A ​tolvaj (Fekete Tőr Testvériség 16.) 152 csillagozás

J. R. Ward: A tolvaj

Sola ​Morte, a besurranó tolvaj és kódfejtő megelégeli az alvilági játszmákat, és elhatározza, ezután tisztességes életet él. Caldwelltől távol, immár becsületes polgárként vigyáz imádott nagymamájára, és kerüli a bajt. A szívét azonban otthagyta fent északon, az egyetlen férfinál, aki átlátott a védőpajzsán.

Assail, Assail fia soha nem akart szerelmes lenni, főleg nem egy emberbe, hiszen életvitele és valódi hivatása mellett elképzelhetetlen, hogy közös jövőt tervezhessen olyasvalakivel, mint Sola. A sors azonban mindig tartogat meglepetéseket; Assail kómába esik, és Sola az egyetlen, aki visszahozhatná az életbe. Assail unokatestvérei számítanak a segítségére, mivel egy új, halálos ellenség közeledik, és a testvériségnek minden eddiginél nagyobb szüksége lenne a férfira. Sola azonban a legkevésbé sem akar belekeveredni ebbe a háborúba vagy visszatérni a múltjába, főleg miután rájön a szörnyű igazságra Assail kilétével kapcsolatban. De hogyan is hagyhatná meghalni a… (tovább)

J. R. Ward: The Thief

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Alexandra, Pécs, 2020
540 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634476870 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Alexandra, Pécs, 2020
540 oldal · ISBN: 9789634477044 · Fordította: Lukács Andrea

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Rhage · Vishous · Butch O'Neal · Lassiter · Phury · Dr. Jane Whitcomb · Saxton · Marisol 'Sola' Morte · Evale · Assail · Ehric · Vovo


Kedvencelte 15

Most olvassa 10

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 93


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
J. R. Ward: A tolvaj

Kevésbé tetszett, mint az előző rész, kevesebb izgalom is volt benne. Túl sokat foglalkozott a könyv Vitoriával, a kábítószer kereskedő húgával, ami annyira nem érdekelt. Egy pszicho tyúk volt és kész.
Assail és Sola végre összejöttek, bár A. tényleg sokat puhult. Nem az a nagy, kemény macsó, mint előtte volt.
Amit nagyon remélek, hogy a szerző most már elégedett a Jane-Vishous szállal és nem rángatja őket többet. Miattuk nagyon izgultam. Amit hiányoltam a sztoriból, hogy nem kapunk egy kis Layla-Xcor utóhangot. X két másodpercet szerepelt a könyvben.
Alig várom a folytatást!

1 hozzászólás
Milli88 P>!
J. R. Ward: A tolvaj

Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Sír, mert végére értem a magyarul eddig lefordított sorozatrészeknek. Viszont örülök is, szintén a fentik okok miatt. Imádom még mindig az egész kicsit dilis társaságot. Hiába már ez volt a 16. kötet, mindig tartogat új dolgokat a sorozat.
Na, de vágjunk is bele ebbe a vélemény nyilvánításba.

Ez a könyv Assail és Sola kapcsolatára és annak alakulására épült volna. Nekem mégis úgy tűnt, mintha inkább egy Vishous & Jane szappanoperába kerültem volna. Értem én, hogy Ward valamiért nem kedveli V-t, de muszáj, hogy szegény fickó ennyire szenvedjen?
Visszatérve Assail és Marisol kapcsolatára. Már a kezdetek óta szimpatikusnak találtam őket, ebben a részben pedig még jobban megkedveltem a karektereiket. Assail hozza a szokásos formáját. Nagyon szorítottam érte, hogy sikerüljön lejönnie a szerről. Sola temperamentumos, igazi ne b*szakodj velem nő. Pont a legjobb társra talált. Egy dolog zavart, mégpedig az, hogy Assail szerintem spoiler kezdetű történettel. Akit pedig még szinte a két főszereplőnél is jobban kedvelek az a drága Mrs. Carvalho. Imádnivaló a kis Vovo. :D

Vitoria… mit is mondjak róla? Jött, kicsit megkavarta az álló vizet legalábbis ő így érezte, aztán spoiler. Igazi unszimpatikus ribi, így spoiler.

Murhder már az első jelenetben, amikor Xhex mesélt róla kíváncsivá tett. A mostani felbukkanása szintén érdekes szálat ígér.

És végül egy kérdés, ami felmerült bennem: spoiler

9 hozzászólás
Naiva P>!
J. R. Ward: A tolvaj

Neeee!
Ennél csalódottabb csak akkor lennék, ha Lassiter kapna ilyen „nesze semmi, fogd meg jól” történetet. Nálam eddig ez a rész eddig a sorozat mélypontja. Pedig nagyon imádom ezt a sorozatot. Hatalmas kedvenc. Éppen ezért sem értem, miért kellett ezt tenni Jane-nel és V-vel? Olvastam, hogy az írónő nem szereti V-t. Ő nyilatkozta. A saját karakterét!
Rendben. Várható volt, mivel róluk a többiek kötetében alig lehetett olvasni és az ő kapcsolatuk egyébként sem volt olyan mézesmázos, mint a többi testvéré.
off Még most is kitartok amellett, hogy igazából V-nek és B-nek össze kellett volna jönniük. Erre szerintem még mindig lenne lehetőség, viszont annál kevesebb esély.
Victoria szál nem csak érdektelen és érdemtelen volt, hanem még unalmas is. Kapott egy csodálatos háttér sztorit, a kiábrándítóan semmi mögé, hiszen előre lehett tudni, hogyan fog végződni.
Assail és Sola szála tetszett, de az ő történetük végére is számtalan kérdés fogalmazódott meg bennem. Őszintén nem látom a közös jövőjüket. spoiler Ami még zavart; Marisol brazil létére spanyolul beszél és a nagymamája is!
Hol van még Lassiter könyve….*költői kérdés*

14 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!
J. R. Ward: A tolvaj

Nem volt rossz, sőt az olvasási időm is mutatja, hogy én ezt nagyon élveztem, ám volt benne pár olyan tényező, ami miatt bármennyire is szeretem Sola és Assail párosát, sajnos nem tudok 5 csillagot adni a könyvre.

Először kezdeném a fő negatívummal, ami nem más, mint Vitoria… hogy én mennyire untam az ő szemszögét. Amolyan Haladjunk már Ádámka! érzésem volt minden egyes alkalommal, amikor hozzá érkeztünk. Isten áldja Solát, hogy spoiler ezt a gondot!

A másik, amiért nem is a könyvre, hanem az írónőre vagyok mérges, az a „V és Jane bonyodalom”. Miért nem lehet már szerencsétleneket békén hagyni, had éljék a kis életüket?! Habár mint mindig, most is spoiler, de ajánlom, hogy Ward ne tervezzen már mást számukra, mert akkor aztán megkeresem! *Yes, that's a threat.*

Akik pedig a kötet hatalmas pozitívumai és húzóerői voltak főszereplőkhöz híven, az Assail és Sola! Nem tudom hány kötet óta drukkoltam nekik, de egy évszázadnak tűnt. Assail teljesen levett a lábamról, rettentően kitartó (már-már makacs), gondoskodó férfi, akiért egyszerűen nem lehet nem elolvadni. Sola pedig spanyolos temperamentumához híven igazi tűzről pattant, kemény csaj, aki egy harcos mellé illik. Imádtam minden egyes fejezetüket és nem kérdés, hogy ha valakik, akkor ők egyértelműen a kedvenceimmé váltak!

Összességében tehát voltak gyenge pontjai a könyvnek, de azok, akik miatt a leginkább izgatott voltam nem okoztak csalódást!

12 hozzászólás
kocybaba P>!
J. R. Ward: A tolvaj

Meg tudom érteni, ha valaki megorrol erre részre,
1.) mert a Vitoriás fejezeteket (még a neve is irritáló) szíves-örömest kivágtam volna belőle a francba, annyira nem érdekelt, spoiler
2.) aztán mert nehéz nem fennakadni azon, hogy megint egy meglévő páros kapcsolatát bolygatjuk, amiből erősen remélem nem lesz rendszer.
De egyébiránt, ezekkel együtt is, valahogy még így is szerettem ezt a részt.
V az abszolút kedvencem a testvérek közül és bár fogalmam nincs, hogy miért szállt rá ennyire Ward, örültem, hogy megint kaphatok belőle. Szerencsére az összezörrenésük sem volt elhúzva Jane-el, hamar megoldódott köztük minden, onnantól pedig elégedettséggel töltött el ahányszor csak előkerültek.
Assail és Sola sem maradt el mögöttük, szorosan ott voltak, és az ő párosuk is legalább akkora örömet okozott. Remekül illeszkedtek egymáshoz, mindegyikőjük egyformán szerethető volt, plusz grátisznak még ott volt Sola nagymamája is, aki hihetetlen arc és az ikrek se voltak utolsók. Valamint el se hiszem, hogy ezt írom, de végre egy „normális”, komoly ellenség van kinézőben. Utálom Throe ügyködését, de nem árt már ezen a téren egy kis vérfrissítés spoiler.
Tehát szépen haladtak előre az események, aránylag sok minden és mindenki bele lett préselve ismét ebbe a részbe és bár van, amit fájlaltam, javarészt pozitív irányba billent a mérleg.
Izgatottan várom, hogy Murhdert is megismerhessem majd közelebbről. Csak jöjjön!:P

Réka0128 P>!
J. R. Ward: A tolvaj

Sokkal jobbra számítottam…

Nagyon régóta vártam már Sola és Assail saját történetét, mert kíváncsi voltam hogyan alakul végül kettőjük kapcsolata. Ami a legfurcsább volt ezzel a kötettel kapcsolatban, hogy szinte nem is őket éreztem a főszereplőknek, hanem Jane-t és V-t. Örültem, hogy ennyire előtérbe kerültek, bár velük kapcsolatban volt pár rész, ami inkább kimaradhatott volna. Alapjáraton tetszett a könyv, de valahogy hiányzott az az izgalom, amit megszoktam Ward könyveinél. Néha kicsit olyan semmilyen volt a cselekmény, főleg Vitoria fejezeteinél éreztem ezt.
Sola és Assail nagyon jó párost alkotnak, de szerintem ebben a részben elveszítik azt a karakterességüket, amivel igazán kitűntek a többiek közül. Ugyanezt éreztem sajnos V-vel kapcsolatban is… Aki viszont folyamatosan mosolyt csalt az arcomra, az Sola nagymamája volt. Imádtam a szövegeit. :)
Maradt még bőven nyitott szál és van nekünk egy morcos Murhderünk is, úgyhogy várom a folytatást. :)

csillagka P>!
J. R. Ward: A tolvaj

Kicsit (nagyon) szőrösszívű leszek.
Nagyon nagy gondjaim vannak ezzel a könyvvel (konkrétan a végén már átlapoztam a Viktóriás részeket) Nem szeretem V és Jane még mindig nem boldog, és Sola egyszerűen nem érdemel ekkora érzelmeket amivel Assail elhalmozza.
Nagyon boldog vagyok hogy megjelent, és a Libri eladási listáján a 6. helyre kúszott fel.
Ettől függetlenül ez egy nagyon is felejthető rész, főleg a folytatáshoz képest, gyere Murhder gyorsan, hogy ezt a bakit elfelejthessem.

1 hozzászólás
ViveEe P>!
J. R. Ward: A tolvaj

Ward néni, valamelyikőnk öregszik, és nem olyan már a kapcsolatunk, mint régen. Mert sajnos a Király volt az utolsó rész aminél igazán egy hullámhosszon voltunk. Az FTT-n kívül más sorozatod pedig meg sem fogott, vagy egyenesen borzalmas volt.
Borzalmasan nesze semmit rész volt ez 540 oldalon keresztül. Sajnos én nem szeretem ezt az új módit, hogy 100 részen át húzódik egy pár szála és mellékszereplőnek érződnek a saját könyvükben.
Lehet, hogy ez az én hibám, de így nem érzem a kapcsolat ívét, nem érzem át úgy az ő érzelmeiket. És a romantikus jelenetek is összecsapottak voltak. Nagyon összecsapottak. Nem volt érzékiség.
Ami még inkább bosszantó, hogy semminek nem volt súlya. V és Jane kapcsolata romokban, aztán igaz, hogy igazán súlyos esemény hatására, de pikk-pakk rendben vagyunk.
Assail és Sola esetében dettó. És ráadásul ugyanazzal az eszközzel ébreszti rá Solát, mint V-t és Jane-t. És totálisan nyitva hagyta kettejük szálát, nagyon ott van rajta a majd folytatjuk tábla.
Vitoria… Jézusom annyira gagyi volt az a nő főgonosznak… És mondanom sem kell, pikk-pakk ő is el lett rendezve.
Ez az árnyék dolog viszont érdekes, de sírok mennyire romlik a színvonal az én számomra.
Eljöhet a következő ilyen színvonalú kötettel, hogy elbúcsúzunk egymástól, pedig nagyon szeretem ezt a világot. :(

7 hozzászólás
ncsn87>!
J. R. Ward: A tolvaj

Továbbra is Ward az, aki el tudja érni nálam, hogy csak a könyvét, azon belül a Fekete tőr testvériséget akarjam olvasni a nap minden percében. Nem tudtam letenni. *.*
Annyira jó, hogy ez a kötet is a régi időket idézte fel bennem. Izgalmas volt, perszelő, volt humor, titkok. Minden, ami kell! ♥ Jó, picit több erotikát el tudtam volna viselni. :D
Assail miatt nagyon izgultam, nem tudtam, mi lesz a vége a dolgoknak… Meg hogy Sola hogyan fogja mindezt kezelni. spoiler De kitartottak szerencsére a szerelem mellett. Teljes mértékben kiegészítik egymást. ♥
A másik párosunk meg, Jane és Vishous… Igazán kiborítottak! Nagy mázlijuk van, hogy feleszméltek még időben. :D ♥ Meg hogy Vishous mit láthatott… Izgi!
És hát kíváncsi leszek, hogy Throe mire készül. Ez az új ellenség felkavarta végre kissé az állóvizet ezen a fronton.
A fordítás most is szuper volt.
Már most hiányoznak a srácok. :( A következő részt alig várom. Most, hogy ilyen lendületet vett a magyar kiadás, remélem a következőkre sem kell sokat várni! *imádkozik* ♥♥♥

2 hozzászólás
_Leelan_ P>!
J. R. Ward: A tolvaj

Elfogult vagyok. Igen.
Ami hatalmas pozitívum, hogy ismét kevés szereplővel dolgozott Ward. Igaz, a többiek azért hiányoztak, de a két központi párra bőven volt idő.
Más kérdés, hogy engem Assail borzasztó mód untat.
Nem érdekel túlságosan. A Wrath elleni merényletnél még érdekes volt, de aztán ennyi… kb. Egy Phury és Rhage sztori van egybe gyúrva. A drogos vámpír, akiről a szerelme azt hiszi haldoklik. Sola sem keltette fel különösebben az érdeklődésemet. Jók voltak együtt, sor kitöltés el jó volt, de akik miatt igazán olvastam ezt a könyvet, az V és Jane miatt volt.
Imádom V-t, és nagyon szeretem, hogy az ő szerelmük ilyen szépen lassan épül, fejlődik.
Igaz, hogy sok hibát ejtenek, de mind a ketten fejlődni akarnak.
Az új gonosz nagyoooooon izgi :)
Imádom Throet. Egy igazi mocsok, aki olyan dolgokhoz nyúlt, mint előtte még senki!
Imádtam V-t, ahogy Janehez kezdett viszonyulni és remélem ez most már marad is így!
spoiler
Szóval Assail és Sola jó kitöltés volt, de igazán Vishouse és Jane vitte hátán a könyvet ♥️ És emiatt nem tudok 5csillagnál kevesebbet adni!
Tényleg nagyon szeretem a hibákkal teli V-t! :) ♥️
Ó, és hát igen…. az Őrző ;))) !! Nagyon nagy. Alig várom mi lesz még itt :)
Sok mindent bevezetett Ward!
Jajj… Mhurder. Rá is kiváncsi vagyok! :)
Igazából mindenre kiváncsi vagyok… újra fangirl üzemmódba kapcsoltam! Ezért imádom Wardot! :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

ƨɔɴом P>!

– Rájöttem! – lihegte. – Megfejtettem!
Hirtelen mindenki a torkát köszörülte, mire az egyikük megszólalt:
– Végre vállalod, hogy Én Kicsi Pónim – rajongó vagy?
– Micsoda? – kérdezte V értetlenül.
– Már megbocsáss – szólalt meg egy másik hang –, de nagyon durván nyomod ezt a szivárnyospónicuccot.
Rhage megadóan feltette a kezét.
– Ami klassz…
– Hé, ha neked ez jön be…
– Az én legjobb barátom egy Applejack…
– Látjátok, mivel kell együtt élnem? – kérdezte Butch szomorú hangon. – A színe nem érdekel, de a szabása a sírba visz. Hogy így kilátsszon a boka? Télen?

438. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Butch O'Neal · Rhage · Vishous
Bookgirl123>!

-.. jól van. Én is jól vagyok. Mindketten jól vagyunk.
– Ez most egy gyermekmondóka vagy egy antidepresszáns reklamszövege?Mindig összekeverem a kettőt.

87. oldal

krisztin1>!

Na igen, ember tervez, vámpír végez.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
Mrs_Curran_Lennart P>!

-Hé, Q! Tud ez a tragacs gyorsabban is menni?
Quinn lesújtó pillantást vetett hátrafelé a vála fölött.
– Már így is százhússzal megyünk a hetvenes korlátozásnál. És most mentem át két piros lámpán is. Ez nem az Ezeréves Sólyom…mit akarsz még?

116 .oldal

krisztin1>!

Mivel olyan férfi volt, aki mindenkitől, még a testvéreitől is, elszigetelten élt, szüksége volt arra, hogy érezze az egységet a nőjével. Ő volt az egyetlen, aki mellett egyszerre lehetett erős és sebezhető, csakis e mellett a ragyogó elméjű, gyönyörű, együttérzéssel teli nő mellett érezhette ezt.
És igazat is mondott.
Végső soron a feltétlen bizalom valóban egyet jelent az igaz szerelemmel.

400. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
vishous30>!

– Mrs. Carvalho – mondta, és elindult az ágy felé. – Nagyon jól néz ki, tényleg…
Az idős hölgy erőtlen hangon félbeszakította:
– Ha nem venni feleségül az unokámat, meg fogok halni…
– Vovó! – csattant fel Marisol. – Te most komolyan beszélsz?
A nő a homlokára tette a karját.
– Olyan gyengének érezni magam. Nem lenni jól…
Assail riadtan az ajtó felé indult.
– Hölgyem! Azonnal idehívom a…
– Süket szöveg! – vágta rá Marisol, és csípőre tette a kezét. – Miért nem sípol egyik
gép sem?
Mrs. Carvalho leengedte a karját, láthatóan bosszantotta, hogy az unokája rájött a
turpisságra.
– Nem működ. Rakás ócskavas mind.

Kapcsolódó szócikkek: Assail · Marisol 'Sola' Morte · Vovo
krisztin1>!

Néha az élet villámgyorsan támad rá az emberre.

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
EditVagyok P>!

– A testvéreid szeretnek téged.
– És én is őket. De ha ilyen állapotba kerülök, jobban szeretem, ha a homokozómban csak te vagy.
Jane odahajolt hozzá.
– Ez azt jelenti, hogy nem kell összeverekednem senkivel, ha a játékaiddal akarok játszani?
V elkomolyodott.
– Pontosan azt jelenti.

287. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Jane Whitcomb · Vishous
Kissasszony>!

Végül is az elmebaj meg ő régi barátok.
Valójában az őrület a legközelebbi szomszédja, aki időnként áthágja a birtokhatárokat, és nemcsak átlép az ő kertjébe, de be is költözik a házába.
Majd szétdúlja a helyet.

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
Kissasszony>!

– Te – utasította a nagymamája a jobb oldalon állót. – Megy, és szerez egy széket Solának. Menni!
A két méter magas izomtömeg és elfojtott agresszió úgy ballagott át a nappaliba, mint egy kutya, amit elküldtek, hogy hozza vissza a teniszlabdát. Egy fotellel tért vissza, nem pedig valami könnyű székkel. Na persze, ha egy liter tejért küldték volna, valószínűleg az egész boltot hozta volna magával.

Kapcsolódó szócikkek: Evale · Marisol 'Sola' Morte · Vovo

Hasonló könyvek címkék alapján

Gena Showalter: Éjsötét titkok
Nalini Singh: Angyalvér
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Laurell K. Hamilton: Ragály
Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája
Richelle Mead: A végső áldozat