Kapzsiság (Bukott angyalok 1.) 308 csillagozás

J. R. Ward: Kapzsiság

Jim Heron a bosszú angyala. Nem ismer sem kegyelmet, sem szánalmat. A bűn a lételeme. Amikor bukott angyalként a Földre érkezik, mégis sorsszerű megbízatást kap: hét ember lelkét kell megmentenie a főbűnöktől. Fegyvere: a szeretet ereje. Ellensége: a legsötétebb gonosz. Nem vallhat kudarcot.

Vin diPietro velejéig romlott üzletember, aki csak a pénz szavának engedelmeskedik. Váratlanul azonban feltűnik az őrangyal és egy gyönyörű nő, és Vin válaszút elé kerül: vajon a végzete, a józan esze és a szíve mind ugyanabba az irányba mutat? Egy gonosz erő készen áll rá, hogy bekebelezze a lelkét. Kénytelen együtt dolgozni a bukott angyallal, hogy megnyerje magának szíve választottját, és megváltsa lelkét az örök kárhozattól…

J. R. Ward bestsellersorozata a hét főbűnről, szerelemről és szenvedélyről, sikerről és gazdagságról világszerte meghódította a Fekete Tőr Testvériség sorozat rajongóit.

J. R. Ward: Covet

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
636 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543086 · Fordította: Kerekes Éva

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Adrian Vogel · Jim Heron · Eddie Blackhawk

Helyszínek népszerűség szerint

Caldwell


Kedvencelte 27

Most olvassa 15

Várólistára tette 155

Kívánságlistára tette 127

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Krisztina_Németh_2
J. R. Ward: Kapzsiság

Ez ujraolvasos volt bár elöször csak egy-két fejezetet olvastam. Bevalom akkor nem tetszett az a kevés amit olvastam, igy félbehagytam. Most rászántam magam, és végigolvastam, és mint kiderült nem is volt rossz. A Fekete Tör Testvériség sorozat nagy kedvenc, azért azt a szintet nálam nem éri el, de tényleg nem volt rossz. Azt hiszem, el fog férni a sorozat a polcomon :)

9 hozzászólás
>!
Xoxoribizli P
J. R. Ward: Kapzsiság

( ⌣́,⌣̀)
Nagyon csalódott vagyok! Wardtól megszoktam a kiemelkedően jó könyveket.
Ezt sajnos még jónak sem tudom mondani, nemhogy kiemelkedőnek.

A 100. oldal után majdnem félbe is hagytam, csak az írónő iránti fanatizmusom ösztönzött a továbbolvasásra.
Az első 100 oldal kín volt és szenvedés, aztán jobb lett, de még akkor is inkább a rossz felé billent volna a mérleg. A végére érve teljesen semleges maradt a könyv, nem szerettem, nem utáltam, nem adott semmit, mintha el sem olvastam volna.
Megspórolhattam volna magamnak az időt.

Kezdjük azzal, hogy nagyon idegesített és élvezhetetlenné is tette az olvasást az, hogy az elejétől kezdve pattogtunk a szereplők között, Jim, Vin… Anyámkínja… Még a szereplőket nem is ismertem, de folyamatosan váltogattuk is őket, nehogy esetleg meg tudjam jegyezni ki-kivel van. A plusz poén pedig az, hogy mire sikerült megjegyezni valamennyire ki-kicsoda, akkor kiderült, hogy az nem is az igazi nevük, hanem Jim igazából Zacharias, Marie-Terese meg Gretchen, meg ki tudja még mi. Csak jöttek és jöttek a karakterek, és senkit nem tudtam megismerni, semmi személyiség, csak karakterbábuk az arcodba dobva.
Ezt pedig Wardtól nem tudom elfogadni. Nem az ő stílusa ez a „Nesze itt van hatszáz oldal teleírt üres lap”.
Egyébként a prosti és a milliomos úriember kapcsolata remek lett volna, csak az a baj, hogy ilyen önérzetes prostit nem látott még a világ, mint ez a szentfazék Marie-Tere… vagymi Gretchen…
Igaz, a Micsoda nőben ez nagyon jól működött, de Vivien nem is volt egy jézusimádó erkölcstanár, és nem is volt jelentéktelen Gretchennel ellentétben.
( ⌣́,⌣̀)
( ⌣́,⌣̀)
( ⌣́,⌣̀)

5 hozzászólás
>!
csillagka P
J. R. Ward: Kapzsiság

Karácsonyi angyalos könyvválasztás. Ward rendesen meglepett, nem tudom mire számítottam, de hogy nem erre az tuti. A könyv számomra egy jól ismert mamusz érzettét keltette, hiszen Caldwellt elég régen ismerem, tudom mi történik a Vasálarcosban, Veck zsaru is hozott már fánkot kedvenc Cruz nyomozómnak. Az első pillanatokban még is összezavarodtam, a kedvenc buja vámpírjaim otthona az övék, az ő szemükkel láttam eddig, és menthetetlenül kerestem a kapcsolódási pontokat, még a történet rovására is. Sajnos az új nézőpont eleje döcögősen indult, persze fel kellett helyezi a bábukat a sakktáblára és ehhez pedig időre van szüksége. Nagy nehezen eljutottunk az első kihívásig, ami mint várható volt, sikeresen teljesítve. A páros igazán nem melengette meg a szívemet, Ward tud ennél mint jobb, mint rossz karaktereket alkotni, kicsit elcsépelten átlagos mindenki. Könyvből az angyal letudva, a sorozatot se feledem, ha előbb nem, akkor következő karikor újabb résszel beszélek meg randit.

2. mennyivel jobb szabadon olvasni :) másodszorra imádtam, nagyon sok rejtett részlet mostanra vált nyilvánvalóvá, azért Ward néni szép kis spoiler rakott ebbe a könyvbe.

1 hozzászólás
>!
kocybaba P
J. R. Ward: Kapzsiság

Imádom Wardot, és tudom, hogy nem jó egyik sorozatot a másikhoz hasonlítani, de azért ez nem egy FTT és nem is a legerősebb sorozatkezdő kötete. Elég lassan indult be, és kissé nehezen kerültek a helyükre a dolgok, de az tetszett benne, hogy akadtak átfedések a másik sorozata kapcsán. A karakterekkel sem volt nagyobb gondom, az angyali szálat ellenben olyan kiforratlannak éreztem még, ami sajnos rányomta bélyegét egy szinten az olvasás egészére. Viszont ahogy haladt a történet, azért szépen kezdett kibontakozni és összefonódni ez a fantasy része a szerelmi vonallal. Utóbbit illetően pedig sajnáltam, hogy mindössze majdnem csak 3 nap alatt zajlott le minden, ami azért meg kell hagyni túl gyors, még ha meg is volt a páros között a kellő szikra. Úgyhogy még nem győzött meg ez a kezdet, de mivel Wardról van szó, nem félek tőle, hogy ez ne változna.

3 hozzászólás
>!
DarknessAngel
J. R. Ward: Kapzsiság

Csalódtam. Azt hittem, hogy ez is valami hasonló lesz, mint az FTT, de nagyon nem. A közepéig valahogy nem is kötött le a történet, már-már azon gondolkoztam, hogy félbehagyom az egészet. Szerencsére pont akkor jött a pálfordulás, és kezdtek beiindulni a dolgok. Jim nem igazán érdekelt, viszont Vin és Marie-Terese már annál inkább. Legjobban azok a részek tetszettek, amiben Trez is szerepelt :D
Amúgy nem volt rossz, a végén még izgultam is a szereplőkért, viszont sajna nagy elvárásokkal indultam neki :/

6 hozzászólás
>!
raka0328 P
J. R. Ward: Kapzsiság

Ward könyveivel nagyon elfogult vagyok, így ezzel a sztorival is. Ahogy az FTT első részénél is érezni lehetett, hogy hááát, ez jó, jó, de lesz jobb is… úgy itt is. Azért merem a kettőt összehasonlítani, hiszen egy univerzumban játszódik a két sorozat, volt átfedés, közös szereplők, helyszínek.
Az alap sztori nagyon izgalmasnak tűnik, jó ez az angyalos-főbűnös téma. Tetszett Jim karaktere is, persze bőven van hova fejlődnie, de gondolom, illetve remélem, hogy a többi részben ez meg fog történni. És remélem, hogy a többi rész jobban ki lesz dolgozva. Van kis hiányérzetem, de hát tudtam, hogy bevezető kötet, szóval próbáltam úgy hozzá állni.
A gonosz egy kicsit gyengus lett, a szereplők közötti kapcsolatok is hipp-hopp történtek (mondjuk ez wardi dolog, ha jobban belegondolok). Adrian karaktere nagyon érdekes volt, remélem a többi részben is hozza a lehengerlő stílusát.
Illetve imádtam rábukkanni a kedvenc vámpírjaimra a sztoriba… hiszen hopp találkozunk egy anonim drogosok klubjában egy gyönyörű hajú és szemű férfival, máskor egy Red Sox baseball sapit viselő emberrel a templomban, majd Trez-zel, akit csak imádni lehet :) És persze a zsaru, de la Cruz :) Nagyon tetszettek ezek az átfedések, remélem a többiben is lesznek hasonlók.

>!
genevieve P
J. R. Ward: Kapzsiság

Nos, ez az első könyv J. R. Wardtól amit olvasok! És nagyon élveztem.
Szeretem az angyalos (bukott angyalos, ahol a pokol és a menny összecsap) történeteket. Szerintem ez egy nagyon jól kidolgozott, felépített sorozat első kötete.
Jimet és Vint egyaránt kedveltem, mindegyik belevaló, de legbelül jószívű emberek. Vinről mindig a nyeremény jutott eszembe (bár tudom hogy az win), és elgondolkoztam rajta hogy másnak is?!
Remélem Jimnek sikerül a küldetése, és a jó irányba billenti a mérleget.
Devina pont az aminek mutatja magát, álarc az egész nő, egy bestia, mint azt a neve is
mutatja.
Marie-Terese hosszú utat tett meg, nem lehet könnyű több mint 3 évet bujkálásban tölteni. Remélem a későbbiekben sem esik már bántódásuk.

>!
Vivinnie 
J. R. Ward: Kapzsiság

Hm, sajnos szenvedtem vele. :-(
Hogy miért olvastam el ezt a könyvet? Mert, a nagyon sok pozitív értékelés után tavaly elolvastam az írónő FTT sorozatának első részét és nem igazán nyűgözött le, azóta sem olvastam el a többi részét és egyelőre nem is tervezem. No és ebből – csavaros logikával ;-) – arra következtettem, hogy akkor ez, a fele annyira sem népszerű sorozata majd biztos tetszeni fog nekem… Sajnos nem így történt, sem a szereplők, sem pedig a történet nem fogott meg igazán. A 3 csillagot azért adom rá, mert annyira le tudott kötni, hogy nem hagytam félbe. :-\
Miután ezzel a könyvvel sem találtam meg a közös nevezőt, így arra jutottam, hogy egy ideig pihentetem az írónő könyveit. :-\

4 hozzászólás
>!
bbabri
J. R. Ward: Kapzsiság

Most olvasom másodjára, de be kell vallanom, jobban tetszik, mint első olvasásra. Akkor, én is abba a hibába estem, hogy összehasonlítgattam a FTT-vel, pedig nem kellett volna.
Az alaptörténet nagyon tetszik. Kíváncsi voltam, Ward mit hoz ki belőle. És nem csalódtam. Az összes karakter szimpatikus volt. Jim-et megkedveltem, de még nem állunk olyan közel egymáshoz. Ellenben Vin hamar levett a lábamról. Nagyon tetszett, hogy fejezetről fejezetre változik. Egyedül a hirtelen szerelemre lobbanásával voltak gondjaim.
Eddig Ward minden női karakterét nagyon kedveltem, Marie-Terese esetében sem volt ez másképp.
Adrian és Eddie, alig szerepeltek, de nekem mégis szimpatikusnak tűnnek.
Nigel és a többiek tv-s utalásain hangosan nevettem. Nagyon tetszettek.
Devina-val kapcsolatban… Nagyon jól felépített karakter, de kicsit csalódást okozott azzal, hogy a könyv végén nem volt semmiféle nagy csata közte, és Jim között. Úgy tűnik, ez még várat magára. Meglepve olvastam, hogy Phury és Butch is feltűnt pár mondat erejéig. És ne felejtsük el Trez-t sem.
Nagyon tetszett a könyv, alig várom, hogy olvassam a folytatást.
Bővebben:
http://bbabrigondolatai.blogspot.hu/2012/12/j-r-ward-ka…

>!
mcborzaska
J. R. Ward: Kapzsiság

Az FTT sorozatnak ugyan még csak az első két részét olvastam, de úgy voltam vele, hogyha valaki ilyen jó sorozatot ír, akkor másik sorozata nem lehet jó ennyire. Hát tévedtem. Ugyan ez csak az első rész, de nagyon jó. A cselekmény kicsit lassan indult be, de utána nem lehetett lerakni :) Kíváncsi vagyok a többi részre is.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sli SP

Furcsa dolog az üveg. Amikor eltöröd, a kis rohadék feldühödik és visszaharap.

387. oldal, Huszonnyolcadik fejezet (Ulpius-ház, 2009)

>!
Detty89 P

Milyen furcsa, nem igaz? Az ember számára nem elérhető dolgokhoz mindig nagyobb vonzerő társul, mint a már meglévőkhöz.

33. oldal

>!
nykyriana

– Mióta ismered?
– Neki dolgozom. Vin építési vállalkozó, nekem meg van egy kalapácsom. Az isten is egymásnak teremtett bennünket.

Kapcsolódó szócikkek: Jim Heron
>!
Szandi1119

Miközben Jim várakozott, megitta a sörét, és azon tűnődött, hogy vajon mikor lett belőle Cupido. Ha most emiatt szárnyat és a pelenkát kell viselnie, mialatt az íját lóbálja, részéről ennyi volt.

101. oldal

>!
Szandi1119

– Menj a pokolba!
– Ne aggódj, azt hiszem, jó úton járok. Kösz az érdeklődést.

361. oldal

>!
ƨɔɴом P

– Menjünk az én kisteherautómmal! – mondta Jim, mialatt a kaviccsal felszórt kocsiútra lépett. – Kisebb zajt csap.
– Remélem, van rádiód. – Adrian elkezdte bemelegíteni a hangját. Olyan zajt csapott, mint egy rénszarvas, amelynek egy sajtreszelőt húzkodnak a hátsóján.
Jim kétségbeesett tekintetet vetett Eddie-re, miközben a fejét csóválta.
– Hogy bírod ezt a kornyikálást?
– Szelektív süketség.
– Taníts, ó, mester!

450. oldal

>!
Xoxoribizli P

(…) amikor az ember megtalálja az igazit, azt rögtön tudja. Ugyanazon elmélet szerint működik, mint a telekvásárlás.

43. oldal

>!
Xoxoribizli P

    Sajnos, a sör csak rövid távú megoldás volt. Az életátültetést pedig még nem hagyta jóvá az Amerikai Gyógyászati Egyesület.

243. oldal

>!
Szandi1119

Az optimizmust nem gyáva nyusziknak találták ki.

305. oldal

>!
island

Mint általában mindig, a templom most is lényegében üres volt, két elöl ülő fekete fátylas nőt kivéve, meg egy Red Sox baseballsapkát viselő férfit, aki leghátul, egy imaszékben térdelt, kezét imára kulcsolva, fejét könyörgésre hajtva.

20. fejezet


A sorozat következő kötete

Bukott angyalok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Nalini Singh: Angyalárny
Darynda Jones: Második sírhant
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán