Sempre ​– Mindörökké (Mindörökké 1.) 282 csillagozás

J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Mindörökké tart majd, vagy pedig belepusztulnak?

Haven Antonelli és Carmine DeMarco igencsak eltérő körülmények között nevelkedett. Haven második generációs rabszolgaként elszigetelten élt a sivatag kellős közepén. Napjai kemény munkával teltek szörnyű bántalmazások között. Carmine gazdag maffiózó családba született, életét kiváltságok és kicsapongások határozták meg. Egy sorsfordulat mégis egymás közelébe sodorta őket. Titkok és hazugságok hálójában kell rájönniük, hogy noha látszólag különböznek, mégis több közös vonásuk van, mint bárki is hinné. A kaotikus, pénz és hatalom uralta világból Haven és Carmine is szabadulni szeretne, ám a születésük előtti események miatt a megsemmisülés fenyegeti őket.

A csalás és a gyilkosság egy létforma része, amiben semmit sem adnak ingyen. Főleg a szabadságot nem. De vajon milyen áldozatot kell hozniuk érte? Elmenekülhetnek a múltjuk elől? És főleg mit jelent szabadnak lenni?

J. M. Darhower: Sempre

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995532 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 33

Szereplők népszerűség szerint

Carmine DeMarco · Haven · Dominic DeMarco · Vincent DeMarco · Corrado Moretti · Al Capone · Celia Moretti · Dia · Gia DeMarco · Ivan Volkov · Salvatore · Tess

Helyszínek népszerűség szerint

Durante


Kedvencelte 68

Most olvassa 13

Várólistára tette 196

Kívánságlistára tette 149

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Az első gondolat, ami eszembe jut miután befejeztem a kötetet, az, hogy szerencsés vagyok.
Szerencsés, mert szabadnak születtem.
Valamint jó érzés, hogy olyan történeteket olvashattam eddig, amik nagyon jók a maguk műfajában, és a kedvenceim listája bővült.
Ez a kötet is ide tartozik.
A történet magával ragadó, kellően izgalmas, a szereplők szerethetők, ki – ki a maga problémáival, de én azonosulni tudtam velük.
Terjedelemre panaszom nem lehet és csak remélem, hogy minél hamarabb jön a következő része.
Csak ajánlani tudom, kedvenc. :)

4 hozzászólás
Naiva P>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

„Calpo di fulmine. A villámcsapás, ahogy az olaszok hívják. Amikor a szerelem úgy sújt le valakire – tagadhatatlanul, óriási erővel. Gyönyörű és szörnyű is egyben. Feltépi a mellkasodat, és közszemlére teszi a szívedet. Valósággal kifordít és nem lehet belőle kihátrálni. Amikor becsap a villám, visszavonhatatlanul megváltozik az életed."

Oh, hogy mennyire imádtam. Legalább tízszer kedvem lett volna rákattintani a kedvenc gombra, de ezt már a könyv elején megtettem. Majdnem 600 oldalas könyv, de olyan jó volt, hogy egyszerűen nem hagyta, hogy letegyem. Annyira intenzív volt és hihetetlenül jól felépített a történet. Nagyon édes és imádni való romantikával, izgalmas maffia szállal és megdöbbentő krimi vonallal. Kedvenc lett nem is kérdés. Már a karakterek önmagukban véve elegendőek voltak ahhoz, hogy a szívembe zárjam. Főszereplőkkel, mellékszereplőkkel, mindennel együtt.
Carmine, a forrófejű, mocskos szájú, kissé nagyképűnek tűnő srác és a félénk, de erőslelkű rabszolgalány apránként, lassan, de nagyon intenzíven hatnak egymásra. A történet során az érzelmi skála minden pontját kipipálják. Olvadoztam, amikor szentjánosbogarakat fogtak, de igazából minden közösen töltött pillanatukat magam előtt láttam. Az is kiderül, hogy mihez vezet, ha egy olyan pasi használja a mosogatógépet, aki nem ért hozzá.
Carmine, ahogy előcsalogatja a lányt a csigaházából és, ahogy a forrófejű balhés srácnak világát a feje tetejére állítja ez a sokat látott, tiszta lelkű lány… Mind a ketten összetört lelkűek, de több közös van bennük, mint azt ők gondolnák. Annyira összeillettek.
Vincent DeMarco és a fia, Carmine kapcsolata nem egy hétköznapi apa-fia kapcsolat. Az okokra fény derül, ahogy a titkokra is.
Ez a történet több komoly társadalmi problémákat is érint pl. spoiler, vagy a még mindig létező rabszolgaság. Nem beszélve a spoiler Szeretem a mob storykat. Már nem egyet olvastam, de ez egy lenyűgöző, komplex maffia történet volt. Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra is. Reménykedem benne, hogy azt is kiadják majd magyarul, Minél hamarabb.

35 hozzászólás
Black_widow P>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Valahogy mesterien értek ahhoz, hogyan kerüljem el a jó könyveket. Pár éve tervben volt, hogy elolvasom ezt a kötetet, de persze elvetettem. Mindannyian tudjuk milyen ez, mindig jön valami más, aminek nagyobb figyelmet tulajdonítunk és megfeledkezünk az efféle gyöngyszemekről.
A történet nagyon lassan bontakozik ki, ami az elején kicsit talán zavart is off, viszont ahogy haladtunk előre egyre kevésbé tűnt nyomasztónak.
A történet tele van érzelmekkel… megbánás, gyász, lelkiismeretfurdalás, hűség, szerelem és még sorolhatnám. Az események középpontjában két megtört lelkű fiatal áll, akik egymásba szeretnek. Talán van abban valami, hogy a rokonlelkek képesek meggyógyítani egymást, hiszen velük is ez történik. Gyönyörű és tiszta szerelem lehetne az övék, ha a múlt nem vetne rá ilyen hatalmas árnyékot. Itt lép a képbe a maffiaszál. Komoly fejtörést okozott a lány kilétét illető rejtély mire összeraktam a képet és minden értelmet nyert. Elég ellentétes, hogy lassú égésű történet ellenére végig lekötött, izgultam a szereplőkért és féltettem is őket, főleg Haven-t. Minden őt ért bántalmazás során fájt érte a szívem, viszont jó volt látni, hogy mindezek ellenére mindvégig ott buzog benne a túlélési ösztön. Carmine először roppant ellenszenves volt, és valahogy mindig ezekről a karakterekről derül ki, hogy nekik van a legnagyobb szívük. Itt sem volt ez másként. Hiába ő a főszereplő, nálam Dominic az abszolút befutó. Azok voltak a kedvenc részeim, amelyekben ő is szerepelt.
Sajnálom, hogy a második rész nem jelent meg magyarul, de furdalja az oldalamat a kíváncsiság mi lesz szereplőinkkel a továbbiakban. Mindenképp elolvasom angolul a folytatást

5 hozzászólás
_Eriii>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Egy kicsit bajban vagyok, mert a könyv elejét imádtam. Vigyorogtam is mind egy tejbe tök, hogy most tuti kedvencet fogok avatni. Sajnos, ahogy egyre több és több lap fogyott, úgy lohadt le a lelkesedésem. Ne értsetek félre, a maffia szál mindent vitt. Az ötből öt csillag. Pörgős, akciódús, lehetetlen, kemény. Nagyon hitelesen mutatta be a maffia családok harcát. Tényleg imádtam. A szereplők Haven, Vincent, Dominik, Dia, Tess, Nicholas, mind ötből öt csillag. Nagyon jók voltak. Hevenért a szívem nagyon fájt. Ő egy igazán erős, bátor főszereplő volt. Vincentet is nagyon imádtam.
Rátérve a bajomra, ami nem más mint Carmine és a szerelmi szál. Még Havent meg is tudtam érteni, most szabadult, új helyzet meg minden, de Carminetől falra másztam. Én nagyon nem szerettem ezt a főszereplő fiút. Egy elkényeztetett, önbíráskodó, fölényes seggfej volt őszintén. A szerelmi szál meg ahhh, elrontotta ezt a jó könyvet. Nem azt mondom, hogy nem kellett volna, de ne így. Olyan nyálas volt, egy ilyen nagypofájú arctól. És nem is úgy volt nagypofájú, hogy jól álljon neki. Komolyan én utáltam. Elég sok könyvet olvastam, nagypofájú arcokról, de azokba mind egytől egyik találtam valami pluszt. Carmineba semmi nem volt, komolyan az apja sokkal de sokkal jobb volt mint Ő. Sajnálom, nagyon izgatja a fantáziám, hogy mi lesz a továbbiakban, de nem fogok rohanni a következő kötetért.

6 hozzászólás
vikcs>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Bővebb értékelés a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/02/jm-darhower-s…

"Ugye neked is megvan az az érzés, amikor egy könyv befejeztével csak ülsz magad elé meredve, és legszívesebben még hozzáragasztanál a könyv végéhez vagy 100-200 oldalt, mert nem akarod, hogy vége legyen. És ebből a könyvből sosem lenne elég. Ritkán olvasok ennyire jól felépített, izgalmas, magával ragadó könyvet. 600 oldalas volt, de nem tűnt annyinak, mert olyan mértékben lekötött és érdekelt a cselekmény szála, hogy néha alig bírtam elszakadni tőle.

Carmine…azt hiszem legelőre került a könyves álom pasik listán.. Nem véletlenül. A srác kicsit nehéz eset, lobbanékony és mocskos szájú, mégis Haven olyan hatással van rá, hogy egy édes, imádnivaló, továbbra is mocskos szájú Carmine lesz belőle. Az ő szerelmük egy csoda.

A könyv nagy kedvencem lett, meg is érdemli méltó helyét a szívemben, mert tényleg lenyűgöző. Sokkal több ilyen történet kellene, ami nemcsak hogy nagyszerűen van megírva, emellett izgalmas és romantikus is. Tetszett, hogy apró részeket kapunk az amúgy is rövid fejezetekben, ezzel is bemutatva, elmagyarázva mindent, hogy értse az olvasó, valamint így nyomon követhetjük a maffia és a szerelmi szálat is egyben.

Nagyon el lett találva ez a könyv, mindenkinek tiszta szívből ajánlom! Olvassátok, szeressétek :)"

13 hozzászólás
Hddorka>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

„Il tempo guarisce tutti i mali. Az idő minden sebet begyógyít.”

Nagyon szeretem a maffiás könyveket és ha még egy kis dark romance is párosul mellé, akkor nálam tuti találat. Már egy ideje a polcomon volt a könyv és csak halogattam. Nem is nagyon olvastam utána (ami így utólag csak érdekesebbé tette számomra a könyvet), így elvárásaim sem voltak igazán. És én imádtam mind a 600 oldalát. Sőt ha lehetne, már olvasnám a folytatást.♡ spoiler
Tetszett a könyv hangulata, témája, a történetvezetés és a váltott szemszög is. Érdekes, fordulatos és ahogy haladunk előre a történetben egyre izgalmasabb lesz. Lebilincselő és fordulatokkal teli olvasmány volt számomra.
Haven és Carmine párosát nagyon megszerettem. Hiába különböznek ők egymástól, mégis összehozza őket a múltjukban átélt szenvedések. Imádtam, hogy olyan gyorsan egymásra találtak és hogy a forró fejű ,kissé mocskos szájú Carminet hogy változtatja meg Haven. Nagyon pozitív hatással vannak egymásra. Az ő szerelmük áll a történet középpontjában, és e köré épül szépen lassan a maffia szál.
Ami még számomra nagy pozitívum, hogy az irónő nemcsak a két főszereplőre fektet nagy hangsúlyt. Minden szereplője jól kidolgozott és a jellemfejlődésük nagyon jól érzékelhető.
Nálam kedvenc lett a Sempre és bízom a folytatásban, mert ha ez ilyen jó volt akkor a második rész még izgalmasabb lehet.

7 hozzászólás
DarknessAngel>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Ó, te jó ég! Imádom!❤ Hihetetlen, hogy majdnem kihagytam ezt a könyvet. Még jó, hogy @Naiva értékelése ennyire meggyőző tud lenni… meg ő maga is. Úgyhogy köszönöm. ;)

Nagyon jó volt belefeledkezni a történetbe, és izgulni a szereplőkért. Annyira érdekes volt már az elejétől kezdve, tele titkokkal, izgalommal, szerelemmel… egyszerűen letehetetlen. Ritkán olvasok thrillert, de az biztos, hogy ez az egyik legjobbak közé tartozik, amit eddig olvastam.
Haven már kiskorától kezdve egy csomó szörnyűségen megy keresztül, de szerencsére egy nap eljön a megváltás dr. DeMarco képében. Ő kiszakítja a lányt eddigi nyomorúságos életéből, és hazaviszi, ahol megismerkedik a két fiával. Carmine és Dominic nagyon különböznek, viszont mind a kettejüknek helyén van a szíve. Még ha Carmine nem is nagyon mutatja.
Én nagyon megszerettem mind a két srácot, jó volt róluk olvasni. A legjobb viszont akkor is Haven és Carmine kapcsolata volt. *-* Amikor ők ketten együtt voltak… ó, jaj!❤ Imádtam, hogy milyen hamar egymásra találtak, hogy Carmine mennyire megváltozott a közelében. Még a mosolyszüneteket is szerettem, mert utánna úgyis jött az édes kibékülés.
Igazából az egész DeMarco családot megszerettem. Vincent mennyi mindenben segítette a fiatalokat, és mindig azon volt, hogy Carminet védje. Igen, nem egy szent, többször is haragudtam rá, de sokat segített, hogy az ő fejébe is beleláthattunk, így könnyebb volt megérteni. És Corrado… omg, imádom a pasit :D remélem, tényleg szavatartó ember, és visszatér a feleségéhez.
Utálom, hogy ez egy sorozat, mert legszívesebben már egy teljesen lezárt boldog véget olvastam volna. De legalább nem függővég. Az is valami.
Ment a kedvencek közé. ^-^

10 hozzászólás
kellyolvas P>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

A Sempre különleges helyet foglal el az olvasmányaim között. Ez a történet volt az első maffiás ya könyvem, aminek olvasása során rá kellett döbbennem, mennyire könnyű megkedvelni a törvény másik oldalán állókat. A szerző pedig a kedvenceim közé lépett. Egyetlen pillanatra sem hagy unatkozni, hiszen az első döbbenetes fejezet után a szívedbe zárod a főszereplőt és tudni akarod, hogy mi lesz a sorsa. Lenyűgözően ír ez a nő az érzelmekről, nem csak a két szerelmesre gondolok itt, hiszen sokkal többről szól ez a regény. A fiatalok felnőtté válása ebben a történetben külön-külön már nagyon korán elkezdődött, de miután találkoztak, utána alakítják egymást igazán felnőtté.
Az írónő Vincent DeMarco karakterébe beleadott mindent, tanítani lehetne a vívódásait és kétségbeesett harcát a belső békéjéért. A szerző gyönyörűen végigvitte a fejlődését, azt, hogy mennyire megváltoztatta az életét Haven „megmentése”. Mennyi mindent tanulnak ettől az ártatlan lánytól a fiával együtt. Carmine életében gyökeres változást hoz Haven, az addig önpusztító életet élő srác képes lesz újra szeretni és felelősséget vállalni. Imádnivaló a szerelmi szál, rég nem találkoztam ennyire édes párossal. Carmine nem a gyengédséghez van szokva, mégis megtanulja, hogy visszafogott legyen, még véletlenül sem akarja megijeszteni a lányt. A végletek embere, az extrém védelmező ösztönök és az indulatkezelési problémák között megtalálni az egyensúlyt nem könnyű. De Haven kihozza belőle a legjobbat.
Haven számára kinyílik a világ, az addig ismert szolgalét után lehetősége lesz megismerni a világot, a tárgyaktól a fogalmakon át az érzelmekig, folyamatosan zúdul rá az Élet maga. És neki fel kell fedeznie ezt a világot és meg kell tudnia hol a helye és ki is ő valójában.
Nem lett volna ennyire remek a könyv a jó mellékszereplők nélkül. Élveztem minden jelenetet, amelyekben összeült a „család” Chicago-ban vagy a DeMarco házban. Corrado és Celia voltak még a kedvenceim.
Nos, a történet bizony tartalmaz jócskán szívszorító jelenetet, visszaemlékezést, amik lelkileg odavágnak az olvasóknak. A maffia révén pedig nem maradnak el a lövöldözések, vagy épp a kivégzések sem, a szerző abszolút nem kíméli az olvasót.
Sokat gondolok arra, kinek mit jelent a szabadság, a szereplőknek, az olvasónak, mennyire mást jelent a világ más-más szegletében. Mit érzett Haven, amikor szabadon járhatott, amikor megkapta a kiérdemelt bizalmat ? És mit jelent a szabadság Carmine-nak? Ő hiába nőtt fel szabadon, ha a jövője kőbe van vésve, és gyakorlatilag nincs szabad választása?
Mit jelent nekem a szabadság? Szabad gondolkodást! Ami a saját fejedben van, az a tiéd, és nem veheti el tőled senki. Soha senki nem nézhet a fejedbe, csak saját magad. Ne add alább soha, légy szabad és olvass mindörökké.

gabiica P>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

Nagyon régóta kíváncsi voltam már erre a könyvre, hiszen sok jót hallottam róla, és a fülszöveg is felkeltette az érdeklődésemet.
Szerencsére nem kellett csalódnom, hiszen felülmúlta a várakozásaimat.
Végig izgalmas volt, magával ragadó, és fenntartotta az érdeklődésemet.
Nagyon megszerettem. Egyáltalán nem mindennapi történet, nem mindennapi szereplőkkel és eseményekkel.
Nagyon jól kidolgozott volt az egész világ, a szereplők, a cselekmény.
Eleinte kicsit furcsának tartottam, hogy annyi év spoiler
A végén számomra kicsit túl gyorsan történtek az események, ahhoz képest, ahogyan beindult, itt talán jobban örültem volna kicsit nagyobb kifejtettségnek, de ennek ellenére is imádtam.

Milli88 P>!
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké

„Colpo di fulmine.”

Vegyesek az érzelmeim a könyvvel kapcsolatban. Az elejét és a végét nagyon szerettem. Veszély, izgalom, maffia, szerelem. Mindent megkaptam, és úgy éreztem, hogy nem fogom tudni nem szeretni ezt a történetet. De a könyv második harmadát nem szerettem. Sőt, nagyon nyögvenyelősen is haladtam vele.
Imádtam a főszereplőket. Mindegyiküket lapról lapra egyre jobban megszerettem. Viszont ahogy már említettem a könyv második harmadánál nem értettem azt a sok „szenvedést”. Carmine néha az idegeimre ment a nem gondolkodok, hanem ütök és bunkó vagyok stílusával. Ezt leszámítva egy nagyon jó könyvet olvashattam. Szerettem volna kicsit többet megtudni Haven múltjáról, de gyanítom, hogy ami késik majd a következőkben kiderül. Legalábbis nagyon remélem.
Várom a folytatást.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

kellyolvas P>!

– És én is szeretlek – suttogta végül. Haven a lelke mélyén érezte a vallomás erejét.
– Per sempre – tette hozzá Carmine.
– Sempre? – kérdezett vissza a lány.
Carmine elmosolyodott, mutatóujját pedig gyengéden Haven szájához érintette.
– Mindörökké.

1 hozzászólás
kellyolvas P>!

Calpo di fulmine. A villámcsapás, ahogy az olaszok hívják. Amikor a szerelem úgy sújt le valakire – tagadhatatlanul, óriási erővel. Gyönyörű és szörnyű is egyben. Feltépi a mellkasodat, és közszemlére teszi a szívedet. Valósággal kifordít és nem lehet belőle kihátrálni. Amikor becsap a villám, visszavonhatatlanul megváltozik az életed.

Zsuzana P>!

– Visszaadom a kártyádat, ha jobban megerőlteted magad.
– Hogyan? Tartsak rendet a szobámban?
– Megerőltetést mondtam, nem csodát.

141. oldal

4 hozzászólás
Black_widow P>!

[…] éljünk! Túl ritkán csináljuk ezt.

Kapcsolódó szócikkek: Carmine DeMarco
Evika82 P>!

– Azt hittem minden csaj fél a kígyóktól.
– Én nem – kacag Haven. – Skorpiókkal nőttem fel.
– Félsz egyáltalán valamitől?
– Hát persze. Mindenki fél valamitől.
– Akkor te mitől?
– A reménytől – felelte egy kis gondolkodás után.
– Megijedsz a reménytől?
– Próbálok nem remélni. Ha semmit sem vársz, nem csalódsz,
amikor tényleg nem kapsz semmit.

Kapcsolódó szócikkek: Dominic DeMarco · Haven
vikcs>!

– Megint ki kell mosni a ruháidat? – kérdezte az apja.
– Nem. Miért?
– Már második napja flangálsz itt szinte meztelenül.
Carmine végignézett magán.
– Ööö…a lényeg el van takarva.
– Na, hát örülök, hogy legalább ennyit sikerült megjegyezned az évek során.

284. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carmine DeMarco · Vincent DeMarco
LauraTheBookDragon>!

– A boldogság nem más, mint jó egészség gyenge memóriával.

248. oldal

Naiva P>!

Tudod, az igazság mindig győz. Az, ami végül felszabadít.

524. oldal 47. fejezet

Zsuzana P>!

Megtapasztalta már, hogy mindenkiben ott szunnyad a szörnyeteg.

24. oldala

Naiva P>!

Te lázadó vagy. Mióta hallgatsz bárkire is?

566. oldal, 50. fejezet


A sorozat következő kötete

Mindörökké sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Benina: Mindig és Soha
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Audrey Carlan: Lélek
Ava Harrison: A becstelen
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára
Sara Shepard: Jó kislányok
Lakatos Levente: Aktus
J. D. Robb: A halál fényében
Guillaume Musso: Holnap