Halhatatlan ​szerető (Fekete Tőr Testvériség 8.) 465 csillagozás

J. R. Ward: Halhatatlan szerető

A New York állambeli Caldwellben halálos harc folyik a vámpírok és gyilkosaik között…
John Matthew valódi kilétét homály fedi. A Testvériség befogadta, de senki sem tudja, honnan jött, vagy ki is ő valójában. Pedig halott testvérük, Darius tért vissza új testben, új küldetéssel. Miközben Johnt személyes bosszú fűti, szembekerül a megtestesült Gonosszal, akinek legyőzéséhez mindkét énjére szüksége lesz.
Xhex, a bérgyilkosnő, titokban régóta szenvedélyesen vágyik Johnra. Egy szeretőjét már elvesztette, ezért nem akarja, hogy egy újabb értékes férfi is áldozatul essen a háborúnak. Azonban hamarosan rájön, hogy a szerelem, akárcsak a végzet, elkerülhetetlen…
J. R. WARD neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad.

Eredeti mű: J. R. Ward: Lover Mine

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
862 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543789 · Fordította: Lukács Andrea

Kedvencelte 135

Most olvassa 17

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 129

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
J. R. Ward: Halhatatlan szerető

Néhány elolvasott rész után nagyon megszerettem ezt a sorozatot. Nyilvánvaló, hogy a kötetek egyre vaskosabbak, izgalmasabbak, de soha nem érzem őket túlírtnak. A cselekmény sok szálon fut, és azok jól ki vannak bontva. Nem csodálom, miért szeretik olyan sokan.
Már akkor kedveltem JM-t, amikor még olyan kis elesett, pátyolgatni való volt. Tartottam tőle, hogy mi lesz, ha majd megváltozik a személyisége, de szerintem jót tett neki a változás. Xhex pedig teljesen más, mint a sorozatból megismert eddigi női szereplők. Annyira nem érzem őt közel magamhoz, de legalább nem idegesítő és nem drámázott annyit feleslegesen. Őt valahogy Jane és Ehlena után helyezném az eddig megismert hősnők közül.
A történet és a cselekmény az előző részhez képest kevésbé, de izgalmas volt és pörgős. Volt miért és kiért izgulni. Lash volt szerintem az eddigi legjobb gonosz. Szerintem igazi felüdülés volt a sok névtelen alantas után.
Azt sajnáltam, hogy Lassiter alig szerepelt benne. Feltűnt kb. háromszor és ennyi.
Ne már! Mint kiderült, még a zenei ízlése is pocsék és nem igazán fickós, de lehetetlen őt nem imádni.
Ezeken kívül, lehet, csak én érzem így, de, miután a Butch & Vishous szál elmaradt, mintha kárpótolta volna az írónő az olvasókat a Blay és Qhuinn szállal. Aminek annyira örülök.
Egyelőre nem merem előre „elkiabálni”, de Qhiunn és Blay „szerelmi szála” tűnik eddig a legígéretesebbnek. Azt a sok szívfájdalmat már előre érzem, de ebből a fajtából kérek egy nagy adagot. Annyira várom, hogy eljussak a könyvükig.

2 hozzászólás
>!
csillagka P
J. R. Ward: Halhatatlan szerető

Egy vallomással tartozom: a testvérek vagy leendő tagok közül John kedvelem a legkevésbé, ebbe talán belejátszik, hogy nagyon vártam mikor átalakul akkor talán visszakapjuk Dariust, akit sokkal jobban érdekel a múltjával, kifinomult ízlésével és kalandjaival együtt. Nagyon szerettem a naplós részeket, abból többet olvasnék, ahogy pl a rendezői változatot nem tudtam mire vélni, remélem csak egy újabb szál, nem egy felesleges közjáték. Xhex jobban csipem, de nála is vannak még fehér foltok amit érdemes lenne kitölteni. Kicsit nem szeretem rész volt ez, Őrzőt kimondottan sajnáltam, Lash végre meglátogatta apucit ami kimondottan jót tett a közérzetemnek, még is hiányoztak a testvérek, hol van az eredeti nagy négyes ? mi történik velük ? inkább csak a felek jelentek meg.
Sajnos még ez se tudja elvenni a kedvem, kell most még egy rész, mivel Manny doktor sorsa elég régen izgatja a fantáziám.
2:
Nem emlékszem először eltört e mécses, de most párás a szemem. Talán Xhex a legkedvesebb női szereplőm, kedvelem az elátkozottak klubjának minden tagját, másodszorra John is jobban meg tudtam érteni. Nagyon jó kis rész ez a lejtmenet után nálam most tért vissza az eredeti hangulat. (igaz lesz még mélység, de most a Gyógyító jön akit nagyon de nagyon szeretek)

2 hozzászólás
>!
l_moni
J. R. Ward: Halhatatlan szerető

Ó John, John!!
Hogy tud egy férfi ennyire szeretni, elfogadni, tisztelni egy nőt. Néha úgy éreztem Xhex meg sem érdemli. Aztán meg úgy, hogy összeillenek.
Miken kellett keresztülmennie ennek a szegény nőnek. Nem csodálom, hogy olyan kemény csaj lett belőle. De szüksége van Johnra :) Hogy egyensúlyba legyenek.
Még mindig imádom a sorozatot, örömmel olvasom újra a köteteket. Tetszik a vámpírok világa.

5 hozzászólás
>!
Ms_thebetty P
J. R. Ward: Halhatatlan szerető

Na drágáim, ez sajnos nem az én könyvem volt. Egyszerűen nem került közel hozzám se John, se Xhex. Lastól a falra másztam, Q és Blay pedig kiborító. A Muhrder-es fejezeteket fantasztikusan borzasztó volt olvasni. Volt egy-egy jelenet, ami tetszett spoiler Payne szála is jó volt ;)
Q#ßw@ra nyújtva van ez már, nem is értem miért kell?!
Tudjátok mi tetszett ebben a részben a legjobban?? Volt egy, igen egyetlen egy mondata Phurynak. Csak egy. Ötvenszer elolvastam. 5 percen keresztül csak azt az egy sort bámultam és olvastam újra és újra. Ez beteges! :D ♥

Szóval, nagyon-nagyon remélem, hogy a következő rész jobb lesz, mert ez számomra tényleg csapnivaló volt.

P.S.: Vessző nem volt. De helyette megjelent az az ELKÉPSEZTŐEN trágár jelző, hogy: fajankó! Kihaltam!

17 hozzászólás
>!
Pillecukorkám
J. R. Ward: Halhatatlan szerető

Istenem Én ezt egyszerűen imádtam! John és Xhax mindig meglepnek valamivel. Na és milyen cukik már együtt??? Egyszerűen fantasztikus,és hogy így már kezdek közeledni a végéhez egyre jobban csak megszeretem ezt az egész sorozatot!!!!
Listácska:::
1. John és Xhex
2. Rhage és Mary
3. Zsadist és Bella
4. Butch és Marrissa
5.Rhevenge és Ehlena
6. Phury és Cormina
7. Vishous és Jane
8. Whart és Beth
Nagyon nehéz már listát állítani,de akkor is :D

6 hozzászólás
>!
DarknessAngel 
J. R. Ward: Halhatatlan szerető

Már annyira vártam ezt a részt, és IGEN, egy hatalmas, nagybetűs igen… imádtam! Tudom, hogy kb. minden résznél ezt mondom, de ha egyszer Ward olyan fantasztikusan ír. Egyes részekben a cselekmény sokkal jobb és érdekesebb, mint a szerelmi szál, hát itt a John és Xhex páros mindent vitt.
Egyszerűen imádom a csajt, egy bérgyilkos, aki könyörtelen, mindent túlél és nem támaszkodik másokra, mégis, John képes volt megpuhítani.
Úristen… ez a könyv fenomenális, katarktikus, és perzselő – mert ó, igen, a szexjelenetek halálosan jók, talán az eddigi könyvek közül a legjobbak ;)
John pedig, ahh… John az én kedvencem, ^^ annyira örülök neki, olyan gyönyörű befejezést kapott az ő sztorija is.
A végére még annyit, hogy:
Juuj, Qhuinn féltékenykedett, a kis édes. A következő könyv, amit már úgy istenigazából várok az övé és Blayé, már most is örömmámorban vagyok, hát még akkor mi lesz :)

>!
Lunèa_Charlotté
J. R. Ward: Halhatatlan szerető

Csalódtam! Most komolyan… Olyan… Oké, az elejétől elagyarázom.
Mindneki aki olvassa a sorozatot, gondolom tudja, hogy John története, már a második kötettel megkezdődött. Oké. És akkor kötetről kötetre egyre több ejezetett kap. Xhexel is a kacsolta, nem is tudom mikor kezdődött meg. Már az előző részben is kezdett valami lenni, de most?
Egyszerűen, mikor ők lettek volna a középpontban, alig tudom őket értékelni. Eddig, mindig ilyen háttér szereplők voltak, vagy valami mellék száll. Bármi is volt, most valahogy fura volt, csak róluk olvasni. Olyan más… Nem érzetem, hogy ők lettek volna a fők. Elveszett az a sok regény között a történet.
Szép történet, pláne mikor Xhexről egyre többet megtudtam. Hatalmas mosoly keretezte arcomat. Valahogy annyira szép története, annyira gyönyörű happy endje lett, hogy szinte megható! Egy méltó befejezés egy hozzá méltó érző és csodás személynek. És John! Mit is mondjak, ő már rég szíve egyik kis kapuján dönetett, azt hiszem valamikor belopózótt… :)
A múlt árnyékait felidézve, valami csodásban lett részem. spoiler Belém ez a pillanat nagyon mályen belevájta magát, mint jó pár pillantkpek más-más történetekből, amik annyira valamilyen furcsa okból kifolyólag belém vésődtek.
Mivel magukban hordozzák a varázst, mint ez a történet is… Azt, hiszem megírva ezt a véleményt, mégis kedvenc lesz a történet, kicsit csalódtam,mégis magában hordozza azt ami annyira…. varázsos. :)))

>!
Scriptum
J. R. Ward: Halhatatlan szerető

Nekem ez a rész is nagyon tetszett!Xhex és John együtt tökéletesek!A korábbi könyvek alapján nem igazán volt Xhex a kedvencem,de őszintén mondom ebben a részben ahogy megismertem a múltját és történetét megkedveltem. Izgalmas volt az alantas rész is!Ami nekem külön öröm,mert általában csak idegesítő töltelék résznek szoktam elkönyvelni őket ;) spoiler Kíváncsi vagyok a folytatásra,hogy és miként fog alakulna az alantasok története és persze nagyon várom a következő pár egymásra találását. Ui: Ward nagyon ért a fürdőszobás jelenetekhez :P @Bagneso @ncsn87 @DarknessAngel

14 hozzászólás
>!
BinderViki23
J. R. Ward: Halhatatlan szerető

Egy újabb zseniális FTT rész. De sajnos egy fél csillagot le kell vennem, azért, mert egy kicsit keveseltem a Testvériség és az Alantosok közötti harcot.
spoiler. -.-
Xhex eddig számomra semleges volt, de most talán egy kicsit jobban bírom.
John-t már határozotzan megkedveltem itt.
Kíváncsi vagyok, vajon hogyan fog tovább fokozodni ez a sorozat. Izgatottan várom, hogy kezembe vehessem a következő részt. :)

>!
Elhaym
J. R. Ward: Halhatatlan szerető

Nagyon vártam az újabb FTT részt, szerencsére most sem csalódtam benne. Rehv könyvét nem múlta felül, de nálam ez is dobogós lett Rehv és Phury mellett. Ez a kötet is sok szálon futott, nem csak két szereplőről szólt. Szex jelenet is kevés volt benne, első is kb. csak az 500. oldal körül. Ez a rész más hangulatú mint a többi. Sokkal sötétebb mint a korábbi részek. Most kevesebb volt benne a humor, kevesebb volt a párbeszéd is. Inkább a szereplők gondolatait, érzelmeiket, lelkivilágukat ismertük meg aprólékosan. Nagyon átlehetett érezni a szereplők fájdalmát, bánatát és örömét. Szerintem ez a rész lett a legszívszorítóbb és a legdrámaibb. Könyvből az izgalmak és fordulatok sem hiányoztak, nem lehetett letenni.
Többen írták, hogy ez a könyv nem lett olyan jó mint várták. Szerintem nem volt semmi gond ezzel a résszel sem. Elgondolkodtatott, meghatott, megnevettettet. Nem tették tele csöpögős romantikus jelenetekkel sem. Fordítás is kiváló. Azt kaptam amire számítottam. Engem nem zavart, hogy ebben a kötetben sok volt a dráma. Ward ezt is remekül tudja megírni. Amikor olvasom a könyvet olyan mintha a szereplők valóban élnének, ez az egyik ok amiért nagyon nehéz elszakadni a FTT világtól.
Erről a részről nem tudnék spoiler nélkül írni, cselekmény nagyon mély nyomot hagyott bennem.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2010/09/30/j-r-ward-halhata…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Bagneso

Gyakran csak visszatekintve jövünk rá, hogy minden, ami velünk történt, pontosan úgy alakult, ahogy alakulnia kellett.

816. oldal, Utolsó mondat

5 hozzászólás
>!
island

Wrath kettőjük közé lépett.
– Hé, oké, oké… nyugalom, fiúk! Egy nagyon szép perzsaszőnyegen álltok. Ha véres lesz, Fritztől olyat kapok, hogy nem teszem zsebre.

48. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Wrath
>!
Kovtünci

– Járgány? – horkant fel Rhage.- Ez az izé egy varrógép, csak rá van ragasztva valami légterelő. Az én GTO-m nulláról indulva is megelőzi a nyavalyást, még ha negyedikben megy is.
Hátulról valami furcsa hang ütötte meg a fülüket, ezért John és a három testvér hátrafordult.
– Mi van? – csattant fel Xhex, és összefonta a mellkasán a karját. – Képzeljétek tudok nevetni is. Ez pedig… átkozottul vicces volt.

Kapcsolódó szócikkek: Rhage · Xhex
4 hozzászólás
>!
Rysonne

– Szia, hogy vagy? – Hollywood kinyújtotta neki a karját. – Hadd mutatkozzam be! Én vagyok az a hústorony, aki elsőként fog bepasszírozni a barátod, Qhuinn Hummerjébe, amikor ideér. Csak gondoltam, szólok, hogy ki vagyok, mielőtt felkaplak, és a vállamra vetlek, mint egy zsák krumplit.

Kapcsolódó szócikkek: Rhage
>!
_nalla_

Hiányzol! Annyira hiányzol, hogy az már fáj, és nem tudom, hogy találjak vissza hozzád, pedig itt állsz előttem.

714. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Qhuinn
1 hozzászólás
>!
Rysonne

Egy férfi megvédte azt a nőt, akit szeretett. Ez volt az egyetemes törvény azok számára, akiknek farka és golyója volt.

16 hozzászólás
>!
Faythe P

– Figyelj ide! – Azt nem tette hozz, hogy „seggfej”, de mindketten odagondolták.

342. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rehvenge · Xhex
>!
Nita_Könyvgalaxis

Az élet néha olyan helyekre sodor, amelyekre soha nem számítottál.

486. oldal

>!
Nita_Könyvgalaxis

Abban a pillanatban, hogy kimondta a nevét, a férfi felpattant a földről, harci állásba helyezkedett, úgy hogy az az ajtó és a nő között állt. Egyértelmű volt, hogy képes lenne bármit darabokra szaggatni, ami veszélyt jelenhet Xhexre.
Ami igazán… édes volt.
És ezerszer jobb, mint egy csokor virág az éjjeliszekrényen, amitől amúgy is csak tüsszögne.

343. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Matthew
3 hozzászólás
>!
Rysonne

Ne merészelj arra támadni, aki az enyém! Most pedig légy jó fiú, és belezd ki magad!

615. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xhex

Kapcsolódó zóna

!

Fekete Tőr Testvériség

414 tag · 261 karc · Utolsó karc: 2018. június 13., 17:07 · Bővebben


A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Zsadist · Rhage · Vishous · Wrath · Rehvenge · Qhuinn · Lassiter · Tohrment · Blaylock · John Matthew · Dr. Jane Whitcomb · Xhex · Saxton · Darius · Lash


Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Vonzódás
Richelle Mead: A végső áldozat
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Jeaniene Frost: Síri csendben