Az ​angyalok jussa (A bourbon királyai 2.) 128 csillagozás

J. R. Ward: Az angyalok jussa

Egy ​déli dinasztia magával ragadó sagája

A Bradford család Charlemontban a felső tízezer krémjéhez tartozik csakúgy, mint az exkluzív bourbon, melyet gyártanak. Bonyolult életüket és hatalmas birtokukat diszkrét személyzet igazgatja, melynek tagjai elkerülhetetlenül belebonyolódnak a család ügyeibe. Ez most különösen igaz, amikor a családfő látszólagos öngyilkossága egyre több kérdést vet fel a családon kívül és belül egyaránt. A gyanú árnyéka mindenkire rávetül, főleg a legidősebb Bradford fiúra, Edwardra. A közte és az apja közötti ellenségeskedés nyílt titok volt mindenki számára, és Edward is tisztában van azzal, hogy ő az egyik legvalószínűbb gyanúsított. Miközben a halálesettel kapcsolatos nyomozás előrehalad, ő az italban keres vigaszt, valamint korábbi lovásza lányának társaságában. Eközben a család vagyonának jövője egyik üzleti ellenlábasuk tökéletesen manikűrözött kezében van, egy olyan nőében, aki magának akarja Edwardot.

Mindennek van következménye,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Art Nouveau, 2017
432 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155104831 · Fordította: Varga Zsófia
>!
Alexandra, Pécs, 2017
432 oldal · ISBN: 9786155104947 · Fordította: Varga Zsófia

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Tulane 'Lane' Bradford · Edward Bradford · Lizzie King · Jeff Stern


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 59


Kiemelt értékelések

loveQhuay>!
J. R. Ward: Az angyalok jussa

Ward továbbra is vérprofi, magamat meg még mindig nem értem miért féltem ettől a könyvtől újfent, mert az elsővel is így jártam.

Eszméletelenül tetszett, pörgött, az érdeklődésemet 0-24ben lebilincselte, és tök izgi volt! Csak azt sajnlom hogy a munka elvett 1 hét olvasási időt az életemből A szereplők nagy része továbbra is szerethető, és meglepő módon Gin hatalmasat változott a végére és tényleg kezd felnőni.
Edward és Max megjelenése vitte az egészet, meg Lane próbálkozásai hogy életben tartsa Esterley-t és a családot, meg a Bradford Bourbon-t.

Imádtam, de tényleg. És marhára kíváncsi vagyok mi lesz a harmadik részben, annyi minden vár még megoldásra és persze ez a kegyetlen függővég is argh….

Brigi89 P>!
J. R. Ward: Az angyalok jussa

Ez a rész is nagyon tetszett.
Lane volt a központi szereplő, jó volt látni, hogy felnőtt a feladathoz, és magára vállalta a családi ügyek rendbehozatalát. Lizzy pedig mindenben segít neki.
Edward történetszála érdekel a legjobban. Kíváncsi vagyok, miért vállalta magára a bűntényt. Remélem a következő részben elfogadja Sutton szerelmét, és nem akar élete végéig visszahúzódva élni.
Gin hatalmas meglepetést okozott. Fejlődik szerencsére, és a lányával való kapcsolata is alakulgat.
A fülszöveggel ellentétben Max ebben a részben még nem kavarta fel az állóvizet, éppen ezért nagyon várom az utolsó részt, biztos, hogy sok meglepetést tartogat.

ViveEe P>!
J. R. Ward: Az angyalok jussa

Nem tudom más is így van-e Warddal, de nekem ő egybeforrt a romantikus könyvekkel.
Hát ez a könyv nagyon nem az, és ez nagyon furcsa is volt. Persze ott vannak az ilyen kis szálak, de egyáltalán nem ez van a központban.
Kicsit úgy éreztem, mintha bontogatná a szárnyait más műfajokba. Ez tök jó dolog, de nekem ez a sorozat sem nőtt a szívemhez, ahogy a Bukott angyalok sorozat sem.
Lane kifejezetten nagyon idegesített. Lizzie-vel a jeleneteik engem egy kezdő író túlnyálazott jelenetsorára emlékeztetett.
És valószínűleg, mivel Lane keménykedése, közben pedig hozzá nemértése ennyire zavart, így nem tudtam szeretni a könyvet. Tök őszintén, nekem szinte semmi nem tetszett, ami a családi csőd megoldásával és Lane-nel összefüggött. Edward, és Miss Aurora melengette meg a szívem egyedül.
Engem mint, ahogy az előző részben is, Edward érdekelt. Alig vártam, hogy ő felbukkanjon, amikor nem ő volt a soron. Érdekesnek találom azt, ami benne dúl, és nagyon tetszik a kémia Suttonnal, aki megintcsak nagyon szerethető karakter.
Gin okozott sok meglepetést a végére, és nagyon tetszett, amit csinált, hogy bebiztosítsa Améliát. Ez már jobban emlékeztet egy felnőttre.
Rengeteg kérdőjellel végződött a könyv, és még nagyon sok gondot meg kell oldani.
Valószínűleg elolvasom a folytatást, ha kijön, de nem mondanám, hogy sűrűn lekapkodnám ezt a könyvet a polcról. Kéne egy könyv ami csak Edward és Sutton…

kocybaba P>!
J. R. Ward: Az angyalok jussa

Tartottam a könyvtől, hogy ennyi év elteltével mire fogok emlékezni, de szerencsére egész könnyen sikerült visszacsöppenni a Bradfordok világába. Továbbra is szövevényes az egész, tekerednek a szálak és bár kellett hozzá egy kis idő, hogy felvegyem a könyv ritmusát, egy ponttól nagyon elkezdtem élvezni az egyezkedéseket, a nyomozást, de legesleginkább az egyéni románcokat. Lane és Lizzy azért már kevésbé volt érdekes, hiszen ők egy 'lefutott meccs' voltak azzal, hogy előző kötetben összejöttek, de legalább egy biztos pontot jelentettek a számtalan ingatag viszony közt. Nálam még mindig Edward és Sutton párosa a legelső, míg Samule T. és Gin okozta legnagyobb meglepetést, kettejük közül is Gin, és Lenghe aka a Gabonacsászár pedig a legszórakoztatóbb címet vitte el. Szóval továbbra is rendkívül színes a szereplőgárda, még mindig sok az ismeretlen és messze a vége. Ugyan nem ez a sorozat Ward élete remeke és nem kaparom le falat a folytatásért, de azért kíváncsian várom hogyan fejeződik be ez szappanoperának is beillő kalamajka.

Tünde1>!
J. R. Ward: Az angyalok jussa

Az első rész jobban tetszett,sok volt benne az utalás az előzményekre.A karakterekről nem derültek ki új,izgalmas dolgok,amit hiányolta.Egészében véve azonban olvasható.

turanett P>!
J. R. Ward: Az angyalok jussa

Zajlottak rendesen az események, de még így is sokszor unatkoztam. Nem gondoltam volna, hogy a kegyetlenséget lehet még fokozni, de lehet. Komolyan, Gin-t már egészen megsajnáltam. Tényleg megéri? A vegén, a húzása viszont tetszett. Remélem épp bőrrel megússza ezt az egészet. Lane egyre kezd bele jönni, jó kis húzásai vannak. Edward döntéseit nem értem. Megint játsza a mártírt. Neki kell mindig elvinni a balhét. Lizziet végre sikerült megkedvelnem. Igazi karakán csaj lett belőle. Igaz, annyira nem nyerte el a tetszésemet a sorozat. de mégis kíváncsi vagyok a befejező részre. Mi lesz Edwardal?

Bitten>!
J. R. Ward: Az angyalok jussa

Kiröhögtök, de vhol teccik :D
Olyan Wardosan száraz néhol, kicsit nekem döcögős. De kiváncsi vagyok mit tud még kihozni belőle. Mi lesz Ginnel és Améliával……

Nusee>!
J. R. Ward: Az angyalok jussa

Most komolyan? :D miért gyűjtöm idén a durván függővégeket? :D
Az első rész megfogott, egy nem épp hétköznapi családi üzletbe és életbe látunk bele, rengeteg intrikával és sok romantikával, egy kis krimis szállal.
Sok szereplős, de még se találni két egyforma embert, mindenkinek meg van a maga karaktere. Mélyre nyúló családi veszekedések, bizalmatlanságok látnak nap világot, és szövődik tovább a hazugság, sokszor dél-amerikai szappanoperákra hajazva :D Közben persze életben kell tartani az üzletet az udvarházat. Igazán megjelenhetne a 3.resz is, érdekel, hogy jók e megérzéseim :)

2 hozzászólás
Zsuzana P>!
J. R. Ward: Az angyalok jussa

Fényévekkel jobban tetszett mint az első rész. Bár hibái voltak ennek is, de ettől független olvasatta magát és lekötött. Az mellett viszont nem tudtam elmenni, hogy hogy nem vettek észre egy spoiler Másfelöl akiket nem csíptem az első részben, mint Edward, most kedvenc lett. Lane pedig lekerült a jófej listàmról abban a pillanatban, mikor a saját barátját spoiler. Innentől kezdve nem bírtam és Jeffel ellentétben én ezt nem felejtem el neki. Nekem még mindig ugyan az a tippem a gyilkos kiléte kapcsán mint az elöző részben, kíváncsi leszek hogy igazam volt e. spoiler

Bagneso>!
J. R. Ward: Az angyalok jussa

Annyi várakozás után határtalan volt az örömöm, amikor a kezembe foghattam ezt a könyvet! :) Odavoltam az első részért, a családi és üzleti titkok, érzéki és romantikus kapcsolatok szövevényes hálójával átszőtt történetéért, és komolyan tobzódtam a boldogságban, amikor újra elmerülhettem a Bradford család sorsának folytatásában. Mert annyira színes, sokrétű és sok szereplős, és én annyira élvezem ezt! :) A történet egyébként pontosan ott folytatódik, ahol az előző rész véget ért. A cselekmény ezúttal sem ölel fel sok időt, mégis nagyon sűrű és eseménydús, amit így egy pillanatig sem untam. Már sokszor, sok értékelésemben írtam, mégsem tudom elégszer elmondani, hogy Ward stílusa mennyire elképeszt és magával ragad! Imádom! Rengeteg emberről mesél, kapcsolatok garmadáját bontakoztatja ki ezen az egy történeten belül, és mesteri módon fonja egybe a cselekményszálaikat, de úgy, hogy mindenki hangsúlyos szerepet kap, mindenkiért egyformán szorít az ember, mindig azért a legjobban, akiről éppen az adott fejezetben olvas. És bonyolódnak ám rendesen ezek a kapcsolatok, na meg persze zajlanak az események az üzlet terén is. Szeretem Lane megkomolyodó playboy karakterét, ahogy a család élére áll és a kezébe veszi a dolgokat, egyébként viszont azt mondhatnám, hogy a Lizzie-vel való kapcsolata szinte már unalmasnak hat a többiek drámáihoz képest. Mégsem lehet nem szeretni őket, mert annyira aranyosak, és mert legalább hoznak egy kis harmóniát abba az áldatlan zűrzavarba, ami a csodás Easterlyben uralkodik. A szívem legnagyobb csücske azonban kétségkívül Edwardé, és az ő személyes kálváriájáé, amit persze Ward megint csak tudott tovább fokozni, hogy a fene enné meg azt a csavaros észjárását! :) Hogy mi lesz itt, el sem tudom képzelni… na jó, el tudom, de akkor is nagyon izgulok, és alig várom, hogy a kezemben legyen a folytatás! Kíváncsi vagyok, vajon beigazolódnak-e a sejtéseim, de leginkább persze azt várom az utolsó résztől, hogy ez a sok romantikus szál boldog véget érjen, amolyan naplementébe ellovaglósan! :) És nagyon-nagyon reménykedem abban is, nem kell majd sokat várnom a befejező rész megjelenésére!!!


Népszerű idézetek

Sajtkukac94>!

Az élet sokkal élvezetesebb, ha az ember saját maga nyírja a pázsitját.

166. oldal, Tizenkilencedik fejezet

eSsZ P>!

-Nem hinném, hogy eltört.
Edward Shelby felé lövellt egy pillantást.
-Nahát. Most szóljon hozzá!
-Kificamodott.

Kapcsolódó szócikkek: Edward Bradford
eSsZ P>!

Jonathan Tulane Baldwine kihajolt a Kentucky-béli Charlemontot és legközelebbi indianai szomszédját, New Jeffersont
összekötő új híd korlátján.

(első mondat)

Perly>!

– Ez könnyen ment.
– Talán elütik, miközben átmegy… Francba, átért. Kár. – Amikor Lizzie megrovóan nézett rá, a fickó felemelte kifordított tenyerét. – New York-i vagyok, mit vársz tőlem?

Kapcsolódó szócikkek: Jeff Stern · Lizzie King
Perly>!

– Nem keresel esetleg épp állást?
– Már van állásom. Jelenleg alkoholista vagyok.

Kapcsolódó szócikkek: Edward Bradford · Tulane 'Lane' Bradford
Nikodéme>!

– Én azt mondom, krumpli, te azt mondod, burgonya.

Nikodéme>!

Az angyalok elvették a jussukat, ahogy joguk és kötelességük is volt.

Moira_Hardy P>!

Ha valaki egyfolytában cintányérokkal csapkod… akkor nem hall meg semmi mást. Különösen a lelkiismeret szavát.

198. oldal

Nikodéme>!

Éppúgy elmehetett volna férfimodellnek, mint valamelyik zombi a Walking Deadből.


A sorozat következő kötete

A bourbon királyai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Radnóti Miklós: Bori notesz
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik
Zelk Zoltán: A három nyúl
Maja Lunde: Hónővér
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző
Marilyn Miller: Túl a maffián
David Attenborough: Az élő bolygó
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt