Birtoklás (Bukott angyalok 5.) 57 csillagozás

J. R. Ward: Birtoklás

Cait ​Douglass úgy dönt, hogy túlteszi magát a szerelmi csalódásán, levetkőzi gátlásait, és végre igazán elkezd élni. De váratlanul éri, hogy egyszerre két érzéki férfival is megismerkedik. Kettejük közt őrlődik, nem tudva, melyiküket válassza… sem azt, hogy milyen borzalmas következményei lesznek a választásának.

Jim Heron, a bukott angyal és kelletlen megmentő nyerésre áll a háborúban, mégis mindent kockára tesz, amikor lepaktál az ördöggel. Szó szerint. Miközben akaratán kívül egy újabb lélek lép a démon Devinával folytatott harc középpontjába, Jim továbbra is megrögzötten csak egy pokolban rekedt ártatlannal tud foglalkozni, ám félő, hogy ez eltereli a figyelmét szent kötelességéről…

Vajon a jó akkor is képes győzedelmeskedni, ha az igaz szerelem elgyengíti a megmentőt? És vajon egy nő jövője jelenti majd az egész emberiség jólétét vagy bukását? Mindezt csak az idő… és a szív tudja megmondani.

J. R. Ward bestsellersorozata a hét főbűnről,… (tovább)

Eredeti mű: J. R. Ward: Possession

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Art Nouveau, Pécs, 2016
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155104824 · Fordította: Lukács Andrea

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ncsn87
J. R. Ward: Birtoklás

Nagyon, nagyon régóta vártam már ennek a sorozatnak a folytatást. El se hittem, amíg a kezembe nem fogtam. ❤
Nem hazudtolta meg magát ez a rész sem. Egyre szorosabb a helyzet és nem tudom, mi lesz a vége.
Jimért megszakad a szívem… Az az undorító Devina. :S Sissy meg kemény csaj, bírni fogja.
Sajnos én az elején sejtettem, hogy ki az a lelék, aki megmentésre vár…
Cait és az általa választott férfi, spoiler, lehengerlő, perzselő páros. Fincsik voltak az erotikus részek.
Olyan jó, hogy szinte minden részben feltűnik egy-egy szereplő a Fekete tőr testvériségből. ❤
Szóval Ward hozta a formáját, izgalmas volt végig. Alig várom az utolsó részt. Baromira izgulok és félek egyszerre!

6 hozzászólás
>!
loveQhuay P
J. R. Ward: Birtoklás

Több mint 2 és fél évet kellett várni erre a könyvre, hogy végre magyarul is megjelenjen, de azt kell mondanom, megérte a várakozás. Nem csalódtam most sem.

Történet szempontjából most olyan volt az egész, mintha egy helyben toporognánk, és nem történne semmi, viszont közben meg zajlottak a fő-illetve mellékszereplők között is a jó és rossz dolgok.
Devina elképesztő módon néhol már emberi volt, és erősen kellett koncentrálnom arra, hogy gyűlöljem. Jim pedig annyira magába merült, hogy rá tényleg nem tudok mást mondani, csak azt, hogy egy helyben járt az egész cselekmény alatt. Ezzel szemben viszont Sissy meg kinyílt, sokat várok még tőle!
A Cait és spoilerszál aranyos volt, és forró, néhol már hihetetlen, de nem zavart.

Tetszett, tetszett, de hiányzott belőle valami. Az izgalom, a pörgés, és az a varázs amit Ward a könyvein hagy.

Nagyon várom a befejező részt, annyi minden van még nyitva!

3 hozzászólás
>!
kocybaba P
J. R. Ward: Birtoklás

Nagyon örültem, hogy végre kézbe vehettem a folytatást, sajna mégis kicsit nehezen csúszott. Lassan is indult be és noss, sikerült jól berágnom Jimre. Sissy totál elvette az eszét, nem mintha szegény lány tehetne bármiről is. Sőt, őt egyre jobban megkedveltem, ahogy haladtam előre a történetben. Mellette Adriánt csíptem még nagyon, és kész voltam attól, ahogy megszívatta Devinát. És az a nő, komolyan mondom r*hadt jó a gonosz szerepében. Mégis ezúttal a legnagyobb dobást Nigel tartogatta a könyvben. Hogy az az arkangyal ezt hogy képzelte… jól megkeverte a dolgokat. Ami szokásos szerelmi szálat illeti pedig ismételten egy jó, ellentétekre épülő párosítással állt elő Ward. Mondjuk számomra nem volt kérdéses melyik pasi mellett köt ki a visszafogott Cait, de háttérben futó összefüggések, szálak azért izgalmasnak és érdekesnek bizonyultak. Összességében tehát szerettem ezt a részt, és merem remélni, hogy Jim összekapja magát a játék végére.

7 hozzászólás
>!
Nikyy18
J. R. Ward: Birtoklás

Nagyon vártam már ezt a részt, de sajnos most csalódtam. Volt pár érdekes fordulat dde nagyon nem tetszett Jim viselkedése ahogy a dolgokhoz állt. Adriant sajnáltam nagyon. És most a főszereplőket sem sikerült annyira megkedvelni.

>!
ViveEe P
J. R. Ward: Birtoklás

Jól esett Wardtól olvasni, de ez a sorozat nem olyan erős. Valahogy ez a mindent eldöntő jó vagy rossz csata nehezen jön át.
Devina szerintem jól csinálja, bár az emberekre jellemző teljesen beteges vonásai kicsit idegesítenek. Néha inkább emberi roncsnak tűnik, nem a minden gonoszok urának.
Jimet meg ki kéne rúgni, mert kiakasztó mennyire alkalmatlan. És igazából ezt csak egyetlen dolog miatt mondom. Nem igazán emlékszem az előző részekre, így lehet ott volt valami, ami most nem jut eszembe.. de ki a fene neki Sissy? Annyit kéne neki jelentenie, hogy mégjobban elborzadjon Devinától, és méginkább nyerni akarjon. És semmi más ne számítson. Erre? Kb. beleszeretett egy lányba, akit először hullaként látott. Nem ismerte, soha nem is látta. Katasztrófa. Egyáltalán nem tetszik az angyal-démon háború vonal.
Viszont amihez Ward nagyon jól ért, az a romantikus szál. Cait és spoiler pazar páros, nagyon tetszettek. És engem az sem érdekel, hogy kb. 3 nap alatt szerettek egymásba. Az ilyen történetek még mindig jók Wardtól, csak sajnos itt azért arányaiban több volt Jim b*szakodása…
Remélem az utolsó részben azért ez a háborúsdi jobban sikerül.

6 hozzászólás
>!
ƨɔɴом
J. R. Ward: Birtoklás

Sose voltam Jim parti, de kulonosebb bajom sem volt vele, egészen mostanáig. Sajnalom, hogy ennyire elvakitja Sissy, akirol semmit sem tud, es kepes miatta mindent lehuzni a wc-n. Ad messze magasan a kedvencem, rossz rola Ed nelkul olvasni, de meg igy is atlengi a sorait a srac auraja. A foszereplok kevesbe voltak szimpatikusak, es egy kicsit latinosra sikerult a szaluk, de ettol fuggetlenul elvezetesse tette a tortenetuket a Ward fele varazs.

>!
zsuzana P
J. R. Ward: Birtoklás

Bajban vagyok ezzel a könyvel, mégpedig azért mert 2éve olvastam az elöző részét. Így nagyon sok olyan apró részlet vagy éppen szereplő maradt ki a memóriámból, ami tudom hogy része volt az elöző könyvekben, de hiába próbálkozom nem jön elő. Ezek bosszantottak és átkoztam magam amiért nem olvastam el újra az elöző részeit. Így egy kicsit megfakult az örömöm és majdnem levontam fél csillagot, de végül is ez az én memória problémám, nem az írónő hibája. Maga a történet lekötött és olvasatta magát. Mégis egy kicsit gyengébbnek éreztem ezt a részt a többihez képest. Vagy csak az idő megszépíti az emlékeim? Passz, de remélem a folytatás már nem várat ennyit magára. Ward könyvei jöhetnek bármikor *-*

>!
Bagneso
J. R. Ward: Birtoklás

Nagyon jó volt új regényt olvasni J.R. Ward mágikus tollából, minden ilyen alkalom piros betűs ünnep a naptáramban! :) Persze egy FTT kötet még ráadásul vastagon szedett is lenne, de remélem, hogy ami késik, nem múlik! :D Szóval, a Birtoklás… sokat kellett várni a folytatásra, de abszolút megérte. Az eleje kicsit ugyan lagymatagon indult, de a könyv második felére már felpörgött a cselekmény, egyre élvezetesebb és izgalmasabb lett, ahogy tisztázódtak a viszonyok, összefüggések, és persze váratlan fordulatok tekintetében sem volt fukar Ward. Ami az alkalmi főszereplőket illeti, szimpatikusak voltak, de érezhetően csak kiegészítették a történetet. Viszont egy szenvedélyes személyes történetet szolgáltattak az újabb lélekért vívott csata közepette. De a hangsúly akkor is az állandó főszereplőkön volt, és persze az újonnan előtérbe lépett karakteren. Amit én személy szerint nem is bánok, és remélem, a befejező részben már csak és kizárólag Jim és az ő zavaros lelkivilága, kapcsolata(i), küldetése lesz a középpontban. Viszont még mindig annyi minden vár megoldásra, hogy el sem tudom képzelni, hogy rendeződhet minden ezután egyetlen további kötetben?! Mindenesetre nagyon nagy durranásra számítok az utolsó felvonásban. Eddig ez jobbára hiányzott nekem ebből a sorozatból, de mikor máskor rukkolna elő Ward a legjobbal, mint a legvégén? :) Remélem, így lesz! És azt is remélem, hogy nagyon hamar olvashatom majd!

>!
Paulina_Sándorné
J. R. Ward: Birtoklás

Faltam a sorokat, mert nagyon érdekelt, hogy mi lesz Cait és Duke sorsa. Jim most mellékszereplő volt számomra, Devinával együtt. Valahogy most nem igazán érdekelt, hogy velük mi van, mi lesz. Cait és Duke kapcsolatának történetét imádtam. spoiler G. B. valahogy már elsőre sem volt szimpatikus, túl nyálas volt, mikor először találkoztak. Az utána történt események, pedig csak megerősítettek abban, hogy nem szimpatikus.

>!
Marcsika74
J. R. Ward: Birtoklás

uhhh, ööööö, izé…ez nem lesz egy épületes értékelés :)))
hát ezt elég sokáig tartott kiolvasni. azt hittem már sose végzem ki…
Nem is tudom….most valahogy nem tudtam ráhangolódni. Egy csomó dolog idegesített.
spoiler
de lehet, hogy az is számított, hogy már túl régen olvastam az előző részeket…sok mindenre nem emlékeztem már, részletekre, amikre jó lett volna…


Népszerű idézetek

>!
kocybaba P

…ahogy az ember öregszik, mindenhez egyre több gondolata és érzelme társul.

434. oldal

>!
zsuzana P

– Baromság.
– Az anyukád tudja, hogy így beszélsz?
– Szerinted ki tanított meg káromkodni?

41. oldal

>!
Ninovics

– A fickó nyomában maradtam. Nagyon rossz aura veszi körül… Őszintén szólva az egész egy nagy zűrzavar. Csak szerettem volna hazajönni, és megnézni…
Adrian befejezte helyette a mondatot.
– Tudom, hogy engem akartál látni. Meg vagyok hatva…annyira kedves tőled! Hoztál csokoládét? És virágot?

381. oldal

>!
krisztin1 P

(…) az őszinte barátok már csak ilyenek. Nem feltétlenül kell hallaniuk a részleteket… anélkül is meg tudnak vigasztalni.

>!
krisztin1 P

Néha a halottakról legalább olyan fontos gondoskodni, mint az élőkről.

>!
Ninovics

– Ember, le kellene szoknod arról az átkozott vízipipáról. – dörmögte a kanapé mellett.
Kedvenc albérlője Rolly – a Roland beceneve – természetesen nem volt magánál. A fickó szénné égett borsónyi agya újabb THC -által kiváltott pihenőjét töltötte.
– Ingyenélő! – Útban az apró konyhához Duke belerúgott a kanapé lábába. – Ébresztő!
– Anya? – hangzott az álmos válasz.
– Nem, nem az anyád vagyok. Neked pedig harminckét éves létedre nem lenne szabad, hogy ez legyen az első gondolatod korán reggel.
Nem kapott választ. Legalábbis verbális formában. Rolly megfordult az ágyon, amitől a túlsó végén leesett egy párna.
Talán a hideg majd felébreszti. Vagy a kávé illata.
Ha pedig minden kötél szakad, van egy kalapács a szerszámosládájában.

100. oldal

>!
Ninovics

– Haver, esküszöm azt hittem ez a csaj különleges. – Odament a hűtőhöz, és kinyitotta. – Ó, ember itt nincs semmi kaja.
– És ez meglep?
– Sosincs benne ennivaló.
– Most is elmondom, mint mindig: ha szakácsot és szobaszervízt akarsz, költözz anyádhoz!

383. oldal

>!
zsuzana P

A jógaoktató megjelent a látóterében. Gyanútlan, mindig boldog, egészséges-vagyok-mert-bio-ételeket-eszem arckifejezése láttán Devina legszívesebben lenyomott volna torkán egy tábla csokit, hogy hyperglikémiás sokkot kapjon.

243. oldal

>!
Xaveri

A szoba másik végében Sissy Barten ült egy széken. Élt és virult. Ami azt jelentette, hogy mindketten halottak.

247. oldal

>!
Xaveri

Szabadulj meg az illetlen gondolatoktól, és lépj hátra, de a
kezed a fejeden legyen, ne a farkadon! Oké. Vajon hogy hangzana
ebben a helyzetben, ha felolvasnák a jogait? Joga van merevnek
maradni, de bármit tesz magával, felhasználhatják ellene a
lelkiismeret bíróságán…

213. oldal


A sorozat következő kötete

Bukott angyalok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Nalini Singh: Angyalárny
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás
Jamie McGuire: Az őrző
Cynthia Hand: Angyalvágy
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Frank E. Peretti: Ez élet sötétsége
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai