Az ​Árnyékok (Fekete Tőr Testvériség 13.) 282 csillagozás

J. R. Ward: Az Árnyékok J. R. Ward: Az Árnyékok

Trez ​"Latimer" valójában nem létezik. Árnyékként él és dolgozik az emberi világban ezzel a kitalált személyazonossággal. Kisgyermekként a szülei eladták a S'Hisbe faj királynőjének, Trez viszont elszökött, és bártulajdonosként évek óta a New York állambeli Caldwellben él. A szexrabszolgaság elől menekült el, amire a királynő kényszeríteni akarta. Soha senkire sem tudott igazán támaszkodni… csak ikertestvérére, iAmre.
iAmet mindig is egyetlen cél vezérelte, megóvni testvérét az önpusztítástól. Már úgy érzi, hogy kudarcot vallott, amikor Trez életében megjelenik a kiválasztott Selena. Ekkor azonban már túl késő. Elérkezett az idő, hogy Trez teljesítse a kötelességét, és nőül vegye a királynő lányát. Nincs menekvés, nem tehet semmit, hogy elkerülje.
Csapdába esve a szíve vágya és a kéretlen sors között Treznek el kell döntenie, hogy bajba sodorja-e saját magát és másokat… vagy örökre hátat fordít a nőnek, akit szeret. Ekkor azonban váratlan tragédia történik, amely… (tovább)

Eredeti mű: J. R. Ward: The Shadows

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Alexandra, Pécs, 2018
686 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472308 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Art Nouveau, Pécs, 2015
688 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155104602 · Fordította: Lukács Andrea

Enciklopédia 27

Szereplők népszerűség szerint

Rhage · Vishous · Wrath · Butch · Lassiter · Elizabeth Randall (Beth) · Dr. Jane Whitcomb · Xhex · Trez · iAm · Manuel 'Manny' Manello · s'Ex · Xcor · iAm · Őrző (Analisse) · Ehric · Evale · s'Ex · Selena · Paradise · Throe


Kedvencelte 58

Most olvassa 20

Várólistára tette 102

Kívánságlistára tette 126

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel
J. R. Ward: Az Árnyékok

Még mindig imádom! Ward egyszerűen hihetetlen, nem tudja elrontani ezt a sorozatot.
Olyan félve indultam neki az egésznek, tudtam mi lesz Selenával, viszont erre a nagy érzelmi kavalkádra semmi sem készíthetett fel. Megszakadt a szívem, mert igen, Ward még mindig képes oda ütni, ahol a legjobban fáj.
Trez és iAm könyve egyszerűen fantasztikus. Majdnem minden megvan benne, ami a teljes boldogságomhoz kell. Trezt már az előző részekben is nagyon megszerettem, itt viszont… teljességgel imádom! Az ő és a Selena közti kapcsolat annyira gyönyörű, hogy az már fáj. A lány annyira Trezhez való, olyan szókimondó lett és belevaló. Nem az a kis szende kiválasztott, és ez annyira üdítő.
A másik akinek nagyon megörültem az iAm. Jaj, hogy én mennyire szeretem ezt az árnyékot ^-^ Kicsit lehetett volna hosszabb a cseléddel való kapcsolata, az ismerkedés, meg minden, mert ők ketten olyan édesek voltak együtt. Ami cselédet illet, én annyira tudtam :D Úgy örültem, hogy igazam lett. Az FTT folyamatosan újabb szövetségesekkel gyarapodik.
Az Assail szösszeneteknek is nagyon örültem. Ő, szintén egy kedvenc, úgyhogy fellélegezhettem, amikor nem lett kiiktatva.
Jó volt, hogy újra együtt volt a megszokott csapat, és a humor sem maradt el, ami nagyon kellett. Főleg a sok szomorú rész után :(
A Rhage részeket nem nagyon értettem, hogy mi is ott a lényeg, de gondolom az majd a következő részben kiderül.
Layla-Xcor páros továbbra is fura tényező számomra. Nagyon nem bírom a csajt -.-
Örültem volna egy kis Z-Nalla jelenetnek is, de sebaj. Az új szereplő, Paradise, is ígéretesnek tűnik. Alig várom, hogy róla is minél többet megtudjunk.
Jöhet a folytatás :)

23 hozzászólás
>!
Naiva P
J. R. Ward: Az Árnyékok

A mindenét neki! A sorozat korábbi kötetei is el tudták érni nálam azt, hogy a sírás határán legyek, de ezzel a résszel rendesen megríkatott az írónő.
Selena és Trez kapcsolatának felépítése volt talán a legszebb az eddig megismert karakterek, illetve párok közül. De ahogy az lenni szokott, mindig a legszebb szerelmek végződnek tragédiával. Komolyan, miért kellett ezt?!
Nem, nem kellett így lennie! Nem tudom, nem is akarom, és nem is fogom ezt elfogadni! Kiengesztelésül kaphatna már Lassiter végre egy trilógiányi saját kötetet, mert azt nagyon élvezném. Olyan lüke, de tud ő komoly is lenni.
iAm-et ebben a részben jobban megismerhettem, pedig eddig is szimpatikus karakternek tartottam Trez-zel együtt. Csak azt sajnálom, hogy iAm szála nem volt olyan erős’. Meg se lepődtem rajta. Összességében mégis nagyon tetszett ez a rész is. Várom Rhage könyvét. Őt is imádom. Olyan, mint egy nagy gyerek.

>!
perpetua P
J. R. Ward: Az Árnyékok

És igen!!!! :) Újra Ward volt a kezemben és magyarul, nem is kell más a boldogsághoz. *-* <3 Végre az árnyék testvérpárunk került a középpontba és ők is egy jó könyvvel örvendeztettek meg.
A Trez és Selena közötti szenvedély már korábban fellobbant. Természetesen már régóta szurkoltam nekik, hogy végre belássák, hogy félre kell tenni az aggályokat és csak boldognak kell lenniük együtt. Ebből a szálból nagyon hiányoltam a korábbi bizsergést. A kapcsolat elejére jellemző vibrálást, amikor még csak „szemeznek” egymással és szép lassan kerülnek közelebb. Ez a rész már a Királyban megvolt és most „csak” a „boldogságukat” követhettük nyomon. Izgalmakból azért nem volt hiány, most is felváltva örült a lelkem és vérzett értük a szívem, csak úgy lett volna nekem teljesebb, ha több vágyakozás marad itt is. :)
Ezért most iAm szála volt számomra picit szerethetőbb. Nála teljes homály fedte a társa kilétét és még ha sejteni is lehetett Ward-tól ezt a csavart, akkor is nagyon tetszik ez a megoldás. iAm eddig folyamatosan Trez-t helyezte maga elé, és megérdemelte, hogy végre magára is gondoljon. Nyugodtan szerepelhettek volna többet is együtt a párjával, de ezt leszámítva tökéletesek voltak. :)
Nem meglepő módon, most is 1000 szálon fut már az esemény. Layla és Xcor továbbra is évődnek egymással. Nem értem, hogy hova lehet még itt húzni a dolgokat, már annyira az ő könyvüknek kellene következnie, hogy csak na. Szeretném látni, hogy mit tudnak egymásból igazán kihozni. Újra előtérbe került Rhage és Mary, hiszen az ő könyvük a következő. Nagyon jó volt ismét ennyi „Hollywood” féle beszólást olvasni, szeretem a humorát és kíváncsi vagyok, hogy milyen nehézségek várnak még rájuk.
Csak azért nem tudtam 5 csillagot adni, mert a lezárással nem vagyok maradéktalanul elégedett. Bár Ward-ot ismerve, lehetnek még tervei erre vonatkozóan, de jelenleg nem vagyok boldog. És hiába voltam nagyrészt elégedett az eseményekkel, egy hajszálnyit többet vártam, így nem tudom ugyanolyan jóra értékelni, mint a kedvenc köteteimet.

2 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
J. R. Ward: Az Árnyékok

Örök szerelem! Ez a nő már megint megríkatott…
Ez az a sorozat, amit még vénséges vén koromban is szeretni fogok.
Annyira jó volt újra olvasni róluk. A fiúkról, az ő feleikről, szinte már családtagok, hiszen röpke 8 éve már, hogy velük és köztük lehetünk.
Nagyon remélem, hogy az újabb részeket is elhozza nekünk a kiadó!

>!
loveQhuay
J. R. Ward: Az Árnyékok

Utálom Ward-ot! Mert képes arra, hogy elhitesse velem a lehetetlent!

Én hülye, végig reménykedtem. Újra. Hiába tudtam mi lesz a vége, valahogy az agyam kizárt mindent, és ismét reménykedett, hátha ezúttal máshogy lesz minden. De nem lett.

Az érzéseim egy év után is változatlanok ; http://moly.hu/ertekelesek/1704690

Selena örökre a szívemben marad. A kiválasztottak legtökösebb csaja. ♥

iAm-et és Trezt pedig nem lehet nem szeretni. És ennyi szenvedés a világon nincs, mint ami nekik kettejüknek kijutott. Ward igazán kegyetlen hangulatában írhatta ezt, mert minden rossz ami megtörténhet, az meg is történt.

Imádtam a testvérek jelenlétét, Lassitert, Paradasie-t, mindenkit.

És továbbra is tartom magam ahhoz, hogy eszméletlen lett volna egy Árnyékok kontra Testvérek-Manipulátorok háború.

Rhage, gyere már!♥

9 hozzászólás
>!
B_Viki23
J. R. Ward: Az Árnyékok

Imádom a Testvériséget. Imádom az Árnyékokat. Egyszóval imádom az egész sorozatot. J. R Ward egy nagyszerű írónő, és ez a sorozat egyszerűen zseniális. Észre sem veszi az ember, és már magába szippantja.
Szeretem, amikor azonosulni tudok a karakterekkel, amikor én is érzem azt, amit ők. Amikor együtt nevethetek, együtt örülhetek, vagy akár együtt sírhatok velük.
Ebben a részben Trezt nagyon megszerettem, és annyira sajnáltam, hogy ilyen fájdalmat kellett átélnie..és hát a Testvérek, annyira szimpatikus, ahogy saját fiúkként kezelték.. :) Mindig megmutatják, hogy ők mennyire egy összetartó nagy család.
Meglepett ez a titok a végén, de sejtettem, hogy valami csavar lesz itt.. ;)
Már most váron a következő részt. :)

1 hozzászólás
>!
ncsn87
J. R. Ward: Az Árnyékok

Aztarohadtélet… :O Ez meg milyen befejezés, megoldás volt??? Komolyan, dühös vagyok most Wardra! :S Úgy vártam már ezt a részt és ezt kaptam… Kegyetlen!
Tetszett-e? Tetszett! Izgalmas volt? Izgalmas! A szerelmi szálak rendben voltak? Nagyjából… A lezárás? Kiborított!!!
Most erre rakjak össze egy értelmelmes értélelést. Azt sem tudom, mennyi csillagot adjak…
Ha az egészet nézem, azt kell mondjam, rég volt ilyen jó kötet a sorozatban. Végig feszültségben tartott. Néhol picit lassabban haladtunk, de az pont így volt jó. Tehát az izgalom pipa!
Végre a testvérek is sokat szerepeltek, amit az utóbbi időben nagyon hiányoltam. Annyira imádom őket! <3 A nosztalgia is megvolt! Ez is pipa!
A szerelmi szálak hááát… Trezéket már régebb óta építi, így ott hamarabb megtudtunk dolgokat, a feszültségi pont jobban épült. iAmék meg nekem kicsit talán túl gyorsan találtak egymásra, de legalább nem lett elnyújtva, mint a rétestészta. És iAm már igazán megérdemelte. Szép vége lett nekik. De Trezék felett nem tudok elsiklani, nem tudom egyszerűen feldolgozni, elfogadni… Annyit sírtam, hogy egy százas tuti elment rá. :((( Miért, Ward néni? Miért cincálod szét a szívemet??? :S A szerelmi szálat nem pipálom ki…
A lezárás meg baromira pörgött és izgalmas volt, nem bírtam letenni a könyvet, ahol voltam, olvastam és olvastam. Itt az írónő megmutatta, mit tud! Szép volt! ;) Pipa!
De Trezékkel nem tudok mit kezdeni, értem én, de mégsem… Valami csavar tuti lesz még itt, kell lennie, érzem az erőben! :D spoiler
Rhagék kötetét jól előkészítette. Fogalmam sincs, mi vár rájuk, de nagyon izgulok és várom már, ők az egyik kedvenc párosom! *.* <3
Hány csillag is legyen… hány csillag… Mínusz fél csillag a szívem megtaposásáért! Ez így tisztességes!

2 hozzászólás
>!
Sippancs P
J. R. Ward: Az Árnyékok

Háromszor fogtam neki ennek az értékelésnek. Háromszor. Nem azért, mert ne lenne miről írnom, éppen ellenkezőleg… annyi gondolat és érzelem kavarog bennem, hogy nehéz mindent összeszednem. Egyrészről ugyanis hatalmas szerelem lett ez a könyv, ami annyira magával ragadott, mint anno az első néhány kötet. Másrészről viszont – és sajnos ez a meghatározóbb – ott a végkifejlet, ami annyira a földbe döngölt, hogy még mindig képtelen vagyok megemészteni. Mert mi szükség volt erre? Miért kellett ennek így történnie? Trez miért nem spoiler? Vagy miért nem segíthetett spoiler? Ennél a befejezésnél még az is jobb lett volna, ha a spoiler! Egyszerűen csalódott vagyok… És úgy érzem, hogy egy kis részem gyűlöli miatta Wardot.

A végkifejlettől eltekintve viszont gyönyörű volt az egész történet, mert az írónő az izgalmak mellett az érzelmekre helyezte a hangsúlyt. Volt a történetben szerelem, szeretet, boldogság, humor, bajtársiasság és a testvér-testvér és szülő-gyermek kapcsolatra épülő érzelem is, emellett pedig – hogy kiegyenlítődjenek az erőviszonyok – bánat, fájdalom, szenvedés és spoiler is. (A papírzsepit mindenki készítse be maga mellé!)

Ami a mellékszálakat illeti, iAm és Catra párosa volt a kedvencem (valahogy éreztem, hogy spoiler), őket szorosan követi Luchas története. Xcor és Layla kapcsolata már olyan, mint a rétestészta (minek tovább nyújtani?), Throe viszont ígéretes ellenségnek tűnik. Paradise-ot egyelőre nem tudom hova tenni, nagy hatással nem volt rám, ugyanakkor s’Ex… hmm, ugye neki is lesz egyszer egy külön könyve?! A rhages vonal pedig gondolom a babaprojekt előfutára lesz.

Mindent összevetve nagyon szerettem ezt a könyvet, de mégis fájó szívvel tettem le. Bízom benne, hogy a jövőben találkozok még Trezzel és az ő királynőjével!

22 hozzászólás
>!
_Eriii P
J. R. Ward: Az Árnyékok

Imádom Ward-ot, és még jobban a Fekete tör testvériséget :)
Nagyon vártam az Árnyékok könyvét, és nem csalódtam. Tele volt izgalommal, váratlan fordulatokkal. Trez es iAm-ot a kezdetektől szerettem. Nagyon belevalóak voltak. Úgy örültem iAm boldogságának :) Egy kicsivel többet szerettem volna mindenkiből, de sajnos ez nem adatott meg. Egy dolog zavart, Rhage, megmondom őszintén engem kiakasztott. Hogy a fenéül képes valaki mint Rhage, ennyit nyivákolnia. Lassitert IMÁDOM, alig várom már, hogy ő is kapjon egy könyvet, olyan nagyon kíváncsi vagyok rá :)
Xcor-t nagyon szeretem, az ő könyvét is nagyon várom. Layla, hát nem tudom, engem ezek a kiválasztottak nem varázsoltak el, egyedül Autumn aki meg megfogott. Luchas, nem lesz egy könnyű szülés az biztos. Összességében, igazan jó volt. Igazán Wardos……Ajánlom nagyon.

1 hozzászólás
>!
Ms_thebetty P
J. R. Ward: Az Árnyékok

Végre! Végre történt valami! :D

Szerettem ezt a részt. És a legutóbbi, A király-hoz írt értékelésem kirohanásában említett dolgok is visszatértek. Hála az Őrzőnek! :D spoiler

Szálakra bontom…
Rhage
Anyám! Kiidegelt! Olyan jó volt újra olvasni róla és a szívem szakadt meg érte. Aranyhusom! Imádom!

Trez & Selena
Jesszus! Mint a lánc, úgy rítam’. Trez nagyon jó arc. Tetszett, hogy aranyos, kedves, hősszerelmes mégsem csöpögött.

iAm
Egy arany ember!

Paradise
Uncsiiii! De asszem’ értem miért kell…

Assail
Szívem Assail-je! Imádom, de sajnálatomra nagyon kevés jutott belőle erre a részre.
Ahogy a többiekből is. Értsd: Phurym, Tohr, V és Butch.

Na, de a lényeg gyerekek, a lényeg: végre újra egy igazán klassz részt olvashattam! :)

P.S.: F@.zom már a gazemberezésbe! Ne találkozzak azzal, aki erre a fordításra rábólintott! Ne! :DD

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
DarknessAngel

– Uram, királyom, Wrath, Wrath fia, Wrath vér szerinti apja, íme, itt van Throe, a szar hatalmas kupaca.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rhage
>!
kris511

Assail végigfuttatta tekintetét az összegyűlt csoporton.
– Jó kis testőrség!
Wrath megvonta a vállát.
– Választhattam, hogy őket gyűjtöm vagy porcelánbabát. Nem tudtam dönteni, hát feldobtam egy érmét.

429. oldal

>!
DarknessAngel

Némán ültek egymás mellett… mert néha ez a legtöbb, amit megtehetünk valakiért, akit szeretünk: bizonyos utakon csak egyedül mehet végig az ember.

521. oldal

2 hozzászólás
>!
Sippancs P

A nőalak hátat fordított a testvérnek.
– Te!
Trez hátrahőkölt, és beverte a fejét a falba.
– Én?
– Nem szabad kérdezned tőle – mordult fel V. – Csak hogy tudd.
– Én? – ismételte meg Trez. – Mit akar tőlem?
– Az egyik lányom téged szólított.
– Elviszed Disneylandbe? – motyogta V. – Szerencsés vagy, Trez… Csakhogy ő inkább Demónával, az Árnyékemberrel vagy Szörnyella de Frásszal barátkozik…
– Honnan ismersz ilyen sok Disney-szarságot? – vágott közbe Rhage.
– Gyere velem – mondta az Őrző, és kinyújtotta felé ruhával fedett karját.
– Én? – bökte ki Trez harmadjára.
– Téged szólítottak.
– Selena…? – lehelte Trez.
Rhage megrázta a fejét.
– Hozzam a pillecukrot? Mert ezért a sok kérdésért biztos, hogy megpörkölnek, haver.

60-61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Őrző (Analisse) · Rhage · Trez · Vishous
>!
loveQhuay

Az emlékek mindennél fontosabbak, ha valakinek nem maradt más a szeretett személyből.

310. oldal

>!
loveQhuay

Néha a nyelv nem elég, hogy valamit kifejezzünk.
Néha már csak a kiabálás marad.

591. oldal

>!
eSsZ P

– Trez…?
– Bocs, tessék?
Megengeded, hogy megnézzem?
Az árnyék a homlokát ráncolta.
– Igen… persze. – Amikor Jane doki nem mozdult, Trez kezdte elveszíteni a türelmét. – Mi a franc a probléma…
– Kivillantottad a szemfogadat, és fenyegetően morogsz.
Csak ennyi a gond.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Jane Whitcomb · Trez
>!
eSsZ P

Elkapta a nyamvadt Macskát, más néven Boot. Teljes mértékben gyűlölte az állatot… különösen az utóbbi időben, amikor ez a bolhazsák elkezdett vele aludni nappal. Az a sok bújás. Meg dorombolás.

Kapcsolódó szócikkek: iAm
>!
eSsZ P

– Kiléptem a banditák bandájából.
– Talán emlékbélyeget akarsz érte? – motyogta Butch.
– Lebélyegezhetem a kocsim hűtőrácsával? – vágta rá Rhage

Kapcsolódó szócikkek: Butch · Rhage · Throe
>!
eSsZ P

– Fiú… kutya? – kérdezte Paradise halkan, majd leguggolt, és megsimogatta az állatot.
– Igen. – Wrath felnézett. – Jól van, seggfejek, mutatkozzatok be ti is! És legyetek udvariasak.

Kapcsolódó szócikkek: Paradise · Wrath

A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Vonzódás
Lara Adrian: A vámpír vére
Richelle Mead: A végső áldozat
Christopher Moore: Totál szívás
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Jeaniene Frost: Síri csendben