A ​király (Fekete Tőr Testvériség 12.) 445 csillagozás

J. R. Ward: A király J. R. Ward: A király

Éljen ​a király…

Miután évszázadokig hátat fordított a trónnak, Wrath, Wrath fia végül apja nyomdokaiba lép… imádott fele segítségével. A korona azonban mázsás súlyként nehezedik a fejére. Miközben folytatódik az Alantasok Társaságával vívott könyörtelen háború, és a banditák banditája is egyre súlyosabb fenyegetést jelent, Wrath választás elé kerül, amely mindent és mindenkit veszélybe sodor.

Beth Randall azt hitte, tudja, mire vállalkozik, amikor feleségül ment az utolsó tiszta vérű vámpírhoz a Földön. Tudta, hogy nem lesz egyszerű menet. Ám amikor úgy dönt, hogy gyermeket akar, váratlanul éri Wrath reakciója… és a távolság, amely elválasztja őket.

A kérdés az, vajon az igaz szerelem győz-e… vagy a gyötrelmes örökség kerekedik felül?

„A Fekete Tőr Testvériség-sorozat rendkívül hamar függőséget okoz: buja romantika, forró szex, szívdöglesztő vámpírok, valamint soha véget nem érő dráma” – LoveVampires.com

„Alig várom a következőt!” – Angela… (tovább)

J. R. Ward: The King

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Alexandra, Pécs, 2018
550 oldal · ISBN: 9789634473442 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Alexandra, Pécs, 2018
702 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472292 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2015
684 oldal · ISBN: 9789633833957 · Fordította: Lukács Lászlóné

1 további kiadás


Enciklopédia 41

Szereplők népszerűség szerint

Zsadist · Rhage · Vishous · Wrath · Qhuinn · Lassiter · Rehvenge · Tohrment · John Matthew · Elizabeth Randall (Beth) · Dr. Jane Whitcomb · iAm · Trez · Assail · Payne · Saxton · Xcor · s'Ex · Marisol 'Sola' Morte · Layla · Selena · Evale · Fritz Perlmutter · s'Ex · Assail · Ehric · iAm · Vovo · Selena · Tohrture · Havers · Abalone · Wrath (az idősebb)


Kedvencelte 102

Most olvassa 23

Várólistára tette 139

Kívánságlistára tette 160

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
J. R. Ward: A király

Ambuláns lap

Név: Naiva
Diagnózis: Krónikus könyvfüggőség < FTT megszállottság
Anamnézis: A páciens néhány éve igen erős, a személyiségét is meghatározó függőséget érez különböző könyvek, könyvsorozatok iránt.
A tünetek már az év elején jelentkeznek, amelyek főként nyáron érik el a csúcspontot. Ezáltal a munkájára sem tud kellő figyelmet fordítani.
Elmondása szerint akad olyan éjszaka, amikor egy szokatlan külsejű, TV-sorozatfüggő angyalról álmodik.
A napokban egy bizonyos Fekete Tőr Testvériség okozta függőségből nehezen tud kilábalni, és itt a rendelőben is csak erről beszél. Ez különös. Nem találkoztam még ilyen alannyal…
Státusz: A páciens menthetetlen
Javaslat: Karantén

19 hozzászólás
DarknessAngel >!
J. R. Ward: A király

Hát… meg merem kockáztatni, hogy ez volt eddig a legeslegjobb rész. Nem emlékszem, hogy így meghatott volna az eddigiek közül bármelyik könyv is.
Wrath és Beth mindig is nagy kedvenceim maradnak, elvégre velük kezdődött minden, és az ilyet nehéz elfelejteni.
Imádtam a feszültséget minden egyes lapban, plusz az érzelmes részeket és a hihetetlenül romantikusakat.

Most már 100%-osan kijelenthetem, hogy teljesen bolondulok Assailért. Ha az előző részben csak nagyon kedveltem, akkor itt… hát, mint mondtam, bolondulok érte ♥
Azok a Marisollal együtt töltött részek a kedvenceim közé tartoznak. Alig várom, hogy még ennél is többet kapjak belőlük.

Aztán ott voltak, ó istenem köszönöm, a John Matthew részek nagy örömömre. Mindig is imádni fogom a srácot. Tetszik, hogy egyre közelebb kerülünk a titok leleplezéséhez, már alig várom az erre vonatkozó reakciókat.

iAm szintén nagyon szimpatikus volt a számomra, de most sikerült még jobban megkedvelnem. Annyira aranyosak azok a macskás jelenetek, és az a beszélgetés közte és Beth között a kórházban… nagyon imádnivaló ^^
Trezből is kaptunk jó sok részt, és a Layla-Xcor párosból is jutott egy pár, mondjuk Xcor még mindig nem került fel a „kedvellek” listára.
A róla szóló részeknél mindig kínomban nyögtem, nem tehetek róla. Viszont elismerem, hogy a végén volt egy rész, ami kifejezetten tetszett.

Sajnáltam, hogy Rehvenge és Ehlena már alig szerepelnek, főleg együtt, mivel az ő párosuk is kifejezetten kedvenc :)
Lassiter hozta a formáját, egyszerűen hihetetlen az az angyal.
Tudnám folytatni a végtelenségig, hogy mennyire imádtam a könyvet, de szerintem aki olvasta az tudja miről beszélek.
Viszont még annyit a végére, hogy a befejezés az valami fantasztikus, és szívbemarkolóan édes. Én bíztam, hogy Wrath a helyes dolgot fogja cselekedni, nem kellett csalódnom. Nagyon, nagyon imádtam!

9 hozzászólás
csillagka P>!
J. R. Ward: A király

Éljen a király, a vámpírok királya. Wrath annyira szeretlek, egy igazi hatalmas szívű vak mamut. (ahogyan Jane doki megjegyezte pár résszel ezelőtt)
Imádtam a politikai áskálódás, a testvéreket és még a banditákat is, most nem beszélek Marisol nagymamájáról, és az óhazás részekről. (tényleg Erdélyben járunk vagy csak én szeretném azt hinni?) Az egyik legösszetettebb, talán legkomolyabb rész amit eddig olvastam a sorozatból, rendesen kiteljesedett a történet, pár helyen már tényleg úgy vihogtam mint egy tinédzser.
Ward abszolút tökéleteset alkotott, minden volt benne mégsem tűnt (legalábbis nekem) túl soknak.

10 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
J. R. Ward: A király

Hú, ez már nagyon kellett. Kár, hogy évente csak egy részt kapunk az FTT-ből. Beth visszaemlékezéseiből ugrott, be, hogy tényleg csak két év telt el az első rész óta, de olyan sűrű a cselekmény, hogy többnek tűnik. Ebben a részben is nagyon sok minden történik egyszerre. Sola és Assail, Trez és Selena, iAm, a banditák bandája, plusz egy múltbeli szál Wrath szüleiről. Mégsem zavarodtam össze a sok infó miatt. Már eddig is tudtam, hogy Beth milyen bátor, de amit ebben a részben bevállal Wrathért, hát le a kalappal előtte. A szemét elitet egyre jobban utálom, örülök amikor pofára esnek. Assail annak ellenére szimpatikus, hogy átmegy őrült gyilkosba, remélem a következő részben is találkozunk vele, és Solával is. Az írónő eléggé előtérbe hozta Trezéket, most már nagyon kíváncsi vagyok rájuk is. Bár igazából, olyan szép volt a lezárás, hogy simán lehetne az utolsó rész, de remélem nem lesz. Még sokat akarok izgulni a tesvérekért.

3 hozzászólás
Milli88 P>!
J. R. Ward: A király

Hihetetlen, de még 12 rész után is tele van a sorozat izgalmakkal, fordulatokkal és egyáltalán nem érzem azt, hogy elfáradt volna.
Külön tetszett ebben a részben, hogy az oly sokat emlegetett idősebb Wrath és a kedves fele is szerepet kapott. Borzalmas, ami velük történt, de mégis szép volt, ahogy küzdöttek egymásért és az egyetlen fiukért.

Érdekes, hogy az első rész óta Beth és Wrath mennyire kiteljesedett egymás mellett. A spoiler ilyen formában való leírása, amit teljesen eltért a spoiler hihetetlen nagy csavar volt. Wrath pedig hihetetlenül jó irányba változtt a történet végére. A királyi pár tökéletes kiegészítői egymásnak.

Assail most ugyan nem kapott annyira meghatározó szerepet, mint az előző kötetben, de így is kellőképpen fel tudta kavarni az állóvizet. Nagyon várom már az idei megjelenést, hogy megtudjam mi lesz a sorsuk Solaval.

Trez és iAm! Imádlak titeket fiúk! :D Trez alkuja a királynő ítéletvégrehajtójával s'Exszel megint csak olyan csavar volt, amire álmomban sem gondoltam volna. De remélhetőleg nemsokára kiderítem a megoldást Az Árnyékokból.

kiruu>!
J. R. Ward: A király

Wrath, Beth, KW, Lassiter, Elvis, iAm… kell ennél több?
Rengetegszer olvastam már ezt a könyvet, de még mindig hatással van rám. A tégla továbbra is jár Wrathnak, de Beth olyan csodálatosan kezeli őt és mindent. Kettejük talán az első olyan könyves páros, akiket 14 éves korom óta imádok. Méltó helyet foglalnak el a szívemben.
A másik nagy felfedezettem iAm, akit a 18 éves énem választott. Úristen, annyira édes ez a pasi… végem van tőle. És már tudom, hogy miért nem olvastam még el az Árnyékok könyvét. Mert félek, hogy milyen lesz a párja.
Lassiter pedig Lassiter. Hogy Elvis, vagy angyal, nekem teljesen mindegy. Csak kérem.

12 hozzászólás
perpetua P>!
J. R. Ward: A király

Én teljesen őszintén féltem ettől a résztől. Annyi más szereplő van, akinek érdekel, hogy alakul a sorsa, nem igazán értettem, miért térünk vissza egy olyan pároshoz, akiket már jól megismertünk. De belegondolva a politikai háttér, az események alakulása miatt, nagyon is ideillő volt ez a történet.
A megszokott eseménydús könyvet kaptuk most is, egyre több szállal. Wrath és Beth volt elvileg az előtérben, de mégsem annyira, mint az Életre keltett szeretőben. Miattuk izgulhattunk a legtöbbet, de mégis mintha kicsit a háttérben is lettek volna. A királyi kötelezettségek miatt, kezdtek eltávolodni egymástól, ezt már korábban megtudhattuk, de most megnyugodtam, hogy minden visszatért a régi kerékvágásba. Amikor visszagondolok az eddigi részekre, soha nem kedvencként gondolok se Wrath-ra, se Beth-re. Most viszont eszembe juttatták, hogy ők kezdték el ezt a sorozatot, és tulajdonképpen miattuk szerettem bele. Beth mindig is példaértékű nő volt, de tudott itt is meglepetéseket okozni leleményességével, és hogy tényleg megtesz ő is mindent a szerelméért. Wrath is általában egy nagy, önfejű, makacs uralkodó, de emellett parancsoló is, aki bármint feláldozni a feléért. Még most is csak mosolygok, mert nagyon örülök, hogy ilyen jól alakult a történetük. :)
Azt hiszem itt kell megemlítenem Lassiter „nagy” jelenetét is. :D Rengeteget nevettem rajta. Azt az angyalt is csak szeretni lehet. :D Még többet és többet akarok belőle. :D
A múltbeli jelenetek nagyon tetszettek. Először kicsit össze is zavarodtam, de teljesen ideillő volt, hogy bepillantást nyerhessünk a XVII. századbeli „királyságba”.
Kicsit előtérbe került John nagy titka is. Nagyon várom, hogy mikor lepleződik már le a dolog. John se konkrétan a kedvenc „testvérem”, de mégis nagyon örülök, hogy ilyen sok részben kap nagyobb szerepet. :)
Az előző könyvben ismerkedett meg Assail és Sola. Nem gondoltam, hogy máris ilyen sokat fognak szerepelni. Tetszett már akkor is, a gondolat, hogy egy párt alkothatnak, de most vhogy mégse igazán élveztem a fejezeteiket. Illetve pontosítok. Tetszettek a részeik, de a többiekhez képest több volt, mint amennyit szerettem volna. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy miként jönnek majd össze, de elég kicsit később. :) Márcsak Sola mamája, Vovo, miatt is nagyon várom. Nem gondoltam, hogy ekkora arc. :D
Trez és Selena között is elindult már valami, és mivel azt már tudjuk, hogy az árnyékoké a következő könyv, az ő részeiket sokkal inkább ide valónak éreztem. Szerencsére Selenában is több van, mint eddig hihettük, de ezen már meg se lepődök. :) Sajnos IAm párjára még nem jöhettünk rá (ugye?), de bízom benne, hogy ezt a testvért is jobban megismerjük már, valamint Trez helyzete is megoldódik, szépen. :) Ja és ki ne hagyjam az új árnyék felbukkanását. S'Ex is azonnal belopta magát a szívembe. Jó a stílusa, jókat fogok még nevetni rajta. :D
És a számomra legjobban várt rész Layla és Xcor története. El voltam keseredve, mert sokáig szó se esett róluk ebben a könyvben. :( De aztán, meg abban a pár fejezetben, megint olyan előre lépések történtek, hogy tényleg nem is értem, miért nem ők következnek. :O Lehetetlenség kivárni. :O Most már igazán nagy durranásnak kell lennie az ő könyvüknek, mert különben csalódás lesz. :(
Huh, azt hiszem kicsit bőbeszédű voltam, de nem véletlenül ez az a sorozat, ami miatt beleszerettem az olvasásba. Nem tudom megunni ezt az azonnali vonzalmat, sőt kötődést. Minden évben, minden könyvnél rájövök, hogy imádom a Testvérek világát. Ward zseniális írónő, mert nehéz ennyi eseményt egyetlen könyvbe belesűríteni, neki mégis sikerül. A figyelmünket is mindig teljesen leköti. Szörnyű, hogy ennyit kell várni 2 könyv között, de az ilyen történetekre, teljesen egéri várni. :)

3 hozzászólás
l_moni>!
J. R. Ward: A király

De jó volt olvasni Wrath és Beth kapcsolatáról újra. A gyerekvállalás alapból nehéz döntés, hát még ha király is az ember akarom mondani a vámpír.
Szépen lett leírva.
A lelki ráhangolódás, a félelem a másik elvesztése miatt.
A megbeszélés helyett a parancsok.
A nő nyűgössége a várandóság első trimeszterében, a férfi aggodalma.
Istenem.
Annyira drukkoltam nekik.
A királynak.
Az elit lépésétől kiakadtam nagyon. Beth pedig nagyon ügyesen megoldotta.
Layla és Xcor kapcsolata egyre inkább zavar.
Marisol és Assail története viszont nagyon érdekel, remélem még fogunk róluk olvasni.

2 hozzászólás
B_Viki23 P>!
J. R. Ward: A király

Ez a rész is tetszett, ugyanúgy mint a többi. Egy percig nem untam, bár lehetett volna benne egy kicsikét több harc is. Már izgatottan várom a következő részt. :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

ƨɔɴом P>!

– Szólíthatsz lelkipásztornak… és mielőtt még Mr. Red Sox Rajongó túlságosan is felkapná a vizet, szeretném, ha mindenki tudná, törvényes pap vagyok. Alig egy óra alatt elvégeztem egy tanfolyamot az interneten, és most már felszentelt vagyok, bébi.
Rhage felemelte a kezét.
– Pásztorom, lenne egy kérdésem.
– Igen, fiam, te tényleg a pokolra jutsz.(….)

480. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter · Rhage
ƨɔɴом P>!

Valaki a tömegben szipogott. Aztán Rhage felszisszent.
– Mi van? Ez olyan gyönyörű, nem? Elmentek mind a fenébe!

487. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rhage
12 hozzászólás
kiruu>!

– Szia, szívem, megjöttem! – kiáltotta el magát.
– Hoztál virágot? – vágta rá Lassiter kiabálva.
– Neked nem.
– A francba!

626. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter · Wrath
Tyna>!

– Mikor akartad elmondani? – kérdezte Wrath vádlón.
– Mit? Hogy egy igazi seggfej vagy? Mondjuk, most?

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Randall (Beth) · Wrath
DarknessAngel >!

– (…) Várj csak, hol is tartottam… Ja, igen, és nagyon hűséges is vagy. Soha nem nézel más nőre.
Wrath felemelte a mutatóujját.
– És ez akkor is így lenne, ha látnék.

607. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Randall (Beth) · Wrath
DarknessAngel >!

– Üsd ki a csajt, haver!
– Ó, nem – rázta meg a fejét Xcor. – Arra nem lesz szükség. Ezt a nőt kedvelem.

Kapcsolódó szócikkek: Xcor
21 hozzászólás
kiruu>!

– Cukrot?
– Már így is elég édes vagyok.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: iAm · s'Ex
Csoszi>!

– Szeretném, ha tudnál valamit – súgta a fülébe.
Beth mozdulatlanná vált, ő pedig szeretett volna valami nagyon kifejezőt előhúzni tarsolyából. Valami olyasmit, ami megközelíti a mellkasát szétfeszítő érzést.
– Mit? – kérdezte Beth suttogva.
– Te vagy a mindenem.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Randall (Beth) · Wrath
Csoszi>!

Szentséges ég, ha néhány évvel korábban azt mondja neki valaki, hogy a harcos egy halántékához szegezett pisztolyon kívül bármi mást nyújt valakinek, biztosan nem hitte volna el. Az pedig, hogy izmos karjában jelenleg egy imádni való kisbabát tart, aki teljes odaadással bámulja sebhelyes arcát?
Csak ha a disznók megtanulnak repülni. Vagy befagy a pokol. Vagy Miley Cyrus magán tartja a ruháit.

293-294. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Randall (Beth) · Miley Cyrus · Zsadist
Csoszi>!

– Add a szádat! – követelte Wrath.
Beth hátrahajtotta a fejét, és a férje karjába simult.
– Akarod? Akkor vedd el!
A széles mellkasból felhangzó morgás arra emlékeztette, hogy a férje nem ember. Ő volt az utolsó tiszta vérű vámpír a földön. Ha pedig a feléről meg a szexről volt szó, képes lett volna törni – zúzni, mint egy faltörő golyó, hogy megkapja, amit akar.
De nem azon az ostoba, Miley Cyrus- féle, pózolós módon…feltéve természetesen, hogy Beth is benne van a dologban.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Randall (Beth) · Miley Cyrus · Wrath

A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gena Showalter: Éjsötét titkok
Kresley Cole: Vámpírszerető
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Nalini Singh: Angyalvér
Laurell K. Hamilton: Ragály
Anna Banks: Poszeidón