The ​War of the Ring (The History of Middle-earth 8.) 2 csillagozás

J. R. R. Tolkien: The War of the Ring

The War of the Ring takes up the story of The Lord of the Rings with the Battle of the Hornburg and the drowning of Isengard by the Ents, continues with the journey of Frodo, Sam and Gollum to the Pass of Cirith Ungol, describes the war in Gondor, and ends with the parley between Gandalf and the ambassador of the Dark Lord before the Black Gate of Mordor. Unforeseen developments that would become central to the narrative are seen at the moment of their emergence: the palantír bursting into fragments on the stairs of Orthanc, its nature as unknown to the author as to those who saw it fall, or the entry of Faramir into the story ('I am sure I did not invent him, I did not even want him, but there he came walking through the woods of Ithilien').

The book is illustrated with the plans and drawings of the changing conception of Orthanc, Dunharrow, Minas Tirith and the tunnels of Shelob's Lair.

Eredeti megjelenés éve: 1990

Tartalomjegyzék

>!
HarperCollins, London, 2002
476 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780261102231

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

NannyOgg P>!
J. R. R. Tolkien: The War of the Ring

Egyrészt fáradok – bár az utóbbi kötetek nyelvi szempontból sokkal könnyebben fogyaszthatóak, mint az alliteráló hősköltemények voltak a sorozat elején, ennyi infót hazudnék, ha azt mondanám, hogy fel tudok dolgozni. Másrészt itt nem voltak olyan hatalmas rádöbbenések, mint az előző két kötetben, inkább amolyan „Vasudvardnak legyen négy tornya! Nem is, legyen hat, és őőőő…na jó, majd visszatérek még erre pár hónap múlva.” jellegű infómorzsákkal van tele, de olyan szinten, mint egy két éve nem takarított kenyérpirító alsó tálcája.
Most megpróbálom elfogyasztani a fennmaradó négy kötetet az év fennmaradó három hetében jesszus…, aztán kicsit örülni fogok, hogy egy ideig nem olvasok Tolkien – Behind the Scenes dolgokat. Ismeritek azt, amikor úgy 13-15 éves korotok körül, amikor a fiúk és lányok között a legnagyobb a szakadék érettség szempontjából, néhány fiú haverotok azzal áll elő félkomolyan, hogy a nőgyógyászoknak mekkora király lehet*? Na, most úgy érzem magam, mint az a képzeletbeli fiú, akit egy ilyen kijelentése után bedobnak az SZTK-ba egy hónapra gyakornoknak a nőgyógyász mellé. Túl sok infótól kicsit megcsömörlik az ember (de legalább ez a sorozat nem okoz lelki traumát).

*És nem értik meg, miért hülyézed le őket, neked meg nincs szíved rávilágítani, hogy az ember általában miért megy orvoshoz.

>!
HarperCollins, London, 2002
476 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780261102231
4 hozzászólás
KatieV I>!
J. R. R. Tolkien: The War of the Ring

Egyre jobban szeretem ezt a sorozatot. Tulajdonképpen afféle módszertani könyvként is egész használható, avagy hogyan írjanak regényt a maximalista, megszállott nyelvészek :D

CorneliaS P>!
J. R. R. Tolkien: The War of the Ring

Kóricáltam a könyvtárban valami angol nyelvű után kutatva, rápillogtam a fülszövegre, gondoltam hátha. Nem árt ha alaposabban megismerem a mester munkásságát. Aztán ott ragadtam a könyvtár padlóján, és elolvastam azt az egész fejezetet a kedvenc szereplőmről. És egy helyen nagyon igazolva éreztem magam. ( Majd ha megjelenik itthon is, megtudjátok.)
Igazán élveztem hogy beleláthattam ennek a csodának a megszületésébe, csiszolódásába.
Tolkien annyira gyönyörűen ír, oly szépen használja a szavakat.


A sorozat következő kötete

The History of Middle-earth sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
William Morris: The Water of the Wondrous Isles
Roshani Chokshi: A Crown of Wishes
Alex Lidell: Mistake of Magic
Kylie Quillinan: Fey
Sara C. Roethle: The Melted Sea
Catherynne M. Valente: The Folded World
Breeana Shields: Poison's Kiss
Jay Kristoff: Stormdancer
Danielle L. Jensen: Stolen Songbird