Az ​új Bosszú Angyalai? (A hihetetlen Pókember) 24 csillagozás

J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Az új Bosszú Angyalai? J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Az új Bosszú Angyalai?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Hidra nevű terrorszervezet megsemmisítő csapást készül mérni Amerikára. Mialatt rászabadítják az új Bosszú Angyalaira Sólyomszem, Thor, Amerika Kapitány és Vasember genetikai mását, titokban vegyi és nukleáris fegyvereket csempésznek be New Yorkba.
Pókember a Stark-toronyba költözik családjával, és rájön, hogy a Hidra támadásai mögött valami sokkal komolyabb dolog van készülőben.
Míg Mary Jane egy lesifotóssal bajlódik, Peter – nem törődve a következményekkel – megpróbálja megakadályozni a végzetes rakétakilövést…

>!
Kingpin, Budapest, 2009
136 oldal · ISBN: 9789638826435 · Fordította: Harza Tamás, Benes Attila · Illusztrálta: Mike Deodato, Joe Pimentel, Tom Palmer
>!
Kingpin, Budapest, 2009
136 oldal · ISBN: 9789638826435 · Fordította: Harza Tamás, Benes Attila · Illusztrálta: Mike Deodato, Joe Pimentel, Tom Palmer

Kapcsolódó zóna

!

Marvel

646 tag · 784 karc · Utolsó karc: 2020. július 5., 14:29 · Bővebben


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Pókember (Peter Parker)


Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Kilgores
J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Az új Bosszú Angyalai?

Ez kötet pontosan bemutatja azt, amit nagyon szerettem a korszak Marvel univerzumában: az egységes, átjárható univerzumot. Ez a Pókember kötet kis túlzással ugyanis simán mehetne ÚBA címzéssel is, csak éppen ebben a részben Peter kerül jobban előtérbe. (Ez valahogy azóta kissé kikopott a Marvel univerzumból, a DC-nél a Rebirth óta vannak próbálkozások, de nem ilyen szinten.)

A történet nagyon jól megtartja az egyensúlyt a szuperhős és a magánélet között, mindkettőből tartalmas, szinte megegyező mértékben kapunk. E melett viszont a kötet klasszikusan egy mozaik darabnak is nevezhető, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy ez jó avagy sem, én nagyon élveztem. Nem csak azt, hogy ennyire szervesen beépül Bendis sorozatába is, hanem, hogy a vége felé nagyon erőteljesen felvezeti már a következő „önálló” kalandot is.

>!
EmeseGx 
J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Az új Bosszú Angyalai?

Nagyon tetszett, izgalmas volt. Pókember a Bosszú angyalainak tagja, és szépen lassan bele is szokik a csapatjátékba. Nagyon jó rajzok vannak benne, jó ellenségek, jól felvezeti a Másik: Morlun visszatér-t. Peter egy nagyon okos, erős fiú, és nem is ő lenne, ha nem a leglehetetlenebb helyzetekben venné elő a csodálatos humorérzékét, én többször is hangosan felnevettem rajta :) Szóval összességében nagyon jó volt.

8 hozzászólás
>!
Razor SMP
J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Az új Bosszú Angyalai?

Jó kis történet volt ez. A teljes Pók-család beköltözése a Stark-toronyba rengeteg lehetőséget tartogatott magában, amit aztán az író szépen ki is használt. Nem csak Pókember sziporkázott, hanem a többiek is okoztak humoros szituációkat.
A Hidra, mint ellenfél, képregényes formájában még ismeretlen volt, de jó volt látni, hogy megfelelő kezek közt ők sem szimpla bokszzsákok.

7 hozzászólás
>!
Csokky
J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Az új Bosszú Angyalai?

Egy jól felépített történet, amiben megfelelő arányban van az akció, humor és érzelmek. Hozza a szokásos Pókember-életérzést… És előrevetíti, hogy valami furcsa dolog fog nemsoká Peterrel történni.

>!
Hamlet
J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Az új Bosszú Angyalai?

Gyógyíthatatlan Babylon 5-rajongó vagy? 92-ben olvastál utoljára Pókembert? Akkor azonnal futás a legközelebbi könyvesboltba, mert a Kingpin Kiadó elhozta neked az utóbbi évek egyik legjobb Pókember-sztoriját a Babylon 5 atyja, J. Michael Straczynski tollából!

De miben is rejlik Straczynski zsenialitása?

Az egyik fő erőssége a karakterábrázolás, főleg az, ahogy esendő emberként képes bemutatni a legnagyobb hősöket. Nála a szuperembereknek ugyanúgy vannak sötét titkaik, megromlott párkapcsolataik, vagy peches napjaik, mint a közönséges halandóknak. Straczynski ráadásul bármikor képes szembemenni a kőbe vésett Pókember-kánonnal, és egy jó sztori érdekében radikális változtatásokat bedobni. A Kingpin-kötet nyitó epizódjában például lerombolja May néni otthonát, Peter szülőházát, majd miután nagynénistül-feleségestül beköltözteti a csóró Pókembert a Bosszú Angyalainak főhadiszállására (ez már ugye alapból szül egy csomó konfliktust), összehozza az örökké Ben bácsit gyászoló öreglányt a Stark-rezidencia inasával, Jarvissal! Ugyanakkor a komor hangulat és a komoly érzelmek bemutatása mellett bármikor képes viccet csinálni az egész szuperhőslétből, és brilliáns párbeszédekkel megtűzdelt sitcom-jelenetekben porig alázni olyan popkulturális ikonokat, mint Rozsomák.

http://konyves.blog.hu/2009/11/27/pok_csajok_satobbi


Népszerű idézetek

>!
Rodwin

Jóképű vagyok, karizmatikus, csípős humorú és bitang elegánsan öltözködöm.

92. oldal

5 hozzászólás
>!
Razor SMP

Pókember: Na jó, gőzöm sincs, miről van szó, vagy mi a frász folyik itt… De cseppet sem tetszik. Tőzsdekrach? Üzletbezárások? Fosztogatások? Lőszer? Élelmiszeradagok? …Na ne… …Visszatér az ABBA, vagy mi?…

82. oldal, 4. rész: Mozgó célpontok

Kapcsolódó szócikkek: Pókember (Peter Parker)
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 2.
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
Todd McFarlane: Spawn: Kezdetek 1.
Ed Brubaker: Amerika Kapitány – A Tél Katonája
Peter J. Tomasi: Batman és Robin 1. – Született gyilkos
Brian Michael Bendis: Mutánsvilág – Angyalok és Mutánsok
Geoff Johns: Zöld Lámpás – Titkos eredet
Mark Millar: Marvel Könyvek: Pókember – Végső harc