Halhatatlanság (Bukott angyalok 6.) 83 csillagozás

J. R. Ward: Halhatatlanság

A ​Teremtő kitalált egy játékot, és a tét nem más, mint az élők és holtak fölötti uralom. Hét lélek, hét válaszút – mindegyik egy lehetőség az üdvözülésre vagy a kárhozatra.

A hatodik felvonásban Jim Heron, a kelletlen megmentő saját testét és lelkét is veszélybe sodorja, mégis közel áll ahhoz, hogy mindent elveszítsen… Többek közt Sissyt, az ártatlan lányt is, akit a pokolból mentett ki. Jim minden erejével meg akarja őt védeni, de Sissy a gyenge pontja, amit a démon, Devina ki is használ. Miközben Jim a lány és a játszma között őrlődik, a gonosz készen áll rá, hogy bármilyen piszkos eszközt bevessen.

Ahogy a háború a végkifejlethez közeledik, az emberiség megmentője bármit megtenne a győzelemért. De egyetlen esélye a túlélésre, és arra, hogy felülkerekedjen ellenfelén, az igaz szerelem. Csakhogy megmenthet-e egy szívtelen és lelketlen embert olyasvalami, amiben nem hisz?

A Halhatatlanság J. R. Ward bestsellersorozatának legfelkavaróbb és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Art Nouveau, 2017
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155104909 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Alexandra, Pécs, 2017
384 oldal · ISBN: 9786155104954 · Fordította: Lukács Andrea

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Adrian Vogel · Jim Heron · Eddie Blackhawk · Devina · Colin · Nigel · Cecilia "Sissy" Barten


Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 55

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
J. R. Ward: Halhatatlanság

Nagyon örülök, hogy így kikupálódott a sorozat. Gyengén indított, de végül milyen jó lett! Megadnám az 5 csillagot is, ha kicsit ütősebb összecsapást kapunk a végén. Mondjuk a megmaradt lelkeket se így képzeltem, de attól még ötletes volt, szóval az bejött.
Sissy és Jim kapcsolata szerintem aranyos volt, habár be kell valljam, én most inkább Colinért és Nigel-ért izgultam.
spoiler Nem tudom ez mennyire fura, de én megszerettem a ribi démonunkat is :D Tudom, hogy gonosz, és pokolba vele, de én néha már sajnáltam.
Nagy-nagy plusz spoiler. Jupí!
A könyv vége olyan szép lett. Igazán érzelmesre sikeredett. Örülök, hogy végül ilyen befejezést kaptunk♡

Jaj, a legjobbat kihagytam! Lassitert is emlegették :D Imádtam azokat a részeket!

Sippancs P>!
J. R. Ward: Halhatatlanság

Biztosan velem van a baj, de én ennél azért ütősebb befejezést vártam. Eleve hiányzik a 7. rész, még úgy is, hogy spoiler meglett a 7 lélek, meg aztán nem is tudom… sokáig úgy éreztem, hogy nem történik semmi, csak egy helyben toporgunk.
Sissyvel kapcsolatban végül bejöttek a megérzéseim, rettenetesen örültem, mikor spoiler, Eddie esetében pedig majdnem sikongattam, annyira boldog voltam a spoiler. Jim teljesen átment puhányba, nem is értem, hogy hol hagyta el az eszét, Devina viszont továbbra is tökéletesen alakította az őrült, megszállott, már-már sajnálatra méltó főgonoszt.
A végén azért sikerült megríkatnia az írónőnek, a fiúk búcsúzásakor nekem is kicsordult a könnyem, ugyanakkor számomra ez a lezárás kevés volt, valahogy másra, többre számítottam. Ettől függetlenül biztos, hogy még párszor újraolvasom a sorozatot.

loveQhuay>!
J. R. Ward: Halhatatlanság

Annyira vegyes érzéseim vannak, mert összességében jó volt, szerettem, és a legvége tényleg szép lett, de attól még vannak hiányosságai és számomra a vége nem tetszett.

Mióta vártunk erre a könyvre…

Gonosz leszek, de nekem spoiler és Colin kapcsolata volt a kedvencem, annyira szép volt, és igazi, még ha csak pár oldalt kaptunk belőlük…
Ezzel szemben Sissy és Jim… inkább hagyjuk, nekem sótlan és unalmas volt. velem van a baj, tudom… A cselekmény pörgött ezerrel, azzal nem volt gond, nekem magával Devinával és az ő gonosz-nem gonosz dolgaival, meg a végső megoldással voltak problémáim. Most döntsük már el, hogy ő a főgonosz akit utálni kell és legyőzni, vagy egy nő, akit az érzelmei irányítanak és csak azt a férfit látja, senki mást, és ettől egészen emberi lesz a démon?! A kettő együtt nekem nem fekszik, nem tudtam eldönteni hogy sajnáljam, vagy sajnáljam?!

És Lassiter! Hah! Legalább róla is hallottunk egy két perc erejéig.

Az utolsó pillanata a könyvnek gyönyörű volt, ezt nem vitatom, de Devina miatt csalódott vagyok az egész könyvet illetően. És az az egy szerencséje az egésznek, hogy Colin és spoiler szerepet kapott. Ha nem kaptak volna HEA-t, még ennyi csillagot se adok a könyvnek.

Tetszett a sorozat, voltak elhanyagolható mellékszereplők, tekinvte a megmentésre váró lelkek, akikre már nem is emlékszem, de a szokásos szereplőgárda aki végigvitte a sorozatot imádnivaló volt külön külön is, de együtt voltak ütősek igazán. Eddie-Adrian-Jim és Devina, és néhol Nigel és Colin.

ncsn87>!
J. R. Ward: Halhatatlanság

Köszönöm J. R. Wardnak, @LadyA_ nak és az Art Nouveau kiadónak! Nagyon, de nagyon hiányoznak az ilyen fantasy sorozatok, könyvek a mostani piacról. Nem értem, hogy miért lett ilyen kevés paranormális könyv… Nekem örök kedvenceim, semmi sem tud így lekötni néhány kivétellel persze, mert vannak azok is. Szerencsére folytatódnak azért ezek a megkezdett sorozatok is szép lassan, amiket úgy megszerettünk, főleg tőlük: Ward, Cole, Kenyon, Showalter, Frost, Nalini. A legjobbak, ennyi!
Egyszerűen rabul ejtett és nem akartam letenni. Még séta közben is olvastam, ami nem biztos, hogy jó ötlet volt néha, de nem bírtam magammal. :D
Az utolsó rész… Azért a végére lapoztam, hogy tutira ott figyel-e a „Vége” felirat. :D Szétizgultam az agyamat! A tippem teljesen bejött, amit az előző kötet végén gondoltam. :D
Imádom a srácokat, Jimet, Adot spoiler, Eddie-t. Hiányozni fogtok srácok! spoiler Egy régi jó barátot, Lassiert többször is megemlítik. Valami itt készül szerintem… *.*
Mindent egybevetve nem csalódtam most sem Ward asszonyságban. Imádom! Imádom ezt a sorozatot! ♥♥♥ Bárki, aki szereti a FTT-et, ezt se hagyja ki! Olvassátok!!!!
Már csak abban reménykedem, hogy esetleg nászajándéknak megkapom a FTT következő részét magyarul. *erősen imádkozik* ♥♥♥

5 hozzászólás
kocybaba P>!
J. R. Ward: Halhatatlanság

Félve vágtam bele ebbe a részbe, elsősorban Jim miatt, hogy észhez tér-e, másodsorban azért, mert tartottam tőle, hogy minden rá és Sissyre lesz összpontosítva. Ami be is jött, és nem is lett volna baj, ha időközben nem lett volna túl sok belőlük. Kimondottan hiányzott a szokásos páros mellőlük, ami mindig egy extra vonalat adott és szépen kiegyenlítette a történetet. Mindazonáltal úgy érzem, Ward valahogy mégis kihozta belőle maximumot ezekhez mérten: pörgött a cselekmény, több izgalmas fordulattal szolgált, eleget adott szeretett angyalpárosaimból, spoiler, sőt még Lassiterről is elejtett egy-két mondatot. Devinát is kellőképp kezelte, bár rendkívül sajnálnám, ha nem találkoznánk vele többet. Eddig ő volt a legjobb, legfurább és legösszetettebb gonosz, akit életre keltett. A finálé pedig szép volt, rózsaszín és mi egyéb, és bár közel sem fog úgy hiányozni ez a sorozat, mint az FTT, azért a búcsú sem ment olyan könnyen.

2 hozzászólás
ViveEe P>!
J. R. Ward: Halhatatlanság

Kicsit nehezen jönnek a gondolatok a könyvvel kapcsolatban, mert igazából nekem csalódást okozott ez a sorozat.
Lehet nem szerencsés összehasonlítani az FTT-vel, de nem ütötte meg az ott megszokott szintet.
Ez volt az utolsó könyv, a két utolsó lélek. És igazából a fülszövegben rejlő információhiány miatt sejthető, hogy kik azok.
Devina, bár egyre idegesítőbb az őrült szerelmes nő szerepében, még mindig nagyon jó játékos. Nagyon is méltó ellenfél volt.
De hiába bírom Sissyt, Jim már kb. közömbös lett.
És a kapcsolatuk számomra még mindig borzasztó erőltetett. Szegény Sissy jóhogy csak Jimhez kezd vonzódni, mivel ő az egyetlen használható férfi széles e vidéken. Az erotikus jelenetek, főleg az első rettenetesen lelombozó volt.
De azért jó is van benne. Adrian még mindig nagyon jó karakter. Sissyvel jók voltak a jeleneteik.
Tetszett, ahogy jó és rossz összefog a közös célért. Nigel és Colin szála sokkal emberibb, sokkal átélhetőbb volt. Ők nagyon tetszettek.
És a vége is gyönyörű lett.
Át kell majd gondolnom mihez kezdjek ezzel a sorozattal, és ezt soha nem gondoltam volna Ward könyveivel kapcsolatban. :/

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
J. R. Ward: Halhatatlanság

Bukott angyalok 6.

Ez eszméletlenül jó befejezése volt a sorozatnak, élveztem minden sorát. Sokat kellett várni rá, de megérte.
Imádtam Jim-et és Sissy is aranyos volt. Volt sok izgalom benne, teljesen oda voltam, hogy milyen szerencsétlenségek várnak még hőseinkre és barátaira, segítőire.
Gyűlöltem Devinát, minden gonoszságok anyját az első pillanattól fogva. Egyáltalán nem tudtam átérezni a vélt vagy valós komplexusait. Egy beképzelt tyúk volt és folyamatosan csalt a körökben, büntetlenül megsértve a szabályokat.
Örülök, hogy az író egy részben összevonta az utolsó két játék kört. Kicsit kiszámítható volt, hogy kik lesznek a megmentendő lelkek, de ennek ellenére rengeteg meglepő fordulatot tartalmazott a könyv.

Zsuzana P>!
J. R. Ward: Halhatatlanság

Vegyesek az érzelmeim ezzel a résszel kapcsolatban. Egyrészt nem tudtam nem szeretni, mert Ward az egyik kedvenc íróm és így baromira elfogult vagyok. Másfelöl már nagyon kíváncsi voltam mi lesz a végkifejlet, így viszonylag gyorsan olvastam. A közepéig nem tudtam hova tenni a történetet, kissé lassan folytak az események. A várva várt izgalom elég sokat váratott számomra. Néha azt kívántam, hogy Devina kapjon több segítséget, hátha akkor izgalmasabb lesz. Szerencsére a közepétől beindultak az események. spoiler Egyik szemem sír amiért vége a sorozatnak a másik viszont örül, mert minden féle folytatás szerintem csak rontana rajta.

eSsZ P>!
J. R. Ward: Halhatatlanság

ha választanom kellene, hogy kikről olvasnék még szívesen.. az tuti nem Jim lenne… :D
viszont Colin és Nigel nagyon a szívemhez nőttek mint ahogy Ad és Ed is…

picit szappanoperás érzetem volt itt- ott.. de azt hiszem kárpótoltak olyan jelenetek amik igazán izgalmasak vagy mosolyogtatóak voltak…
az is ritka nálam,hogy szimpatizálok a gonosszal.. de Devina nélkül eléggé lapos lett volna ez a sorozat.. mondhatni üde szinfoltja volt a könyveknek..
valahol hiányozni fognak… na jó.. Colinék nagyon.. remélem, hogy Ward néni lesz olyan kegyes hozzánk, hogy elhozza őket a Tesókhoz… kár lenne ilyen nagyszerű szereplőket nem tovább vinni.. és Lassiter… te átkozott angyal… alig várom, hogy legyen saját könyved… :)

1 hozzászólás
sztrapacska1213>!
J. R. Ward: Halhatatlanság

Bár nálam az FTT utolérhetetlen, azért jó kis sorozat ez is, egy kissé poénra vett, vásárlás-és egyéb mániás főgonosszal egy szívdöglesztő, bár néha értelmetlen és érthetetlen megmentővel, egy fejlődőképes „szűzlánnyal”, sajátos, nem éppen angyali angyalokkal és megmentendő lelkekkel. Szerintem érdemes belevágni :)


Népszerű idézetek

Ninovics>!

– Lassiter – vágta rá egyszerre Ad és Colin.
A név hallatán még Devina is a szemét forgatta.
– Ó, Krisztusom, már megint ő?
– Ezek szerint egyszer már próbálta ezt valaki? – kérdezte Sissy.
– Igen, és nézd, hogy végződött! – Ad a fejét rázta. – Egy ötszáz négyzetkilométeres, háromszáz méter mély lyuk lett a földben utána.
– És még ez sem fogta vissza – mondta Colin.
Devina morgott.
– Én tényleg azt hittem, hogy a bubópestis majd elintézi.
– Az te voltál? – csodálkozott Adrian.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Vogel · Cecilia "Sissy" Barten · Colin · Devina · Lassiter
Sippancs P>!

– Nem maga a hely, hanem a hiba természete az, ami megváltoztatja az embert. Az ostoba tettek miatt érzett megbánás nagyon erős katalizátor tud lenni.

172. oldal

Sippancs P>!

Amikor valami koppanó hangot hallott, felkapta a fejét. Egy cipő volt. Az a… szikrázó…
És leérkezett a Louboutin tűsarkú másik párja is.
Szipogva felvette a földről, maga elé emelte, és letörölte a fekete foltokat a krémszínű kristályokról… amelyek mind egy-egy fémfoglalatban ültek.
Ez azt bizonyította, hogy ha az ember minőséget vesz, az túlél mindent. Még egy pokolba való zuhanást is.

366. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Devina · magassarkú cipő
Sippancs P>!

– Mondd meg Jimnek, hogy visszajövök!
– Mi van, most meg terminátort játszol?

199. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Vogel · Devina
1 hozzászólás
Sippancs P>!

Egy pillanatra gyászosan gondolt arra, hogy mielőtt ez a sok rossz a nyakába szakadt volna, sohasem vette észre a körülötte lévő embereket. Hogy milyen csodálatos látni, ahogy egy fiatal család jégkrémet és készételt vesz. Hogy milyen nemes dolog, amikor egy magányos, nyolcvanéves ember egyedül merészkedik el a boltba. Vagy milyen különleges, ha a természetes közegében lát egy tartós barátságot.
Az emberiség gyönyörű. Mindenféle alakú és méretű, van, aki épphogy csak életben marad, van, aki diadalittasan vonul, vannak gazdagok és szegények.
És mindenki a maga hétköznapi, pillanatnyi cselekvése közben látható.

278. oldal

Kapcsolódó szócikkek: emberek
Zsuzana P>!

Tévedni emberi dolog, megbocsátani isteni.

371. oldal

Sippancs P>!

Sissy nagyot nyögött, ahogy Adrianhoz préselődött, az arcát a mellkasához szorította, de nem engedte el, és a tőrt sem ejtette ki a kezéből. A francba, valószínűleg emlékezett rájuk a pokolban töltött idejéből.
Colin remegni kezdett, az arca eltorzult.
– Nem… bírom… sokáig… tartani…
Remek alkalom, hogy a Star Trekből idézze Scottyt.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Star Trek
Sippancs P>!

– […] A purgatórium az a hely is, ahol azok a jámbor lelkek vannak, akik nem tudnak elengedni valamit vagy valakit, és a fájdalmuk nem engedi, hogy továbblépjenek a mennyországba. Nem kellemes hely. Olyan, mint a pokol.
– Egy frászt! – bukott ki Devinából. – A pokol sokkal rosszabb.
– Igaz. Mert te ott vagy…

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Vogel · Devina · pokol · Purgatórium
Sippancs P>!

[…] a megfelelő nő bármelyik felnőtt férfit képes tizennégy éves kiskamasszá változtatni, ha a megfelelő szavakat mondja.

137. oldal

Sippancs P>!

– De miért kell ennyire fájnia? – kérdezte a démon, és oldalra ejtette a fejét. – Miért?
[…]
– Tudja, az emberek folyton ezt kérdezik tőlem, és én csak egy választ adhatok rá. Bárcsak másképp lenne, de minél többet látok, annál jobban meg vagyok győződve róla, hogy mint a gyerekek, akiknek növekedési fájdalmaik vannak, amíg el nem érik a felnőttkort, az emberek lelke is csak fájdalmak árán tud elmélyülni és éretté válni. Ha az ember kihívások elé kerül, hogy erősebbé váljon, azt csak nehézségek árán teheti meg… veszteség, szívfájdalom, csalódás árán.

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Devina · fájdalom · pszichológus

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A szukkubusz dala
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath – Utolsó lélegzetig
Larissa Ione: Csábítás
Kresley Cole: A sötétség démona
Jeaniene Frost: Az első vércsepp
Karen Marie Moning: Iced – Megnyílik az ég
Laurell K. Hamilton: Ragály