Obszidián (Luxen 1.) 3556 csillagozás

J. L. Armentrout: Obszidián

Az ​újrakezdés szívás.

Amikor Nyugat-Virginiába költöztünk – éppen az utolsó gimis évem előtt –, nagyjából beletörődtem a rémes tájszólásba, a szakadozó internetbe és a várható tömény unalomba. Egészen addig, amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült.

Aztán a srác megszólalt.

Daemon dühítő. Beképzelt. Tenyérbe mászó. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De akkor, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon a keze egyetlen intésével szó szerint megfagyasztotta az időt… akkor valami történt. Valami váratlan.

A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem. Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint a vegasi leszállópálya. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam.

Mármint, ha nem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789633732991 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789633733004 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730355 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Jennifer L. Armentrout

600 tag · 280 karc · Utolsó karc: 2022. július 30., 09:36 · Bővebben


Enciklopédia 28

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black · Adam Thompson · Lesa · Andrew Thompson · Matthew Garrison · Ash Thompson · Carissa · Simon

Helyszínek népszerűség szerint

Ketterman


Kedvencelte 1429

Most olvassa 178

Várólistára tette 546

Kívánságlistára tette 670

Kölcsönkérné 19


Kiemelt értékelések

LunaNessuno>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Te. Jó. Ég. Valaki árulja el nekem, mi a szent szarvasbogár pitéért vártam ilyen sokat ennek a könyvnek az elolvasásával?

Már a legelső oldaltól kezdve beszippantott. Észre se vettem, hogy mennyit olvastam egy ültő helyemben. Úgy faltam az oldalakat, mintha már nem lenne holnap, mintha az életem múlna rajta. Minden sorát, minden mondatát imádtam, egyszerűen bűn volt letenni egy pillanatra is.

A szereplők zseniálisak voltak. Rég olvastam már könyvet, amiben mindegyik szereplőt imádtam, egyszerűen hihetetlen. Katyvel azonosulni örök nyomiként nagyon egyszerű volt. Nagyon sokszor marta a szememet a könny a többi karakter ellenségeskedése miatt, nagyon sajnáltam szegényt. Daemon a megtestesült Adonis, már nagyon hiányzott egy férfi karakter, aki után csöpögtethetem a nyálamat, és dünnyöghetek, amiért csak a könyvben létezett. Dee-t nagyon szerettem, ilyen pörgős, életvidám barátra nekem is szükségem lenne. A negatívabb, kevésbé szimpatikus karaktereket is megszerettem a történet végére, nem éreztem lyukas részeket. Katy anyukája pedig egy zseni, öröm ilyen aranyos anyukákról olvasni.

Sose olvastam földönkívüliekről, így ismét egy új témával ismerkedhettem meg. Noha a fülszöveg elolvasását nem ajánlom, sajnos a történet felét elspoiler-ezi. Pörgött végig, nem voltak unalmas pillanatok, hiszen akkor is izgalmas volt, amikor épp nem történt semmi, ami a karakterek nagyszerűségének bizonyítéka.

Ódákat tudnék zengni erről a könyvről, annyira jó volt. Abszolút érthető a rajongás és a könyv hírneve. Örülök, hogy az írónő első könyvének csalódottsága nem vetült ki erre a könyvre, hiszen mérföldekkel jobb, mint A könyv, aminek nem mondjuk ki a címét. Igen, már csak így emlegetem.

Easy 5*, ez nem is kérdés. Ajánlom-e? Hogy az ördögbe ne, nyomás olvasni, ha még nem tetted meg! :D Bár van egy kis félsz bennem a 2. részt illetően. Azt hallottam, sokaknál csalódás volt, és az Eragon után számomra ez a véget jelentené, de bizakodó vagyok, remélem, az egész sorozat felkerülhet a TOP legjobb sorozataim közé.

24 hozzászólás
kellyolvas P>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Nem is kell többet mondanom annál, hogy részben a saját csemetémnek érzem a könyvet, hiszen sokat kampányoltam érte a kiadónál, interjúvoltam a szerzőt és a borítón szereplő modelleket.
Magyarul is nagyon tetszett, bővebben kifejtettem a véleményem a blogon itt: http://www.kellylupiolvas.com/2012/07/jennifer-l-arment…
Külön örülök, hogy a végén megkaptuk a Daemon szemszögeket is, plusz két fejezetet az Onix-ból.
A fordítással elégedett vagyok, bár az eredetiben keményebb csúnya szavak hangzanak el Daemont illetően.

23 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Nem első olvasásom, eredeti nyelven már egyszer végig olvastam a sztorit, de mégis más magyarul.
Nagyon tetszett ugyan úgy mint anno, csak most valahogy olyan volt, mintha kimaradtak volna anno részek és most újdonság lenne a számomra.
A két főszereplő párbeszédei nagyon tetszettek, igaz az Uraságot egy párszor megcsapkodtam volna, de a történet második felébe elérte, hogy megkedveljem.
Az biztos nem álompasi, de nem is felejthető kategória.
Hol a következő rész? :)

7 hozzászólás
Xoxoribizli>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Ez jó volt!
Végre! Egy pöttyös könyv, amit nem utáltam!

Tetszett, hogy nem a tipikus émelyítően nyálas történet volt. Dee-t imádtam, olyan kis pörgős volt, nem lehetett nem szeretni. :) Daemon sokkal jobban tetszett addig, míg a saját szemszögéből nem olvastam az eseményeket, de azért így is bírtam. :)

Kat? Hát róla inkább nem nyilatkozom, mert ennél a pontnál lefele ívelne ez a csodás kezdetű értékelés.

10 hozzászólás
Nymeria96>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Imádom! <3
Harmadik olvasásra is ugyanolyan szórakoztató és izgalmas volt, mint elsőnek.
Hiába tudtam hogyan alakul a történet, mégis végig fent tartotta az érdeklődést és egy pillanatra sem vált unalmassá.
A szereplők szerethetőek, Katy az elejétől kezdve szimpatikus szereplő, a Daemonnal közös szócsatái pedig újra és újra képesek megnevettetni.
Bár a Daemon szemszögéből íródott könyveket még nem olvastam, annak kifejezetten örülök, hogy az Obszidián végén található 3 fejezet az ő nézőpontjából.

brena>!
J. L. Armentrout: Obszidián

ÓÓÓÓKÉÉÉÉ:))Ez jó volt!Ilyen egy jó pöttyös könyv!Csak úgy falod a lapokat,mert mi lesz, jaj mi lesz, akarom tudni és éjjel 3-ig olvasol és másnap örülsz, ha senkit nem nyírsz ki munka közben:)Imádtam a macska egér játszmát:)A felrobbant laptopon akkorát nevettem:)
Nagyon tetszett, hogy bele olvashattam a köv. részbe és az a pár oldal Daemon szemszögéből,ááá behaltam:) Képtelen vagyok normálisabb értékelést össze hozni,leginkább a szoba közepén ugrálnék,hogy : MÉG MÉG MÉG:)

7 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
J. L. Armentrout: Obszidián

„Az emberek gyakran tekintik a múlt hiedelmeit primitívnek, ostobának, pedig napról napra több igazságot látunk meg a múltból.”

Jó indulattal adok 4*-ot.
Még nem kapott el ez a világ, de bízok a molytársaim véleményében így folytatom.

A világ az elég érdekes.
Nekem elég lassú és kusza indításnak hatott, és a kamaszok hát inkább elrettentőek, mint hogy érdekeljenek…

Niitaa P>!
J. L. Armentrout: Obszidián

"(…)
Bánom, hogy ennyit vártam ezzel a sorozattal. Azt még jobban, hogy nincs a polcomon. De ez változni fog. Nagyon várom a folytatást, ahogy időm engedi, már neki is fogok ugrani! Egyszerűen imádom az írónő stílusát! Teljesen levett a lábamról, s a kanapémhoz szegezett minden egyes sorával. A poénjain néha hangosan nevettem, volt, amit fel is olvastam páromnak – bár ő kevésbé értékelte úgy, hogy csak minimális betekintése volt a történetbe. S ezennel fejet hajtok a többség előtt: ez tényleg egy olyan könyv, ami megérdemli ezt a mennyiségű figyelmet. Megvan benne minden, ami egy kis kikapcsolódáshoz kell: egy jó alapgondolat, szerethető karakterek, egy kis csipetnyi romantika, valamennyi bonyodalom és rengeteg humor, ami megadja az íze javát. "

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/09/j-l-armentrout-ob…

22 hozzászólás
zsiina>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Belegabalyodtam egy hálóba, amelyből nincs menekvés. Egy Katyből szőtt hálóba, és lefogadtam volna, hogy nem is tud róla.

Hatalmas kedvencem ez a könyv. Hiába, hogy újraolvastam, ugyan úgy izgultam minden egyes másodpercben, és teljesen a szívemhez nőtt. Van benne minden ami kell:
– Szerethető lány főszereplő, aki nem mellesleg imád olvasni, és hatalmas szája van, aki bárkinek képes beszólni, na meg persze tökön rúgni
– Érdekes történet, földönkívüliekkel, és végre nem az unalmas vámpírokkal, boszorkányokkal, farkassokkal
– Kidolgozott, szerethető karakterek. Katy barátnői aranyosak, de akkor is Dee a kedvencem (Tényleg olyan, mint egy betépett Csingiling.)
– Fordulatokkal, izgalmakkal teli könyv. Egy percig sem unatkozol, mert valami mindig történik. Jó és rossz egyaránt
– És nem utolsó sorban Daemon… Hát lehet őt nem szeretni? Igaz, hogy egy hatalmas bunkó, de éppen ezért szerethető. (Na persze azért néha túlzásba vitte.) Tetszett a közte és Katy közötti civakodás, és hogy nem borultak rögtön egymás nyakába.

Nem írok többet, csak annyit, hogy: Olvassa mindenki. Tényleg. Mert végre nem egy klisés történet, amit nyugodtan lehet élvezni, sőt, le sem fogod bírni tenni.
Újra megvett magának ez a könyv, és meg is fog. Újra és újra és újra.

vmonika_>!
J. L. Armentrout: Obszidián

Az az egyetlen gondom, hogy előttem már mindeki leírta, miért is érdemes kézbe venni, és miért is olyan szuper ez a könyv, az én értékelésem meg csak ennyiből állna hogy: ÚRISTEN, EZ MENNYIRE JÓ VOLT!! IMÁÁDOOOM! <3 és hasonlók. És akkor ebből csak az derül ki, hogy én imádtam. Hogy beszippantott. Hogy most ebben a nehéz időszakban is képes volt mosolyt csalni az arcomra, amit mostanában hiányol a környezetem tőlem. Hogy képes voltam hajnali fél egyig is fentmaradni, hogy olvashassam, pedig másnap suli volt. És mégis, tudjátok mit?
ÚRISTEN EZ MENNYIRE JÓ VOLT! IMÁDOM! Mindent imádok benne! A szereplőket, az űrlényeket, és ismét szerelmes vagyok, ezúttal Daemon Black személyébe. Úgy érzem, ezt a könyvet nekem írták. Mert minden volt benne amit imádok. Fantasy, civakodós, szenvedélyes romantika, bunkó ám mégis imádnivaló pasi, kedvelhető főhösnő, aranyos húg, akinek én is szivesen lennék a tesója, és olyan olvasmányos stílus, hogy hipp-hopp, elkezdtem olvasni, és utána azon kaptam magam, hogy elrepült száz oldal. Kell ennél több? :-)

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

DiamondGirl>!

Szép arc. Fantasztikus test. Rémes modor. A helyes fiúk szentháromsága.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katy Swartz
Fay >!

– Nem hiszem el, hogy megetted az összes jégkrémet, Daemon!
Összerezzentem, és megálltam az ebédlőben. Nincs az az isten, hogy én abba a konyhába bemenjek.
– Nem ettem meg mindet!
– Ó, persze, saját magát zabálta fel! – sikította Dee olyan hangosan, hogy a tetőgerendák is beleremegtek. – Vagy a kanál volt? Jaj, tudom már! A doboz!
– Ami azt illeti, szerintem a hűtőszekrény – felelte Daemon szárazon. Elvigyorodtam, amikor hallottam, hogy az üres doboz valaminek, leginkább emberi bőrnek csattan.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Dee Black
1 hozzászólás
vgabi P>!

– Következő kérdés?
– Miért vagy ekkora seggfej? – A szavak kicsúsztak a számon, mielőtt meggondolhattam volna.
– Mindenkinek ki kell tűnnie valamiben, nem?
– Nos, remekül csinálod.

215. oldal - 18. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
vgabi P>!

Apró keze ökölbe szorult. Úgy véltem, meg akar ütni. Úgy véltem, élvezném. És úgy véltem, tényleg szakember segítségére lenne szükségem.

384. oldal - 1. fejezet [Daemon szemszögéből] (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
Csoszi>!

– […] Imádok olvasni, és élvezem, ha könyvekről beszélgethetek.

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katy Swartz
22 hozzászólás
Fay>!

Daemon számára az érkezésem volt a vég kezdete. Az apokalipszis. Kat-mageddon.

60. oldal, 5. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: apokalipszis · Daemon Black · Katy Swartz
2 hozzászólás
Fay>!

– Mindig azt tapasztaltam, hogy a legszebb emberek, az igazán, kívül-belül szépek azok, akiknek valójában fogalmuk sincs a hatásukról. – A tekintete a szemembe mélyedt, egy pillanatig csak álltunk ott szoros közelségben. – Azok, akik közszemlére rakják a szépségüket, elfecsérelik. Az ő hatásuk elmúlik, a kinézetük csak egy kagylóhéj, semmi mást nem rejt, mint árnyakat és ürességet.

79-80. oldal; 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
Sheila_7 I>!

– Alapjáraton ilyen kedves és sziporkázó vagy?
Ellépett mellettem, és elzárta a vizet.
– Mindig. És te alapjáraton mindig megbámulod a pasikat, amikor átugrasz, hogy megkérdezd az utat a boltig?
– Mindig félmeztelenül nyitsz ajtót?

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
Csoszi>!

– Pillanatnyilag úgy ragyogsz, mint egy függetlenség napi tűzijáték.

195. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
14 hozzászólás
vgabi P>!

– Messziről, nagyon messziről származunk.
A gyomrom egyszerre a lábujjamig zuhant, a karom a térdemre szorult.
– Hogy érted azt, hogy messziről, nagyon messziről? Mert most a Star Wars főcímét látom magam előtt.

179. oldal - 15. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Csillagok háborúja · Daemon Black · Katy Swartz

A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Joss Stirling: Misty
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Richelle Mead: Vérvonalak
Tracy Wolff: Sóvárgás
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Marah Woolf: Ne gyűlölj!
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz