Opál (Luxen 3.) 2014 csillagozás

J. L. Armentrout: Opál

Senki ​sem érhet el Daemon Blackhez.

Amikor elszánta magát, hogy kimutatja irántam az érzéseit, komolyan beszélt. Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobban köztünk a tűz.
Csakhogy még ő sem védheti meg családját a veszélyektől, ha eltökélik, hogy kiszabadítják szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibridek vizsgálatára és kínzására kiépült titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim előtt nincsenek határok.

A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza. Akkor sem, ha az eredmény örökre szétzúzza a világunkat.

Egységben az erőnk – és ezt ők is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
456 oldal · ISBN: 9789633738962 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
456 oldal · ISBN: 9789633738979 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
452 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738573 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Jennifer L. Armentrout

600 tag · 281 karc · Utolsó karc: 2022. szeptember 30., 10:58 · Bővebben


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black · Luc · Dawson Black · Lesa · Andrew Thompson · Matthew Garrison · Blake Saunders · Ash Thompson · Ethan Smith


Kedvencelte 667

Most olvassa 144

Várólistára tette 232

Kívánságlistára tette 398

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

LunaNessuno>!
J. L. Armentrout: Opál

A második rész lezárása után rettentő kíváncsi voltam, mi fog történni a szereplőinkkel. Szerencsére a harmadik részben sem kellett csalódnom. Sodró lendületű, romantikus történetet kaptunk tele veszteségekkel…és néhány csepp árulással.

A történet cselekményei ott folytatódtak, ahol abbamaradtak. A cél ugyan az maradt, viszont megjelent valaki, akiről nem tudhattuk, melyik oldalon áll valójában. Már az Ónixban is gyanakodtam rá, nem oktalanul. Most már az embernek sokkal szemfülesebbnek kellett lennie, hogy rájöjjön a csavarokra, ami rengeteget dobott a történeten. Nem győztem tátani a számat az egymás után következő őrületen. Lehengerlően jó ez a sorozat, simán megérdemelne egy filmsorozatot belőle. off Nagyon kíváncsi voltam, a szereplők közötti feszültség oldódni fog-e, hiszen az előző részben ért veszteségek nagyban befolyásolták a könyv háromnegyed részét. Féltem, hogy ennél már csak rosszabb lesz…és megérkezett a könyv lezárása. Ennél a pontnál még kíváncsibb vagyok a következő könyvre, mint az előző rész végén, ami a sorozat nagy ütemű fejlődését, és az írónő nagyszerűségét.

A szereplők továbbra is szerethetőek, életszerűek, azonban volt egy valaki, akit szívem szerint kiírnék a történetből. Ez pedig nem más, mint Katy, kinek szemszögéből látjuk a történéseket. Ebben a részben már rettentő idegesítő volt a folytonos hisztije és féltékenykedése. Nem értem, miért nem lehet megérteni, hogy nélküle is van élet, hagyni kell a többieket, hogy egyedül, vagy együtt, de nélküle legyenek. Főszereplő vagy sem, ez már sok. 1-2 dolog persze csak azért történt, hogy az írónő tudjon miről írni. spoiler A könyv nagy részében kiéhezett tudjukmi volt, állandóan azon járt az esze. persze, megértem, ha ilyen barátom lenne, én se gondolnék kiskutyákra cuki masnikkal. De azért van egy határ, no. Szerencsére Daemon nem okozott csalódást. Szerintem egyre szerethetőbb és nagyobb karakter lesz, ahogy halad előre a sztori. Valahol egy tipikus könyves pasi, nekem mégis felüdülés annyi kínlódás után róla olvasni, és a történésekről, amik körülötte történnek. Dee-t rettentően sajnáltam, fontos dolgot veszített el az előző részben, de örülök, hogy nem esett össze teljesen, erős és határozott maradt, számomra érthető, amiért Katyvel olyan volt, amilyen.
Sajnos ismét értek veszteségek is, de sajnos nem tudtam miattuk annyit sírni, mint kellett volna. Talán túl gyorsan haladtam, nem tudom, de jár nekik egy megemlékezés. spoiler

Továbbra is csak ajánlani tudom ezt a sorozatot. Annyira beszippant, hogy nem enged el. Abszolút kirángatott az olvasási válságomból, amit hálásan köszönök az írónőnek és a szereplőknek. Kicsit azért dühítő számomra, hogy alig tudok rosszat mondani erről a könyvről. Lehet én vagyok mazochista, vagy sokkal szórakoztatóbb az agybajt kapott Luna, mindenesetre nem szeretném, ha ez változna. Ennél a sorozatnál abszolút nem. Igen, a fél csillag levonás ismét Katynek köszönhető, de bízom benne, hogy a következő rész megkaphatja a teljes 5*-ot.

10 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
J. L. Armentrout: Opál

"– Igazad van.
Befagyott a pokol. Piros hó esett.
– Tessék?
– Igazad van."

Ebben a részben éreztem először, hogy nem erőltetett ami Daemon és Katy között van.
Aranyosak voltak, már-már cukormázas volt kettejük románca, és hát a humor az nagyon jól melengeti még a lapokat.♥
Az új karakterek is nagyon érdekesek! Luc és Archer ^^
Érdekes, hogy míg az előző részben Katy kiborított és Dee-t imádtam, most fordítva vagyok ezzel :D Hullámzóak az biztos.

Mikor pedig már forró lenne a helyzet, akkor komolyan kapunk egy ilyen véget?!
Egy ilyen iszonyatot ráadásul?!
Te jó szentszagú ***.Ide a következő részt, de azonnal! XD

Nymeria96>!
J. L. Armentrout: Opál

Jobban tetszett, mint az Ónix, de közel sem volt olyan jó, mint az Obszidián.
Ebben a részben az írónő nagyobb hangsúlyt fektetett a romantikára, ez pedig néha már a történet rovására ment. A Katy-Daemon romantikus jelenetek néhol annyira cukormázasra sikerültek, hogy majd' összeragadtak a könyv lapjai.
Nagyon hiányolom a régi Deet. Persze azután, ami az előző részben történt vele érthető, hogy nehezen tud újra közel kerülni a barátaihoz, de legalább próbálkozik. Bár olvastam a sorozatot, mégis voltak olyan jelenetek ebben a részben, amik újra meg tudtak lepni, az utolsó oldalak pedig nagyon izgalmasak voltak.

Niitaa P>!
J. L. Armentrout: Opál

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/09/j-l-armentrout-…

"Obszidián: rajongás. Ónix: mélyzuhanás. Opál: főnix. Ha csak egy szóval kellene jellemeznem az eddigi élményeimet, akkor ezek lennének azok. Az Ónix teljesen elvette a kedvem a sorozattól, szinte le is beszélt arról, hogy folytassam. Ha nem lennék feledékeny, akkor valószínűleg világ életemben kerültem volna a teljes Luxen sorozatot, ám így az élet ismét közbeszólt, s sort kellett kerítenem a harmadik részre is. Véletlen vagy könyvisteni közbelépés, igazából egyre megy: csodával határos alkotást tartottam a kezemben! Régóta nem tudtam ennyire szurkolni a szereplőknek. Idejét sem tudom, mikor okozott egy könyv ilyen izgalmi fokot és generált magas pulzusszámot, csupán a befejezéssel, ami higgyétek el, bitang lett. A falat kapartam volna, ha nincs meg a könyvtárban a folytatás! Az írónő kegyetlen, hogy itt hagyta abba úgy, hogy még a következő részből egy kis részletet sem közölt! Kifejezetten örülök, hogy a sorozat ilyen sokáig váratott magára, mert nem tudom mit tennék, ha még csak most írná a folytatást Armentrout.
Újra Luxen rajongó lettem, s remélem, most már ez tartósnak fog bizonyulni. Újra megszerettem a sorozatokat, melyekkel már jó három éve küzdök. Köszönöm!"

9 hozzászólás
FairyDust P>!
J. L. Armentrout: Opál

Azt kell hogy mondjam, hogy számomra ez a rész most nagyon vontatott lett. Az előző részeket imádtam és végig izgultam, ez sajnos nyújtott tészta effektus. Daemon elveszítette a csipkelődő önmagát, az írónő néha bepróbálkozott ugyan azokkal a taktikákkal, amiket az ónixban láthattunk, de sajnos ezt már lerágott csontnak éreztem. Hiányzott Katy ironikus hozzáállása is. Ettől függetlenül mikor beindult a cselekmény, izgalmas volt, de aztán megint stagnálás következett. Függővéges kötetről van szó, ezért biztosan folytatni fogom, de remélem az hozza majd a megszokott színvonalat.

kiruu>!
J. L. Armentrout: Opál

Ez nem egy szívbemarkoló történet egy aranyos lányról, és a bunkó pasijáról. Nem, ez a szívedet rabul ejtő, majd kitépő, eltaposó és porrá zúzó könyv. Utállak JLA.
Nem igazán tudom, mit írhatnék, mert, ami a szívemből szól, azt nagyon ki kéne cenzúrázni. Hajnali fél négy van, és én ezt írom. Ez után, nem igazán tudsz majd elaludni.
Úgy érzem, most el kell mesélnem, hogy mégis hogyan találkoztam én a sorozattal, és mégis miért lett A Kedvencem.
2013-as könyvhét, amit én a szobám 5 fala közül figyeltem. Akkor még, nem igazán tudtam, hogy ez mit is jelent. Sok új megjelenés, direkt azokra a napokra. Böngészgettem a könyvmolyképző honlapját, és egyszer csak szembe jött velem az álompasim. Sajnos, nem kisétált a monitorból, de az Obszidián borítóján ott volt. Nem hittem a szememnek. A mai napig úgy képzeltem el az álompasim, ahogy Pepe azon a borítón kinéz. Abban az évben még nem igazán olvastam fantasyt, és ahogy végigfutottam a leírását nem igazán jött be. Hát, gondoltam, inkább hanyagoljuk a dolgot. Igen ám, de akárhova mentem, esküszöm, az a könyv követett. Beléptem a könyvesboltba, és csak azt láttam, elkezdtem molyon böngészni, és mindig szembejött velem. Annyira meguntam ezt az egész dolgot, hogy fogtam magam, és megrendeltem, azt a rohadt könyvet. Megérkezett, leültem, neki álltam olvasni, és ugyanígy, valamikor hajnalban felnéztem, és rögtön neki álltam keresgélni az írónővel, a sorozattal, és a borítóval kapcsolatban.
Én olvastam angolul ezt a könyvet, de mégis ugyanolyan hatással volt rám. Sőt, lehet, hogy még rosszabbul éreztem magam, talán, mert tudtam, hogy ezután mi következik. Brutális függővég emberek! Én, már javasoltam, hogy a harmadik és negyedik kötetet egyben kéne kiadni, mert amit JLA firkált nekünk, az nem fair! Hallod, JLA? Ekkora kicseszést! Az összes olvasód nevében felhagyok háborodva, amiért ilyet megmertél tenni. És tudtad, hogy könnyes szemmel, azt mondogatva, hogy „Miééééért?!” (szolid változat), csapkodjuk, majd a könyvet mindennek. Ráadásként, volt képe beleírni a könyvbe… „Szívás volt. Még a könyvkalózoknál is nagyobb, még annál is, ha egy évet kell várni a kedvenc sorozatod folytatására, és még egy könyv brutális függővégénél is nagyobb.” Ja, így történt, és nem esett jól.
Azt gondolom, hogy a szereplőink hatalmas változáson mentek keresztül. Katy sokkal határozottabb, harciasabb és őszintébb lett. Magával szemben is. De, nem is, Kat mutatott óriási változást, hanem Daemon Black. Az Obszidiánban megismert bunkó, seggfej és eszméletlenül egoista srácból egy érzelmes, érett gondolkodású, csodálatos ember lett. Ebben a részben, főleg a végén, látszik, hogy a bunkóság és a seggfejség, csak látszat. „Egek, mekkora seggfej! És én mégis szeretem.”
Számomra Dee volt az, aki rossz irányba fejlődött. Tényleg borzalmasan sajnáltam, és megértettem az okait, de valahogy, mégis megérdemelt volna Katy még egy esélyt. Andrew, aki Dee-hez csapódott, számomra elég pozitív szereplő. Igazából, nem volt vele bajom, annak ellenére, hogy nem normális.
Biff (alias Blake) egy undorító féreg. Legszívesebben… legszívesebben kitépném a szívét, ugrálnék rajta, majd megetetném vele. Annyira, de annyira utálom, hogy azt leírni nem tudom. A világ legborzalmasabb szereplője. Ráadásul, amiket tett! Ocsmány, perverz, disznó. Bah, dögölj meg, te rohadék!
Annyi szereplő jelen volt, és annyi elment. Amikor Carissa… borzalmasan éreztem magam. Ennek, nem így kellett volna történnie. A könyv inkább a nagy terv végrehajtásán alapul (ami a lehető legrosszabbul ér véget), nem csak izgalom van benne. Az, majd az Origin fő szála lesz. Nem, itt Katy és Demon összebújós jelenetek, az a nagy dolog, normális randik és imádni való beszélgetések vannak. Higgyétek el, most kell kiélvezni ezeket a dolgokat, mert az Origin egy teljesen más hangulatú könyv lesz.
Tele van a fejem gondolatokkal, amiket, ha leírnék, az nem biztos, hogy túl jó ötlet lenne. Annyit mondhatok, hogy teljesen, ellenállhatatlanul, és visszafordíthatatlanul beleestem Daemon Blackbe. De, ez nem újdonság.

http://kiruuzakkantkuckoja.blogspot.hu/2014/08/jennifer…

2 hozzászólás
gabiica P>!
J. L. Armentrout: Opál

Egyre jobb és egyre izgalmasabb, ezáltal egyre jobban tetszik.
Nagyon sok új dolgot tudhattunk meg ebből a részből, egyre több homályos foltra derül fény.
Kicsit örülök, hogy így, a sorozat lezárása után kezdtem el olvasni a történetet, ugyanis elég ideges lettem volna, ha nem kezdhetném rögtön a folytatást. Ez a függővég-befejezés nagyon felcsigázott, izgatottan várom, hogy mi történik majd a folytatásban.
Katyt egyre jobban megkedvelem, mostanra sokkal szerethetőbb karakterré vált, mint az elején volt. Daemon is sokat változott, előnyére. Noha már nem olyan odaszólogató, mint az elején volt, számomra sokkal jobban tetszik így, szerelmes fiúként. Imádom.
Dee egy kicsit hátrébb került a ranglistámon. Tudom, hogy megviselte, ami korábban történt, és tudom, hogy nem egyszerű feldolgozni, ami most körülötte történik, és háttérbe is szorult a karaktere, de hiányzik az a Dee, akit az elején megismertem.

Smurfettereads P>!
J. L. Armentrout: Opál

Imádom, imádom. ❤❤ Izgalmas, romantikus, humoros. Sokszor mosolyt csaltak az arcomra. :-) Még mindig nagyon szeretem ezt a sorozatot, és abszolút nagy kedvenc lett. :-) Nekem ez ugyanúgy bejött, mint az előző kettő része cseppet sem untam. :-) Daemon te csodás lény. ❤ Mindig elvarázsolsz, levesz a lábamról, annyira szexi vagy, egy álompasi. Imádom. ❤ Tetszett, hogy több hangsúlyt kapott Daemon és Katy kapcsolata. Imádtam minden percét az olvasásnak. Katyt is megszerettem már az elejétől kezdve. Nagyon aranyos, kedvelhető a karaktere, bátor, és elszánt. Dee, Dawson, Matthew is szeretem.
Utáltam Blaket, annyira önző. Pedig az előző részben mikor feltűnt, ő is szimpatikus volt. De mikor kiderült az egész titka utáltam. Főleg, amit Adam-el tett. Sajnáltam, Carissát a történtek miatt.
De, hogy lehetett így vége? Csak ráztam a fejem, hogy ez így nem lehet, nagyon sajnáltam Katyt, és Daemont. Az írónő még mindig csodás, és egyre izgalmasabb a folytatása Katy és Daemon világának. :-) Imádom. ❤

7 hozzászólás
MFKata>!
J. L. Armentrout: Opál

Az év legjobban várt folytatása és a legjobb, hogy semmit nem csalódtam benne. Katy kezd felnőtté válni, közben pedig Daemon még mindig az az ősember, akibe a legelső kötetben beleszerettem. Az egészet úgy imádtam, ahogy van!!
Ellenben a vége gyilkos és kegyetlen. Erőteljesen gondolkozom, hogy neki kell essek angolul, mert én így nem bírok ki még hónapokat a következő részig!!!
Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/08/jennifer-l-arme…

5 hozzászólás
Vivi_>!
J. L. Armentrout: Opál

Haha, először is kezdjük ezzel a függővéggel…
Ha most nem lenne itt az Origin tuti valamit megrongálnák, de hát itt van, szóval inkább egyben hagyom a berendezést. *evil laugh*

Különösön tetszett ebben a részben, hogy kapunk sok Daemont és Katyt. Daemon…*sóhaj*
Annyira egy olyan szereplőt teremtett JLA, akire mindenki vágyna, még ha csak titokban is. Nem lehet nem imádni, és nélküle a sorozat nem is lenne ilyen fantasztikus. Sokszor a bunkó oldalát mutatja, de amikor Katy-vel van megmutatja a másikat is. Valakinek muszáj lesz teremtenie egyet, vagy csináljanak egy babát belőle, hagyj ölelgessek valamit néhanapján.
Nem tudom elhelyezni, hogy most az Opál mennyire tetszett. Igazából a három rész közül talán eddig az Ónix a nyerő, de ebben meg sok Daemon és Katy. Hajj… Nehéz dönteni.
Blake, hát én hogy utálom. Esküszöm, amikor megjelent az Ónixban még talán kedveltem is, de már a végén nem, hiszen aki olvasta tudja mi történt. Sajnos Dee is megváltozott, és nem tudom hova tenni. Szerintem egyáltalán nem Katy hibája ami történt, nem értem miért őt hibáztatja.
Az egészben egy expedíciót terveznek, ami a végén, hát inkább nem mondom el, hogy végződik.
Hú, most így a végére megint eszembe jutott, hogy én mennyire szeretem Daemon Blacket. Megyek is olvasom tovább…


Népszerű idézetek

kiruu>!

– Lazíts, cica, vagy muszáj lesz szereznem neked egy pamutgombolyagot, hogy azzal játssz!

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
2 hozzászólás
kiruu>!

– Hiányoztál – ismertem be.
– Tudom. Nem élhetsz nélkülem.
– Ezt azért nem mondanám.
– Ismerd be.
– Na tessék, az egód már megint az útban áll – cukkoltam.
Daemon most a nyakamat csókolgatta, az állam alatt.
– Mihez?
– A tökéletes hangulathoz.
Daemon horkantott.
– Csak szólok, hogy ami az útban áll…
– Ne tetézd – intettem le, bár beleborzongtam, amikor a kulcscsontom tövében lévő mélyedéshez ért az ajka. Ebben semmi rossz nem volt.

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
7 hozzászólás
KiMO>!

– Van egy ötletem!
– Le kell vetkőzni hozzá?

406. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
1 hozzászólás
kiruu>!

– A nők nem farmerban és pulcsiban járnak oda.
[…]
– Hanem miben? Meztelenül?
– Majdnem. – […] – Neked nem túl jó hír, de annál jobb nekem.
– Te tényleg meg akarsz halni, igaz? – kérdezte Daemon.

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Blake Saunders · Daemon Black · Katy Swartz
1 hozzászólás
Thea>!

Elkaptam a karját, és vonszolni kezdtem a lépcső felé.
[…]
– Katy, mit mondtam neked a hálószobádról?
És én meg azt hittem, ennél jobban nem lehet elvörösödni.
– Anyu! – Megrántottam Daemon karját, de ő nem mozdult. Anyu arca sem enyhült meg.
Sóhajtottam.
– Anyu, úgysem fogunk lefeküdni, amikor itthon vagy.
– Nos, drágám, jó tudni, hogy csak olyankor fekszetek le, amikor nem vagyok itthon.

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
kiruu>!

Kint méteres a hó, Daemon pedig félmeztelen.

12. oldal, 1. fejezet

2 hozzászólás
Cheril>!

– Köszönöm – emeltem fel a meleg poharat. – A tiéd hol van?
– Ma reggel nem voltam szomjas – felelte a tollát pörgetve az ujjai között. – Szia, Lesa! – köszönt a vállam felett átpillantva.
Lesa sóhajtott.
– Nekem is kell egy Daemon.
– Neked Chaded van – néztem rá. Muszáj volt vigyorognom.
Lesa a szemét forgatt.
– Ő nem hoz nekem kávét.
– Nem mindenki lehet olyan nagyszerű, mint én – jegyezte meg mosolyogva Daemon. A plafonra néztem.
– Az egód, Daemon, az egód…!


A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Joss Stirling: Misty
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Richelle Mead: Vérvonalak
Tracy Wolff: Sóvárgás
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Marah Woolf: Ne gyűlölj!
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz