A ​Kiválasztott (Fekete Tőr Testvériség 15.) 189 csillagozás

J. R. Ward: A Kiválasztott

A ​Fekete Tőr Testvériség nagyszabású győzelmet aratott az Alantasok Társasága fölött, ám az életmódjukat továbbra is veszély fenyegeti. Egy ősi ellenség érkezik Caldwellbe, és ahogy egyre több titokra derül fény, hirtelen már semmi sem az, aminek látszik… A testvériség mindennapjai most is ugyanolyan zavarosak, mint korábban.

A meggyötört lelkű Xcor, a testvériség rivális bandájának tagja a testvérek fogságába esik, és mivel fenyegetést látnak benne, brutális kihallgatás és gyötrelmes kínhalál vár rá. A férfit egész életében kegyetlenség és erőszak vette körül, így egy igazi harcoshoz méltóan elfogadja végzetét. Egyetlen dolog miatt érez megbánást csupán: hogy elveszíti a csodálatos nőt, aki igazán soha nem volt az övé.
Layla, a Kiválasztott az egyetlen, aki tudja, kicsoda Xcor valójában. De ha felfedné a férfi sötét múltját és elárulná, milyen örökség birtokosa, azzal veszélybe sodorna mindent, még gyermekei életét is. A szerelem és a hűség között őrlődve Layla… (tovább)

J. R. Ward: The Chosen

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Alexandra, Pécs, 2019
576 oldal · ISBN: 9789634476269 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Alexandra, Pécs, 2019
622 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634474869 · Fordította: Lukács Andrea

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Vishous · Wrath · Qhuinn · Lassiter · Blaylock · Tohrment · Xhex · Trez · Xcor · Fritz Perlmutter · Layla


Kedvencelte 23

Most olvassa 6

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 123

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
J. R. Ward: A Kiválasztott

Jó mindig visszatérni ehhez a sorozathoz, bár nem tudom, hogy meddig bírja még ötletekkel a szerző. Mivel régi kedvenceink már révbe értek, vagy őket veszi kicsit kezelésbe Ward, vagy egy-két új figurával dobja fel a cselekményt. Hol van már a jó kis háború az alantasok és az Omega ellen! Lassan a Banditák bandája is csatlakozik a jófiúkhoz ( cseppet sem bánom), és kell egy új ellenség. spoiler
Az egész könyvből Wrath volt a legszimpatikusabb, ahogy kiosztotta a hisztiző pacákokat. Quinn nagyot zuhant nálam, pedig ő tényleg sokat küzködött, hogy megkapja a hepiendet. Layla végre a sarkára állt, ami nagyon dícséretetes, szép volt, ahogy a többi nő mellé állt. Vishous pedig az örök szenvedő. A szerző bokszzsákja. De tényleg. Igazán békében hagyhatná végre Ward. Treznek drukkolok, hogy végre boldog legyen, Lassiter pedig úgy érzem, fel fog nőni a feladathoz, amit kapott.
off
Összegzésként a romantikus szál miatt (Layla és Xcor ) megadnám az öt csillagot, de Quinn miatt le kell vonnom azt a felet.

3 hozzászólás
Naiva P>!
J. R. Ward: A Kiválasztott

Már nagyon hiányoztak a fiúk. Jó volt hozzájuk „visszatérni” és folytatni a kalandos történetüket. Xcor-ra kíváncsi voltam, amióta csak feltűnt a színen. Egy kicsit lendületesebb, kalandosabb történetre számítottam vele és Laylával kapcsolatban, mégsem volt okom panaszkodni, mert a „mellékszálak” és a „melléktörténetek” (pl. Trez története) hozták a sorozattól elvárt szintet. Xcor háttértörténete, illetve, milyen sanyarú sorsa és gyermekkora volt, nem egyszer könnyeket csalt a szemembe. Többször is úgy megsajnáltam szegényt.
A 15. rész után már nagyon látható, érezhető, hogy a női szereplők nem olyan hangsúlyosak a sorozatban. Ennek ellenére valamiért úgy gondolom, hogy női szereplők közül eddig Layla kapta a legnagyobb szerepet. Éppen ezért az ő személyiségének fejlődése volt a legjobban nyomon követhető. Bár finoman szólva soha nem volt a szívem csücske, de be kell látni, önmagához képest sokat fejlődött.
Sajnos volt olyan szereplő is, akin elgondolkoztam, hogy eddig vajon mit szerettem benne annyira?
És a lényeg; Lassiter. Haláli! Érte valósággal rajongok. Sajnálom, hogy csak nyúlfarknyi szerepekhez/jelenetekhez jut, de akkor is mindig sikerül ellopnia a showt! spoiler

43 hozzászólás
Milli88 P>!
J. R. Ward: A Kiválasztott

Hol is kezdjem?
Szeretem a sorozatot, szeretem az egész megalkotott világot. Ezt a részt is szerettem, de voltak benne mozzanatok, amikor meg tudtam volna csapkodni az éppen aktuális szereplőt.
Layla karaktere már egy ideje a bögyömben van. Most viszont eljött az a pillanat, amikor végleg eldöntöttem magamban, hogy visszavonhatatlanul idegesít a csaj. Ebben a kötetben valahogy mindenki idegesített. Qhuinn, Blay és mindenki úgy viselkedett, mint egy óvodás h*lyegyerek.
Akik viszont igazán talpraesettek és szerethetőek voltak az Xcor, Wrath és a Banditák. Xcor már az első megjelenésével felcsigázta az érdeklődésemet. Annyira jól felépített karakter. Remélem, hogy „kigyógyítja” Laylat a hisztis p*csaságból.
Wrath nagyon meglepett a nagyvonalú cselekedetével, hogy spoiler. A könyv vége nagyon tetszett, sok potenciál rejlik még ebben a mindenki egy helyre költözik dologban.
Van egy karakter, akitől viszont már a hideg rász, nem jó értelemben és ez Throe. Amit ebben a részben művelt, az igazán kegyetlen és WTF volt. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog ebből kisülni.
De előtte jön Sola és Assail. :)

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
J. R. Ward: A Kiválasztott

Igazi FTT rajongóként egyszerűen nem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni. Még a rózsaszín cukormázas vége miatt sem. ;)
Már nagyon hiányzott ez a lökött társaság. Layla és Xcor párosa pedig tökéletes volt számomra.
Nagyon remélem, hogy nem kell sokat várnunk a következő részre.

2 hozzászólás
csillagka P>!
J. R. Ward: A Kiválasztott

Nem vagyunk egyformák (olvasom a negatív kritikákat) nekem ez a rész benne van a sorozat top5-ben, egyszerűen imádom Xcor feketének látszó lelkét, és mint mondottam az angol értékelésben valójában Layna-val sincs komoly bajom. Ebben a részben már csak Wrath akcióira is jár az 5 csillag, akkor nem beszéltünk a főszereplő páros probléma megoldó képességéről, Jo újabb megjelenéséről, az új ellenségről és nem utolsó sorban Trez lehetőségéről a békés öregkorra. Szeretem ez a könyvet, sok kérdést felvet és talán nem árulok el nagy titkot még 3 részel később is a nagy Caldwell-i havazás utóhatásainak az elemzése folyik a testvériségben. (és még mindig várunk a nagy Many- Jo találkozásra aminek a vége megint egy új királyi rokon megjelenése lesz) Remélem szépen sorban érkeznek a könyvek, mert van itt még potenciál bőven.

5 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
J. R. Ward: A Kiválasztott

Fekete Tőr Testvériség 15

Hűha, ez eszméletlenül jó rész volt, imádtam.
Persze ez az egyik kedvenc sorozatom, így az összes rész nagyon tatszett. Eddig is sok szívszorító múltakat ismerhettem meg a különböző testvérek életében, de Xcor könyve és története vitte a pálmát. Nem lehetett könnyek nélkül olvasni az már biztos.
A szülei eldobták maguktól egy születési rendellenesség miatt és egész eddigi élete a kínzásokról, a harcokról szólt, amíg nem találkozott Laylával az elfogadással és a szerelemmel.
Ez a rész már nem az állandó harcokról szólt az ellenséggel, szerencsére csökkent a számuk, így a személyesebb sorsokra fordította a szerző a történetet, több testvér életének alakulásáról olvashattam és nagyon tetszettek a váltások és a pillanat képek az érintett szereplőknél.
A vége felé igazán meglepő fordul volt Xcor származásának titka, egyáltalán nem számítottam rá, de nagyon tetszett.
Szuperek és kedvesek voltak az erotikus jelenetek is.
Wrath csodálatos ember és király, egyszerűen imádni való és mindig tudja mit kell tennie, hogy igazságosan és előrelátóan irányítsa a népét.
Mindenkinek bátran ajánlom, akár FTT rajongó, akár még most ismerkedik a sorozattal.

Enikő_Darai_Enii P>!
J. R. Ward: A Kiválasztott

Egyik vámpír univerzumból a másikba. Jesszus, de hiányzott már a Testvériség. Szívem csücskei mind!

Sosem gondoltam volna, hogy akár Xcor-ról, akár Layla-ról ki fogom jelenteni, hogy szeretem, ám ebben a kötetben mégis mind a ketten elérték nálam azt a bizonyos wow faktort, amitől azt mondom: igen, szeretem a karakterüket! Tökéletes páros!
Másik régi kedvenceim Qhuinn és Blay… ha én nem akartam őket vagy négyszer jól megcsapkodni, akkor egyszer sem. Mint két óvodás, úgy ment a huzavona közöttük. De nem, de igen! Viszont ez az a fajta kínlódás volt nekik és nekem is, ami után szusszan egyet az ember és kijelenti, hogy örül, mert minden megoldódott.
Ezzel ellentétben maradt bennem egy óriási kérdőjel. Mégpedig az, hogy mi a franc történik Vishous és Jane között már megint? Ha tudnám miért kínozza őket ennyit az írónő, mire végleg megkaphatják a "boldgoan éltek, míg meg nem haltak"ukat… sírt a lelkem értük.

Összességében rengetegszer mosolyogtatott meg a kötet, rengetegszer akartam a szoba legtávolabbi zugába hajítani, másfél nap alatt kiolvastam, így nem nehéz kitalálni, hogy imádtam minden egyes oldalát! Ide a következőt!

8 hozzászólás
kocybaba P>!
J. R. Ward: A Kiválasztott

Hú, de tojtam ettől a résztől a Xcor-Layla páros miatt! Sosem voltak a szívem csücskei és ugyan továbbra sem leszek a fan clubuk elnöke, de összegezve tetszett azért ez a rész. Xcor múltja szépen megenyhített és végső soron csíptem a fickót, míg Layla-t még mindig nem teljesen szíveltem, de már el voltam vele. Kettejükből pont annyi volt, ami jólesett a többi szállal karöltve, azt se bánva, hogy némileg beolvadtak azokba. Merthogy Ward néni jó szokásához híven akadt még bőven: Quinn és Blay drámája, Thor bosszúja, Lassiter szerepe és szerencsétlen Throe mesterkedése… Igazán mozgalmas volt mindvégig, nem lehetett azzal vádolni a történetet, hogy unalomba fulladt volna, bár azért van, amit talán jobb lett volna hagyni. Ilyen volt szegény Trez vonala és V boncolgatása. Előbbit túl korainak éreztem, utóbbit meg nem tudom miért kell piszkálni.:( De hát ez van, és pozitívan nézve talán majd többet kapok belőle… És utoljára hagytam Wrath-ot, aki uralkodó a javából. Azt hiszem kijelenthetem, hogy a legjobb jelenetek hozzá kapcsolódtak és kiemelkedően teljesített. A befejezésnél pedig fel lehet lélegezni, és mivel nem ez volt legszívderítőbb rész a sok marakodással, még az is bejött, hogy igencsak rózsaszín lett.:)

_Leelan_ P>!
J. R. Ward: A Kiválasztott

Összeségében tetszett a könyv, bár nem a legjobb Ward kötet.
Nagyon vártam Xcor és Layhla könyvét, mert nekem mind a kettő karakter szimpatikus volt.
Xcort néha egy kicsit soknak éreztem, túlságosan nyájas nyálas? volt egy férfihoz nekem. Lehet csak rosszkor kapott el a könyv.
Borzasztó múltja volt, ami sok jellemvonására választ ad, szépen fejlődött. A múltba való betekintésekkor ismét csak összeszorult a torkom. Nagyon sajnáltam a kisfiút. Sőt… már a pár perces újszülöttet is :( ah első fejezet konkrétan megdöbbentett. Elborzasztott és nagyon sajnáltam Xcort. ♥️
Laylat én szerettem. Erős nő, Akinek eddig nem igazán volt semmije. Nem voltak igazán jogai, nem volt ami az övé lett Volna, Aki őt szerette volna igazán. Szóval én értettem őt is. Elveszettnek, értéktelennek érezte magát. Körülötte a sok szeretet, de valahogy őt igazán mégsem érintette.
A kötetet inkább negatív érzelmekben gazdag, kellemes pillanatot nem sokat kapunk.
A cselekmény 5 központi szereplő körül forog. Quinn, Blay, Layla, Xcor és Thor.
Azt tudtam, hogy ahol Q és B van ott tuti lesz egy kis szappanopera feeling, ahol megint a kettejük kapcsolata lesz terítéken.
Thort megcsapkodtam volna, Igazából Quinnt is, de valahol mind a kettejüket meg tudtam érteni. Persze… lököttek voltak, nem kicsit, de nem indokolatlanul.
Thor lelkivilága még mindig instabil lábakon áll, hiába van mellette Autumn. Jó lenne egy kicsit még dolgozni rajta, de talán most észre tér.
Quinn pedig mint apa teljes joggal érezhette úgy, hogy Layla veszélynek tette ki a magzatokat. Persze az elején én is úgy gondoltam még – jó pár résszel korábban – , hogy Layla kissé önző, meggondolatlan. De aztán jöttek a közös jeleneteik Xcorral és tudtam, Hogy ők ketten csodás párt alkotnak. De ezt Quinn nem tudhatta. Ő csak a nyers, véres valóságot ismerte, hogy ki volt Xcor, miket tett. Én is hasonlóan reagáltam volna.
És azt eddig is tudtuk, hogy Ward vámpírjai nem éppen szerény, csendes teremtmények.
Erősek, impulzívak, hevesek, igazán szeretnek, és pont ennyire tudnak dühöngeni is. ♥️
Trez szálát is belebegtette Ward, valamint Lassiter is fontos szerepet kapott a a könyvben.
Layla és Xcor párosa a sok könyv alatt megszerettette magát velem, nem a mostani, saját kötetükben, de itt sem voltak borzasztó nyálasak.
Mert ez volt igazából csak a bajom. Amikor ketten Voltak sok volt a becézés, sok volt az érzelem. Közben pedig örültem nekik. Örültem, mert mind a ketten megérdemelték a boldogságot. Xcor pedig igazán értékes tagja lehetne az FTT-nek. Persze e tekintetben a remény hal meg utoljára? :) vagy kitudja…
A történet vége pedig kompenzálni akarja az egész könyv negatív érzelmeit.
És ezzel az FTT legrózsaszínebb végét kaptuk meg.
Amit mondjuk én szerettem :D

U.i.: Ward már megint rászáll V-re? Mit akar vele/velük tenni megint? Aggaszt :( úgy szeretem azt a vad, mogorva Testvért!

Jujj; így a végére:
Több Vishous és Rhampage jelentet! Annyira olvadoztam V-től! *-* ♥️

12 hozzászólás
perpetua P>!
J. R. Ward: A Kiválasztott

Nagyon megijedtem, mert megint belefutottam pár nem épp dicsérő értékelésbe, és féltem, hogy épp az a páros, akire már ennyit vártunk, csalódást fog okozni. Nálam ez szerencsére nem így lett.
Talán azt sajnálom kicsit, hogy a sorozat első részeivel ellentétben most már az aktuális páros nem kap ugyanakkora szerepet. A történet mozgatórugója az ő kapcsolatuk kibontakozása, de lassan már háttérbe szorulnak, hiába főszereplők. Szerettem az ő részeiket, annyira megérdemelte már Layla, hogy rátaláljon a boldogság, és Xcor is szenvedett már eleget a múltban. Bebizonyítja, hogy ő is értékes férfi és remek potenciál van benne/bennük a későbbi háború kibontakozásakor.
Szintén öröm volt látni, hogy végre ellenséges fronton is történt egy kis vérfrissítés. Az alantasok társasága már lejárt lemez, kellett valami új, valami, halálosabb, valami sokkal inkább fenyegető. Ezt végre megkaptuk.
Trez számára egy kis reménysugár csillant fel, és ilyen téren csak szurkolni tudok, hogy azt a novellát is olvashassuk valamikor magyarul.
Az előző rész számomra sokkal inkább csalódás volt, az után ez inkább egy kis felüdülés volt. Inkább a Tolvajtól tartok, mert ott még nem tudták igazán felkelteni a főszereplők az érdeklődésemet, bár kiindulva ebből a könyvből, lesznek mások, akikkel foglalkozhatok, ha ők nem is bizonyulnak elég érdekesnek.


Népszerű idézetek

eSsZ P>!

– Teljesen szétestél, és ezt nem engedhetem. Most pedig légy jó kis szociopata, és kussolj, miközben az orvosok megvizsgálnak!

139. oldal , 12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Wrath
Sli P>!

Ekkor egy alak bukkant elő mellette a semmiből, amire majdnem meghúzta a ravaszt. A hosszú, szőke-fekete tincsek azonban rögtön beazonosították az érkezőt.
– Azt akarod, hogy lelőjelek? – kérdezte Qhuinn dühösen.
Az angyal Darth Vader-hangon válaszolt:
– A fegyvereddel semmire sem mész ellenem.

579. oldal, 61. fejezet (Alexandra, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Csillagok háborúja · Darth Vader · Lassiter · Qhuinn
vishous30>!

– Nocsak, nocsak, szerelmesek vagyunk? – dörmögte Wrath.
–Hát ez elég szívás.

Cassie1204>!

– Bárcsak tudnám, mi segíthetne neked, testvérem. Ha egy biztató ölelésre van szükséged… fizethetek valakinek, hogy megtegye

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tohrment · Vishous
Azura>!

– Mi lenne, ha inkább golyóálló mellényt hoznál? – dörmögte V a bajsza alatt.
– Természetesen! Jó lesz a Point Blank Alpha Elite típusú, vagy inkább a bombarobbanáshoz való, Paraclete taktikai mellényt óhajtanak?
Úgy kérdezte ezt, mintha csak azt kellett volna eldönteniük, hogy fehér nyakkendőt és fehér frakkot szeretnének-e felvenni, vagy a szokásos szmokingot.
Imádnivaló ez a kisöreg, gondolta V mogorván.

306-307. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fritz Perlmutter · Vishous
Nikodéme >!

Lassiter általában olyan vidám volt, hogy az emberek többnyire nem tudták eldönteni, lelőjék-e, és megszabadítsanak mindenkit a szenvedéstől… vagy inkább hozzanak egy kis pattogatott kukoricát meg kólát, és nézzék a műsort.

71. oldal

krisztin1>!

– Királyom! – kiáltott fel a hűséges. – Uram! Ó, milyen csodálatos, hogy a vihar előtt hazaérkezett! Hozhatok valami innivalót?
Fritz arca olyan volt, mint egy basset hound feje: csupa ránc, de végtelen lelkesedés, mintha a kutyákhoz hasonlóan a komornyik sem érzékelte volna az időt, mert V és a király
csupán egy órára mentek el, nem öt évre.
– Mi lenne, ha inkább golyóálló mellényt hoznál? – dörmögte V a bajsza alatt.
– Természetesen! Jó lesz a Point Blank Alpha Elite típusú, vagy inkább bombarobbanáshoz való, Paraclete taktikai mellényt óhajtanak?

Kapcsolódó szócikkek: Fritz Perlmutter · Vishous
Nikodéme >!

A király mindig ésszerűen gondolkodott… kivéve, amikor nem.

121. oldal

krisztin1>!

– Ha hazudsz nekem, csak vele szúrsz ki.
– Jelenleg az igazság az egyetlen vagyonom.
– Akkor nem lehetsz valami gazdag kurafi.

Kapcsolódó szócikkek: Vishous · Xcor
eSsZ P>!

A barlang nyirkos falán a kis mélyedésben megrakott tűz fénye táncolt, a durva sziklafalon árnyékok játszottak.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gena Showalter: Éjsötét titkok
Kresley Cole: Vámpírszerető
Laurell K. Hamilton: Ragály
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc