Rohadék (Rohadék 1.) 414 csillagozás

J. L. Perry: Rohadék

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​világhírű bestseller. Egy szívfájdítóan gyönyörű love sztori.

A nevem Carter Reynolds. Rohadéknak születtem, és rohadékként fogok meghalni. Erre fiatalon jöttem rá, és nem változtathat rajta senki és semmi. A pusztítás egyirányú ösvényén járok, Isten irgalmazzon annak, aki az utamba kerül. Utálom az életemet. Igazából mindent gyűlölök.

Egészen addig, amíg nem találkozom a szomszéd kölyökkel. Indi-csodabogár-anával. Rögtön ellenszenves. Attól a perctől fogva, amikor először megpillantom, fellobbant bennem valamit. Olyan érzelmeket vált ki belőlem, amelyekről azt hittem, képtelen vagyok érezni. Ez egy kicsit sincs ínyemre. Amikor rám néz azzal a hatalmas, gyönyörű, kísértő zöld szemével, mintha lelátna a lelkem mélyébe. A sikító frászt hozza rám az a lány. Olyan, akár a napfény és a szivárvány az én komor, pusztító világomban. Rosszul vagyok a napfénytől és a szivárványtól.

A nevem Indiana Montgomery. A barátaim Indinek szólítanak. Hat éves koromban… (tovább)

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
574 oldal · ISBN: 9786155676062 · Fordította: Medgyesi Csilla
>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
574 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155676055 · Fordította: Medgyesi Csilla

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Carter Reynolds · Indiana Montgomery · Megan Miller


Kedvencelte 68

Most olvassa 25

Várólistára tette 170

Kívánságlistára tette 197

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

KönyvMoly_1989>!
J. L. Perry: Rohadék

Meglehetősen hullámzó volt a kapcsolatom a könyvvel.
570 oldal szerintem egy ilyen stílusú történethez sok. Túl sok dráma, túl sok szex. Simán ki tudnék 150 oldalt nyisszantani belőle és senkinek fel sem tűnne.
Az első 250 oldallal még jó kapcsolatot ápoltam. Tetszett, hogy Carter „rosszfiú”, tetszett, hogy szexi, vad, egy lázadó 17 éves. Ott még jólállt neki a később számomra teljesen elfogadhatatlan mennyiségű káromkodás is. Indiana aranyos, okos lány, szimpatikus volt, bár kicsit naivnak találtam. Jó párost alkottak, szerettem őket.
Aztán jött számomra a mélyrepülés… Egy felfoghatatlan spoiler Az öt évvel később részek, amikor már felnőttek főhőseink, ott már teljesen hiteltelenné vált a történet, de főleg Carter karaktere… Rémes volt! Attól még nem lesz „rohadék” valaki, hogy mocskos a szája, akár egy kocsisnak. Ráadásul, ha elvakultan szeretek egy lányt, akkor nem mondok neki olyanokat, hogy spoiler Bár lehet, hogy csak én vagyok túl érzelmes lélek. Nem tetszett és minduntalan húztam a számat ezeknél a részeknél.
Indiana is kórosan szexmániás lett, ami nem is lenne baj, de spoiler
A vége pedig… Mese habbal… Túl rózsaszín, túl klisés. Azért az utolsó mondatnak még odatolva egy káromkodással, biztos, ami biztos.
Csalódás.

27 hozzászólás
Tünde_JLT I>!
J. L. Perry: Rohadék

Nagyon szép történet a második esélyről. Magával ragadó és szívfacsaró.
Mindenkinek ajánlom, aki egy kis spoiler cukormázra vágyik, mert hihetetlenül édes Mr. Raynolds-ot rejtenek az oldalak. :)

11 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
J. L. Perry: Rohadék

Nem is tudom mire számítottam, de amit a fülszöveg takar, az kb. a könyv első negyede. Nem tudom, milyen szavakat használ a szerző eredetiben, de szerintem a fiúk nem kuncognak. Ezenkívűl csak a túlzott vulgaritás zavart . Alapvetően nem volt rossz történet, tele volt hullámvölgyekkel és szivárvánnyal is. A végére utópisztikusan édes lett, mint egy igazi tündérmese. A 18-as karika is teljesen passzol az erotikus részek miatt. Ami a történetben zavart spoiler
Egyébként kimondottan kedveltem a szereplőket, Mark és mostohaapuci kivélelével.
Ha megjelenik a folytatásban Jax története, szívesen elolvasnám.

11 hozzászólás
Krisztina_Németh_2 P>!
J. L. Perry: Rohadék

A cime alapján egyáltalán nem erre számitottam. Én inkább azt a cimet adtam volna neki, hogy A Durcis. Utálom az olyan pasi karaktereket akik magukat sajnálják és „jaj nálam sokkal jobbat érdemel" meg a „jaj én csak a rosszat érdemlem meg".
Semmi alapja nem volt annak hogy ö „rohadék" legyen, 5 évesen lefattyuzták de ennyi. Az anyukájával jo élete volt, mert szerette öt. Ja meg ez a házi nénis sztori totál felesleges volt. Egyáltalán nem volt hitelképes, persze egy rakás pénzt kapott az akciozásért de ez akkor is hiteltelen. Ezt tuti a Szürkéböl csorta az ironö, de nekem már ott sem tetszett ez a sztori.

2 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
J. L. Perry: Rohadék

A fülszövegnek és a címnek semmi köze a sztorihoz, de amúgy ez tényleg egy könyv, igen! :)

Túl sok káromkodás, túl sok felesleges dráma, túl sok szex, túl sok klisé és túl sok rózsaszín cukormáz a végére. Túl sok volt ez így nekem egyben.

19 hozzászólás
Hddorka P>!
J. L. Perry: Rohadék

Reményekkel telve vettem a kezembe a könyvet. Már a borító is csábított, hogy olvashassak Carterről. Miután befejeztem a könyvet, már vegyes érzéseim voltak vele kapcsolatban. A könyv lényegében komoly üzenetet hordoz a szeretetről, a kitartásról, a megbocsájtásról, arról, hogyha az élet keményen is bánik veled mindig van remény a boldogságra. Ez tetszett benne, de kivitelezés annyira már nem. Túl sok volt és gyenge, kevés volt ahhoz, hogy érzelmileg magával ragadjon. Pedig minden adott volt hozzá. Lehet túl sokat vártam tőle. Az eleje mindenképpen jó volt, aztán túl sok lett a dráma a végére meg már Carter is elvesztette az érdeklődésemet. Túl rózsaszín lett minden, vontatott és kissé unalmassá vált. Kár érte.

Magdi1017>!
J. L. Perry: Rohadék

Az elmúlt öt év maga volt a pokol.Túl sokáig éltem tagadásban,harcoltam az érzéseimmel

Nem lehetett nem szeretni.
Mindenki megérdemel egy második esélyt, még ha úgy is érzi, hogy nem!
Carter egy torz önképet alkot magáról, miszerint ő egy fattyú, aki az apjának, de még a nagyapjának sem kellett, így el is hiszi magáról, hogy nem érdemel sem boldogságot,sem szeretetet, semmit. Ezen az sem segít túl sokat, hogy belecsöppen az életébe egy paraszt nevelőapa, akinek az iránta való viselkedését nem akarja elárulni az anyjának, nem akarja veszélybe sodorni az ő boldogságát. Itt ki is derül, hogy ő bizony nem egy rohadék, imádja az anyját, aki inkább őt választotta a szülei helyett.
Indi élete sem felhőtlen, hiszen nagyon korán elveszíti az anyukáját, de nagy szeretettel neveli őt az édesapja.
Talpraesett lány, akit nem riaszt meg Carter tüskés természte, látja a felszín alatt rejlő lelkileg megbántott, érző szívű kamaszt. Apja fiaként tekint Carterre, akinek furcsa ez a fajta törődés.
Szerelmük mégis fiatal felnőttként teljesedik ki, de az élet rögtön egy embertpróbáló feladat elé állítja őket. Együtt néznek szembe vele, ami csak elmélyíti az amúgy is erős köteléket közöttük.
Lehet, hogy sok a káromkodás,lehet,hogy vannak hibái, klisés, mesébe illő… De azt is tudom, hogy vannak ennél sokkal, de sokkal rosszabb könyvek is.
Nem bántam meg, hogy elolvastam. :)

Violet_Finch_PMónika P>!
J. L. Perry: Rohadék

Hát lehet akkorát csalódni,mint amekkorát most csalódtam. :,(

Három csillagot adok,de még ezt is sokkallom.
Az egyik csillagot a fülszöveg miatt kapja. Amint elolvastam,tudtam,hogy nekem ez kell! Annyira ütősre sikeredett,hogy azt hittem ezzel mellé nyúlni nem lehet. Egyből kívánságlistán landolt. Aztán teltek a hetek és hónapok és egyre jobban akartam a könyvet.

A második csillagot azért kapja,mert majd kibújtam a bőrömből,amikor megjött vele a futár. Annyira szép volt a borító és az érzés,hogy végre olvashatom,felbecsülhetetlen.

A harmadik csillagot pedig magáért a sztoriért kapja.
Az elején azt gondoltam,hogy uhh ez de jó lesz. Aztán szép lassan lankadt a figyelmem,lankadt jó kedvem és szép lassan átvette a helyét a szomorúság és végül a düh.
Dühös vagyok,mert nem ezt vártam. Nem azt kaptam amit annyira akartam. :(
Tele van klisével,tele van csúnya szavakkal és tele van ismétlődő mondatokkal.
Nem egy igényes könyvről van szó.
A címe sem az igazi.
Oké,az elején tényleg szemétkedik,de az sem vészes. A vége pedig már annyira cukormázas,hogy majd el hánytam magam. :(
Alig vártam,hogy a végére érjék.
A sztori kiszámítható és maguk a szereplők sem lopták be a szívembe magukat.
Carter ne haragudj,de nem vagy álmaim pasija…..
Indi….én ha spoiler Nekem valószínűleg az lenne az utolsó dolog ami eszembe jutna…..
Mást inkább nem is írok.
Jah,de mégis…a polcomon nem szeretném látni,ezért eladó.

1 hozzászólás
Trice29 P>!
J. L. Perry: Rohadék

Valami sokkal macsósabbra számítottam. A macsó vonal kimerült a sekélyes szövegben, ami egy ideig vicces volt, majd elsiklottam felette. Számomra a könyv első 150 oldala volt a legerősebb. A közepe kicsit visszaesett, valahogy kevesebb érzelmet váltott ki belőlem, mint a hasonló témájú könyvek. A vége pedig tömény cukormáz, ami olykor jól esik (most nekem is), de újrázáshoz már kevés. Kellemes időtöltésnek mindenképpen ajánlanám a könyvet!

5 hozzászólás
agi89>!
J. L. Perry: Rohadék

Minden jel arra mutatott, hogy imádni fogom.
És tetszett is, de nem „ájultam el”, ahogy máskor szoktam a hasonló könyvektől.
Élveztem olvasni. De valami kicsi plusz hiányzott.
spoiler
Ahogy a szövegelésemből is hiányzik. :D

A borító viszont adja az ívet rendesen… :P

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

_Enii_ P>!

Szívás akarni valakit, amikor tudod, hogy nem kaphatod őt meg.

_Enii_ P>!

Vicces, hogy egy futó pillanat mennyire megváltoztathatja az embert. Mennyire meghatározhatja egyetlen ostoba, őrült, elbaszott szó.

_Enii_ P>!

(…) ha az ember nem érez, akkor nem tudnak neki fájdalmat okozni.

Kapcsolódó szócikkek: csalódás · érzelem
_Enii_ P>!

Mindnyájunknak vannak problémái, amelyeket másképp kezelünk, mint a másik (…)

_Enii_ P>!

Nem tudtam volna továbblépni, ha megragadok a múltban.

Fire_bird>!

– Mit tettem, hogy ilyen csodálatos dolgot érdemeljek ki? – kérdezem, és megpuszilom a száját. Kuncogni kezd a kérdésemen.
– Addig idegesítettél, míg beléd szerettem.

Kapcsolódó szócikkek: Carter Reynolds · Indiana Montgomery
KönyvMoly_1989>!

Ha nem érzel, akkor nem is bánthatnak. Igaz?

100. oldal

Karinaa7 P>!

– Jobb lesz, ha megyek, mielőtt apád a szobádban talál. Ha jól tudom, van vadászpuskája. – Kuncogni kezd a megjegyzésemen.

358. oldal

Ács_Milán >!

Úgy kell eltölteni minden napot, mintha az lenne az utolsó.

359. oldal


A sorozat következő kötete

Rohadék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexa Riley: Mindent bele
Corinne Michaels: Még egyszer, kérlek
Kristen Ashley: A titokzatos Ő
Gina L. Maxwell: Elcsábítani Hamupipőkét
Rachel Van Dyken: Egyetlen
Kelly Oram: Cinder és Ella
Vi Keeland: A beosztott