Redemption ​– Jóvátétel (Mindörökké 2.) 52 csillagozás

J. M. Darhower: Redemption – Jóvátétel

Vajon ​lehetséges a jóvátétel, ha úgy tűnik, minden elveszett?

Carmine DeMarco hűséget esküszik a maffiának, hogy megmentse szerelme, Haven Antonelli életét, és ezzel hatalmas áldozatra kényszerül. Amikor Chicagóba küldik, hogy a Cosa Nostrának dolgozzon, nem viszi magával a lányt, mert nem akarja veszélybe sodorni. De ahogy egyre jobban belemerül a bűn szörnyű világába, rájön, hogy képtelen életben maradni Haven nélkül.

A lány döbbenten és fájó szívvel veszi tudomásul, hogy Carmine elhagyja. Meg kell tanulnia, hogyan boldoguljon nélküle a világban. A szíve sajog a veszteség miatt, de életében először döntéseket hoz, és megvalósítja az álmait, pedig soha nem gondolta, hogy képes lenne értük tenni. A múlt ugyanakkor sem ő, sem Carmine számára nem zárult le. Haven sötét titkokat fedez fel a családról, ahol édesanyjával rabszolgasorban élt, és arra is rájön, hogy miért olyan fontos az ő szerepe a hazugságok hálójában. Ráébred, milyen szörnyű fájdalom vár még rá és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
560 oldal · ISBN: 9789635618187 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
560 oldal · ISBN: 9789635618194 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
558 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635618170 · Fordította: Hetest Szilvia

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Haven · Corrado Moretti


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
J. M. Darhower: Redemption – Jóvátétel

Megérte öt évet várni a folytatásra! De mégse gondoltam, hogy ennyire megvisel majd a két fiatal szétválása, látni őket külön-külön szenvedni. Oké, gondoltam, ha már így alakult, legalább legyenek titkos találkozások, bujkálás, vagy akármi, de ez, hogy a könyv elég nagy részében egyáltalán nem találkoznak fizikailag, ez kikészített. Haven kis kitérő után New Yorkba kerül és egy művészeti suliba kezd tanulni, spoiler Haven sokat fejlődik ebben az időszakban, önálló döntéseket hoz, sokat tanul a függetlenné válásról. De még mindig rettentően sebezhető. A srác életében viszont erőteljesebb változások álltak be. Szembe kell néznie először is a régi házukkal, ahova egyedül költözik be, és magányosan tölti a napjait. Ja nem, lesz legjobb barátja, a spoiler Salvatore bedobja őt a mélyvízbe. Chicagóban Vincent és Corrado tettek arról, hogy izgalmas fordulatokat éljek meg, mindketten meg tudtak lepni, még a legkilátástalanabb helyzetekben is. spoiler
A hosszas különlétnek egy temetés vet véget, amire Haven is Chicagóba utazik. Ez nem azt jelenti, hogy egy csapásra minden rendben. Engem is meglepett, mennyire nehezen halad ez az újbóli egymásra hangolódás, egyikükben sincs kapcsoló, amivel visszaállíthatnák az elválás előtti állapotot.
Az írásmód abszolút lehengerelt, mint az első részben. Az igazi bűnözők profik, fifikásak, halálosan pontosak, sziklaszilárdak, némely jelenetnél, főleg Corrado esetében csak pislogtam. Mindez olyan leírásokkal, mintha a moziban ülnék egy keresztapa-féle filmen. Az érzelmek széles skálája jelent meg az oldalakon, a szereplők felvonultatták az életükből adódó problémák hatásait fizikai és érzelmi oldalról is. Van súlya a becsületnek, az adott szónak, az árulásnak, hűségnek, sok sok oldalról vizsgálhattam a karakterek fejlődését, tapasztalhattam az ingadozásukat vagy épp a töretlen kitartásukat. Nagyon szeretem, ha ennyire intenzíven kavarognak az érzelmek, felemelően hatnak rám, feltölt érzelmileg a történet, a néhány brutális vagy fájó jelenet ellenére is. Úgy éreztem a szerző a lehető legjobban oldotta meg a főbb fordulatokat, megfelelő lezárást adott a cselekménynek, a jóvátétel megtörtént. Csak egy kicsi hiányérzetem mégis van. Egyrészt Carmine karaktere miatt, aki ennél egy hangyányit lehetett volna tökösebb, még akkor is, ha 100x tökösebb, mint amilyen én lettem volna a helyében. Másrészt nekem kevés volt a kontaktus a fiatalok között, indokolatlanul kevés. Azért is nem adok maximumot, mert a maximum a Sempre-t illeti. Ennek a résznek Corrado volt az igazi meglepetése. Az övé volt a főszerep bizonyos szempontból, és sokat is tett hozzá, hogy emlékezetes legyen ez a sorozat, ne egy romantikus sztori legyen maffiás szállal, hanem egy vérbeli Cosa Nostra történet.
link

1 hozzászólás
Naiva P>!
J. M. Darhower: Redemption – Jóvátétel

Az előző rész alapján hatalmas volt az elvárásom. Megkaptam, de másként, mint azt vártam. A Sempre legnagyobb része édes volt és romantikus, míg a Redempion-ben kb. 70/30-ad arányban a krimi kapott nagyobb szerepet. Ennek sajnos oka volt, de az majd később kiderül. A történet szuperül meg van írva és továbbra is nagyon részletes, a maffia szál hiteles a krimi vonal pedig felkavaró. A karakterek továbbra is nagyon komplexek, erős akaratúak és fejlődőképesek. Most mindegyik szereplőnek olyan döntést kellett meghozni, ami teljesen megváltoztatja az egész jövőjüket, eddigi életüket.
Ez a kötet is egy nagyon szép történet, amiben jelentős szerepet kap a hűség, a félelem, becsület, és a kétségbeesés. Örülök, hogy ilyen szép és igaznak ható szerelmi történet tanúja lehetettem. Fájó szívvel búcsúzom Haven-től és Carmine-tól. A szívembe zártam őket, az írónőt és minden karakterét, elmés gondolatát, szívhez szóló sorait. Sokszor haragudtam Darhower-re, de nem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni.

Szilvia_B P>!
J. M. Darhower: Redemption – Jóvátétel

Amikor az első részt elkezdtem, fura volt. Nem erre számítottam a fülszöveg alapján sem, illetve a kategóriája alapján sem. Nem gondoltam volna, hogy ebből a tinis-maffiás románcból ennyire izgalmas történet lesz.
De nagyon tetszett, minden bekezdése érdekes, izgalmas volt.
Imádtam ezt a 2.részt, jobban tetszett mint az első, bár tényleg az se volt rossz.
Az jelenthet valamit, hogy 2 nap alatt ledaráltam a 2 kötetet XD
Szerettem a szereplőket :)
A kategóriáját tekintve viszont nem értem a rázós besorolást. Egyáltalán nem….

Hardi_Dóri>!
J. M. Darhower: Redemption – Jóvátétel

Kicsit nehezen rázódtam vissza a könybe, a történetbe. De belerázódtam és jó kis történet kaptam.
Tetszett, hogy Carmine megpróbált szabadságot adni Havennek, (de hiàba), hisz ami elrendeltetett az elrendeltetett. Tetszett, ahogy Haven kinyílt, és az is ahogy Carmine lefelé csúszott.
Dr. DeMarco vígjátéka nagyot szólt.
A kedvencem viszont Corrado volt. Hidegvérű, kegyetlen, gyilkos, akinek az esküje, a maffia az élete, de mégis ember volt, aki a maga módján szeretett, óvott, törődött az emberekkel.
Az epilógus viszont nem tetszett. spoiler

Kikyo>!
J. M. Darhower: Redemption – Jóvátétel

Régen, még a molyos idők előtt olvastam a Sempre-t, és leginkább arra emlékszem, hogy nagyon megfogott. Amikor elkezdtem a 2. részt, féltem, hogy nem fogom tudni felvenni a fonalat, de hamar megnyugodtam, hogy erről szó sincs. Aminek kicsit örülök is, hogy Corradóról az 1. kötetből jóformán egyáltalán nem emlékszem, mert így semmi sem akadályozott meg abban, hogy az egyik kedvenc szereplőmmé váljon. Valahogy azt éreztem, hogy Haven és Carmine a háttérbe szorult, és a felnőtt családtagok kerültek előtérbe. Ami egyáltalán nem volt baj, hiszen világossá váltak olyan dolgok, amelyek az 1. részben csupán felsejlettek – legalábbis nekem. Corrado és Vincent abszolút kedvenceim lettek, spoiler és teljes mértékben tudtam azonosulni a cselekedeteikkel, legyen az pozitív vagy negatív tett. Akiben egy kicsit csalódtam, az éppen Carmine volt, szerettem volna, ha „tökösebb” karakterre alkotja meg az írónő. Persze, az elején iszonyatos nyomásnak van kitéve az átélt helyzetek és Haven hiánya miatt, de én abban bíztam, hogy megacélosodik spoiler. Ehelyett kaptunk egy alkoholistát, aki nem is igazán akar szembenézni a problémáival. Tízpont az írónőnek, amiért nem dobott be szerelmi háromszöget spoiler. Külön pozitívum a szememben, hogy egy csomó dologra azelőtt rájöttem, mielőtt teljesen egyértelművé váltak volna, az események pedig – ha néha lassan is – de az általam favorizált irányba tartottak. Mindenképpen kiemelném még az írói stílust, amely már az 1. kötetben is magával ragadott. Minden karakter egy egyéniség, a komoly, nehezebben emészthető dolgok mellett pedig mindig a megfelelő időben és mennyiségben érkezik a humor. Kesley mindig ott és akkor lép színre, amikor kell, Carmine beszólásain pedig nem lehet nem mosolyogni. Az egyik abszolút kedvenc jelenetem pl. Carmine, Haven, Corrado és Kesley beszélgetése a new yorki lakásban, de írhatnám Haven és Carmine kávézását is. :) Imádtam őket, velük éltem és nehéz elengedni őket, de úgy érzem, így kerek egész, és megérdemelten 5 csillagos történet.

Bella_Black I>!
J. M. Darhower: Redemption – Jóvátétel

Ez a rész is remek! Több volt benne a maffia, illetve a krimi szál, mint a romantikus. Nekem itt is, vagy még mindig Corrado a nagy kedvenc. Igazi kemény férfi, gyilkos és maffia tag, de a felesége kedvéért mosogat.
Haven és Carmine végül megkapja, a családot, amire vágynak. Mindketten szabadon élhetnek. Maura Miranda pedig irtó cuki!

cruel_heaven>!
J. M. Darhower: Redemption – Jóvátétel

Megvoltak a hibái, de egy csodás folytatása egy csodás könyvnek.

Az előző részben rögös utakat jártak meg a szereplőink, de ebben a részben tényleg minden a mélybe zuhant.
A fiatal szerelmesek végre elkezdtek felnőni.
Carmine belecsöppen a maffia ügyeibe, míg Haven megtapasztalja, milyen az élet a fiú nélkül, és összetörten próbálja megtalálni azt a bizonyos szabadságot, amiről mindig is álmodott.

Szerencsére az előző részben nem értett családi szálak is világossá válta, így egyszerűbb volt megérteni az egész maffiás fiaskót, de őszintén bevallom, az, hogy ki a fene Haven apja és milyen rokoni kapcsolatban állt a capoval, még mindig nem tiszta… És azt is tudom, hogy ez csakis a saját hibám. LoL (Ez a végére szintén megváltozott, mert volt egy pillanat, ahol remekül elmagyaráztak mindent, most már az egész tiszta.)

Bár a történet nagyon tetszett, a két főszereplőnk külön töltött ideje nagyon vontatott és ismétlődő lett. Nem meglepő, hogy nem jött be mikor a párosunk külön volt, és a maffiás krimire összpontosult inkább a figyelem, ha az ízlésemet vesszük figyelembe.

A lényeg, hogy így is nagyon tetszett, összetörte a szívem és helyre tette. Csodás kis kaland volt.

És őszintén bevallom végül a szívem nem az mmc-jé lett, hanem Corradojé. Az a jelenet Salvatore-val a 41. fejezetben!!!!
Már csak miatta is megérte elolvasni ezt a könyvet.

Tami9501>!
J. M. Darhower: Redemption – Jóvátétel

A chicagoi maffia felépítését ebből a kötetből sem sikerült jobban megértenem, mint az első részből, de szerencsére megvoltak a megfelelő alapok :)
Az ebben a kötetben történtek is kicsit irreálisak voltak, helyenként kész latin-amerikai telenovellában éreztem magam a sok titok, ármánykodás és izgalom közepette, ahol minden a páros együttléte ellen esküdött össze. :D Carmine döntéseivel nyilván sok helyen nem értettem egyet és nem tudtam velük azonosulni, de érthető, hogy egy kényszerű helyzetbe került, ahol egyszerűen nem tudott „jó” döntést hozni.
Jó volt látni, ahogy Haven is tesz erőfeszítéseket és küzd magáért és azért, amit el szeretne érni, még akkor is, ha szembeszélben kell ezt tennie.

Barbkuckó>!
J. M. Darhower: Redemption – Jóvátétel

Annyira vártam már ezt a könyvet amennyire féltem tőle. Nagyon megríkatott az első rész vége és a fülszövegből tudtam előre, hogy itt sem lesz másképpen.
Éreztem, hogy eljön a pillanat mikor Carmine kénytelen lesz meghozni egy olyan döntést, ami a könyv nagy részére ráteszi a szomorú hangulatot.
Feszülten kezdtem bele az olvasásba és rettegve vártam arra, hogy vajon mikor törik össze a szívem. Sajnos nagyon hamar bekövetkezett és el is tört nálam a mécses. Nem gondoltam volna, hogy ennyire megvisel a fiatalok helyzete. Az írónő kegyetlenül képes volt arra, hogy berántsa szívem megkínzott darabkáit és sokszor azon kaptam magam, hogy a legapróbb dolgokon is sírok, főleg Haven pillanatain. Igazából azt kell mondanom, hogy a könyv nagy részében nem tudtam felengedni.
Már nagyon vártam a „jóvátételt” és bizonyos szempontból megkaptam, mégis kicsit keserédesnek érzem, amit sajnos spoiler mentesen nem tudnék kifejteni. Szerintem a végére kicsit elfogyott a történet. Viszont az Epilógus kárpótolt érte!
Az egész sorozat hihetetlen érzelmi kavalkádot tudott okozni a mélységével és mondanivalójával. Ezért mindenképpen elismerést érdemel! Haven és Carmine szerelme tele volt megértéssel és odaadással, ami egyszerűen elrabolta a szívemet. ❤
Nem utolsó sorban szeretném kiemelni a csodálatosan szép borítót, ami nagyon is figyelemre méltò, imádom!

rrkbs>!
J. M. Darhower: Redemption – Jóvátétel

Egy csöppet csalódás volt.
Egyébként sem szeretem az elbeszélő stílust amiben íródott, de a történet is kicsit langyos volt.
Carmine nem való maffiózónak és ez nagyon szépen van leírva, látszik minden rettén.
Pozitív, hogy végül jóra fordult a főszereplők sorsa. Megérdemelték.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Amikor ezt olvasod, én már nem leszek itt. Nem maradhatok. Nem lenne igazságos veled, és soha nem is bocsátanám meg magamnak, ha miattam lemondanál a való életről, ettől a szarságtól távol, ahol csak önmagad lehetnél. Legyél önmagad, és ne hagyd, hogy az emberek manipuláljanak!

Könyvmolyképző KU>!

Reményt adtál. Hittél bennem, segítettél nekem, de ami a legfontosabb, szerettél. Engem. A világon élő összes ember közül engem választottál. Pedig én ahhoz voltam hozzászokva, hogy engem senki nem vesz észre, és láthatatlan vagyok. Te viszont megláttál engem. Nélküled nem lennék az az ember, aki ma vagyok.

Könyvmolyképző KU>!

Azt hiszem, időként a dolgok választanak bennünket. Olyan, mint a lélegzés. Természetes. Magától történik. Visszatarthatjuk a lélegzetünket, és megpróbálhatunk többet nem lélegezni. Egy pár percig ez működhet, de aztán elvesztjük az eszméletünket. Ez a természet rendje. Nem tudunk nem lélegezni. Én pedig nem tudlak nem szeretni.

Könyvmolyképző KU>!

Azt hiszem, időként a dolgok választanak bennünket. Olyan, mint a lélegzés. Természetes. Magától történik. Visszatarthatjuk a lélegzetünket, és megpróbálhatunk többet nem lélegezni. Egy pár percig ez működhet, de aztán elvesztjük az eszméletünket. Ez a természet rendje. Nem tudunk nem lélegezni. Én pedig nem tudlak nem szeretni.

Könyvmolyképző KU>!

Gyakran hallom ezt az érvet. Hogy létezhet Isten, ha annyi embert cserbenhagy? De arról elfeledkezel, fiam, hogy a rossz nélkül nem tudjuk igazán becsülni a jót. A szenvedés jobbá tesz bennünket. Ahogy nehéz időkben cselekszünk, jelzi, hogy mennyire vagyunk jó emberek valójában.

Könyvmolyképző KU>!

Miután úgy döntött, hogy esélyt ad az életnek, úgy tűnt, simábban mennek a dolgok, de időnként így is nehéz volt. Borzasztóan hiányzott neki Carmine, a szerelme iránta nem gyengült. Gyakran írt leveleket is neki, de soha nem adta fel.

Könyvmolyképző KU>!

Látszólag semmi nem különböztette meg a helyet más, elfeledett helyektől az elhagyatott országút mellett. A koszréteg elrejtett sok mindent, így a hely teljesen átlagosnak tűnt, de Corrado tudta az igazságot. Hallotta a történeteket, és elég sok mindent látott a saját szemével is, hogy tudja, hogy az ártatlan helynek tűnő ház gyakorlatilag a pokol kapujaként szolgált.

kellyolvas P>!

Haven szorosan hozzásimult, érezte a pulzusát, a szíve őrült tempóban keringette a vért az ereiben.
– A szíved – súgta Haven. – Iszonyúan kalapál.
– Érzed? – kérdezte Carmine. – Hallod?
– Igen.
– És mit mond?
Haven mosolygott, és behunyta a szemét.
– Azt mondja, hogy szeretsz.
– Szeretlek. Akármi is történjen. Sempre.
A szó teljesen átjárta Havent.
– Sempre.

Könyvmolyképző KU>!

A világ egy karnyújtásnyira van előtted, és egy olyan élet vár rád, ami telis-tele van lehetőségekkel, de ha velem maradsz, akkor ezektől meg leszel fosztva. Tudom, hogy vannak álmaid, mindig is voltak, és miattam ne áldozd fel őket. Az életedből eleget áldoztál fel önző rohadékok miatt. Én már nem vagyok önző, és ezt neked köszönhetem.

Könyvmolyképző KU>!

Mert a hozzánk hasonló embereknek a szervezet, a Cosa Nostra áll az első helyen, és minden más csak utána következik: a család, a barátaink, minden.
Felvette a kést, figyelmesen nézegette, és az ujjaival végigsimított a pengén.


Hasonló könyvek címkék alapján

E. K. Blair: Bang
Benina: Mindig és Soha
J. D. Robb: Meztelenül a halálba
Meghan March: Buja éjszakák
Ava Harrison: A becstelen
Karen Rose: Érints meg
Julie James: A hamis partner
Audrey Carlan: Lélek
Lakatos Levente: Aktus
Freida McFadden: A bosszú otthona