Szajha 195 csillagozás

J. L. Perry: Szajha

Egyetlen ​szenvedélyes éjszaka egy bűnösen izgató idegennel megváltoztat mindent.
Jade: a gyermekkorom kemény volt. Anya belehalt a szülésbe, apa nem tudott gondoskodni rólam, tízéves koromig nevelőszülőknél helyeztek el. Nem kellettem senkinek, szeretet nélkül nőttem fel, miközben egyik rémes otthonból a következőbe kerültem.
Akkor kezdett jobbra fordulni a sorsom, amikor tizenegy évesen örökbe fogadott egy gazdag társaságbeli hölgy. A dolgok azonban nem mindig olyanok, mint amilyennek látszanak. Ekkor még nem tudtam, de örökbe fogadó anyámnak nagy tervei voltak velem…
Brock: kiváltságosan nőttem fel. Mindenem megvolt. Pénz, jó külső, vonzerő, siker és gyönyörű nők végtelen sora. Nem akartam elkötelezni magát. Könnyen szereztem a nőket, gyakorlatilag a lábam előtt hevertek. Mindnyájan azt akarták, ami eddig senkinek nem sikerült. Megfogni a dögös, gazdag agglegényt.
Aztán megismertem Jade-et. Olyan volt, akár a friss levegő. Kihívás. Teljesen más, mint azok… (tovább)

>!
Művelt Nép, Budapest, 2019
366 oldal · ISBN: 9786155905452
>!
Művelt Nép, Budapest, 2019
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155905445 · Fordította: Medgyesi Csilla

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jade Davis · Brock Weston


Kedvencelte 24

Most olvassa 13

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 86


Kiemelt értékelések

>!
Magdi1017
J. L. Perry: Szajha

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban… Egyrészt tetszett, mert eseménydús volt, magával ragadó és néhol izgalmas. Jade viszontagságai születésekor kezdődnek, 11 éves korában azt hiszi, végre boldog családba kerül, de mint kiderült – mégsem, amiért súlyos árat kell fizetnie. Ez csak fiatal felnőtt korában válik nyilvánvalóvá a számára. A mindenre kiterjedő neveltetése nem azért van, hogy úrinő váljon belőle, hanem spoiler. Másfelől meg miért kellett benne Brocknak állandóan kuncogni spoiler, és Jade-nak miért segge volt mindig. Véleményem szerint a popsi, fenék valahogy kultúráltabb kifejezés.
A karakterek szerethetőek voltak ennek ellenére, néhányat kivéve. Jade ahhoz képest, hogy mivé lett, egy ártatlan és naív teremtés.
Brock pedig a kezdetekhez viszonyítva igazán erős jellemfejlődésen megy keresztül.
Egy-két dolog ebben is meseszerű, mint a Rohadékban, de azért az nekem jobban tetszett.
Az még kicsit zavart, hogy nemrég olvastam Vi Keeland Órákon át kívánlak c. könyvét, és annak ugyanez a borítója.

>!
nypiro P
J. L. Perry: Szajha

Nekem kifejezetten tetszett. Érdekes volt meglátni a „szajha” létet. Sok komoly témát dolgoz fel az író. Örökbefogadás, szülői szeretetlenség mind a két oldalról, megcsalások, lopások, zsarolás, gyilkosság. Nekem az erotikus jelenetek száma sem volt sok, nem szexeltek minden oldalon. A történet v ezetéséhez éppen nem volt sok. Jól felépített történet. Jade és Brock véletlenül egymásba botlanak, majd újra találkoznak, együtt töltenek egy éjszakát. Innen indul izgalmasan a történet. Ki találja meg a másikat, mit szól a „szakmájához”. Itt egy kcisit nagyobb balhét vártam volna el Brock-tól, bár az apja hátterének ismeretében elképzelhető, hogy immunisabb volt a dologra. Nagyon ötletesen találkozott Jade-el. Kedveltem Rupertet, majd együttéreztem vele. M. egy igazi gonosz némber, megérdemelte a sorsát.
A végére Brock anyja is kivirult és aranyos volt a karácsonyi „ajándék” is ☺

>!
Ella19
J. L. Perry: Szajha

Kicsit vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Tetszett is, meg nem is. Az tetszett benne, hogy eseménydús volt. Jellemfejlődés is volt benne, főként Brock részéről. A szereplők kedvelhetőek voltak. Annak ellenére ami Jade-el történt megmaradt egy ártatlan, naiv lánynak. Túl sok volt benne a szex jelenet, ami engem már kezdett egy kicsit zavarni és talán az események nagyon gyorsan történtek benne. Valami plusz hiányzott nekem ebből a könyvből, de nem tudnám megnevezni, hogy mi is lenne az.
Nem bántam meg, hogy elolvastam, de sajnos nem lett a kedvencem.

>!
christine
J. L. Perry: Szajha

Hm, szerintem ez a könyv egy fokkal jobb a százaléknál.

Összetett a történet olyan szempontból, hogy több dolog is szerepet kap benne (szülő-gyermek kapcsolat, gyilkosság, drog, eszkort, stb). Viszont ha a szülő-gyerek kapcsolatot nézzük, az egész sztori nagyon egysíkú, ugyanis egy kivétellel nagyjából mindenki utálta vagy az anyját, vagy az apját, ami oké, hogy megesik, de azért egy könyvben ennyi eset szerintem már túlzás. A szereplők is tipikusak voltak, nagyon nem adott újat ebben a kategóriában. Brock kedvelhető karakter, bár azt, hogy szerelembe esik, kicsit hosszabb folyamatnak gondoltam, viszont a reakciói abszolút emberiek voltak, és emiatt el tudtam tekinteni ettől az apró kis malőrtől. Jaden nagyon sokat gondolkodtam, sokszor éreztem azt, hogy valami nem okés az ő karakterével, a sok tétovázás és a határozott hűsége ellenmondott a gondolataival és az érzéseivel.

Ami miatt mégis valamilyen szinten elnyerte a tetszésemet, az az összhatás volt. A stílusa könnyed, tipikusan „hamar bedarálom” könyv, vannak olyan szereplők, akiket szeretni kell, és olyan is, akiket határozottan utálni. Hiányoltam, hogy többet megtudjak a Madame-ról, túl hamar és túl könnyen lerendezték őt, szinte alig volt következménye annak, amit azzal a sok emberrel művelt.

Azért érzem ezt a könyvet egy fokkal jobbnak a társainál (azaz a gyenge kategóriájú romantikus-erotikus könyveknél), mivel a szereplők nem viselkedtek hülyén, nem voltak kiállhatatlanok, és vannak benne erős mellékszálak, amik valamilyen szinten egyedibbé varázsolják a történetet.

>!
Hópárduc P
J. L. Perry: Szajha

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban.
igazából az előző könyve jobban tetszett az írótól.
A történet tetszett, bár nem egészen erre számítottam, amikor olvasni kezdtem. De, azért itt is szerethetőek voltak a szereplők.
Másrészről, picit hiányoltam valamit belőle, de nem tudom mit. Néha kicsit gyorsan történtek az események, talán azért. Néhol kicsit túlzás volt ez a hirtelenség. Meseszerű.
És a „segg” szót többet hanyagolhatták volna, mivel női személyről volt szó.

>!
turanett P
J. L. Perry: Szajha

Nagyon vegyes érzéseim vannak. Az alap történet jó, bár sok helyen hibádzik. Valahogy még sem lett rendesen kidolgozva. Sokszor vontatottnak, unalmasnak éreztem. Nagyon lassan haladtam vele, nem igazán kötött le. Minden mással foglalkozzam, csak ne kelljen olvasni. Pedig ez nem vall rám. Az írónő előző könyve sem hagyott mély nyomot bennem. Ennek azért még adtam egy esélyt, de nem sikerült.

>!
Kriszti515
J. L. Perry: Szajha

Az eleje annyira nehezen indult be, hogy kénytelen voltam félretenni. Szánom bánom bűnömet, mert amikor elindul a romantikus erotikus lavina onnantól valami szenzáció az egész. Imádtam. A borító nagyon klassz. A cím talán kicsit lehetne találóbb.
Mindkét karakter oltári nagy kedvenc lett. Jade egy igazi kemény csaj, ritkán lehet ilyennel találkozni. Nyafogás? Nála nem ismert, pedig lett volna szegénynek miért. Hihetetlen egy karakter. Brock, te jézusatyamária :D Férfi? IGEN! A javából. Hol vannak még ilyen karakterek?
A cselekmény a maga módján egyedi. Voltak benne nem várt fordulatok, volt amire abszolút nem számítottam, de persze voltak klisék is. Egyáltalán nem volt zavaró. Csodálatos volt. Két karakter akiknek megvan a múltjuk, de mégis gyönyörű személyiségek. Az erotikus részek elegendőek és bőek voltak. Nem csak arról szólt, de volt benne. És nem úgy mint sok más könyvnél, az elején kapsz belőle aztán legközelebb már csak a legvégén :D Így ilyen formában nem tudom van e ehhez hasonló könyv.
J.L. Perry, engem ismét megvettél *-*

>!
Trice29 P
J. L. Perry: Szajha

Kicsit félve fogtam az olvasáshoz a százalékot látva. A könyvet letéve nem értem. Nem rossz ez a történet, sőtt.
Az igaz, hogy kicsit olyan, mintha két össze nem illő cipőt adtak volna egy emberre. Az egyik egy habos üvegcipő, a másik egy ócska sportcipő.
A sportcipő alatt az erotikus vonulatot értem. Mint a nyulak, mindig és mindenhol. Nulla fantázia, csak a mennyiség a lényeg. Tényleg tucat, nem igazán volt még langyos se.
A másik oldalról viszont egy romantikus mesét kaptunk, ami teátrális, néhol nagyon rózsaszín volt. Mégis megérintett és szórakoztatott. Voltak kedvelhető szereplők, érzelmek, izgalmak, mondanivaló. Úgy gondolom ettől a részétől nem kellene elvenni az érdemeket és a csillagot. Ezért bár 4 csillagot akartam adni, de javítani akarom az összképet, így kap +felet ♥

>!
Silverlight
J. L. Perry: Szajha

Nehezen értékelhető történet, mert szívem szerint többre értékelném, de nem érdemelné meg. Érdekes volt betekinteni egy testét áruba bocsátó nő lelkivilágába. Az olvasó bár érti, s szívét összeszorítóan sajnálja is a nőt a múltja, körülményei és kényszerítő tényezői miatt. Mégis valahogy nem annyira tudja beleképzelni magát a helyében. Bár szerintem az egyetlen értékelhető karakter a könyvben Jade. Brock egy igazi felvágós, dúsgazdag pasi, aki a nem megfelelő nőbe szeret bele. Vagy mégis? Mindenesetre az alapötlet tetszett, voltak benne elég jó, s megható részek, jól megszerkesztett jelenetek. Kicsit túlbonyolítottá válik a végére, s a történet egy idő után már nem is értettem, hogy hová tart, vagy miért is kell tovább ragozni. Valahogy biztosan át lehetett volna alakítani úgy, hogy ne úgy érezze az olvasó, hogy vontatott az egész, s sehová sem tart a cselekmény.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2019
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155905445 · Fordította: Medgyesi Csilla
>!
Annie1416
J. L. Perry: Szajha

Megmondom őszintén én ennél sokkal jobbra számítottam.
Addig oké volt még Jade titkolta, hogy ki is ő és mivel foglalkozik. Szerintem túl hamar derült ki. Még elhúztam volna kicsit. Én azt gondoltam az lesz a nagy csavar, hogy Brock a vége felé rájön a dolgokra, lesz egy kis mosolyszünet, aztán minden happy.
De nem ez történt, ami jó volt, de kissé elhúzottnak éreztem. A végén már sok volt a szenvedés, szeret-nem szeret, nyáladzás, aztán még kiderült 1-2 dolog a végén ami picit felturbózta a történetet, aztán jöhet a jól megérdemelt rózsaszín cukormáz. Több karakter is szerethető volt, mint pl. Rupert, Josh és Theo.
Voltak részek amiket untam és olyanok is, amik mosolyt csaltak az arcomra. Egyszer el lehet olvasni, de nálam nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.


Népszerű idézetek

>!
Hópárduc P

A szerelem olyan, akár a víz, megtöltődhetsz vele, belefulladhatsz, de ami a legfontosabb, nem élhetsz nélküle.

>!
Magdi1017

A vallomása összetöri a szívemet.

188. oldal

>!
Fire_bird

(…) sokkal jobb egyetlen pillanatig része lenni valami hihetetlennek, mint egy életen keresztül nem megtapasztalni valami különlegest, (…)

Kapcsolódó szócikkek: Brock Weston
>!
Fire_bird

Nincsenek szavak, amelyek képesek lennének megvigasztalni egy szülőt, aki elveszítette a gyermekét.

>!
nypiro P

Vicces, hogyan képes egyetlen személy mindent megváltoztatni. Megváltoztatni az embert. Hogyan képes egy futó pillanat megfordítani az életedet. Értelmet és reményt adni a jövődnek. Hogyan képes egy olyan egyszerű dolog, mint a szerelem begyógyítani még a legsebzettebb szívet is.

Kapcsolódó szócikkek: Jade Davis
>!
Christine_Anne_Colman I

Hogyan lehet ennyire rossz valami, ami ennyire jó?

>!
Christine_Anne_Colman I

– Ez csak a kezdet a számunkra, Jade.
Lehunyom a szememet, hogy elfojtsam a könnyeket, amikor megcsókol.
A vég kezdete.

4 hozzászólás
>!
evi1234

…nincs értelme azon rágódni, amit nem változtathatsz meg. A legjobb elfogadni a dolgokat annak, amik, és továbblépni…

>!
evi1234

Rádöbbentem, hogy sokkal jobb egyetlen pillanatig része lenni valami hihetetlennek, mint egy életen keresztül nem megtapasztalni valami különlegeset…

>!
evi1234

Életre keltett bennem valamit, és lassan befurakszik a szívembe is. Az a legfélelmetesebb az egészben, hogy nem tehetek semmit, hogy ezt megakadályozzam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Vi Keeland: Egomániás
Anne L. Green: Elvarratlan szálak
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó
Lakatos Levente: Szeress jobban!
Christina Lauren: Gyönyörű játékos
Vi Keeland: A beosztott
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest