Életre ​keltett szerető (Fekete Tőr Testvériség 4.) 708 csillagozás

J. R. Ward: Életre keltett szerető J. R. Ward: Életre keltett szerető

A Fekete Tőr Testvériség hat vámpír harcosból álló csoport, akik a fajt védelmezik. A testvériség szövetségese most élete legnagyobb kihívásával, valamint a kor legsötétebb gonoszával kényszerül szembenézni.

Butch O’Neal természeténél fogva harcos. A nehéz életutat bejárt, egykori gyilkossági nyomozó az egyetlen ember, aki valaha is bebocsátást nyert a Fekete Tőr Testvériség belső köreibe. Ő azonban egyre nagyobb szerepet akar vállalni a vámpírok világában, és az alantasok ellen folytatott harcukban. Ha nem kaphatja meg a vámpír lányt, akit szeret, akkor legalább a testvérek oldalán akar harcolni…

A sors azonban megátkozza azzal az egy dologgal, amire vágyik. Amikor feláldozza magát, hogy megmentsen egy vámpírt a gyilkosoktól, a háború legsötétebb hatalmának esik áldozatául. Haldoklik, ezért a testvériség Marissát hívja segítségül, hogy visszahozza az életbe, de talán még az ő szerelme sem elég ahhoz, hogy megmentse…

Eredeti mű: J. R. Ward: Lover Revealed

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Alexandra, Pécs, 2018
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472209
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
670 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542294 · Fordította: Lukács Lászlóné

Kapcsolódó zóna

!

Fekete Tőr Testvériség

448 tag · 286 karc · Utolsó karc: 2018. december 7., 08:55 · Bővebben


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Zsadist · Rhage · Vishous · Wrath · Butch · Rehvenge · Beth · Marissa · Őrző (Analisse)


Kedvencelte 196

Most olvassa 30

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 94


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
J. R. Ward: Életre keltett szerető

Nem áltatom magam. Nem volt olyan izgalmas, ha a történet egészét nézem, mint például az előző rész. Habár Butch története érdekes volt és nagyon drukkoltam neki, de Marissától a hajamat tudtam volna kicibálni. Egyesével! Továbbra is csak azt mondom: spoiler
Szerencsére a mellékszál és a következő kötet előkészületei izgalmasabbá tették az olvasmányt. Csak Marissa miatt pedig nem szeretném lepontozni, mert ha tőle eltekintek, jó könyv volt.
Újabb érdekes szereplők bukkantak fel és John története is egyre érdekesebb. spoiler
Ami viszont Vishous-ról kiderült… F*cksh*t! Annyira megdöbbentett! spoiler Ez aztán a meglepi! Az ő történetére eddig is nagyon kíváncsi voltam, de ezek után…. Uhh.

8 hozzászólás
>!
Milli88 P
J. R. Ward: Életre keltett szerető

„A Pusztító és a Megmentő. Egy teljes egész lett.”

Ezt nem hiszem el! Ez a sorozat a maga hibái ellenére is egyre jobb és jobb lesz. És én imádom minden részét. ❤
Butch O'Neal egy zseniális figura. Hihetetlen, hogy milyen fejlődésen ment keresztül az elmúlt részek alkalmával. Az első részben elején számomra még egy bunkó zsaru volt, aztán oldalról oldalra lopta be magát a szívembe. És ami ebben a részben történik, az elképesztően fantasztikus. Majdnem minden fejezetet úgy fejeztem be, hogy hangosan felszólaltam: „Mi van?” "Ez most komoly?" „Na mááár!” Ward úgy csűri-csavarja a szálakat, hogy az káprázatos.
Marissa-t nem egyszer megráztam volna. Sokszor úgy viselkedett, mint egy elkényeztetett kis csitri. Persze ő is fejlődik valamelyest, de sajnos akkor sem tudom megfeletkezni az „elit” dolgairól.

Vishous eddig is nagyon a szívem egyik csücske volt, de a szösszenet a könyv végén. Vááá! Minden Testvért imádok! ( ˘ ³˘) ❤

>!
csillagka P
J. R. Ward: Életre keltett szerető

Valahol mindig rokonságot érzek az írekkel, biztos van aki meg tudja magyarázni, hogy „ők is magyarok :P ” nálam csak egy nagyon szeretett nép, kedvelem őket, mindig érdeklődéssel olvasok ír zsarukról (az amcsi rendőr fele ír, másik fele afro) vagy más írekről, mások, mindig kicsit kívülállók, lobbanékony kétbalkezes szívemberek.
A Butch tökéletes példánya a fajának, mondjuk ez a DNS dolog még kicsit kifejtésre vár, magyarázatokat szeretnék de gyorsan.
Marissa igazi úrhölgy, bár ne lenne az kicsit kevesebb problémája lenne az életben, a szavazás a végén na az ütött csodálatos volt, hogy végre sikerült felvennie a kesztyűt és az egész tanácsot megdöbbentei :P
Lényeg a lényeg még mindig megvan az ötös, de kicsit laposodunk, ez 600 oldal 2 nap lett az eddigi 1 nap helyett.
2.
Kicsit kevésbé, úgy látszik töményen ez se tökéletes (mint semmi se) Wrath dolog nagyon furdalja az oldalam. spoiler
Na jó kedvelem a fiatalokat a korkülönbség ellenére, és Marissaból kaptuk eddig a legtöbb érzelmet és szenvedélyt a női vonalon. ( persze tudom lesz itt még kemény nő)
Őrzőt még nem igazán tudom hova tenni !
3.
Ez a Mr.X nagyon nem szeretem, Butch annál inkább, hatalmas harcos Jó estét kívánok. Messze még a hajnal lehet folytatni a következővel,

2 hozzászólás
>!
Ms_thebetty P
J. R. Ward: Életre keltett szerető

Óhogyaza….

Tudtam, tudtam, tudtam! Annyira tudtam… Butch… Ó, egek, tudtam! Igen! :D

Nagyon jó volt ez a rész drágáim, nagyon! Imádtam! ♥
Mégis, ami miatt a fél csillagot levonom, az az hogy nekem már kicsit sok(k) a szerelmi dráma. De ezt leszámítva, tényleg nagyon jó rész volt. ;)
Áhh, nem is tértem még magamhoz :D

És V! Miért nem szólt nekem senki, hogy V lesz a nekem való??? Miért? Istenem, a szívem majd’ kikészült miatta már ezalatt a könyv alatt is, mi lesz velem a következőnél?? Megjegyzem: még mindig Rhage az első.

P.S.: Egy. Egy kicseszett vessző még mindig volt :DD Remélem V-nek már nem lesz vesszője :D

13 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
J. R. Ward: Életre keltett szerető

„Soha ne becsüld alá az önutalat hatalmat! Átkozottul jó motivációs erő.”

Szóval…
Az elején megijedtem a regény hosszától és így befejezve is azt mondom, hogy azért néhány tíz oldallal lehetett volna rövidebb.
Akkor kevesebb lett volna a rinya, én pedig nem akartam volna jó néhányszor arisztokrata vámpírt ölni. Pedig felkészítettek.
Volt már számomra jobb része is a sorozatnak, de ezt se nevezem rossznak. Volt azért izgalom, és erotika rendesen, meglepően gyorsan haladtam vele.
Azt hiszem, igényem van egy újabb FTT kötetre.

10 hozzászólás
>!
Lomax
J. R. Ward: Életre keltett szerető

Én nem tudom mi van velem meg ezzel a sorozattal, de igencsak szívjuk egymás vérét.
Az első két rész nagyon tetszett, egy-másfél nap alatt kiolvastam. Na most ehhez képest ez a rész meg a harmadik szinte szenvedés volt. Akik figyelnek itt Molyon, azok láthatták, hogy már vagy négyszer(!) elkezdtem, aztán töröltem, aztán megint bejelöltem olvasásra, aztán megint töröltem, és így tovább… Hát nem arról van szó, hogy bolond vagyok, csak egyszerűen nem tetszett ez a rész… Nem jutottam vele semmire, folyton abbahagytam és nem szívesen olvastam. Ahogy a harmadikat se.
Nem arról van szó, hogy nincs jól megírva, vagy unalmas lenne, csak szörnyen ugyanolyan az összes és ez egy kicsit elborzaszt így a negyedik rész környékén.
Butch-csal és Marissával különösebben nem volt nagy bajom, de ez az állandó egyszer együtt egyszer nem, egyszer így, aztán úgy, de a végére mindig ugyanúgy :D Nem… Most valamiért ez nekem nem fekszik. Sok erotikus könyvben az a problémám, hogy túl nagy hangsúlyt fektetnek a párra, itt viszont az volt, hogy nem eleget. Nem mintha nem róluk lenne szó az Életre keltett szeretőben, de engem őszintén szólva nem érdekel ez az alantas téma…
Én megkockáztatom, hogy ha nem vettem volna meg 8 részt, nem folytatom. De mivel igen, hát tovább olvasom, és bízok benne, hogy az ötödik rész megint jó lesz már egyszer elkezdtem anno, ha jól emlékszem az nagyon bejött remélem visszatér a rajongásom a sorozat iránt, de ez a negyedik rész nem igazán volt tökéletes.
A három és fél csillagot a stílus és a szereplők miatt, mert tényleg nem rossz, csak engem már lehet ez nem köt le…

>!
NightStar
J. R. Ward: Életre keltett szerető

Igen, most már hivatalos: imádom a Testvériséget! Négy rész után azt hiszem, bátran kijelenthetem. Nekem ez a rész is nagyon tetszett! Butch szenvedéseit már több részen keresztül olvashattuk, az új piperkőc stílusát egyáltalán nem bírtam, de ebben a részben újra megszerettem. Hál' istennek az írónő eltekintett Butch gardróbjának részletes bemutatásától, valamint a sok szerelmetes kínlódástól, ami sokkal szerethetőbbé tette számomra a karakterét. Marissa is kilépett a ráerőltetett szerepből és a végén a sarkára állt. Nagyon szép pár lett belőlük. Ismét egy fordulatos, meglepő, izgalmas Ward könyvet olvashattam. Nem tudom, hogy kit kellene utálnom érte, az írónőt, a kiadót, a szerkesztőt, de a könyvek végén lévő betekintés a következő részbe egyszerűen kikészít. Már megint azonnal akarnám a következő részt…

1 hozzászólás
>!
Bitten
J. R. Ward: Életre keltett szerető

Rákaptam az ízére…… nee nevess :D
B. és M. közel sem került hozzám olyan közel, mint a többiek.
És már megint itt voltak a mássalhangzók…. jaj mamiiiiii XD nem tudok velük megbékélni.
Volt nehány meglepetés, ugyanakkor gyanúnkat igazolta.

2 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
J. R. Ward: Életre keltett szerető

„A család az élet igazi értelme.”
A Fekete Tőr Testvériség tagjai pedig tényleg egy család – egy család tagjait pedig az ember szereti ugyan, de nem mindenkit ugyanolyan szinten és intenzitással. Marissa (az eddigi legidegesítőbb hősnő) és Butch (az eddigi legkövetkezetlenebb főhős) sajnos nem került annyira közel a szívemhez, mint az előző részek szereplői, de a történet mellékágai és a következő részek bevezetőjeként szánt részek kifejezetten tetszettek.
A sorozat ettől még kedvenc, jöjjön Vishous története!

>!
meteoritastar P
J. R. Ward: Életre keltett szerető

Ez a rész most is tetszett.
Bár az alantas jelenetek nem tartoztak a kedvenceim közé. Lehetett volna belőle kevesebb is. Attól a könyv ugyanúgy érdekes, izgi és megaható volt. Meg persze poénos is. Nagyon sokat mosolyogtam és nevettem egy egy beszoláson vagy jeleneten. spoiler
Ebben a könyvben különösen szerettem, hogy a Testvériség hagyományairól is kicsit többet megtudhattunk spoiler valamint, „dobpergés” megjelent Quinn spoiler De amiatt se volt egy szokványos történet, hogy V igen csak nagy szerepet kapott :)):)) De még milyet?! Hiába olvastam most másodjára, meglepett, hogy huhhaaa tényleg így történt :)):))
Én nem tudom megunni ezt a sorozatot…..


Népszerű idézetek

>!
girlhu

V félúton járt a nappali felé, amikor egy kiáltást hallott. Visszarohant, és berontott a fürdőszobába.
– Mi az? Mi törté…
– Kopaszodom!
V elhúzta a zuhanyfüggönyt, és elfintorodott.
– Miről beszélsz? Még mindig van hajad…
– Nem a fejemen. A testemen, te idióta! Kihullik a szőröm!

549. oldal, 40. fejezet (Ulpius-ház, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: Butch · Vishous
>!
Quiconque

– Szüksége lesz valami édesre. Rhage, nincs nálad egy nyalóka?
Butch oldalra fordította a fejét, és figyelte, ahogy egy elképesztően jóképű, szőke férfi letérdel mellé.
– Hé, téged ismerlek – mondta révetegen. – Szia… haver!
– Szia, zsaru! – Rhage benyúlt a pulóvere zsebébe és kivett egy nyalókát. Kicsomagolta a papírból, majd Butch szájába dugta.
Butch felnyögött. Jóságos isten, ez volt a legeslegfinomabb dolog, amit valaha evett! Szőlő ízű. Édes. Aahhhh…
– Megint rohama lesz? – kérdezte Marissa.
– Szerintem csak ízlik neki – mormolta Rhage. – Ugye finom, zsaru?
Butch bólintott, miközben majdnem lenyelte az egészet pálcikástól.

468. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Butch · Marissa · Rhage · Vishous
5 hozzászólás
>!
Kovtünci

– V, tudod, hogy úgy szeretlek, mint a testvéremet, igaz?
– Igen.
– Ha ezt megteszed, kitépem a torkodat.

324. oldal, 22. fejezet (Ulpius-ház, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: Butch · Vishous
1 hozzászólás
>!
Timus

A szexuális életem csak rám tartozik, Butch. Valamint a… nem szokványos érdeklődési területem is.
– Értettem. Ez a te dolgod, senki másé. Egy kérdést azért még hadd tegyek fel!
– Mi lenne az?
– Amikor a nők megkötöznek, kifestik a lábkörmödet is? Vagy csak kisminkelnek? – V rekedten felnevetett, a zsaru pedig folytatta. – Várj, tudom már… egy madártollal csiklandoznak, igazam van?

227. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Butch · Vishous
>!
bbabri

– Hé, V… figyelj csak, valami nagyon furcsa dolog történik velem.
– Micsoda?
– Olyan illat van rajtam, mint egy férfi parfüm.
– Örülj neki. A nők szeretik az ilyesmit.
– V, úgy illatozok, mint egy nyavalyás virágoskert, pedig nem is fújtam magamra semmit! Érted már?
A vonal másik végén csend lett. Aztán a testvér azt mondta.
– Az emberek nem szoktak összekötődni.
– Ó, tényleg? Lennél szíves ezt megmondani a központi idegrendszeremnek és a verejtékmirigyeimnek is? Biztosan örülnének a hírnek.

254. oldal, 16. fejezet (Ulpius-ház, 2009)

>!
Timus

Mielőtt a zsaru tiltakozhatott volna, Vishous megragadta a karját, odahajolt, és megnyalta a vágást, amellyel egy szempillantás alatt öszeforrasztotta a sebet.
Butch kirántotta a karját szobatársa kezéből.
– Jézusom, V! Mi van, ha fertőzött a vérem?
– Nyugi! Nem fer… – kezdte, ám hirtelen megszédült, hátratántorodott a falhoz, majd nagy levegőt vett. A szeme felakadt, a teste rángatózni kezdett.
Uramisten..! – Butch rémülten kapott utána…
Vishous azonban vigyorogva abbahagyta a „rohamot”, és belekortyolt az italába.
– Nincs semmi bajod, zsaru. A véred tökéletesen normális ízű. Nos, legalábbis egy emberhez képest, ami ugyebár nem az én világom, ugye, értesz?
Butch visszalépett, és ököllel a szobatársa karjába bokszolt. V nagyot káromkodott, mire Butch megint beleütött.
A testvér döbbenten nézett rá, és megdörzsölte a karját.
– Elég már, zsaru!
– Pofa be! Megérdemled.

287-288. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Butch · Vishous
>!
fszilvi

– Néha a sors elcseszett utakra visz.

19. oldal, 1. fejezet (Ulpius-ház, 2009)

>!
Kovtünci

Amikor a pikkelyes hátú sárkány végzett, körülnézett, és észrevette V-t. A tribün tetejére egy halk morgás kúszott fel, és horkantásban végződött.
– Kész vagy, nagyfiú? – kiáltott le V. – Mellesleg az a kapufa ott, remek fogpiszkáló lenne.

45. oldal, 2. fejezet (Ulpius-ház, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: Rhage · Vishous
>!
Faythe P

– Hé, V… figyelj csak, valami nagyon furcsa dolog történik velem.
– Micsoda?
– Olyan illat van rajtam, mint egy férfi parfüm.
– Örülj neki. A nők szeretik az ilyesmit.
– V, úgy illatozok, mint egy nyavalyás virágoskert, pedig nem is fújtam magamra semmit! Érted már?

254. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Butch · Vishous
>!
Zsuzsa_Czékus P

– Soha ne becsüld alá az önutálat hatalmát! Átkozottul jó motivációs erő.

412. oldal


A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gena Showalter: Éjsötét csók
Nalini Singh: Vonzódás
Lara Adrian: A vámpír vére
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Richelle Mead: A végső áldozat
Christopher Moore: Totál szívás
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört