Lover ​Reborn (The Black Dagger Brotherhood 10.) 16 csillagozás

J. R. Ward: Lover Reborn J. R. Ward: Lover Reborn

In the darkest corners of the night in Caldwell, New York, a conflict like no other rages. The city is home to a band of brothers born to defend their race: the warrior vampires of the Black Dagger Brotherhood.Now back in the Brotherhood – and unrecognisable as the vampire leader he once was – Tohrment is physically emaciated and heartbroken beyond despair. When he begins to see his beloved in his dreams – trapped in a cold, isolating netherworld – Tohr turns to a self-serving fallen angel in hopes of saving the one he has lost.

When he’s told he must learn to love another to free his former mate, Tohr knows they are all doomed…Except then a female with a shadowed history begins to get through to him. Against the backdrop of the raging war with the lessers, and with a new clan of vampires vying for the Blind King’s throne, Tohr struggles between the buried past, and a very hot, passion-filled future… but can his heart let go and set all of them free?

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Berkley, 2012
618 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780451238283
>!
Signet, 2012
590 oldal · ASIN: B006LU0GYS
>!
Piatkus, 2012
574 oldal · ISBN: 9780749955700

1 további kiadás


Enciklopédia 1


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
sztimi53 P
J. R. Ward: Lover Reborn

Az elmúlt pár nap Waiting for Tohrmentről szólt…
Átrohantam rajta, erős sorozatfüggésben, új kötet megjelenésekor mindig ezt csinálom , és ilyenkor nem is tudok értelmes értékelést írni. Nem baj, azért írok. Nagyon kiábrándultan és cinikusan indult, amit felettébb értékeltem. Make love not war. Nos a BDB knyvekben mindkettőből kijut, nem is kevés. Tohr története nagyon szomorú. Arról szól, hogy tudni kell elengedni. De hát úgyis tudtam, hogy a vége a rózsaszín legrikítóbb árnyalatában tündököl majd. És úgy lőn. Azért egy kis mekis kaja is előkerült, stílszerűen. John visszatért, ez nekem nagy pozitívum, lévén ő talán a kedvencem. Igazából néha már unom a sorozatot, néha túlságosan elnyúzta, és tudom, hogy nincs sok mondanivalója, tisztában vagyok vele, hogy ez egy tök egyszerű romantikus mese, mégis a rabja vagyok és maradok. És hogy ki jön legközelebb? Remélem Blay és Qhuinn. És azt is remélem, hogy Wardnak lesz töke megírni a sztorijukat, úgy ahogy a többiekét.

17 hozzászólás
>!
Szinna
J. R. Ward: Lover Reborn

Sok tekintetben nagyon jó volt. De kezdem azzal ami nekem nem tetszett.

Tohr és No'One románca nem jött be. Sokszor feldühített, kiakasztott, volt, hogy szemétnek találtam Tohrt, túl megalázkodónak No'One-t. A végén persze magyarázatot kapunk a miértekre, de ez nem teszi elfogadhatóbbá a történéseket. Én biztos nem szeretnék egy ilyen románcnak részese lenni.
Ami zavart még, hogy a könyv kétharmadáig, bár elég sok jelenet játszódik otthon, mintha a nők (No'One és Xhex kivételével) nem is léteznének. Ó de bocsi, egyszer talán Ward írta, hogy a királyné és Payne is ott állt Wrath szobájában. És arra is gondolt valaki, hogy az étkezéseknél is jelen voltak. Mit is elégdetlenkedem?

Lassiter viszont kiemelkedően szerethető szereplő. Nem sokat tudunk meg a múltjáról de igazi jóbarátnak bizonyul, tettei és gondolatai szerintem olyan olvasókhoz is közel hozzák, akik eddig nem szerették igazán.

Aki viszont ki fogja csapni a biztosítékot, és nagyon meg fogja osztani az olvasók táborát az Xcor. Csapatának megjelenése nagyon jót tett a cselekménynek. A kifakult, unalmas alantasok helyett végre egy hús-vér, (tisztelhető/ utálható/ szerethető) – ossza be mindenki magának – ellenség bukkan fel a Testvériséggel szemben. Nagyon ellentmondásos személyisége magában hordozza a teljesen elborult ellenség, és a megmenthető, nagyon erős szövetséges lehetőségét is. Különösen érdekes, hogy felmerül egy Xcor és Layla lehetőség is, ami a dolgok jelen állása szerint bármelyik irányba kibillentheti a mérleg nyelvét. Xcor emberei közül kiemelkedik Throe, akit kicsit jobban megismerünk, és a csapat létszámát tekintve megint kapunk néhány szereplőt, akinek a sorsát esetleg a továbbiakban is nyomon követhetjük majd.

Layla és Qhuinn pusztán barátokká érnek, ezt azonban Ward komolyan megkavarja egy olyan csavarral, amitől hanyatt dőltem. Mindketten reménytelennek érzik az életüket, és mindketten valaki másra vágynak. Ennek fényében nem tudom mi lesz a dologból.

Blaynek és Qhuinnek a könyv végén van egy tiszta, rejtőzködés nélküli pillanata. Itt olvastam a könyv számomra legkedvesebb két mondatát:
„Kölyökként arra gondoltál, hogy az idő csak egy teher, amit minél előbb le kell tudni, hogy felnőhess végre. De micsoda átverés volt ez – felnőttként kellett rájönnöd, hogy azok a percek és órák a legértékesebb dolgok közül valók, amid valaha volt.”
Úgy gondolom, hogy a fenti pillanat azt jelenti, hogy tisztázni fogják a kapcsolatukat, de ez ebben a könyvben még nem következik be.

John és Xhex messze a kedvenc párosom. Biztos voltam benne, hogy bármilyen problémájuk is van, szeretik egymást, és képesek túltenni magukat rajta. Ezért egyszerűen csak élveztem a jeleneteiket.

Az utolsó szereplő akit számba vennék Assail, igazi fekete ló. Átveszi a városban a kábítószer üzletet, kemény azokkal akik át akarják ejteni. Kicsit olyan Rhev érzésem van vele kapcsolatban, és látok fantáziát benne. Egyenlőre a saját önös céljai vezérlik, és az, hogy nem köt szövetséget Xcorral pusztán azért van, mert Wrath kisebb fenyegetést jelent az üzletének.

Szorítok, hogy a kiadó minél hamarabb megjelentesse magyarul, hogy a sorozat angolul nem olvasó rajongói is élvezhessék a történetet, a régi és az új szereplőket.

>!
Firebolt
J. R. Ward: Lover Reborn

Sajnálom, de egyszerűen nem tudok több csillagot adni erre a kötetre. És ennek csak kis részben oka, hogy Thor&Wellsie nekem nem elválaszthatlanok. No'One karaktere szinte elviselhetetlen, amennyire imádom a lányát, annyira idegesít ő… Thor meg sok elhamarkodott faszkodását tulajdonképpen sosem próbálja rendesen helyrehozni. John és Xhex szála szerintem feleslegesen sokat és értelmetlenül húzódott, az egész könyv kissé feleslegesnek tűnt. Egyedül Layla és Wrath szála tetszett :) bár Xcor eléggé felbasz. Ja és Saxtont meg Throe-t továbbra is sajnálom. Meg lassan már Lassitert is, akit eddig is bírtam… Assail pedig nagyon érdekes karakter, nem kicsit a 'régi' Rehv-re hajaz :D szerintem jóban lennének/ lettek volna. Összességében a két főszáltól eltekintve jó volt a könyv… és továbbra is rendkívül hálás vagyok, hogy nem kell a Lesserekről olvasnom minden rohadt fejezetben. :)

>!
eSsZ P
J. R. Ward: Lover Reborn

bajban vagyok,mert harmadszori olvasasra is ugy erzem mint eloszor..
tetszett is.. ugyan akkor meg nem is..tohr a kiralyon kivul az a pasi,aki nem hoz lazba nokent.. persze imadom meg minden.. de ..
sajnos en meg mindig nem tudom elhinni,hogy ward neni megtette azt.. es ez a teny nem segitett elfogadni az uj helyzetet.. meg akkor sem ha ezzel a kor bezarult.
aztan.. az az atkozott angyal.. imadom.. de most komolyan.. hihetetlen fazon.. olvasnam mar a konyvet..
szoval osszesegeben hozta amit vartam.. bepillangatasok ide-oda.. QesB .. porgosseg itt-ott.. sirtam is.. mosolyogtam is.. csak valahogy nem volt az igazi.. bocsanat thor.. de az uj feled nem jott be

>!
kkata76 P
J. R. Ward: Lover Reborn

Valamiért ez a rész annyira nem fogott meg, talán a két főszereplő nem volt annyira kidolgozva…egyikőjük sem állt olyan közel hozzám, mint a többiek.


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

And love … love was worth dying for.
Worth living for, too.

74. fejezet

>!
SzAngelika

“And if that bastard’s innocent,” Rhage spoke up, “I’m the fucking Easter bunny.”
“Oh, good,” someone quipped. “I’m calling you Hop-along Hollywood from now on.”
“Beasty Bo Peep,” somebody else threw out.
“We could put you in a Cadbury ad and finally make some money—”
“People,” Rhage barked, “the point is that he is not innocent and I’m notthe Easter bunny—”
“Where’s your basket?”
“Can I play with your eggs?”
“Hop it out, big guy—”
“Will you guys fuck off ? Seriously!”

9. fejezet

4 hozzászólás
>!
SzAngelika

Amazing how sex could turn two fully grown adult males into teenagers.

28. fejezet

>!
SzAngelika

My name’s Lassiter, and I’ll tell you all you need to know about me. I’m an angel first and a sinner second, and I’m not here for long. I’ll never hurt you, but I’m prepared to make you pretty goddamn uncomfortable if I have to, to get my job done. I like sunsets and long walks on the beach, but my perfect female no longer exists. Oh, and my favorite hobby is annoying the shit out of people. Guess I’m just bred to want to get a rise out of folks—probably the whole resurrection thing.

4. fejezet

2 hozzászólás
>!
SzAngelika

Tragedy, like love, makes people blind.

6. fejezet

>!
Szinna

When you were young, you thought time was a burden, something to be discharged as fast as possible so you could be grown-up. But it was such a bait-n-switch – when you were an adult, you came to realize that minutes and hours were the single most precious thing you had.

570.

>!
sztimi53 P

Pushing open the door to the anteroom, his blood pressure lowered as that warm, welcoming wave of humidity came over him. The music helped, too: from out of the sound system, U2 was filling the air, oldschool The Joshua Tree echoing around.

10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: U2
10 hozzászólás
>!
SzAngelika

Life’s meant to be lived blind—that’s how you don’t take shit for granted.

5. fejezet

>!
SzAngelika

„So you've taken out your piercings,” Blay said.
„Not all of them.”
„Why? I mean… they were always, like, you, you know?”
„Guess I don't want to be defined that way anymore.”
As Blay's brows popped, Qhuinn's kind of wanted to do the same. He'd expected something else to come out of his piehole. Something like, „Meh.” Or, „Whatever.” Or, „I still got 'em where it counts, don't you worry.”
After which he could honk his package, and snort like he had balls the size of his head.
No wonder Saxton seemed attractive.

140-141. oldal

7 hozzászólás
>!
Quiconque

Hey, as you leave, Qhuinn wanted to say, will you do me a favor? I think my left ventricle is on the floor, so don’t step on it as you pull out? Thanks. Great.

Chapter 18, page 152


A sorozat következő kötete

The Black Dagger Brotherhood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Larissa Ione: Passion Unleashed
Richelle Mead: Succubus Blues
Christopher Moore: You Suck
Laurell K. Hamilton: Swallowing Darkness
Jeaniene Frost: Destined for an Early Grave
MaryJanice Davidson: Undead and Unwed
Coreene Callahan: Fury of Fire
Richelle Mead: Last Sacrifice
Kendra Leigh Castle: Shadow Rising