29. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
34. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
54. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Megsebzett ​szerető (Fekete Tőr Testvériség 3.) 835 csillagozás

J. R. Ward: Megsebzett szerető J. R. Ward: Megsebzett szerető

A New York-i Cladwell éjszakai sötétjében halálos háború folyik a vámpírok és gyilkosaik között. A harcot a hat vámpír harcosból álló csapat, a Fekete Tőr Testvériség vívja. Zsadist közülük a legveszélyesebb, a legrémisztőbb.

Zsadist, akit korábban vérrabszolgaságba kényszerítettek, még mindig viseli szenvedéssel és megaláztatással teli múltja sebhelyeit. A csillapíthatatlan dühéről és sötét oldaláról hírhedt férfitól mind a vámpírok, mind az emberek rettegnek. Egyetlen társa a harag, egyetlen szenvedélye a terror – amíg meg nem ment egy csodálatos nőt…

J. R. WARD megírta korunk legsikeresebb „véres-romantikus” sorozatát, melynek világszerte szép számmal vannak hódolói. Az Ulpius-ház az Éjsötét szerető és a Síron túli szerető után a sorozat harmadik részével csábítja olvasóit Ward káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világába.

Eredeti mű: J. R. Ward: Lover Awakened

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Alexandra, Pécs, 2018
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472193 · Fordította: Lukács Lászlóné
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
604 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541624 · Fordította: Lukács Lászlóné
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
604 oldal · ISBN: 9789632541624 · Fordította: Lukács Lászlóné

Kapcsolódó zóna

!

Fekete Tőr Testvériség

448 tag · 286 karc · Utolsó karc: 2018. december 7., 08:55 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Zsadist · Rhage · Vishous · Wrath · Butch · Rehvenge · Phury · Bella · Mary Luce


Kedvencelte 379

Most olvassa 30

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 114


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nem lesz egy összeszedett értékelés, de a sztori emlékezetes lesz. Továbbra is bőven akadnak kérdések, de ezzel a kötettel megérkezett a várva várt érzés/hatás.
Női részről még mindig várok egy olyan hősnőre, akivel nem lehet és nem is éri meg sz*r*k*d*n*. Mondjuk egy Nix szintű hősnőre, de még csak nagyon a sorozat elején tartok. tehát van remény. spoiler
Tetszett Zsadist fejlődése. A történet végére egészen megváltozott, de a modora a régi. Szerencsére. A legjobban mégis a testvérével való kapcsolata érintette meg a szívemet, ami lássuk be, nem Zsadist-on múlott. Körvonalazódnak a kedvencek, de ők még nagyon a háttérben szerepelnek. Remélhetőleg kedvencek is lesznek.
Az epilógus nagyon ütősre sikeredett, pedig nagyon rövidke volt. Azt hiszem jöhet Butch könyve!

11 hozzászólás
>!
Milli88 P
J. R. Ward: Megsebzett szerető

„- Amíg nem találtál rám, halott voltam, bár lélegeztem. Világtalan voltam, bár láttam. Aztán eljöttél… és megsebzett lelkemet életre keltetted.”

Az előző kötetekben nem szimpatizáltam Zsadist-tal. Ez valószínűleg azért lehetett, mert nem tudtam sokat a hátteréről. De jelentem, ez az érzés a Megsebzett szeretővel gyökeresen megváltozott. :)
Felemelő volt figyelni a jellembeli változását és a testvérek felé tanúsított magatartását, a Bellával való kapcsolatát, és az élethez való viszonyulását.
David egy nagyon beteg elme, szinte rettegtem tőle.
Annak különösen örültem, hogy itt is visszaköszönnek a régi szereplők, és nem csak mindig az aktuális két kulcsfigurán van a hangsúly.
spoiler
Kíváncsian várom a folytatást.

2 hozzászólás
>!
Lunèa_Charlotté
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Oh, God!.. Oh, My God!… What the… What the Hell? O.o
Ez… Uh, valami… Te jó ég! O.o … Áhh
Szörnyen jó volt! De-baromira-élveztem könyv volt! :D
Nem is gondoltam volna, hogy ennyire megimádom! De most komolyan!? Hogy lehettem ennyire hülye? O.o Ez FTT és nincs rossz rész!
Te jó ég, mi minden történt! És amik kiderültek… Hát ezt nem gondoltam komolyan az Írónőről! Olyanok derültek ki, amik meg sem fordultak a fejemben… Talán, mert úgy oda és vissza voltam Zsadistól… :))
És ha már Zsadist… De k**** édes! Annyira cukker , hogy nincsenek rá szavak! :D Azt hiszem, van egy új kedvencem! Wow… Ő… Valami eszméletlenül jó volt! Talán Ő okozta a legtöbb meglepetést… De mindenkinek jár egy Happy End :) Ő aztán megkapta! :'))
Nem értem mit kellet félni ettől… Mert ha ezt valaki kihagyja, élete nagy hibái közé sorolhatja… :))

30 hozzászólás
>!
csillagka P
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Nem tudom miért, de általában harmadik rész rajongó vagyok, sorozatoknál a harmadikokat szoktam a legjobban szeretni, ott már belemerül az író, tudja hova szeretne eljutni de még van ötlet és megírandó történet.
Nagyon vártam itt is a harmadik rész és szerencsére nem is csalódtam :)
Zsadist olyan számomra mint Bagira a fekete párduc, minden porcikájában veszélyes közben a legeslegérzőbb lény aki szerepel a sorozatban, nálam már az elejétől a kedvenc testvér. Bella önuralmát csodáltam, sokkal hamarabb küldtem volna el a francba a pasikat ha így játszanak velem.Lényeg a lényeg megint egy letehetetlen könyvet kaptam, élő valósan érző szereplőkkel, lelket simogató történettel, vérrel és bujasággal tele, bár a bujaság itt kicsit alábbhagyott. Dávidot-t pedig kicsit, na jó majdnem nagyon sajnáltam.
2-3
Zsadist még mindig kedvenc, pár könnycseppel is adóztam a könyvnek.
Eddig a legjobb rész, imádom ezt a sorozatot. Nem tudom megunni.

2 hozzászólás
>!
KATARYNA
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Mielőtt Butch O’Nealt értékelném.. vagyis a negyedik részt, el kell mondanom, hogy Zsadist az én nagy szerelmem.

Nem túlzok. Nem tudom hogy lesz-e még a következő részekben olyan, aki így be tudja magát lopni a szívembe. Bella nem neked való!
Egy kis alamuszi nyuszi.

ZSADIST!
Én kellek neked.
A fürdőszobában nem ez a jelenet játszódott volna le. Míg Bella ott sz.rta magát össze a padlón.. én megfordultam volna, hanyatt löklek a padlón.. rádülök, és nem mondod hogy hagyd abba.
És mikor megjelölted.. meg utána mikor napokig megcsaltál!
Én hónapokig lekötözve tartanálak az ágyban. Etetnélek, mosdatnálak.. úgy megjelölnélek, hogy soha nem mosnál le magadról.

A kedvencem lett. Zsadist és én vagyunk a Jing meg a Jang. Vagy a borsó meg a héja. A zsák meg a foltja. Olyan hülye vagyok! :D
♡♡♡

13 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Mestermunka!
Ward fantasztikusan szövi a Fekete Tőr Testvériség történetének kuszának látszó, ám mégis egybefonódó szálait. Képes arra, amire csak kevés sorozat: úgy fűzi és kapcsolja össze a testvériség tagjainak történeteit, hogy mindegyik egyedi és saját mondanivalóval rendelkező fejezet marad.
Zseniális világ egy nagyszerű stílussal, jöjjön a következő rész! :)

5 hozzászólás
>!
Bitten
J. R. Ward: Megsebzett szerető

spoiler
Azt hiszem eddig ez a rész tetszett a legjobban. :D
Vhogy még mindig nem értem spoiler sehogy sem simul bele nekem az eseményszálak tengerébe. Logikátlan lépés volt és indokoltnak sem érzem jelenleg.
Van egy jo adag kérdésem, amire sztem hnapra nem fogok emlékezni ….. Mert adott kérdés megfogalmazására pontosan elegendő tényezőt….. Na de a válaszok vajon hol vannak…..

>!
christine
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Megkaptam azt, amit kértem: egy tökéletes, érzelmekkel dús kötetet, ami által talán képes vagyok megszeretni a sorozatot. <3
http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2016/10/j…

>!
DarknessAngel P
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Ó, Istenem… az eddigi legjobb rész, a legeslegjobb, nem is biztos, hogy ezt überelni lehet, imádtam.
Teljesen olvadoztam az utolsó soroknál, Zsadist ^^ ,juuuuj, nagyon-nagyon imádom.
Az egész történet érdekfeszítő, és izgalmas az elejétől a végéig, egyszerűen lehetetlen volt kitalálni, hogy mi fog történni, annyiszor meglepődtem olvasás közben, hogy csak kapkodtam a fejem ide-oda. Fantasztikus volt, és szomorú, és imádnivaló, sőt még aranyos is, idegtépő… de csak a jó értelemben… szóval nem jutok szóhoz, még egyszer mondom, imádom, imádom, és imádom. (vagy 3x)
Szegény Tohrment, erre biztos nem számítottam, aztán ott van John, aki még mindig nagy kedvencem, szegény srácnak is mindig kijut pár pofon az élettől. Bella bejelentése a végén nem lepett meg annyira, számítottam rá, és örültem neki… de Zsadist reakciója, hát az valami fenomenális volt :D egy zabálnivaló nagyranőtt gyerek, és totálisan szeretem *.*
Igen, igen… túlságosan is beleélem magam, de lehet ezért hibáztatni?! Most már tudom, mire föl ez a nagy rajongótábor a sorozat körül, és főleg Zsadist körül :)

>!
Ms_thebetty P
J. R. Ward: Megsebzett szerető

Teljesen őszinte leszek. A 3,5 csillagot kevésnek érzem, a 4-et pedig soknak. Ez a csillagozás shit dolog, de nagyon.

No, Szíveim, a könyv:
Tetszett. Jó volt. De nekem Z már egy kicsit túlcsöpögött a végére, Mea culpa!
Viszont:
Butch es V = Jeez! :D ♥
Thor és Wellsie = Egek!
Ez a John M gyerek gyanús nekem! :D
És hova a bánatos Istenbe tűnt Rhage?? Mi az már hogy ilyen keveset szerepelt?! *dühöng* :D

De üsse kavics, adok négy csillagot, mert nagyon sok a további kötetekben kiteljesedő felvezetés van itt, ami miatt azt érzem, hogy ide a kövi részt deegyszerre! :D

P.S.: Nehéz elhinni, de csak egy vessző volt! :D

34 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Francica

– Amíg nem találtál rám, halott voltam, bár lélegeztem. Világtalan voltam, bár láttam. Aztán eljöttél, és megsebzett lelkemet életre keltetted.

579. oldal, 49. fejezet

3 hozzászólás
>!
Cheril

– Zsadist, ha az elkövetkezendő tizenhat hónap alatt továbbra is úgy bánsz velem, mint egy hímes tojással, meg fogok őrülni.
– Ide figyelj, te nő, nem akarom, hogy elcsússz az úton. Magas sarkú cipő van rajtad.

Kapcsolódó szócikkek: Zsadist
>!
fireangel

Néha az ember életét egy icipici apróság is meg tudja változtatni… Vagy a másodperc tört része… Vagy egy kopogás az ajtón.

>!
gladyna

– Nem akarok odamenni.
– Nos… ahogy Vishous megfogalmazta, az egyik kezedben az van, amit akarsz, a másikban pedig egy nagy rakás szar. Nézd meg, melyikkel mész valamire!

490. oldal, 41. fejezet (Ulpius-ház, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
>!
verzorozsa

– Ne aggódj! – szólalt meg Phury szárazon. – Már több mint egy évszázada nincs alsó lábszáram. És tényleg jól vagyok. Esküszöm. Csak némi esztétikai sérülést szenvedtem.
– Akkor miért van rajtad ez a kötés a derekadon, mintha öv lenne?
– Így kisebbnek látszik a fenekem.

>!
NightStar

Mivel nem érkezett válasz, Zsadist odapillantott. Épp akkor, amikor egy könnycsepp gördült végig Phury arcán.
– Ó… a fenébe – dörmögte Z.
– Igen. Körülbelül. – Újabb könnycsepp szaladt le. – A francba, úgy tűnik, szivárgok.
– Na jó, készülj fel!
Phury megtörölte az arcát a tenyerével.
– Mire?
– Arra, hogy… azt hiszem, meg foglak ölelni.

544-545. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Phury · Zsadist
>!
le_miserable

Amikor a szomszédos szobához fordult, mindenfelől riadt nővérek szaladtak oda hozzá. Lerázta őket magáról, és benyitott az első ajtón, amit talált.
Phury egy hatalmas ágyon feküdt, testéből annyi vezeték lógott ki, mint egy elektromos kapcsolótáblából.
A zajra odafordította a fejét.
– Z… mit keresel itt?
– Megtornáztatom a személyzetet. – Becsukta az ajtót, és betámolygott a szobába. Az ágyhoz sétált. – El se hinnéd, milyen gyorsak.

543. oldal

>!
DarknessAngel P

– Itt maradsz velem?
Bella elmosolyodott.
– Nagyon szeretnék.
– Hozzám jössz feleségül?
– Megkérsz?
– Igen.

3 hozzászólás
>!
bbabri

– Egyáltalán nem tudsz beszélni?
John megrázta a fejét.
– Nos, én meg nem tudok olvasni. Ezek szerint, mindkettőnkkel jól elbánt a sors.

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Matthew · Zsadist
>!
le_miserable

Z megdörzsölte a szemét.
– Tök ronda vagy a hajad nélkül.
– Csak nem azt akarod ezzel mondani, hogy megnöveszted?
– Nem. Az én szépségkirálynői korszakom véget ért.
Phury felnevetett, majd mindketten hosszan hallgattak.

543. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Phury · Zsadist

A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Vonzódás
Gena Showalter: Éjsötét csók
Richelle Mead: A végső áldozat
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört
Christopher Moore: Totál szívás
Jeaniene Frost: Síri csendben
Nalini Singh: Angyalárny