Obszidián (Luxen 1.) 3707 csillagozás

J. L. Armentrout: Obszidián J. L. Armentrout: Obszidián

Az ​újrakezdés szívás.

Amikor Nyugat-Virginiába költöztünk – éppen az utolsó gimis évem előtt –, nagyjából beletörődtem a rémes tájszólásba, a szakadozó internetbe és a várható tömény unalomba. Egészen addig, amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült.

Aztán a srác megszólalt.

Daemon dühítő. Beképzelt. Tenyérbe mászó. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De akkor, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon a keze egyetlen intésével szó szerint megfagyasztotta az időt… akkor valami történt. Valami váratlan.

A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem. Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint a vegasi leszállópálya. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam.

Mármint, ha nem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451886 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789633732991 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789633733004 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Jennifer L. Armentrout

605 tag · 283 karc · Utolsó karc: 2023. november 17., 22:13 · Bővebben


Enciklopédia 31

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black · Adam Thompson · Lesa · Andrew Thompson · Matthew Garrison · Ash Thompson · Carissa · Simon

Helyszínek népszerűség szerint

Ketterman


Kedvencelte 1442

Most olvassa 178

Várólistára tette 567

Kívánságlistára tette 687

Kölcsönkérné 18


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Nem is kell többet mondanom annál, hogy részben a saját csemetémnek érzem a könyvet, hiszen sokat kampányoltam érte a kiadónál, interjúvoltam a szerzőt és a borítón szereplő modelleket.
Magyarul is nagyon tetszett, bővebben kifejtettem a véleményem a blogon itt: http://www.kellylupiolvas.com/2012/07/jennifer-l-arment…
Külön örülök, hogy a végén megkaptuk a Daemon szemszögeket is, plusz két fejezetet az Onix-ból.
A fordítással elégedett vagyok, bár az eredetiben keményebb csúnya szavak hangzanak el Daemont illetően.

23 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Nem első olvasásom, eredeti nyelven már egyszer végig olvastam a sztorit, de mégis más magyarul.
Nagyon tetszett ugyan úgy mint anno, csak most valahogy olyan volt, mintha kimaradtak volna anno részek és most újdonság lenne a számomra.
A két főszereplő párbeszédei nagyon tetszettek, igaz az Uraságot egy párszor megcsapkodtam volna, de a történet második felébe elérte, hogy megkedveljem.
Az biztos nem álompasi, de nem is felejthető kategória.
Hol a következő rész? :)

7 hozzászólás
Xoxoribizli>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Ez jó volt!
Végre! Egy pöttyös könyv, amit nem utáltam!

Tetszett, hogy nem a tipikus émelyítően nyálas történet volt. Dee-t imádtam, olyan kis pörgős volt, nem lehetett nem szeretni. :) Daemon sokkal jobban tetszett addig, míg a saját szemszögéből nem olvastam az eseményeket, de azért így is bírtam. :)

Kat? Hát róla inkább nem nyilatkozom, mert ennél a pontnál lefele ívelne ez a csodás kezdetű értékelés.

10 hozzászólás
Nymeria96>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Imádom! <3
Harmadik olvasásra is ugyanolyan szórakoztató és izgalmas volt, mint elsőnek.
Hiába tudtam hogyan alakul a történet, mégis végig fent tartotta az érdeklődést és egy pillanatra sem vált unalmassá.
A szereplők szerethetőek, Katy az elejétől kezdve szimpatikus szereplő, a Daemonnal közös szócsatái pedig újra és újra képesek megnevettetni.
Bár a Daemon szemszögéből íródott könyveket még nem olvastam, annak kifejezetten örülök, hogy az Obszidián végén található 3 fejezet az ő nézőpontjából.

brena>!
J. L. Armentrout: Obszidián

ÓÓÓÓKÉÉÉÉ:))Ez jó volt!Ilyen egy jó pöttyös könyv!Csak úgy falod a lapokat,mert mi lesz, jaj mi lesz, akarom tudni és éjjel 3-ig olvasol és másnap örülsz, ha senkit nem nyírsz ki munka közben:)Imádtam a macska egér játszmát:)A felrobbant laptopon akkorát nevettem:)
Nagyon tetszett, hogy bele olvashattam a köv. részbe és az a pár oldal Daemon szemszögéből,ááá behaltam:) Képtelen vagyok normálisabb értékelést össze hozni,leginkább a szoba közepén ugrálnék,hogy : MÉG MÉG MÉG:)

7 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
J. L. Armentrout: Obszidián

„Az emberek gyakran tekintik a múlt hiedelmeit primitívnek, ostobának, pedig napról napra több igazságot látunk meg a múltból.”

Jó indulattal adok 4*-ot.
Még nem kapott el ez a világ, de bízok a molytársaim véleményében így folytatom.

A világ az elég érdekes.
Nekem elég lassú és kusza indításnak hatott, és a kamaszok hát inkább elrettentőek, mint hogy érdekeljenek…

zsiina>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Belegabalyodtam egy hálóba, amelyből nincs menekvés. Egy Katyből szőtt hálóba, és lefogadtam volna, hogy nem is tud róla.

Hatalmas kedvencem ez a könyv. Hiába, hogy újraolvastam, ugyan úgy izgultam minden egyes másodpercben, és teljesen a szívemhez nőtt. Van benne minden ami kell:
– Szerethető lány főszereplő, aki nem mellesleg imád olvasni, és hatalmas szája van, aki bárkinek képes beszólni, na meg persze tökön rúgni
– Érdekes történet, földönkívüliekkel, és végre nem az unalmas vámpírokkal, boszorkányokkal, farkassokkal
– Kidolgozott, szerethető karakterek. Katy barátnői aranyosak, de akkor is Dee a kedvencem (Tényleg olyan, mint egy betépett Csingiling.)
– Fordulatokkal, izgalmakkal teli könyv. Egy percig sem unatkozol, mert valami mindig történik. Jó és rossz egyaránt
– És nem utolsó sorban Daemon… Hát lehet őt nem szeretni? Igaz, hogy egy hatalmas bunkó, de éppen ezért szerethető. (Na persze azért néha túlzásba vitte.) Tetszett a közte és Katy közötti civakodás, és hogy nem borultak rögtön egymás nyakába.

Nem írok többet, csak annyit, hogy: Olvassa mindenki. Tényleg. Mert végre nem egy klisés történet, amit nyugodtan lehet élvezni, sőt, le sem fogod bírni tenni.
Újra megvett magának ez a könyv, és meg is fog. Újra és újra és újra.

Niitaa P>!
J. L. Armentrout: Obszidián

„(…)
Bánom, hogy ennyit vártam ezzel a sorozattal. Azt még jobban, hogy nincs a polcomon. De ez változni fog. Nagyon várom a folytatást, ahogy időm engedi, már neki is fogok ugrani! Egyszerűen imádom az írónő stílusát! Teljesen levett a lábamról, s a kanapémhoz szegezett minden egyes sorával. A poénjain néha hangosan nevettem, volt, amit fel is olvastam páromnak – bár ő kevésbé értékelte úgy, hogy csak minimális betekintése volt a történetbe. S ezennel fejet hajtok a többség előtt: ez tényleg egy olyan könyv, ami megérdemli ezt a mennyiségű figyelmet. Megvan benne minden, ami egy kis kikapcsolódáshoz kell: egy jó alapgondolat, szerethető karakterek, egy kis csipetnyi romantika, valamennyi bonyodalom és rengeteg humor, ami megadja az íze javát. ”

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/09/j-l-armentrout-ob…

22 hozzászólás
vmonika_>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Az az egyetlen gondom, hogy előttem már mindeki leírta, miért is érdemes kézbe venni, és miért is olyan szuper ez a könyv, az én értékelésem meg csak ennyiből állna hogy: ÚRISTEN, EZ MENNYIRE JÓ VOLT!! IMÁÁDOOOM! <3 és hasonlók. És akkor ebből csak az derül ki, hogy én imádtam. Hogy beszippantott. Hogy most ebben a nehéz időszakban is képes volt mosolyt csalni az arcomra, amit mostanában hiányol a környezetem tőlem. Hogy képes voltam hajnali fél egyig is fentmaradni, hogy olvashassam, pedig másnap suli volt. És mégis, tudjátok mit?
ÚRISTEN EZ MENNYIRE JÓ VOLT! IMÁDOM! Mindent imádok benne! A szereplőket, az űrlényeket, és ismét szerelmes vagyok, ezúttal Daemon Black személyébe. Úgy érzem, ezt a könyvet nekem írták. Mert minden volt benne amit imádok. Fantasy, civakodós, szenvedélyes romantika, bunkó ám mégis imádnivaló pasi, kedvelhető főhösnő, aranyos húg, akinek én is szivesen lennék a tesója, és olyan olvasmányos stílus, hogy hipp-hopp, elkezdtem olvasni, és utána azon kaptam magam, hogy elrepült száz oldal. Kell ennél több? :-)

7 hozzászólás
Smurfettereads>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Imádom. ❤ Ez egyszerűen zseniális, és nagyon jó történet alig bírtam letenni a könyvet. Nem hittem volna, hogy kedvenc lesz, de az lett. Imádtam Daemont már az első perctől. ❤❤ :-) Ez több volt, mint amire számítottam. Ezerszer is jobban tetszett, mint az Alkonyat. Kicsit hasonlónak tűnt elsőre, de azért mégsem. Végre olyan női szereplő akit nem utálok. :-) Izgalmas, pörgős, nagyon jó párbeszédek. :-) Katy nagyon szerethető karakter, bátor, megkedveltem őt is, és Dee-t is. :-) Már alig várom a folytatást. :-)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

DiamondGirl>!

Szép arc. Fantasztikus test. Rémes modor. A helyes fiúk szentháromsága.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katy Swartz
Fay>!

– Nem hiszem el, hogy megetted az összes jégkrémet, Daemon!
Összerezzentem, és megálltam az ebédlőben. Nincs az az isten, hogy én abba a konyhába bemenjek.
– Nem ettem meg mindet!
– Ó, persze, saját magát zabálta fel! – sikította Dee olyan hangosan, hogy a tetőgerendák is beleremegtek. – Vagy a kanál volt? Jaj, tudom már! A doboz!
– Ami azt illeti, szerintem a hűtőszekrény – felelte Daemon szárazon. Elvigyorodtam, amikor hallottam, hogy az üres doboz valaminek, leginkább emberi bőrnek csattan.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Dee Black
1 hozzászólás
vgabi>!

– Következő kérdés?
– Miért vagy ekkora seggfej? – A szavak kicsúsztak a számon, mielőtt meggondolhattam volna.
– Mindenkinek ki kell tűnnie valamiben, nem?
– Nos, remekül csinálod.

215. oldal - 18. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
vgabi>!

Apró keze ökölbe szorult. Úgy véltem, meg akar ütni. Úgy véltem, élvezném. És úgy véltem, tényleg szakember segítségére lenne szükségem.

384. oldal - 1. fejezet [Daemon szemszögéből] (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
Csoszi>!

– […] Imádok olvasni, és élvezem, ha könyvekről beszélgethetek.

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katy Swartz
22 hozzászólás
Fay>!

Daemon számára az érkezésem volt a vég kezdete. Az apokalipszis. Kat-mageddon.

60. oldal, 5. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: apokalipszis · Daemon Black · Katy Swartz
2 hozzászólás
Fay>!

– Mindig azt tapasztaltam, hogy a legszebb emberek, az igazán, kívül-belül szépek azok, akiknek valójában fogalmuk sincs a hatásukról. – A tekintete a szemembe mélyedt, egy pillanatig csak álltunk ott szoros közelségben. – Azok, akik közszemlére rakják a szépségüket, elfecsérelik. Az ő hatásuk elmúlik, a kinézetük csak egy kagylóhéj, semmi mást nem rejt, mint árnyakat és ürességet.

79-80. oldal; 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
Sheila_7 I>!

– Alapjáraton ilyen kedves és sziporkázó vagy?
Ellépett mellettem, és elzárta a vizet.
– Mindig. És te alapjáraton mindig megbámulod a pasikat, amikor átugrasz, hogy megkérdezd az utat a boltig?
– Mindig félmeztelenül nyitsz ajtót?

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
Csoszi>!

– Pillanatnyilag úgy ragyogsz, mint egy függetlenség napi tűzijáték.

195. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
15 hozzászólás
vgabi>!

– Messziről, nagyon messziről származunk.
A gyomrom egyszerre a lábujjamig zuhant, a karom a térdemre szorult.
– Hogy érted azt, hogy messziről, nagyon messziről? Mert most a Star Wars főcímét látom magam előtt.

179. oldal - 15. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Csillagok háborúja · Daemon Black · Katy Swartz

A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Joss Stirling: Misty
Erin Watt: Megtört herceg
Nicola Yoon: Minden, minden
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Meg Cabot: Suzie és a szerelmes kísértet
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Kasie West: Szívességből szerelem