A ​tolvaj (Fekete Tőr Testvériség 16.) 77 csillagozás

J. R. Ward: A tolvaj

Sola ​Morte, a besurranó tolvaj és kódfejtő megelégeli az alvilági játszmákat, és elhatározza, ezután tisztességes életet él. Caldwelltől távol, immár becsületes polgárként vigyáz imádott nagymamájára, és kerüli a bajt. A szívét azonban otthagyta fent északon, az egyetlen férfinál, aki átlátott a védőpajzsán.

Assail, Assail fia soha nem akart szerelmes lenni, főleg nem egy emberbe, hiszen életvitele és valódi hivatása mellett elképzelhetetlen, hogy közös jövőt tervezhessen olyasvalakivel, mint Sola. A sors azonban mindig tartogat meglepetéseket; Assail kómába esik, és Sola az egyetlen, aki visszahozhatná az életbe. Assail unokatestvérei számítanak a segítségére, mivel egy új, halálos ellenség közeledik, és a testvériségnek minden eddiginél nagyobb szüksége lenne a férfira. Sola azonban a legkevésbé sem akar belekeveredni ebbe a háborúba vagy visszatérni a múltjába, főleg miután rájön a szörnyű igazságra Assail kilétével kapcsolatban. De hogyan is hagyhatná meghalni a… (tovább)

J. R. Ward: The Thief

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Alexandra, Pécs, 2020
540 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634476870 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Alexandra, Pécs, 2020
540 oldal · ISBN: 9789634477044 · Fordította: Lukács Andrea

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Rhage · Vishous · Butch O'Neal · Lassiter · Dr. Jane Whitcomb · Saxton · Marisol 'Sola' Morte · Assail


Kedvencelte 7

Most olvassa 26

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 107


Kiemelt értékelések

>!
Milli88 P
J. R. Ward: A tolvaj

Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Sír, mert végére értem a magyarul eddig lefordított sorozatrészeknek. Viszont örülök is, szintén a fentik okok miatt. Imádom még mindig az egész kicsit dilis társaságot. Hiába már ez volt a 16. kötet, mindig tartogat új dolgokat a sorozat.
Na, de vágjunk is bele ebbe a vélemény nyilvánításba.

Ez a könyv Assail és Sola kapcsolatára és annak alakulására épült volna. Nekem mégis úgy tűnt, mintha inkább egy Vishous & Jane szappanoperába kerültem volna. Értem én, hogy Ward valamiért nem kedveli V-t, de muszáj, hogy szegény fickó ennyire szenvedjen?
Visszatérve Assail és Marisol kapcsolatára. Már a kezdetek óta szimpatikusnak találtam őket, ebben a részben pedig még jobban megkedveltem a karektereiket. Assail hozza a szokásos formáját. Nagyon szorítottam érte, hogy sikerüljön lejönnie a szerről. Sola temperamentumos, igazi ne b*szakodj velem nő. Pont a legjobb társra talált. Egy dolog zavart, mégpedig az, hogy Assail szerintem spoiler kezdetű történettel. Akit pedig még szinte a két főszereplőnél is jobban kedvelek az a drága Mrs. Carvalho. Imádnivaló a kis Vovo. :D

Vitoria… mit is mondjak róla? Jött, kicsit megkavarta az álló vizet legalábbis ő így érezte, aztán spoiler. Igazi unszimpatikus ribi, így spoiler.

Murhder már az első jelenetben, amikor Xhex mesélt róla kíváncsivá tett. A mostani felbukkanása szintén érdekes szálat ígér.

És végül egy kérdés, ami felmerült bennem: spoiler

9 hozzászólás
>!
Enikő_Darai_Enii P
J. R. Ward: A tolvaj

Nem volt rossz, sőt az olvasási időm is mutatja, hogy én ezt nagyon élveztem, ám volt benne pár olyan tényező, ami miatt bármennyire is szeretem Sola és Assail párosát, sajnos nem tudok 5 csillagot adni a könyvre.

Először kezdeném a fő negatívummal, ami nem más, mint Vitoria… hogy én mennyire untam az ő szemszögét. Amolyan Haladjunk már Ádámka! érzésem volt minden egyes alkalommal, amikor hozzá érkeztünk. Isten áldja Solát, hogy spoiler ezt a gondot!

A másik, amiért nem is a könyvre, hanem az írónőre vagyok mérges, az a „V és Jane bonyodalom”. Miért nem lehet már szerencsétleneket békén hagyni, had éljék a kis életüket?! Habár mint mindig, most is spoiler, de ajánlom, hogy Ward ne tervezzen már mást számukra, mert akkor aztán megkeresem! *Yes, that's a threat.*

Akik pedig a kötet hatalmas pozitívumai és húzóerői voltak főszereplőkhöz híven, az Assail és Sola! Nem tudom hány kötet óta drukkoltam nekik, de egy évszázadnak tűnt. Assail teljesen levett a lábamról, rettentően kitartó (már-már makacs), gondoskodó férfi, akiért egyszerűen nem lehet nem elolvadni. Sola pedig spanyolos temperamentumához híven igazi tűzről pattant, kemény csaj, aki egy harcos mellé illik. Imádtam minden egyes fejezetüket és nem kérdés, hogy ha valakik, akkor ők egyértelműen a kedvenceimmé váltak!

Összességében tehát voltak gyenge pontjai a könyvnek, de azok, akik miatt a leginkább izgatott voltam nem okoztak csalódást!

12 hozzászólás
>!
kocybaba P
J. R. Ward: A tolvaj

Meg tudom érteni, ha valaki megorrol erre részre,
1.) mert a Vitoriás fejezeteket (még a neve is irritáló) szíves-örömest kivágtam volna belőle a francba, annyira nem érdekelt. spoiler
2.) aztán mert nehéz nem fennakadni azon, hogy megint egy meglévő páros kapcsolatát bolygatjuk, amiből erősen remélem nem lesz rendszer.
De egyébiránt, ezekkel együtt is, valahogy még így is szerettem ezt a részt.
V az abszolút kedvencem a testvérek közül és bár fogalmam nincs, hogy miért szállt rá ennyire Ward, örültem, hogy megint kaphatok belőle. Szerencsére az összezörrenésük sem volt elhúzva Jane-el, hamar megoldódott köztük minden, onnantól pedig elégedettséggel töltött el ahányszor csak felbukkantak.
Assail és Sola sem maradt el mögöttük, szorosan ott voltak, és ő párosuk is legalább akkora örömet okozott. Remekül illeszkedtek egymáshoz, mindegyikőjük egyformán szerethető volt, plusz grátisznak még ott volt Sola nagymamája is, aki hihetetlen arc és az ikrek se voltak utolsók. Valamint el se hiszem, hogy ezt írom, de végre egy „normális”, komoly ellenség van kinézőben. Utálom Throe ügyködését, de nem árt már ezen a téren egy kis vérfrissítés spoiler.
Tehát szépen haladtak előre az események, aránylag sok minden és mindenki bele lett préselve ismét ebbe a részbe és bár van, amit fájlaltam, javarészt pozitív irányba billent a mérleg.
Izgatottan várom, hogy Murhdert is megismerhessem majd közelebbről. Csak jöjjön!:P

>!
csillagka P
J. R. Ward: A tolvaj

Kicsit (nagyon) szőrösszívű leszek.
Nagyon nagy gondjaim vannak ezzel a könyvvel (konkrétan a végén már átlapoztam a Viktóriás részeket) Nem szeretem V és Jane még mindig nem boldog, és Sola egyszerűen nem érdemel ekkora érzelmeket amivel Assail elhalmozza.
Nagyon boldog vagyok hogy megjelent, és a Libri eladási listáján a 6. helyre kúszott fel.
Ettől függetlenül ez egy nagyon is felejthető rész, főleg a folytatáshoz képest, gyere Murhder gyorsan, hogy ezt a bakit elfelejthessem.

1 hozzászólás
>!
Réka0128 P
J. R. Ward: A tolvaj

Sokkal jobbra számítottam…

Nagyon régóta vártam már Sola és Assail saját történetét, mert kíváncsi voltam hogyan alakul végül kettőjük kapcsolata. Ami a legfurcsább volt ezzel a kötettel kapcsolatban, hogy szinte nem is őket éreztem a főszereplőknek, hanem Jane-t és V-t. Örültem, hogy ennyire előtérbe kerültek, bár velük kapcsolatban volt pár rész, ami inkább kimaradhatott volna. Alapjáraton tetszett a könyv, de valahogy hiányzott az az izgalom, amit megszoktam Ward könyveinél. Néha kicsit olyan semmilyen volt a cselekmény, főleg Vitoria fejezeteinél éreztem ezt.
Sola és Assail nagyon jó párost alkotnak, de szerintem ebben a részben elveszítik azt a karakterességüket, amivel igazán kitűntek a többiek közül. Ugyanezt éreztem sajnos V-vel kapcsolatban is… Aki viszont folyamatosan mosolyt csalt az arcomra, az Sola nagymamája volt. Imádtam a szövegeit. :)
Maradt még bőven nyitott szál és van nekünk egy morcos Murhderünk is, úgyhogy várom a folytatást. :)

>!
ncsn87
J. R. Ward: A tolvaj

Továbbra is Ward az, aki el tudja érni nálam, hogy csak a könyvét, azon belül a Fekete tőr testvériséget akarjam olvasni a nap minden percében. Nem tudtam letenni. *.*
Annyira jó, hogy ez a kötet is a régi időket idézte fel bennem. Izgalmas volt, perszelő, volt humor, titkok. Minden, ami kell! ♥ Jó, picit több erotikát el tudtam volna viselni. :D
Assail miatt nagyon izgultam, nem tudtam, mi lesz a vége a dolgoknak… Meg hogy Sola hogyan fogja mindezt kezelni. spoiler De kitartottak szerencsére a szerelem mellett. Teljes mértékben kiegészítik egymást. ♥
A másik párosunk meg, Jane és Vishous… Igazán kiborítottak! Nagy mázlijuk van, hogy feleszméltek még időben. :D ♥ Meg hogy Vishous mit láthatott… Izgi!
És hát kíváncsi leszek, hogy Throe mire készül. Ez az új ellenség felkavarta végre kissé az állóvizet ezen a fronton.
A fordítás most is szuper volt.
Már most hiányoznak a srácok. :( A következő részt alig várom. Most, hogy ilyen lendületet vett a magyar kiadás, remélem a következőkre sem kell sokat várni! *imádkozik* ♥♥♥

2 hozzászólás
>!
catilde
J. R. Ward: A tolvaj

Én nagyon vártam már Assail és Sola történetét mert nagyon drukkoltam nekik. Assail meg számomra mindig szimpatikus volt.
A Vishous és Jane szálat viszont nem értem mért kellett. Teljesen feleslegesnek tartottam és nem is szerettem olvasni.

>!
Silverlight
J. R. Ward: A tolvaj

Ez tipikusan az a könyv, ahol a mellékszál sokkal jobban lekötött, mint a főrész. Persze Sola és Assail története is érdekesnek tűnt, de valahogy elhalványodott a lelkesedésem olvasás közben. Viszont Vishous és Jane közt zajló események annyira lekötöttek, hogy tovább olvastam, viszont ez a szál útközben megoldódik, így már tényleg csak azért olvastam végig, hogy tudjam mi lesz a vége. Nekem továbbra is az a bajom az egész sorozattal, hogy annyi szálon fut a cselekmény, hogy néha nem tudom követni, s elvesztem a fonalat. Itt viszont külön hálás voltam a mellékszálaknak is.

>!
Alexandra, Pécs, 2020
540 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634476870 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Trice29 P
J. R. Ward: A tolvaj

Kissé fékezett habzású volt ez a rész. Hiányoztak belőle a nagy jelenetek. V&J párosának összezördülése engem nem zavart, mert szerencsére elég hamar észhez tért mindkettő. Sola &Assail párosa is nagyon kedvemre való volt. Imádtam a nagymamát is ♥
A Vitoria szál viszont harmat gyenge volt. Throe részét nagyon bevezetőnek éreztem, bár voltak jó pillanatai.

>!
Gyöngyöm P
J. R. Ward: A tolvaj

Sokkal jobban tetszett, mint az előző rész, de inkább V és Jane szála kötött le, hiába nem az övéké volt az elsődleges. Nekem nem áll össze, hogy Assail és Sola hogy és mennyi ideig lesznek/lehetnek majd egy pár. Gyanús, hogy őket még elveszítjük majd egyszer.
Viszont V és Jane most közelebb került hozzám, mint az elmúlt 15 részben bármikor. Szerettem őket így, hogy kicsut emberibb arcukat mutatták, érzéseket és gondolatokat olvashattam tőlük.
Érdekes ez az új szál az árnyakkal. Még nem tudom ki a vétkes a könyv miatt spoiler
Remélem hamar jön a folytatás!

Off: spoiler

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
ƨɔɴом P

– Mi történt a másik golyóddal? Éhes volt az egyik póni?
Ez utóbbi Lassiter szájából hangzott el, és V komolyan fontolóra vette, hogy odalép az angyal elé, és tökön rúgja.
Csakhogy simán el tudta képzelni, hogy az idióta színarany heretartót visel a ruhája alatt.

439. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter · Vishous
5 hozzászólás
>!
ƨɔɴом P

– Rájöttem! – lihegte. – Megfejtettem!
Hirtelen mindenki a torkát köszörülte, mire az egyikük megszólalt:
– Végre vállalod, hogy Én Kicsi Pónim – rajongó vagy?
– Micsoda? – kérdezte V értetlenül.
– Már megbocsáss – szólalt meg egy másik hang –, de nagyon durván nyomod ezt a szivárnyospónicuccot.
Rhage megadóan feltette a kezét.
– Ami klassz…
– Hé, ha neked ez jön be…
– Az én legjobb barátom egy Applejack…
– Látjátok, mivel kell együtt élnem? – kérdezte Butch szomorú hangon. – A színe nem érdekel, de a szabása a sírba visz. Hogy így kilátsszon a boka? Télen?

438. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Butch O'Neal · Rhage · Vishous
>!
krisztin1

Na igen, ember tervez, vámpír végez.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
>!
Bookgirl123

-.. jól van. Én is jól vagyok. Mindketten jól vagyunk.
– Ez most egy gyermekmondóka vagy egy antidepresszáns reklamszövege?Mindig összekeverem a kettőt.

87. oldal

>!
krisztin1

Mivel olyan férfi volt, aki mindenkitől, még a testvéreitől is, elszigetelten élt, szüksége volt arra, hogy érezze az egységet a nőjével. Ő volt az egyetlen, aki mellett egyszerre lehetett erős és sebezhető, csakis e mellett a ragyogó elméjű, gyönyörű, együttérzéssel teli nő mellett érezhette ezt.
És igazat is mondott.
Végső soron a feltétlen bizalom valóban egyet jelent az igaz szerelemmel.

400. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
>!
krisztin1

Néha az élet villámgyorsan támad rá az emberre.

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
>!
krisztin1

Nincs is jobb, mint egy férfi, aki ért a csövekhez…

527. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Saxton
>!
Nikodéme

Behunyta a szemét, megrázta a fejét, és legyőzötten magába roskadt.
– Te vagy az. Ugye. Téged választott.
Miután a második üveg is megtelt, kivette a szökőkútból, és lassan megfordult.
Lessiter, a bukott angyal a fehér márványon állt. Az egész teste belülről világított, a törzse mellett kétfelé csodálatos, szivárványszínekben játszó szárny nyúlt ki oldalra.
Ahogy így ragyogott, az egyik leggyönyörűbb látványt nyújtotta, amit Vishous valaha is látott; olyan lenyűgöző volt, mint egy hegylánc, elragadó, mint egy tökéletes naplemente, széles, mint az óceán, és magas, mint az égbolt.

487. oldal

>!
vishous30

– Mrs. Carvalho – mondta, és elindult az ágy felé. – Nagyon jól néz ki, tényleg…
Az idős hölgy erőtlen hangon félbeszakította:
– Ha nem venni feleségül az unokámat, meg fogok halni…
– Vovó! – csattant fel Marisol. – Te most komolyan beszélsz?
A nő a homlokára tette a karját.
– Olyan gyengének érezni magam. Nem lenni jól…
Assail riadtan az ajtó felé indult.
– Hölgyem! Azonnal idehívom a…
– Süket szöveg! – vágta rá Marisol, és csípőre tette a kezét. – Miért nem sípol egyik
gép sem?
Mrs. Carvalho leengedte a karját, láthatóan bosszantotta, hogy az unokája rájött a
turpisságra.
– Nem működ. Rakás ócskavas mind.

>!
krisztin1

– Nagyon sokféleképpen el lehet mondani valakinek, hogy fontos számodra.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Assail

Hasonló könyvek címkék alapján

Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Laurell K. Hamilton: Ragály
Karen Chance: Megérint a sötétség
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése
Larissa Ione: Elszabadult vágyak
Lara Adrian: A vámpír vére