Éjsötét ​szerető (Fekete Tőr Testvériség 1.) 1410 csillagozás

J. R. Ward: Éjsötét szerető J. R. Ward: Éjsötét szerető

Az ​éjszaka sötétjében halálos küzdelem folyik a vámpírok és a vadászok között. A Fekete Tőr Testvériség hat vámpírharcosa felesküdött rá, hogy megvédi a vámpírokat a rájuk törő ellenségtől. Vezetőjük, a jóképű, emberfeletti erővel bíró Wrath maradt az egyetlen tisztavérű vámpír a Földön. Szülei gyilkosait keresi, hogy végre kiegyenlítse a számlát. Küldetése során találkozik a gyönyörű Beth-szel, aki mit sem tud származásáról: nem sejti, hogy félig vámpír. Wrath-nak be kell vezetnie a lányt a halottak világába, hiszen ez az öröksége, a sorsa… Egy új érzés, a testét gyötrő nyugtalanság miatt Beth képtelen ellenállni a veszélyesen vonzó férfinak, aki éjszakánként meglátogatja, ám történetei a Testvériségről és a vérről megijesztik. A férfi érintése lángra lobbantja Beth-t, ám ez egy fenyegető, mindkettőjüket felemésztő vágy…

Kettejük szerelméről, erotikus szenvedélyéről szól a Fekete Tőr Testvériség sorozat lebilincselő első könyve, mely az elmúlt évek legnagyobb romantikus… (tovább)

J. R. Ward: Dark Lover

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Alexandra, Pécs, 2018
448 oldal · ISBN: 9789634473527 · Fordította: Lukács Lászlóné
>!
Alexandra, Pécs, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472179 · Fordította: Lukács Lászlóné
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541051 · Fordította: Lukács Lászlóné

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Fekete Tőr Testvériség

521 tag · 315 karc · Utolsó karc: 2021. június 30., 07:32 · Bővebben


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Zsadist · Rhage · Vishous · Wrath · Butch O'Neal · Tohrment · Elizabeth Randall (Beth) · Phury · Marissa · Wellesandra · Őrző (Analisse) · Mr. X


Kedvencelte 320

Most olvassa 52

Várólistára tette 336

Kívánságlistára tette 261

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

KATARYNA>!
J. R. Ward: Éjsötét szerető

– Oldozz fel atyám, mert vétkeztem!
– Mi a neved, gyermekem?
– Kata.
– És miért vagy itt? Mi a bűnöd?

Ó A BÜDÖS MINDENIT!
– Bocsáss meg atyám.
– Semmi baj, folytasd leányom.

Atyám, minden egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor is rátaláltam erre a sorozatra. Féltem, vegyem meg, ne vegyem meg? Vegül valami átsuhant, motoszkált az agyamban, és hát annyira buja voltam, hogy kellett egyből mind a 3 része.
– Na várjunk gyermekem, hol itt a probléma? Nekem erre nincs időm.
– Atyám! Jobb ha befogja, mert magára ugrok!
– Jézus Mária! Folytasd gyermekem. Add ki magadból.

– Hjajjj.. szóval megérkeztek, egy évig a sötét szekrényben tároltam őket, és most.. kitört valami, és nem tudtam ellenállni. Olllllyan kevés sz.x volt benne atyám, most mondja meg. Vegye le a papi reverendáját. Beszélgessünk mint férfi a nővel. Hát annyira falánk lennék? Mondja meg nyíltan, kell ez magának? Elolvasná?
– Szentséges isten! Magát megszállta valami.
– Ne is mondja atyám, a betegje lettem. Úgy féltem tőle, mint a tűztől. Égetett, ajánlották agyba főbe, már nem tudtam kordában tartani. Rávetettem magamat, és hát Wrath… atyám! Ez nem is férfi volt, se nem vámpír. Na igen.. vámpír volt, de ez alig szivott vért. Mást, ó na azt már igen. És a teste.. hmmm.. az a jó nagy …..
– Elég volt gyermekem. Nem tudok rajtad segíteni. Menj el!
– De atyám, ezt nem teheti! Mi lesz velem? Ennek még nincs vége! Sorozatos!
– Uram, segíts meg!
– Akkor még fogad atyám?
– Nem.
– De nekem csak maga kell! Elégek, ha nem hallgat meg.
……
– Legyen gyermekem, de csak egyszer, utoljára!
– Atyám megígérem jó kislány leszek. Imádkozzon értem, és hogy még mocskosabb legyen a második rész. Kérem, atyám!
– Végeztünk gyermekem.

…. Meg kell vennem ezt a könyvet.
– MAJD SEGÍTEK LAPOZNI ATYÁM! :D
Meghallotta. Végem.

Nagyon ajánlom! :)))

26 hozzászólás
Szöszmösz_Gorkie P>!
J. R. Ward: Éjsötét szerető

Régóta tologattam már a sorozatot, kicsit riasztóan sok része van. :D Ráadásul nem vagyok vámpírfan, csak egy kedvenc vámpíros sorozatom van. Azt viszont nagyon imádom. Ezért is próbálkozom meg ezzel is.
Szerettem a főszereplőket. Bár nekem kicsit gyors volt a tempójuk. Ezt a vámpír faj számlájára írom. :D
Érdekes világ lett kidolgozva, nem az a típikus vámpíros sztori.
Ami viszont nem tetszett és lehúzta nálam a csillagokat, az Mr. X szemszöge volt. Nagyon untam és idegesített, amikor az ő részei jöttek.
A Testvériség többi tagja viszont nagyon kíváncsivá tett, érdekel az ő történetük is. :)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541051 · Fordította: Lukács Lászlóné
22 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
J. R. Ward: Éjsötét szerető

„Ilyen az igazságszolgáltatás rendszere. Pénz beszél, a görény meg kisétál.”

Nocsak …nocsak…micsoda kis „gyöngyszem” került a kezeim közé!

Nagyjából a feléig csak négy csillagot akartam rá adni.
Ugyanis nem hibátlan, nyilván írom ezt úgy, hogy én még ilyet se tudnék írni, de szerencsére nem is sirattatom meg a jó népet.

Na nézzük, mit is olvastam itt:
– A világfelépítése egyedi
– A cselekmény izgalmas, magával ragadó és több szálon futó
– A karakterek színesek és megtalálom bennük a fejlődésre való lehetőséget
– A függő vég adott ( ezért még számolunk), de pont annyira elég, hogy ne rohanjak át a dolgozó szobába, hogy kell a folytatás, most rögtön
– A gonosz (ok) érdekesek a számomra, tudom értékelni, hogy az ő szemszögükből is olvasható a történet
– Tetszett, hogy van benne humor, jó párszor hangosan felnevettem.

És akkor a negatív oldal:
– Beth, te jó ég, de irritált. Persze csoda szép, de fogalma sincs róla, hogy mennyire oda – meg vissza vannak érte a hímek, nem érdekli őt egy sem. És nem akarom megbántani, de a makacsság és a akaratosság, csak akkor pozitív, ha intelligenciával párosul, de az ő esetében erről szó sincs.
– A szerelmi szál túl csöppent, ami az én ízlésemet illeti, viszont ami teljesen kiverte a biztosítékot, az az apró tény, hogy senki nem akart lefeküdni senkivel, mégis egy apró pillanatot leszámítva …..szóval túl gyors volt minden…

Kedvenc karakterek: Zsadist, Butch, Vishous, Phury,Darius, Fritz, Mr.X
Nem bírom sajnos: Beth, a többi még képlékeny….

Összességében úgy gondolom, ez egy jó sorozat indító kötet volt.
Letudott kötni, amikor olvastam tetszett, nem kellett sokat gondolkozzak rajta, de nem is ez a célja, hanem a szórakoztatás, így ezt megkaptam tőle.

Szóval hamarosan folytatom, mert ha jól tudom minden vámpírka…akarom írni harcosnak megvan a maga kötete és bizony érdeklődve várom őket.

Örülök, hogy elkezdtem. Egy élmény volt. ♥

12 hozzászólás
Naiva P>!
J. R. Ward: Éjsötét szerető

Évek óta csak odázgattam ezt a sorozatot és minden alkalommal csak halasztgattam „egyszer majd” jeligével, pedig annyi jól hallottam/olvastam róla. Sok figyeltem is, akiknek megbízom az ízlésében, odáig van ezért a sorozatért. Mostanra valóságos relikviának számítanak a régebbi kötetek magyarán aranyáron árulják, és a könyvtári keresőben is látom, hogy nincs olyan alkalom, amikor ne lenne valamelyik rész kikölcsönözve. Ugyan ez volt Cole IAD sorozatával, aminek tavaly teljesen a függője lettem.
Főként az a sok rész volt az, ami folyton elbizonytalanított. Most már tudom, hogy kár volt ilyen sokáig várni. Egy sorozatnál az első köteten sok minden múlik. Engem meggyőzött, hogy érdemes folytatni, viszont érzem, hogy lesz ez még sokkal jobb is.
Volt benne 1-2 wtf pillanat, de még az sem volt zavaró. Hihetetlenül gyorsan lehetett vele haladni. Számomra ez a jó könyvek ismérve.
A sorozatkezdő részeknek jut a legnehezebb, egyben leghálátlanabb feladat. A szereplők megismertetése nagyon jól meg volt oldva, ahogy a több szálon futó cselekmény kidolgozás is. A férfi szereplőket valamiért sokkal kidolgozottabbnak éreztem, mint mondjuk magát a hősnőt. A világfelépítés szerintem eléggé alapos volt és könnyen át lehetett látni a hierarchiát. Csak néha lapoztam vissza az elejére, hogy ki-kicsoda…
A fiúk közül többen is szimpatikusak voltak, és már az első rész alapján körvonalazódni látszik, hogy kik lesznek a legnagyobb kedvencek. Remélhetőleg nem lövök mellé. Jöhet Rhage kötete. Bízom benne, hogy ő lesz az egyik kedvenc.

37 hozzászólás
_Eriii P>!
J. R. Ward: Éjsötét szerető

Úgy döntöttem, hogy ezennel befejezem a Fekete Tőr Testvériség újraolvasását. Félreértés ne essék, mert imádom őket, egytől egyig mindent. Mind előkelő helyet foglalnak el a szívemben, és ez így is fog maradni. Örök kedvenceim maradnak, de mint ahogy a mondás is mondja „a jóból is megárt a sok”. Én is ugyan így jártam, mert míg az első-második olvasásnál nem tűnt fel semmi, a harmadik-negyedik olvasásnál már azért észrevettem egy jó pár dolgot de nem igazan törődtem vele. Viszont a mostani olvasásnál, már nem igazan tudtam elsiklani e felett. Az igazság az, hogy jó pár ilyen műfajjal a hátam mögött, azért most már feltudom fedezni az ilyen, vagy az olyan, dolgokat egy könyvben. Nem szeretném ha elmúlna a varázs, így hát inkább az új részekre fogok hangolódni.
Beth és Wrath párosa a legkedvencebb mind közül, talán mert ővelük kezdődik minden? Vagy talán imádom a barbárokat, és Wrath egy igazi barbár? Nem tudom, de imádom. A történet akció dús, fülledt az ágyjelenetektől, nagyon-nagyon jók a párbeszédek. Egyszóval ajánlom nagyon!

2 hozzászólás
csillagka P>!
J. R. Ward: Éjsötét szerető

Csak anyukám meg nem tudja, ilyet nem szabad olvasni, ez nem való úrilánynak. Úgy érzem magam mint tizenhárom éves koromban mikor a kezembe kerül a Tulipános Fanfan, abból botrány lett mivel az egész osztály a pad alatt azt olvasta és a ofő aki magyartanár is volt egyből kiszúrta miért is lett ennyire népszerű :P ( na jó kettőből, aki hamar végzett megúszta, csak amikor belenézett, akkor lett balhé) Dumas jó pár évig utána kedvenc írómnak számított, pedig azt a pajzánságot a további könyveiben nem találtam meg.
Modem formában most belefutottam, kicsit színesebb, kicsit szagosabb, szókimondóbb formában, de hát a világ és a kifejezés mód is változik. Ráadásul ez a rész van legrosszabbra értékelve a sorozatból, nagyon kíváncsi vagyok a többire.
Sajnos éppen 2016-ig vagyok betáblázva ezért a többi rész csak desszertként fogyasztható, néha-néha ha letudtam az előirányzott kötelezőket.
A könyv szellemi csokoládén, titkos kicsit bűnös szenvedély, ami néha nagyon felpezsdít de állandóra már túl sok lenne.
2.
Amikor már minden mindegy, agykikapcsolónak még mindig tökéletes. Igazi vizsgaidőszaki olvasmány. Nem kell túl sokat agyalni rajta. Szex, szerelem és harcosok. Minden jó úgy ahogyan van :)

4 hozzászólás
DarknessAngel >!
J. R. Ward: Éjsötét szerető

Juuj, miért nem olvastam el ezt eddig? Nagyon – nagyon tetszett, érdekfeszítő, lebilincselő, magávalragadó, humoros és perzselő, és még tudnám folytatni :)
Wrath és Beth elég rövid idő alatt lezavarták a nemtudok-nélküled-élni dolgot, de a szerelem az szerelem :D
Butch karakterével először nem nagyon szimpatizáltam, de a vége felé kezdtem megkedvelni. Azok a részek, amit Mr. X szemszögén át figyelhettünk, nem voltak épp a kedvenceim, mert folyton azt vártam, mikor jön már megint egy Beth, vagy Wrath szemszőg, amiket viszont imádtam.
A Fekete Tőr Testvériség elég izgalmas, és a tagjai is nagyon érdekesek, szóval megyik is olvasni a következő részt.

1 hozzászólás
Bitten>!
J. R. Ward: Éjsötét szerető

Egy ideje nem jártam fantasy világban. Éppen itt volt az ideje visszatérni.
Egyre rájöttem, keveset jegyzeteltem.
Mr. Xtől a falra másztam, komolyan idegesített, legszívesebben átugrottam volna a részeit.
Szépen felépített, óvatosan adagolja az izgalmakat.
Elég lassan haladtam vele, rengeteg az apró információ és nem vagyok benne biztos hogy eleget emlegette a harcosok vonasait hogy Zsadison kívül különbséget tegyek.
Ki a következő?! ;)

Oh igen! Jut eszembe: spoiler nincs többet mondanom……

8 hozzászólás
vmonika_>!
J. R. Ward: Éjsötét szerető

Na, az ilyen könyveknél jön elő az az igen idegesítő érzés, hogy vajon mi a manóért fosztottam meg magam eddig ettől a sorozattól? :D Legszívesebben lecsapnám magam amikor elmentem mellette milliószor a könyvtárban azzal a szöveggel, hogy "Ááá, majd máskor." Na mindegy. A lényeg, hogy rengeteg dicséretet hallottam erről a sorozatról, szóval gondoltam, miért is ne, vágjunk bele! Hát uhh…*.* Emberek, ez a könyv állati jó volt! Most a sok YA után akartam valami kicsit öhm…romantikusabbat ha értitek…:-) És ez pont tökéletes választás volt. Nagyon jó kis sorozatkezdő rész, kedvelhető szereplőkkel, már nagyon várom az összes testvér történetét, megvolt a könyvben a kellő akció is, sosem laposodott el a történet, a krimi szál pedig külön tetszik. És nagyon bejön a vámpírtársadalom és a faj, főleg az, hogy az írónő semmit nem akart eltúlozni. Megtartott a vámpírlegendákból bizonyos dolgokat, de valahogyan ők is annyira emberiek voltak (oké, nem külsőre, szerencsére:-)) hogy így azt hiszem sokkal közelebb kerültek hozzám. Na, egy szó mint száz, nagyon örülök, hogy csak rávettem magam erre a sorozatra, szerencsére Rhage már itt várakozik rám az asztalon…:D

5 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
J. R. Ward: Éjsötét szerető

Féltem, hogy egy csillámporos lányregényre számíthatok, kellemes meglepetés volt.
Szimpatikus lett ez a testvériség, bár egyelőre nem látom magam, hogy elmélyedek a sorozatban.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Francica>!

Isten hozott a féltékenység világában, gondolta. Belépéskor kapsz egy kis hasogató fejfájást, szinte leküzdhetetlen vágyat, hogy valakit meggyilkolj és egy kisebbrendűségi komplexust.

152. oldal, 13. fejezet (Ulpius-ház, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: féltékenység · Wrath
Cheril>!

– Ugyan már, mégis mit számít nekem, ki a vezér? Te, Tohr, Britney Spears.
Wrath felnevetett.
– Ez vicc volt, Z? Ennyi idő elteltével, végre megtaláltak a humorérzékedet? Újabb ok, amiért érdemes élnem.

Kapcsolódó szócikkek: Britney Spears · Tohrment · Wrath · Zsadist
Francica>!

– Szánalmas vagy.
– Te pedig több 100 éve halott, csak túl öntelt ahhoz, hogy találj magadnak egy sírt és belefeküdj.

Kapcsolódó szócikkek: Tohrment · Wrath
K_Maria P>!

Ilyen az igazságszolgáltatás rendszere. Pénz beszél, a görény meg kisétál.

65. oldal

island>!

Tohr. A Tohrment rövidebb változata.
Istenem, még a nevükre is emlékszik. Rhage. Phury. És az a sebhelyes fickó, Zsadist.
Nem hétköznapi nevek, az már igaz. Hogy is nézne ki, ha egy halálos, vérszívó vámpírt Howardnak vagy Johnnak hívnak?
Jaj, ne, Walter, kérlek, ne harapj meg!

408. oldal, 41. fejezet (Ulpius, 2008)

8 hozzászólás
K_Maria P>!

Vannak dolgok, amelyeket egyedül kell megtennünk, nem számít, ki visz el odáig.

21. oldal

kinyike>!

– Leelan?
– Igen?
Halkan beszélek valamit a saját nyelvükön.
– Igen, Tohr – suttogta Wellsie. – Kétszáz év után is hozzád mennék újra. Annak ellenére, hogy horkolsz és szanaszét hagyod a fegyvereket a hálószobában.

Kapcsolódó szócikkek: Tohrment · Wellesandra
11 hozzászólás
Cheril>!

– A vodkára legjobb kísérő egy kocsmai verekedés.

528. oldal

Kovtünci>!

Egy kéz ütött a vállára. Mintha ólom zuhant volna rá.
– Lenne kedved itt maradni vacsorára?
Butch felnézett a férfira. A fickó baseballsapkát viselt, és valami jel volt az arcán. Egy tetoválás?
– Vagy mit szólnál hozzá, ha te lennél a vacsora? – mondta egy másik, aki úgy nézett ki, mint valami modell.

Kapcsolódó szócikkek: Butch O'Neal · Rhage · Vishous
Cheril>!

Szerette a fizika törvényeit. Olyannak, amilyennek megtanulta. A gravitáció mindent a föld felé vonz. Az E=mc2 képletből kiszámítható, milyen gyorsan tud elérni egy kocsmáig.


A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gena Showalter: Éjsötét titkok
Lara Adrian: A vámpír bosszúja
Kresley Cole: Vámpírszerető
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Laurell K. Hamilton: Ragály
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség