak némi esztétikai sérülést szenvedtem.
– Akkor miért van rajtad ez a kötés a derekadon, mintha öv lenne?
– Így kisebbnek látszik a fenekem.

NightStar>!

Mivel nem érkezett válasz, Zsadist odapillantott. Épp akkor, amikor egy könnycsepp gördült végig Phury arcán.
– Ó… a fenébe – dörmögte Z.
– Igen. Körülbelül. – Újabb könnycsepp szaladt le. – A francba, úgy tűnik, szivárgok.
– Na jó, készülj fel!
Phury megtörölte az arcát a tenyerével.
– Mire?
– Arra, hogy… azt hiszem, meg foglak ölelni.

544-545. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Phury · Zsadist
kat_fromthemoon>!

Amikor a szomszédos szobához fordult, mindenfelől riadt nővérek szaladtak oda hozzá. Lerázta őket magáról, és benyitott az első ajtón, amit talált.
Phury egy hatalmas ágyon feküdt, testéből annyi vezeték lógott ki, mint egy elektromos kapcsolótáblából.
A zajra odafordította a fejét.
– Z… mit keresel itt?
– Megtornáztatom a személyzetet. – Becsukta az ajtót, és betámolygott a szobába. Az ágyhoz sétált. – El se hinnéd, milyen gyorsak.

543. oldal

DarknessAngel>!

– Itt maradsz velem?
Bella elmosolyodott.
– Nagyon szeretnék.
– Hozzám jössz feleségül?
– Megkérsz?
– Igen.

3 hozzászólás
bbabri>!

– Egyáltalán nem tudsz beszélni?
John megrázta a fejét.
– Nos, én meg nem tudok olvasni. Ezek szerint, mindkettőnkkel jól elbánt a sors.

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Matthew · Zsadist
kat_fromthemoon>!

Z megdörzsölte a szemét.
– Tök ronda vagy a hajad nélkül.
– Csak nem azt akarod ezzel mondani, hogy megnöveszted?
– Nem. Az én szépségkirálynői korszakom véget ért.
Phury felnevetett, majd mindketten hosszan hallgattak.

543. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Phury · Zsadist

A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Éjféli vad
Jeaniene Frost: Síri csendben
Kresley Cole: Vámpírbosszú
Jeaniene Frost: Első lobbanás
Nalini Singh: Angyalvér
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Lara Adrian: A vámpír vére
Laura Thalassa: Dark Harmony – A lélektolvaj
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Kayra B King: Chaos