88. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
96. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

A ​vadállat (Fekete Tőr Testvériség 14.) 167 csillagozás

J. R. Ward: A vadállat

A ​Fekete Tőr Testvériség számára már semmi sem olyan, mint korábban. Miután elkerülték a háborút az árnyékokkal, megváltoztak a szövetségi viszonyok, új határvonalak húzódtak. Az Alantasok Társaságának tagjai erősebbek, mint valaha, az emberi gyengeséget kihasználva próbálnak több pénzhez, több fegyverhez és több hatalomhoz jutni. De miközben a Fekete Tőr Testvériség nagyszabású támadásra készül ellenük, az egyik testvér önmagával is kemény harcot kénytelen vívni.

Rhage-et, a legnagyobb étvágyú, ugyanakkor a legnagyobb szívű harcost mindenki tökéletesnek gondolja… vagy legalábbis tökéletesen szórakoztatónak. Ott van neki imádott fele, Mary, a királya és a testvérei élete pedig remekül alakul. Rhage azonban nem érti – és nem tudja kontrollálni – az időnként rátörő pánikot és bizonytalanságot…

Ez pedig megrémíti, valamint el is távolítja a párjától. Amikor egy csatában halálos sebet szerez, újra kell értékelnie, mi a fontos az életében. A válasz pedig alapjaiban… (tovább)

Eredeti mű: J. R. Ward: The Beast

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Alexandra, Pécs, 2018
640 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634471806 · Fordította: Lukács Andrea

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Zsadist · Rhage · Vishous · Wrath · Qhuinn · Lassiter · Blaylock · Elizabeth Randall (Beth) · Dr. Jane Whitcomb · Mary Luce · Assail · Marissa · Bitty · Throe


Kedvencelte 33

Most olvassa 17

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
J. R. Ward: A vadállat

A kedvenc párosom abszolút megérdemli a maximális csillagozást, és örülök, hogy az írónő nem felejtkezett meg róluk. A testvérek drámái mellett egyre kevesebb idő jut az alantasokra, amit cseppet sem bánok, mert elég egysíkú az egész banda. Az első jelenet azonban kitett magáért és rendesen megalapozta a történetet. Sokkal jobban érdekeltek a testvérek. Xcor nem annyira, bár ő sem tűnt el, és Assail, aki kezd megváltozni. Kíváncsi vagyok, hogy az írónő összehozza-e újra Marisollal. Aztán ott van Layla a babákkal. Mindenki értük izgul, míg Layla meg Xcort nem tudja elfelejteni. A poénokról Lassiter gondoskodik, és persze van néhány édes jelenet is, ahogy Bitty és Rhage barátkoznak. Kapunk egy újabb mellékszálat, egy újabb féltestvér, akiről gondolom még hallunk. De szerencsére a főszálra elég idő jut.( Némelyik részben mintha az írónő elfelejtette volna, hogy kiről szól a könyv.)
Lukács Andi remek fordítása is plusz csillagot érdemelne.
Alig várom a folytatást.

>!
DarknessAngel
J. R. Ward: A vadállat

Még mindig a Vadállat és a Király számomra a legkedvencebb rész!♥ Lehet, hogy Rhage és Mary első olvasásra nem lettek nálam akkor kedvencek, mint mondjuk Wrath és Beth, de ebben a részben bebizonyították, mennyire tökéletesek is együtt. Imádom, hogy Rhage tényleg egy nagy ölelgetnivaló mackó, csupa szívvel és őszinte érzelemmel.
Köztük ha bármi rossz is történik Mary-vel, képesek mindig egyszerűen megoldani, mert beszélgetnek róla. Ha az elején be is zárkóznak, később mindig megnyílnak egymás előtt, és ez nagyon szép. ^-^ Minden egyes romantikus pillanatukat öröm volt olvasni.
Ami ebben a részben még nagyon tetszik, hogy mindegyik szemszög érdekes. Igen-igen, számomra Xcor-Layla szál nem annyira, viszont itt tényleg a minimumom volt, így imádtam. :D
Annyi új érdekes szereplőt is kaptunk: Bitty, Jo, Markcus
Mennyi új lehetőség rejlik bennük. Izgatottan várom, hogy fog alakulni a sorosuk a továbbiakban.
Most rendesen kitört rajtam újra az FTT láz. Úgy érzem fel kéne lapoznom újra pár részt. :D♥

5 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
J. R. Ward: A vadállat

Uuuugy vártam már ezt a könyvet. Nekem tök mindegy ki a föszereplö, a lényeg, hogy a Fekete Tör Testvériség tagja legyen az illetö. Bevallom Rhage és Mary elsö kötete nem a kedvenc volt, tul sok volt Rhage tökéletességéböl. Most nem ezen volt a hangsuly, inkább Bittyröl szolt, ami tetszett. Bittyi nagyon szerethetö karakter lett, imádtam amikor megsimizte a vadállat pociját :) Sajnos szegény nem randizhat soha :), de ugy gondolom nagyon is illik Dárius házába. Jaaaj és a kedvencem Z , elsö találkozása Bittyvel. Ollllyan cukorfalat volt :)
A mellékszálak közül.nekem Assail volt a kedvenc, nagyon várom már az ö könyvét is. És persze érdekel Marcus sorsa is :)

>!
Naiva P
J. R. Ward: A vadállat

Már egy éve, hogy belekezdtem ebbe a sorozatba és egyhamar a kedvencemmé vált. Szeretem J.R. Ward írói stílusát, világát és nagyon szeretem a karaktereit. Akkor is, ha a női szereplőire fele akkora figyelmet sem fordít, mint a srácokra. Most, hogy már az összes magyar nyelven is megjelent részt olvastam, ki merem jelenteni, hogy a 《Testvériség》tagjai közül Rhage lett a kedvenc, de Lassiter nálam az abszolút #1. Olyan vicces!
Vele kapcsolatban van egy sejtésem, de lehet, hogy nagyon tévúton járok. spoiler 《talán, talán, de csak talán》összehozza őket. Persze ez csak egy teória. Remélem, egyszer elkészül Lassiter kötete is, mert az biztos, hogy azt soron kívül, mindent félre téve venném előre.
Visszatérve a könyvhöz, már nagyon vártam, hogy újra Rhage-ről olvashassak, mert a 2. kötet óta nagyon elvolt ő a háttérben a hol zöldalmás, hol szőlős nyalókáival. Nagyon jó párost alkottak Maryvel. A már nem is annyira kislány Bittyt is hamar megkedveltem, mert nagyon szeretni való, kedves teremtés. Mégis zavart egy picit, hogy a főszál gyakorlatilag róla szólt és nem Rhage-ékről.
Assail pedig ebben a részben már Rehvenge Pro, és nem Lite. Nem csak azért, mert már sokkal többet szerepeltette az írónő, hanem azért, mert kezdem őt egyre jobban megkedvelni. Csak hagyja el azt a shakespeare-i beszédet, mert az olyan karakteridegen tőle.

39 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
J. R. Ward: A vadállat

Elmondani nem lehet, mennyire hiányoztak a fiúk és az ő feleik.
Végre – majdnem 3 év után – ismét olvashattam róluk. És most sem csalódtam. Szerintem soha nem is fogok.
Rhage, Te őrült és édes lila nyúltilop! Hát nem még jobban megszerettelek!
Nagyon várom a következő részt. *-*

23 hozzászólás
>!
ViveEe P
J. R. Ward: A vadállat

Szép volt, mint mindig. Őszintén szólva, én nem lelkesedem azért, hogy új könyvet kapjanak régi szereplők, de a Királyt imádtam, és ott tudott Wrath igazán a szívembe kerülni, és ez sem volt rossz. Nekem semmi bajom nem volt sem Rhage sem Mary viselkedésével. Sajnos mostanában egyre több emberrel találkozom, akik ezzel a problémával küzdenek. A sok komolyságot pedig most is olyan jól ellensúlyozta a testvérek hülyéskedése. Kis hableány… Kész voltam. Imádom ezeket az idiótákat.
Bár Bittyvel egy percig nem volt bajom, engem idegesített, hogy folyton minden körülötte forgott.
De nagyon szép lett a vége.
Assail részeit imádtam a legjobban. És úgy érzem, ha már működik ez a régi testvér, új könyv formula, hogy újra rendesen V bőrébe kéne bújnom. Nagyon jó lenne.
Néhány faji sorsfordító esemény is történt, és most minden még izgalmasabb.
Alig várom a következő könyvet, főleg, hogy Layla és Xcor könyvek óta tartó felvezetése hogyan folytatódik.
Örülök, hogy megint Caldwellben jártam ennyi idő után.

24 hozzászólás
>!
csillagka P
J. R. Ward: A vadállat

Először szeretném megköszönni Lukács Andrea ( @LadyA_) áldozatos munkáját. Szerencsések vagyunk hogy sok-sok sorozattól eltérően a testvéreken van egy lelkes tolmácsuk, aki születésüktől fogva gondozza, dédelget és magáénak érzi az FTT.
A könyvről így magyarul se sokat változott a véleményem, nem a legjobban szeretett rész (a következő benne van az első háromban) Rhage lement plüssmaciba ami szerintem nem igazán állt jól neki, nekem kicsit sok volt a vízi csata utógondozása (egyszer elmegy, kétszer na ne fárassz! de ennyiszer?) Jós részek majd egyszer, Assail pedig megvett kilóra a unokatesóival együtt :) Valójában ez a rész a harmadik évad második kötetet, első évad vége a „Megváltott szerető” másodiknak a „Király” és a sorozat folyatódik most már remélem tényleg elmondható szép, szinkronos változatban.

7 hozzászólás
>!
B_Vivien_Kitti
J. R. Ward: A vadállat

Imádom Wardot és az általa felépített világot!!!
Annyira jó, hogy a nagy Happy End-ek után még kapjuk a kedvenc párosaink történetét.
Mert ugye a nagy boldog végek után még lehetnek akadályok, aggályok, félelmek, kisebb-nagyobb viták.
Ez a könyv az egyik legjobb, hanem a legjobb történet eddig a Fekete Tőr Testvériség sorozatban!
Imádom Rhage-t és Maryt is. Az egyik kedvenc párosom. Rhage eddig még a 4-5. helyen volt a pasik sorjában, de ezzel felszáguldott az első helyre Zsadist mellé.
Nagyon tetszett, hogy Rhage kapott egy új értelmet az életének.
Nagyon is értettem mind a kettőjük dilemmáját. Főleg Rhaget.
Teljesen igaza volt. Mert hát neki még a halál sem volt eltántorító erő, mert az Árnyékba vinné Maryt is. Így viszont, van tétje mindennek.
Igazán szépen fejlődtek tovább, mint pár, férj és feleség.
Ezek az érzelmek, az izgalmak! Végig olvadoztam, vagy aggódtam.
Hatalmas élmény ez a könyv!
Kedvenc!!! *-*

10 hozzászólás
>!
kocybaba P
J. R. Ward: A vadállat

Elmondani nem tudom, mennyire ki voltam már éhezve egy újabb FTT részre! Nem is sikerült túlságosan sokáig tartogatnom, még úgy sem, hogy szegény Rhage sosem volt a kedvenceim között. Bár most határozottan élveztem, hogy olvashatok róla és Maryről, valamint természetesen Bittyről. Nagyon szerettem a szálukat, és ahogy ez a kis csaj kenyérre kent sorra mindenkit. A másik, Assail, ennek a gazembernek az útja, ami különösen tetszett. Szépen fejlődésnek indult, és alig várom, hogy ő is megkapja a maga kis boldogságszeletét. A Layla-Xcor páros még mindig örök mumus nálam. Bár inkább Layla a bajos, Xcor-ral egészen szimpatizálok. A következő résznél ami ugyebár az övék kíváncsi vagyok, mire jutok majd velük. Rajtuk kívül pedig még voltak meglepetések pl. spoiler, de részemről valahogy ők elvesztek, ill. érdektelenek lettek a többiekhez képest. Mert igen, majdnem mindenki szerepelt! *-* Lassiter, Zsadist, Vishous… mindegyikőjük megmozdulása, beszólása egy kincs volt. Imádtam a humort, amivel olyan nagyszerűen kompenzálták a nehezebb és súlyosabb részeket, és hogy kicsit beleláthattam a hétköznapjaikba. Mindemellett egyre jobbnak tartom, hogyha nagyobb időközönként is, de a régi szereplők előtérbe kerülnek és Ward megajándékozza őket egy újabb kötettel. Hiányoznak na, és pótolhatatlanok.
Ja, és repült az 5 csillag.

7 hozzászólás
>!
molybarby
J. R. Ward: A vadállat

Nyamm. És ezzel be is fejeztem az eddig megjelent magyar részeket :D Egy vadállat vagyok :D Imádom Rhaget és Maryt. Remekül meg lehetett figyelni a fejlődésüket ahogy alakult a kapcsolatuk. Rhage mindig keveri a kakit maga körül de a végére azért nagyon szép gondolatai voltak és imádtam ahogy Bittyvel bánt.
Úgy érzem a következő könyvnek Vishousról kéne szólnia, de te jó ég annyi megoldatlan dolog van még, hogy még újabb tíz könyv se lenne elég a megoldásra. spoiler Nagyon várom a folytatást. Bárcsak már most a kezemben lenne :D

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
DarknessAngel

– Ha ezt így folytatjuk, többet fogok beszélgetni veled, mint a saját anyámmal.
– Nem halt már meg?
– De.
– Hogy egyesek milyen szerencsések!

231-232. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Assail · Vishous
>!
DarknessAngel

– Gondoltál már valaha arra, hogy gyereked legyen?

360. oldal

2 hozzászólás
>!
DarknessAngel

– Nos, nekem nem lehet gyerekem. Úgy értem, gyakorlatilag halott vagyok. – Jane a szemét forgatta. – De azért azt bevallom, hogy amikor ilyesmit mondok, néha azért kicsit rám tör a kétségbeesés. Mint például, hogy hogy a fenébe lett ez az életem… nem mintha ez nem lenne igazi csoda, de akkor is.
– Ráadásul egy félisten a párod.
– Te most előléptetted magad?

369. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Jane Whitcomb · Vishous
>!
DarknessAngel

– Te vagy az erőm és a gyengeségem, drága Marym.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rhage
>!
catilde

– Hiányzik?
– Mindennap. a helyzet az … nem akarlak megijeszteni, de szerintem egy anya halálát sohasem lehet kiheverni. Az ember inkább hozzászokik a veszteséghez. Kicsit olyan, mint amikor hideg vízbe merülsz. Először sokként éri a testedet, de ahogy fokozatosan hozzászoksz, az évek múlásával már észre sem veszed, hogy hideg … és egy idő után néha még azt is elfelejted, hogy a kádban ülsz. De mindig vannak emlékek, amelyek eszedbe juttatatják, hogy mit veszítettél el.

398. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bitty · Mary Luce
>!
DarknessAngel

– Maximálisan bízom benned – hallotta saját hangját, ahogy ezt mondja a felének.
– Én is szeretlek, Vishous.

372. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Jane Whitcomb · Vishous
>!
DarknessAngel

Jane hátrasimította V haját. – Ezt viszont el kell mondanom. Bármennyire is szörnyű az anyád… nélküle… te és én most nem lennénk együtt.

371.-372.oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Jane Whitcomb · Vishous
>!
catilde

– Minden rendben van ezzel? Vele is? Muszáj megkérdeznem. Ez nagyon fontos.
Bitty habozás nélkül válaszolt:
– Nagyon kedvelem. Olyan, mint … egy nagy, barátságos kutya.

291. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bitty · Mary Luce
>!
DarknessAngel

– Meg tudod mondani,hogy mi a baj?
Nézte, ahogy a férfi széles tenyere köröz K.W. kicsi hátán.
– Semmi. – Rhage ajka megint széthúzódott, minden bizonnyal ismét mosolyogni próbált. – Csak élvezem ezt a csendes együttlétet elképesztő fiatokkal. Olyan szerencsések vagytok. Te és Wrath. Nagyon szerencsések.
– Igen, azok vagyunk.

198. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Randall (Beth) · Rhage
>!
catilde

Az idő nagyon is véges. Bármennyit töltünk is el azzal, akit szeretünk, amikor elékezünk a végéhez, sohasem tűnik elégnek.

83. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Vonzódás
Lara Adrian: A vámpír vére
Richelle Mead: A végső áldozat
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Charlaine Harris: Holtak klubja
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák
Christopher Moore: Totál szívás