Megbosszult ​szerető (Fekete Tőr Testvériség 7.) 760 csillagozás

J. R. Ward: Megbosszult szerető J. R. Ward: Megbosszult szerető

A New York állambeli Caldwellben halálos harc folyik a vámpírok és gyilkosaik között…
Rehvenge, az alvilág drogbárója a városba érkezett… Kétes hírneve miatt egy titokzatos megbízótól azt a feladatot kapja, hogy ölje meg Wrath-t, a Testvériség vezetőjét. Rehvenge származása hétpecsétes titok, ha kitudódik, egy életre száműzhetik… Eddig kerülte az összetűzést a Testvériséggel, s bár a húga az egyik testvér asszonya, most viszont nincs válaszút.
Miközben a múltbeli események és a titok mázsás súlyként nehezednek rá, Rehvenge ahhoz a vámpír lányhoz menekül, aki sötét életében a fényt jelenti, akit még nem hálózott be a korrupt világ és aki megválthatja az örök szenvedéstől.

J. R. WARD neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Alexandra, Pécs, 2018
798 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472247 · Fordította: Lukács Lászlóné
>!
Alexandra, Pécs, 2018
610 oldal · ISBN: 9789634473619 · Fordította: Lukács Lászlóné
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
944 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541617 · Fordította: Lukács Lászlóné

Kapcsolódó zóna

!

Fekete Tőr Testvériség

562 tag · 334 karc · Utolsó karc: 2024. január 2., 17:50 · Bővebben


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Rhage · Vishous · Wrath · Butch O'Neal · Qhuinn · Lassiter · Rehvenge · Blaylock · Tohrment · John Matthew · Elizabeth Randall (Beth) · Dr. Jane Whitcomb · Xhex · Trez · Ehlena · Madalina


Kedvencelte 226

Most olvassa 31

Várólistára tette 109

Kívánságlistára tette 119

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
J. R. Ward: Megbosszult szerető

Az egyik legjobb, vagy a legrosszabb, nem tudom eldönteni ebben a sorozatban, hogy mindig az előző részhez képest tudok viszonyítani. Tettem ezt most is és ez a része sokkal jobban tetszett, mint az előző. Tudom, morbid gondolat, de a könyv terjedelmét, súlyát nézve ez a könyv aligha nem fegyvernek minősül. Kis híján agyon lehetne vele valakit csapni, de szerencsére nagyon olvastatta magát. Ha nagyon nekiültem, 2-3 óra alatt 100-150 oldalt simán el lehetett olvasni. Főleg a könyv utolsó egy harmadánál, ahol alig tudtam letenni.
Már korábban feltűnt, de most különösen, hogy az írónő nem spórol a márkanevekkel, termék-megjelenítésekkel. Ez a rész konkrétan egy niche, és kettő designer/mainstream parfümöt, valamint megszámlálhatatlan designer ruha márkát tartalmazott. A legtöbb könyv esetén ez kifejezetten zavarni szokott, spoiler, de most nem zavart, mert az nem ment a cselekmény rovására és jutott sok-sok oldal a karakterek jellemének fejlődésére is.
Rehv és Ehlena nagyon összeillő páros, akik külön-külön is nagyon szerethetőek, de együtt voltak az igaziak. Rehvenge-re már úgyis kíváncsi voltam és nem csalódtam.
Viszont az írónőtől már kezdem megszokni, hogy soha nem az okozza a legnagyobb meglepetést, aki(k)ről szólt volna a könyv. Ugyanis volt valaki, aki csak megjelent, olyan pofátlanul ellopta a show-t, hogy az valami hihetetlen. Nem írom le, kiről van szó. Szerintem mindenki sejti, kire gondolok, aki már olvasta ezt a részt. Mindenesetre haláli egy alak.
Jó volt olvasni a régiekről is. Beth-ről és Wrath-ról. Szerettem, mégis utáltam azt, ami Xhex és JM, illetve Qhuinn és Blay között zajlik. Egyre izgalmasabb ezek a szálak.

15 hozzászólás
csillagka>!
J. R. Ward: Megbosszult szerető

Augusztus a vámpírok hónapja, pont két éve olvastam el három rész egy hosszú hétvégén a sorozatból (most kettő fog menni mivel hosszabbodnak a könyvek)
Tényleg nem akartam, (párom is vámpírokkal küzd és egyszerűen muszáj volt) nekem ez a sorozat az ópium, egyszerűen nem tudok betelni vele, akkor se, ha valójában nem vagyok annyira elájulva ettől a résztől mint az előzőektől. Kicsit sok, hogy az értéket még a vámpírok is pénzben mérik, értékes férjfiú csak gazdag lehet, Ehlene nem kicsit anyagias sznob minden jó tulajdonsága ellenére, bizony tökéletesen illet az elitbe.
Rehv sorsán nagyon sok könnycsepp kicsordult, nem az első Tőr könyv amit bedagadt szemmel teszek le, Zs. könyv volt rám ugyanilyen hatással, iszonyúan sajnáltam a fickót és tudtam örülni a végső boldogságnak, megérdemelte. Tetszett a rengetek plusz infó és nem hiányzott a nagy nyali-fali (nem illet volna se a szereplőkhöz, se a szituációhoz) Jöhet a következő, mert még van pár nap a hónapból és abbahagyni úgysem tudom.
2.
Sajnos egyre több logikai bakit veszek észre :( az első részeknél ilyen nem volt, most bőven van időbeli elcsúszás, pontatlan helyzetértékelés, ilyen ha egyszerre olvasod újra a sorozatot, és még emlékszel az előző részben történtekre. spoiler

8 hozzászólás
Illatos_Hópehely>!
J. R. Ward: Megbosszult szerető

Ezt a sorozatot részről részre egyre jobban imádom.
A Tiszteletessel kapcsolatban volt némi fenntartásom az előző részekben, de mint mindegyik szereplő ő is belopta magát a szívembe.
Hazudok, Lash nagyon irritál és remélem, hogy a következő részben John kiiktatja.

molybarby>!
J. R. Ward: Megbosszult szerető

Ez az a rész amiben minden történik!

Annyi titok derül ki, hogy az még a kisgyereknek is sok lenne Karácsonykor. :D Jobban nem tudom egyszerűen megfogalmazni. Rehvenge, a FTT, alantasok, drogok, sex, nők, szerelem, vérszívás,….van minden. Az írónő annyira a helyén tartja a dolgokat, annyira meg van mindennek a maga helye és értelme, az összes résznek. Egyszerűen tökéletesen kapcsolódik egyik esemény a másikra. Egyetlen egy bajom van az egész könyvvel. MIÉRT ILYEN VASTAG? :D Szerintem kézplasztikára lesz szükségem, ha vissza akarom nyerni újra a vérkeringést a kezembe. De, nem érdekel. Megérte az összes álmatlan óra, amit végigszenvedtem, az összes óra amíg már annyira fájt a szemem, hogy már nem bírtam olvasni. Rhevenget is megszerettem végre :)

Ms_thebetty>!
J. R. Ward: Megbosszult szerető

Szóval, ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor két különböző szögből kell értékelném ezt a könyvet..

1) Összevetve az eddigi részekkel:
Egy sima 4 és fél csillagos rész. Rehv jó arc, piszok jó arc, imádom. :D ♥ Volt izgalom, dráma, minden, ami kell. A többi szál is halad szépen, bár azt q#ßw@ra nem értem miért fontos olyanokat is leírni, hogy Lash törülközői egy olcsó áruházlánc egyik üzletének a polcairól kerültek a szekrényébe…Any idea? :'D

2) Összevetve az általam legjobbnak ítélt résszel:
Na, itt leszek utálatos hárpia, és mondom azt, hogy Phury könyvéhez képest ez a rész nem igazán volt jó. In my defense Phury története a végletekig meghatott, a szerelmem erős és megingathatatlan a karaktere iránta. Úgy érzem ahhoz a részhez képest ez hatástalan volt, és szerintem túl is nyújtotta kedves Ward asszony. Mindezen túl a végjáték elég izgisre sikeredett, és meglepett. ;)
Ez a Wrath-os dolog egész furcsa nekem, kiváncsi vagyok mi a célja…

Phury, Rhage, Vishous és Butch után Rehvenge drágám áll az ötödik helyen ;)

P.S.: Asszem' nem volt vessző. Asszem'! :DD

7 hozzászólás
_Leelan_>!
J. R. Ward: Megbosszult szerető

Még harmadjára is szeretem ezt a könyvet :))
Vagyis az egész Ward alkotta Vámpírvilágot *-* <3
Sajnos itt már kevesebb rész szólt Rhevengeről és Ehlenáról, mint az előző párosainkról, mégis a könyv terjedelme miatt mind a kettőjük hátterébe bőven van bepillantásunk :) ami kifejezetten tetszik. Nem múltból előkotort emlékek ezek, hanem a jelenük. Mind a kettejüknek meg van a maga baja és élete.
Rhev világa, a manipulátorok világa elég érdekes, és torz. Az uralkodónő visszataszító. Szerencsére Ehlena a megtestesült tisztaság és becsület, odaadás és szeretet :) Pont, mint amire Rhevnek szükége van.
Ehlenát könnyű szeretni :) egyszerű nő, nem kíván sokat, mégis annyi mindent ad az apjának, olyan sok szeretetet a végsőkig. Csodálatos nő és könnyű vele azonosulni.
A szerelmük annyira jó és szép :) Jó párost alkotnak. Rhev nem csak a kapcsolatában féltő, odaadó, hanem mint főnök és barát is!
Itt már nagy hangsúlyt kap Xhex-John párosunk is. John itt idegesített, ezért sem vártam nagy kedvvel a könyvét.
És HALLELUJAHH!
Lassiter és spoiler *-* Nem számítottam rá. Tényleg. Mindig vártam, hogy visszatér hozzánk, de sosem jött, így lassan kezdtem lemondani róla. Aztán BUMM. Csak úgy, szinte a semmiből elkezdi az ő szálát írni Ward, én meg majd kiugrottam a bőrömből, hogy EZAZ!!! Végre!!! Persze ennél sokkal fájdalmasabb és sokkal nehezebb a visszatérése de spoiler És ez a lényeg. :)
Lassiter ❤ Ó JÉZUS! Vagyis nem, … xD imádom azt a fickót, remélem egyszer neki is lesz az FTT-n belül könyve *-*

4 hozzászólás
NightStar>!
J. R. Ward: Megbosszult szerető

Újabb könyves szerelem született. Rehvenge, imádlak! Minden lány ilyen rosszfiút akar magának. Önfeláldozó, sebezhető, erős és büszke. De nagyon kevésnek éreztem a főszereplő páros szereplését, nagyobb hangsúly volt Wrath-on és a John-Xhex duón.
Pedig nagyon-nagyon szívesen olvastam volna még róluk. Ennek ellenére természetesen megint ment az 5 csillag, mert ismét egy izgalmas történet volt az egyik kedvenc pasimmal, Ehlenával pedig szinte teljesen azonosulni tudtam. Már olvasom is a következőt!

2 hozzászólás
kiruu P>!
J. R. Ward: Megbosszult szerető

Szeretném őket széttépni, fejbe vágni, megölelni, majd jól leszidni. Olyan érzelmeket vált ki belőlem ez a könyv…
Wrath bébi, imádlak. Egy önfejű tuskó vagy, de imádlak. Még mindig George lesz az első golden retrieverem neve. Ami történt velük, és ahogy Beth kezelte… még így A király többször olvasása után is, köszönöm a csodálatos élményt!
Rehv olyan nekem, akinek szívesen lennék a barátja. A testőreit viszont imádom. Trez és iAm, a két fekete végzetem. Ehlena semleges maradt számomra, meg úgy igazából a kis románcuk összességében. Minden érdekelt Rehvvel kapcsolatban, kivéve Ehlena.
Aztán Xhex és John. Édeseim. Ennél többet vártam tőletek. Xhex rettentően idióta volt, ez tény, de John, azok után, ami veled történt, így visszavágni… ejnye.

4 hozzászólás
Milli88 P>!
J. R. Ward: Megbosszult szerető

„Néha muszáj volt belekóstolni az életbe, mielőtt az ember bekopogott a kaszáshoz.”

Úúúú! *-*
Először kicsit óckodtam a sorozatnak ettől a kötetétől. Egyrészt baromi vastag, mármint nagyon hosszú könyv bár ez még a kisebbik visszatartó erő volt, mert ha egy jó könyv beindul, akkor teljesen mindegy, hogy hány oldalas, másrészt eddig nem nagyon éreztem semmi különösen Rehvenge, Ehlena és Xhex karakterével kapcsolatban. Persze mindannyian szimpatikus szereplők voltak, de semmi extra. Ez a semmi különös érzés nagyon megváltozott bennem. Imádtam ezt a részt is. :D Jó volt jobban megismerni Rehvenge titkait, az életét, Xhex „emberi” oldalát. És persze Ehlenat, akire szintén szükség volt a történet kiteljesedéséhez.
Egyre jobb és izgalmasabb lesz a sorozat. A következő rész pedig váááá! John és Xhex. De várom már. :)

Bitten>!
J. R. Ward: Megbosszult szerető

Hát ez nem feltétlen jött be….. :/
A mellék szálak tetszettek. spoiler a Király jó volt olvasni.
Olyan rétes feelingje volt.


Népszerű idézetek

Timus>!

Ahogy ott álltak egymás mellett, Wrath nagyon ritka és különleges adománynak érezte azt, amit korábban természetesnek vett: a testvériség egységét.
– Hé, én is csatlakozhatom ehhez a nagy testvéri szeretethez?
Lassiter hangjára mindannyian felkapták a fejüket. Az angyal a ház lépcsőjén állt, az alakját körülvevő ragyogás gyönyörű fénykört rajzolt az éjszaka sötétjébe.
– Behúzhatok neki egyet? – kérdezte V.
– Majd később – felelte Wrath, és megtörte a kört. – De akkor majd jó sokat.

609-610. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter · Vishous · Wrath
52 hozzászólás
verzorozsa>!

– Jézus, te soha nem szoktál kopogni?
– A nevem Lassiter. L-A-S-S-I-T-E-R. Hogy lehet, hogy még mindig összekeversz valaki mással? Talán írjam ki egy névtáblára?

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter
gladyna>!

– Igen, szóval… hogy a fenébe tudsz te ilyen sokáig itt ülni? Nekem már totálisan elzsibbadt a fenekem.
– Hát igen, szar ügy, ha a gondolkodásunk legfőbb szerve mondja fel a szolgálatot.

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter · Tohrment
K_Maria P>!

A lefelé vezető lépcsőt halványvörös fény világította meg.
− Úgy érzem magam, mintha egy pornófilmbe sétálnánk be − dörmögte V, amikor óvatosan leosontak a lépcsőn.
− Ahhoz nem kellene néhány fekete gyertya is? − jegyezte meg Z.
A lépcső alján jobbra és balra néztek egy folyosón, amelyet a kőből vájtak ki, de nem láttak semmit, csak egymás után több sor… fekete gyertyát, rubinvörös lánggal.
− Visszavontam − jegyezte meg Zsadist a látványt figyelve.
− Most következne a sejtelmes aláfestő zene − vágott közbe V. − Szólíthatlak ezentúl cicusnak?
− Nem ajánlom, ha még továbbra is élni akarsz.

879. oldal

island>!

– Vámpírok vagyunk – felelte. – Nem tündérek.
– Néha azért nem vagyok ebben olyan biztos. Láttad már a királyod dolgozószobáját?
– Wrath majdnem vak.
– Ami megmagyarázza, miért nem akasztotta még fel magát abban a pasztellszínű borzalomban.

1 hozzászólás
Beriniki>!

Szóval, mi lesz a program ma estére? Várj, kitalálom! Komor csendben ülünk. Vagy nem is … kibővítjük. Közben még elmélyülten tépelődünk, igazam van? Micsoda vadóc vagy te! Hű! Azta! Ha nem vigyázol, a végén még ott találod magad egy heavymetal-koncerten. Mint az AC/DC előzenekara.

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter
DarknessAngel>!

– Kérdezhetek valamit?
– Választhatom azt, hogy „nem”?
– Nem.

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter · Tohrment
SzRéka P>!

– Veled lenni legalább olyan izgalmas, mint azt nézni, hogy szárad a festék.

387. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter
kiruu P>!

Wrath szórakozottan babrálta Beth rubingyűrűjét, körbekörbe
forgatta a súlyos drágakövet az ujján.
– Megtennél nekem egy szívességet? – suttogta.
Beth megszorította a kezét.
– Persze, bármit. Mit szeretnél?
– Eldúdolnád nekem a Simpson család főcímdalát?

Kapcsolódó szócikkek: A Simpson család
Faythe P>!

– Mi az… ó, nézd csak, hisz ez Mary Tyler Moore! Imádom a csajt! – Rhage leült az egyik fotelbe az angyal mellé. – Klassz a ruhája.
Lassiter egy „na-ugye-megmondtam” pillantást vetett Tohrra.
– És a másik műsora is szuper.
Rhage-dzsel összeütötték az öklüket.
– Tutira.
Tohr visszatért a turmixához.
– Ti ketten szégyent hoztok a férfinemre.

679. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter · Rhage · Tohrment

A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gena Showalter: Éjsötét titkok
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Sherrilyn Kenyon: Éjféli vad
Nalini Singh: Angyalvér
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Kresley Cole: Vámpírbosszú
Jeaniene Frost: A lángok mélyén
Laura Thalassa: Dark Harmony – A lélektolvaj
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése
Laurell K. Hamilton: Micah