Shadows ​– Árnyak (Luxen 0,5) 962 csillagozás

J. L. Armentrout: Shadows – Árnyak

Dawson Black mindenre számított, csak Bethany Williamsre nem. Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe.
Veszedelmes. Kísértő. Tilos..
Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül.
Elbűvölte. Vonzza. Szereti.
Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
202 oldal · ISBN: 9789633994320 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
202 oldal · ISBN: 9789633994337 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
202 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994306 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

1 további kiadás


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Dee Black · Dawson Black · Adam Thompson · Bethany Williams · Lesa · Andrew Thompson · Matthew Garrison · Ash Thompson


Kedvencelte 127

Most olvassa 32

Várólistára tette 258

Kívánságlistára tette 330

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

LunaNessuno>!
J. L. Armentrout: Shadows – Árnyak

Életem legfurább 200 oldala volt. Vegyes éréseim vannak a könyvvel kapcsolatban. A fő sorozatban nagyon kevés szerep jutott Bethnek és Dawsonnak, igazán kijárt volna nekik több „screentime”. Na, de egy külön könyv? Nos, szerintem nem.

Ugyan úgy végig kellett olvasni, kik a luxenek, mi a jó eget csinálnak a Földön, milyen képességeik vannak, bla bla bla. Már a könyökömön jön ki a luxen-arum halandzsa. Egyszerre lenyomni 10(!!) könyvet, ami ugyan arról szól…nem könnyű. Sőt, kifejezetten nehéz. Ami nehezíti, még akár el is rontja, az a monotonitás. Nem csak az, hogy ugyan azt a mesét tolják újra. Az egész történetet ismerjük a főszálból. Itt-ott-amott elmesélték a karakterek, hogy mi történt, és mivel a sorozatnak vége, tudjuk, mi lett a karakterekkel, így akik életben maradtak, nem számítanak, akik meghaltak, azoknak a jelenléte fájdalmas sebeket ejtett. továbbá számomra furcsa volt, hogy ez a könyv nem E/1-ben íródott. Szerintem simán megérdemelte volna, még jobban is passzolna a sorozat többi részéhez.

Karakterek… Ha valamire jó volt ez a könyv, hát arra, hogy a kedvelt karaktereket is megutáltam. Egyikük sem volt kifejezetten szerethető, sőt inkább idegesítettek. Beth és Dawson kapcsolata túlságosan cukormázas, ami egy fokig elviselhető, utána már csillámpónit hányok. Daemon az agyamra ment, szívesen leütöttem volna párszor. Dee nem kapott sok teret, ő csak másodhegedűsként ácsingózott a háttérben, néha bebüfögött valamit, aminek sok értelme nem volt, de tudatta velünk, hogy még él és jól van. A Thompson-ikrekről nem beszélnék. Akik olvasták a sorozatot, sejthetik, hogy miért. spoiler

Ezt a könyvet érdemes lehet a sorozat előtt elolvasni szerintem. Így nem sok értelme van, viszont ezzel kezdeni logikus, hiszen a sorozat fele ebből a problémából indul. Nagyon sajnálom, hogy nem tetszett annyira ez a könyv, mint vártam. Véleményem szerint torkig vagyok ezzel a sorozattal. Nem utáltam egy részt sem, viszont már nagyon unom, úgy olvasnék mást. :'D De még hátravan Daemon szemszöge is, ami annyira nem érdekel, hogy hihetetlen. Sajnálom, de az Obsession óta Daemon annyira visszaesett a szememben, hogy el se hittem.

Újraolvasni nem fogom, az utolsó 90 oldalon csak végiggaloppoztam. De egynek elment, a sok cukormázzal meg cicomával együtt. Ennyi szerelmes kínlódás után jól esne valami horror vagy thriller, nem igaz? :D

6 hozzászólás
DarknessAngel >!
J. L. Armentrout: Shadows – Árnyak

Imádtam! Ez a kis könyv egyszerűen csúcsszuper!
Dawson és Bethany története már a kezdetektől nagyon érdekelt, úgyhogy nem is volt kétséges, hogy nekem ezt el KELL olvasnom. Annyira jó volt az egész, visszarepített a régi időkbe, amikor Daemon még bunkó seggfej volt, Dee egy kis gondtalan csitri, és a Thompson tesók, Adam kivételével, hihetetlenül gonoszok. Most legszívesebben újraolvasnám az egész sorozatot, olyan jó hangulat jött rám. Vagy ami még jobb, inkább Dawson és Bethany történetét olvasnám tovább, mert ez egyszerűen letehetetlen :))
Dawsont nem lehet nem szeretni, annyira édes egy pasi *-* Olyan jó volt így olvasni róla, amikor még nem törte meg őt és Beth-t az a sok kín, amit ki kellett állniuk. Csak vidámak voltak, boldogok és szerelmesek.
Bethanyt is nagyon a szívembe zártam, nem semmi a csaj, az biztos :D Dawson és ő annyira jól kiegészítik egymást. Tetszett, hogy nem adja fel a kapcsolatukat csak azért, mert a többi luxen csúnyán néz rá, vagy fenyegetik.
És ahogy Dawson megvédte, és kiállt mellette, jaj… ^-^
Nem is csoda, újabb kedvencet avatok. Bárcsak lenne külön még D+B könyv, szívesen olvasnám, hogy mi történt velük ezután.

10 hozzászólás
zsiina>!
J. L. Armentrout: Shadows – Árnyak

Nem nem és nem. Nem lehet így vége. Mondjátok, hogy nem így van vége!
Ez egyszerűen… aaargh! Ez most nagyon szíven talált.

1 hozzászólás
gabiica P>!
J. L. Armentrout: Shadows – Árnyak

Tartottam az egész történettől, régebben nagyon szerettem a hasonló stílusú írásokat, azonban hosszú ideig hanyagoltam őket.
Elhatároztam, hogy elolvasom az egész Luxen sorozatot, azért is kezdtem ezzel a résszel. Tökéletes ráhangolódás volt, meghozta a kedvemet az egészhez.
Érdekesnek találom a szituációt, és a karaktereket is, kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki belőle.
Remélem, hogy a folytatás is annyira tetszeni fog, mint ez a rész.

Deszy P>!
J. L. Armentrout: Shadows – Árnyak

Tökéletes kiegészítő sztori lett ez – bár bevallom őszintén, nem bánnám, ha regény lett volna belőle.
Dawson érezhetően más szereplő volt, nem Daemon 2.0. Pedig ennek a veszélye elég nagy volt: ikrek, külsőre tök egyformák, ugyanazokat a titkokat őrzik, ráadásul írói szempontból sok szempontból hasonló a történet is. Armentrout szerencsére mégis képes volt megírni úgy, hogy sem a sztori, sem Dawson és Beth nem tűntek 2.0-nak.
És ugyanígy a történet sem: hiába nagyon hasonló a földönkívüli beleszeret az emberbe sztori, az apróságok mégis kellően egyedivé tettek a regények olvasása után is.

A teljes véleményemet itt találjátok:
»> http://www.deszy-konyv.hu/2015/12/jennifer-l-armentrout…

3 hozzászólás
Orsi999>!
J. L. Armentrout: Shadows – Árnyak

Annyi jót halottam már erről a sorozatról, hogy már félve kezdtem bele, mert féltem, hogy végül nem fog tetszeni. De tévedtem, mert imádtam! Dawson és Beth párosa nagyon cuki volt végig, de nem értettem, hogy mi történt velük a végén. Daemon nem volt szimpatikus, de remélem, hogy ez változni fog (főleg hogy szinte mindenki imádja, aki olvasta ezt a sorozatot). Dee keveset szerepelt, pedig szívesen olvastam volna róla. A Thompson ikreket, Adam kivételével, hihetetlenül utáltam. Eddig team Dawson.

2 hozzászólás
BlackWidow>!
J. L. Armentrout: Shadows – Árnyak

Imádtam.
Egyelőre ennyi használható értékelésem van, mert az agyam leállt.
Persze, mivel már elolvastam a többi részt, mindent tudok, de akkor is eléggé mélyen érintett ez a rész. Majdnem elsírtam magam a végén.
Eddig Daemonért voltam oda meg vissza, de most Dawson is versenybe szállt.
Nagyon tetszett ez a történet, és annyira tetszett az is, hogy Beth kiállt Dawson mellett, és fordítva. Annyira elsöprő a szerelmük, hogy nem ismernek akadályokat.
Daemon… mikor a szerelmüket kritizálta, mindig mosolyogtam.
Ash… mennyire nem tudtam rá haragudni.spoiler
Mikor olvastam, féltem, hogy mikor következnek azok a részek, amikről voltak utalások a többi kötetben. Aztán mikor bekövetkeztek, mindig az utolsó rész, utolsó oldalai lebegtek a szemem előtt, hogy spoiler. De addig milyen hosszú még az út!
Imádtam. Örülök, hogy névnapom alkalmából ezt a könyvet választottam.

Viktória_Erdei P>!
J. L. Armentrout: Shadows – Árnyak

Jó volt megismerni Dawson és Beth történetét. De mégis Daemon jobban elnyerte a szívemet.
Most kedvem lenne újraolvasni a Luxen sorozat többi részét. Dawson annyira más, mint Daemon. Míg Dawson minden percét Bethany-val szeretné tölteni, addig spoiler Valamiért mégis van egy kis hiányérzetem, de ettől függetlenül imádom a Luxen sorozatot.

ZitussKa>!
J. L. Armentrout: Shadows – Árnyak

Ahogy Dawson mondaná: Ó, jóságos gumicukor!

Ez a történet annyira romantikus, aranyos, kis cukormázas csoda hogy szinte elolvadtam! Mert az igaz hogy Daemon, az Daemon. A kibírhatatlan modorával, nemtörődömségével, sármjával, és szikrázó zöld szemével levett minket a lábunkról. Na de a testvére!♥ Dawson annyira vicces, őszinte, kedves, nyugodt, cuki, romantikus, hogy versenybe szállhat vele! Engem megvett:D:) Beth pedig egy nagyon kedves, kicsit csendes lány, aki de komolyan, minden helyzetet normálisan kezel!:) Nagyon édesek voltak. Viszont hiányzott Katy, és még csak pár sor erejéig is tartott, de nem tetszett Ash és Daemon együtt. Nagyon jó volt! :) Ajánlom minden Luxen rajongónak:)

Csakegyolvasólány P>!
J. L. Armentrout: Shadows – Árnyak

A Luxen sorozatban Dawson és Bethany nem igen kaptam nagy szerepet, ám ebben a kiegészítp kötetben úgy érzem, hogy kicsit megismerhettem mind a kettőjük személyiségét és gondolatait. Valamint a megismerkedéseik körülményeit, hiszen szerintem elég vicces volt, ahogy Dawson folyamatosan a lány körül sürgött-forgott. Vagyis, nem is inkább vicces, hanem aranyos. Ezek mellett megismerhettük Daemon és Dee Dawson melletti viselkedését, valmint Ash és Daemon kapcsolatát is.
Azonban Bethany és Dawson kapcsolata mellett, ezek csak kitérő részek voltak. Hiszen az olvasót inkább a szerelmes pár közötti vonzalom köti le. Ami egyben csodás és veszélyes is.
DE! A könyv vége… Tudom, mi lesz Dawson és Beth sorsa, de akkor is… Sajnáltam őket és a Black családot is.


Népszerű idézetek

Dsheavenofbooks>!

– […] Legközelebb majd azt vesszük észre, hogy te is egy emberrel jársz?
Daemon hangos nevetésben tört ki.
– Na, hát azt várhatjátok!

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
4 hozzászólás
anikho>!

– Szerettem volna bemutatkozni – lépett oda a fiú. – A nevem Dawson Black. Én vagyok a…
– Az iker, aki mögöttem ült angolórán.
Dawson arcára kiült a meglepetés.
– Honnan tudod? A legtöbben nem képesek megkülönböztetni minket.
– A mosolyod. – Bethany elvörösödött, és szerette volna felpofozni saját magát. A mosolyod. Nahát! Lepillantott az órarendjére, és akkor jött rá, hogy a második emeletre kell mennie. – Úgy értem, a másik nem mosolygott egyáltalán. Egész órán.
Dawson halkan nevetett.
– Na, igen, attól fél, hogy ha mosolyog, korán megráncosodik.

Kapcsolódó szócikkek: Bethany Williams · Daemon Black · Dawson Black
anikho>!

Újra felhangzott ugyanaz a nevetés, és aztán egy hang, olyan halkan, hogy csak ő hallja.
– Cukifiú. Csajmágnes.
Dawson hátranyúlt, és adott a testvérének egy pofont, bár ő maga is vigyorgott.
– Kuss legyen, Daemon!

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Dawson Black
timitoth23>!

– Mi van?
– Te… te most éppen elmostál egy tálat? – Dee lassan elhátrált, és Daemonre pillantott. – Itt a világvége. És én még szűz…
– Ne!!! – rivallt rá a két bátyja egyszerre.
Daemon úgy nézett ki, mint aki valóban hányni fog.
– Jézusom, soha ne merészeld befejezni ezt a mondatot! Különben meg a helyzet csak ne változzon, köszönöm szépen.
Dee álla leesett.
– Azt akarod, hogy soha ne…
– A reggelimet mindenesetre nem ezzel a beszélgetéssel szeretném tölteni!

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Dawson Black · Dee Black
anikho>!

Nyugat-Virginia az a hely, ahová a nyomtatók meghalni mennek.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bethany Williams
Dsheavenofbooks>!

A néma Daemon robbanni kész Daemont jelentett.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
sedina22>!

Ahelyett, hogy szokása szerint egyszerűen a mosogatóba rakta volna a tálját és a kanalát, elmosta és eltörölgette őket, majd a helyükre tette. Amikor megfordult, észrevette, hogy mindkét testvére döbbenten néz rá.
– Mi van? – csattant fel.
– Te… te most éppen elmostál egy tálat? – Dee lassan elhátrált, és Daemonre pillantott. – Itt a világvége. És én még szűz…
– Ne!!! – rivallt rá a két bátyja egyszerre.
Daemon úgy nézett ki, mint aki valóban hányni fog.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Dawson Black · Dee Black
anikho>!

– Csak hó – forgatta a szemét Lesa. – Nem tesz kárt benned.
Kimmy lesimította szőke tincseit.
– A cukor olvadékony – felelte.
– Aha, a szar meg úszik a vízen.

Kapcsolódó szócikkek: Lesa

A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Misty
Anna Banks: Poszeidón
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Richelle Mead: Vérvonalak