15. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
53. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
54. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
84. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján
!

Opposition ​– Ellenállás (Luxen 5.) 934 csillagozás

J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
Book24 · 2.999 Ft –16% 2.519 Ft
1 2
Könyvmolyképző 2.519 Ft-tól
Bookline · 2.999 Ft –15% 2.549 Ft
Régikönyvek.hu · 2.999 Ft –15% 2.549 Ft
1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Katy ​tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott. Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiirtanak a Földön. Azonban a jó és rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé – válhat.

Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.

Egy valószerűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót. Azonban amikor már lehetetlen eldönteni, ki van mellettük és ki ellenük, a világ összeomlik körülöttük.
Talán fel kell áldozniuk mindent, a legdrágább kincsüket is, hogy a barátaik és az emberiség fennmaradását biztosíthassák…

„Úgy tűnik, minden könyv, amit Jennifer ír, egyre több és több rajongót hoz számára.” – Huffington Post – Valerie Tejeda

„A történet egyszerűen hihetetlen és fordulatos! Akárhányszor arra… (tovább)

Eredeti mű: Jennifer L. Armentrout: Opposition

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633993576 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993569 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 26

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black · Archer · Luc · Dawson Black · Hunter · Bethany Williams · Lotho · Lore · Eaton tábornok · Nancy Husher · Rolland


Hirdetés

Kedvencelte 374

Most olvassa 92

Várólistára tette 206

Kívánságlistára tette 353

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Fangirl033
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás

Hát, ennek a sorozatnak is vége. Fájó szívvel vettem tudomásul, hogy nincs több rész, szívesen olvasnék még Daemon Blackről, és erről a fantasy világról. :D Na, majd ha a kezeim közé kerül az Oblivion valamikor. :D
A könyvről csak annyit, hogy spoiler Ezzel biztosan nem mondok újat, de egyszerűen spoiler jó volt. :D Elnézést a „tömör” szóért, de nagyon mást tényleg nem tudok mondani, írni,# amit már előttem ne mondtak volna már el. :)
Az viszont fix, hogy újraolvasós. :3

>!
Lanore P
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás

Hát ennek is eljött a vége… 5 köteten keresztül szurkoltam értük, harcoltam velük, izgultam és szerettem és szenvedtem és dühöngtem és mosolyogtam, de sajnos vége. Katy, Daemon, Dee, Archer, a luxenek fantasztikusan felépített világa a szívemhez nőtt, és már most hiányzik. Ahogy becsuktam a könyvet, le is vettem a polcról az Obszidiánt, és elolvastam mindkét főszereplő szemszögéből a megismerkedésük jelenetét… egyszerűen nem lehet megunni. Az egyik kedvenc sorozatommá vált, és erős a gyanúm, hogy hamarosan újra fogom olvasni, hiszen Daemon-ból sosem elég!

11 hozzászólás
>!
Evelena
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás

Sokat elmond a sorozatról, hogy már akkor megvettem az ötödik részét, amikor az elsőt még be sem fejeztem.
Kicsit keserédes a búcsú, mert nagyon megszerettem a szereplőket, a történetet, az egész világot, amit az írónő ilyen szépen és letehetetlenül élvezetesen papírra vetett.
Nagyon hosszú utat tettek meg a szereplők az Obszidián óta. Sokat erősödtek, fejlődtek. A könyv elején mégis mintha kicsit idő utaztunk volna, mert Daemon ismét elővette az akkori bunkó énjét, amitől minden oldalon a 'Mi a csuda?!' és a 'Neee!' felkiáltásokat váltotta ki belőlem.
Meglepődtem magamon is, hogy ilyeneket gondolok, de akadnak olyan arumok, akiket meg lehet kedvelni. (el kell olvasnom az Obsession-t! :D)
Romantikának, akciónak és humornak persze itt sem vagyunk híján. :)
A Luxen-sorozat az, amit valóban érdemes elolvasni, mert izgulsz, örülsz és néhol szomorkodsz is miatta, de olyan mosolyokat és örömérzetet ad, ami feledhetetlen élmény marad.
Nagyon szerettem olvasni és tervezem, hogy később is újra belekezdek. Mindenkinek kívánom, hogy ugyanilyen jó érzéseket és emlékeket adjon az olvasása, mint nekem. :)

>!
MFKata P
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás

Veled bármiben benne vagyok, Daemon Black.

Így kell ezt csinálni! A kedvenc sorozatom befejező kötete is kedvenc. Nem is lehetne más! Bár bevallom, hogy a ceruzával való bökdösés nagyon fog hiányozni!!!
     Bővebben
http://mfkata-about.blogspot.hu/2015/06/jennifer-l-arme…

2 hozzászólás
>!
Gorkie P
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás

Jaj, ez aztán rendesen szirupos volt! A könyv 3/4-e csak csöpögött.
A cselekmény tetszett, csak éppen jóval kevesebb volt benne, mint az előző részben. Inkább hajazott a 2., 3. részre. Kár… Talán az írónő itt pótólta be az előző kötetből kimaradt romantikát? :/
spoiler Ez komolyan senkinek sem jutott eszébe? O.o
Az írónő stílusa jó. Közvetlen, gyorsan tudtam haladni a könyvekkel. Tetszett a fantasy-szál és igazából a szereplőket is szerettem egy pontig. Archert kedveltem a legjobban. :))
Sokszor kívántam, hogy bár ne ifjúsági köntösben lenne, kevesebb sziruppal.
Sajnálom, de nem lettünk barátok a sorozattal. :(

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993569 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
26 hozzászólás
>!
Milli88 P
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás

„A dolgaink nem alakultak tökéletesen, de még csak könnyen sem, a jövő pedig néha ingatagnak tűnt, de hát az életet eleve nem piros masnival átkötve kapjuk.”

Elérkeztem a záró kötethez megint. Húúú!
Arról már megbizonyosodtam, hogy Armentrout kisasszony aztán tud írni. De, hogy ennyire?
Már nem először rágtam magam át a sorozaton. De az teljesen biztos, hogy nem is utoljára.
Sokadszori újraolvasásra is annyira izgalmas, eseménydús, szerethető és fordulatokkal teli, hogy szavakba önteni is nehéz.

Az egész banda a szívembe lopta magát. Kat, Daemon, Dawson, Beth, Dee, és még bővültünk jó fej „emberekkel”: Archer és Luc. Eaton tábornok, Hunter, Serena és furcsa, de igen, még ő is Lotho.

Egy néhol borzalmas, de mégis igazán szép lezárása volt ez a kötet a Luxenek történetének. Örökös kedvenc lett az egész sorozat. ❤

8 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás

Emlékszem hogy kezdődött Daemon és Katy szerelme: útbaigazítás, bökdösés, civakodás. Sokat fejlődtek az első könyvhöz képest. Daemon ugyanúgy egós, de megmutatta romantikus énjét is. Katy pedig még erősebbé vált, de azért a könyvek iránti szeretete megmaradt.
Fáj a búcsúzás. Hiányozni fog Daemon Black, a ceruzával való bökdösés, a civakodások. Kedvenc sorozat lett, egyszer biztos újra fogom olvasni.

>!
Wello_Book
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás

Emlékszem milyen rég is volt már, amikor Katy bekopogott Daemon-ék ajtaján, hogy megkérdezze merre is van a legközelebbi bolt…
Azóta emberek, luxenek, arumok haltak meg, és városok mentek tönkre ahhoz, hogy eljussunk idáig. Ahhoz, hogy eljussunk ide, ahol spoiler spoiler minden megváltozik.
Egy sorozat lezárult, amit annyian követtek, mint egy világsztárt a twitteren. Sőt, még többen is.
Hiányozni fog az az izgalom, ami a várakozás közben töltött el. A függő végeknél egy kicsit mindig megharagudtam az írónőre, de valamilyen szinten hálás is voltam, ugyanis így még jobban vártam a folytatást.
Tökéletes lezárása lett a sorozatnak. Nem maradt elvarratlan szál sem, ami miatt emészteném magam egész életemben.
Daemon Black fog a legjobban hiányozni. Fájdalmas a búcsú, de elkerülhetetlen. Örök kedvenc lett ez a sorozat.! ;(

1 hozzászólás
>!
VNoémi P
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás

Tetszett az az út, amerre kanyarodott a történet. Fokozta az izgalmakat, ahogy korábban is, ugyanakkor olyan elemeket megtartott, amiket eddig nagyon szerettek az olvasók, például a szerelmes főhőseink közt zajló valamivel erotikusabb hangvételű jeleneteket. A luxenek érkezése, és az arumok bevonása a harcba zseniális ötlet volt, méltóképpen tesz pontot erre a mesére, nem hagy nyitott kérdéseket olyan dolgokba, amik már régóta foglalkoztathattak bennünket. Teljes mértékig mégsem vagyok elégedett, mert maga a harc és a kimenetel sablonosra sikerült. Éppen olyannak éreztem, mintha bármelyik másik ifjúsági fantasyt olvasnám. Nem tudott meglepni. Legfőképp a végkifejlet miatt vagyok mérges, teljesen átlagos volt.

Engem azzal vett le igazán a lábáról ez a zárókötet, hogy többször is visszakanyarodott a kezdetekhez. Mint például Petersburghoz. Voltak rövidebb visszaemlékezések, a korábbi becézések, a blogolás… Amennyire a negyedik rész távol röpített minket és kiszakított az eddig megszokott Luxen világból, most épp annyira vissza is tértünk. Ez az írónőnek is jó érzés lehet, hogy látja mit épített fel, mennyire távolról indult, de nekünk is, mert látjuk egészében, milyen kalandokat adott nekünk Jennifer. Hiányozni fog.

https://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2016/05/jenn…

>!
anikho 
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás

Elérkezett ez a pillanat is. Mintha csak ma lett volna, mikor először találkoztam Daemon Black-kel. Mondhatni, köztem, a sorozat és a szereplők között is kialakult egy kötés.. ami most lezárul. Egy óriási tűzijátékkal.

Ami már az Opálban elkezdődött, most csúcsosodott ki. Itt a finálé, itt dől el minden és mindenki sorsa. Egyik akciójelenetből ugrunk a másikba, jóformán az olvasó is leizzad a nagy izgalmak közepette. A szusszanásnyi időben, amikor a szereplők – így mi is – pihenünk, élvezhetjük Daemon sziporkázó természetét. Még mindig imádom a párosukat Katy-vel! Nagyon-nagyon.
Archert is megkedveltem.. nagyon szívesen belenéztem volna az ő gondolataiba is.

A cselekmény végig pörög, ahogy megszokhattuk minden információt időben kapunk meg, tehát ismételten rendben van logikailag a sztori. Drámából is bőven kijut, na meg a próbatételekből.
Egy szavam se lehet. Így kell ezt csinálni. 5 mesés könyv, ami mind megjelenése óta magas színvonalon fut. Biztos vagyok benne sokan fogjuk újraolvasni az egész sorozatot és leendő kislányunk kezébe nyomni, amint képes lesz felfogni mit olvas. :D

Éééés! Valaki mondja már meg, hogy mi volt abban a levélben, amit még Daemon küldött órán Katy-nek az Ónixban? Annyira tudni szeretném.. :)

http://anikhomolyol.blogspot.hu/2015/06/jennifer-l-arme…

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Viktória_Erdei 

– Szállj ki a fejemből!
– Nem bírok – válaszolta a kanapén ülő Archer. – Olyan átkozottul erősen sugárzod kifelé a gondolataidat, hogy szeretnék bekucorodni a sarokba, és sírni, hogy Daemon, Daemon, Daemon.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Archer · Daemon Black · Katy Swartz
>!
loveQhuay P

– Nem is tudom – nyomtam az ujjaimat a halántékomhoz. – Most jó hasznát vehetnénk a Bosszúállóknak.
– A francokat. Ide már Loki kell – morogta Daemon.
Eaton tábornok felvonta a szemöldökét.
– Nos, sajnálatos módon a Marvel-univerzum nem valódi, úgyhogy…

185-186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Eaton tábornok · Katy Swartz
>!
Könyvmolyképző KU

Daemon oldalra hajtotta a fejét, fél keze lecsúszott az arcomról, az ujjai a tarkómon a hajamba siklottak. A szívem úgy zakatolt, mintha mindjárt fel akarna robbanni.
A mellkasára tettem a kezem, eltoltam magamtól.
– Cica – mormolta, és a fogaival az alsó ajkamba kapott.
Elakadt a lélegzetem.
– Te…
– Még mindig kint áll – súgta a számba, és folytatta a csókot.
Egy pillanatig nem fogtam fel a szavai értelmét. A másik keze végigsiklott a hátamon, és a derekamon állt meg. Daemon magához húzott, összesimult a testünk, és az érzés egyszerre volt döbbenetesen új, és édesen ismerős. Addig csókolt, amíg már nem éreztem rajta kívül mást.
Remegő kézzel markoltam a pólóját, halk nyögés szakadt fel belőlem. A reszketés nem csillapodott, és végül átterjedt az egész testemre.
– Elment – emelte fel a fejét Daemon, én azonban nem néztem fel. Képtelen voltam megfékezni a remegésemet. – Ó, cica…

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
6 hozzászólás
>!
Hickory

– Nagy szíved van, cica – mondta aztán, miközben az ajkunk még mindig összeért.
– Ezt szeretem benned a legjobban. Na igen, a cuki testednek is nagy rajongója vagyok, de a szíved teszi teljessé a csomagot, masnival, meg minden. Ettől vagy tökéletes a számomra.
Rábámultam, visszapislogtam a szemembe szökő könnyeket.
– Néha… néha olyan csodálatos dolgokat mondasz!
– És szeretem a saját kezem látványát is, a fenekeden.
Erre kitört belőlem a nevetés.
– Jesszusom, aztán valami ilyesmivel fejezed be!
– Muszáj önmagamat adnom.

>!
Könyvmolyképző KU

Körömnyomok vöröslöttek az arcán, kékespiros vér csordult belőlük. Már-már túlzó büszkeség öntött el.
A cicának karmai vannak, nem is akármilyenek!

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
>!
Könyvmolyképző KU

Kat felém pördült, a szeme ragyogott. Abban a pillanatban olyan volt, mint egy istennő. A bosszú istennője.
Ha nem volnánk éppen egy verekedés közben, már vinnélek is az első fához.
A szája sarka felfelé húzódott.
Micsoda egy kéjenc…

123. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
essz P

– Készen vagytok? – Archer már nyitotta is az ajtót. – Mit gondoltok, kiről kaptam ma híreket? – Elhallgatott, amikor Daemon kivonult előtte. – Nem, te segg, nem Justin Bieberről, és nem vagyok belé szerelmes! Mi a franc…?
Daemon magában nevetett.

372. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Archer

A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Scarlet
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
Diana Wynne Jones: A trónörökös
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Az angyal
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké