Felszabadított ​szerető (Fekete Tőr Testvériség 9.) 417 csillagozás

J. R. Ward: Felszabadított szerető

Payne-t, Vishous ikertestvérét ugyanabból a sötét, csábító fából faragták, mint a fivérét. Anyja, az Őrző éonokra elzárta őt a világtól, ám miután kiszabadul, borzalmas sérülést szenved. A testvériség Dr. Manuel Manellót hívja hozzá segítségül, mert ő az egyetlen, aki meg tudja menteni az életét. Amikor az emberi sebész és a harcos vámpírlány találkozik, a világuk összeütközik, a szenvedély azonban tagadhatatlanul lángra lobban közöttük. Miközben oly sok minden ellenük dolgozik, vajon erősebbnek bizonyul-e a szerelem a születési jognál és a biológiánál, amely elválasztja őket?

Eredeti mű: J. R. Ward: Lover Unleashed

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
718 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544533 · Fordította: Lukács Andrea

Kapcsolódó zóna

!

Fekete Tőr Testvériség

412 tag · 256 karc · Utolsó karc: 2018. április 16., 06:17 · Bővebben


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Rhage · Vishous · Wrath · Butch · Qhuinn · Blaylock · Dr. Jane Whitcomb · Manuel 'Manny' Manello · Payne · Saxton · José de la Cruz · Thomas DelVecchio "Veck"


Kedvencelte 99

Most olvassa 17

Várólistára tette 102

Kívánságlistára tette 124

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
csillagka P
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Kicsit csaltam, azaz már hajnali kettőkor végeztem (telítődtem) a FTT vámpírok életével. Lecsúszott három rész, több mint 2000 oldal, 10 nap alatt. Vissza a hétköznapokba, kezdődhet az egyetem, az agyam visszatérhet a szabiról és kicsit komolyabb tartalmakat is be tud fogadni, de mint tudjuk a pihenésnek nagyon is fontos szerepe van a harmonikus közérzet megteremtéséhez. Manuel 'Manny' Manello sebész doktor mostantól gyógyító, egyszerűen imádtam ahogyan végre valaki lemerte írni mi a hatalmas különbség a kettő között ( Ward itt olyat alkotott amit nem szoktam meg tőle ) A tesók főszereplők, végre itt vannak és élik a világukat, bizony nálam akármennyi is az új szereplő róluk szól a sorozat. spoiler
Tetszett, most kicsit el, van még elég, hogy jövőre ismét elmehessen a lelkem és az értelmem nyaralni.
2:
Úgy tűnik ez a rész abbahagyhatatlan, éjfél felé már csak pár mondatot és fekszem gondolat utána negyed négy lett a vége. Manuel Manelló zseniális gyógyító, sajnálom hogy a későbbi részekben nem szerepel többet ez a páros.

2 hozzászólás
>!
Ms_thebetty
J. R. Ward: Felszabadított szerető

SWEET. BABY. JESUS.
5 csillag, de mennyire, hogy 5 csillag.

Gyerekek, ez fantasztikus volt.
Minden. Egyes. Sor.

Imádtam, hogy pörögtek az események és egy percig nem unatkoztam, hihetetlen izgalmas volt. V és Butch részek megrendítettek! De mennyire, egek! Mannyt naaaagyon bírom és Payne is szimpatikus ;)

Vishous, te drága ember! Örökké tiéd a szívem egy darabja! Valósággal belehaltam a gyötrelmeidbe! Imádlak és örülök neked! ♥

P.S.: A vessző rúddá „avanzsált”. :DD

10 hozzászólás
>!
Pillecukorkám
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Istenem egyszerűen ez a könyv tökéletes volt! Nagyon jól meg lett írva és talán most már a lista is holt versenyben van! Mindenki első helyen! Igazából már az előző résznél se tudtam eldönteni,hogy na milyen is a lista,de most???Most még úgy se! Annyi szent,hogy Manny és Payne kapcsolata nagyon,de nagyon tetszik! Egyszerűen olyan aranyosak! És az ami ott kiderült Mannyról!!! Hát az valami eszméletlen! Remélem,hogy végül igent fog mondani! És amúgy így nagyon izgultam V és Jane kapcsolata miatt,hiszen jesszuska!!!!!!!!!

>!
l_moni
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Payne és a Gyógyító.
Micsoda páros!
Payne hisztije, önzősége meglepett. Mondjuk ilyen anya mellett nem is lehet másmilyen. Azért ilyen dolgot kérni a családtagodtól nagyon durva.
Mannyt bírtam :) Hah, a végén már meg se lepődtem. Naná!!
Ami miatt viszont nagyon szerettem olvasni az V és Jane. Mert minden kapcsolatban vannak problémák és minden kapcsolatban a megoldásra kell törekedni.
Istenem, mindenkinek kellene egy olyan barát mint Butch!
Az az őszinte szeretet ami közte és V között van csodálatos. Egy barát sokszor ezerszer értékesebb mint egy családtag. Hisz Ő azért van melletted mert igazán érdekli mi lesz veled.

>!
BinderViki23 
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Kicsit nehéz most egy értelmes, összefüggő értékelést írni. Valami hiányzott nekem belőle, ezért le kellett vonnom egy fél csillagot. De összeségében egy nagyon jó FTT történet. Kicsivel több harc is lehetett volna benne ;)
Már kíváncsian várom a következő történetet. :)

>!
PimPo
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Egy kicsit csalódtam. Eddig minden rész kedvenc lett, de ez sajnos nem lett az. Ebből valahogy elmaradt az a nagy bumm, ahol már a kezemet tördelem, hogy vajon túl éli e vagy sem. Xcor-tól vártam ezt, hogy majd lesz miért izgulnom, de elmaradt. Az ő személyét nem igazán sikerült megkedvelnem. Ha valamit évszázadokig tervezgetett, akkor legalább a nagy elrabláskor történt volna valami akció…
Mannyt az előző részekben nem igazán sikerült megkedvelnem, de a végére belopta magát a szívembe. Az új fejleménynek vele kapcsolatban meg még nem tudom hogy örüljek vagy sem. Payne… nem ilyen jellmet vártam volna tőle. Ha már olyan nagy harcos, akkor lehetett volna keményebb személyiség, nem ez az érzékeny kiscsaj. De ettől még nagyon megkedveltem őt is.
Manny és Payne szála inkább mellékszál volt, mert nem igazán történt velük semmi, szerintem V és Jane vitte a történetet. Mintha ez inkább az ő második kötetük lett volna.
Remélem a többi kötet nem marad meg ezen a szinten és sok izgalmat várok tőlük.

7 hozzászólás
>!
Galagonya33
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Payne karakterét így második olvasás után kidolgozatlannak tartom. Ha már az ő könyve, szerintem erőteljesebbnek kellett volna lennie. Manny és Ő jó párosítás lesz, de sekélyesnek, elhamarkodottnak éreztem a végét. Kicsit kevesebb erotika, kicsit több lélek esetükben nem ártott volna.
V és Butch. Ez kellett, így volt jó, teljesen illik a kapcsolatukra az „Ami nem öl meg, az erősít.” – mondás. Jane-t pedig nagyon tisztelem. (Olyan jó, hogy ebben a sorozatban nincsenek HP-k, minden női karakter erős, külön egyéniség.)
Qhuinn és Blay ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

>!
Lunèa_Charlotté
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Uhhuhh! Ez a rész… Imádtam Payne-t! És a doki sem volt semmi! Komolyan megmutatta, hogy van benne is bőven mit szeretni, hiába nem nagyon csíptem az előző részekben. :))
Mag a story… Oh, most mit is mondjak amit már nem mondtak oly sokan előttem?!
J. R. Ward újra nagyot alkotott! Pont.

>!
DarknessAngel 
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Sajnálom, de muszáj volt ezt a fél csillagot levennem. Xcor felbukkanásával az alantasok kikerültek a képből, ami nem is volt olyan rossz, viszont nem is történt kifejezetten semmi érdekes, ami úgy lekötött volna. A legjobban a Vishous és Jane szál tetszett, mivel őket egyszerűen imádom. Még mindig oda vagyok, meg vissza attól, hogy Jane szellem, mert akárhogy is vesszük azt, hogy „él” ,engem mégis mindig elszomorít, ha erre gondolok.
Nagyon tetszett ez a kis mosolyszünet közte, és V között. Persze V-re eléggé haragudtam, de legalább már értékeli azt, amilye van :)
Manny Manelló…. jaj-jaj, úgy mint Butch, ő is kifejezetten ellenszenves volt az elején, viszont vele (Manellóval) ellentétben, őt legalább később teljesen megkedveltem, ami Manellóról nem mondható el. Az agyamra ment a pasi, és nemtetszik, hogy ő is beköltözött a testvérekhez. Ő ember, maradjon a saját világában… igen, most eléggé duzzogok.
Paynet kifejezetten megkedveltem, de én azt hittem, hogy ő is stílusban inkább olyan lesz, mint Xhex, és nem ilyen kis ártatlan lélek.
Ez a rész kifejezetten gyengébb volt, mint az előzők… de legalább még Qhuinn, Blay, és Saxton is javítottak egy kicsit a helyzeten.

2 hozzászólás
>!
hiviki P
J. R. Ward: Felszabadított szerető

Nem tudom ezt a részt nagyon hova tenni. Olyan feleslegesnek tűnt. Xcor megjelenésén kívül nem halad semerre a történet. Tetszett a V-s rész, hogy végre felszabadult a múltjából. Butch igazán jó barát, bár azt a bizonyos részt nehéz volt olvasni. Blay és Qhuinn keveset szerepelnek, de akkor is csak szenvednek, nagyon várom, hogy nekik is jó legyen már. Payne és Manny részei pedig annyira nem kötöttek le. Lehettek volna egy másik kötet mellékszála is, mert sok minden komoly dolog nem volt velük. Gyorsan egymásba szerettek és kb 10 oldalnyi bonyodalom volt közöttük. Inkább csak sokáig húzták. Ahhoz képest, hogy Tohrmenté a következő rész, ebben nagyjából fel sem tűnt, pedig eddig mindig felvezették a szereplőket valamivel. Kicsit feleslegesnek éreztem a kötet megírását, ha nem tudnám, hogy még hátra van Qhuinn és Blay része, akkor itt lehet abbahagytam volna, mert összességében Ward még mindig jól, és érdekesen ír, de ez a könyv csak időhúzásnak tűnt. Azért jár mégis négy csillag, mert még mindig nagy kedvenc maga a sorozat, és Butch, V valamint Manny beszólásain jókat derültem.


Népszerű idézetek

>!
Quiconque

– Hány éves vagy? – kérdezte váratlanul. Lehet, hogy kéjsóvár gazember, de fiatalkorúakkal nem kezd. Meglehet, hogy a lány felnőttnek látszott, de ki tudta, mennyire számított érettnek az ő…
– Háromszázöt éves vagyok.
Manny pislogott egyet. Majd még egyet. Ééééééés még egyet a biztonság kedvéért. Így már holtbiztos, hogy nagykorú, gondolta.

143. oldal

2 hozzászólás
>!
Kathreen

Manny tudta, hogy mondania kellene valamit, a hangja azonban összepakolta a holmiját, felszállt a buszra, és elhagyta a várost. Az agyával együtt.

283. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Manuel 'Manny' Manello
>!
Quiconque

– Remekül viseled – dörmögte, amikor észrevette, hogy a férfi milyen görcsösen szorítja ökölbe a kezét.
– Ne miattam aggódj!
– Oké, tudom… a testvéreid. – Manny egy rövid pillanatra megállt. – Rendes fickó vagy, tudsz róla?
– Egy… frászt… rendes – A harcos elmosolyodott, és kivillantotta a szemfogát. – Tökéletes!

404-405. oldal - Manny & Rhage

4 hozzászólás
>!
Timi970120

– Nem találok szavakat. Tizenhat nyelven beszélek, de erre nincsenek szavak.

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
>!
Szandi1119

– Most már abbahagyhatod, hogy úgy teszel, mintha nem
lennél itt.
– Ó, hála istennek! Pocsékul csinálom, mi?
– Nem a te hibád, hogy helyet veszel el a térből.

Kapcsolódó szócikkek: Butch · Vishous
>!
Quiconque

– Azt hittem, meghalt a fickó.
– Fickó? – kérdezte Butch és a darabokra tekintett. – Ugyan melyikre gondolsz?
– Hol is kezdjem? – dörmögte Hollywood, és megvizsgálta az alantas másik felét. – Tudod, ha lenne nyársunk, süthetnénk alantas-rablóhúst.
– Csak te tudsz ilyen helyzetben is az evésre gondolni – jegyezte meg valaki elnyújtott hangon.
– Jól van na, csak mondtam.

353. oldal

>!
Zsuzsa_Czékus P

– A szerelem bármit legyőz, kivéve a valóságot. Ami minden egyes rohadt esetben győz.

382. oldal

>!
Csillagvirágszál

– A skót szoknyát is harcosok viselik, mégsem látod, hogy abban ráznám itt a seggem.
– Hála istennek! Mert ahhoz túl görbe a lábad.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Butch · Vishous
2 hozzászólás
>!
Midoriko

– Mert szerelmes vagyok – vallotta be fojtott hangon. – Valaki másba. Hát ezért.

339. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Qhuinn
>!
hiviki P

Megcsókolta a felét.
– Nem érdekel, mit mond a naptár, vagy hogy ki született először. Ő a kishúgom, és soha nem lesz elég idős ahhoz, hogy… hm… tudod.
Jane felnevetett, és visszahajtotta a fejét a mellkasára.
– Olyan édes vagy!
– Nem is!
– De igen!

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Jane Whitcomb · Vishous

A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Vonzódás
Richelle Mead: A végső áldozat
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört
Karen Chance: Árnyak vonzásában
Jeaniene Frost: Az első vércsepp
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Christopher Moore: Vérszívó démonok