Stay ​With Me – Maradj velem (Várok rád 3.) 601 csillagozás

J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​New York Times bestsellerszerző, aki korábban olyan könyvekkel jelent meg, mint a Várok rád és a Légy mellettem!, nem mindennapi történetet tár most az olvasó elé… egy fiatal nőről, aki megtanulja, hogy nem menekülhet a múltja elől – teljesen mindegy, milyen messzire szalad.

A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat élt meg, amiket egyetlen gyereknek sem lenne szabad. És még mindig hordozza azokat a testi és érzelmi sebeket, amiket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.

Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a főiskolai tanulmányaira félretett pénzét, ráadásul hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején… (tovább)

J. Lynn: Stay With Me

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570257 · Fordította: Császár László
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
600 oldal · ISBN: 9789634570264 · Fordította: Császár László
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
600 oldal · ISBN: 9789634570271 · Fordította: Császár László

1 további kiadás


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Cameron Hamilton · Avery Morgansten · Jase Winstead · Jackson 'Jax' James · Teresa Hamilton · Calla Fritz · Reece · Roxy · Katie


Kedvencelte 102

Most olvassa 22

Várólistára tette 166

Kívánságlistára tette 199

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Ismét egy olyan könyv, amely túl sokat akart, és éppen emiatt lett tele elszalasztott lehetőségekkel. A történet eleje jól indult, izgalmasnak ígérkezett a cselekmény ezzel a sötétebb vonallal, amely váratlan fordulatok tömkelegével kecsegtetett. Persze mondanom sem kell, hogy az írónő semmi ilyesmivel nem élt, mindössze Calla és Jax kapcsolatával foglalkozott, az egész könyv során ugyanazzal a sémával dolgozott: Calla és Jax veszekszik, Callát megtámadják vagy megsérül, Jax túlféltővé válik és magát okolja. És mivel egy 600 oldalas könyvről van szó, ez a séma jópárszor ismétlődik. Arról nem is beszélve, hogy a fő bonyodalom Calla és a drogbáró között is röhejesen egyszerűen megoldódik.
A szereplőket tekintve Jax és a mellékszereplők még úgyahogy elmentek, de Calla hihetetlenül idegesítően viselkedett. Belső monológjai két dologban ki is merültek: hogy Jax milyen jól néz ki, valamint milyen rossz helyzetbe került az anyjának köszönhetően. Azon kívül, hogy felszínes volt, rengeteget hisztizett hülyeségeken, mindenkiben csak a rosszat látta, és úgy vélte, mindenki ellene van.
Összességében egyszer olvasható történet, amelyben azért pozitívumként felhozható, hogy felbukkantak a régi, kedvelt szereplők is, bár mikor már hatodszor olvastam, hogy Avery és Cam a világ legcukibb párosa, már belőlük is kezdett elegem lenni.

1 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Nekem még mindig Cam és Avery a nagy kedvenc. Tetszett ez a kötet is de valahogy nekem nem az igazi. Az elejét imádtam. A közepétöl átmentünk krimi kategóriába, ami már nem tetszett annyira. A föszereplökkel semmi problémám nem volt, sőt Callát imádtam. Jax is imádnivalo, de Camet nem taszítja le a trónról.

DarknessAngel>!
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Eddig határozottan ez a leges-legszuperebb része a sorozatnak!♡ Nem igazán érdekeltek a még magyarul ki nem adott folytatások, de ezek után feléledt bennem a remény. Szóval köszönöm Calla és Jax, mert miattatok tuti folytatni fogom ezt a sorozatot.
Callát illetően jó megérzéseim voltak, és annyira örülök, hogy nem kellett csalódnom. Nagyon bírom a csajt, és szerintem a helyében én is sokszor úgy viselkedtem volna, mint ő. Főleg annál a hajnali 3 órás jelenetlén. Az emgem is eléggé felidegelt :D Viszont annyira jól tartotta magát mindig, és Jax-ben is szerencsére hamar megbízott. Nem is mondanám, hogy ebben a részben lett volna fölösleges dráma. Amikor Jax és Calla vitázott is, annak normális, érthető oka volt. Plusz szerencsére mindig hamar kibékültek ^-^
Jax már az első pillanattól kezdve levett a lábamról. Isteni egy pasi♡ Az egyik titkát elég egyszerű volt kitalálni, a másik engem is kicsit meglepett.
Tetszett, hogy Avery, Teresa és Calla végre őszinték voltak egymással. Mindenki kiterítette a szennyest. Már csak komolyan Jase beismerését vártam :D
A mellékszereplők közül határozottan Roxy, Reece és Katie a favoritok. Az előső kettő egyszerűen cukik, az utolsó pedig hihetetlen egy fazon :'D
A történet nemcsak szép volt, de izgalmas és még hihetetlenül szexi is.
Imádtam!

7 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Ebben a részben J. Lynn kissé eltért a szokásos egyetemista vonaltól és a cselekményt áthelyezte egy kocsmába. Calla múltja is tele van tragédiával, ezért még a barátai elől is titkolta zűrös életű anyját, akinek megint sikerült belerondítania lánya életébe. A hazatérésnek egyetlen jó oldala van, Jax, aki holtversenyben vezethetné Cammel a Jóképű Pasik Klubját. Nagyon bírtam Calla monológjait, ahogy elemezgeti a dolgokat. Aztán az egész történet átment krimibe.
Nagyon remélem, hogy az írónő itt folytatja a sorozatot, mert a helyi nyomozók is nagyon szívdöglesztőek, és Roxyban és Katie-ben is látok potenciált. Katie és Anders nyomozó ütő páros lenne. :))

2 hozzászólás
agi89>!
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Úúúristen hogy én mennyire szerelembe estem!

Imádom ezt a könyvet! Annyira addiktív!
Imádom Callat.
És Jax… Édesem… Totális paffff.
Hát…az történt hogy Cam és Jase egy elegáns pöccintéssel le lett taszítva a dobogó második és harmadik fokára. Mindenre számítottam, de erre semmi esetre sem! Bele akarok mászni a könyvbe!
Be szeretnék mászni a lapok közé és bolyongani a betűk közt, hogy megtaláljam Jaxt. Esküszöm, olyan érzésem volt folyamatosan mintha a lelkem apró vágy-darabkáiból pakolta volna össze J. L. Armentrout. ♥♥♥

Annyira szeretem ezt a sorozatot. *-* Annyi lehetőség van benne. Egyáltalán nem bánom hogy „olyan sok” rész van még belőle hátra. (Már persze ha a legdrágább @Könyvmolyképző kiadja azokat is..? *-* ♥)
Ahhh és a következő résznek spoiler máris fenntartott helye van a polcomon.

Abszolút kedvenc!
Csakis ajánlani tudom.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570257 · Fordította: Császár László
5 hozzászólás
gabiica P>!
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Részemről mindenképp ez volt a sorozat legjobb kötete. Tökéletes lezárást kapott, egyszerűen imádtam Callát és Jaxet is.
Bár néha mindkettejüket felpofoztam volna, hogy legyenek már egy kicsit realistábbak és vegyék már észre a körülöttük folyó dolgokat, de épp ez is közrejátszott abban, hogy ennyire tetszett a könyv.
Csodálatos volt a történet. Sem Calla, sem Jax múltja nem egy rózsaszín leányálom, mindketten sokat szenvedtek, és épp egymásra volt szükségük a „feloldozáshoz”.
Eleinte számomra kicsit furcsa volt az „akció-szál”, gondolok itt a Calla édesanyja által okozott komoly bonyodalomra, de egyáltalán nem volt ellenemre, hiszen így még izgalmasabb volt a történet. Tetszett ez a másság, a többi kötettől való eltérés és az ezáltal okozott különlegesség.

Milli88 P>!
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

J. L. Armentrout egyre jobb könyveket ír, nem véletlenül ő az egyik kedvencem. :)

Tetszett, hogy bár ebben a könyvben is szerepet kapott Avery, Cam, Teresa és Jase, mégsem vonták el a figyelmem Calla és Jax szívet melengető történetéről. Nem is gondoltam volna, hogy a Légy mellettemben mellékszereplőként megismert lány könyve ennyire magával ragad majd.
Örültem neki, hogy ez a kötet kiszabadult a Shepherd falai közül és nyáron egy másik városban játszódott. Bőven akadt benne izgalom, szenvedély, veszély, romantika, barátság és még sorolhatnám. Élvezet volt olvasni, ahogy Calla fejezetről fejezetre hagyja maga mögött a korlátait. Jax a legjobb dolog, ami történhetett vele. :D Emellett igazán érző szívű nő, őszinte, a végletekig vicces és talpraesett karakter.
A megjelent új szereplők mindannyian szuperül beleillettek a történetbe, kedvelhetőek voltak.

És jaj, már most tűkön ülök, hogy olvashassam Roxy és Reece könyvét. ❤-❤

kellyolvas P>!
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Egymás után darálom le a sorozat részeit, nagyon tetszik. Calla története hasonló alapokra épül, mint az eddigiek, múltbeli traumát elszenvedő női karakter találkozik a szintén nem gondtalan, de cserébe álompasi kategóriába eső partnerével.
Sok minden jóság mellett két apró bajom volt, az egyik a piálás erőltetése (mert az miért jó, ha seggrészeg valaki???), másik a végén a sérülés és az abból való hirtelen felépülés hiteltelensége.
A hosszabb bejegyzés a blogon olvasható: link

Bitten>!
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Maradok és kitartóan Várok rátok és Bízom további megjelenésekben!!!! ;)

Remélem lesz lehetőség a jövőben együtt Zuhanni, Tűzre lobbanni és Örökké Álmodni Veletek! :P

Cam, Jase, Jax, Reece, Colton, Nick and Brock annyit sajnálok, hogy nem váltott szemszögesek a könyvek :(

2019.02.13.
Calla, a dumád könnyet csal a szembe! :'D

Madama_Butterfly>!
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Semmi klisé, semmi tucatsztori, összekapcsolódik ugyan a sorozat korábbi köteteivel, de J.L.A. úgy képes hozni egy sorozatot, hogy nemcsak szinten tartja a színvonalat, hanem még rá is rak egy lapáttal!
A sorozat eddigi legjobb kötete, még akkor is, ha Avery és Cam marad a kedvenc párosom! :)


Népszerű idézetek

Madama_Butterfly>!

Ó, istenem, az olyan pasi, aki szeret olvasni, ritka, mint a fehér holló! Szinte csak a
mesékben létezik.

1 hozzászólás
Szelén>!

Nincsen egyetlen olyan ember sem, aki mindig minden helyzetben tökéletesen őszinte.

279. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackson 'Jax' James · őszinteség
me_the_traveller>!

– Ti ketten rokonok vagytok?
– Testvérek – felelte Jax.
– És én vagyok a jóképű – mondta Reece vigyorogva.
Anders nyomozó odafordult hozzá, és most már teljesen biztosan látszott, hogy Reece csakis az öccse lehet.
– De nyilvánvalóan nem az okos.
Zsarufivérek. Fincsi.
Basszus!
Tényleg meg kellene nézetnem a fejemet.

Hajni_Korponai>!

– Calla?
Szorosabban lehunytam a szemem, és visszatartottam a lélegzetem.
– Tudom, hogy ébren vagy.
Basszuskulcs.
– Alszom.
Jax mély hangon nevetett.
– Lenyűgöző, hogy álmodban is képes vagy válaszolni.
– Alvadumáló vagyok.

269. oldal

Hajni_Korponai>!

– Az életben a legjobb dolgok soha nem tűnnek nyerő ötletnek.

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackson 'Jax' James
DzsDzs88 IP>!

– Addig nem buli a buli, amíg Ollie meg nem jelenik a teknőssel!

9. oldal

1 hozzászólás
Hajni_Korponai>!

– Ez a puliszka?
– Kóstold csak meg!
– Olyan, mint egy horrorfilm főszereplője. – Megint megböktem. – Mindjárt rám veti magát, és beteríti az arcom.

304. oldal

BarbyMalik0112 P>!

– Maradj csak mellettem, kicsim, és megváltoztatom az életed!

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackson 'Jax' James
Szelén>!

Ha én valamit meg akarok kapni, akkor mindent megteszek, hogy megszerezzem. Az élet túl rövid ahhoz, hogy elvesztegessem.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Calla Fritz · Jackson 'Jax' James

A sorozat következő kötete

Várok rád sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Órákon át kívánlak
Ana Huang: Twisted Love
L. J. Shen: Vagány
Vi Keeland: A beosztott
Cora Reilly: Becsület
B. B. Easton: Az öltönyös
Vi Keeland: Nagy játékos
L. J. Shen: A szívtipró
Krista Ritchie – Becca Ritchie: Addicted to you – Beteged vagyok
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk