Stay ​With Me – Maradj velem (Várok rád 3.) 204 csillagozás

J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​New York Times bestsellerszerző, aki korábban olyan könyvekkel jelent meg, mint a Várok rád és a Légy mellettem!, nem mindennapi történetet tár most az olvasó elé… egy fiatal nőről, aki megtanulja, hogy nem menekülhet a múltja elől – teljesen mindegy, milyen messzire szalad.

A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat élt meg, amiket egyetlen gyereknek sem lenne szabad. És még mindig hordozza azokat a testi és érzelmi sebeket, amiket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.

Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a főiskolai tanulmányaira félretett pénzét, ráadásul hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején… (tovább)

Eredeti mű: J. Lynn: Stay With Me

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570257 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Jackson 'Jax' James · Calla Fritz · Reece · Roxy


Kedvencelte 40

Most olvassa 20

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 154

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
gabiica P
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Részemről mindenképp ez volt a sorozat legjobb kötete. Tökéletes lezárást kapott, egyszerűen imádtam Callát és Jaxet is.
Bár néha mindkettejüket felpofoztam volna, hogy legyenek már egy kicsit realistábbak és vegyék már észre a körülöttük folyó dolgokat, de épp ez is közrejátszott abban, hogy ennyire tetszett a könyv.
Csodálatos volt a történet. Sem Calla, sem Jax múltja nem egy rózsaszín leányálom, mindketten sokat szenvedtek, és épp egymásra volt szükségük a „feloldozáshoz”.
Eleinte számomra kicsit furcsa volt az „akció-szál”, gondolok itt a Calla édesanyja által okozott komoly bonyodalomra, de egyáltalán nem volt ellenemre, hiszen így még izgalmasabb volt a történet. Tetszett ez a másság, a többi kötettől való eltérés és az ezáltal okozott különlegesség.

>!
Timi970120
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Az előző részénél problémáim voltak azzal, hogy eldöntsem, cakkumpakk tetszett vagy sem. Na, ennél a kötetnél azonban egyáltalán nem!
Mivel imádtam az első pillanattól kezdve. Bár soha nem élhettem meg azt, mint Calla, többnyire átéreztem a helyzetét és a gondolatait is, és Jax ugyancsak szimpatikus lett a néha előforduló parancsolgatása ellenére. Meg annak ellenére is rendben voltak, hogy ők, mint minden ember, néha butaságokat követtek el – lásd: Jackson és Aimee esete.
Ha minden igaz, még nem olvastam ilyen történetet, így számomra különlegessé volt. Viszont Isaiah-ról mindig Katie McGarry Crash into you – Szívkarambol című könyvének egyik főszereplője ugrott be, akit kedveltem, szóval nem igazán voltam képes ettől az alaktól tartani.
Az szintén egy nagy pozitívum számomra az előző mű után, hogy hirtelen nem is bírnék mondani egyetlen dolgot is, ami kiszámítható lett volna! Többnyire megleptek az események alakulása.
Ellenben apróbb negatívumokat itt is tapasztaltam, igaz, ezek már-már kötözködés szintűek lennének. Ámde azért hadd mondjam el, hogy azt, hogy le van írja, mi történt Teresa lábával, nem értettem, miért volt rá szükség, számomra semmi értelme nem volt, nem akadt ok rá, és amúgy sem vagyok alapvetően oda az előző részekre való visszaemlékezésekért.
Emellett nem éreztem helyesnek, amikor Tess közölte, mit tett Cam, amikor kiderült, mi történt vele. Értem én, hogy ez azért nem akkora nagy titok, mint Jase-é, de úgy gondolom, inkább Camnek kellett volna ebbe beavatni, hogyha szeretné…
Persze, ezek az apróságok ellenére tényleg olvastam volna még tovább ezt a művet – s reméltem, mégis csak lehet segíteni még Monan, de… – de így volt rendben.
Kár, hogy még csak angolul van kint a következő rész, valószínűleg az elsők között leszek, akik lecsapnak rá, amint megjelenik magyarul – remélem, az is ilyen jó lesz!

>!
agi89
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Úúúristen hogy én mennyire szerelembe estem!

Imádom ezt a könyvet! Annyira addiktív!
Imádom Callat.
És Jax… Édesem… Totális paffff.
Hát…az történt hogy Cam és Jase egy elegáns pöccintéssel le lett taszítva a dobogó második és harmadik fokára. Mindenre számítottam, de erre semmi esetre sem!

Bele akarok mászni a könyvbe!
Be szeretnék mászni a lapok közé és bolyongani a betűk közt, hogy megtaláljam Jaxt. Esküszöm, olyan érzésem volt folyamatosan mintha a lelkem apró vágy-darabkáiból pakolta volna össze J. L. Armentrout. ♥♥♥

Annyira szeretem ezt a sorozatot. *-* Annyi lehetőség van benne. Egyáltalán nem bánom hogy „olyan sok” rész van még belőle hátra. (Már persze ha a legdrágább @Könyvmolyképző kiadja azokat is..? *-* ♥)
Ahhh és a következő résznek spoiler máris fenntartott helye van a polcomon.

Abszolút kedvenc!
Csakis ajánlani tudom.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570257 · Fordította: Császár László
3 hozzászólás
>!
Bitten
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Maradok és kitartóan Várok rátok és Bízom további megjelenésekben!!!! ;)

Remélem lesz lehetőség a jövőben együtt Zuhanni, Tűzre lobbanni és Örökké Álmodni Veletek! :P

Cam, Jase, Jax, Reece, Colton, Nick and Brock annyit sajnálok, hogy nem váltott szemszögesek a könyvek :(

>!
Madama_Butterfly P
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Semmi klisé, semmi tucatsztori, összekapcsolódik ugyan a sorozat korábbi köteteivel, de J.L.A. úgy képes hozni egy sorozatot, hogy nemcsak szinten tartja a színvonalat, hanem még rá is rak egy lapáttal!
A sorozat eddigi legjobb kötete, még akkor is, ha Avery és Cam marad a kedvenc párosom! :)

>!
Trice29 P
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Ez nálam most szerelem a javából. Nagyon megszerettem mindkét főszereplőt. Bár nem osztott nekik könnyű lapokat a sors, mégis képesek még kitartani és egymást szeretni. Annyi finom kedvesség bújt meg Jaxben, hogy teljesen elvarázsolt engem. Faltam a lapokat, nagyon örültem a könyv hosszának. Külön élmény volt, hogy együtt volt az egész csapat. Hihetetlen az írónő, minden elismerésem az övé!

>!
Evika82 P
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Teljesen más volt ez a könyv, mint az előző részek. Nem, a főiskolán játszódott a történet, hanem Calla szülővárosában… És nem is volt ezzel semmi baj. Nekem nagyon tetszett ez a része is a sorozatnak. Armentrout még mindig az egyik kedvenc íróm. Nagyon tud írni a nő. Imádtam Calla és Jax közös jeleneteit. Nagyon édesek együtt. Lehet a vége felé már kicsit túl voltak sűrítve a Calla anyja által gerjesztett problémák… aztán meg hirtelen nagyon egyszerűen megoldódtak, de engem még ez sem zavart. Úgyhogy én nagyon várom a sorozat következő részeit is.

>!
kocybaba P
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Nagyon örülök, hogy JLA mert újítani. Merthogy ez más volt mint a sorozat többi része, és nem csak azért mert máshol játszodótt, hanem mert sok rétübb volt érzelmekben és cselekményben egyaránt. Callanak rengeteg mindennel kellett megküzdenie, az anyjával, a miatta nyakába szakadt maffiával, önmagával, a múltjával, de mégsem hagyta magát. Mosolyognivalóak voltak a gondolatai és érthető a bizonytalansága. Jax pedig finoman, türelemmel, tántoríthatatlanul, rétegenként bontotta le a falait és került hozzá egyre közelebb. Igazán összeillettek, akárcsak az előző párok, akiknek egyébiránt hálás vagyok a szerepléséért. Egyetlen hibája akadt csak, mégpedig hogy JLA túl bőkezűen bánt az oldalakkal. Szerettem olvasni, odavoltam Jaxért és Callaért (főképp Jaxért! :)), és sokáig úgy véltem nem lehet siettetni a köztük kiépülő kapcsolatot, mégis idővel úgy éreztem elhúzott lett. Talán kevesebb ágyjelenettel, vagy Calla gondolatait mérsékelve ez kiküszöbölhető lett volna, vagy nem is tudom. De ettől eltekintve abszolút pozitív a kicsengése a könyvnek, és várom Roxy és Reece részét. :)

>!
efenera
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Jajjj, de kellett már a szívemnek valami hasonló kis cukiság ♥
Team Jax! :’D

>!
SzAngelika
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

„… titkai mindenkinek vannak (…) Nincsen egyetlen olyan ember sem, aki mindig minden helyzetben tökéletesen őszinte.”

Vegyes érzéseket hagyott bennem Jax & Calla románca. Szerettem a gyengéd pillanatokat, élveztem az akciódús jeleneteket, csak valahogy az összhatás nem volt elég meggyőző. Bármennyire szimpatikusnak is találtam a főszereplőket, nem tudták feledtetni velem, hogy kissé döcögősen indult és eléggé vontatottra sikerült a történetük.

Bővebben: https://angelikablogja.blogspot.com/2017/12/j-l-armentr…


Népszerű idézetek

>!
Madama_Butterfly P

Ó, istenem, az olyan pasi, aki szeret olvasni, ritka, mint a fehér holló! Szinte csak a
mesékben létezik.

1 hozzászólás
>!
Hajni_Korponai P

– Calla?
Szorosabban lehunytam a szemem, és visszatartottam a lélegzetem.
– Tudom, hogy ébren vagy.
Basszuskulcs.
– Alszom.
Jax mély hangon nevetett.
– Lenyűgöző, hogy álmodban is képes vagy válaszolni.
– Alvadumáló vagyok.

269. oldal

>!
me_the_traveller

– Ti ketten rokonok vagytok?
– Testvérek – felelte Jax.
– És én vagyok a jóképű – mondta Reece vigyorogva.
Anders nyomozó odafordult hozzá, és most már teljesen biztosan látszott, hogy Reece csakis az öccse lehet.
– De nyilvánvalóan nem az okos.
Zsarufivérek. Fincsi.
Basszus!
Tényleg meg kellene nézetnem a fejemet.

>!
Felixa P

Nincsen egyetlen olyan ember sem, aki mindig minden helyzetben tökéletesen őszinte.

279. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackson 'Jax' James · őszinteség
>!
Felixa P

Ha én valamit meg akarok kapni, akkor mindent megteszek, hogy megszerezzem. Az élet túl rövid ahhoz, hogy elvesztegessem.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Calla Fritz · Jackson 'Jax' James
>!
Hajni_Korponai P

– Ez a puliszka?
– Kóstold csak meg!
– Olyan, mint egy horrorfilm főszereplője. – Megint megböktem. – Mindjárt rám veti magát, és beteríti az arcom.

304. oldal

>!
Hajni_Korponai

– Az életben a legjobb dolgok soha nem tűnnek nyerő ötletnek.

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackson 'Jax' James
>!
BarbyMalik0112

– Maradj csak mellettem, kicsim, és megváltoztatom az életed!

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackson 'Jax' James
>!
BarbyMalik0112

A hazugságokból épített kártyavár sokkal gyorsabban omlott a fejemre, mint előre sejthettem volna.

436. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Calla Fritz · hazugság

Hasonló könyvek címkék alapján

Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
Rainbow Rowell: Fangirl
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig
Erin Watt: Megtört herceg
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Kelly Oram: Cinder és Ella
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás
Sherry Gammon: Szerethetetlen