Felszabadított ​szerető (Fekete Tőr Testvériség 9.) 591 csillagozás

J. R. Ward: Felszabadított szerető J. R. Ward: Felszabadított szerető

Payne-t, Vishous ikertestvérét ugyanabból a sötét, csábító fából faragták, mint a fivérét. Anyja, az Őrző éonokra elzárta őt a világtól, ám miután kiszabadul, borzalmas sérülést szenved. A testvériség Dr. Manuel Manellót hívja hozzá segítségül, mert ő az egyetlen, aki meg tudja menteni az életét. Amikor az emberi sebész és a harcos vámpírlány találkozik, a világuk összeütközik, a szenvedély azonban tagadhatatlanul lángra lobban közöttük. Miközben oly sok minden ellenük dolgozik, vajon erősebbnek bizonyul-e a szerelem a születési jognál és a biológiánál, amely elválasztja őket?

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Alexandra, Pécs, 2018
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472261 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Alexandra, Pécs, 2018
608 oldal · ISBN: 9789634473572 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
718 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544533 · Fordította: Lukács Andrea

Kapcsolódó zóna

!

Fekete Tőr Testvériség

541 tag · 327 karc · Utolsó karc: 2023. január 5., 09:15 · Bővebben


Enciklopédia 25

Szereplők népszerűség szerint

Rhage · Vishous · Wrath · Butch O'Neal · Qhuinn · Blaylock · Dr. Jane Whitcomb · Payne · Manuel 'Manny' Manello · Xcor · Saxton · Thomas DelVecchio "Veck" · José de la Cruz · Throe · Zypher


Kedvencelte 117

Most olvassa 16

Várólistára tette 122

Kívánságlistára tette 135

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

csillagka>!
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Kicsit csaltam, azaz már hajnali kettőkor végeztem (telítődtem) a FTT vámpírok életével. Lecsúszott három rész, több mint 2000 oldal, 10 nap alatt. Vissza a hétköznapokba, kezdődhet az egyetem, az agyam visszatérhet a szabiról és kicsit komolyabb tartalmakat is be tud fogadni, de mint tudjuk a pihenésnek nagyon is fontos szerepe van a harmonikus közérzet megteremtéséhez. Manuel 'Manny' Manello sebész doktor mostantól gyógyító, egyszerűen imádtam ahogyan végre valaki lemerte írni mi a hatalmas különbség a kettő között ( Ward itt olyat alkotott amit nem szoktam meg tőle ) A tesók főszereplők, végre itt vannak és élik a világukat, bizony nálam akármennyi is az új szereplő róluk szól a sorozat. spoiler
Tetszett, most kicsit el, van még elég, hogy jövőre ismét elmehessen a lelkem és az értelmem nyaralni.
2:
Úgy tűnik ez a rész abbahagyhatatlan, éjfél felé már csak pár mondatot és fekszem gondolat utána negyed négy lett a vége. Manuel Manelló zseniális gyógyító, sajnálom hogy a későbbi részekben nem szerepel többet ez a páros.

4 hozzászólás
Naiva P>!
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Nagyon örülök, hogy belekezdtem ebbe a sorozatba. Csak azt sajnálom, hogy nem kezdtem el hamarabb. Hamar a függőjévé lehet válni. Mellesleg kifejezetten az a fajta sorozat, ami miatt kénytelen vagyok éjszakázni.Nagyon tetszett ez a rész is, viszont volt már sokkal jobb is.
Csak áltatnám magam, ha azt mondanám, hogy Payne és Manny párosának története olyan körömrágósan várt rész lett volna, mert nem. Nem csak azért, mert ők, nem is olyan régen kerültek be a történetbe, hanem mert nem tűntek olyan izgalmas, vagy szerethető karakternek, mint mondjuk Lassiter. Akiből sajnálatos módon ebben a részben nem kaptam semmit. Tudom, később, amikor majd felidézem a sorozat minden egyes részét, másként fogom látni a sorozat részeit, karaktereit. Remélhetőleg így lesz egy Payne és Manny párosával is.
Nem kérdés, hogy a Jane és Vishous szál volt a legkiemelkedőbb. Azok a részek, jelenetek voltak most a legizgalmasabbak, egyben a legszívfájdítóbbak. spoiler Mi lesz még itt…
Qhuinn egy kicsit magába szállt, és úgy néz ki, megunta a biszex manwh*re szerepet. Az ő része is tetszett, pedig kicsit letargikusra sikeredett.
Ahogy ennél a sorozatnál az lenni szokott, új szereplők tűntek fel. Ők lennének a negatív karaktereknek, de nekem nem tűntek kifejezetten gonosznak, mint amilyen mondjuk Lash volt. Egyelőre nem tudom őket hova tenni, de Xcor-ban látok lehetőséget.
Már a korábbi részekben is feltűnt, de nem tudtam, nem észrevenni, mert az írónő olyan alaposan és olyan gyakran részletezi, de ebben a sorozatban, hogy is fogalmazzak, hogy az ne legyen közönséges… spoiler Pont, mint az IAD sorozatban. Értem én, hogy milyen alfahím az, akinek kicsi, vagy csak átlagos, de miért kell annyiszor részletezni a rúdméretet? Szerintem anélkül is lehet jó erotikus jeleneteket írni. Szerencsére Ward tud is.

2 hozzászólás
Milli88 P>!
J. R. Ward: Felszabadított szerető

”Nem kell ismernem ahhoz az egész világot, hogy tudjam, mire vágyik a szívem.”

Vannak fenntartásaim ezzel a kötettel kapcsolatban. Nem mondom, hogy nem szerettem, de mégis volt benne több furcsaság is számomra.

Az előző köteteket olvasva nem gondoltam volna, hogy Payne karaktere bármilyen pluszt tartogat majd. Ennek ellenére egy kedves és szerethető vámpírt ismerhettem meg a személyében. Mannyvel ez előtt sem volt bajom soha, de mégis mindig semleges karakter volt számomra. Tetszett, hogy most kinyílt és jobban megismerhettem. spoiler

Amit ebben a részben kifogásoltam, az Jane és Vishous kommunikációja volt. Sokkal könnyebben és gördülékenyebben át tudtak volna lendülni a nehéz időszakon csupán annyival, hogy őszintén beszélnek egymással és nem csak hallgatnak nagyokat. Az, amit Butch tett V-ért valami hátborzongatóan szép cselekedet volt.

A két új szereplő, Xcor, Throe a két vámpír és Veck a nyomozó felbukkanása nagyon érdekes volt. Ígéretes szál került általuk bevezetésre, nagyon várom, hogy mit hoz ki ebből Ward. :)

Ms_thebetty>!
J. R. Ward: Felszabadított szerető

SWEET. BABY. JESUS.
5 csillag, de mennyire, hogy 5 csillag.

Gyerekek, ez fantasztikus volt.
Minden. Egyes. Sor.

Imádtam, hogy pörögtek az események és egy percig nem unatkoztam, hihetetlen izgalmas volt. V és Butch részek megrendítettek! De mennyire, egek! Mannyt naaaagyon bírom és Payne is szimpatikus ;)

Vishous, te drága ember! Örökké tiéd a szívem egy darabja! Valósággal belehaltam a gyötrelmeidbe! Imádlak és örülök neked! ♥

P.S.: A vessző rúddá „avanzsált”. :DD

10 hozzászólás
Linszyy P>!
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Csak a legelső részt olvastam, de az erősen megmaradt a fejemben, habár már több mint 10 éve volt. Emlékeztem, hogy a paranormális romantikus időszakomban mindent a kezembe vettem, amiben voltak vámpírok meg romantika. Ward pedig brillírozik ebben, főleg a fülledt erotikában.

Úgy tudtam, hogy magában is olvashatóak a kötetek, mert mindig más párról szól egy-egy rész és ez be is bizonyosodott. Nem éreztem hiányt, miközben Payne és Manuel kialakuló kapcsolatáról olvastam, mert közben más szereplők szemszögét és történetét is követhettük, ami miatt elég hamar megismerhettem mindenkit. Legalább ilyen fontos volt Vishous múltja és jellemfejlődése. Gondolom ez egy kakukktojás a sorozatban, mivel a lány a vámpír, a férfi pedig ember. Jane és Vishous saját történetére viszont kíváncsi lettem, mert itt már csak a végkifejletet látjuk, és azért emlékeim szerint általában a kemény, harcos férfi oldalát szoktuk látni, akit meglágyít egy nő, aki általában ember.

De meleg szálat is kaptunk, meg egy rendőrségi nyomozást, amit nem annyira értettem, mert nem volt túl indokolt, de gondolom lesz folytatása ennek az oldalnak is. Mivel a könyv az elején tisztázta a fogalmakat, ami ehhez a fantasyvilághoz tartozik, könnyebb volt olvasni, de azért nem ajánlanám, hogy rögtön a kilencedik résszel kezdje mindenki. :D Én azért némi előtudással indultam neki, és csak ezért nem volt hiányérzetem. Visszahozta egyébként azt a nosztalgikus érzést, mikor szurkoltam a szereplőkért, meglepődtem a BDSM, vérivós, furcsa erotikus jeleneteknél, és forgattam a szemem az erőszakos férfi karaktereken, akik hamar belátják, hogy nem lehet mindig verekedéssel megoldani mindent. :D

Biztos, hogy nem ez lenne a kedvenc részem a sorozatból, ha végigolvasnám, de kellemesen kiszámítható volt, olyan otthonos érzés, az írói stílus laza és olvasmányos, a cselekmény pörgős, nem unatkoztam, és nagyon gyorsan pörgettem az oldalakat, 600 oldal erotikus-romantikusoknál soha nem ijeszt meg. Vannak hibái ennek a sorozatnak is, de hihetetlen sok ember válik a függőjévé, és megértem őket. 17 rész és senki nem panaszkodik, hogy soha nem fog lezárulni a Fekete Tőr Testvériség sztorija, a legutolsó részt is több mint 100-an olvasták el. Ez azért mutat valamit. :)
https://youtu.be/SIKRBsynMxo

3 hozzászólás
kiruu>!
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Rosszabbra emlékeztem. Bár azért az tény, hogy az állítólagos főszereplő párosunk volt a legkevésbé fontos. Payne-t most nem kedveltem meg különösebben, kezdve az spoiler, meg a viselkedése miatt se. De azért ebben közrejátszik, hogy nem nagyon ismerhettük meg őt, meg a dokit sem. Manuel nem okozott meglepetést, hozta a FTT pasiktól elvárt szintet, annak ellenére, hogy ember… macsó, de érzelmes, fogvicsorítás ezerrel, szekrény méretű test. A rokonsági szálak meglepő módon tovább bonyolodnak, Jane és V pedig újra a színen vannak. V részéről a dolog kicsit eltúlzottra sikerült, Jane szokás szerint remekül kezelte őt és mindent.
Quinntől falra mászok, egyszerűen nem tudom elviselni ezt a szintű pasi drámát. Ami szándákos és felesleges szenvedéssel meg hisztivel jár. Xcor vonala full hidegen hagy, egy szikrányit nem érdekel. Csak egy plusz szál, amit olvasni kell három fejezetenként.
Hiányzott Lassiter, Thor, és az Árnyékok, Dicsőség enyhítette egy kicsit a jó karakterek hiányát. A lovas vonal a szívemhez nőtt. :)

2 hozzászólás
molybarby>!
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Végre volt időm befejezni. Ez már a kilencedik rész és még mindig nem untam meg. Talán az is rásegített a dologra, hogy ezt a részt még nem olvastam, sőt ami ez után van többi részt sem. Szóval innen új a terep és alíg várom, hogy feltérképezzem. Imádom a FTT testvériséget és elszomorít, hogy sose tudunk egyszerre mindenkiről olvasni valamit. Valaki mindig a háttérben marad sajnos. Viszont azért az írónő szerencsére csöpögtet egy két infót innen-onnan. Na, mindegy. Paynet megszerettem és Mannyt is. Nagyon aranyosak, Payne igazi belevaló csaj. Ez az Xcor rész viszont nagyon gyorsan le lett zárva, semmi tombolás vagy hasonló, mintha az írónőnek ezzel a dologgal egyenlőre nem lenne kedve foglalkoznia. Úgy éreztem a végét próbálta végre már lezárni ezért picit leegyszerűsítette. Azonban lehet, hogy ez így is volt jó. Még gondolkodnom kell rajta. :D Összességében nagyon tetszett, jó volt új szereplőkkel is megismerkedni, alíg várom a folytatást. :)

Pillecukorkám>!
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Istenem egyszerűen ez a könyv tökéletes volt! Nagyon jól meg lett írva és talán most már a lista is holt versenyben van! Mindenki első helyen! Igazából már az előző résznél se tudtam eldönteni,hogy na milyen is a lista,de most???Most még úgy se! Annyi szent,hogy Manny és Payne kapcsolata nagyon,de nagyon tetszik! Egyszerűen olyan aranyosak! És az ami ott kiderült Mannyról!!! Hát az valami eszméletlen! Remélem,hogy végül igent fog mondani! És amúgy így nagyon izgultam V és Jane kapcsolata miatt,hiszen jesszuska!!!!!!!!!

l_moni>!
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Payne és a Gyógyító.
Micsoda páros!
Payne hisztije, önzősége meglepett. Mondjuk ilyen anya mellett nem is lehet másmilyen. Azért ilyen dolgot kérni a családtagodtól nagyon durva.
Mannyt bírtam :) Hah, a végén már meg se lepődtem. Naná!!
Ami miatt viszont nagyon szerettem olvasni az V és Jane. Mert minden kapcsolatban vannak problémák és minden kapcsolatban a megoldásra kell törekedni.
Istenem, mindenkinek kellene egy olyan barát mint Butch!
Az az őszinte szeretet ami közte és V között van csodálatos. Egy barát sokszor ezerszer értékesebb mint egy családtag. Hisz Ő azért van melletted mert igazán érdekli mi lesz veled.

turanett P>!
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Payne történetére nagyon kíváncsi voltam. Kicsit tartottam tőle, mit is lehet kihozni belőle.
A doki levett a lábamról. Imádtam. Azok a beszólások. Van vér a pucájában. Nem félt kiosztani V-t és Butch-ot. Ez volt a szerencséje, a zsarunak egyből színpatikus lett. V-t viszont nem értettem. Nagyon haragudtam rá, ez a hiszti. Quinn-t már nagyon sajnáltam, annyira cuki volt. Nagyon várom már az ő történetüket is. Szurkolok nekik. Viszont azt nagyon sajnáltam, hogy Johnból semmit nem kaptam :(.
Számomra kicsit fura volt a fő gonosz szál. Annyira nem volt gonosz. spoiler.


Népszerű idézetek

Quiconque>!

– Hány éves vagy? – kérdezte váratlanul. Lehet, hogy kéjsóvár gazember, de fiatalkorúakkal nem kezd. Meglehet, hogy a lány felnőttnek látszott, de ki tudta, mennyire számított érettnek az ő…
– Háromszázöt éves vagyok.
Manny pislogott egyet. Majd még egyet. Ééééééés még egyet a biztonság kedvéért. Így már holtbiztos, hogy nagykorú, gondolta.

143. oldal

2 hozzászólás
Kathreen>!

Manny tudta, hogy mondania kellene valamit, a hangja azonban összepakolta a holmiját, felszállt a buszra, és elhagyta a várost. Az agyával együtt.

283. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Manuel 'Manny' Manello
Quiconque>!

– Remekül viseled – dörmögte, amikor észrevette, hogy a férfi milyen görcsösen szorítja ökölbe a kezét.
– Ne miattam aggódj!
– Oké, tudom… a testvéreid. – Manny egy rövid pillanatra megállt. – Rendes fickó vagy, tudsz róla?
– Egy… frászt… rendes – A harcos elmosolyodott, és kivillantotta a szemfogát. – Tökéletes!

404-405. oldal - Manny & Rhage

4 hozzászólás
Timi970120>!

– Nem találok szavakat. Tizenhat nyelven beszélek, de erre nincsenek szavak.

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
Szandi1119>!

– Most már abbahagyhatod, hogy úgy teszel, mintha nem
lennél itt.
– Ó, hála istennek! Pocsékul csinálom, mi?
– Nem a te hibád, hogy helyet veszel el a térből.

Kapcsolódó szócikkek: Butch O'Neal · Vishous
Zsuzsa_Czékus P>!

– A szerelem bármit legyőz, kivéve a valóságot. Ami minden egyes rohadt esetben győz.

382. oldal

Quiconque>!

– Azt hittem, meghalt a fickó.
– Fickó? – kérdezte Butch és a darabokra tekintett. – Ugyan melyikre gondolsz?
– Hol is kezdjem? – dörmögte Hollywood, és megvizsgálta az alantas másik felét. – Tudod, ha lenne nyársunk, süthetnénk alantas-rablóhúst.
– Csak te tudsz ilyen helyzetben is az evésre gondolni – jegyezte meg valaki elnyújtott hangon.
– Jól van na, csak mondtam.

353. oldal

Csillagvirágszál>!

– A skót szoknyát is harcosok viselik, mégsem látod, hogy abban ráznám itt a seggem.
– Hála istennek! Mert ahhoz túl görbe a lábad.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Butch O'Neal · Vishous
2 hozzászólás
Midoriko>!

– Mert szerelmes vagyok – vallotta be fojtott hangon. – Valaki másba. Hát ezért.

339. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Qhuinn
hiviki P>!

Megcsókolta a felét.
– Nem érdekel, mit mond a naptár, vagy hogy ki született először. Ő a kishúgom, és soha nem lesz elég idős ahhoz, hogy… hm… tudod.
Jane felnevetett, és visszahajtotta a fejét a mellkasára.
– Olyan édes vagy!
– Nem is!
– De igen!

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Jane Whitcomb · Vishous

A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Angyalvér
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Jeaniene Frost: Síri csendben
Richelle Mead: A végső áldozat
Kresley Cole: Vámpírbosszú
Laura Thalassa: Rhapsodic – Az Éjszaka Királya
Lara Adrian: A vámpír bosszúja
Richelle Mead: A szukkubusz dala