25. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
98. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Obszidián (Luxen 1.) 2556 csillagozás

J. L. Armentrout: Obszidián

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor – éppen az utolsó középiskolai évem előtt – Nyugat-Virginiába költöztünk, beletörődtem, hogy vastag tájszólású emberek, melléképületek, szakadozó internet és rengeteg unalom tölti majd ki a napjaimat. Amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült.

Aztán a srác megszólalt.

Daemon dühítő. Beképzelt. Pofoznivaló. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De aztán, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon egyetlen intéssel szó szerint megfagyasztotta az időt – akkor valami történt. Valami váratlan.

A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem.

Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint Las Vegas főútja. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam.

Mármint ha nem ölöm meg addig én magam…

Eredeti mű: Jennifer L. Armentrout: Obsidian

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730355 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730355 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
422 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633730362 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Jennifer L. Armentrout

476 tag · 227 karc · Utolsó karc: 2017. június 20., 09:33 · Bővebben


Enciklopédia 25

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black · Lesa · Adam Thompson · Matthew Garrison · Andrew Thompson · Ash Thompson · Andrew · Carissa · Simon

Helyszínek népszerűség szerint

Ketterman · iskola


Kedvencelte 1254

Most olvassa 213

Várólistára tette 440

Kívánságlistára tette 603

Kölcsönkérné 17


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
J. L. Armentrout: Obszidián

Nem is kell többet mondanom annál, hogy részben a saját csemetémnek érzem a könyvet, hiszen sokat kampányoltam érte a kiadónál, interjúvoltam a szerzőt és a borítón szereplő modelleket.
Magyarul is nagyon tetszett, bővebben kifejtettem a véleményem a blogon itt: http://www.kellylupiolvas.com/2012/07/jennifer-l-arment…
Külön örülök, hogy a végén megkaptuk a Daemon szemszögeket is, plusz két fejezetet az Onix-ból.
A fordítással elégedett vagyok, bár az eredetiben keményebb csúnya szavak hangzanak el Daemont illetően.

10 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
J. L. Armentrout: Obszidián

Nem első olvasásom, eredeti nyelven már egyszer végig olvastam a sztorit, de mégis más magyarul.
Nagyon tetszett ugyan úgy mint anno, csak most valahogy olyan volt, mintha kimaradtak volna anno részek és most újdonság lenne a számomra.
A két főszereplő párbeszédei nagyon tetszettek, igaz az Uraságot egy párszor megcsapkodtam volna, de a történet második felébe elérte, hogy megkedveljem.
Az biztos nem álompasi, de nem is felejthető kategória.
Hol a következő rész? :)

7 hozzászólás
>!
Xoxoribizli P
J. L. Armentrout: Obszidián

Ez jó volt!
Végre! Egy pöttyös könyv, amit nem utáltam!

Tetszett, hogy nem a tipikus émelyítően nyálas történet volt. Dee-t imádtam, olyan kis pörgős volt, nem lehetett nem szeretni. :) Daemon sokkal jobban tetszett addig, míg a saját szemszögéből nem olvastam az eseményeket, de azért így is bírtam. :)

Kat? Hát róla inkább nem nyilatkozom, mert ennél a pontnál lefele ívelne ez a csodás kezdetű értékelés.

10 hozzászólás
>!
brena
J. L. Armentrout: Obszidián

ÓÓÓÓKÉÉÉÉ:))Ez jó volt!Ilyen egy jó pöttyös könyv!Csak úgy falod a lapokat,mert mi lesz, jaj mi lesz, akarom tudni és éjjel 3-ig olvasol és másnap örülsz, ha senkit nem nyírsz ki munka közben:)Imádtam a macska egér játszmát:)A felrobbant laptopon akkorát nevettem:)
Nagyon tetszett, hogy bele olvashattam a köv. részbe és az a pár oldal Daemon szemszögéből,ááá behaltam:) Képtelen vagyok normálisabb értékelést össze hozni,leginkább a szoba közepén ugrálnék,hogy : MÉG MÉG MÉG:)

7 hozzászólás
>!
zsiina
J. L. Armentrout: Obszidián

Belegabalyodtam egy hálóba, amelyből nincs menekvés. Egy Katyből szőtt hálóba, és lefogadtam volna, hogy nem is tud róla.

Hatalmas kedvencem ez a könyv. Hiába, hogy újraolvastam, ugyan úgy izgultam minden egyes másodpercben, és teljesen a szívemhez nőtt. Van benne minden ami kell:
– Szerethető lány főszereplő, aki nem mellesleg imád olvasni, és hatalmas szája van, aki bárkinek képes beszólni, na meg persze tökön rúgni
– Érdekes történet, földönkívüliekkel, és végre nem az unalmas vámpírokkal, boszorkányokkal, farkassokkal
– Kidolgozott, szerethető karakterek. Katy barátnői aranyosak, de akkor is Dee a kedvencem (Tényleg olyan, mint egy betépett Csingiling.)
– Fordulatokkal, izgalmakkal teli könyv. Egy percig sem unatkozol, mert valami mindig történik. Jó és rossz egyaránt
– És nem utolsó sorban Daemon… Hát lehet őt nem szeretni? Igaz, hogy egy hatalmas bunkó, de éppen ezért szerethető. (Na persze azért néha túlzásba vitte.) Tetszett a közte és Katy közötti civakodás, és hogy nem borultak rögtön egymás nyakába.

Nem írok többet, csak annyit, hogy: Olvassa mindenki. Tényleg. Mert végre nem egy klisés történet, amit nyugodtan lehet élvezni, sőt, le sem fogod bírni tenni.
Újra megvett magának ez a könyv, és meg is fog. Újra és újra és újra.

>!
vmonika_
J. L. Armentrout: Obszidián

Az az egyetlen gondom, hogy előttem már mindeki leírta, miért is érdemes kézbe venni, és miért is olyan szuper ez a könyv, az én értékelésem meg csak ennyiből állna hogy: ÚRISTEN, EZ MENNYIRE JÓ VOLT!! IMÁÁDOOOM! <3 és hasonlók. És akkor ebből csak az derül ki, hogy én imádtam. Hogy beszippantott. Hogy most ebben a nehéz időszakban is képes volt mosolyt csalni az arcomra, amit mostanában hiányol a környezetem tőlem. Hogy képes voltam hajnali fél egyig is fentmaradni, hogy olvashassam, pedig másnap suli volt. És mégis, tudjátok mit?
ÚRISTEN EZ MENNYIRE JÓ VOLT! IMÁDOM! Mindent imádok benne! A szereplőket, az űrlényeket, és ismét szerelmes vagyok, ezúttal Daemon Black személyébe. Úgy érzem, ezt a könyvet nekem írták. Mert minden volt benne amit imádok. Fantasy, civakodós, szenvedélyes romantika, bunkó ám mégis imádnivaló pasi, kedvelhető főhösnő, aranyos húg, akinek én is szivesen lennék a tesója, és olyan olvasmányos stílus, hogy hipp-hopp, elkezdtem olvasni, és utána azon kaptam magam, hogy elrepült száz oldal. Kell ennél több? :-)

7 hozzászólás
>!
vikcs P
J. L. Armentrout: Obszidián

Nem értettem, mi ez az egész felhajtás ekörül a könyv/sorozat körül. Egy ideig ellen is álltam a könyv csábításának, gondoltam, az egész csak fel van fújva.
Aztán végül engedtem a csábításnak, és akkor magába szippantott az egész könyv. Az eleje nem fogott meg annyira, aztán teljesen odáig voltam Daemonért, és azt vártam, mikor jönnek már össze Katy-vel.
Nagyon jól kitalált és felépített sztori! Ne féljetek tőle, megéri elolvasni.:)

5 hozzászólás
>!
FairyDust P
J. L. Armentrout: Obszidián

Annyian ajánlották…annyian imádják… és ez annyira megrémített, de hogy miért?
Ez a történet egyszerűen imádni való. :D Nagyon tetszett Katy és Daemon csipkelődése, néhány beszóláson hangosan felnevettem…az éjszaka közepén. :D A történet jól felépített, tökéletesen adagolja a mondanivalóját. Ritka az olyan, hogy egy könyvön belül minden szereplőt birok, de ez határozottan egy olyan olvasmány volt. Rendszerint éjjel volt időm olvasni, de akkor olyan szinten a kezembe ragadt, hogy még félálomban se akartam tőle megválni. :D Örülök, hogy ezúttal nem kellett csalódnom, egy 'majdnem' mindenki által kedvelt műben. Biztosan tovább olvasom a sorozat többi részét is. Apropó Obszidián, üdvözöllek a kedvenceim között, foglalj csak helyet a többiek között és érezd jól magad. :D ;)

2 hozzászólás
>!
Gorkie P
J. L. Armentrout: Obszidián

Nagyon olvasatta magát ez a könyv, nehéz volt letenni. Érdekes az alaptörténet. Nagyon jól ír az Írónő. Szépen fokozatosan építette fel a történetet és a vége nagyon izgalmas lett. Imádtam a végét!
Bár 17 évesek a szereplők, ebben a kötetben nem zavart. Katy nem egy kényes tizenéves. Volt szomorúság az életében amit sajnos én is átéltem, de ettől még nem omlott össze és nem volt depressziós.
Daemont se tudtam utálni a viselkedése miatt. Valahol meg tudtam érteni őt.
Dee nagyon aranyos, szerettem. :)
A fél csillag levonást 1-2 klisé miatt kapta. Pl:. a suli bál… most komolyan kellenek ezek a legtöbb ifjúsági könyvbe? Ugyanaz a forgatókönyv…
A borító nagyon nem jön be….
Ettől eltekintve tetszett ez a történet. :)
Jöhet a következő. :)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730355 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
11 hozzászólás
>!
Vivi_
J. L. Armentrout: Obszidián

Tökéletes. Imádom.

Amiért érdemes elolvasni (többször is):
– Daemon (milyen fangirl lennék, ha nem vele kezdenék?)
Khm, először is valakinek muszáj lesz leklónoznia, hogy legyen egy nekem is, meg mindenki másnak. Másodszor pedig, nélküle nem lenne ilyen jó a könyv.
– Katy: Annak ellenére, hogy a főhősnőkkel nem mindig tudok egyesülni, itt nem így van. Mondjuk a könyvek iránti szeretete miatt érzek a leginkább így, de nagyon kedvelhető karakter, és amit ők ketten leművelnek Daemönnel az fergeteges.
- Daemon
– Megvan a kellő izgulás, meg a köröm lerágás.
- Daemon
– A fantasy háttér is kidolgozott, nem csak olyan 'vágjunk bele és majd valami kikerekedik' dolog.
- Daemon

Azt hiszem a lényegesebbeket leírtam…

13 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
DiamondGirl

Szép arc. Fantasztikus test. Rémes modor. A helyes fiúk szentháromsága.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katy Swartz
>!
Fay 

– Nem hiszem el, hogy megetted az összes jégkrémet, Daemon!
Összerezzentem, és megálltam az ebédlőben. Nincs az az isten, hogy én abba a konyhába bemenjek.
– Nem ettem meg mindet!
– Ó, persze, saját magát zabálta fel! – sikította Dee olyan hangosan, hogy a tetőgerendák is beleremegtek. – Vagy a kanál volt? Jaj, tudom már! A doboz!
– Ami azt illeti, szerintem a hűtőszekrény – felelte Daemon szárazon. Elvigyorodtam, amikor hallottam, hogy az üres doboz valaminek, leginkább emberi bőrnek csattan.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Dee Black
1 hozzászólás
>!
_vgabi SP

– Következő kérdés?
– Miért vagy ekkora seggfej? – A szavak kicsúsztak a számon, mielőtt meggondolhattam volna.
– Mindenkinek ki kell tűnnie valamiben, nem?
– Nos, remekül csinálod.

215. oldal - 18. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
_vgabi SP

Apró keze ökölbe szorult. Úgy véltem, meg akar ütni. Úgy véltem, élvezném. És úgy véltem, tényleg szakember segítségére lenne szükségem.

384. oldal - 1. fejezet [Daemon szemszögéből] (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
Fay 

Daemon számára az érkezésem volt a vég kezdete. Az apokalipszis. Kat-mageddon.

60. oldal, 5. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: apokalipszis · Daemon Black · Katy Swartz
2 hozzászólás
>!
Fay 

– Mindig azt tapasztaltam, hogy a legszebb emberek, az igazán, kívül-belül szépek azok, akiknek valójában fogalmuk sincs a hatásukról. – A tekintete a szemembe mélyedt, egy pillanatig csak álltunk ott szoros közelségben. – Azok, akik közszemlére rakják a szépségüket, elfecsérelik. Az ő hatásuk elmúlik, a kinézetük csak egy kagylóhéj, semmi mást nem rejt, mint árnyakat és ürességet.

79-80. oldal; 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
>!
Sheila_7

– Alapjáraton ilyen kedves és sziporkázó vagy?
Ellépett mellettem, és elzárta a vizet.
– Mindig. És te alapjáraton mindig megbámulod a pasikat, amikor átugrasz, hogy megkérdezd az utat a boltig?
– Mindig félmeztelenül nyitsz ajtót?

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
Csoszi P

– (…) Imádok olvasni, és élvezem, ha könyvekről beszélgethetek.

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katy Swartz
11 hozzászólás
>!
_vgabi SP

– Messziről, nagyon messziről származunk.
A gyomrom egyszerre a lábujjamig zuhant, a karom a térdemre szorult.
– Hogy érted azt, hogy messziről, nagyon messziről? Mert most a Star Wars főcímét látom magam előtt.

179. oldal - 15. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Csillagok háborúja · Daemon Black · Katy Swartz
>!
Sheila_7

– Aha, jó volna. Csak nem akarok az ajtajukon dörömbölni, és könyörögni, hogy legyenek a barátaim.
– Könyörögni? Ha – rántotta meg a pólóm szegélyét – felvennéd az egyik napozóruhádat, amit Floridában is hordtál, az flörtölés lenne.
(…)
– És ha alsóneműben mennék át?
Anyu elgondolkodva ütögette az állát.
– Úgy biztosan mély benyomást tennél rájuk.

11-12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katy Swartz

A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út
Marissa Meyer: Scarlet
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Diana Wynne Jones: A trónörökös
Cassandra Clare: Üvegváros
Becca Fitzpatrick: Silence – Vihar előtt
Richelle Mead: A halál csókja
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké