48. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
60. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
63. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Origin (Luxen 4.) 1794 csillagozás

J. L. Armentrout: Origin

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Daemon ​bármit megtenne, hogy visszakapja Katyt.

Sikeresen behatoltak Mount Weatherbe, ám az akciónak katasztrofális vége lett. Katy elszakadt tőlük. Elvették. Daemon számára most minden arról szól, hogyan lehetne megtalálni.
Söpörje el, aki az útjába áll? Nem kérdés.
Perzselje fel az egész világot, hogy megmentse Katyt? Boldogan.
Tárja fel az emberiség előtt, hogy idegenek élnek közöttük? Örömmel.

Katy számára csak a túlélés marad.
Ellenségektől körülvéve az egyetlen, amit tehet, ha alkalmazkodik a helyzetéhez. Még a Daedalusban sem mindenki őrült… de a csoport céljai rémisztőek, és amit elárulnak, felzaklatja Katyt. Kik az igazi rosszak? A Daedalus? Az emberiség? Vagy a luxenek?

Ők ketten együtt bármivel szembenéznek.
A legveszedelmesebb ellenség azonban mindig is jelen volt. Amikor kiderül az igazság, és a hazugságok fala összeomlik, melyik oldalra kerül majd Daemon és Katy?

Együtt maradnak egyáltalán?

„Ó,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
432 oldal · ISBN: 9789633992142 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
432 oldal · ISBN: 9789633992159 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992128 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

2 további kiadás


Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black · Luc · Archer · Hunter · Dawson Black · Bethany Williams · Andrew Thompson · Matthew Garrison · Blake Saunders · Ash Thompson · Paris · Nancy Husher


Kedvencelte 641

Most olvassa 108

Várólistára tette 246

Kívánságlistára tette 446

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

LunaNessuno>!
J. L. Armentrout: Origin

A fülszöveg nagyon becsapós. Konkrétan a fele történt annak, amit írt. Nem tudom, mennyien szoktuk elolvasni a fülszövegeket, hiszen a jó részük lelövi a könyvek felét, elpusztítva ezzel az izgalmat. Itt viszont sokkal inkább tűnt hatásvadásznak, mint indokoltnak.

Tetszett, hogy már Daemon szemszögéből is követhettük a történéseket. Ezt a váltást indokolta az előző rész vége is, hiszen nem sok minden történt volna, ha nem látjuk a másik oldalt is. Egyre nehezebb a cselekményekről beszélni úgy, hogy ne mondjak hozzá néhány spoiler-t is. Számomra túl kevés volt a bent töltött idő. Brutális dolgok történtek, ez nem kérdés, viszont ilyen jellegű épület esetén bőven lehetett volna valami…több. Persze az már meghaladta volna a korhatárt. A cselekmény pörgött, de nagyon. Ez az eddigi legizgalmasabb rész, amit főleg az utolsó 100-150 oldalnak köszönhet. Noha az egész könyv izgalmas, számomra a vég volt az, ami odavágott. Olyan gyomrost kaptam tőle, amit jövőre is emlegetek. Nos, igen, durvább, mint 2020.

Hullanak a fejek itt is. Az írónő nem fogja sem a szereplők, sem az olvasó kezét, így készülni kell pillanatokra, amik megviselik az embert. Nem is tudom, melyik író használja ugyan ezt a módszert… Még olyan szereplőket is megsirattam, akiket nem szerettem, vagy nem kaptak elég időt. Új szereplőket is kapunk, rájuk nagyon kíváncsi leszek az utolsó részben. A régiek továbbra is hozzák a formájukat. Sok megható pillanatuk volt, nem egyszer szökött könny a szemembe. Érződik, mennyire szoros a kapcsolatuk, ez alól nem kivétel sem Kat, sem Beth. Sajnos Beth most sem kapott túl sok időt, viszont a nagy titokra hamar rájöttem. És rettentően boldog voltam tőle. Kat most nem egy nyafogós kislány, végre a sarkára állt. Megrázó dolgok tucatjai történtek vele csak ebben az egy könyvben, mégis igyekezett erős maradni. Nagy segítség volt számára a mi drága Deaemon-ünk. Lehet ez a csávó még ennél is csodásabb? Nem hiszem. Bárcsak ki tudnám venni a könyvből…

Korábban 2 dolgot is elfelejtettem megemlíteni off. Nem egyszer éreztem úgy, hogy a szereplők áttörik a negyedik falat. Nem arról van szó, hogy kiszólnak az olvasóhoz, hanem pl. Kat vagy Daemon nagyon sokszor említi, hogy „ez nem egy könyv”, ami szerintem nagyon szórakoztató volt, hiszen minden könyv egy valóság, valamilyen szinten. Főleg, ha hiszel a multiverse-elméletben. A másik dolog, hogy szerintem az írónő hatalmas DC, azon belül is Superman-rajongó. A luxenek nagyban hajaznak Clark Kent-re. Pl. a kryptonite itt most az ónix, de nagyon sok képesség is ismerős lehet az ugyan csak Superman-fanoknak. Engem ezek egyáltalán nem zavartak, sőt nagyon is tetszettek. Tud valaki népszerűbb földönkívülit, akit imádni lehet? Nem hiszem, főleg, ha Henry Cavill Superman-jére gondolunk *kikacsint a női olvasókra*.

Eddig ez a könyv tetszett a legjobban, noha a korábbi könyveket is az elejétől a végéig imádtam, még onnantól is tovább. Nem szeretném tovább fényezni ezt a könyvet, és elszomorít, hogy rossz dolgot nem is tudok róla mondani. Ez persze csak egy vicc, hiszen sokaknak lesznek olyan pillanatok, amik kiverik azt a bizonyos biztosítékot. És mégis…arra buzdítok mindenkit, hogy olvassa el ezt a sorozatot. Túl jó ahhoz, hogy az ember kihagyja. Gondolnátok, hogy ez az a könyv, amit jóformán már sehol sem lehet beszerezni? :(

4 hozzászólás
Nymeria96>!
J. L. Armentrout: Origin

Nagyon szerettem olvasni ezt a könyvet, sokkal jobb volt, mint a második vagy a harmadik része a sorozatnak.
Az olvasmányos stílusnak és a meglepő fordulatoknak köszönhetően végig fent tartotta az érdeklődésemet, bár volt néhány olyan mozzanat is, amit előre lehetett sejteni.
Az első két könyvben nagyon tetszett az a néhány fejezet Daemon szemszögéből, épp ezért itt még jobban örültem annak, hogy a könyv váltott szemszögben íródott. Érdekes volt bepillantást nyerni Daemon gondolataiba is.
Az új szereplők közül Archer hamar a kedvencemmé vált, abszolút shippelem Dee-vel, és Lucot is egyre jobban kedvelem.
Jöhet a befejező rész! :D

SzAngelika>!
J. L. Armentrout: Origin

„A kicseszett világvége itt van a nyakunkon.”

Azt a mindenit, ez aztán maga volt a szórakoztató élvezet! Hogy csak öt érvet mondjak, amiért szerintem érdemes olvasni ezt a fergetegesen jó regényt:
✓ Váltott nézőpont… azaz még több Daemon, ráadásul mindenre elszánt kiadásban
✓ Még intenzívebb romantikázás *sóhaj*
✓ Pörgős, akciódús események
✓ Meglepő fordulatok, megdöbbentő árulások, és fájdalmas veszteségek
✓ Új, a maga morcos módján igen dögös mellékszereplő

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2014/11/jennifer-l-ar…

1 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
J. L. Armentrout: Origin

„– Egy nap megöllek – ígértem.”

Nagyon ütős, durva és iszonyatos ez a rész.
Szörnyűséges ami a Deadalusnál történik velük. Aztán Vegas, Luc na meg az originek…
Kapkodtam és tátogtam és hümmögtem. Aztaaa hát mi volt ez a rész is.
Mondanom sem kell, hogy függővéges. MEGINT!
spoiler

Smurfettereads P>!
J. L. Armentrout: Origin

Ó jesszusom, hogy én ezt a sorozatot mennyire imádom. ❤❤ Nagyon tetszett ez a része is. Végig izgultam az elejétől a végéig. Pörgős volt, izgalmas, romantikus, szenvedélyes, humoros, erotikus, és szórakoztató, akciódús, zseniális.
Imádtam olvasni, teljesen magával rántott Daemon és Katy a világába. :-) Még mindig full szerelmes vagyok Daemonba szexi álompasi, imádom őt egyre jobban. Katyt is nagyon bírom kedves aranyos lány, aki mindent megpróbál tenni a barátaiért, és családjáért.
Volt pár olyan fordulat, cselekmény a könyvben, ami teljesen meglepett. Blake-ben már az előtte lévő két részben nagyon csalódtam, de azért ezt sem vártam volna, hogy spoiler. Sajnáltam a történtek miatt, de azért megérdemelte, amit Adam-el tett.
Akikért nagyon fájt a szívem az Matthew, benne is nagyon csalódtam. Ash, és Andrew nem volt olyan nagy kedvencem, de azért fájt, hogy spoiler.
Az új karaktereket is imádtam Luc, Archert nagyon jók voltak, és izgalmas karakterek. :-)
J. L. Armentrout ebben a részben is teljesen megvett, és egyre izgalmas, pörgős fordulatok, cselekmények alakulnak ki az olvasás közben. Imádom. ❤❤ Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a sorozatot. :-) ❤

11 hozzászólás
Gorkie P>!
J. L. Armentrout: Origin

Nahát, nahát… meg vagyok lepve.
Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint előző kettő. Eseménydúsabb volt és jó kis fordulatok voltak benne.
Nekem valamiért spoiler jobban bejön, mint Daemon. :D
1-2 dolog szemet szúrt, mint pl.: spoiler.
Itt-ott elgondolkodtam, hogy ez belefér-e az ifjúsági kategóriába. Engem nem zavart, de voltak durva részek.
spoiler
A vége nagyon izgalmas lett, és spoiler
Egy szó, mint száz, nekem igazán tetszett ez a rész. Remélem a következő is jó lesz.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992128 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
42 hozzászólás
Evelena P>!
J. L. Armentrout: Origin

Számomra a legjobb rész a sorozatból. Annyira sok az akció, pörögnek az események, minden izgalmas pillanatot máris egy újabb követ.
Daemonba, ha valaki eddig nem szeretett bele igazán, na majd most!
Archert is nagyon megkedveltem, olyan jó pasi!
Katynek és Daemonnak is rengeteg nehézséggel kell megküzdeniük, de amíg ott vannak egymásnak, addig semmi sem lehetetlen.
Váratlan, fordulatos, új, meglepő és szexi.
Szeretem a történet fantáziáját, humorát, szenvedélyét és a szereplőkben lakozó erőt.
Ha belekezdtek a sorozatba, ezt a részt semmiképp se hagyjátok ki!

gabiica P>!
J. L. Armentrout: Origin

Hű. Nem is igazán találom a szavakat. Sokáig azt éreztem, hogy „kinőttem” a fantasyk világából, már ha lehet ilyet mondani. Egyszerűen nem éreztem, hogy kedvem lenne hozzá. Aztán akkora sikernek örvend ez a sorozat, hogy úgy döntöttem, elkezdem. És nem bántam meg.
Zseniális. Ez a rész számomra eddig a legjobb. Annyi izgalom történt benne, hogy egyszerűen nem tudtam letenni. Sok újdonságot megtudhattunk, hiszen nagyobb betekintést nyerhettünk az idegenek világába, hála a Daedalusnak. Olyan árulásoknak lehettünk tanúi, amelyekre egyáltalán nem számítottunk. Én legalábbis nem.
Luc és Archer karakterét nagyon megszerettem, kíváncsi leszek a szerepükre a továbbiakban.

Niitaa P>!
J. L. Armentrout: Origin

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/09/j-l-armentrout-…

"Az Origin véglegesen eldöntötte, hogy én, ezt a sorozatot szeretem, sőt imádom. Voltak vele nehéz pillanataim, mégis azt kell, mondjam, hogy részről részre jobbá válik.
Nem bántam meg, hogy esélyt adtam neki – pontosabban engedtem a közösség nyomásának, s kénytelen-kelletlen kézbe vettem. Igazi meglepetés volt, a robbanós fajtából. A luxenek világa magával ragadott. Azóta, ha a szemem sarkában csillanást vélek felfedezni, rögvest odakapom a fejem, hátha láthatom, amint egy fénylény ért a Földre.
A történetet Armentrout egyedi humora fűszerezi meg. A folyamatos csipkelődés üdítőleg hat az elmére, a mély érzések pedig balzsammal vonják be a lelket.
Szeretem a felépített világot, szeretem a szereplőket és szeretem az írónő stílusát is. Minden rossz gondolatomat elengedtem vele kapcsolatban, így most már csak a színtiszta élvezet maradt. Az Origin a hab a tortán, s már csak abban reménykedem, hogy az Opposition lesz a tetején a díszítés.
Az Origin tökéletes kikapcsolódást nyújtott. Teljesen elvesztem az általa felkínált világba, s a szereplőkkel együtt érezve küzdöttem én is a Daedalus ellen. S nem volt elég, így biztosan hamar kézbe fogom venni a folytatást is."

6 hozzászólás
Milli88 P>!
J. L. Armentrout: Origin

„Szentséges földönkívüli aprószentek…!”

Ééés igen! Megint egy olyan könyvet olvashattam J. L. Armentrout tollából, hogy a szavam is elállt. S azok a kötetek, amelyek borítóján csak Daemon szerepel egytől egyig hatalmas kedvenceim. *-* Pörgős rész volt, mindig történt valami, egy percre sem engedte lankadni a figyelmemet. Nem éreztem, hogy ez egy sorozat negyedi kötete. Máskor előfordul, hogy mire elér a sorozat egy bizonyos kötetszámot már nem tud újat mutatni. Na, de ez a LUXEN sorozatra nem érvényes. Most is olyan izgalommal faltam a lapokat, mint az Obszidiánnál.

Az új karakterek színessé tették a már eleve szivárvány színben pompázó regényt. Archer és Luc. Hihetetlen figurák. Nem utolsó sorban megveszek a szemeikért. Daemonnak igaza volt a könyv elején. Tényleg felégetné a világot, hogy megmentse Katet. ❤

Ui.: Nekem is kell egy DB! *-*

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

SzAngelika>!

– Kezeket fel, és eszedbe ne jusson, hogy csillámpónivá változz nekem, szépfiú!

75. oldal, 6. fejezet

molly_>!

Félreállt, hogy kiléphessek a folyosóra. A másik lift felé indultunk, és a fickó szinte az oldalamhoz tapadt.
– Ha továbbra is ilyen szoros kapcsolatban maradunk, haver, úgy érzem, lassan el kellene hogy vigyelek vacsorázni, vagy valami!

10. fejezet, Daemon

Kapcsolódó szócikkek: Archer · Daemon Black
Vivi_>!

– Miféle motel az, ahol óvszert árulnak?
– A kedvencem-féle?

265. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
anikho>!

– A világot is felégetném, hogy megmentsem őt!

1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
perpetua P>!

Harmadszorra olvastam el az új nevemet, és még mindig nem hittem el. Valamiképpen ismerős volt.
– Anna Whitt?
– Én választottam a neveket – jelentkezett Dee ültében.
Kezdtem érteni.
– Mi a tiéd, Daemon?
Ő is kinyitott a tárcát, és elvigyorodott.
– Kaiden Rowe. Hm. Jól hangzik.

23. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Daemon Black · Dee Black · Kaidan Rowe · Katy Swartz
5 hozzászólás
anikho>!

– Megígérem, hogy nem ez lesz a jövőnk, cica. Biztosítani fogom számodra a jövőt. Egy normális életet.
– Nem akarok normális életet – válaszolta gyanúsan csillogó szemmel. – Csak egy életet, veled.

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
csillagka P>!

Amíg mélyen benne vagy valamiben, sosem mondod ki, sosem teszed meg, amit kellene. Mindig csak utóbb, amikor már túl késő, akkor jössz rá, hogy mit kellett volna mondanod vagy tenned.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
perpetua P>!

– Hosszú ideje várom, hogy egy magához hasonló luxent vizsgálhassak meg – magyarázta Daemonnek magas, izgatott hangon.
– Egy újabb rajongó! – vonta fel a szemöldökét Daemon. – Mindenhol ott vannak.

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
Guinevere>!

– És ha mindketten csodálatosak vagyunk? Az hogy tetszik?

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
7 hozzászólás
SzAngelika>!

Daemon Black még egy nyűgös sündisznónál is tüskésebb bírt lenni, bökős páncélja alatt azonban kedves volt, védelmező és hihetetlenül önzetlen.

3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz

A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Joss Stirling: Misty
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Richelle Mead: Vérvonalak
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Marah Woolf: Ne gyűlölj!
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Isaac Marion: Eleven testek