Felszabadított ​szerető (Fekete Tőr Testvériség 9.) 441 csillagozás

J. R. Ward: Felszabadított szerető J. R. Ward: Felszabadított szerető

Payne-t, Vishous ikertestvérét ugyanabból a sötét, csábító fából faragták, mint a fivérét. Anyja, az Őrző éonokra elzárta őt a világtól, ám miután kiszabadul, borzalmas sérülést szenved. A testvériség Dr. Manuel Manellót hívja hozzá segítségül, mert ő az egyetlen, aki meg tudja menteni az életét. Amikor az emberi sebész és a harcos vámpírlány találkozik, a világuk összeütközik, a szenvedély azonban tagadhatatlanul lángra lobban közöttük. Miközben oly sok minden ellenük dolgozik, vajon erősebbnek bizonyul-e a szerelem a születési jognál és a biológiánál, amely elválasztja őket?

Eredeti mű: J. R. Ward: Lover Unleashed

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Alexandra, Pécs, 2018
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472261
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
718 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544533 · Fordította: Lukács Andrea

Kapcsolódó zóna

!

Fekete Tőr Testvériség

448 tag · 286 karc · Utolsó karc: 2018. december 7., 08:55 · Bővebben


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Rhage · Vishous · Wrath · Butch · Qhuinn · Blaylock · Dr. Jane Whitcomb · Manuel 'Manny' Manello · Payne · Saxton · José de la Cruz · Thomas DelVecchio "Veck"


Kedvencelte 106

Most olvassa 19

Várólistára tette 114

Kívánságlistára tette 135

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Nagyon örülök, hogy belekezdtem ebbe a sorozatba. Csak azt sajnálom, hogy nem kezdtem el hamarabb. Hamar a függőjévé lehet válni. Mellesleg kifejezetten az a fajta sorozat, ami miatt kénytelen vagyok éjszakázni.Nagyon tetszett ez a rész is, viszont volt már sokkal jobb is.
Csak áltatnám magam, ha azt mondanám, hogy Payne és Manny párosának története olyan körömrágósan várt rész lett volna, mert nem. Nem csak azért, mert ők, nem is olyan régen kerültek be a történetbe, hanem mert nem tűntek olyan izgalmas, vagy szerethető karakternek, mint mondjuk Lassiter. Akiből sajnálatos módon ebben a részben nem kaptam semmit. Tudom, később, amikor majd felidézem a sorozat minden egyes részét, másként fogom látni a sorozat részeit, karaktereit. Remélhetőleg így lesz egy Payne és Manny párosával is.
Nem kérdés, hogy a Jane és Vishous szál volt a legkiemelkedőbb. Azok a részek, jelenetek voltak most a legizgalmasabbak, egyben a legszívfájdítóbbak. spoiler Mi lesz még itt…
Qhuinn egy kicsit magába szállt, és úgy néz ki, megunta a biszex manwh*re szerepet. Az ő része is tetszett, pedig kicsit letargikusra sikeredett.
Ahogy ennél a sorozatnál az lenni szokott, új szereplők tűntek fel. Ők lennének a negatív karaktereknek, de nekem nem tűntek kifejezetten gonosznak, mint amilyen mondjuk Lash volt. Egyelőre nem tudom őket hova tenni, de Xcor-ban látok lehetőséget.
Már a korábbi részekben is feltűnt, de nem tudtam, nem észrevenni, mert az írónő olyan alaposan és olyan gyakran részletezi, de ebben a sorozatban, hogy is fogalmazzak, hogy az ne legyen közönséges… spoiler Pont, mint az IAD sorozatban. Értem én, hogy milyen alfahím az, akinek kicsi, vagy csak átlagos, de miért kell annyiszor részletezni a rúdméretet? Szerintem anélkül is lehet jó erotikus jeleneteket írni. Szerencsére Ward tud is.

2 hozzászólás
>!
csillagka P
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Kicsit csaltam, azaz már hajnali kettőkor végeztem (telítődtem) a FTT vámpírok életével. Lecsúszott három rész, több mint 2000 oldal, 10 nap alatt. Vissza a hétköznapokba, kezdődhet az egyetem, az agyam visszatérhet a szabiról és kicsit komolyabb tartalmakat is be tud fogadni, de mint tudjuk a pihenésnek nagyon is fontos szerepe van a harmonikus közérzet megteremtéséhez. Manuel 'Manny' Manello sebész doktor mostantól gyógyító, egyszerűen imádtam ahogyan végre valaki lemerte írni mi a hatalmas különbség a kettő között ( Ward itt olyat alkotott amit nem szoktam meg tőle ) A tesók főszereplők, végre itt vannak és élik a világukat, bizony nálam akármennyi is az új szereplő róluk szól a sorozat. spoiler
Tetszett, most kicsit el, van még elég, hogy jövőre ismét elmehessen a lelkem és az értelmem nyaralni.
2:
Úgy tűnik ez a rész abbahagyhatatlan, éjfél felé már csak pár mondatot és fekszem gondolat utána negyed négy lett a vége. Manuel Manelló zseniális gyógyító, sajnálom hogy a későbbi részekben nem szerepel többet ez a páros.

2 hozzászólás
>!
Ms_thebetty P
J. R. Ward: Felszabadított szerető

SWEET. BABY. JESUS.
5 csillag, de mennyire, hogy 5 csillag.

Gyerekek, ez fantasztikus volt.
Minden. Egyes. Sor.

Imádtam, hogy pörögtek az események és egy percig nem unatkoztam, hihetetlen izgalmas volt. V és Butch részek megrendítettek! De mennyire, egek! Mannyt naaaagyon bírom és Payne is szimpatikus ;)

Vishous, te drága ember! Örökké tiéd a szívem egy darabja! Valósággal belehaltam a gyötrelmeidbe! Imádlak és örülök neked! ♥

P.S.: A vessző rúddá „avanzsált”. :DD

10 hozzászólás
>!
kiruu P
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Rosszabbra emlékeztem. Bár azért az tény, hogy az állítólagos főszereplő párosunk volt a legkevésbé fontos. Payne-t most nem kedveltem meg különösebben, kezdve az spoiler, meg a viselkedése miatt se. De azért ebben közrejátszik, hogy nem nagyon ismerhettük meg őt, meg a dokit sem. Manuel nem okozott meglepetést, hozta a FTT pasiktól elvárt szintet, annak ellenére, hogy ember… macsó, de érzelmes, fogvicsorítás ezerrel, szekrény méretű test. A rokonsági szálak meglepő módon tovább bonyolodnak, Jane és V pedig újra a színen vannak. V részéről a dolog kicsit eltúlzottra sikerült, Jane szokás szerint remekül kezelte őt és mindent.
Quinntől falra mászok, egyszerűen nem tudom elviselni ezt a szintű pasi drámát. Ami szándákos és felesleges szenvedéssel meg hisztivel jár. Xcor vonala full hidegen hagy, egy szikrányit nem érdekel. Csak egy plusz szál, amit olvasni kell három fejezetenként.
Hiányzott Lassiter, Thor, és az Árnyékok, Dicsőség enyhítette egy kicsit a jó karakterek hiányát. A lovas vonal a szívemhez nőtt. :)

2 hozzászólás
>!
molybarby
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Végre volt időm befejezni. Ez már a kilencedik rész és még mindig nem untam meg. Talán az is rásegített a dologra, hogy ezt a részt még nem olvastam, sőt ami ez után van többi részt sem. Szóval innen új a terep és alíg várom, hogy feltérképezzem. Imádom a FTT testvériséget és elszomorít, hogy sose tudunk egyszerre mindenkiről olvasni valamit. Valaki mindig a háttérben marad sajnos. Viszont azért az írónő szerencsére csöpögtet egy két infót innen-onnan. Na, mindegy. Paynet megszerettem és Mannyt is. Nagyon aranyosak, Payne igazi belevaló csaj. Ez az Xcor rész viszont nagyon gyorsan le lett zárva, semmi tombolás vagy hasonló, mintha az írónőnek ezzel a dologgal egyenlőre nem lenne kedve foglalkoznia. Úgy éreztem a végét próbálta végre már lezárni ezért picit leegyszerűsítette. Azonban lehet, hogy ez így is volt jó. Még gondolkodnom kell rajta. :D Összességében nagyon tetszett, jó volt új szereplőkkel is megismerkedni, alíg várom a folytatást. :)

>!
Pillecukorkám
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Istenem egyszerűen ez a könyv tökéletes volt! Nagyon jól meg lett írva és talán most már a lista is holt versenyben van! Mindenki első helyen! Igazából már az előző résznél se tudtam eldönteni,hogy na milyen is a lista,de most???Most még úgy se! Annyi szent,hogy Manny és Payne kapcsolata nagyon,de nagyon tetszik! Egyszerűen olyan aranyosak! És az ami ott kiderült Mannyról!!! Hát az valami eszméletlen! Remélem,hogy végül igent fog mondani! És amúgy így nagyon izgultam V és Jane kapcsolata miatt,hiszen jesszuska!!!!!!!!!

>!
l_moni
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Payne és a Gyógyító.
Micsoda páros!
Payne hisztije, önzősége meglepett. Mondjuk ilyen anya mellett nem is lehet másmilyen. Azért ilyen dolgot kérni a családtagodtól nagyon durva.
Mannyt bírtam :) Hah, a végén már meg se lepődtem. Naná!!
Ami miatt viszont nagyon szerettem olvasni az V és Jane. Mert minden kapcsolatban vannak problémák és minden kapcsolatban a megoldásra kell törekedni.
Istenem, mindenkinek kellene egy olyan barát mint Butch!
Az az őszinte szeretet ami közte és V között van csodálatos. Egy barát sokszor ezerszer értékesebb mint egy családtag. Hisz Ő azért van melletted mert igazán érdekli mi lesz veled.

>!
B_Viki23 P
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Kicsit nehéz most egy értelmes, összefüggő értékelést írni. Valami hiányzott nekem belőle, ezért le kellett vonnom egy fél csillagot. De összeségében egy nagyon jó FTT történet. Kicsivel több harc is lehetett volna benne ;)
Már kíváncsian várom a következő történetet. :)

>!
PimPo
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Egy kicsit csalódtam. Eddig minden rész kedvenc lett, de ez sajnos nem lett az. Ebből valahogy elmaradt az a nagy bumm, ahol már a kezemet tördelem, hogy vajon túl éli e vagy sem. Xcor-tól vártam ezt, hogy majd lesz miért izgulnom, de elmaradt. Az ő személyét nem igazán sikerült megkedvelnem. Ha valamit évszázadokig tervezgetett, akkor legalább a nagy elrabláskor történt volna valami akció…
Mannyt az előző részekben nem igazán sikerült megkedvelnem, de a végére belopta magát a szívembe. Az új fejleménynek vele kapcsolatban meg még nem tudom hogy örüljek vagy sem. Payne… nem ilyen jellmet vártam volna tőle. Ha már olyan nagy harcos, akkor lehetett volna keményebb személyiség, nem ez az érzékeny kiscsaj. De ettől még nagyon megkedveltem őt is.
Manny és Payne szála inkább mellékszál volt, mert nem igazán történt velük semmi, szerintem V és Jane vitte a történetet. Mintha ez inkább az ő második kötetük lett volna.
Remélem a többi kötet nem marad meg ezen a szinten és sok izgalmat várok tőlük.

7 hozzászólás
>!
Galagonya33
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Payne karakterét így második olvasás után kidolgozatlannak tartom. Ha már az ő könyve, szerintem erőteljesebbnek kellett volna lennie. Manny és Ő jó párosítás lesz, de sekélyesnek, elhamarkodottnak éreztem a végét. Kicsit kevesebb erotika, kicsit több lélek esetükben nem ártott volna.
V és Butch. Ez kellett, így volt jó, teljesen illik a kapcsolatukra az „Ami nem öl meg, az erősít.” – mondás. Jane-t pedig nagyon tisztelem. (Olyan jó, hogy ebben a sorozatban nincsenek HP-k, minden női karakter erős, külön egyéniség.)
Qhuinn és Blay ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Népszerű idézetek

>!
Quiconque

– Hány éves vagy? – kérdezte váratlanul. Lehet, hogy kéjsóvár gazember, de fiatalkorúakkal nem kezd. Meglehet, hogy a lány felnőttnek látszott, de ki tudta, mennyire számított érettnek az ő…
– Háromszázöt éves vagyok.
Manny pislogott egyet. Majd még egyet. Ééééééés még egyet a biztonság kedvéért. Így már holtbiztos, hogy nagykorú, gondolta.

143. oldal

2 hozzászólás
>!
Kathreen

Manny tudta, hogy mondania kellene valamit, a hangja azonban összepakolta a holmiját, felszállt a buszra, és elhagyta a várost. Az agyával együtt.

283. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Manuel 'Manny' Manello
>!
Quiconque

– Remekül viseled – dörmögte, amikor észrevette, hogy a férfi milyen görcsösen szorítja ökölbe a kezét.
– Ne miattam aggódj!
– Oké, tudom… a testvéreid. – Manny egy rövid pillanatra megállt. – Rendes fickó vagy, tudsz róla?
– Egy… frászt… rendes – A harcos elmosolyodott, és kivillantotta a szemfogát. – Tökéletes!

404-405. oldal - Manny & Rhage

4 hozzászólás
>!
Timi970120

– Nem találok szavakat. Tizenhat nyelven beszélek, de erre nincsenek szavak.

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
>!
Szandi1119

– Most már abbahagyhatod, hogy úgy teszel, mintha nem
lennél itt.
– Ó, hála istennek! Pocsékul csinálom, mi?
– Nem a te hibád, hogy helyet veszel el a térből.

Kapcsolódó szócikkek: Butch · Vishous
>!
Quiconque

– Azt hittem, meghalt a fickó.
– Fickó? – kérdezte Butch és a darabokra tekintett. – Ugyan melyikre gondolsz?
– Hol is kezdjem? – dörmögte Hollywood, és megvizsgálta az alantas másik felét. – Tudod, ha lenne nyársunk, süthetnénk alantas-rablóhúst.
– Csak te tudsz ilyen helyzetben is az evésre gondolni – jegyezte meg valaki elnyújtott hangon.
– Jól van na, csak mondtam.

353. oldal

>!
Zsuzsa_Czékus P

– A szerelem bármit legyőz, kivéve a valóságot. Ami minden egyes rohadt esetben győz.

382. oldal

>!
Csillagvirágszál

– A skót szoknyát is harcosok viselik, mégsem látod, hogy abban ráznám itt a seggem.
– Hála istennek! Mert ahhoz túl görbe a lábad.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Butch · Vishous
2 hozzászólás
>!
Midoriko

– Mert szerelmes vagyok – vallotta be fojtott hangon. – Valaki másba. Hát ezért.

339. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Qhuinn
>!
DarknessAngel P

– Jól vagy? – kérdezte Vishous és rápillantott.
– Több, mint jól. – Jane az arcát kutatta. – Úgy érzem, mintha most szeretkeztünk volna először.
– Helyes. – V megcsókolta. – Ez volt a terv.

40. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Jane Whitcomb · Vishous
6 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Vonzódás
Gena Showalter: Éjsötét csók
Lara Adrian: A vámpír vére
Richelle Mead: A végső áldozat
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Christopher Moore: Totál szívás
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört
Jeaniene Frost: Síri csendben