Beavatás (Fekete Tőr Testvériség 6,5) 418 csillagozás

J. R. Ward: Beavatás J. R. Ward: Beavatás

J. R. Ward neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad.

E könyv beavatás a Fekete Tőr Testvériség sötét és szenvedélyes világába…

Kimaradt és cenzúrázott jelenetek…
Interjú a világhírű szerzővel és a sorozat egyes főszereplőivel…
Dossziék és feljegyzések…
Olvasói vélemények…
Rajongók és ellenségek üzenetei…
Zsadist és Bella máshol nem olvasható története…
Még kegyetlenebb, még szexibb, még misztikusabb… J. R. Ward világa.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Alexandra, Pécs, 2018
688 oldal · ISBN: 9789634473497 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Alexandra, Pécs, 2018
688 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472230 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
766 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543079 · Fordította: Lukács Lászlóné

Kapcsolódó zóna

!

Fekete Tőr Testvériség

506 tag · 311 karc · Utolsó karc: 2020. szeptember 4., 10:31 · Bővebben


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Zsadist · Rhage · Vishous · Wrath · Butch O'Neal · Lassiter · Phury · Elizabeth Randall (Beth) · Bella · Dr. Jane Whitcomb · Mary Luce


Kedvencelte 74

Most olvassa 21

Várólistára tette 110

Kívánságlistára tette 109

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
J. R. Ward: Beavatás

Annyira szeretem ezeket a srácokat. Egy kis szünet után, jó volt újra találkozni és feleleveníteni a kezdeteket. Mindig is érdekelt, hogy honnan az ötlet, az ihlet és ez a sokféle karakterábrázolás. Most, hogy egy kicsit többet is megtudhattam, nem igazán vagyok elégedett. Az írónő karakterei, de nagyon sokszor éreztem azt, hogy teljesen máshogy láttatja őket, mint ahogyan ő látja. Ezen felül sok volt a magyarázkodás. A lényeg, hogy ezzel csak az érte el nálam az írónő, hogy Rhage-et még jobban megszeressem. Vishous kérdőíve felettébb gyanús volt nekem. Rhage te kis rosszcsont!
Lassiter pedig rá nincsenek szavak. Az ő kötetére vagyok most már (még mindig) a legjobban kíváncsi.
Tetszett, hogy belátta, sőt el is ismerte a sorozat hibáit, gyenge pontjait, de mivel olyan hogy tökéletes könyv úgysincs, őt tartja magát a pontokba sorolt elveihez.
Meglepett, hogy nem kifejezetten szereti az összes fiát. Wrath-ot többször ismételte, mennyire szereti, hiszen az első komoly karaktere. Neki köszönhetően indult be az írói munkássága. AZ írói jótanácsok rész nem kötött le, de voltak kööztük hasznos tippek, ötletek.
Olyan furcsa volt olvasni az azóta becsődölt Yahoo oldalon hagyott üzenetet a srácoktól. Ebből is látszik, hogy nem mostani sorozat. Sokszor hangosan felnevettem, de akadt köztük kínosan fárasztó üzenetek is. Lassiter….:) Ő mindig haláli.

3 hozzászólás
Milli88 P>!
J. R. Ward: Beavatás

„Mindenki megválaszthatja azt az utat, amelyen haladni akar, és azt is, amelyiken nem. Persze nem mindig. Néha a sors csak megragad minket, elindul velünk valamerre, aztán egyszer csak kitesz valahol és ennyi.”

Hah, azt hiszem, hogy erre mondják: nehéz szülés volt.
Az elején az Én apukám novella nagyon tetszett. Nem lapoztam előre a könyvben, nem szokásom. Így hatalmas arculcsapásként éltem meg, amikor elkezdődtek az interjúk. Még azt mondom azokon is átrágtam magam, viszonylag még szó-szó élveztem is. De az azt követő részeket majdnem halálra untam. Sokszor belealudtam az olvasásba és ami rám egyáltalán nem jellemző, főleg ha FTT-ről van szó túlságosan sokszor nézegettem az oldalakat és a fejemben elhangzott a ”Jaj, de sok van még hátra!” felkiáltás. :(
A sorozat többi kötetét továbbra is töretlenül szeretem, de ez a rész valahogy nekem nem kellett volna.

20 hozzászólás
Ms_thebetty P>!
J. R. Ward: Beavatás

*szélesen vigyorog*

HA-HA-HA-HA-HA-HA…. gyerekek, ez valami q#ßw@ jó volt! :DD
Az Üzenőfalas résznél kihaltam :D

*nem tudja abbahagyni a röhögést*
*a térdére dől*
*hasát fogja kínjában*

https://www.youtube.com/watch… :D

4 hozzászólás
Petrasek>!
J. R. Ward: Beavatás

Bár igaz, hogy ez az FTT egy kiegészítő könyve – így olvasás után – elképzelhetetlennek tartom e kötet nélkül elképzelni a történetet. Pontosan ezzel együtt alkot egy kerek egész sztorit
A kötetek rövid, tömör összefoglalását és az írónő véleményét hozzá öröm volt olvasni. Nagyon sok hasznos tanácsot adott. Plusz úgy éreztem magam, mintha a VIP szekcióba szóló jegyet váltottam volna Wardhoz. Érdekes és egyben izgalmas volt a gondolataiban olvasni, főleg, hogy megosztotta velünk nehézségeit, félelmeit és persze a pozitív dolgokat is a könyvírással illetve a Testvérekkel kapcsolatban.
A kiegészítő novella, a kimaradt jelenetek a szívemhez nőttek. Kár, hogy kimaradtak ez eredeti történetből.
Magába foglalja mindazt amit a sorozatban szeretek. Egy Ward rajongónak muszáj, de egy FTT fannak, pedig egyenesen kötelező olvasmány.

Pompi>!
J. R. Ward: Beavatás

Ezt a kiegészítő részt is nagyon imádtam. Néhol annyit nevettem, hogy már fájt a hasam. Olyan hangokat adtam ki néha, hogy még én is meglepődtem, hogy a testvérek mit ki nem hoznak belőlem. Nekem nem számít ha nem egy konkrét testvér történetét olvasom, nekem az a lényeg, hogy J. R. Ward írja és a testvérek is kapjanak valami szerepet benne.
Aki mellett nem mehetek el szó nélkül az Nalla.. istenem, ilyen édes kislányt. Kis cukorfalat. Zabálnivaló.:) Engem is az ujja köré csavart.
Az egyik szakmai megjegyzésnél (azt hiszem Buch-nál) írta az írónő, hogy női szemszögből nem olyan sok van, inkább a testvérek szemszöge van előnyben. És most kérdem én… nekünk nőknek ez olyan nagy probléma?:D
Összességében nagyon örültem minden résznek, és ha létezik olyan hogy J. R. Ward – FTT szindróma, én biztos abban szenvedek:D

9 hozzászólás
csillagka P>!
J. R. Ward: Beavatás

Hát ez lehangoló volt. Már az első novella se tetszett, egyszerűen untam, ismétlés, azt hittem vagyis reméltem Zsadist már ezen túllépett !
A további fejezetekre pedig nincsenek szavak (azaz vannak csak kérdés le lehet e írni)
Kaptunk egy jó adag önfényezést, felesleges példamutatást, és önértékelési problémák kibeszélését. Könyörgöm mindenki akármit csinál elismerésre és pénzre vágyik (ezzel nincs is baj) de ne gyártunk már ideológiákat, hogy miért írunk olyan könyvet ami trendi és valószínűleg belesimul az olvasói igényekbe. Nem szeretem az álságosságot ! Ward nem egy mély tartalmú író, nem is akar az lenni, egy nagyon jó iparos és ezzel nincs is semmi baj, ha nem akarja művészként eladni magát. Az üzenő falas rész volt az alja, nem is értem mit akart belőle kihozni. A végén a háttérinfók tetszettek talán egyedül.
Felesleges, illúzió romboló, tényleg csak elkötelezett rajongóknak (ami úgy látszik azért nem vagyok)

turanett P>!
J. R. Ward: Beavatás

Meg kell mondjam érdekes volt. Voltak benne jó részek, főleg az első novella tetszett Zsadistról. Az nagyon aranyos volt. A kérdőívek is jók voltak, főleg V -é tetszett, az amit nem ő töltött ki, hanem Rhage. :) Az interjúk is jók voltak. Viszont, a hogyan is készült, az annyira nem tudott lekötni. Számomra teljesen felesleges volt. A chatelések is jók voltak. De kb ennyi. Nem sok értelmét láttam ennek a résznek, de jó volt új infót megtudni.

muffinhamster>!
J. R. Ward: Beavatás

Jaj, de szeretem Ward vámpírjait!
Ezek a kemény fickók már az én mindennapjaimba is beleivódtak. Nincs, hogy ne simogatnám valamelyik könyvet, nincs, hogy ne olvassak a testvériségről egy kicsit. Nem létezik. Kicsit most meg is vagyok őrülve értük. Főleg Qhuinn miatt! Az a srác! Szerelmem… kicsit… de nagyon! Kell egy ilyen itthonra. Érezte már valaki ezt?

Visszatérve erre a humorherold kötetre…
Imádtam! Imádtam mindent. Imádtam, hogy voltak kimaradt részek, hogy voltak poénos jelenetek. De azt is imádtam, hogy Ward őszintén beszélt. Mert érezni lehet a betűkön, hogy ez bizony teljes őszinteség a részéről.

Ez a könyv nekem az első betűtől az utolsóig ötcsillagos… ehhez mást nem tudok hozzáfűzni… meg vett. Kilóra!

15 hozzászólás
Scriptum>!
J. R. Ward: Beavatás

Először is imádtam a novellát,de tényleg!Zsadist ♥ Az interjúk szórakoztatóak voltak és nagyon tetszettek a kimaradt részek is!

Viktória_Markovics P>!
J. R. Ward: Beavatás

Mikor kinyitottam a könyvet az első oldalaknál hatalmas vigyor került az arcomra, hiszen ezeket a szavakat olvastam :" I. Az én apukám Zsadist, Bella és Nalla története"
Nagyon megörültem , mert reméltem, hogy a szülésről többet megtudunk, ami megtörtént, de arra nem számítottam , hogy Zsadist ennyire le van még mindig épülve. az előző könyv végén annyira boldog volt, és büszke, sajnos a démonjai még mindig kísértik.
Nagyon sajnáltam , hiszen tényleg szörnyűségeken ment keresztül, de közben picit haragudtam is rá. Bella helyében én is így cselekedtem volna. Nehéz vol nekik, hiszen épp , hogy társak lettek, jött is a baba , és nem volt idejük másikra, pedig nagyon fontost lett volna nekik.
Örülök, hogy végül a kis mazsat visszakapta az apukáját„ nagyon édesek együtt, van egy érzésem , hogy a baba a jövőben nagyon harcias lesz, akár még a harcokban is kiveszi a részét, remélem a jövőben kapunk róla egy kis szösszenetet. Az orvossal való találkozás, és a köztük lévő párhuzam nagyon tetszett.
Az interjúkat is jó volt olvasni, jó volt arról is olvasni, hogy az írónak milyen fontosak az emberek, hogyan kezdte ezt írni, az írás folyamata, az , ahogy ez az egész kezdődött, valamint a történetekhez főzött saját élményei. Nagyon hálás voltam, hogy kiemelte a kedvenc részeit, és egy-egy részt kiragadott a könyvekből. Az , pedig ahogyan Rhage megírta V válaszait.. :DDD fergeteges.

Az üzenőfalas íráson nagyon nevettem, nagyon humoros volt gondolok itt az egy szemöldökű vámpírra, vagy a cukorfalatra.

Örültem a kimaradt részeknek is, jó volt őket olvasni, és köszönet az írónőnek, hogy megosztotta őket, valamint a vázlatért is. Az olvasók kérdéseinek is nagyon örültem, hiszen voltak olyanok, amik bennem is felmerültek. Külön köszönet, az idővonal miatt„ valamint a Wellsie szösszenetért, hisz róla alig olvastunk, kicsit jobban megismerhettük.

Viszont, .. néhol nekem túl erőltetnetek hatott a dolog. Gondolok itt az üzenőfalas részekre, vagy az interjúkra. Az üzenőfalra visszatérve, nem tetszett a szerkesztése , lehet csak nekem volt vele problémám , de néhol vissza is kellet olvasnom, hogy most mi van , nagyon fura volt. Az íróknak szóló részt , hát szégyen bevallani, voltak sorok amiket csak átfutottam vagy rá néztem, nagyon kedves , hogy ezt bele rakta, de nekem inkább elvett a könyvből, mint hozzáadott volna , persze csak saját vélemény.

Összességében ez az egyik, hanem a legkülönlegesebb melléktörténet amit olvastam , hiszen nagyon közel kerültünk az íróhoz látszik mennyire szíve munkája a történet, és mennyire szereti az olvasóit is. Nagyon szépen összeszedett volt, bár néhol szerintem túltolta, ennek ellenére szívből ajánlom mindenkinek, főleg a Nallás részek miatt! :))


Népszerű idézetek

Sli P>!

V:             Én a kéket szeretem.
Rhage:     Naná, hogy azt szereted! Olyan színű a szemem.
V:             Meg a monoklid is olyan lesz.

722-723. oldal, A testvérek interjúja J. R. Warddal (Ulpius-ház, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: kék · Rhage · Vishous
1 hozzászólás
Miah>!

A sebhelyes harcos, akinek nem volt lelke, úgy énekelt, mint egy angyal.

Kapcsolódó szócikkek: Zsadist
Zoey>!

– Megígéred, hogy jól fogsz viselkedni a nagybácsikáddal és a nagynénikéddel?
Nalla olyan komolyan bólintott, mintha abba egyezne bele, hogy elvállalja az Egyesült Államok elnökségét.
– Igen, apuci.
Zsadist mosolya beragyogta az egész galaxist.
– Ez az én kislányom!
A gyerek is elmosolyodott, és kitárta a karját.
– Puszit, apuci!

1 hozzászólás
Zoey>!

MARY LUCE (a fürdőszobájukból) Rhage… jobb lesz, ha békén hagyod őket, különben elmondom, hogy te mit csináltál nekem Valentin-napra

RHAGE *azonnal becsukja a száját* *köhög*
Az üzenő falat kiskorúak is olvashatják, Mary, szóval nem kellene…

VISHOUS Mary, micsoda remek időzítés! Na, ki vele!
(…….)
MARY LUCE Nos, emlékeztek azokra a boltban kapható tubusokra, amelyekben tortákra kenhető cukormáz van?

RHAGE Mary, kérlek…

MARY LUCE Ha-ha! Ez CSODÁS!
Szóval, megkérte Fritzet, hogy vegyen neki egy olyan tubus cukormázat, aztán meztelenül lefeküdt az ágyunkra, és ráírta, hogy
MARY CUKORFALATA
Keresztbe a mellkasára.
Majd megkért, hogy nyaljam le róla.

VISHOUS Ó, ez aztán a férfias dolog!
Igen.
Tutira.

RHAGE Figyelj, A LÁNYOK CSAK SZÓRAKOZNI AKARNAK, mellesleg belőled se nagyon árad a tesztoszteron.

VISHOUS De nem is írtam a seggemre, hogy CUKORFALAT.

Kapcsolódó szócikkek: Mary Luce · Rhage · Vishous
Francica>!

– Olyan vagy, mint a mamád – suttogta. – Amikor rám néztek, a világ megszűnik körülöttem…

Az én apukám - Bella Zsadist novella

Kapcsolódó szócikkek: Zsadist
Sli P>!

VISHOUS     Egyedül akarok lenni.
ZSADIST     VELEM EGYEDÜL VAGY

589. oldal, A testvériség üzenőfala (Ulpius-ház, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: Vishous · Zsadist
Zoey>!

VISHOUS (a Gödörben) Jaj, ne! A francba… mondd, hogy nem írtál ilyeneket!
Egyébként klassz a helyesírás a címben.
Istenem… muszáj neked mindig szívatnod, haver?
Négy szót mondanék neked legszívesebben.

RHAGE Négy szót? Oké… lássuk csak…
Rhage OLYAN szexis vagy.
Hmmm…
Rhage OLYAN okos vagy.
Nem, várj!
Rhage OLYAN igazad van.
Ez az, ugye… gyerünk, valld csak be…

VISHOUS A második szó „B"-vel kezdődik.
Használd az eszed, hogy kitaláld a többit!
Nyomorult!

RHAGE B-vel?
Hmmmmmmm… Rhage, bírom a rucidat.

VISHOUS A . . . . ….
Bosszú
Mindig
Édes
RHAGE Oóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
Annyira megijjjjijjjedtem…
Tudnál adni egy pokrócot, hogy alá-
bújjak?

Kapcsolódó szócikkek: Rhage · Vishous
Zoey>!

Wrath: Kedvenc ételed, Challa?

J. R.: Nem vagyok valami nagy evő.

V: Nem mondod!

Rhage: Én szinte mindent szeretek.

V: És még egyszer: Nem mondod!

Rhage: Kivéve az olívabogyót. Az egyszerűen…fúj! Utálom. Az olívaolajjal viszont semmi gondom.

V: Micsoda megkönnyebbülés! Az egész olasz gazdaság már aggódott a nemzeti jövedelem miatt.

Zoey>!

Zsadist: Egyszer megpróbáltunk Nallának vanilia fagyit adni. (halkan felnevet) Imádta.

Ekkor a testvérek egyszerre olvadnak el, és… óóóóóóóóóóóóóóóóóóó felkiáltással nyugtázzák a bejelentést. Aztán gyorsan összevonják a szemöldöküket, mintha fontos lenne, hogy azonnal visszatérjenek a férfias szerepbe.

DarknessAngel>!

Rhage: Imádom a lasagnát.
Phury: Én is.
V: Én kolbásszal szeretem.
Rhage: Mindjárt gondoltuk.

Kapcsolódó szócikkek: Phury · Rhage · Vishous

A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Jeaniene Frost: Síri csendben
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Laurell K. Hamilton: A Harlekin
Böszörményi Gyula: Gergő és a táltosviadal