Wait ​For You (Wait for You 1.) 57 csillagozás

J. Lynn: Wait For You J. Lynn: Wait For You J. Lynn: Wait For You J. Lynn: Wait For You J. Lynn: Wait For You

Some ​things are worth waiting for…

Traveling thousands of miles from home to enter college is the only way nineteen-year-old Avery Morgansten can escape what happened at the Halloween party five years ago – an event that forever changed her life. All she needs to do is make it to her classes on time, make sure the bracelet on her left wrist stays in place, not draw any attention to herself, and maybe – please God – make a few friends, because surely that would be a nice change of pace. The one thing she didn’t need and never planned on was capturing the attention of the one guy who could shatter the precarious future she’s building for herself.

Some things are worth experiencing…

Cameron Hamilton is six feet and three inches of swoon-worthy hotness, complete with a pair of striking blue eyes and a remarkable ability to make her want things she believed were irrevocably stolen from her. She knows she needs to stay away from him, but Cam is freaking… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
HarperAudio, New York, 2013
ASIN: B00EKT90CQ · Felolvasta: Sophie Eastlake
>!
Avon, New York City, 2013
384 oldal · ASIN: B00C3342T2
>!
William Morrow, New York, 2013
386 oldal · ASIN: B00C3342T2

4 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Cameron Hamilton · Avery Morgansten


Kedvencelte 9

Most olvassa 6

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

pveronika>!
J. Lynn: Wait For You

Először is: Sweetheart. Seriously? Szerintem ha csak nem egy 85 éves nagyi vagy ez a leggagyibb becézés amit egy lánynak mondhatsz. (Legalábbis egy ilyen sráctól valami teljesen mást várnék. :)) De mindegy.. :)
Ez a könyv nem tudott semmi újat mondani, konkrétan a Callie & Kayden egy gyengébb kiadásban, ellenben itt sokkal jobban el lett találva a férfi karakter. Cam cuki volt (sőt szinte már túlzás mennyire.. :), sütiket süt, minden vasárnap reggelit főz, türelmes, vicces és van egy Tini Nindzsákról elnevezett Raphael nevű teknőce.. so cute….), de Avery karaktere olyannyira semmilyen volt, hogy kb. egy értelmes, esetleg vicces megszólalására sem tudok visszaemlékezni. Az egyetlen érdekes dolog az volt benne, hogy táncolt, de 14 évesen azt is abbahagyta, szóval egy tökéletesen szürke karaktert kapunk, akinek a gondolatai is megnyilvánulásai is sajnos abszolút kihagyhatóak. És itt jön a képbe az a dolog, hogy van egy tök aranyos srác akiért minden lány bomlik, erre pont kinézi magának ezt a semmilyen lányt akivel kb. 2 mondatot nem beszél az elején és képes rá hónapokat várni. Ami egyrészt romantikus, másrészt teljesen megalapozatlan. Azt hiszem ennek a regénynek sokkal jobbat tett volna, ha a fiú szemszögéből íródik (ahogy nekem a borító és a cím is sugallja), vagy legalább kapunk egy váltott szemszöget. Alapjában véve nem rossz könyv sőt egészen élvezhető, de határozottan olvastam már jobbat is.

13 hozzászólás
Ittimi78>!
J. Lynn: Wait For You

Oké. Két dolog van a fejemben, amikor a könyvre gondolok:

1. Tankönyvi példa arra, hogy kell sikeres könyvet írni. Folyamatosan láttam előre, milyen „fejlemények” jönnek, és persze teljesen sablonos maga a történet is, de…
2. Ennek ellenére tetszett :DDD

Hogy miért mondom, hogy tankönyvi példa? Mert…

Mindegy, hogy a háttér egy középiskola, egyetem, munkahely, vagy a fantasy világa, mindegy, hogy a szereplőket bántalmazták e, vagy csak egyszerűen irreálisan gondolkoznak valamiért, a lényeg, hogy tévesen látják a világot, ami természetesen negatív következményekkel jár, és szenvednek tőle. Aztán jönnek a próbálkozások a jó út felé, az új, és helyes gondolatokkal és motivációkkal, amik időnkét elbuknak, időnként nem. A legfontosabb pillanatban azonban a szereplők meghátrálnak, és újra a régi hitrendszerük szerint cselekszenek, ami súlyos konfliktushoz vezet. Eztán jön a ráeszmélés, és a „felkötöm a gatyám, bátor leszek” momentum, és utána természetesen megjön a várt siker :))

Tökéletes recept, mindenki HAPPY :DDD

Beleértve engem is :P

Caladril>!
J. Lynn: Wait For You

Cam tojásaira és cookie-jára én is vevő lennék.. ;) bővebben is kifejtem majd.. egyszer.. valamikor..

Lunèa_Charlotté>!
J. Lynn: Wait For You

Aranyos, felkavar, megdöbbentett, mérgelődsz egy sort, meglepődsz, sablonos… Imádod!
Szerintem nem gondol senki semmi többre mikor elolvassa a fülszöveget, mint egy átlagos egyetemes történetre, ahol a pasi egy playboy JLA fertőzésem van :P, a csaj egy nyomi visszahúzódó… Hát tévedtem!
Ez nagyon más egy kicsi,t mint az a megszokott egyetemes-szerelem mizéria… Picit felkavaróbb, megdöbbentőbb. A szálak követését már az 5 oldal után simán fel lehet adni, mert nem lehet kiszámolni mi lesz, minden váratlan. És folyton az történik amire még gondolni se gondolsz.
Újabb remekmű! Újabb sorozat első lépése! :D
Bővebben: Hamarosan! :)

Tufuka>!
J. Lynn: Wait For You

Sajnálom, de ez a könyv nálam most csak 3 csillagot ért. Azt hiszem kezdek abba bele fáradni, hogy szinte minden könyv ugyanazokat a sablonokat tartalmazza. Megtört főhős(nő), akinek valami hatalmas tragédia van a múltjában, lehet ez bántalmazás, erőszak, betegség stb., majd hirtelen találkozik valakivel, aki segít neki feldolgozni a múltat, és megtalálja mellette a boldogságot. Nem is is szokott ezzel általában baj lenni, még akkor is ha abszurd az egész. Mármint gondoljunk már bele, tényleg történik sok borzalom a világban, de nem minden ember, aki az utcán mászkál rendelkezik katasztrofális múlttal. Néha elgondolkozom, hogy már nem is lehet lassan anélkül regényt írni, hogy valamelyik szereplő ne lenne megtört.

Ahogy írtam nincs is ezzel gond, abban az esetben, ha úgy érzem, hogy a könyv tartalmaz egyfajta erkölcsi tanulságot, ennél a könyvnél azonban sajnos ilyenre én nem bukkantam. Sőt, amit nekem sugallt, az nem is egyfajta pozitív üzenet, hanem teljesen más.

A könyv elején az összes klisét felvonultatja az írónő, ezeket most nem sorolnám fel, mert nem akarok spoilerezni. Ezzel nem is volt gond, mert Cam és Avery is nagyon aranyos volt, pont úgy, mint a barátaik is. Jacob, Brit, Ollie és Jace is jól megformált, odaillő karakter. Ahogy haladtunk előre a történettel még több klisé jött, de ez sem zavart, mert volt egyfajta bája az egésznek. Viszont elértünk egy olyan ponthoz, ahol nagyot csalódtam, méghozzá Avery-ben.
Szörnyű, ami vele történt, és rossz döntést hozott évekkel ezelőtt. Ezt ő is belátja, de valahogy úgy éreztem, hogy nem tanúsított elég megbánást. Persze nem bízott meg senkiben, és nehezen nyílt meg, és tudta is, hogy hibázott, de mégis az egésznek olyan lagymatag hatása volt. Mindenki azt hangoztatja, hogy ő nem hibás azért, ami Mollyval történt, ez szerintem nem így van. Része volt a dologban, a gyávasága miatt. Persze a szülei nem álltak ki mellette, és fiatal volt, valamint senki nem támogatta, de nem döntött helyesen.
Azt éreztem, hogy ugyan megbánta ezt, de csak felszínesen. Csak túl akart az egészen lépni, ezért a végén tett néhány látogatást, elsimította a dolgot, hogy az ő lelkiismerete tiszta legyen, de ennyi. Ez így nem volt helyes, ha hibázunk, akkor fontos, hogy megvizsgáljunk, hogy mit tettünk rosszul, és nem csak konstatáljuk, hogy igen, ezt rosszul csináltam, jó, legközelebb ez nem fordul elő.

A könyvben Cam volt a kedvencem, neki is volt egy kis gondja a múltban, de ez nem volt olyan felkavaró számomra. A többi szereplő is helyesen viselkedett, és Avery-t is kedveltem, csak a gyávaságát és a múlthoz való hozzáállását, valamint a szerinte helyes lezárást nem tudtam elfogadni.

Azt hiszem, most, hogy megírtam ezt a hosszú értékelést rájöttem, hogy a könyv üzenetével volt bajom egész végig. Ami számomra nem volt más, mint, hogy csinálhatsz hülyeséget, ami később hatással lesz nemcsak a te, hanem más életére is, de nem is kell elrendezned a dolgot, csak túllépni rajta, mert az út végén ott vár a boldogság. Hát ez nem éppen egy tanulságos vég…

A sorozat következő része Cam szemszögéből meséli el a történetet, remélem arra több csillagot fogok majd tudni adni, mert Jen itt is hozta a megszokott stílusát, és a szereplők is kedvelhetőek voltak, de ebből a nézőpontból számomra a történet nem ért többet annál, amennyit kapott.

Lorelei>!
J. Lynn: Wait For You

Ha nem lenne az írónő jellegzetesen jó stílusa, akkor lehet, hogy nem tetszett volna ennyire. Az alaptörténet nem újdonság már -kivéve mondjuk annak, aki ezzel a könyvvel kezdi a kategóriát :D – de nagyon jól szórakoztam. Imádom, hogy jelen van a kémia, a szikra, a feszültség a szereplők között. Avery nem a legjobb főhős, szerintem Cam viszi a hátán a történetet. Az ő szemszögéből olvasva (a Trust in me-ben), szerintem sokkal élvezhetőbb. Amikor történt egy bizonyos esemény, úgy a 6/10 részénél, akkor eléggé megijedtem, hogy most a végéig szenvedés lesz. Cam nagyon nem érdemelte azt, ahogyan akkor Avery bánt vele. Egyszerűen gyerekesen viselkedett.
Viszont imádtam a közös jeleneteiket, Camet, ahogyan megszelídül és lelassít egy lányért és a mellékszereplőket. Nem csalódtam az írónőben! :)

lilice>!
J. Lynn: Wait For You

Ó, hát ez borzasztóan szép történet volt. Lassan csordogáló, nem az a minden gátat ledöntő, de ez a ritmus passzolt a sztorihoz. Avery és Cam szerelméhez idő kellett, Cam végtelenül türelmes volt, nem sürgette a lányt, megvárta, míg sikerül feldolgoznia a vele történteket, és képes nyitni felé.
Ahogy most pörgetem végig a fejemben a könyv eseményeit, igazából sok, a szó szoros értelmében vett történés nem volt, inkább az egyes események érzelmi háttere lett kifejtve. És nem is hiányzott az akció, szívesen olvastam Avery gondolatait, mert igaz, hogy mindent kielemzett, de mégsem lelkizte túl a dolgokat.

neofelis>!
J. Lynn: Wait For You

Igen, igen, igen.
Imádtam. Szó szerint.
Követelem, hogy adják ki magyarul- mondjuk a KMK.
Szép volt, lírai, szenvedélyes és hihető.
Szerettem a szereplőket – oh Cam- és egy szuszra kiolvastam az egész könyvet.

runaway89>!
J. Lynn: Wait For You

Nálam ez a könyv nagyon betalált, annak ellenére, hogy ez a történet tele van sablonnal. :D Bár a főszereplő előélete nekem különlegessé tette az egészet.
Annak ellenére, hogy ez egy viszonylag hosszabb könyv volt, nagyon hamar átszáguldottam a storyn és a végén egy igazi feel good érzést ad. :)

Vivuska>!
J. Lynn: Wait For You

Ez egy nagyon-nagyon jó new adult könyv!!! Olvastatta magát, egy nap alatt kivégeztem!
Szimpatikusak nem csak a főszereplők, hanem a mellékszereplők is.
Egy komoly, nagyon szépen,lassan kialakuló szerelmi történet, olykor humoros elemekkel, párbeszédekkel. Megszerettem Cam-et, amiért türelmesen várt Avery-re, Cam egy álompasi, minden csaj ilyen pasiról álmodik. :)


Népszerű idézetek

ayachii>!

„You know what they say about a guy who kisses a girl's ass? Literally?”
„He knows his place?”
„Ha. Ha.” He swept my hair off my neck and kissed me there. „He's absolutely in love with the girl.”

Kapcsolódó szócikkek: Avery Morgansten · Cameron Hamilton
ayachii>!

Closing my eyes, I turned my head to the side, feeling the way his skin slid alongside mine. „You're a good guy, Cam.”
„No, I'm not.” He exhaled deeply and his breath was warm against my cheek. „I'm only good with you.”

Kapcsolódó szócikkek: Avery Morgansten · Cameron Hamilton
Tufuka>!

“It’s because I’m—”
“Awesome,” I supplied. “I know that.”
Cam leaned back. “I wasn’t going to say that, but I’m glad you’re starting to realize my awesomeness.”

Kapcsolódó szócikkek: Avery Morgansten · Cameron Hamilton
Cheril>!

“Hey.”

“Hey what?”

“Go out with me.”

“Shut up.”

Kapcsolódó szócikkek: Avery Morgansten · Cameron Hamilton
NagyEdina96>!

“You are really…”
“Amazing? Awesome?” He paused, brows raised. “Astonishing?”
“I was going to go with bizarre.”
“Well, hell, if I had feelings that might actually hurt.”

Kapcsolódó szócikkek: Avery Morgansten · Cameron Hamilton
Lunèa_Charlotté>!

"Sorry. Sorry. Don’t hit. Bitches be scary when they hit.”

BlueWinter>!

“Good to have you home. Your father is starting to get on my nerves with all his going hunting talk.” Her gaze fell over his shoulders and she smiled welcomingly. “And this must be Avery?”
“Oh, God, no,” Cam said. “This is Candy, Mom.”
His mother’s eyes widened and a bit of color infused her cheeks. “Uh, I’m…”
“I’m Avery,” I said, shooting Cam a look. “You had it right.”

287-8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cameron Hamilton
Cheril>!

“Look, we’re friends. That’s all.”

“Are you gay?” Jacob demanded.

“What?”

“Look, I’m the last person to judge your sexual preference. I mean, come on.” He jerked his thumbs back at him. “So are you gay?”

“No,” I said. “I’m not gay.”

“I’m not either, but I’d go gay for you.” Brit smiled.

“Thanks.” I giggled. “I’d go gay for you too.”

“How cute,” Jacob said.

Tufuka>!

“I don’t see anything.”
“That’s because I haven’t taken the lens off.” Cam laughed.
I jerked my elbow back. It connected with his stomach, which was equivalent to hitting a wall. “Asshole.”

Kapcsolódó szócikkek: Avery Morgansten · Cameron Hamilton
Lunèa_Charlotté>!

[…] life wasn’t meant to be perfect. It was messy and sometimes it was a disaster, but there was beauty in the messiness and there could be peace in the disaster.


A sorozat következő kötete

Wait for You sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Beautiful Mistake
Teagan Hunter: Let's Get Textual
Vi Keeland: Bossman
Vi Keeland: The Naked Truth
Penelope Ward – Vi Keeland: Stuck-Up Suit
Elle Kennedy: The Score
L. J. Shen: Vicious
Ella Maise: To Hate Adam Connor
Vi Keeland: Egomaniac
Vi Keeland: We Shouldn't