Szajha 87 csillagozás

J. L. Perry: Szajha

Egyetlen ​szenvedélyes éjszaka egy bűnösen izgató idegennel megváltoztat mindent.
Jade: a gyermekkorom kemény volt. Anya belehalt a szülésbe, apa nem tudott gondoskodni rólam, tízéves koromig nevelőszülőknél helyeztek el. Nem kellettem senkinek, szeretet nélkül nőttem fel, miközben egyik rémes otthonból a következőbe kerültem.
Akkor kezdett jobbra fordulni a sorsom, amikor tizenegy évesen örökbe fogadott egy gazdag társaságbeli hölgy. A dolgok azonban nem mindig olyanok, mint amilyennek látszanak. Ekkor még nem tudtam, de örökbe fogadó anyámnak nagy tervei voltak velem…
Brock: kiváltságosan nőttem fel. Mindenem megvolt. Pénz, jó külső, vonzerő, siker és gyönyörű nők végtelen sora. Nem akartam elkötelezni magát. Könnyen szereztem a nőket, gyakorlatilag a lábam előtt hevertek. Mindnyájan azt akarták, ami eddig senkinek nem sikerült. Megfogni a dögös, gazdag agglegényt.
Aztán megismertem Jade-et. Olyan volt, akár a friss levegő. Kihívás. Teljesen más, mint azok… (tovább)

Eredeti mű: J. L. Perry: Hooker

>!
Művelt Nép, Budapest, 2019
366 oldal · ISBN: 9786155905452
>!
Művelt Nép, 2019
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155905445 · Fordította: Medgyesi Csilla

Kedvencelte 18

Most olvassa 14

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 90


Kiemelt értékelések

>!
Magdi1017 P
J. L. Perry: Szajha

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban… Egyrészt tetszett, mert eseménydús volt, magával ragadó és néhol izgalmas. Jade viszontagságai születésekor kezdődnek, 11 éves korában azt hiszi, végre boldog családba kerül, de mint kiderült – mégsem, amiért súlyos árat kell fizetnie. Ez csak fiatal felnőtt korában válik nyilvánvalóvá a számára. A mindenre kiterjedő neveltetése nem azért van, hogy úrinő váljon belőle, hanem spoiler. Másfelől meg miért kellett benne Brocknak állandóan kuncogni spoiler, és Jade-nak miért segge volt mindig. Véleményem szerint a popsi, fenék valahogy kultúráltabb kifejezés.
A karakterek szerethetőek voltak ennek ellenére, néhányat kivéve. Jade ahhoz képest, hogy mivé lett, egy ártatlan és naív teremtés.
Brock pedig a kezdetekhez viszonyítva igazán erős jellemfejlődésen megy keresztül.
Egy-két dolog ebben is meseszerű, mint a Rohadékban, de azért az nekem jobban tetszett.
Az még kicsit zavart, hogy nemrég olvastam Vi Keeland Órákon át kívánlak c. könyvét, és annak ugyanez a borítója.

>!
Hópárduc P
J. L. Perry: Szajha

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban.
igazából az előző könyve jobban tetszett az írótól.
A történet tetszett, bár nem egészen erre számítottam, amikor olvasni kezdtem. De, azért itt is szerethetőek voltak a szereplők.
Másrészről, picit hiányoltam valamit belőle, de nem tudom mit. Néha kicsit gyorsan történtek az események, talán azért. Néhol kicsit túlzás volt ez a hirtelenség. Meseszerű.
És a „segg” szót többet hanyagolhatták volna, mivel női személyről volt szó.

>!
Kriszti515 P
J. L. Perry: Szajha

Az eleje annyira nehezen indult be, hogy kénytelen voltam félretenni. Szánom bánom bűnömet, mert amikor elindul a romantikus erotikus lavina onnantól valami szenzáció az egész. Imádtam. A borító nagyon klassz. A cím talán kicsit lehetne találóbb.
Mindkét karakter oltári nagy kedvenc lett. Jade egy igazi kemény csaj, ritkán lehet ilyennel találkozni. Nyafogás? Nála nem ismert, pedig lett volna szegénynek miért. Hihetetlen egy karakter. Brock, te jézusatyamária :D Férfi? IGEN! A javából. Hol vannak még ilyen karakterek?
A cselekmény a maga módján egyedi. Voltak benne nem várt fordulatok, volt amire abszolút nem számítottam, de persze voltak klisék is. Egyáltalán nem volt zavaró. Csodálatos volt. Két karakter akiknek megvan a múltjuk, de mégis gyönyörű személyiségek. Az erotikus részek elegendőek és bőek voltak. Nem csak arról szólt, de volt benne. És nem úgy mint sok más könyvnél, az elején kapsz belőle aztán legközelebb már csak a legvégén :D Így ilyen formában nem tudom van e ehhez hasonló könyv.
J.L. Perry, engem ismét megvettél *-*

>!
Karinaa7 P
J. L. Perry: Szajha

Nagyon vártam már erre a könyvre, mert az előző könyvét az írónőnek nagyon szerettem. A könyv eleje nagyon tetszett. Nem azt modom, hogy a többi része nem, de az nekem nagyon mese szerű. De így is tetszett. Nehéz elhinni, hogy Brock ilyen gyorsan és hirtelen megváltozott.
Jó volt, de sajnos nem olvasnám újra, viszont ha jelenik meg újabb könyv az írónőtől, akkor azt biztosan el fogom olvasni.

>!
Sola P
J. L. Perry: Szajha

Hat órát áldoztam rá az életemből, negyedik nekifutásra el is olvastam, ennyi nekem elég volt belőle. Minden két filléres könyvecskére nem fogok áldozni napokat az időmből.Tulajdonképpen sehol nem álltam meg ízlelgetni, mint egy kedvelt történetnél, mert nem volt mit.

Oké, hogy romantikus sablon. Bevallom, szeretem őket, bár hogy az árva lányt
kurválkodásra kényszerítik, már igen lapos klisé.

Ezzel együtt még lehetett volna érdekes történet, de sajnos minden mozzanat klisé volt.
Nem volt benne egyetlen jelenet sem, amit már ne olvastam volna másik könyvben,
ráadásul az első negyven oldal után pontosan lehetett tudni a végkifejletet, ami
eléggé elvette a lelkesedésem. A meleg barát is uncsi, és tucat volt nagyon.

Ráadásul nekem nem izgalmas, és érdekes, hogy egy szexben kiélt nő, aki 5 éve úrikurva, akkor is ha kényszer hatására teszi, hogy hódít meg egy igazgatót, aki persze olyan kapcsolatban
van az apjával, mint az ötévesek, még füllent is neki, 5 éves szinten. Nekem ez így
együtt nem volt izgalmas kombó.
Túl volt írva a hossza semmivel, nagyjából 150 oldalt húznék belőle.
Sajnos nem tetszett ez a Pretty Woman ezredszer történet, végig untam.
A Rohadék c. könyv, vagy Rohadj meg, nem emlékszem pontosan, ugyanettől az írónőtől jobb volt, bár az meg kicsit zavaros volt több helyen is, és vázlatos, lehet a fordítás miatt, nem tudom, de az tetszett azért.

>!
abbywinter I
J. L. Perry: Szajha

Az elején kicsit féltem, mert azért a címéből adódóan ez elég sok minden lehetett volna. Ennek megfelelően azért elég durván indult. Nagyon sajnáltam Jade-t, nagyon. Aljas dolog volt M-től ez a húzás.
Brock, hát ő meg… Nagyon szerettem a kitartását, és imádtam, hogy így Jade mellett állt. A végén nem értettem, miért nem beszélték meg a dolgot, ahelyett, hogy őrlődött volna, de végül csak sikerült tisztázni.
Ajánlom azoknak a romantikusoknak, akik nem szégyenlősek :)

>!
Gyöngyöm P
J. L. Perry: Szajha

Nem volt rossz és ezért nem is akarom lentebb pontozni,de nem is volt egy egetrengetően jó regény. Kikapcsolodásnak megtette, de nem faltam az oldalakat,bármikor tudtam másra koncentrálni és nem fájt letenni.
Tetszett az alapötlet, jó volt Jade karaktere,bár nem tartom reálisnak,h valaki egyáltalán ne pistuljon bele egy ilyen életbe.
Brock sajna nem tett rám nagy hatást.
Igazából nincs kedvem nagyon részletezni. Kerek volt a történet, minden szálat elvarrt a végére az írónő aminek örülök.
Az jutott eszembe, hogy ez tipikusan az a regény, amit elviszel nyaralásra,a medence vagy akármilyen vízparton olvasgatni. Néha leteszed,úszol egyet,folytatod. Lehet nyáron kellett volna olvasnom:)

>!
Zso89
J. L. Perry: Szajha

"A szerelem olyan, akár a víz,
megtöltődhetsz vele,
belefulladhatsz,
de ami a legfontosabb,
nem élhetsz nélküle."

Nem igazán tudom szavakba önteni amit most érzek…..
Annyi minden kavarog bennem.
Hamarabb végeztem a könyvvel de úgy éreztem ülepednie kellett a dolgoknak.
Sokkal több mindent kaptam a könyvtől mint vártam.
A váltott szemszögek a gyengéim.
A fülszöveg és a borító egyaránt elcsábított,de valahogy mégis sokkal több mondanivalója volt az egész történetnek mint vártam.
Ámultam Jade kitartásán és erején közben pedig sirattam azt a kislányt aki egy szerető családra vágyott csupán,próbált kiutat keresni és nem adta fel,voltak tervei a jövőre nézve,nem törődött bele a „sorsba” amit az élet neki szánt.
Felváltva sírtam és nevettem,hol egyszerre csináltam a kettőt.
Imádtam a párosukat.❤❤❤
BrockBrockBrock már az elején megvettél kilóra pedig akkor még csak a nőcsábász oldaladat ismerhettem meg.☺❤
Mikor pedig már az érzelmes oldaladat is megismerhettem teljesen elvarázsoltál.
Mindketten sok mindenen mentek keresztül Jade a család hiánya miatt,Brock pedig pont az ellenkezője miatt.
Vágyott a szívem a spoiler
Újabb kedvencet avattam.
IMÁDTAM ❤❤❤❤❤

>!
Kathreen
J. L. Perry: Szajha

A borító szörnyű, de ennek ellenére kellemesen csalódtam a könyvben.
Nagyon sajnáltam Jade-t, minden elismerésem, hogy meg tudott maradni önmagának és nem lett belőle egy hideg, kemény ember. Ilyen sorsoknál még jobban megbecsülöm a családomat, hogy mit kaptam és kapok tőlük.
Brock egy igazi fénylő páncélú lovag, aki jött és „megmentette” Jade-t. Jó volt olvasni és megélni a kapcsolatuk alakulását, ahogy ott voltak egymásnak.

>!
evi1234
J. L. Perry: Szajha

Ez a könyv tökéletes volt, megérdemli az 5 csillagot. Pontosan azt kaptam amit vártam, izgalmas volt, pörögtek az események.

Jade élete, már születése óta szerencsétlenül alakult. A gyerekkora pedig szörnyű lehetett, ahogy folyamatosan, egyik rossz családtól, még rosszabbakhoz került. Végül pedig azt hitte, hogy amikor M.-hez került, végre jó helyen élheti az életét. Azonban 18 éves korában, kiderült, hogy vissza kell fizetnie M.-nek, a rááldozott éveket. Minden egyes nála töltött évért, egy-egy évet kell dolgoznia. De nem akármilyen munkát. Luxuseszkortnak képezték ki és rákényszerítették ezt az életet. Egyszerűen undorítónak tartom, hogy valaki ilyen helyzetbe kényszerít egy embert. De a könyv végén kiderült, hogy M.-nek nem ez az egyetlen bűne spoiler. Egyáltalán nem volt lekiismerete, csakis a pénz hajtotta. Jade életét is kegyetlenül irányította, azonban egy szerencsés véletlen alkalmával, a lány összefutott Brockal. Szerelem volt első látásra, mindkettőjük részéről. Később amikor Brock rájött, Jade foglalkozására, érthető módon, egy kicsit kiborult. Azt hittem, hogy rosszabul fogja fogadni és jó pár fejezetet várhatok arra, hogy elfogadja a helyezetet. De kellemesen csalódtam, mivel pár perc alatt megemésztette a dolgot és ezután elkezdőhetett kibontakozni kettőjük között a szerelem. Egy ideig kijátszották M.-et, viszont Brock ki akarta menteni Jade-et ebből az életből, ezért kezébe vette a dolgokat. Ebből persze lettek gondok és bonyodalmak, de ezt is megoldották. A könyv végén egy csomó meghökkentő dologra derült fény és a befejzés is tökéletes lett.
….
A borítón szereplő képet mostanában nagyon sok könyvön láttam és ez egy kicsit elvesz az egyediségéből. De ennek ellenére maga a könyv nagyon jó volt.


Népszerű idézetek

>!
Hópárduc P

A szerelem olyan, akár a víz, megtöltődhetsz vele, belefulladhatsz, de ami a legfontosabb, nem élhetsz nélküle.

>!
Magdi1017 P

A vallomása összetöri a szívemet.

188. oldal

>!
Christine_Anne_Colman I

– Ez csak a kezdet a számunkra, Jade.
Lehunyom a szememet, hogy elfojtsam a könnyeket, amikor megcsókol.
A vég kezdete.

4 hozzászólás
>!
Christine_Anne_Colman I

Hogyan lehet ennyire rossz valami, ami ennyire jó?

>!
Beusom24

– Nem vagyok tisztában a saját erőmmel -közlöm, vállat vonok,aztán megköszörülöm a torkomat.

>!
evi1234

…nincs értelme azon rágódni, amit nem változtathatsz meg. A legjobb elfogadni a dolgokat annak, amik, és továbblépni…

>!
evi1234

Rádöbbentem, hogy sokkal jobb egyetlen pillanatig része lenni valami hihetetlennek, mint egy életen keresztül nem megtapasztalni valami különlegeset…

>!
evi1234

Életre keltett bennem valamit, és lassan befurakszik a szívembe is. Az a legfélelmetesebb az egészben, hogy nem tehetek semmit, hogy ezt megakadályozzam.

>!
ViKa89

Életemben először olyan tele van az üres szívem, hogy attól tartok, mindjárt szétrobbant.


Hasonló könyvek címkék alapján

Christopher Moore: Totál szívás
Egri Zsanna: Bűnös angyalok
Paulo Coelho: Tizenegy perc
Rona Fire: Vörös glória
Lesley Pearse: Belle
Colette: Cinci
Iny Lorentz: A szajha
Colette: Chéri
Sonia Rossi: Fucking Berlin