Beavatás (Fekete Tőr Testvériség 6,5) 502 csillagozás

J. R. Ward: Beavatás J. R. Ward: Beavatás

J. R. Ward neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad.

E könyv beavatás a Fekete Tőr Testvériség sötét és szenvedélyes világába…

Kimaradt és cenzúrázott jelenetek…
Interjú a világhírű szerzővel és a sorozat egyes főszereplőivel…
Dossziék és feljegyzések…
Olvasói vélemények…
Rajongók és ellenségek üzenetei…
Zsadist és Bella máshol nem olvasható története…
Még kegyetlenebb, még szexibb, még misztikusabb… J. R. Ward világa.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Alexandra, Pécs, 2018
688 oldal · ISBN: 9789634473497 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Alexandra, Pécs, 2018
688 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472230 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
766 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543079 · Fordította: Lukács Lászlóné

Kapcsolódó zóna

!

Fekete Tőr Testvériség

562 tag · 334 karc · Utolsó karc: 2024. január 2., 17:50 · Bővebben


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Zsadist · Rhage · Vishous · Wrath · Butch O'Neal · Lassiter · Elizabeth Randall (Beth) · Phury · Bella · Dr. Jane Whitcomb · Mary Luce


Kedvencelte 77

Most olvassa 23

Várólistára tette 118

Kívánságlistára tette 97

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
J. R. Ward: Beavatás

Annyira szeretem ezeket a srácokat. Egy kis szünet után, jó volt újra találkozni és feleleveníteni a kezdeteket. Mindig is érdekelt, hogy honnan az ötlet, az ihlet és ez a sokféle karakterábrázolás. Most, hogy egy kicsit többet is megtudhattam, nem igazán vagyok elégedett. Az írónő karakterei, de nagyon sokszor éreztem azt, hogy teljesen máshogy láttatja őket, mint ahogyan ő látja. Ezen felül sok volt a magyarázkodás. A lényeg, hogy ezzel csak az érte el nálam az írónő, hogy Rhage-et még jobban megszeressem. Vishous kérdőíve felettébb gyanús volt nekem. Rhage te kis rosszcsont!
Lassiter pedig rá nincsenek szavak. Az ő kötetére vagyok most már (még mindig) a legjobban kíváncsi.
Tetszett, hogy belátta, sőt el is ismerte a sorozat hibáit, gyenge pontjait, de mivel olyan hogy tökéletes könyv úgysincs, őt tartja magát a pontokba sorolt elveihez.
Meglepett, hogy nem kifejezetten szereti az összes fiát. Wrath-ot többször ismételte, mennyire szereti, hiszen az első komoly karaktere. Neki köszönhetően indult be az írói munkássága. AZ írói jótanácsok rész nem kötött le, de voltak kööztük hasznos tippek, ötletek.
Olyan furcsa volt olvasni az azóta becsődölt Yahoo oldalon hagyott üzenetet a srácoktól. Ebből is látszik, hogy nem mostani sorozat. Sokszor hangosan felnevettem, de akadt köztük kínosan fárasztó üzenetek is. Lassiter….:) Ő mindig haláli.

3 hozzászólás
Ms_thebetty>!
J. R. Ward: Beavatás

*szélesen vigyorog*

HA-HA-HA-HA-HA-HA…. gyerekek, ez valami q#ßw@ jó volt! :DD
Az Üzenőfalas résznél kihaltam :D

*nem tudja abbahagyni a röhögést*
*a térdére dől*
*hasát fogja kínjában*

https://www.youtube.com/watch… :D

4 hozzászólás
Milli88 P>!
J. R. Ward: Beavatás

„Mindenki megválaszthatja azt az utat, amelyen haladni akar, és azt is, amelyiken nem. Persze nem mindig. Néha a sors csak megragad minket, elindul velünk valamerre, aztán egyszer csak kitesz valahol és ennyi.”

Hah, azt hiszem, hogy erre mondják: nehéz szülés volt.
Az elején az Én apukám novella nagyon tetszett. Nem lapoztam előre a könyvben, nem szokásom. Így hatalmas arculcsapásként éltem meg, amikor elkezdődtek az interjúk. Még azt mondom azokon is átrágtam magam, viszonylag még szó-szó élveztem is. De az azt követő részeket majdnem halálra untam. Sokszor belealudtam az olvasásba és ami rám egyáltalán nem jellemző, főleg ha FTT-ről van szó túlságosan sokszor nézegettem az oldalakat és a fejemben elhangzott a ”Jaj, de sok van még hátra!” felkiáltás. :(
A sorozat többi kötetét továbbra is töretlenül szeretem, de ez a rész valahogy nekem nem kellett volna.

20 hozzászólás
Amaryll87>!
J. R. Ward: Beavatás

Annyira nem tetszett. Csak az összefoglalók. Nagyon hosszúra sikeredett, ami elvette a kedvem tőle, pont ezért siettem vele, hogy hamar letudjam. A többi részt akarom ♥♥♥

Aninaa P>!
J. R. Ward: Beavatás

Ez a könyv egyszerre bizarr és zseniális. És mind a két jelzőt ugyanazon okból mondom. Vagyis, hogy Ward teljesen úgy tesz, mintha a fiúk létező “emberek” lennének. A legeslegnagyobb tisztelettel mondom, hogy ez a nő nem százas :D Őszintén mondom, hogy ezt teljesen pozitív értelemben írom, mert szerintem ennek köszönhető, hogy egyáltalán létrejött a Fekete Tőr Testvériség.
Nagyon nagy élvezettel olvastam, hogyan készültek el az egyes részek és mi az írónő véleménye róluk és a szereplőkről. Nem is kicsit engedett bele a fejébe, hanem teljesen kitárta az egészet előttünk.
Külön öröm az, hogy neki is Zsadist a kedvence, akárcsak nekem :) Így aztán a bónusz novella róla, Bellaról és Nallaról az egekbe emelte a boldogságomat.
De azt is nagyon érdekes volt olvasni, hogy mennyire “nem jön ki” Vishoussal, és mennyire nehéz volt róla írnia. Én imádom V-t pontosan azért amilyen. Talán azt is mondhatom, hogy ő a második számú kedvencem, holtversenyben Butchcsal.
Nagyon örülök, hogy megírta ezt a könyvet és betekintést kaptam az egész háttértörténetbe. A kimaradt jeleneteket is imádtam, a teszteket és az interjúkat.

off)

Petrasek>!
J. R. Ward: Beavatás

Bár igaz, hogy ez az FTT egy kiegészítő könyve – így olvasás után – elképzelhetetlennek tartom e kötet nélkül elképzelni a történetet. Pontosan ezzel együtt alkot egy kerek egész sztorit
A kötetek rövid, tömör összefoglalását és az írónő véleményét hozzá öröm volt olvasni. Nagyon sok hasznos tanácsot adott. Plusz úgy éreztem magam, mintha a VIP szekcióba szóló jegyet váltottam volna Wardhoz. Érdekes és egyben izgalmas volt a gondolataiban olvasni, főleg, hogy megosztotta velünk nehézségeit, félelmeit és persze a pozitív dolgokat is a könyvírással illetve a Testvérekkel kapcsolatban.
A kiegészítő novella, a kimaradt jelenetek a szívemhez nőttek. Kár, hogy kimaradtak ez eredeti történetből.
Magába foglalja mindazt amit a sorozatban szeretek. Egy Ward rajongónak muszáj, de egy FTT fannak, pedig egyenesen kötelező olvasmány.

Voreena>!
J. R. Ward: Beavatás

Nem mondom, hogy felesleges volt ez a könyv, mert nem volt, de azért abból sem lett volna semmi, ha ez kimarad az életemből. A kedvenc részeim természetesen az interjúk voltak, de azon belül is inkább az azt követő részek, ha jól emlékszem, amikor az írónő részletesen leírta a viszonyát az adott szereplővel, és hogy milyen volt a részét írni. Ugyanis az interjúk nekem néha kicsit erőltetettek voltak (Wrath wtf, na meg Zsadist se hiszem, hogy olyat tenne, amit, de mindegy), míg például az, amikor Ward a Vishousszel való kapcsolatáról írt, rendesen elgondolkodtatott. Végre megértettem, miért volt olyan furcsa az ő része számomra, és hogy miért volt egyben kicsit csalódás is. Na de lényeg a lényeg, úgy érzem, az írónő által ebben a részben kicsit közelebb kerültem a szereplőkhöz, és végre újra azt éreztem, hogy igen, ők mind egy nagy család, akik halálukig küzdenek a másikért.

Gyöngyi0309>!
J. R. Ward: Beavatás

Nagyon szeretem a Fekete Tőr Testvériség világát, de úgy érzem, hogy ezzel a kötettel csak Ward néni bankszámlája lett zsírosabb, igazi élményt nekem nem adott. Kíváncsi voltam Zsadist-Bella-Nalla történetére, de annyira sablonos volt, és úgy el volt nyújtva, hogy ezt szerintem 50 oldalba bármelyik könyvbe is bele lehetett volna tenni. Egyedül az eddigi könyvek összefoglalói tetszettek, mert felelevenítették az emlékeimet, mivel jó sok kihagyással olvastam az egyes részeket.
Még érdekesek voltak a testvérekkel készített interjúk,de az is zuhanórepülésbe kezdett Zsadist interjújával. Olyan volt,mintha megunta volna ezt a részt az írónő és csak az oldalakat szerette volna szaporítani.
Az írói tippek nagyon unalmas, folyamatosan önmagát ismételgeti.
A kimaradt jelenetekben volt egy-egy jó, de nem fogott meg, ahogy a humoros jelenetek is felesleges fejezet volt.
A testvériség üzenőfala is felesleges volt nekem, inkább idióta,mint vicces, viszont gyorsan lehetett ezzel a résszel haladni.
Az olvasók kérdéseiből semmi lényegi információ nem derült ki, az idővonal jó volt. Az ősi nyelvhez nekem kellett volna magyarázat, nem csak egy kép krikszkrakszokkal.
A testvérek interjúja sem kötött le, ahogy az in memoriam rész sem.
Viszont elolvastam Rhevenge könyvének elejét, na az már beszippantott, megjött a kedvem a folytatáshoz.
Összességében nem tudom mennyi mesterkéltség van az írónőben, ha a leírtak nemcsak egy marketingstratégia részei, a férje helyében kezdenék aggódni, mert biztosan zakkant.
Ennek ellenére imádom az általa megteremtett világot a szereplőkkel együtt. Viszont nem értem V miért nem a szíve csücske.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
766 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543079 · Fordította: Lukács Lászlóné
7 hozzászólás
Pompi>!
J. R. Ward: Beavatás

Ezt a kiegészítő részt is nagyon imádtam. Néhol annyit nevettem, hogy már fájt a hasam. Olyan hangokat adtam ki néha, hogy még én is meglepődtem, hogy a testvérek mit ki nem hoznak belőlem. Nekem nem számít ha nem egy konkrét testvér történetét olvasom, nekem az a lényeg, hogy J. R. Ward írja és a testvérek is kapjanak valami szerepet benne.
Aki mellett nem mehetek el szó nélkül az Nalla.. istenem, ilyen édes kislányt. Kis cukorfalat. Zabálnivaló.:) Engem is az ujja köré csavart.
Az egyik szakmai megjegyzésnél (azt hiszem Buch-nál) írta az írónő, hogy női szemszögből nem olyan sok van, inkább a testvérek szemszöge van előnyben. És most kérdem én… nekünk nőknek ez olyan nagy probléma?:D
Összességében nagyon örültem minden résznek, és ha létezik olyan hogy J. R. Ward – FTT szindróma, én biztos abban szenvedek:D

9 hozzászólás
csillagka>!
J. R. Ward: Beavatás

Hát ez lehangoló volt. Már az első novella se tetszett, egyszerűen untam, ismétlés, azt hittem vagyis reméltem Zsadist már ezen túllépett !
A további fejezetekre pedig nincsenek szavak (azaz vannak csak kérdés le lehet e írni)
Kaptunk egy jó adag önfényezést, felesleges példamutatást, és önértékelési problémák kibeszélését. Könyörgöm mindenki akármit csinál elismerésre és pénzre vágyik (ezzel nincs is baj) de ne gyártunk már ideológiákat, hogy miért írunk olyan könyvet ami trendi és valószínűleg belesimul az olvasói igényekbe. Nem szeretem az álságosságot ! Ward nem egy mély tartalmú író, nem is akar az lenni, egy nagyon jó iparos és ezzel nincs is semmi baj, ha nem akarja művészként eladni magát. Az üzenő falas rész volt az alja, nem is értem mit akart belőle kihozni. A végén a háttérinfók tetszettek talán egyedül.
Felesleges, illúzió romboló, tényleg csak elkötelezett rajongóknak (ami úgy látszik azért nem vagyok)


Népszerű idézetek

Sli P>!

V:             Én a kéket szeretem.
Rhage:     Naná, hogy azt szereted! Olyan színű a szemem.
V:             Meg a monoklid is olyan lesz.

722-723. oldal, A testvérek interjúja J. R. Warddal (Ulpius-ház, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: kék · Rhage · Vishous
1 hozzászólás
Miah>!

A sebhelyes harcos, akinek nem volt lelke, úgy énekelt, mint egy angyal.

Kapcsolódó szócikkek: Zsadist
Zoey>!

– Megígéred, hogy jól fogsz viselkedni a nagybácsikáddal és a nagynénikéddel?
Nalla olyan komolyan bólintott, mintha abba egyezne bele, hogy elvállalja az Egyesült Államok elnökségét.
– Igen, apuci.
Zsadist mosolya beragyogta az egész galaxist.
– Ez az én kislányom!
A gyerek is elmosolyodott, és kitárta a karját.
– Puszit, apuci!

1 hozzászólás
Zoey>!

MARY LUCE (a fürdőszobájukból) Rhage… jobb lesz, ha békén hagyod őket, különben elmondom, hogy te mit csináltál nekem Valentin-napra

RHAGE *azonnal becsukja a száját* *köhög*
Az üzenő falat kiskorúak is olvashatják, Mary, szóval nem kellene…

VISHOUS Mary, micsoda remek időzítés! Na, ki vele!
(…….)
MARY LUCE Nos, emlékeztek azokra a boltban kapható tubusokra, amelyekben tortákra kenhető cukormáz van?

RHAGE Mary, kérlek…

MARY LUCE Ha-ha! Ez CSODÁS!
Szóval, megkérte Fritzet, hogy vegyen neki egy olyan tubus cukormázat, aztán meztelenül lefeküdt az ágyunkra, és ráírta, hogy
MARY CUKORFALATA
Keresztbe a mellkasára.
Majd megkért, hogy nyaljam le róla.

VISHOUS Ó, ez aztán a férfias dolog!
Igen.
Tutira.

RHAGE Figyelj, A LÁNYOK CSAK SZÓRAKOZNI AKARNAK, mellesleg belőled se nagyon árad a tesztoszteron.

VISHOUS De nem is írtam a seggemre, hogy CUKORFALAT.

Kapcsolódó szócikkek: Mary Luce · Rhage · Vishous
Sli P>!

VISHOUS     Egyedül akarok lenni.
ZSADIST     VELEM EGYEDÜL VAGY

589. oldal, A testvériség üzenőfala (Ulpius-ház, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: Vishous · Zsadist
Francica>!

– Olyan vagy, mint a mamád – suttogta. – Amikor rám néztek, a világ megszűnik körülöttem…

Az én apukám - Bella Zsadist novella

Kapcsolódó szócikkek: Zsadist
Zoey>!

VISHOUS (a Gödörben) Jaj, ne! A francba… mondd, hogy nem írtál ilyeneket!
Egyébként klassz a helyesírás a címben.
Istenem… muszáj neked mindig szívatnod, haver?
Négy szót mondanék neked legszívesebben.

RHAGE Négy szót? Oké… lássuk csak…
Rhage OLYAN szexis vagy.
Hmmm…
Rhage OLYAN okos vagy.
Nem, várj!
Rhage OLYAN igazad van.
Ez az, ugye… gyerünk, valld csak be…

VISHOUS A második szó „B"-vel kezdődik.
Használd az eszed, hogy kitaláld a többit!
Nyomorult!

RHAGE B-vel?
Hmmmmmmm… Rhage, bírom a rucidat.

VISHOUS A . . . . ….
Bosszú
Mindig
Édes
RHAGE Oóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
Annyira megijjjjijjjedtem…
Tudnál adni egy pokrócot, hogy alá-
bújjak?

Kapcsolódó szócikkek: Rhage · Vishous
Zoey>!

Wrath: Kedvenc ételed, Challa?

J. R.: Nem vagyok valami nagy evő.

V: Nem mondod!

Rhage: Én szinte mindent szeretek.

V: És még egyszer: Nem mondod!

Rhage: Kivéve az olívabogyót. Az egyszerűen…fúj! Utálom. Az olívaolajjal viszont semmi gondom.

V: Micsoda megkönnyebbülés! Az egész olasz gazdaság már aggódott a nemzeti jövedelem miatt.

Zoey>!

Zsadist: Egyszer megpróbáltunk Nallának vanilia fagyit adni. (halkan felnevet) Imádta.

Ekkor a testvérek egyszerre olvadnak el, és… óóóóóóóóóóóóóóóóóóó felkiáltással nyugtázzák a bejelentést. Aztán gyorsan összevonják a szemöldöküket, mintha fontos lenne, hogy azonnal visszatérjenek a férfias szerepbe.

DarknessAngel>!

Rhage: Imádom a lasagnát.
Phury: Én is.
V: Én kolbásszal szeretem.
Rhage: Mindjárt gondoltuk.

Kapcsolódó szócikkek: Phury · Rhage · Vishous

A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Éjféli vad
Jeaniene Frost: Síri csendben
Kresley Cole: Vámpírbosszú
Nalini Singh: Angyalvér
Chloe Neill: Ha eljön a péntek
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése
Jennifer L. Armentrout: The Struggle – A küzdelem
Laura Thalassa: Dark Harmony – A lélektolvaj
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia