Evolúció (Pókember: A Másik 2.) 28 csillagozás

J. Michael Straczynski: Pókember: A Másik – Evolúció

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Pókember meghal… és csak a Pók marad. Az Új Angyalok és Peter családja átélik Peter elvesztésének minden kínját, de lezajlik az evolúció – és Pókember visszatér. De már nem ugyanaz, mint addig. Ezúttal könyörtelenül küzd meg Morlunnal, és el is pusztítja őt – mindezt a pók irányítása alatt, miközben Tony Stark elkészíti számára az új Vaspók-jelmezt.

>!
Kingpin, 2010
136 oldal · ISBN: 9789638826466 · Fordította: Harza Tamás · Illusztrálta: Mike Wieringo, Pat Lee, Mike Deodato

Kapcsolódó zóna

!

Marvel

646 tag · 784 karc · Utolsó karc: 2020. július 5., 14:29 · Bővebben


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Pókember (Peter Parker) · Stephen Strange (Doktor Strange)


Kedvencelte 2

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
EmeseGx
J. Michael Straczynski: Pókember: A Másik – Evolúció

Ez is nagyon jó volt, mint az első, de én kicsit többre számítottam. Rövid történet, még egyben a kettő is, de van mondanivalója. Ha nem is olyan nagy okosságot tanít, de teljesen igaz, amire az egész épül: Peternek vannak olyan képességei, amiket egy gyerek nem fedezett fel – nem akart felfedezni –, felnőttként meg már elfogadta, hogy hol vannak a korlátai, és nem is gondolta, hogy lehetne ennél több.
Morlun nagyon jó gonosz, csodálom, hogy még nincs filmben, érdekes lenne, mert ő Pókember egyik legveszélyesebb ellensége.
A rajzok itt is változóak, van ami jó, van ami nem annyira. Az többször is feltűnt, hogy MJ-nek néha van frufruja, néha nincs :D

>!
Dominik_Blasir
J. Michael Straczynski: Pókember: A Másik – Evolúció

Érdekes folytatás az első kötet után: bár ez az egész új-Pókember történetszál engem annyira nem kötött le, és igazából innen kezdődne igazán érdekes lenni, azért korrektnek éreztem ezt a hat részt is. A Nagy Esemény utóhatásait ügyesen mutatta be Straczynski, a furcsa álom-jelenetek különösen jók voltak. Ráadásul ezúttal összefüggőbbnek is éreztem a részeket, mint az első kötetben.
Úgyhogy Pókember iránt érdeklődőknek nagyon ajánlott A Másik.

>!
Razor SMP
J. Michael Straczynski: Pókember: A Másik – Evolúció

Az előző kötet drámai zárása után úgy tűnik, itt a vég, Pókember a halálán van. Persze aki járatos a képregényekben, az tudja, hogy nem eszik olyan forrón a kását. (Az én esetemben mondjuk a wikipédia volt a spoilerező, még évekkel ezelőtt. :)) A történet ennek tükrében kellően fordulatos, bár maradtak nyitott szálak, mind ezen kötet, mind az egész történet tükrében. (Ezek egy részének megválaszolása szerencsére már folyamatban van a kéthavi A hihetetlen Pókember lapjain.)
A rajzoknál viszont erősen szemet szúrt a három alkotó, az előző kötetben ez nem tűnt ennyire szembeötlőnek, de összességében a kötet élvezeti értékéből nem von le.
Az egyetlen bánatom, hogy Peter ezen jó korszakának igen hamar véget vetett az átkozott Polgárháború és a One More Day…

1 hozzászólás
>!
Nelli0805
J. Michael Straczynski: Pókember: A Másik – Evolúció

Ez a kötet jobb volt, mint az előző, fenn tudta tartani a feszültséget, nem volt olyan érzésem, hogy spoiler. Kíváncsi vagyok, merre fog tovább haladni a történet.
A rajzokról ugyanaz a véleményem, mint az előző kötetnél, az emberábrázolás nem jó… sokszor olyan fura a fejük, a jelenethez nem odaillő képet vágnak stb.

>!
pelikanbence
J. Michael Straczynski: Pókember: A Másik – Evolúció

Még 2012-ben vettem meg Magamnak Névnapomra ajándékba ! :) Egy igazán kellemes folytatás a visszatérő Pókemberrel, aki visszavág Morlunnak és felölti a vaspókruhát. Kedvencem ez a képregény ! :)

>!
Csokky
J. Michael Straczynski: Pókember: A Másik – Evolúció

Érdekes folytatása volt az előző kötetnek, benne néhány hullámvasútszerű fordulattal. Mindenesetre az egyik legjobb Pókember történet, amit eddig olvastam.

>!
Lilith
J. Michael Straczynski: Pókember: A Másik – Evolúció

Szép? – Egy-két képkocka igen, de alapjaiban nem tetszett.. Rondák az arcok, és furi, hogy minden fejezetet más rajzolt… De a pók és a pók-pókember az tetszett :)
Jó a sztori? – Jó a sztori, és követhető, de izgalmasnak nem nevezném. És nagyon érezni, hogy ennek lenne folytatása, így kiragadva a füzetekből nem az igazi…

2 hozzászólás
>!
FélszipókásŐsmoly
J. Michael Straczynski: Pókember: A Másik – Evolúció

Straczynski szövi tovább a pókos totemmitológiát, s a változások már testileg is mutatkoznak Peteren. Új képességek ébrednek, de az olvasó vele együtt azt kérdezheti: Vajon merre tart ez az átalakulás? Jó vagy rossz irányban zajlik az evolúció? Nem annyira megdöbbentő válaszokkal szolgál az író, de kellően elmélyülhetünk a főhős lelkivilágában. Jó jellemrajzot kínál arról, hogy miként küzd meg a valósággá váló félelmeivel, hogyan igyekszik kétségbeesetten/viccesen gyógyírt találni a nagy koponyáknál (Strange, F4, Stark), illetve hogyan érinti a szeretteit e változás.

Ahogy az előző kötetnél is írtam, hatalmas csalódás a rajzok hullámzó minősége: némelyik csodálatos, némelyikről meg hihetetlen, hogy valaki jóvá hagyta kiadásra…


Népszerű idézetek

>!
Razor SMP

Pókember: Olyan gyakran járok már ide, hogy lehetnék a betege is, Doki.
Doktor Strange: Nem hinném, hogy a „Legfőbb Varázslóhoz” jó lenne a tb-kártya.
Pókember: Na és mit mond a varázsgömbje? „Próbálja újra”?
Doktor Strange: Heh. Úgy örülök, hogy még mindig életben vagy, és továbbra is élvezhetem a humorosnak szánt beszólásaidat.
Pókember: Fú, ez a legszebb sértés, amit valaha hallottam!

104. oldal, Tizenegyedik rész: A végzet gyermeke

>!
Razor SMP

– Nézze, Mr. Gyilokgyerek…
– Gyilokember.
– Ja, persze. Ez a szín nem illik önhöz. Talán egy szép hímzéssel…
– Én egy éjféli gyilkos vagyok. Valami fényes kell. Testhezálló nadrág. Nejlondzseki. Esetleg selyem.
– Nejlon. Persze. Selyem. Ugye tudja, hogy a diszkókorszak véget ért a 70-es évek közepén? Pont az ilyen ruhák nyírták ki.

118. oldal, Tizenkettedik rész: Post Mortem


Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 2.
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Gerry Conway – Paul Jenkins – J. M. DeMatteis – Stan Lee – Tom DeFalco – Tony Isabella: A hihetetlen Pókember – Gwen Stacy halála
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
Todd McFarlane: Spawn: Kezdetek 1.
Ed Brubaker: Amerika Kapitány – A Tél Katonája
Peter J. Tomasi: Batman és Robin 1. – Született gyilkos
Brian Michael Bendis: Mutánsvilág – Angyalok és Mutánsok
Geoff Johns: Zöld Lámpás – Titkos eredet