Mindörökké (Sempre 1.) 224 csillagozás

J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Mindörökké tart majd, vagy pedig belepusztulnak?

Haven Antonelli és Carmine DeMarco igencsak eltérő körülmények között nevelkedett. Haven második generációs rabszolgaként elszigetelten élt a sivatag kellős közepén. Napjai kemény munkával teltek szörnyű bántalmazások között. Carmine gazdag maffiózó családba született, életét kiváltságok és kicsapongások határozták meg. Egy sorsfordulat mégis egymás közelébe sodorta őket. Titkok és hazugságok hálójában kell rájönniük, hogy noha látszólag különböznek, mégis több közös vonásuk van, mint bárki is hinné. A kaotikus, pénz és hatalom uralta világból Haven és Carmine is szabadulni szeretne, ám a születésük előtti események miatt a megsemmisülés fenyegeti őket.

A csalás és a gyilkosság egy létforma része, amiben semmit sem adnak ingyen. Főleg a szabadságot nem. De vajon milyen áldozatot kell hozniuk érte? Elmenekülhetnek a múltjuk elől? És főleg mit jelent szabadnak lenni?

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995532 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 33

Szereplők népszerűség szerint

Carmine DeMarco · Haven · Pókember (Peter Parker) · Superman · Dominic DeMarco · Corrado Moretti · Vincent DeMarco · Al Capone · Celia Moretti · Dia · Gia DeMarco · Ivan Volkov · Salvatore · Tess

Helyszínek népszerűség szerint

Durante


Kedvencelte 61

Most olvassa 11

Várólistára tette 174

Kívánságlistára tette 134

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Az első gondolat, ami eszembe jut miután befejeztem a kötetet, az, hogy szerencsés vagyok.
Szerencsés, mert szabadnak születtem.
Valamint jó érzés, hogy olyan történeteket olvashattam eddig, amik nagyon jók a maguk műfajában, és a kedvenceim listája bővült.
Ez a kötet is ide tartozik.
A történet magával ragadó, kellően izgalmas, a szereplők szerethetők, ki – ki a maga problémáival, de én azonosulni tudtam velük.
Terjedelemre panaszom nem lehet és csak remélem, hogy minél hamarabb jön a következő része.
Csak ajánlani tudom, kedvenc. :)

4 hozzászólás
Naiva P>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

„Calpo di fulmine. A villámcsapás, ahogy az olaszok hívják. Amikor a szerelem úgy sújt le valakire – tagadhatatlanul, óriási erővel. Gyönyörű és szörnyű is egyben. Feltépi a mellkasodat, és közszemlére teszi a szívedet. Valósággal kifordít és nem lehet belőle kihátrálni. Amikor becsap a villám, visszavonhatatlanul megváltozik az életed."

Oh, hogy mennyire imádtam. Legalább tízszer kedvem lett volna rákattintani a kedvenc gombra, de ezt már a könyv elején megtettem. Majdnem 600 oldalas könyv, de olyan jó volt, hogy egyszerűen nem hagyta, hogy letegyem. Annyira intenzív volt és hihetetlenül jól felépített a történet. Nagyon édes és imádni való romantikával, izgalmas maffia szállal és megdöbbentő krimi vonallal. Kedvenc lett nem is kérdés. Már a karakterek önmagukban véve elegendőek voltak ahhoz, hogy a szívembe zárjam. Főszereplőkkel, mellékszereplőkkel, mindennel együtt.
Carmine, a forrófejű, mocskos szájú, kissé nagyképűnek tűnő srác és a félénk, de erőslelkű rabszolgalány apránként, lassan, de nagyon intenzíven hatnak egymásra. A történet során az érzelmi skála minden pontját kipipálják. Olvadoztam, amikor szentjánosbogarakat fogtak, de igazából minden közösen töltött pillanatukat magam előtt láttam. Az is kiderül, hogy mihez vezet, ha egy olyan pasi használja a mosogatógépet, aki nem ért hozzá.
Carmine, ahogy előcsalogatja a lányt a csigaházából és, ahogy a forrófejű balhés srácnak világát a feje tetejére állítja ez a sokat látott, tiszta lelkű lány… Mind a ketten összetört lelkűek, de több közös van bennük, mint azt ők gondolnák. Annyira összeillettek.
Vincent DeMarco és a fia, Carmine kapcsolata nem egy hétköznapi apa-fia kapcsolat. Az okokra fény derül, ahogy a titkokra is.
Ez a történet több komoly társadalmi problémákat is érint pl. spoiler, vagy a még mindig létező rabszolgaság. Nem beszélve a spoiler Szeretem a mob storykat. Már nem egyet olvastam, de ez egy lenyűgöző, komplex maffia történet volt. Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra is. Reménykedem benne, hogy azt is kiadják majd magyarul, Minél hamarabb.

35 hozzászólás
_Eriii>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Egy kicsit bajban vagyok, mert a könyv elejét imádtam. Vigyorogtam is mind egy tejbe tök, hogy most tuti kedvencet fogok avatni. Sajnos, ahogy egyre több és több lap fogyott, úgy lohadt le a lelkesedésem. Ne értsetek félre, a maffia szál mindent vitt. Az ötből öt csillag. Pörgős, akciódús, lehetetlen, kemény. Nagyon hitelesen mutatta be a maffia családok harcát. Tényleg imádtam. A szereplők Haven, Vincent, Dominik, Dia, Tess, Nicholas, mind ötből öt csillag. Nagyon jók voltak. Hevenért a szívem nagyon fájt. Ő egy igazán erős, bátor főszereplő volt. Vincentet is nagyon imádtam.
Rátérve a bajomra, ami nem más mint Carmine és a szerelmi szál. Még Havent meg is tudtam érteni, most szabadult, új helyzet meg minden, de Carminetől falra másztam. Én nagyon nem szerettem ezt a főszereplő fiút. Egy elkényeztetett, önbíráskodó, fölényes seggfej volt őszintén. A szerelmi szál meg ahhh, elrontotta ezt a jó könyvet. Nem azt mondom, hogy nem kellett volna, de ne így. Olyan nyálas volt, egy ilyen nagypofájú arctól. És nem is úgy volt nagypofájú, hogy jól álljon neki. Komolyan én utáltam. Elég sok könyvet olvastam, nagypofájú arcokról, de azokba mind egytől egyik találtam valami pluszt. Carmineba semmi nem volt, komolyan az apja sokkal de sokkal jobb volt mint Ő. Sajnálom, nagyon izgatja a fantáziám, hogy mi lesz a továbbiakban, de nem fogok rohanni a következő kötetért.

6 hozzászólás
vikcs>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Bővebb értékelés a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/02/jm-darhower-s…

"Ugye neked is megvan az az érzés, amikor egy könyv befejeztével csak ülsz magad elé meredve, és legszívesebben még hozzáragasztanál a könyv végéhez vagy 100-200 oldalt, mert nem akarod, hogy vége legyen. És ebből a könyvből sosem lenne elég. Ritkán olvasok ennyire jól felépített, izgalmas, magával ragadó könyvet. 600 oldalas volt, de nem tűnt annyinak, mert olyan mértékben lekötött és érdekelt a cselekmény szála, hogy néha alig bírtam elszakadni tőle.

Carmine…azt hiszem legelőre került a könyves álom pasik listán.. Nem véletlenül. A srác kicsit nehéz eset, lobbanékony és mocskos szájú, mégis Haven olyan hatással van rá, hogy egy édes, imádnivaló, továbbra is mocskos szájú Carmine lesz belőle. Az ő szerelmük egy csoda.

A könyv nagy kedvencem lett, meg is érdemli méltó helyét a szívemben, mert tényleg lenyűgöző. Sokkal több ilyen történet kellene, ami nemcsak hogy nagyszerűen van megírva, emellett izgalmas és romantikus is. Tetszett, hogy apró részeket kapunk az amúgy is rövid fejezetekben, ezzel is bemutatva, elmagyarázva mindent, hogy értse az olvasó, valamint így nyomon követhetjük a maffia és a szerelmi szálat is egyben.

Nagyon el lett találva ez a könyv, mindenkinek tiszta szívből ajánlom! Olvassátok, szeressétek :)"

13 hozzászólás
DarknessAngel >!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Ó, te jó ég! Imádom!❤ Hihetetlen, hogy majdnem kihagytam ezt a könyvet. Még jó, hogy @Naiva értékelése ennyire meggyőző tud lenni… meg ő maga is. Úgyhogy köszönöm. ;)

Nagyon jó volt belefeledkezni a történetbe, és izgulni a szereplőkért. Annyira érdekes volt már az elejétől kezdve, tele titkokkal, izgalommal, szerelemmel… egyszerűen letehetetlen. Ritkán olvasok thrillert, de az biztos, hogy ez az egyik legjobbak közé tartozik, amit eddig olvastam.
Haven már kiskorától kezdve egy csomó szörnyűségen megy keresztül, de szerencsére egy nap eljön a megváltás dr. DeMarco képében. Ő kiszakítja a lányt eddigi nyomorúságos életéből, és hazaviszi, ahol megismerkedik a két fiával. Carmine és Dominic nagyon különböznek, viszont mind a kettejüknek helyén van a szíve. Még ha Carmine nem is nagyon mutatja.
Én nagyon megszerettem mind a két srácot, jó volt róluk olvasni. A legjobb viszont akkor is Haven és Carmine kapcsolata volt. *-* Amikor ők ketten együtt voltak… ó, jaj!❤ Imádtam, hogy milyen hamar egymásra találtak, hogy Carmine mennyire megváltozott a közelében. Még a mosolyszüneteket is szerettem, mert utánna úgyis jött az édes kibékülés.
Igazából az egész DeMarco családot megszerettem. Vincent mennyi mindenben segítette a fiatalokat, és mindig azon volt, hogy Carminet védje. Igen, nem egy szent, többször is haragudtam rá, de sokat segített, hogy az ő fejébe is beleláthattunk, így könnyebb volt megérteni. És Corrado… omg, imádom a pasit :D remélem, tényleg szavatartó ember, és visszatér a feleségéhez.
Utálom, hogy ez egy sorozat, mert legszívesebben már egy teljesen lezárt boldog véget olvastam volna. De legalább nem függővég. Az is valami.
Ment a kedvencek közé. ^-^

10 hozzászólás
kellyolvas P>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

A Sempre különleges helyet foglal el az olvasmányaim között. Ez a történet volt az első maffiás ya könyvem, aminek olvasása során rá kellett döbbennem, mennyire könnyű megkedvelni a törvény másik oldalán állókat. A szerző pedig a kedvenceim közé lépett. Egyetlen pillanatra sem hagy unatkozni, hiszen az első döbbenetes fejezet után a szívedbe zárod a főszereplőt és tudni akarod, hogy mi lesz a sorsa. Lenyűgözően ír ez a nő az érzelmekről, nem csak a két szerelmesre gondolok itt, hiszen sokkal többről szól ez a regény. A fiatalok felnőtté válása ebben a történetben külön-külön már nagyon korán elkezdődött, de miután találkoztak, utána alakítják egymást igazán felnőtté.
Az írónő Vincent DeMarco karakterébe beleadott mindent, tanítani lehetne a vívódásait és kétségbeesett harcát a belső békéjéért. A szerző gyönyörűen végigvitte a fejlődését, azt, hogy mennyire megváltoztatta az életét Haven „megmentése”. Mennyi mindent tanulnak ettől az ártatlan lánytól a fiával együtt. Carmine életében gyökeres változást hoz Haven, az addig önpusztító életet élő srác képes lesz újra szeretni és felelősséget vállalni. Imádnivaló a szerelmi szál, rég nem találkoztam ennyire édes párossal. Carmine nem a gyengédséghez van szokva, mégis megtanulja, hogy visszafogott legyen, még véletlenül sem akarja megijeszteni a lányt. A végletek embere, az extrém védelmező ösztönök és az indulatkezelési problémák között megtalálni az egyensúlyt nem könnyű. De Haven kihozza belőle a legjobbat.
Haven számára kinyílik a világ, az addig ismert szolgalét után lehetősége lesz megismerni a világot, a tárgyaktól a fogalmakon át az érzelmekig, folyamatosan zúdul rá az Élet maga. És neki fel kell fedeznie ezt a világot és meg kell tudnia hol a helye és ki is ő valójában.
Nem lett volna ennyire remek a könyv a jó mellékszereplők nélkül. Élveztem minden jelenetet, amelyekben összeült a „család” Chicago-ban vagy a DeMarco házban. Corrado és Celia voltak még a kedvenceim.
Nos, a történet bizony tartalmaz jócskán szívszorító jelenetet, visszaemlékezést, amik lelkileg odavágnak az olvasóknak. A maffia révén pedig nem maradnak el a lövöldözések, vagy épp a kivégzések sem, a szerző abszolút nem kíméli az olvasót.
Sokat gondolok arra, kinek mit jelent a szabadság, a szereplőknek, az olvasónak, mennyire mást jelent a világ más-más szegletében. Mit érzett Haven, amikor szabadon járhatott, amikor megkapta a kiérdemelt bizalmat ? És mit jelent a szabadság Carmine-nak? Ő hiába nőtt fel szabadon, ha a jövője kőbe van vésve, és gyakorlatilag nincs szabad választása?
Mit jelent nekem a szabadság? Szabad gondolkodást! Ami a saját fejedben van, az a tiéd, és nem veheti el tőled senki. Soha senki nem nézhet a fejedbe, csak saját magad. Ne add alább soha, légy szabad és olvass mindörökké.

gabiica P>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Nagyon régóta kíváncsi voltam már erre a könyvre, hiszen sok jót hallottam róla, és a fülszöveg is felkeltette az érdeklődésemet.
Szerencsére nem kellett csalódnom, hiszen felülmúlta a várakozásaimat.
Végig izgalmas volt, magával ragadó, és fenntartotta az érdeklődésemet.
Nagyon megszerettem. Egyáltalán nem mindennapi történet, nem mindennapi szereplőkkel és eseményekkel.
Nagyon jól kidolgozott volt az egész világ, a szereplők, a cselekmény.
Eleinte kicsit furcsának tartottam, hogy annyi év spoiler
A végén számomra kicsit túl gyorsan történtek az események, ahhoz képest, ahogyan beindult, itt talán jobban örültem volna kicsit nagyobb kifejtettségnek, de ennek ellenére is imádtam.

Bitten>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Mai napra egy különlegességet hoztam. Hajlamos vagyok rangsorolni az olvasott köteteimet. Jelen választásom külseje és beltartalma alapján is magasan a rangsor elején foglal helyet.

…..

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2017/06/sziasztok-m…

Milli88 P>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

„Colpo di fulmine.”

Vegyesek az érzelmeim a könyvvel kapcsolatban. Az elejét és a végét nagyon szerettem. Veszély, izgalom, maffia, szerelem. Mindent megkaptam, és úgy éreztem, hogy nem fogom tudni nem szeretni ezt a történetet. De a könyv második harmadát nem szerettem. Sőt, nagyon nyögvenyelősen is haladtam vele.
Imádtam a főszereplőket. Mindegyiküket lapról lapra egyre jobban megszerettem. Viszont ahogy már említettem a könyv második harmadánál nem értettem azt a sok „szenvedést”. Carmine néha az idegeimre ment a nem gondolkodok, hanem ütök és bunkó vagyok stílusával. Ezt leszámítva egy nagyon jó könyvet olvashattam. Szerettem volna kicsit többet megtudni Haven múltjáról, de gyanítom, hogy ami késik majd a következőkben kiderül. Legalábbis nagyon remélem.
Várom a folytatást.

1 hozzászólás
Bibi_️3>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Imàdom *-*

Az, hogy vannak nèha csapkodni valò szereplôk, az egy dolog :D viszont nagyon pörgôs a cselekmèny ės az adrenalin az utolsòkig emelkedik mèg olvasol ;)
Ajånlom :*

Bõvebben:
https://m.youtube.com/watch…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

kellyolvas P>!

– És én is szeretlek – suttogta végül. Haven a lelke mélyén érezte a vallomás erejét.
– Per sempre – tette hozzá Carmine.
– Sempre? – kérdezett vissza a lány.
Carmine elmosolyodott, mutatóujját pedig gyengéden Haven szájához érintette.
– Mindörökké.

1 hozzászólás
kellyolvas P>!

Calpo di fulmine. A villámcsapás, ahogy az olaszok hívják. Amikor a szerelem úgy sújt le valakire – tagadhatatlanul, óriási erővel. Gyönyörű és szörnyű is egyben. Feltépi a mellkasodat, és közszemlére teszi a szívedet. Valósággal kifordít és nem lehet belőle kihátrálni. Amikor becsap a villám, visszavonhatatlanul megváltozik az életed.

Zsuzana P>!

– Visszaadom a kártyádat, ha jobban megerőlteted magad.
– Hogyan? Tartsak rendet a szobámban?
– Megerőltetést mondtam, nem csodát.

141. oldal

Evika82 P>!

– Azt hittem minden csaj fél a kígyóktól.
– Én nem – kacag Haven. – Skorpiókkal nőttem fel.
– Félsz egyáltalán valamitől?
– Hát persze. Mindenki fél valamitől.
– Akkor te mitől?
– A reménytől – felelte egy kis gondolkodás után.
– Megijedsz a reménytől?
– Próbálok nem remélni. Ha semmit sem vársz, nem csalódsz,
amikor tényleg nem kapsz semmit.

Kapcsolódó szócikkek: Dominic DeMarco · Haven
Naiva P>!

Tudod, az igazság mindig győz. Az, ami végül felszabadít.

524. oldal 47. fejezet

vikcs>!

– Megint ki kell mosni a ruháidat? – kérdezte az apja.
– Nem. Miért?
– Már második napja flangálsz itt szinte meztelenül.
Carmine végignézett magán.
– Ööö…a lényeg el van takarva.
– Na, hát örülök, hogy legalább ennyit sikerült megjegyezned az évek során.

284. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carmine DeMarco · Vincent DeMarco
Naiva P>!

Te lázadó vagy. Mióta hallgatsz bárkire is?

566. oldal, 50. fejezet

Naiva P>!

Mi sei mancata. Így mondják olaszul, hogy hiányoztál.
– Hát akkor mi sei mancata.
Carmine felkacagott.
– Pasi vagyok, úgyhogy neked mancatót kell mondanod. Tudod, „o-val” és nem „a-val”.
– _Mi sei mancato – helyesbített a lány.
– Ügyes vagy! Még a végén folyékonyan fog beszélni olaszul a csajom.

291. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carmine DeMarco · Haven
Naiva P>!

Nézd, ez nem amiatt van, mert úgy gondolnám, hogy az enyém vagy. Hanem mert azt akarom, hogy az enyém legyél.
– Van különbség?

160. oldal

Gothic01>!

– (…) három ember között csak akkor marad titok, ha kettő halott.

320. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vincent DeMarco

Hasonló könyvek címkék alapján

Baráth Viktória: A főnök
Dorothy Koomson: Az utolsó csepp
Julie Garwood: Árnyéktánc
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!
Ken Follett: A katedrális
Bleeding Bride: A téboly kertje
Robert Galbraith: Halálos fehér
Amanda Stevens: Örök kísértés
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Sara Shepard: Pretty Little Liars