Stay With Me – Maradj velem (Várok rád 3.) 572 csillagozás

A New York Times bestsellerszerző, aki korábban olyan könyvekkel jelent meg, mint a Várok rád és a Légy mellettem!, nem mindennapi történetet tár most az olvasó elé… egy fiatal nőről, aki megtanulja, hogy nem menekülhet a múltja elől – teljesen mindegy, milyen messzire szalad.
A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat élt meg, amiket egyetlen gyereknek sem lenne szabad. És még mindig hordozza azokat a testi és érzelmi sebeket, amiket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.
Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a főiskolai tanulmányaira félretett pénzét, ráadásul hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején… (tovább)
Eredeti megjelenés éve: 2014
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző
Cameron Hamilton · Avery Morgansten · Jase Winstead · Jackson 'Jax' James · Teresa Hamilton · Calla Fritz · Reece · Roxy · Katie

Ismét egy olyan könyv, amely túl sokat akart, és éppen emiatt lett tele elszalasztott lehetőségekkel. A történet eleje jól indult, izgalmasnak ígérkezett a cselekmény ezzel a sötétebb vonallal, amely váratlan fordulatok tömkelegével kecsegtetett. Persze mondanom sem kell, hogy az írónő semmi ilyesmivel nem élt, mindössze Calla és Jax kapcsolatával foglalkozott, az egész könyv során ugyanazzal a sémával dolgozott: Calla és Jax veszekszik, Callát megtámadják vagy megsérül, Jax túlféltővé válik és magát okolja. És mivel egy 600 oldalas könyvről van szó, ez a séma jópárszor ismétlődik. Arról nem is beszélve, hogy a fő bonyodalom Calla és a drogbáró között is röhejesen egyszerűen megoldódik.
A szereplőket tekintve Jax és a mellékszereplők még úgyahogy elmentek, de Calla hihetetlenül idegesítően viselkedett. Belső monológjai két dologban ki is merültek: hogy Jax milyen jól néz ki, valamint milyen rossz helyzetbe került az anyjának köszönhetően. Azon kívül, hogy felszínes volt, rengeteget hisztizett hülyeségeken, mindenkiben csak a rosszat látta, és úgy vélte, mindenki ellene van.
Összességében egyszer olvasható történet, amelyben azért pozitívumként felhozható, hogy felbukkantak a régi, kedvelt szereplők is, bár mikor már hatodszor olvastam, hogy Avery és Cam a világ legcukibb párosa, már belőlük is kezdett elegem lenni.

Nekem még mindig Cam és Avery a nagy kedvenc. Tetszett ez a kötet is de valahogy nekem nem az igazi. Az elejét imádtam. A közepétöl átmentünk krimi kategóriába, ami már nem tetszett annyira. A föszereplökkel semmi problémám nem volt, sőt Callát imádtam. Jax is imádnivalo, de Camet nem taszítja le a trónról.

Eddig határozottan ez a leges-legszuperebb része a sorozatnak!♡ Nem igazán érdekeltek a még magyarul ki nem adott folytatások, de ezek után feléledt bennem a remény. Szóval köszönöm Calla és Jax, mert miattatok tuti folytatni fogom ezt a sorozatot.
Callát illetően jó megérzéseim voltak, és annyira örülök, hogy nem kellett csalódnom. Nagyon bírom a csajt, és szerintem a helyében én is sokszor úgy viselkedtem volna, mint ő. Főleg annál a hajnali 3 órás jelenetlén. Az emgem is eléggé felidegelt :D Viszont annyira jól tartotta magát mindig, és Jax-ben is szerencsére hamar megbízott. Nem is mondanám, hogy ebben a részben lett volna fölösleges dráma. Amikor Jax és Calla vitázott is, annak normális, érthető oka volt. Plusz szerencsére mindig hamar kibékültek ^-^
Jax már az első pillanattól kezdve levett a lábamról. Isteni egy pasi♡ Az egyik titkát elég egyszerű volt kitalálni, a másik engem is kicsit meglepett.
Tetszett, hogy Avery, Teresa és Calla végre őszinték voltak egymással. Mindenki kiterítette a szennyest. Már csak komolyan Jase beismerését vártam :D
A mellékszereplők közül határozottan Roxy, Reece és Katie a favoritok. Az előső kettő egyszerűen cukik, az utolsó pedig hihetetlen egy fazon :'D
A történet nemcsak szép volt, de izgalmas és még hihetetlenül szexi is.
Imádtam!

Ebben a részben J. Lynn kissé eltért a szokásos egyetemista vonaltól és a cselekményt áthelyezte egy kocsmába. Calla múltja is tele van tragédiával, ezért még a barátai elől is titkolta zűrös életű anyját, akinek megint sikerült belerondítania lánya életébe. A hazatérésnek egyetlen jó oldala van, Jax, aki holtversenyben vezethetné Cammel a Jóképű Pasik Klubját. Nagyon bírtam Calla monológjait, ahogy elemezgeti a dolgokat. Aztán az egész történet átment krimibe.
Nagyon remélem, hogy az írónő itt folytatja a sorozatot, mert a helyi nyomozók is nagyon szívdöglesztőek, és Roxyban és Katie-ben is látok potenciált. Katie és Anders nyomozó ütő páros lenne. :))

Úúúristen hogy én mennyire szerelembe estem!
Imádom ezt a könyvet! Annyira addiktív!
Imádom Callat.
És Jax… Édesem… Totális paffff.
Hát…az történt hogy Cam és Jase egy elegáns pöccintéssel le lett taszítva a dobogó második és harmadik fokára. Mindenre számítottam, de erre semmi esetre sem! Bele akarok mászni a könyvbe!
Be szeretnék mászni a lapok közé és bolyongani a betűk közt, hogy megtaláljam Jaxt. Esküszöm, olyan érzésem volt folyamatosan mintha a lelkem apró vágy-darabkáiból pakolta volna össze J. L. Armentrout. ♥♥♥
Annyira szeretem ezt a sorozatot. *-* Annyi lehetőség van benne. Egyáltalán nem bánom hogy „olyan sok” rész van még belőle hátra. (Már persze ha a legdrágább @Könyvmolyképző kiadja azokat is..? *-* ♥)
Ahhh és a következő résznek spoiler máris fenntartott helye van a polcomon.
Abszolút kedvenc!
Csakis ajánlani tudom.

Részemről mindenképp ez volt a sorozat legjobb kötete. Tökéletes lezárást kapott, egyszerűen imádtam Callát és Jaxet is.
Bár néha mindkettejüket felpofoztam volna, hogy legyenek már egy kicsit realistábbak és vegyék már észre a körülöttük folyó dolgokat, de épp ez is közrejátszott abban, hogy ennyire tetszett a könyv.
Csodálatos volt a történet. Sem Calla, sem Jax múltja nem egy rózsaszín leányálom, mindketten sokat szenvedtek, és épp egymásra volt szükségük a „feloldozáshoz”.
Eleinte számomra kicsit furcsa volt az „akció-szál”, gondolok itt a Calla édesanyja által okozott komoly bonyodalomra, de egyáltalán nem volt ellenemre, hiszen így még izgalmasabb volt a történet. Tetszett ez a másság, a többi kötettől való eltérés és az ezáltal okozott különlegesség.

Az előző részénél problémáim voltak azzal, hogy eldöntsem, cakkumpakk tetszett vagy sem. Na, ennél a kötetnél azonban egyáltalán nem!
Mivel imádtam az első pillanattól kezdve. Bár soha nem élhettem meg azt, mint Calla, többnyire átéreztem a helyzetét és a gondolatait is, és Jax ugyancsak szimpatikus lett a néha előforduló parancsolgatása ellenére. Meg annak ellenére is rendben voltak, hogy ők, mint minden ember, néha butaságokat követtek el – lásd: Jackson és Aimee esete.
Ha minden igaz, még nem olvastam ilyen történetet, így számomra különlegessé volt. Viszont Isaiah-ról mindig Katie McGarry Crash into you – Szívkarambol című könyvének egyik főszereplője ugrott be, akit kedveltem, szóval nem igazán voltam képes ettől az alaktól tartani.
Az szintén egy nagy pozitívum számomra az előző mű után, hogy hirtelen nem is bírnék mondani egyetlen dolgot is, ami kiszámítható lett volna! Többnyire megleptek az események alakulása.
Ellenben apróbb negatívumokat itt is tapasztaltam, igaz, ezek már-már kötözködés szintűek lennének. Ámde azért hadd mondjam el, hogy azt, hogy le van írja, mi történt Teresa lábával, nem értettem, miért volt rá szükség, számomra semmi értelme nem volt, nem akadt ok rá, és amúgy sem vagyok alapvetően oda az előző részekre való visszaemlékezésekért.
Emellett nem éreztem helyesnek, amikor Tess közölte, mit tett Cam, amikor kiderült, mi történt vele. Értem én, hogy ez azért nem akkora nagy titok, mint Jase-é, de úgy gondolom, inkább Camnek kellett volna ebbe beavatni, hogyha szeretné…
Persze, ezek az apróságok ellenére tényleg olvastam volna még tovább ezt a művet – s reméltem, mégis csak lehet segíteni még Monan, de… – de így volt rendben.
Kár, hogy még csak angolul van kint a következő rész, valószínűleg az elsők között leszek, akik lecsapnak rá, amint megjelenik magyarul – remélem, az is ilyen jó lesz!

J. L. Armentrout egyre jobb könyveket ír, nem véletlenül ő az egyik kedvencem. :)
Tetszett, hogy bár ebben a könyvben is szerepet kapott Avery, Cam, Teresa és Jase, mégsem vonták el a figyelmem Calla és Jax szívet melengető történetéről. Nem is gondoltam volna, hogy a Légy mellettemben mellékszereplőként megismert lány könyve ennyire magával ragad majd.
Örültem neki, hogy ez a kötet kiszabadult a Shepherd falai közül és nyáron egy másik városban játszódott. Bőven akadt benne izgalom, szenvedély, veszély, romantika, barátság és még sorolhatnám. Élvezet volt olvasni, ahogy Calla fejezetről fejezetre hagyja maga mögött a korlátait. Jax a legjobb dolog, ami történhetett vele. :D Emellett igazán érző szívű nő, őszinte, a végletekig vicces és talpraesett karakter.
A megjelent új szereplők mindannyian szuperül beleillettek a történetbe, kedvelhetőek voltak.
És jaj, már most tűkön ülök, hogy olvashassam Roxy és Reece könyvét. ❤-❤

Egymás után darálom le a sorozat részeit, nagyon tetszik. Calla története hasonló alapokra épül, mint az eddigiek, múltbeli traumát elszenvedő női karakter találkozik a szintén nem gondtalan, de cserébe álompasi kategóriába eső partnerével.
Sok minden jóság mellett két apró bajom volt, az egyik a piálás erőltetése (mert az miért jó, ha seggrészeg valaki???), másik a végén a sérülés és az abból való hirtelen felépülés hiteltelensége.
A hosszabb bejegyzés a blogon olvasható: link

Maradok és kitartóan Várok rátok és Bízom további megjelenésekben!!!! ;)
Remélem lesz lehetőség a jövőben együtt Zuhanni, Tűzre lobbanni és Örökké Álmodni Veletek! :P
Cam, Jase, Jax, Reece, Colton, Nick and Brock annyit sajnálok, hogy nem váltott szemszögesek a könyvek :(
2019.02.13.
Calla, a dumád könnyet csal a szembe! :'D

Ó, istenem, az olyan pasi, aki szeret olvasni, ritka, mint a fehér holló! Szinte csak a
mesékben létezik.

– Ti ketten rokonok vagytok?
– Testvérek – felelte Jax.
– És én vagyok a jóképű – mondta Reece vigyorogva.
Anders nyomozó odafordult hozzá, és most már teljesen biztosan látszott, hogy Reece csakis az öccse lehet.
– De nyilvánvalóan nem az okos.
Zsarufivérek. Fincsi.
Basszus!
Tényleg meg kellene nézetnem a fejemet.

– Calla?
Szorosabban lehunytam a szemem, és visszatartottam a lélegzetem.
– Tudom, hogy ébren vagy.
Basszuskulcs.
– Alszom.
Jax mély hangon nevetett.
– Lenyűgöző, hogy álmodban is képes vagy válaszolni.
– Alvadumáló vagyok.

– Az életben a legjobb dolgok soha nem tűnnek nyerő ötletnek.

– Ez a puliszka?
– Kóstold csak meg!
– Olyan, mint egy horrorfilm főszereplője. – Megint megböktem. – Mindjárt rám veti magát, és beteríti az arcom.

– Maradj csak mellettem, kicsim, és megváltoztatom az életed!
![]() | Várok rád sorozat · Összehasonlítás |