Stay ​With Me – Maradj velem (Várok rád 3.) 298 csillagozás

J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​New York Times bestsellerszerző, aki korábban olyan könyvekkel jelent meg, mint a Várok rád és a Légy mellettem!, nem mindennapi történetet tár most az olvasó elé… egy fiatal nőről, aki megtanulja, hogy nem menekülhet a múltja elől – teljesen mindegy, milyen messzire szalad.

A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat élt meg, amiket egyetlen gyereknek sem lenne szabad. És még mindig hordozza azokat a testi és érzelmi sebeket, amiket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.

Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a főiskolai tanulmányaira félretett pénzét, ráadásul hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején… (tovább)

Eredeti mű: J. Lynn: Stay With Me

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570257 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Cameron Hamilton · Avery Morgansten · Jase Winstead · Jackson 'Jax' James · Teresa Hamilton · Calla Fritz · Reece · Roxy


Kedvencelte 63

Most olvassa 20

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 158

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Krisztina_Németh_2
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Nekem még mindig Cam és Avery a nagy kedvenc. Tetszett ez a kötet is de valahogy nekem nem az igazi. Az elejét imádtam. A közepétöl átmentünk krimi kategóriába, ami már nem tetszett annyira. A föszereplökkel semmi problémám nem volt, sőt Callát imádtam. Jax is imádnivalo, de Camet nem taszítja le a trónról.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Ebben a részben J. Lynn kissé eltért a szokásos egyetemista vonaltól és a cselekményt áthelyezte egy kocsmába. Calla múltja is tele van tragédiával, ezért még a barátai elől is titkolta zűrös életű anyját, akinek megint sikerült belerondítania lánya életébe. A hazatérésnek egyetlen jó oldala van, Jax, aki holtversenyben vezethetné Cammel a Jóképű Pasik Klubját. Nagyon bírtam Calla monológjait, ahogy elemezgeti a dolgokat. Aztán az egész történet átment krimibe.
Nagyon remélem, hogy az írónő itt folytatja a sorozatot, mert a helyi nyomozók is nagyon szívdöglesztőek, és Roxyban és Katie-ben is látok potenciált. Katie és Anders nyomozó ütő páros lenne. :))

2 hozzászólás
>!
gabiica P
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Részemről mindenképp ez volt a sorozat legjobb kötete. Tökéletes lezárást kapott, egyszerűen imádtam Callát és Jaxet is.
Bár néha mindkettejüket felpofoztam volna, hogy legyenek már egy kicsit realistábbak és vegyék már észre a körülöttük folyó dolgokat, de épp ez is közrejátszott abban, hogy ennyire tetszett a könyv.
Csodálatos volt a történet. Sem Calla, sem Jax múltja nem egy rózsaszín leányálom, mindketten sokat szenvedtek, és épp egymásra volt szükségük a „feloldozáshoz”.
Eleinte számomra kicsit furcsa volt az „akció-szál”, gondolok itt a Calla édesanyja által okozott komoly bonyodalomra, de egyáltalán nem volt ellenemre, hiszen így még izgalmasabb volt a történet. Tetszett ez a másság, a többi kötettől való eltérés és az ezáltal okozott különlegesség.

>!
Timi970120
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Az előző részénél problémáim voltak azzal, hogy eldöntsem, cakkumpakk tetszett vagy sem. Na, ennél a kötetnél azonban egyáltalán nem!
Mivel imádtam az első pillanattól kezdve. Bár soha nem élhettem meg azt, mint Calla, többnyire átéreztem a helyzetét és a gondolatait is, és Jax ugyancsak szimpatikus lett a néha előforduló parancsolgatása ellenére. Meg annak ellenére is rendben voltak, hogy ők, mint minden ember, néha butaságokat követtek el – lásd: Jackson és Aimee esete.
Ha minden igaz, még nem olvastam ilyen történetet, így számomra különlegessé volt. Viszont Isaiah-ról mindig Katie McGarry Crash into you – Szívkarambol című könyvének egyik főszereplője ugrott be, akit kedveltem, szóval nem igazán voltam képes ettől az alaktól tartani.
Az szintén egy nagy pozitívum számomra az előző mű után, hogy hirtelen nem is bírnék mondani egyetlen dolgot is, ami kiszámítható lett volna! Többnyire megleptek az események alakulása.
Ellenben apróbb negatívumokat itt is tapasztaltam, igaz, ezek már-már kötözködés szintűek lennének. Ámde azért hadd mondjam el, hogy azt, hogy le van írja, mi történt Teresa lábával, nem értettem, miért volt rá szükség, számomra semmi értelme nem volt, nem akadt ok rá, és amúgy sem vagyok alapvetően oda az előző részekre való visszaemlékezésekért.
Emellett nem éreztem helyesnek, amikor Tess közölte, mit tett Cam, amikor kiderült, mi történt vele. Értem én, hogy ez azért nem akkora nagy titok, mint Jase-é, de úgy gondolom, inkább Camnek kellett volna ebbe beavatni, hogyha szeretné…
Persze, ezek az apróságok ellenére tényleg olvastam volna még tovább ezt a művet – s reméltem, mégis csak lehet segíteni még Monan, de… – de így volt rendben.
Kár, hogy még csak angolul van kint a következő rész, valószínűleg az elsők között leszek, akik lecsapnak rá, amint megjelenik magyarul – remélem, az is ilyen jó lesz!

>!
agi89
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Úúúristen hogy én mennyire szerelembe estem!

Imádom ezt a könyvet! Annyira addiktív!
Imádom Callat.
És Jax… Édesem… Totális paffff.
Hát…az történt hogy Cam és Jase egy elegáns pöccintéssel le lett taszítva a dobogó második és harmadik fokára. Mindenre számítottam, de erre semmi esetre sem!

Bele akarok mászni a könyvbe!
Be szeretnék mászni a lapok közé és bolyongani a betűk közt, hogy megtaláljam Jaxt. Esküszöm, olyan érzésem volt folyamatosan mintha a lelkem apró vágy-darabkáiból pakolta volna össze J. L. Armentrout. ♥♥♥

Annyira szeretem ezt a sorozatot. *-* Annyi lehetőség van benne. Egyáltalán nem bánom hogy „olyan sok” rész van még belőle hátra. (Már persze ha a legdrágább @Könyvmolyképző kiadja azokat is..? *-* ♥)
Ahhh és a következő résznek spoiler máris fenntartott helye van a polcomon.

Abszolút kedvenc!
Csakis ajánlani tudom.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570257 · Fordította: Császár László
3 hozzászólás
>!
Milli88 P
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

J. L. Armentrout egyre jobb könyveket ír, nem véletlenül ő az egyik kedvencem. :)

Tetszett, hogy bár ebben a könyvben is szerepet kapott Avery, Cam, Teresa és Jase, mégsem vonták el a figyelmem Calla és Jax szívet melengető történetéről. Nem is gondoltam volna, hogy a Légy mellettemben mellékszereplőként megismert lány könyve ennyire magával ragad majd.
Örültem neki, hogy ez a kötet kiszabadult a Shepherd falai közül és nyáron egy másik városban játszódott. Bőven akadt benne izgalom, szenvedély, veszély, romantika, barátság és még sorolhatnám. Élvezet volt olvasni, ahogy Calla fejezetről fejezetre hagyja maga mögött a korlátait. Jax a legjobb dolog, ami történhetett vele. :D Emellett igazán érző szívű nő, őszinte, a végletekig vicces és talpraesett karakter.
A megjelent új szereplők mindannyian szuperül beleillettek a történetbe, kedvelhetőek voltak.

És jaj, már most tűkön ülök, hogy olvashassam Roxy és Reece könyvét. ❤-❤

>!
Bitten
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Maradok és kitartóan Várok rátok és Bízom további megjelenésekben!!!! ;)

Remélem lesz lehetőség a jövőben együtt Zuhanni, Tűzre lobbanni és Örökké Álmodni Veletek! :P

Cam, Jase, Jax, Reece, Colton, Nick and Brock annyit sajnálok, hogy nem váltott szemszögesek a könyvek :(

2019.02.13.
Calla, a dumád könnyet csal a szembe! :'D

>!
Szilvi00 P
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Rajongók az írónőért, a Várok rád c. sorozat előző részeit mai napig rettentően szeretem. Ez a rész is többször megdobogtatta a szívemet. Cam és Jace mellé, Jax is gyorsan felvételt nyert a Szexi Pasik Bandájába. Ezt a találó elnevezést nem én találtam ki, hanem Calla. És itt kezdődnek a bajok! Vagyis az ok, amiért erre a hihetetlenül tüzes, szórakoztató és nekem való történetre nem tudok 4 csillagnál többet adni. Sokszor zavart Calla viselkedése, Szűz lány létére minden második gondolata a pasik és szex körül forgott, amit még elnéznék. A múltja miatt sajnáltam is szegényt, De közben hajmeresztő butaságokat művelt, majd rém „intelligens” kommentárokat fűzött hozzájuk: Szent tehénlepény! Szent sz*r a Szaturnuszon! Szentséges sz*rzivatar! stb.
A drogos háttértörténet tetszett, ahogy a mellékszereplők (főleg Katie, Reece) is. A végére fülig belezúgtam Jax-be. Majdnem elfeledtette velem minden Calla-val kapcsolatos bajomat!

>!
Madama_Butterfly
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Semmi klisé, semmi tucatsztori, összekapcsolódik ugyan a sorozat korábbi köteteivel, de J.L.A. úgy képes hozni egy sorozatot, hogy nemcsak szinten tartja a színvonalat, hanem még rá is rak egy lapáttal!
A sorozat eddigi legjobb kötete, még akkor is, ha Avery és Cam marad a kedvenc párosom! :)

>!
Katara_Phoenix P
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem

Hónapokig halogattam szerencsétlen könyv elolvasását, méghozzá azért, mert ki nem állhatom Tess-t, és irritált,hogy az ő barátnőjéé lett a következő kötet. Sokkal jobban örültem volna egy Brit és Ollie, vagy éppen Jacob könyvnek!
Ennek ellenére: Calla meglehetősen szerethető karakter. Pedig az elején, amikor mesélt a „Szexi Pasik Bandájáról” halálosan az agyamra ment. :D Rengeteg hülye megnyilvánulása volt, sokszor csinált hülyeséget, és sokszor sajnáltatta magát, de mindezeket teljesen jogosan tette. Jackson pedig egy olyan valaki, aki ki tudta rángatni ebből a hatalmas gödörből…természetesen tengerészgyalogos volt…természetesen okos, jó ismerősökkel…és khm…természetesen dögös…természetesen tökéletes. :D Jennifer nem igazán tud rossz álompasit teremteni..:D
Annyi sz@r hullot szerencsétlen lány nyakába, abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán spoiler a történet végére. Tényleg, ezen erősen elcsodálkoztam..:D
Ugyanarra a kaptafára épül, mint az összes korábbi rész: természetesen van benne egypár féltékenységi roham, nagy összeveszés, faképnél hagyás, sok-sok kémia, tökéletes pasi, aki mindenre megoldást jelent. :D Kicsit sajnálom, hogy csak Cam szemszöge íródott meg a férfiak részéről…szívesen „járnék” Jase és Jax fejében is. :)
Aimee rosszabb volt, mint Steph: Stephanie legalább tisztességesen félreállt az útból.
Roxy-t és Reece-t nagyon megszerettem, kíváncsi leszek rájuk. :)


Népszerű idézetek

>!
Madama_Butterfly

Ó, istenem, az olyan pasi, aki szeret olvasni, ritka, mint a fehér holló! Szinte csak a
mesékben létezik.

1 hozzászólás
>!
me_the_traveller

– Ti ketten rokonok vagytok?
– Testvérek – felelte Jax.
– És én vagyok a jóképű – mondta Reece vigyorogva.
Anders nyomozó odafordult hozzá, és most már teljesen biztosan látszott, hogy Reece csakis az öccse lehet.
– De nyilvánvalóan nem az okos.
Zsarufivérek. Fincsi.
Basszus!
Tényleg meg kellene nézetnem a fejemet.

>!
Hajni_Korponai P

– Calla?
Szorosabban lehunytam a szemem, és visszatartottam a lélegzetem.
– Tudom, hogy ébren vagy.
Basszuskulcs.
– Alszom.
Jax mély hangon nevetett.
– Lenyűgöző, hogy álmodban is képes vagy válaszolni.
– Alvadumáló vagyok.

269. oldal

>!
Felixa P

Nincsen egyetlen olyan ember sem, aki mindig minden helyzetben tökéletesen őszinte.

279. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackson 'Jax' James · őszinteség
>!
Felixa P

Ha én valamit meg akarok kapni, akkor mindent megteszek, hogy megszerezzem. Az élet túl rövid ahhoz, hogy elvesztegessem.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Calla Fritz · Jackson 'Jax' James
>!
Hajni_Korponai P

– Ez a puliszka?
– Kóstold csak meg!
– Olyan, mint egy horrorfilm főszereplője. – Megint megböktem. – Mindjárt rám veti magát, és beteríti az arcom.

304. oldal

>!
Hajni_Korponai P

– Az életben a legjobb dolgok soha nem tűnnek nyerő ötletnek.

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackson 'Jax' James
>!
BarbyMalik0112 P

– Maradj csak mellettem, kicsim, és megváltoztatom az életed!

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackson 'Jax' James
>!
BarbyMalik0112 P

A hazugságokból épített kártyavár sokkal gyorsabban omlott a fejemre, mint előre sejthettem volna.

436. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Calla Fritz · hazugság

Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: Arctalan szerelem
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Tammara Webber: Breakable – Törékeny
Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év
Jenny B. Jones: Tiéd leszek
Christina Dodd: A sötétség lángjai
Katherine Allred: Az ámbrafa
Courtney Cole: Ha velem maradsz
Rachel Van Dyken: Egyetlen