4. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
13. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
18. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
29. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Origin (Luxen 4.) 1231 csillagozás

J. L. Armentrout: Origin

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Daemon ​bármit megtenne, hogy visszakapja Katyt.

Sikeresen behatoltak Mount Weatherbe, ám az akciónak katasztrofális vége lett. Katy elszakadt tőlük. Elvették. Daemon számára most minden arról szól, hogyan lehetne megtalálni.
Söpörje el, aki az útjába áll? Nem kérdés.
Perzselje fel az egész világot, hogy megmentse Katyt? Boldogan.
Tárja fel az emberiség előtt, hogy idegenek élnek közöttük? Örömmel.

Katy számára csak a túlélés marad.
Ellenségektől körülvéve az egyetlen, amit tehet, ha alkalmazkodik a helyzetéhez. Még a Daedalusban sem mindenki őrült… de a csoport céljai rémisztőek, és amit elárulnak, felzaklatja Katyt. Kik az igazi rosszak? A Daedalus? Az emberiség? Vagy a luxenek?

Ők ketten együtt bármivel szembenéznek.
A legveszedelmesebb ellenség azonban mindig is jelen volt. Amikor kiderül az igazság, és a hazugságok fala összeomlik, melyik oldalra kerül majd Daemon és Katy?

Együtt maradnak egyáltalán?

„Ó,… (tovább)

Eredeti mű: Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992128 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
428 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992135 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992128 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black · Archer · Luc · Dawson Black · Hunter · Bethany Williams · Andrew Thompson · Ash Thompson · Blake Saunders · Paris · Nancy Husher


Kedvencelte 568

Most olvassa 113

Várólistára tette 251

Kívánságlistára tette 418

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
SzAngelika
J. L. Armentrout: Origin

„A kicseszett világvége itt van a nyakunkon.”

Azt a mindenit, ez aztán maga volt a szórakoztató élvezet! Hogy csak öt érvet mondjak, amiért szerintem érdemes olvasni ezt a fergetegesen jó regényt:
✓ Váltott nézőpont… azaz még több Daemon, ráadásul mindenre elszánt kiadásban
✓ Még intenzívebb romantikázás *sóhaj*
✓ Pörgős, akciódús események
✓ Meglepő fordulatok, megdöbbentő árulások, és fájdalmas veszteségek
✓ Új, a maga morcos módján igen dögös mellékszereplő

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2014/11/jennifer-l-ar…

1 hozzászólás
>!
Gorkie P
J. L. Armentrout: Origin

Nahát, nahát… meg vagyok lepve.
Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint előző kettő. Eseménydúsabb volt és jó kis fordulatok voltak benne.
Nekem valamiért spoiler jobban bejön, mint Daemon. :D
1-2 dolog szemet szúrt, mint pl.: spoiler.
Itt-ott elgondolkodtam, hogy ez belefér-e az ifjúsági kategóriába. Engem nem zavart, de voltak durva részek.
spoiler
A vége nagyon izgalmas lett, és spoiler
Egy szó, mint száz, nekem igazán tetszett ez a rész. Remélem a következő is jó lesz.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992128 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
42 hozzászólás
>!
Evelena
J. L. Armentrout: Origin

Számomra a legjobb rész a sorozatból. Annyira sok az akció, pörögnek az események, minden izgalmas pillanatot máris egy újabb követ.
Daemonba, ha valaki eddig nem szeretett bele igazán, na majd most!
Archert is nagyon megkedveltem, olyan jó pasi!
Katynek és Daemonnak is rengeteg nehézséggel kell megküzdeniük, de amíg ott vannak egymásnak, addig semmi sem lehetetlen.
Váratlan, fordulatos, új, meglepő és szexi.
Szeretem a történet fantáziáját, humorát, szenvedélyét és a szereplőkben lakozó erőt.
Ha belekezdtek a sorozatba, ezt a részt semmiképp se hagyjátok ki!

>!
gabiica P
J. L. Armentrout: Origin

Hű. Nem is igazán találom a szavakat. Sokáig azt éreztem, hogy „kinőttem” a fantasyk világából, már ha lehet ilyet mondani. Egyszerűen nem éreztem, hogy kedvem lenne hozzá. Aztán akkora sikernek örvend ez a sorozat, hogy úgy döntöttem, elkezdem. És nem bántam meg.
Zseniális. Ez a rész számomra eddig a legjobb. Annyi izgalom történt benne, hogy egyszerűen nem tudtam letenni. Sok újdonságot megtudhattunk, hiszen nagyobb betekintést nyerhettünk az idegenek világába, hála a Daedalusnak. Olyan árulásoknak lehettünk tanúi, amelyekre egyáltalán nem számítottunk. Én legalábbis nem.
Luc és Archer karakterét nagyon megszerettem, kíváncsi leszek a szerepükre a továbbiakban.

>!
Milli88 P
J. L. Armentrout: Origin

„Szentséges földönkívüli aprószentek…!”

Ééés igen! Megint egy olyan könyvet olvashattam J. L. Armentrout tollából, hogy a szavam is elállt. S azok a kötetek, amelyek borítóján csak Daemon szerepel egytől egyig hatalmas kedvenceim. *-*

Pörgős rész volt, mindig történt valami, egy percre sem engedte lankadni a figyelmemet. Nem éreztem, hogy ez egy sorozat negyedi kötete. Máskor előfordul, hogy mire elér a sorozat egy bizonyos kötetszámot már nem tud újat mutatni. Na, de ez a LUXEN sorozatra nem érvényes. Most is olyan izgalommal faltam a lapokat, mint az Obszidiánnál.

Az új karakterek színessé tették a már eleve szivárvány színben pompázó regényt. Archer és Luc. Hihetetlen figurák. Nem utolsó sorban megveszek a szemeikért.
Daemonnak igaza volt a könyv elején. Tényleg felégetné a világot, hogy megmentse Katet. ❤

Ui.: Nekem is kell egy DB! *-*

2 hozzászólás
>!
Vivi_
J. L. Armentrout: Origin

JÉZUSOM. MI VOLT EZ? ÚRISTEN, NEM HISZEM EL.
Le kell nyugodnom. Most minden ami tőlem telik, hogy tátogok mint egy hal és úristenezek. Ennyi. Több nem megy.

Hú, ha az eddigi részeket imádtam, akkor nem tudom ezzel mit kezdjek. Az eddigi legjobb. Hogy lehet, hogy a negyedik résznél is ugyanúgy tartja a szintet az írónő, sőt még túl is szárnyalja? Na jó, nem hiszem el. Valaki légyszíves adja ide a könyvből kitépett pár oldalt, ami megmagyarázza a történteket. Kérlek, valaki…
Szerintem nem megy egy rendes értékelés összehozása, de nem érdekel, ez lesz belőle.

Miután az Opál függővége után egyből elkezdtem az Origint olyan érzés töltött el, hogy haha, nálam van a folytatás. Hát most nincs, szóval kedves KMK, siessetek, hogy mihamarabb lenyugodhassanak a rajongók.
Szóval, először is Daemon szemszög. Mióta vártam rájuk! Imádtam, imádom, imádni fogom Daemont.
„Daemon Black még egy nyűgös sündisznónál is tüskésebb bírt lenni, bökős páncélja alatt azonban kedves volt, védelmező és hihetetlenül önzetlen”
Igen, ez Daemon Black… Ha eddig nem ömlengtem róla eleget, akkor még hozzáteszem, hogy ebben a részben még jobban szerelmes lettem. Esküszöm, na jó nem tudom mire esküszök. Egyáltalán azt se tudom miről akarok írni, de uh imádom.

Nem szeretnék túl sok spoilert elejteni, remélem nem is fogok, ha meg igen, valaki szóljon! Akkor a könyv során megismerhetünk egy új „fajt” is, akiről nem akarok bővebben beszélni. Nagyon tetszett ez a gondolatmenet, hogy kik ők, és mire képesek. Kapunk új mellékszereplőket, akiket szintén megszerettem. Luc és Archer. Igazából az egész könyv során nem tudtam ki a rossz, ki nem. Egyszerűen olyan dolgok történtek, amiket nem tudok hová tenni. Olyan csinált valamit, akiről nem hittem volna. Ez a rész végig labirintusban tart, amikor már azt hiszed, hogy jó ösvényre kerültél, akkor bamm, zsákutca. Hát JLA, nem tudom hogy bírtad ezt így megírni, de úristen. Most szeretném valamihez hozzávágni a …. nem is tudom mit, valamit. Akarom a folytatás, most….

spoiler

>!
popKORN0725
J. L. Armentrout: Origin

Tavaly karacsonyra kertem Daemon-t, iden ezen kivansagom kivalthato Archerre. :D

Egyszeruen valami hihetetlen ez a sorozat… sokszor gondolna azt az ember, hogy ahogy halad elore a tortenet ugy tudna ellaposodni az egesz, es a karakterek is ugy tudnak bemondani az unalmast, de nem! Mindig van valami uj benne, mindig van valami kis plusz info, amitol az ember alla leesik, es iszonyatosan nagy ero van benne, ami miatt olvastatja magat es ami miatt lehetetlen nem kedvelni a tortenetet. Nevezhetjuk ezt JLA iroi zsenialitasanak, vagy akar Daemon Blacknek is, de egy a lenyeg, hogy ez a konyv es maga a sorozat valami elkepesztoen zsenialis!

4 hozzászólás
>!
Csoszi P
J. L. Armentrout: Origin

Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere: akció, thriller, erotika. Kínzás, düh, vér minden mennyiségben. Pörögtek az események ezerrel. A Daedalus-részek nem nagyon jöttek be. Az originektől és a stressztesztektől kivert a víz. A vegasi vérengzés pedig sokkolt. Annyi erőszak volt benne, hogy megkérdőjelezhető, vajon belefér-e még az ifjúsági kategóriába.

>!
MVivien
J. L. Armentrout: Origin

Nem gondoltam volna, hogy ez a sorozat lehet még jobb. Most úgy tűnik tévedtem.
Nagyon tetszett, hogy itt Daemon szemszögéből is láthattuk a történetet. Ez a könyv izgalmas volt, romantikus, volt benne egy kis humoros és megdöbbentő, egyszóval tökelétes.
Imádtam, hogy a luxeneken kívül spoilerNagyon érdekesek voltak, olvasnék róluk bővebben. Tetszett az is hogy Daedalus -ról is többet tudhattunk meg. Archer-t imádtam. Luc-ot is megekedveltem ebben a részben. Daemon-t továbbra is imádom, és remélem a sorozat befejező részében is olvashatunk a szemszögéből.
A történet végére spoiler pedig azt hittem, hogy az ikreket soha nem fogom megkedvelni, ismét tévedtem.
A könyvtárban nem volt bent az utolsó rész mikor legutóbb voltam, sürgősen el kell hoznom, mert azonnal olvasni akarom a befejező részt. Remélem a befejező részben sem kell majd csalódnom.

>!
kiruu P
J. L. Armentrout: Origin

Hiába olvastam angolul, az élmény ugyanaz.
Olyan érzelmek jönnek elő ebben a kötetben, amikre soha senki nem számított. Daemonból igazi, vérbeli férfi lett. Nem lehet kifejezni, hogy mennyire felséges őméltósága. Az iránta érzett hatalmas imádatom mindenen túlszárnyal. Ő Daemon, a mi örök álmunk.
Sokkal több izgalom, és még nincs vége. Örök favorit marad ez a könyv számomra, ha azt kérdezik mi a kedvencem könyvem, a válasz adott.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

– Kezeket fel, és eszedbe ne jusson, hogy csillámpónivá változz nekem, szépfiú!

75. oldal, 6. fejezet

>!
Vivi_

– Miféle motel az, ahol óvszert árulnak?
– A kedvencem-féle?

265. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
molly_

Félreállt, hogy kiléphessek a folyosóra. A másik lift felé indultunk, és a fickó szinte az oldalamhoz tapadt.
– Ha továbbra is ilyen szoros kapcsolatban maradunk, haver, úgy érzem, lassan el kellene hogy vigyelek vacsorázni, vagy valami!

10. fejezet, Daemon

Kapcsolódó szócikkek: Archer · Daemon Black
>!
anikho

– A világot is felégetném, hogy megmentsem őt!

1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
>!
anikho

– Megígérem, hogy nem ez lesz a jövőnk, cica. Biztosítani fogom számodra a jövőt. Egy normális életet.
– Nem akarok normális életet – válaszolta gyanúsan csillogó szemmel. – Csak egy életet, veled.

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
perpetua P

Harmadszorra olvastam el az új nevemet, és még mindig nem hittem el. Valamiképpen ismerős volt.
– Anna Whitt?
– Én választottam a neveket – jelentkezett Dee ültében.
Kezdtem érteni.
– Mi a tiéd, Daemon?
Ő is kinyitott a tárcát, és elvigyorodott.
– Kaiden Rowe. Hm. Jól hangzik.

23. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Daemon Black · Dee Black · Kaidan Rowe · Katy Swartz
5 hozzászólás
>!
csillagka P

Amíg mélyen benne vagy valamiben, sosem mondod ki, sosem teszed meg, amit kellene. Mindig csak utóbb, amikor már túl késő, akkor jössz rá, hogy mit kellett volna mondanod vagy tenned.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
>!
perpetua P

– Hosszú ideje várom, hogy egy magához hasonló luxent vizsgálhassak meg – magyarázta Daemonnek magas, izgatott hangon.
– Egy újabb rajongó! – vonta fel a szemöldökét Daemon. – Mindenhol ott vannak.

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
>!
SzAngelika 

Daemon Black még egy nyűgös sündisznónál is tüskésebb bírt lenni, bökős páncélja alatt azonban kedves volt, védelmező és hihetetlenül önzetlen.

3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
Vivi_

– Minden egyes szeplőddel, minden hajlatoddal személyes ismeretséget akarok kialakítani.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black

A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Scarlet
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Diana Wynne Jones: A trónörökös
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Cassandra Clare: Az angyal