A ​király (Fekete Tőr Testvériség 12.) 310 csillagozás

J. R. Ward: A király J. R. Ward: A király

Éljen ​a király…

Miután évszázadokig hátat fordított a trónnak, Wrath, Wrath fia végül apja nyomdokaiba lép… imádott fele segítségével. A korona azonban mázsás súlyként nehezedik a fejére. Miközben folytatódik az Alantasok Társaságával vívott könyörtelen háború, és a banditák banditája is egyre súlyosabb fenyegetést jelent, Wrath választás elé kerül, amely mindent és mindenkit veszélybe sodor.

Beth Randall azt hitte, tudja, mire vállalkozik, amikor feleségül ment az utolsó tiszta vérű vámpírhoz a Földön. Tudta, hogy nem lesz egyszerű menet. Ám amikor úgy dönt, hogy gyermeket akar, váratlanul éri Wrath reakciója… és a távolság, amely elválasztja őket.

A kérdés az, vajon az igaz szerelem győz-e… vagy a gyötrelmes örökség kerekedik felül?

„A Fekete Tőr Testvériség-sorozat rendkívül hamar függőséget okoz: buja romantika, forró szex, szívdöglesztő vámpírok, valamint soha véget nem érő dráma” – LoveVampires.com

„Alig várom a következőt!” – Angela… (tovább)

Eredeti mű: J. R. Ward: The King

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2015
684 oldal · ISBN: 9789633833957 · Fordította: Lukács Lászlóné
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
684 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633833155 · Fordította: Lukács Lászlóné

Kedvencelte 83

Most olvassa 20

Várólistára tette 125

Kívánságlistára tette 222

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
ncsn87
J. R. Ward: A király

Istenem… Imádtam! <3 *.* Nem is tudtam volna jobb befejezést adni Wrath-nak és Beth-nek. Vagyis hát nincs vége, de ha az lenne, akkor méltó befejezése lenne azt hiszem a sorozatnak. De szerencsére nem maradunk FTT nélkül még egy darabig! :)
Sok kedvenc részem volt. Az egyik az esküvő, Lassiter… Elvis… :D Annyit nevettem! Ez a pasi lehengerlő! <3 Aztán amikor megtudja Wrath, hogy fia lesz vagy lánya. És persze amikor a kezében tartja, a szülés… Ez mind mind olyan megható és gyönyörűséges volt! Megkönnyeztem! *.*
Talán annyit rónék fel hibaként, amire ebben a részben jöttem megint rá, hogy egyre kevésebbszer szerepelnek a testvérek csak úgy, hétköznapi, akár vicces jelenetekben, párbeszédekben. Hiányzik az a régi csapat, a testvériség maga. Na, hiányoznak ők maguk, ez az igazság! :) Persze félreértés ne essék, mert imádtam Trezékről, iAmről, Selenáról, Laylaról, Xcor-ról, Sola-ról és Assailról (csípem a pasit *.*, állatira izgulok értük) olvasni, de jó lenne több figyelmet fordítani a FTT-re. Legalább Wrath-ékból sokat kaptunk. <3 A picitől meg elolvadtam! *.* Remélem a következőkben szerepel majd többet is. Wrath szülei meg annyira aranyosak voltak és erősek, csakúgy mint ő maga. Még szívesen olvastam volna róluk. :)
Tetszett a fordulat benne, jól kitalálta Ward. Wrath megérdemelte ezt a boldogságot. Drukkoltam neki! De egy ilyen fantasztikus nővel maga mellett, mint Beth, nem is lehetett volna másképp. :)
Egy szó, mint száz, továbbra is Ward az egyik kedvenc írónőm és továbbra is a Fekete tőr testvériség a kedvenc fantasy sorozatom! <3 Olvassátok, mert megéri!!!! ;)
Csak kár, hogy megint egy évet kell várni a folytatásra… Pedig Selenáék nagyon befűtöttek. :D És mondjuk úgy, s'Ex, a csődör is felkeltette az érdeklődésemet… :D

40 hozzászólás
>!
DarknessAngel 
J. R. Ward: A király

Hát… meg merem kockáztatni, hogy ez volt eddig a legeslegjobb rész. Nem emlékszem, hogy így meghatott volna az eddigiek közül bármelyik könyv is.
Wrath és Beth mindig is nagy kedvenceim maradnak, elvégre velük kezdődött minden, és az ilyet nehéz elfelejteni.
Imádtam a feszültséget minden egyes lapban, plusz az érzelmes részeket és a hihetetlenül romantikusakat.

Most már 100%-osan kijelenthetem, hogy teljesen bolondulok Assailért. Ha az előző részben csak nagyon kedveltem, akkor itt… hát, mint mondtam, bolondulok érte ♥
Azok a Marisollal együtt töltött részek a kedvenceim közé tartoznak. Alig várom, hogy még ennél is többet kapjak belőlük.

Aztán ott voltak, ó istenem köszönöm, a John Matthew részek nagy örömömre. Mindig is imádni fogom a srácot. Tetszik, hogy egyre közelebb kerülünk a titok leleplezéséhez, már alig várom az erre vonatkozó reakciókat.

iAm szintén nagyon szimpatikus volt a számomra, de most sikerült még jobban megkedvelnem. Annyira aranyosak azok a macskás jelenetek, és az a beszélgetés közte és Beth között a kórházban… nagyon imádnivaló ^^
Trezből is kaptunk jó sok részt, és a Layla-Xcor párosból is jutott egy pár, mondjuk Xcor még mindig nem került fel a „kedvellek” listára.
A róla szóló részeknél mindig kínomban nyögtem, nem tehetek róla. Viszont elismerem, hogy a végén volt egy rész, ami kifejezetten tetszett.

Sajnáltam, hogy Rehvenge és Ehlena már alig szerepelnek, főleg együtt, mivel az ő párosuk is kifejezetten kedvenc :)
Lassiter hozta a formáját, egyszerűen hihetetlen az az angyal.
Tudnám folytatni a végtelenségig, hogy mennyire imádtam a könyvet, de szerintem aki olvasta az tudja miről beszélek.
Viszont még annyit a végére, hogy a befejezés az valami fantasztikus, és szívbemarkolóan édes. Én bíztam, hogy Wrath a helyes dolgot fogja cselekedni, nem kellett csalódnom. Nagyon, nagyon imádtam!

8 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
J. R. Ward: A király

Hú, ez már nagyon kellett. Kár, hogy évente csak egy részt kapunk az FTT-ből. Beth visszaemlékezéseiből ugrott, be, hogy tényleg csak két év telt el az első rész óta, de olyan sűrű a cselekmény, hogy többnek tűnik. Ebben a részben is nagyon sok minden történik egyszerre. Sola és Assail, Trez és Selena, iAm, a banditák bandája, plusz egy múltbeli szál Wrath szüleiről. Mégsem zavarodtam össze a sok infó miatt. Már eddig is tudtam, hogy Beth milyen bátor, de amit ebben a részben bevállal Wrathért, hát le a kalappal előtte. A szemét elitet egyre jobban utálom, örülök amikor pofára esnek. Assail annak ellenére szimpatikus, hogy átmegy őrült gyilkosba, remélem a következő részben is találkozunk vele, és Solával is. Az írónő eléggé előtérbe hozta Trezéket, most már nagyon kíváncsi vagyok rájuk is. Bár igazából, olyan szép volt a lezárás, hogy simán lehetne az utolsó rész, de remélem nem lesz. Még sokat akarok izgulni a tesvérekért.

3 hozzászólás
>!
csillagka P
J. R. Ward: A király

Éljen a király, a vámpírok királya. Wrath annyira szeretlek, egy igazi hatalmas szívű vak mamut. (ahogyan Jane doki megjegyezte pár résszel ezelőtt)
Imádtam a politikai áskálódás, a testvéreket és még a banditákat is, most nem beszélek Marisol nagymamájáról, és az óhazás részekről. (tényleg Erdélyben járunk vagy csak én szeretném azt hinni?) Az egyik legösszetettebb, talán legkomolyabb rész amit eddig olvastam a sorozatból, rendesen kiteljesedett a történet, pár helyen már tényleg úgy vihogtam mint egy tinédzser.
Ward abszolút tökéleteset alkotott, minden volt benne mégsem tűnt (legalábbis nekem) túl soknak.

4 hozzászólás
>!
perpetua P
J. R. Ward: A király

Én teljesen őszintén féltem ettől a résztől. Annyi más szereplő van, akinek érdekel, hogy alakul a sorsa, nem igazán értettem, miért térünk vissza egy olyan pároshoz, akiket már jól megismertünk. De belegondolva a politikai háttér, az események alakulása miatt, nagyon is ideillő volt ez a történet.
A megszokott eseménydús könyvet kaptuk most is, egyre több szállal. Wrath és Beth volt elvileg az előtérben, de mégsem annyira, mint az Életre keltett szeretőben. Miattuk izgulhattunk a legtöbbet, de mégis mintha kicsit a háttérben is lettek volna. A királyi kötelezettségek miatt, kezdtek eltávolodni egymástól, ezt már korábban megtudhattuk, de most megnyugodtam, hogy minden visszatért a régi kerékvágásba. Amikor visszagondolok az eddigi részekre, soha nem kedvencként gondolok se Wrath-ra, se Beth-re. Most viszont eszembe juttatták, hogy ők kezdték el ezt a sorozatot, és tulajdonképpen miattuk szerettem bele. Beth mindig is példaértékű nő volt, de tudott itt is meglepetéseket okozni leleményességével, és hogy tényleg megtesz ő is mindent a szerelméért. Wrath is általában egy nagy, önfejű, makacs uralkodó, de emellett parancsoló is, aki bármint feláldozni a feléért. Még most is csak mosolygok, mert nagyon örülök, hogy ilyen jól alakult a történetük. :)
Azt hiszem itt kell megemlítenem Lassiter „nagy” jelenetét is. :D Rengeteget nevettem rajta. Azt az angyalt is csak szeretni lehet. :D Még többet és többet akarok belőle. :D
A múltbeli jelenetek nagyon tetszettek. Először kicsit össze is zavarodtam, de teljesen ideillő volt, hogy bepillantást nyerhessünk a XVII. századbeli „királyságba”.
Kicsit előtérbe került John nagy titka is. Nagyon várom, hogy mikor lepleződik már le a dolog. John se konkrétan a kedvenc „testvérem”, de mégis nagyon örülök, hogy ilyen sok részben kap nagyobb szerepet. :)
Az előző könyvben ismerkedett meg Assail és Sola. Nem gondoltam, hogy máris ilyen sokat fognak szerepelni. Tetszett már akkor is, a gondolat, hogy egy párt alkothatnak, de most vhogy mégse igazán élveztem a fejezeteiket. Illetve pontosítok. Tetszettek a részeik, de a többiekhez képest több volt, mint amennyit szerettem volna. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy miként jönnek majd össze, de elég kicsit később. :) Márcsak Sola mamája, Vovo, miatt is nagyon várom. Nem gondoltam, hogy ekkora arc. :D
Trez és Selena között is elindult már valami, és mivel azt már tudjuk, hogy az árnyékoké a következő könyv, az ő részeiket sokkal inkább ide valónak éreztem. Szerencsére Selenában is több van, mint eddig hihettük, de ezen már meg se lepődök. :) Sajnos IAm párjára még nem jöhettünk rá (ugye?), de bízom benne, hogy ezt a testvért is jobban megismerjük már, valamint Trez helyzete is megoldódik, szépen. :) Ja és ki ne hagyjam az új árnyék felbukkanását. S'Ex is azonnal belopta magát a szívembe. Jó a stílusa, jókat fogok még nevetni rajta. :D
És a számomra legjobban várt rész Layla és Xcor története. El voltam keseredve, mert sokáig szó se esett róluk ebben a könyvben. :( De aztán, meg abban a pár fejezetben, megint olyan előre lépések történtek, hogy tényleg nem is értem, miért nem ők következnek. :O Lehetetlenség kivárni. :O Most már igazán nagy durranásnak kell lennie az ő könyvüknek, mert különben csalódás lesz. :(
Huh, azt hiszem kicsit bőbeszédű voltam, de nem véletlenül ez az a sorozat, ami miatt beleszerettem az olvasásba. Nem tudom megunni ezt az azonnali vonzalmat, sőt kötődést. Minden évben, minden könyvnél rájövök, hogy imádom a Testvérek világát. Ward zseniális írónő, mert nehéz ennyi eseményt egyetlen könyvbe belesűríteni, neki mégis sikerül. A figyelmünket is mindig teljesen leköti. Szörnyű, hogy ennyit kell várni 2 könyv között, de az ilyen történetekre, teljesen egéri várni. :)

3 hozzászólás
>!
kiruu P
J. R. Ward: A király

Persze, Éljen a király!, de azért valaki néha hozzávághatott volna egy téglát (a súlycsoportjához méltóan).
Azt hiszem, hogy amikor könnyezel a boldogságól, akkor totálisan beleszerettél a könyvbe. Ward néni a világ legjobbja. Eszméletlen miket tud írni.
Wrath és Beth mindig is a kedvenceim voltak, egyik kötet sem tudta túlszárnyalni az Éjsötét szeretőt. Mostanáig. Be se fejeztem, de már gondolkoztam, hogy mikor olvassam újra. Istenem KW… egyszerűen nem tudom szavakba önteni, amit most érzek.
Jó sok szálon futott ez a könyv. Anha érdekelt volna és jó sok kérdés megválaszolatlanul maradt számomra. Hihetetlen, de Xcor iránt ébredt bennem valami furcsa érzés. Egy nőért érdemes megváltozni és kockáztatni. Talán, 2 könyv múlva beszélhetünk a tiszteletemről… Assail és Sola része dragikus, és nem akartam, hogy így érjen véget. Ahogy Assail érzelmeiről olvastam, olyan mély és gyönyörű szerelmet éreztem. Selena és Trez megérdemli a boldogságot, és kíváncsi is vagyok rájuk, de bevallom, az új kedvencem iAm, sokkal jobban érdekelt. Hihetetlen, hogy mennyire megkedveltem. V a másik, aki bekerült a topba.
Jaj, hát megunhatatlan ez az egész.

11 hozzászólás
>!
l_moni
J. R. Ward: A király

De jó volt olvasni Wrath és Beth kapcsolatáról újra. A gyerekvállalás alapból nehéz döntés, hát még ha király is az ember akarom mondani a vámpír.
Szépen lett leírva.
A lelki ráhangolódás, a félelem a másik elvesztése miatt.
A megbeszélés helyett a parancsok.
A nő nyűgössége a várandóság első trimeszterében, a férfi aggodalma.
Istenem.
Annyira drukkoltam nekik.
A királynak.
Az elit lépésétől kiakadtam nagyon. Beth pedig nagyon ügyesen megoldotta.
Layla és Xcor kapcsolata egyre inkább zavar.
Marisol és Assail története viszont nagyon érdekel, remélem még fogunk róluk olvasni.

2 hozzászólás
>!
BinderViki23
J. R. Ward: A király

Ez a rész is tetszett, ugyanúgy mint a többi. Egy percig nem untam, bár lehetett volna benne egy kicsikét több harc is. Már izgatottan várom a következő részt. :)

1 hozzászólás
>!
Ms_thebetty P
J. R. Ward: A király

Édes Istenem! Na neeeeem! Jajj! Ezmivoltez?

Ezt az egészet nem tudom hova tenni. Ez a könyv tipikus este annak, mikor 680 oldalból 400-on nem történik semmi. Értsd: SEMMI! Mindenki csak agyal jelentéktelen dolgokon, és az írónő feleleveníti az előző 11 kötetben megesett dolgokat. Beth az egyetlen, aki értelmesen használta a fejét ebben a részben ;)
Amúgy ha már Black Dagger Brotherhood…. Hol a bánatos picskuban van a Testvériség?? És miért csak annyit csinálnak, hogy felügyelik a biliárdszoba felújításán dolgozókat?? Ward asszonyság nagyon-nagyon eltávolodott a kezdeti témától. Mintha az alantasok egy varázsütésre eltűntek volna. Oké, hogy vannak más gondok, de már kötetekkel ezelőtt nagyon lezáratlanul vágta el az alantas szálat.
Meg a másik: ennek a vége nagyon össze lett csappantva, gyerekek. Hülye legyek, ha értem ezt.

Hogy jót is mondjak:
Well, hello Mr Assail! *wink, wink* ;)) Odáig vagyok a pasasért meg vissza! Bár nem értem hogy kapcsolódik a történetbe. Az ő sztorija olyan, mintha egy teljesen más könyvből lenne ide ollózva. Ettől függetlenül imádom-szeretem ;)) ♥
És bevallom Trez is szimpatikus. :)
Örülök Beth-nek és Wrath-nak is. spoiler
iAm az, akivel nem tudok mit kezdeni még.
Xcor meg hát, már bocsánat, de totál gagyi :'D

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Csoszi P

– A karodban tartod? – kérdezte Wrath.
Z egy ideig nem felelt.
– Majd fogom, feltéve, hogy ezt a masnit meg tudom kötni… Várj már, te kicsi lány! Na jól van, készen is vagyunk. Rózsaszínű ruhában van, amelyet Cormia varrt neki saját kezűleg. Gyűlölöm a rózsaszínt, rajta viszont szeretem… De ezt ne mondd el senkinek.
Wrath ökölbe szorította a kezét.
– Milyen érzés?
– Hogy nem utálom a rózsaszínt? Kibasz… izé… totálisan férfiatlan.

289-290. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wrath · Zsadist
>!
Csoszi P

– Szólíthatsz lelkipásztornak… és mielőtt még Mr. Red Sox Rajongó túlságosan is felkapná a vizet, szeretném, ha mindenki tudná, törvényes pap vagyok. Alig egy óra alatt elvégeztem egy tanfolyamot az interneten, és most már felszentelt vagyok, bébi.
Rhage felemelte a kezét.
– Pásztorom, lenne egy kérdésem.
– Igen, fiam, te tényleg a pokolra jutsz.(….)

480. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter · Rhage
>!
ƨɔɴом

Valaki a tömegben szipogott. Aztán Rhage felszisszent.
– Mi van? Ez olyan gyönyörű, nem? Elmentek mind a fenébe!

487. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rhage
12 hozzászólás
>!
kiruu P

– Szia, szívem, megjöttem! – kiáltotta el magát.
– Hoztál virágot? – vágta rá Lassiter kiabálva.
– Neked nem.
– A francba!

626. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter · Wrath
>!
Tyna

– Mikor akartad elmondani? – kérdezte Wrath vádlón.
– Mit? Hogy egy igazi seggfej vagy? Mondjuk, most?

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth · Wrath
>!
DarknessAngel

– (…) Várj csak, hol is tartottam… Ja, igen, és nagyon hűséges is vagy. Soha nem nézel más nőre.
Wrath felemelte a mutatóujját.
– És ez akkor is így lenne, ha látnék.

607. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth · Wrath
>!
kiruu P

– Cukrot?
– Már így is elég édes vagyok.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: iAm · s'Ex
>!
DarknessAngel

– Üsd ki a csajt, haver!
– Ó, nem – rázta meg a fejét Xcor. – Arra nem lesz szükség. Ezt a nőt kedvelem.

Kapcsolódó szócikkek: Xcor
21 hozzászólás
>!
Csoszi P

– Szeretném, ha tudnál valamit – súgta a fülébe.
Beth mozdulatlanná vált, ő pedig szeretett volna valami nagyon kifejezőt előhúzni tarsolyából. Valami olyasmit, ami megközelíti a mellkasát szétfeszítő érzést.
– Mit? – kérdezte Beth suttogva.
– Te vagy a mindenem.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth · Wrath
>!
Csoszi P

– Add a szádat! – követelte Wrath.
Beth hátrahajtotta a fejét, és a férje karjába simult.
– Akarod? Akkor vedd el!
A széles mellkasból felhangzó morgás arra emlékeztette, hogy a férje nem ember. Ő volt az utolsó tiszta vérű vámpír a földön. Ha pedig a feléről meg a szexről volt szó, képes lett volna törni – zúzni, mint egy faltörő golyó, hogy megkapja, amit akar.
De nem azon az ostoba, Miley Cyrus- féle, pózolós módon…feltéve természetesen, hogy Beth is benne van a dologban.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth · Miley Cyrus · Wrath

A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Enciklopédia 38

Szereplők népszerűség szerint

Zsadist · Rhage · Vishous · Wrath · Rehvenge · Qhuinn · Lassiter · Tohrment · John Matthew · Beth · Dr. Jane Whitcomb · Trez · iAm · Payne · Assail · s'Ex · Saxton · Layla · Xcor · Selena · Assail · Fritz Perlmutter · iAm · Marisol 'Sola' Morte · Ehric · Evale · s'Ex · Selena · Havers · Tohrture · Vovo · Wrath (az idősebb)


Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A végső áldozat
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Karen Chance: Árnyak vonzásában
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
Jeaniene Frost: Síri csendben
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása