10. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
38. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
39. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
62. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján
!

Opál (Luxen 3.) 1324 csillagozás

J. L. Armentrout: Opál
1 2
Könyvmolyképző 2.519 Ft-tól
Book24 · 3.999 Ft –16% 3.359 Ft
1 2
Bookline 2.549 Ft-tól
1 2
Régikönyvek.hu 2.549 Ft-tól
1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Senki ​sem érhet el Daemon Blackhez.

Amikor elszánta magát, hogy kimutatja irántam az érzéseit, komolyan beszélt. Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobban köztünk a tűz.
Csakhogy még ő sem védheti meg családját a veszélyektől, ha eltökélik, hogy kiszabadítják szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibridek vizsgálatára és kínzására kiépült titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim előtt nincsenek határok.

A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza. Akkor sem, ha az eredmény örökre szétzúzza a világunkat.

Egységben az erőnk – és ezt ők is… (tovább)

Eredeti mű: Jennifer L. Armentrout: Opal (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
452 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738573 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
452 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633738580 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
452 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738573 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Kapcsolódó zóna

!

Jennifer L. Armentrout

468 tag · 224 karc · Utolsó karc: 2017. március 27., 11:28 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black · Luc · Dawson Black · Lesa · Blake Saunders · Matthew Garrison · Ash Thompson


Hirdetés

Kedvencelte 582

Most olvassa 158

Várólistára tette 228

Kívánságlistára tette 395

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
J. L. Armentrout: Opál

Azt kell hogy mondjam, hogy számomra ez a rész most nagyon vontatott lett. Az előző részeket imádtam és végig izgultam, ez sajnos nyújtott tészta effektus. Daemon elveszítette a csipkelődő önmagát, az írónő néha bepróbálkozott ugyan azokkal a taktikákkal, amiket az ónixban láthattunk, de sajnos ezt már lerágott csontnak éreztem. Hiányzott Katy ironikus hozzáállása is. Ettől függetlenül mikor beindult a cselekmény, izgalmas volt, de aztán megint stagnálás következett. Függővéges kötetről van szó, ezért biztosan folytatni fogom, de remélem az hozza majd a megszokott színvonalat.

>!
lexa24
J. L. Armentrout: Opál

HOGY A BÜDÖS FRANCBA LEHET VÉGE ÍGY EGY KÖNYVNEK? AZONNAL IDE A FOLYTATÁST!

19 hozzászólás
>!
kiruu 
J. L. Armentrout: Opál

Ez nem egy szívbemarkoló történet egy aranyos lányról, és a bunkó pasijáról. Nem, ez a szívedet rabul ejtő, majd kitépő, eltaposó és porrá zúzó könyv. Utállak JLA.
Nem igazán tudom, mit írhatnék, mert, ami a szívemből szól, azt nagyon ki kéne cenzúrázni. Hajnali fél négy van, és én ezt írom. Ez után, nem igazán tudsz majd elaludni.
Úgy érzem, most el kell mesélnem, hogy mégis hogyan találkoztam én a sorozattal, és mégis miért lett A Kedvencem.
2013-as könyvhét, amit én a szobám 5 fala közül figyeltem. Akkor még, nem igazán tudtam, hogy ez mit is jelent. Sok új megjelenés, direkt azokra a napokra. Böngészgettem a könyvmolyképző honlapját, és egyszer csak szembe jött velem az álompasim. Sajnos, nem kisétált a monitorból, de az Obszidián borítóján ott volt. Nem hittem a szememnek. A mai napig úgy képzeltem el az álompasim, ahogy Pepe azon a borítón kinéz. Abban az évben még nem igazán olvastam fantasyt, és ahogy végigfutottam a leírását nem igazán jött be. Hát, gondoltam, inkább hanyagoljuk a dolgot. Igen ám, de akárhova mentem, esküszöm, az a könyv követett. Beléptem a könyvesboltba, és csak azt láttam, elkezdtem molyon böngészni, és mindig szembejött velem. Annyira meguntam ezt az egész dolgot, hogy fogtam magam, és megrendeltem, azt a rohadt könyvet. Megérkezett, leültem, neki álltam olvasni, és ugyanígy, valamikor hajnalban felnéztem, és rögtön neki álltam keresgélni az írónővel, a sorozattal, és a borítóval kapcsolatban.
Én olvastam angolul ezt a könyvet, de mégis ugyanolyan hatással volt rám. Sőt, lehet, hogy még rosszabbul éreztem magam, talán, mert tudtam, hogy ezután mi következik. Brutális függővég emberek! Én, már javasoltam, hogy a harmadik és negyedik kötetet egyben kéne kiadni, mert amit JLA firkált nekünk, az nem fair! Hallod, JLA? Ekkora kicseszést! Az összes olvasód nevében felhagyok háborodva, amiért ilyet megmertél tenni. És tudtad, hogy könnyes szemmel, azt mondogatva, hogy „Miééééért?!” (szolid változat), csapkodjuk, majd a könyvet mindennek. Ráadásként, volt képe beleírni a könyvbe… „Szívás volt. Még a könyvkalózoknál is nagyobb, még annál is, ha egy évet kell várni a kedvenc sorozatod folytatására, és még egy könyv brutális függővégénél is nagyobb.” Ja, így történt, és nem esett jól.
Azt gondolom, hogy a szereplőink hatalmas változáson mentek keresztül. Katy sokkal határozottabb, harciasabb és őszintébb lett. Magával szemben is. De, nem is, Kat mutatott óriási változást, hanem Daemon Black. Az Obszidiánban megismert bunkó, seggfej és eszméletlenül egoista srácból egy érzelmes, érett gondolkodású, csodálatos ember lett. Ebben a részben, főleg a végén, látszik, hogy a bunkóság és a seggfejség, csak látszat. „Egek, mekkora seggfej! És én mégis szeretem.”
Számomra Dee volt az, aki rossz irányba fejlődött. Tényleg borzalmasan sajnáltam, és megértettem az okait, de valahogy, mégis megérdemelt volna Katy még egy esélyt. Andrew, aki Dee-hez csapódott, számomra elég pozitív szereplő. Igazából, nem volt vele bajom, annak ellenére, hogy nem normális.
Biff (alias Blake) egy undorító féreg. Legszívesebben… legszívesebben kitépném a szívét, ugrálnék rajta, majd megetetném vele. Annyira, de annyira utálom, hogy azt leírni nem tudom. A világ legborzalmasabb szereplője. Ráadásul, amiket tett! Ocsmány, perverz, disznó. Bah, dögölj meg, te rohadék!
Annyi szereplő jelen volt, és annyi elment. Amikor Carissa… borzalmasan éreztem magam. Ennek, nem így kellett volna történnie. A könyv inkább a nagy terv végrehajtásán alapul (ami a lehető legrosszabbul ér véget), nem csak izgalom van benne. Az, majd az Origin fő szála lesz. Nem, itt Katy és Demon összebújós jelenetek, az a nagy dolog, normális randik és imádni való beszélgetések vannak. Higgyétek el, most kell kiélvezni ezeket a dolgokat, mert az Origin egy teljesen más hangulatú könyv lesz.
Tele van a fejem gondolatokkal, amiket, ha leírnék, az nem biztos, hogy túl jó ötlet lenne. Annyit mondhatok, hogy teljesen, ellenállhatatlanul, és visszafordíthatatlanul beleestem Daemon Blackbe. De, ez nem újdonság.

http://kiruuzakkantkuckoja.blogspot.hu/2014/08/jennifer…

2 hozzászólás
>!
MFKata P
J. L. Armentrout: Opál

Az év legjobban várt folytatása és a legjobb, hogy semmit nem csalódtam benne. Katy kezd felnőtté válni, közben pedig Daemon még mindig az az ősember, akibe a legelső kötetben beleszerettem. Az egészet úgy imádtam, ahogy van!!
Ellenben a vége gyilkos és kegyetlen. Erőteljesen gondolkozom, hogy neki kell essek angolul, mert én így nem bírok ki még hónapokat a következő részig!!!
Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/08/jennifer-l-arme…

5 hozzászólás
>!
Vivi_
J. L. Armentrout: Opál

Haha, először is kezdjük ezzel a függővéggel…
Ha most nem lenne itt az Origin tuti valamit megrongálnák, de hát itt van, szóval inkább egyben hagyom a berendezést. *evil laugh*

Különösön tetszett ebben a részben, hogy kapunk sok Daemont és Katyt. Daemon…*sóhaj*
Annyira egy olyan szereplőt teremtett JLA, akire mindenki vágyna, még ha csak titokban is. Nem lehet nem imádni, és nélküle a sorozat nem is lenne ilyen fantasztikus. Sokszor a bunkó oldalát mutatja, de amikor Katy-vel van megmutatja a másikat is. Valakinek muszáj lesz teremtenie egyet, vagy csináljanak egy babát belőle, hagyj ölelgessek valamit néhanapján.
Nem tudom elhelyezni, hogy most az Opál mennyire tetszett. Igazából a három rész közül talán eddig az Ónix a nyerő, de ebben meg sok Daemon és Katy. Hajj… Nehéz dönteni.
Blake, hát én hogy utálom. Esküszöm, amikor megjelent az Ónixban még talán kedveltem is, de már a végén nem, hiszen aki olvasta tudja mi történt. Sajnos Dee is megváltozott, és nem tudom hova tenni. Szerintem egyáltalán nem Katy hibája ami történt, nem értem miért őt hibáztatja.
Az egészben egy expedíciót terveznek, ami a végén, hát inkább nem mondom el, hogy végződik.
Hú, most így a végére megint eszembe jutott, hogy én mennyire szeretem Daemon Blacket. Megyek is olvasom tovább…

>!
Gorkie
J. L. Armentrout: Opál

Nem szeretném lehúzni ezt a könyvet. Mivel mindenki szereti, bennem lehet a hiba.
Itt ülök és azon gondolkozom, hogy mi lehet a gond?
Talán az, hogy másra számítottam. Egyrészt: Ismét bebizonyosodott, hogy a túl sok jó értékelés csalódáshoz vezet. Mindenhol azt olvasom, hogy milyen izgalmas… én úgy érzem ez inkább egy romantikus könyv volt. 3 izgalmas rész volt benne. spoiler Őszintén? Én sokszor untam. :(
Másrészt: Azt hittem, hogy ez egy izgalmas fantasy sorozat lesz. Számomra ez inkább egy romantikus történet fantasy elemekkel. Talán, ha erre számítok, akkor nem ülök itt értetlenül…
Azt a bíztatást kaptam, hogy folytassam, mert jó lesz, de most azon gondolkozom, hogy kell-e nekem ezt erőltetni?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
452 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738573 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
73 hozzászólás
>!
Evelena 
J. L. Armentrout: Opál

Vizsgaidőszak közepén jártam, mikor belekezdtem, de így is heteket vártam rá és már nem bírtam magammal.
Ha olyasvalaki pillant a Luxen-sorozatra, aki még nem olvasta, azt gondolhatja, hogy hosszú, mert ennyi része van. Pedig pont, hogy rövid inkább, mert ennek a résznek a végére érve nem tudtam rávenni magam, hogy rögtön tovább olvassam (egyébként nagyon szeretném már), de annyira félek attól, hogy vége lesz. Annyira megszerettem ezt a történetet.
Mindig tud valami újat, izgalmasabbat, pörgősebbet mutatni az írónő.
Daemon már harmadszorra vett le a lábamról. Hát lehet neki ellenállni? :)
A Katy és Daemon jelenet, amire úgy vártam, végre megérkezett (pedig azt hittem az ötödik könyvig kell rá várni), szóval nagy volt az öröm. :)
Dee volt az, aki eléggé zavart ebben a részben, egyszerűen úgy érzem, hogy nincs teljesen igaza, nem kéne mindenért Katyt okolnia.
Blake meg…. egész végig jól sejtettem, amire gyanakodtam vele kapcsolatban. Katy most komolyan?
Dawson szegény annyi mindenen keresztül ment, úgy kívánom neki, hogy ismét boldog lehessen.
Az egész könyv egyfajta készülés a nagy végső „akcióra”. Izgalmas volt, de valahogy éreztem, hogy ez lesz a vége, egyszerűen megéreztem, így tűnt logikusnak ahhoz, hogy a következő részek izgalmasak legyenek.
Hamarosan már bele kéne kezdenem a negyedik részbe. Túlságosan csábító itt velem szemben a polcon. :)

>!
janka0416
J. L. Armentrout: Opál

„A csillagokat bámulom. Olyan rengetegen vannak. (…) Hiába ragyognak azonban annyira közel egymáshoz az apró fénypontok, pontosan tudom, hogy fényévekre vannak egymástól. (…) Olyan messze léteznek egymástól, hogy nem érezhetik a társaik melegét, pedig mindannyiukat lángoló anyag alkotta. Pontosan ez a csillagok titka (…). Végső soron egyedül vagyunk. Nem számít, hogy milyen közelinek tűnsz, senki más nem érinthet meg."
Hát ez a baj velem, és Daemon Blackkel.. :/

>!
Orsi999
J. L. Armentrout: Opál

Egyre jobb ez a sorozat! Egyre izgalmasabb, és egyre jobban függővé tesz.
Teljesen kiszámíthatatlan volt a végkimenetele a mentő akciónak. Amit Blake csinált az undorító, de sajnos számítani lehetet valami hasonlóra. Ahogy befejeztem rögtön kezdtem a következőt, mert így nem lehet vége.
Örülök annak, hogy Katy nem hagyta abba az olvasást és a blogolást, ebből látszódik, hogy lehet, hogy erősebb lett, de ő maga nem változott. Dee Adam halála után eltávolodott Katytől, és tőlünk is. Egyre kevesebbet tudtunk meg róla. De legalább Andrew és Ash egy kicsit lenyugodott, és nem olyan idegesítőek. Daemon ugyan az maradt, csak sokkal jobban kimutatja az érzéseit.
A történet lassan kezdődött, de egyre izgalmasabb lett.

>!
ncsn87
J. L. Armentrout: Opál

Hűhaaa… Csak ennyit tudok mondani így elsőre! AZONNAL IDE A FOLYTATÁSSAL!!!! Legyen már december… Ez a függővég… Nem volt szép dolog, Armentrout néni!
Tudtam, hogy ez lesz a vége, amikor megjelent megint Blake a színen… Rohadék!!! :S De még visszakapod kamatostul Daemontól és Katy-től, csak kerülj a kezük közé!
Bevallom, néha picit unatkoztam, kicsit el lett húzva a sztori. Katy sokszor akart sírni vagy nem sírni. Továbbra is az Ónix a kedvenc részem, de természetesen ezt is szerettem. Hiszen csak szeretni lehet ezt a sorozatot. :) A humora továbbra is jó. Na, meg Daemon… *.* Imádom a pasit!!!! <3 Csak az egóját tudom tovább fényezni. De ennél már nem lehet rosszabb. :D Annyira gyönyörű, ahogy az írónő leírja a Katy és Daemon közötti szerelmet, az érzelmeket, a vágyat. Fantasztikus! *.* És persze csak kimondta Daemon a legvégén, amit már egy ideje kellett volna… Ah, ezek a férfiak! De mire mennénk nélkülük! :D
Deet sajnálom, de azért nem érdemelte ezt Katy tőle. Na, meg Clarissa, aztán Will… Azért voltak meglepetések rendesen.
Továbbra is a legvégét tudom kiemelni, mert az letaglózott! Szóval minnél hamarabb adják ki a folytatást, mert beleőrülök!!!

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
kiruu

– Hiányoztál – ismertem be.
– Tudom. Nem élhetsz nélkülem.
– Ezt azért nem mondanám.
– Ismerd be.
– Na tessék, az egód már megint az útban áll – cukkoltam.
Daemon most a nyakamat csókolgatta, az állam alatt.
– Mihez?
– A tökéletes hangulathoz.
Daemon horkantott.
– Csak szólok, hogy ami az útban áll…
– Ne tetézd – intettem le, bár beleborzongtam, amikor a kulcscsontom tövében lévő mélyedéshez ért az ajka. Ebben semmi rossz nem volt.

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
7 hozzászólás
>!
kiruu

– Lazíts, cica, vagy muszáj lesz szereznem neked egy pamutgombolyagot, hogy azzal játssz!

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
2 hozzászólás
>!
kiruu

[Blake] – A nők nem farmerban és pulcsiban járnak oda.
(…)
– Hanem miben? Meztelenül?
– Majdnem. – (…) – Neked nem túl jó hír, de annál jobb nekem.
– Te tényleg meg akarsz halni, igaz? – kérdezte Daemon.

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Blake Saunders · Daemon Black · Katy Swartz
1 hozzászólás
>!
Thea

Elkaptam a karját, és vonszolni kezdtem a lépcső felé.
(…)
– Katy, mit mondtam neked a hálószobádról?
És én meg azt hittem, ennél jobban nem lehet elvörösödni.
– Anyu! – Megrántottam Daemon karját, de ő nem mozdult. Anyu arca sem enyhült meg.
Sóhajtottam.
– Anyu, úgysem fogunk lefeküdni, amikor itthon vagy.
– Nos, drágám, jó tudni, hogy csak olyankor fekszetek le, amikor nem vagyok itthon.

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
kiruu 

Kint méteres a hó, Daemon pedig félmeztelen.

12. oldal, 1. fejezet

2 hozzászólás
>!
KiMO

– Van egy ötletem!
– Le kell vetkőzni hozzá?

406. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
anna_read

– Köszönöm – emeltem fel a meleg poharat. – A tiéd hol van?
– Ma reggel nem voltam szomjas – felelte a tollát pörgetve az ujjai között. – Szia, Lesa! – köszönt a vállam felett átpillantva.
Lesa sóhajtott.
– Nekem is kell egy Daemon.
– Neked Chaded van – néztem rá. Muszáj volt vigyorognom.
Lesa a szemét forgatt.
– Ő nem hoz nekem kávét.
– Nem mindenki lehet olyan nagyszerű, mint én – jegyezte meg mosolyogva Daemon. A plafonra néztem.
– Az egód, Daemon, az egód…!


A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Scarlet
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Cassandra Clare: Az angyal
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Lisa Jane Smith: Ébredés