Peter ​Pan és Wendy 58 csillagozás

J. M. Barrie: Peter Pan és Wendy

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

"Mindenki tudja, hogy a gyerekeknek egyszer fel kell nőni. Régesrégen tudta ezt Wendy is. De nem sokat foglalkozott vele, amíg nem találkozott Peter Pannal!
Wendy Londonban élt egy magas házban, a mamájával és a papájával – Darling úrral és Darling asszonnyal – meg a két öccsével. Wendy volt a legidősebb. Azután következett John és Michael.
Darlingné szép, ábrándos hölgy volt, aki szerette a gyerekeit. Darling úr is szerette a gyerekeit, csak nem ugyanúgy, merthogy ő mindig a pénz után törte magát."

Eredeti cím: Peter Pan and Wendy

Eredeti megjelenés éve: 1988

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Officina '96, Budapest, 2002
92 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639464309 · Fordította: Honti Katalin, Honti Mária · Illusztrálta: Anne Grahame Johnstone
>!
Officina Nova, Budapest, 1989
94 oldal · ISBN: 9637835024 · Fordította: Honti Katalin, Honti Mária · Illusztrálta: Anne Grahame Johnstone

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Peter Pan · James Hook

Helyszínek népszerűség szerint

Sohaország / Sehol-sziget


Kedvencelte 16

Most olvassa 3

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
sziszus
J. M. Barrie: Peter Pan és Wendy

Körülbelül 8 éves korom óta a kedvencem. Mikor először olvastam, akkor tanultam meg „repülni”, azóta is tudok, ha akarok…

>!
Szyszyyy
J. M. Barrie: Peter Pan és Wendy

Kb. harmadik osztályba járhattam, amikor kivettem a könyvtárból azzal a céllal, hogy kirajzolom belőle az összes képet, mert gyönyörű szépek. Aztán végül a könyvet is elolvastam és még máskor is kivettem ezt a mesekönyvet. :D Nekem anno nagyon tetszett. Nem tudom, hogy most mit szólnék hozzá, de nagyon jó élmény, hogy itt Molyon rátaláltam *-*

>!
szemüveges_süni P
J. M. Barrie: Peter Pan és Wendy

Ez a könyv egy korábbi olvasmányomhoz hasonlít a kis herceg-hez.

>!
Kabboca
J. M. Barrie: Peter Pan és Wendy

Azt hiszem ez volt az a változat, ami megvolt régen az általános iskolám könyvtárában, és ahányszor rossz kedvem volt, bebújtam vele a könyvtár egy sarkába, és újra meg újra elolvastam. Varázslatos történet, varázslatos képekkel.

>!
vadooc
J. M. Barrie: Peter Pan és Wendy

Tetszett a könyv! :)
A borító olyan, mintha egy Jrock együttes énekese lenne rajta. XD Belül sem sokkal különb Pán Péter. Nekem tetszik Péter nőies ábrázolása. Először (amikor még csak belelapoztam a könyvbe) azt hittem Wendyre hogy ő Csingiling, vagyis Giling Galang.
Ez az ábrázolás sokkal közelebb áll a tündérekhez, gyönyörködtet. A Disney-féle ábrázolásmód olyan csibészes Pétert alkotott, ami szintúgy tetszik nekem. :)

>!
Or_Sheet
J. M. Barrie: Peter Pan és Wendy

Egy újabb Örök Kedvenc: A Kisfiú története, aki sohasem akart felnőni…

>!
Lahara ISP
J. M. Barrie: Peter Pan és Wendy

Kedves, kalandos történet, csipetnyi szomorúsággal övezve, hisz az ezt megelőző meseregényben már megtudtuk, mi történik azokkal, akik kiestek a babakocsiból. Ők tényleg soha nem nőnek föl.

>!
Hóvirág72
J. M. Barrie: Peter Pan és Wendy

Ezt a klasszikus mesét gyerekkoromban nem ismertem, csak a gyerekeim által fedeztem fel. A mese a kisfiúról, aki nem akar felnőni, szívet melengető. .. És igaza van; lélekben gyerek maradni örökre…. „Hinni kell” a mesében, a csodában…
A mesében Senki földje egy csodás birodalom. Az ember belemerül a történetbe, és csak gyönyörködik a csodásabbnál csodásabb képekben. Kalózok, rézbőrűek, sellők, egy kis tündér, egy „félelmetes” krokodil – J.M. Barrie „ezt összekeverte” és egy gyönyörű mesét alkotott.

>!
emotive
J. M. Barrie: Peter Pan és Wendy

Nagyon régen, gyerekkoromban már olvastam, meg is feledkeztem még arról is, hogy ez a könyv megvolt nekem. Ma megtaláltam a testvérem mesekönyves polcán, és abban a kis időben, míg lefoglalta egyedül magát, elolvastam. A történet édes, bár helyenként felhúztam a szemem, hogy talán ezt mégsem kéne egy gyereknek, de a rajzok gyönyörűek, a legtöbb csillag azokért járt :-)


Népszerű idézetek

>!
Nocharity

Darling mama csak bámult, Peter Pan meg, hogy kimutassa, mennyire kedveli a felnőtteket, csúf pofát vágott rá, ami aztán teljesen felzaklatta a szegény hölgyet.

12. oldal, 1. fejezet - Peter felbukkan

Kapcsolódó szócikkek: felnőtt · Peter Pan
>!
Nocharity

– Tegyétek el a kardotokat, fiúk! Ez az ember az enyém!

83. oldal, 15. fejezet - Végső összecsapás: vagy Hook, vagy én!

>!
Nocharity

Piperkőc alak volt ez a Hook, tollas kalapban szeretett járni, súlyos selyembrokátból varratta a köpenyét. Hosszú. fekete haját szoros csigákba bodorította, és soha nem mutatkozott másként, mint két szivarral a szájában; egyszerre füstölt belőlük, egy magafeltalálta szipkából.
De a legijesztőbb és legfeltűnőbb a vaskampója volt.

31. oldal, 5. fejezet - A sziget valósággá válik

Kapcsolódó szócikkek: haj, hajszál · James Hook · kalap · Sohaország / Sehol-sziget
>!
Nocharity

Hook szívéből gyűlölte Peter Pant. Ezt a gyűlöletet nem kizárólag az váltotta ki, hogy Peter megcsonkította és levágott kezét a krokodilnak vetette. Nem, ez még mélyebbről fakadt. A valódi okát valószínűleg maga Hook sem értette. Ha megkérdezték volna, talán azt mondja, hogy a fiú szemtelenségét és elbizakodottságát nem állhatja!
Sötét lelkében az a homályos tudat élt, hogy nem lehet nyugodalma, amíg Peter él. Ott állt, szétvetett lábbal és sóvárogva várta a pillanatot, amikor Petert a markába kaparinthatja.

65. oldal, 12. fejezet - A kalózok csapdája


Hasonló könyvek címkék alapján

Cressida Cowell: Így lehetsz kalóz
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem
Geronimo Stilton: A Kalóz-szigetek kincse
Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya
J. R. R. Tolkien: A babó
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen
Tove Jansson: Muminbocs és az üstökös
Julia Boehme: Tafiti
Ana Galán: A nagy próbatétel