Blood ​Kiss (Black Dagger Legacy 1.) 53 csillagozás

J. R. Ward: Blood Kiss J. R. Ward: Blood Kiss J. R. Ward: Blood Kiss

Paradise, blooded daughter of the king’s First Advisor, is ready to break free from the restrictive life of an aristocratic female. Her strategy? Join the Black Dagger Brotherhood’s training center program and learn to fight for herself, think for herself… be herself. It’s a good plan, until everything goes wrong. The schooling is unfathomably difficult, the other recruits feel more like enemies than allies, and it’s very clear that the Brother in charge, Butch O’Neal, a.k.a. the Dhestroyer, is having serious problems in his own life.

And that’s before she falls in love with a fellow classmate. Craeg, a common civilian, is nothing her father would ever want for her, but everything she could ask for in a male. As an act of violence threatens to tear apart the entire program, and the erotic pull between them grows irresistible, Paradise is tested in ways she never anticipated- and left wondering whether she’s strong enough to claim her own power… on the field, and off.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Little, Brown Books, London, UK, 2016
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780349409276
>!
Penguin, London, 2015
ASIN: B0145QBT9A · Felolvasta: Jim Frangione
>!
Signet, 2015
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780451475329

2 további kiadás


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Vishous · Butch O'Neal · Lassiter · Dr. Jane Whitcomb · Marissa · Craeg · Paradise · Abalone · Axe · Novo · Peyton


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

SzAngelika>!
J. R. Ward: Blood Kiss

„And that,” Rhage said in a loud approving voice, "is how you do it.”

Sikerült jó két hónapot elvesztegetnem az ’ú, de nagyon akarom, de jaj, vajon jó lesz-e’ tipródásra. Hatalmas hiba volt. Mert én ezt bizony valami elképesztően élveztem! Leginkább azért, mert Ward visszatért az alapokhoz; humoros, szexis, jó ütemű és nagyszerű regényt tett elénk.

Sokkal bővebben: http://angelikablogja.blogspot.com/2016/02/ward-blood-k…

10 hozzászólás
ƨɔɴом>!
J. R. Ward: Blood Kiss

J.R.Ward konyveit mindig valami gyermeki rajongassal vagyok kepes olvasni, es azt kell mondanom, hogy ez a konyv minden varakozasomat felulmulta.
Feltem, hogy nem lesz meg ugyanaz a hangulat, mint az alap sorozatnal, hogy kiveszik belole a varazs, vagy csak szimplan egy slampos kis valamit kapunk. Ehelyett ott volt Paradise, aki izig-verig egy tokos hosno. Eros es fuggetlen, ugyanakkor humoros es sut belole a noiesseg. (A neverol nem is beszelve, amiert mar a fulszoveg olvasasakor odaig voltam) Craeg ezzel szemben egy kicsit kemeny dio, persze kedvelheto, csak egy kicsit masabb szamomra, mint az eddig megszokott karakterek. Ugyanakkor ok ketten egesz jol mukodnek, meg akkor is, ha leginkabb a kettot elore egyet hatra dologgal jellemeznem a kapcsolatukat. Neha nekem ezer fokon langoltak, maskor pedig tok egyertelmu volt minden es ellaposodott az egesz.
A masik oldalon ott van Butch es Marissa. Marissa, akit itt is szinten parszor kepes lettem volna agyoncsapni, de a vegere annyira kepes voltam megkedvelni, hogy ujra elhiszem azt, hogy Ward jol dontott, hogy Butch melle ot szanta V helyett. bocsi Jane, imadlak Butch es V viszont… istenem, imadom oket! Kulon-kulon is, de egyutt aztan piszkosul! Ugy ahogyan a testvereket is, orulok, hogy nem kerultek hanyagolasra, es hogy egy kicsit eloterbe kerultek a lanyok is. Szivesen olvasnek maskor is ilyen formaban roluk, mert most dobbentem csak ra, hogy az egymassal valo kapcsolataik mennyire el vannak hanyagolva.
Remelem a folytatas is hasonloan jo lesz majd, mert bizony megvan ebben a sorozatban a potencial, es azert van boven olyan szereplo, akirol szivesen olvasnek pl. Axe, Novo, sot meg Peytonrol is.

21 hozzászólás
DarknessAngel>!
J. R. Ward: Blood Kiss

Úristen! és én még azt hittem, hogy a BDL nem fog úgy lenyűgözni, mint a BDB :D Teljesen és totálisan imádtam!
Paradise egy nagyon szuper csaj. Már az Árnyékokban is ígéretesnek tűnt, de itt csak még jobban bebizonyosodott. Nagyon izgi volt az alkalmassági teszt, amit V és Butch találtak ki. Izgultam is Paradise miatt, hogy csinálja meg. Peyton-nal már jobban megbarátkoztam ebben a részben, remélem a folytatásban ő lesz a főszerepben. Az újak közül még Novo és Axe az, akik izgalmasnak tűnnek, és oké… Boone is jöhet, de róla nem tudtunk meg valami sokat, az fix. Remélem majd ez is kialakul.

Nagyon-nagyon tetszett, hogy a „régi” szereplők is szerepeltek. Jó volt újra elővenni a Marissa+Butch párost, róluk is már rég hallottunk.
Igazából azt hittem, hogy Marissa majd ki fog borítani valamilyen okból, de szerencsére ez nem történt meg. Teljesen meg lehetett őt érteni, mert nem csak ő volt az oka az elhidegülésnek közte és Butch között. Jó volt, hogy a végén sikerült minden megbeszélniük. Tényleg már csak egy kibékülés hiányzott Havers téren.
Imádtam a kis szösszenetet Zsadist-ról és a kis Nalla-ról, lehetett volna még több is, mert belőlük sosem elég♥
Aztán volt még egy kis említés Tohr, John, Rhage téren is :) V is szerencsére ♥ Jaj, igen… és ugye nem hagyhatom ki Lassitert se. Az angyal hozta a formáját, továbbra is imádjuk ezerrel :D
A csajos este különösen jóra sikerült. Ha lehet, ilyenből kérnék még ^^

De vissza az újakhoz. Craeg és Paradise… wow! Imádtam őket! Craeg nagyon meglepett, mert az elején olyan kis csendes volt, nem hittem volna, hogy ilyen alfahím :D Nagyon tetszett a kapcsolatuk kialakulása, és még így is, hogy csak rövid ideje ismerik egymást, nekem túlságosan is lassúnak tűnt a haladás. Craeg olyan sokáig kérette magát, pedig én már valami akcióra vágytam volna…
Kaptunk egy kis nyomozást is, ami szintén érdekes volt. spoiler Ward megint megcsinálta.
Alig várom a kövi részt, és Rhage könyvét *-*

2 hozzászólás
kocybaba P>!
J. R. Ward: Blood Kiss

Kicsit félve fogtam bele ebbe spin-offba frissen a Megmentő után, főleg, hogy időben is vissza kellett ugrani Az Árnyékokig, de aztán ez egyáltalán nem volt zavaró és simán belevesztem ebbe is.:)
A tesók kiképzőprogramja nagyszerű alapot nyújtott hozzá és már a tagok felvételénél rögtön beizzította a dolgokat Ward. Paradise egyből megnyert magának, tetszett, hogy milyen tökös csaj, hogy tudta mit akar és nem félt érte tenni. Craeg már más eset volt a keményfejűségével, másfelől viszont az, ahogy pórázon tartotta magát, hűha mekkora feszültséget generált! Jól be is fűtötték a könyvet, mialatt Marissa és Butch már másképp tüzelték a kedélyeket. Anyám, ezt a nőt de nem bírom megkedvelni! És bár nem vitatom el az igazát és a drámázását szívesen kihagytam volna, mivel Butch is vele jár, úgy vagyok vele, ám legyen. A tesók közül ugyanis Butch és V vitték el az oroszlánrészt, imádtam a kettősükkel töltött időt és nagyon hálás voltam érte, hogy előtérbe kerültek! V megcsillanó szolidabb oldalától meg szóhoz sem jutottam! off Az abszolút fénypont viszont a spoiler volt, amit egyszerűen olvasni kell, sőt még nem is említettem meg mindent! Hogy a nyomozás során hol nem kötöttek ki, plusz az aprócska Zsadist + Nalla jelenetet stb.
Szóval semmiképp nem egy rossz kis mellékvágánya ez az FTT-nek, szimpatikusak a behozott karakterek és úgy, hogy még csepegtet is ezt-azt, csak azt mondhatom, ide a többivel.:)

5 hozzászólás
Nüx_Játékterme IP>!
J. R. Ward: Blood Kiss

Thank you, baby Jesus! ahogy Butch mondaná.
Nem voltam FTT hangulatban a megjelenéskor, de ahogy elkezdtem, nagyon hamar beszippantott a sztori. Meg kell hogy mondjam, Ward nagyon szuperül hozta az FTT sorozat hangulatát és színvonalát is, ugyanis szuper volt a könyv! Nem csak a Testvérek voltak (szokásosan) zseniálisak, de az új csapatról is baromi jó volt olvasni:
Paradise nagyon kedvelhető női karakter volt, tényleg nem találtam benne semmi idegesítő dolgot. Craeg volt a „morgó medve”, ami szuperül komikus jeleneteket is szült. Peytont nem nagyon tudtam hová tenni az előzetes információk alapján, de hát Paradise sem tudta hova tenni őt az első napon.
A többiek is jó karakterek lettek, Novonak különösen örültem.
A „régiek”:
Oké, szóval itt Butch és V voltak az abszolút láv, ők szerepeltek a legtöbbet, és nagyon jók voltak a jeleneteik. Butch-ot csak imádni lehet, és szerintem akinek eddig nem volt különösebben szimpi, most az lesz. Annyi arcát megmutatta, az edzéseken meg különösen dögös volt a vérprofizmusa.
Ide a régi szereplők könyvbéli előfordulási arányát írom le, lehet valakinek ez is spoiler: spoiler
A kedvenc jelenetem mondjuk a spoiler volt, egyszerűen imádtam a srácokat!!!
Ami Butch-t és Marrissát illeti: félreértés ne essék, jó a sztorijuk, jól van megírva, de Marissától hü-lyét-ka-pok. Mi az a dili ami levág Butchnak a felvétel miatt?! Srsly. Nincs más probléma? Tényleg? Ez a fő baj kettejük között? Szerintem nagyon nem volt cool Marissától hogy Butch-ra vetítette ki a saját frusztrációját. spoiler
A vége: wow! Ward rá is vezet, de ha valaki nem figyel, akkor nem feltétlenül veszi észre a jeleket. Nagyon jóóóóó csavar volt.

Összességében tehát szuperjó volt a könyv, tetszettek az új főszereplők, a régi srácok jelenetei haláliak voltak, csak nekem kevés volt belőlük. Nagyon várom a folytatást és Rhage új könyvét.

11 hozzászólás
loveQhuay>!
J. R. Ward: Blood Kiss

Ó, hát nem is tudom mit mondjak.
Igazából nem akartam 5*ot adni a könyvre, mert, mert majd kifejtem, de hát a vége miatt muszáj.

Annyira vártam erre a könyvre! Erre a történetre! És végül megkaptam azt, amit akartam, de egy részem még mindig üres maradt, és szomjazik valamire, amit nem adott meg ez a történet.
Valóban kaptunk részeket az eredeti testvérekről, de nekem még ez is kevés volt. Kaptunk Butch-ból, V-ből, Lassiter-ből, a legelején egy ici pici Tohr-t, és kb ennyi is volt. Hiányoltam Zsadistot (de őt mindig♥), Rehv-et, és a legjobban Qhuinnt és Blay-t, mert hogy őket említésre se méltatják a saját könyvük óta, hát az valami borzalom :( Sír a szívem.

Marissa-Butch része igazán érdekes volt, bár szerintem Marissa kicsit vesztett az élvezeti értékéből ebben a részben. Eddig szerettem, mert igazán tökös volt, de most… jó, a vége felé kezdett visszatalálni magához, de az elején rá se ismertem. Butch hozta a szokásos formáját, vele semmi bajom nem volt. És igen, volt bőőőven Butch-V jelenet is amit i-mád-tam!!! De nagyon. A Butch-Marissa hiszti nevetséges volt. Egy részről én végig Butch-nak adtam igazat, de a végén Marissának is igaza volt. Viszont te jó ég, ezt a blow-job szitut én eddig nem is vettem észre! Hogy ebből ekkora vitát csapni!

Paradise-Craeg. Odáig meg vissza vagyok értük. Az elején Paradise-szal is voltak gondjaim, mert nem értettem hova lett az a tökös csaj akit megismerünk… de nagyon nagy szerencsére belőle is kijött a végére az állat és csak megmondta a magáét! Craeg meg, na igen, ő is hatalmasat változott. Őt sem igazán értettem az elején, mert kb semmilyen nem volt a csávó, de aztán szépen kifejlődött ;)
spoiler

És akkor térjünk vissza arra, miért nem akartam 5*ot adni; nehezen indult be az egész, és olyan volt, mintha nem is a BDB-ról olvasnék. Mintha normális emberek lettek volna. Sehol egy vámpírfog. Sehol egy összekötődött férfi állat. Sehol a vérszívás, a harc, semmi. Oké, mondhatnánk, hogy ez nem a BDB sorozat része, hanem ez a Legacy, de akkor is fura volt, mert mégis Ward-ot olvastam, és ott volt Butch meg V, meg mindenki, és mégse éreztem az egész BDB hangulatot.

+majdnem kihagytam. Ágyjelenet kb mínusz 2 volt benne. WTF?! Ez nagyon hiányzott nekem.

De ahogy a kiírt idézeteim is mutatják, imádtam ;) A végét leginkább. Ott pörgött fel mindenki, és a történet is ott teljesedett ki.

Ezek után alig várom a The Beast-et ;) Mert hogy most Rhage-ből egy kis morzsát se kaptunk…

1 hozzászólás
gigy>!
J. R. Ward: Blood Kiss

Hűha…. De örülök, hogy vettem a bátorságot és belevágtam angolul! Valamiért tartottam tőle, de egyáltalán nem volt vészes. Bele kellett rázódni kicsit, de inkább Ward választékos szóhasználatába, mintsem a magyarul jól megszokott elnevezésekbe! Szóval most jól hátba veregetem magam, amiért ilyen bátor voltam! :D
Már annyira de nagyon hiányzott a Testvériség, hogy el nem tudom mondani! Annyira jó volt végre visszacsöppenni ebbe a különleges és számomra imádott világba! :) S habár a Testvériség nem szerepelt olyan sokat, mégis az „újoncok” is nagyon szerethetőek és egytől-egyig kíváncsi vagyok mindegyikükre!

Craeg és Paradise kapcsolata időben igen gyorsan zajlik, mégis inkább lassúnak hat, de pont így volt jó! Craeg természetesen egy szexi férfiállat, nem lehet nem szeretni! Tetszett, hogy olyan csendes, mégis mikor kell akkor nagyon is ki tudja nyitni a száját! Azok a telefon"beszélgetések"… *.* Habár nem mondhatni, hogy erotikus jelenetekből nagyon túlzásba esett volna Ward asszonyság, rá nagyon is nem jellemző módon. Paradise pedig itt is nagyon belevaló csaj volt, akár csak az eddigiekben!

Különös módon engem most Butch és Marissa idegesített sokszor, valahogy nem voltam kíváncsi a drámázásukra! Viszont Marissa most kicsit közelebb került hozzám, pedig a könyv elején nagyon nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani!

Szóval azt kell mondjam ez a spin-off kötet nagyon ott van, alig várom, hogy a többit is olvassam! S aki szereti az FTT-t annak ez is kötelező olvasmány!!! ;)

2 hozzászólás
Trice29 P>!
J. R. Ward: Blood Kiss

Újra olvastam, mert az emlékezetem most cserben hagyott. Másodszorra is jó élmény volt. ♥

Nagyon hiányzott a csapat, jó volt velük újra találkozni. Paradise és Craeg nagyon tetszettek. Az új tanuló csapatban is látok izgalmakat. A történet viszont annyira nem nyűgözött le.

perpetua P>!
J. R. Ward: Blood Kiss

Külön sorozat, de valójában teljesen szerves része az fő szériának. Valójában nem is igazán értem, miért kell külön sorozatként kezelni. Mindig szükség van új harcosokra, akiket a testvérek képeznek ki. Tetszik, hogy kicsit beleláthatunk az utánpótlás sorsának alakulásába. A két főszereplő most innen került ki, akiknél a társadalmi különbség adja az okot a kapcsolat kilátástalanságára. Azonban ebben a világban már annyi minden változott a háború során, hogy kicsit nehéz volt igazán elhinni, hogy ez alapos indok arra, hogy két vámpír ne lehessen együtt. Ennek ellenére azért tetszettek alapvetően, Paradise keményen küzd, hogy komolyan vegyék, de azért sose lesz egy Xhex kaliberű kemény hősnő. Craeg pedig teljesen illik a testvérek sorába, remek harcos válik belőle kellő kiképzés után. Jók voltak a közös jeleneteik, az írónő nem okozott csalódást ilyen téren. Viszont! Ők voltak a főszreplők, mégse éreztem azt, hogy tényleges főszereplői a saját történetüknek. A már megismert testvérek, szereplők elrabolták a rivaldafényt. Hatalmas örömmel olvastam róluk, azt nem tagadom, csak már a sok-sok rész óta „szidott” arányokkal volt a gondom. Butch és Marissa kapcsolati „válsága” volt a könyv másik fő eleme és felelevenítődött, hogy azért ők is egy igazán szerethető páros. Anno egyáltalán nem voltak kedvenceim, hiába volt szerintem tök jó a párosításuk. Annyira mások, mégis teljesen összeillőek. Most nosztalgiázásként mégis nagyon élveztem az ő fejezeteiket. És persze V jelenléte sem vált hátrányává a történetnek.


Népszerű idézetek

Nüx_Játékterme IP>!

[Vishous] „I have an idea.”
[Butch] „I'm open to anything…”
„That's what she said!” Lassiter cut in.

Kapcsolódó szócikkek: Butch O'Neal · Lassiter · Vishous
4 hozzászólás
Nüx_Játékterme IP>!

[Butch] „Stop it.”
[Vishous] „Says Marissa never.”

Kapcsolódó szócikkek: Butch O'Neal · Vishous
2 hozzászólás
DarknessAngel>!

„Do you like playing with the fire, girl?” he growled. „Because if you keep looking at me like that, I'm going to burn you to the ground.”

Kapcsolódó szócikkek: Craeg
DarknessAngel>!

„If I kiss you,” he growled, „there's no going back. […]”

Chapter Twenty-six

Kapcsolódó szócikkek: Craeg
loveQhuay>!

“Look, he doesn’t want to be with anyone but you.” The Brother put his palm out. “Yeah, I know you know that, but I gotta say it again. And for better or worse, your grace and elegance and, yes, good-girlness is part of what attracts him to you. I mean, for instance, he had a shot with Xhex, but that was just sex—and all it was ever going to be. You’re his type, not her.”

Marissa jerked upright sure as if a bucket of ice water had just been poured over her head. “He had sex with her?”

273. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Butch O'Neal · Marissa · Vishous · Xhex
2 hozzászólás
csillagka>!

Paradise narrowed her eyes at him. “You’ve got to stop this!”
One of his jet-black brows lifted. “Do I.”
“Yes! They’re going to get kicked out!”
“And that affects me how?”

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Axe · Paradise
Fallen_Angel>!

I need to go on a date he [Butch] thought.
“Where are we going?” V asked in his ear.
Shit, he’d said it out loud. “Not you.”
“Hurt. Seriously hurt over here,” came the tinny reply.

Fallen_Angel>!

V slapped palms. “I feel like fucking shit about this. If you want a rythe, let me know.”
“Nah, but you may have to pick up my dry cleaning for a month.”
“Doesn’t Fritz do that already?”
“It’s a human joke.”
“Ah, which is why it wasn’t funny.”

csillagka>!

He needed you, and only you.

237. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Novo
csillagka>!

“You’re okay, Lass,” she said softly. “You know that?”
“I’m more than okay. I’m amaaaaaaaaaaaaaaaaazing,” he sang out.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter · Marissa
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Black Dagger Legacy sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: A Light in the Flame
Jeaniene Frost: This Side of the Grave
Jeaniene Frost: Eternal Kiss of Darkness
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Gena Showalter: The Darkest Secret
Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire
Kerri Maniscalco: Kingdom of the Feared
Jeaniene Frost: Into the Fire
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Ilona Andrews: Magic Rises