Az ​ördög martaléka (A bourbon királyai 3.) 52 csillagozás

J. R. Ward: Az ördög martaléka

Miután ​bevallja, hogy végzett gyűlölt ellenségével, saját édesapjával, Edwardot őrizetbe veszik. A férfi szívét elönti a szomorúság és a megbánás… ám nem a családját vagy a szabadságát gyászolja, hanem a szeretett nőt, akit örökre elvesztett. Sutton Smythe, élete szerelme, az egyetlen, aki valaha érdekelte, a Bradford Bourbon Company nagy vetélytársának ügyvezető igazgatója, ez pedig legalább akkora akadályt jelent közös jövőjükre nézve, mint a börtön.

Edward távozása komoly bosszúságot okoz testvérének, Lane Baldwine-nak is, aki egész életét az aranyifjak gondtalanságában szándékozta eltölteni, ám bátyja letartóztatása miatt kénytelen elfoglalni a vezetői széket. Mivel meggyőződése, hogy Edward falaz valakinek, szerelmével, Lizzie Kinggel az ügy nyomába erednek – és mindent megváltoztató titokra lelnek.

Miközben Lane az igazságot hajszolja, Sutton a közelmúlt eseményei ellenére egyre kevésbé képes ellenállni Edward vonzerejének. Az Easterlyben lezajló változások… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Alexandra, Pécs, 2021
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634476924 · Fordította: Alexovics Ingrid
>!
Alexandra, Pécs, 2021
592 oldal · ISBN: 9789634477211 · Fordította: Alexovics Ingrid

Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 60


Kiemelt értékelések

Brigi89 P>!
J. R. Ward: Az ördög martaléka

Ez a rész is izgalmas és fordulatos volt.
Lane megint sok megoldandó problémával szembesült. Edward börtönben, Gin házassága katasztrófa, Max pedig egy titkot próbál elmondani, ami nekem annyira nem volt meglepő.
Sajnáltam, hogy Mack és az új aszisztense nem kaptak annyi fejezetet, róluk szívesen olvastam volna még.
Gin lánya Amelia végre megismerte az édesapját, nagyon jó volt látni, hogy nagyon hamar egymásra hangolódtak. Örültem, hogy Gin is felnőtt végre.
Edward és Sutton nekem kicsit gyorsan találtak egymásra, de végülis sok éven keresztül titokban szerették egymást.
Max szerelmi szála is érdekes lett volna, sajnálom, hogy Ward nem szentelt neki több oldalt.
Lane és Miss Aurora kapcsolata nagyon különleges volt. A könyv vége felé sokat sírtam, de ennek így kellett történnie.
Biztos, hogy újra fogom olvasni a trilógiát, kedvenc lett :)

Paulina_Sándorné P>!
J. R. Ward: Az ördög martaléka

Izgalmas és meglepő volt a történet vége számomra. Örültem neki, hogy Edward spoiler, meglepődtem az igazságon. Ez nagy meglepetés volt a számomra. Lane és Lizzie továbbra is jó párost alkotnak. Gin felnőtt azt hiszem, megható, hogy mit meg nem tesz a lányáért. Megható volt Samuel és Amelia kapcsolata. Bíztam Sutton és Edward közti kémiában. spoiler Jó, hogy Lane visszahívta őt, érdekes lesz az életük.

Bagneso>!
J. R. Ward: Az ördög martaléka

Nagyon sokat vártam erre a könyvre, arra, hogy végre megismerjem és megtudjam, hogyan végződik ennek a családnak a története, hogyan bogozza ki Ward az első két részben jócskán összekuszált szálakat, simítja és rendezi el a problémákat. És most, hogy végre teljesült az óhajom, és 5 év után elolvashattam a befejező részt, gondban vagyok magammal. Mert úgy érzem, kicsit kevés volt, amit kaptam. Holott megkaptam mindent, amit csak kívánhattam! Ward méltó, igazságos, és persze boldog véget írt a sorozatnak. Nálam mégis elmaradt az a fajta katarzis élmény, amit vártam volna érezni. Egyébként a történetet illetően tényleg szavam sem lehet, hiszen minden szál el lett varrva, és valósággal lubickoltunk a boldogságban végül. Ami viszont nagyon hiányzott nekem ebből a részből, az Edward volt, akit a legjobban megszerettem a sorozat folyamán. Úgy gondolom, ő és Sutton kicsit többet érdemelt volna, több időt, részletekbe menőbb fejezeteket, és talán miattuk is érzem ezt a kis csalódottságot így végül. Mégis megemlem a nem létező kalapom Ward előtt, hisz annyi szálat kellett elrendeznie, folyamatosan egyensúlyozva, lavírozva a részletek, karakterek, cselekmény- és sorsfonalak között, hogy az hihetetlen! Tökéletesen komplex történetet alkotott ennek a sorozatnak a formájában, ami igazán emlékezetes marad számomra, és újraolvasásra is biztosan előveszem majd pár év múlva. Összességében egy nagyon lebilincselő és szórakoztató családi történetet kaptam, szerelemmel, szenvedéssel, boldogsággal, szomorúsággal, hagyományokkal, intrikákkal és izgalmakkal, egy nagy és színes szereplőgárdával, valamint egy nagyszerű író tolmácsolásában, aki most is játszi könnyedséggel ragadott magával a képzelete szülte történetbe, de úgy és olyannyira, hogy ha lehetne, én már repülnék is egyenesen Easterly-be, hogy belekóstoljak abban a bizonyos bourbonba, amiről annyi jót hallottam ennek a könyvnek a lapjain! :)

Boszika87>!
J. R. Ward: Az ördög martaléka

Nagyon vártam a befejező részt!
Egy jó kis Dallas modern változatban:)
Van ármány, szerelem, üzleti élet, remény és igazi családi összetartás ,ami a könyvet jellemzi:)
A végére minden darabka helyére kerül:)

Tímea_Kocsis_2>!
J. R. Ward: Az ördög martaléka

A bourbon királyai trilógia lezárása és mivel szövevényes családtörténet bőven van mit lezárnia. Mélyebb betekintést enged a szereplők múltjába, családi viszonyaiba és gondolkodásmódjába. Lane és testvérei különböző utakon, de hasonló módon érnek célba. Az ellenük szóló esélyek ellenére küzdenek és sikert érnek el. A rejtélyek szép lassan megoldódnak és felszínre kerül az igazság. Miss Auróra olyan központi figura, aki a háttérből irányítja a család életét a szeretet és feltétlen törődés erejével. A könyvvel egyetlen bajom van, hogy véget ért. A szereplők annyira élők, a család olyan összetett, hogy szívesen olvasnék a további életükről.

Rini P>!
J. R. Ward: Az ördög martaléka

Soha rosszabb záró könyvet egy sorozatnak!

Nem meglepő módon végleg minden és mindenki sínre került, azonban a hogyan része számomra néhol egészen váratlan volt.
Viszont most azt érzem, jobb lett volna egyben olvasni az egész sorozatot és kicsit belefáradni és megőrülni Lanenel a végére.

D_Sandra P>!
J. R. Ward: Az ördög martaléka

Imádtam!
És nagyon szomorúan búcsúzom a szereplőktől.
Mindenki rengeteget fejlődött az első rész óta.
Mennyi titok és váratlan fordulat.
Egy percig sem lehet unatkozni mellettük.
spoiler
spoiler

Lady_E>!
J. R. Ward: Az ördög martaléka

Fantasztikus volt! Imádom ezt az intrikákkal és titkokkal teli világot. És ami még jobb, az a jellemfejlődés, ami nem is egy karaktert érintett ebben a könyvben.

B_D_Amanda>!
J. R. Ward: Az ördög martaléka

Nehéz magamhoz térni, nagyon vártam már a befejező részt. Letehetetlen volt számomra. Mindig mikor azt mondtam, hogy na már csak egy fejezet… akkor biztos tett a végére egy olyan csavart, hogy muszáj volt „csak egy kicsit” tovább olvasnom.
Nem volt egy percig sem unalmas, szomorúan figyeltem, hogy fogyatkoznak a hátralévő lapok és hamarosan el kell a szereplőktől búcsúznom.
Gin amennyire ellenszenves volt, annyira megkedveltem. Samuel szimpatikus volt, és kedvelem, de lehet csak én érzem úgy, hogy több szerepet kapott, mint Lane, vagy csak annyira vártam az ő megjelenését mindig? Ki tudja, nem is számít. Ez a könyv úgy jó, ahogy van. Méltó befejezése a sorozaznak, kicsit sajnálom, hogy tényleg nincs tovább.
Imádom Wardot. Nem tud csalódást okozni.

2 hozzászólás
kovacs_n_19>!
J. R. Ward: Az ördög martaléka

Atya-gatya vasfazék! A teremburáját neki! Meg a hetszázát és a nemjóját!
Meglepően tetszett, a happyend meg a helyenkénti hollywoodi giccs ellenére is.
Mindhárom fiú felnőtt a feladataihoz, és mindenki, minden szinten elfoglalta az őt megillető helyet.
Örülök, hogy csak trilógia volt – és nem nyúlik fölöslegesen a történtszál –, de annak egészen kiváló.
Örülök, hogy beadtam a derekam az első résznek és nem hagytam fel a függővégek miatt az olvasással.
Ward egyszerűen zseni, bármi legyen is terítéken… Vámpírok, angyalok, vagy bourbon…


Népszerű idézetek

D_Sandra P>!

Tudnod kell, fiam , hogy nem kell együtt lenned valakivel, hogy szeresd.
A szerelem mindent túlél , az időt, a házasságokat, a halált. Ez az, ami halhatatlanná tesz minket,még a gyerekeinknél is inkább, akik a sírunkhoz járulnak.
Isten így érint meg minket, hiszen a mások iránt érzett szerelmünk az ő szeretetének a visszatükröződése. Dicsőségének ezt a visszfényét adja nekünk bár bűnösök vagyunk, és a szerelmünk is az.

Tímea_Kocsis_2>!

Úgyhogy nem, határozta el magát Lane, miközben lenyűgözte a hatalmas tömeg, az átható szeretet és a mélységes gyász. Sem ő, sem senki más nem hibáztatja a mamáját jobban azért, hogy gondoskodott a családjáról, mint amennyire gyászolja a férfit, aki pontosan azt kapta, amit megérdemelt.
Te mondod meg nekem, ki volt a bűnös és ki volt a szent, gondolta Lane, amikor odament Lizzie-hez, hogy leüljön mellé.
Ki volt szegény…
…és ki halt meg felbecsülhetetlen gazdagságban.

Füzi_Zsuzsa>!

Néha a büszkeség a szegény ember egyetlen kardja és pajzsa.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Nora Roberts: Örökség
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Julie James: A hamis partner
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Susan M. Boyer: Délvidéki pezsgés