Obsession ​– Függőség (Luxen) 650 csillagozás

J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Őrülten ​nagyképű… de meg kell veszni érte.
Hunter könyörtelen bérgyilkos. A Védelmi Minisztérium szoros megfigyelés alatt tartja, de ez nem zavarja, hiszen az a feladata, hogy végezzen a rosszfiúkkal. Ideje nagy részében imádja a munkáját. Egészen addig, míg nem mindennapi feladatot kap: meg kell védenie egy embert az arumok egyik halhatatlan ellenségétől.

Serena Cross egy szavát sem hiszi a legjobb barátnőjének, aki azt állítja, hogy a saját szemével látta, ahogy egy befolyásos szenátor fia átváltozott valami… természetfelettivé. Ugyan ki hinne el ekkora sületlenséget? Serena azonban hamarosan szemtanúja lesz annak, hogy a barátnőjét meggyilkolja egy idegen, és ezáltal egy olyan világba csöppen, ahol egyesek ölni is képesek azért, hogy a titok titok maradjon.
Annak ellenére, hogy másfélék, Hunterben szenvedélyes vágy ébred Serena iránt, ezért az arum a maga számára is meglepő dolgot tesz: megszegi az eddigi életét irányító szabályokat, és szembeszegül a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789633998830 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789633998847 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998823 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

1 további kiadás


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Luc · Hunter · Serena Cross · Lore · Paris · Dex · Mel Dockshire · Richards · Sin · Zombro


Kedvencelte 145

Most olvassa 17

Várólistára tette 227

Kívánságlistára tette 295

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

LunaNessuno>!
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Kimondjam? Hallani szeretnétek? Fájni fog, csak szólok. 3…2…1. Ennek a könyvnek kellene lennie a fő szálnak, nem az Obszidiánnak és társainak. Annyival szerethetőbb, érdekesebb mindenki, még a történet is, hogy halovány hangyapukinak tűnik az előző 5 könyv. Kifejtem bővebben is.

A fő sorozat 4. és 5. részénél még nem éreztem úgy, hogy érdekelne engem Hunter és Serena sorsa. Kicsit sem, valamiért Katyékkel voltam elfoglalva, ők voltak a canon. Aztán a HÉV-en üldögélve elkezdtem olvasni ezt a könyvet off, és éreztem, hogy az elejétől a végéig szeretni fogom. A történet zseniális volt, de nagyon sajnáltam, hogy már az elején elveszítettünk egy szereplőt. Ami amúgy benne van a fülszövegben, úgyhogy ejnye-bejnye Könyvmolyképző, kicsit kevésbé spoiler-es fülszövegnek jobban örülnék. Egy zavaró dolog volt, az pedig a nevek. Na, nem a szereplők nevére gondolok, hanem a fejezeteknél nem volt kiírva, kinek a szemszögéből olvasom a történéseket, így nagyon kellett figyelnem, hogy most kit is látok éppen. Nem tudom, miért maradt ki ebből a könyvből, de nagyon sajnáltam. Daemon cameoja pedig nagyon tetszett, gondoltam, hogy ő is felbukkan így vagy úgy.

A szereplők… Hunter jobb, mint Daemon. Ennyi. Pont. Itt is zavart, hogy nem tudott a szexen kívül másra gondolni, de a belső vitáját Serenáról olyan jó volt végigkövetni…és amikor elhangzott az a bizonyos szó, azt hittem, elsírom magam. Igen, akkor is tömegközlekedési eszközön voltam. Serena ezerszer jobb protagonista, mint a nyávogó Katy. Persze ez eredhet abból is, hogy Serena 23, Katy csak 17-18, de történtek Serenával is megrázó dolgok, sőt. Mégsem tört össze, mégse vonult el egy sarokba sírni.
Sok szereplőt nem mozgatott ez a könyv, a többiek mellékesek. Viszont jó volt látni az arumokat pozitív szemszögből is. Végig azt fújták a sorozat végéig, hogy az arumok ilyen rosszak meg olyan rosszak, hogy felüdülés volt az ellenkezőjét látni. Sokkal szimpatikusabbak lettek mint a sétáló csillámpónik.

Nagyon nagy fájdalmat érzek, hiszen csak egy könyv szólt erről a két csodáról. :( Megérdemelnék a saját sorozatukat, de tényleg. Annyi minden van még bennük, szeretném tudni, mi történt velük spoiler. Viszont: ezt a könyvet az Opposition előtt kell olvasni, hiszen ők már szerepelnek abban a részben, de én személy szerint nem sokra emlékszem. Hiba volt egyben letolni a sorozatot, Hunterék megérdemelték volna, hogy sokkal de sokkal hamarabb olvassam el a történetüket.

Sokkal többet mosolyogtam, mint sírtam, pedig megrázó dolgokból itt is jutott bőven. Az erotikus téma kedvelőinek biztosan tetszeni fog, garantálom. Noha én nem vagyok a műfaj kedvelője, többnyire kínosan érzem magam tőle és feszengek, felüdülés volt egy kicsit másabb könyvet is olvasni. Ha a szereplők pedig ilyen csodásak, mint Serena és Hunter, rossz dolog nem történhet.

Nem győzöm hangoztatni, mennyire imádom ezt a sorozatot és ezt a világot. Ha még gondolkozol azon, hogy belekezdj-e a sorozatba, ne tedd. Olvasd el, mert abszolút megéri. Csodás szereplők, izgalmas, székhez szegező történet, ami nem enged fellélegezni, legfeljebb egy pillanatra. Abszolút kedvenc, ez nem is kérdés. Köszönöm a kiadónak, hogy ilyen remek könyveket adnak ki a kezeik közül, és köszönöm az írónőnek is. Amilyen csalódás volt az első könyve, olyan imádnivaló a többi.❤

6 hozzászólás
DarknessAngel >!
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Imádom Serenát és Huntert!♥ Ki gondolta volna, az Obszidián olvasásakor, hogy ennyire megszeretünk arumot. Meg, hogy egyáltalán, az arumok is lehetnek „jófiúk”. Mert lehetnek… bizonyos értelemben. :D
A könyv már első olvasásra levett a lábamról, és most, újraélni az egészet úgy, hogy végre a kezemben is tarthatom… felülmúlhatatlan. <3 Olyan jó, hogy JLA megírta ezt a sztorit, mert így jobban megismerhetjük az arumokat, és nem csak a luxenek szemszögéből ítélhetjük meg őket.
Nekem nagyon bejött Hunter és Serena stílusa, valamint a kapcsolatuk. Olyan jó volt figyelni, ahogy Hunter végre rájön, mit is érez pontosan Serena iránt. És OMG, hogy ezek ketten milyen forró jelenetekre képesek, ha végre odáig fajul a helyzet! Csak úgy perzseltek a lapok. :D Viszont a vázás jelenet nálam még mindig mindent visz, + Daemon felbukkanása – róla se feledkezzünk meg. Még ha csak egy pillanatig is tartott.
Tuti, hogy az Obsession még újra lesz olvasva egypárszor. Egyszerűen megunhatatlan. :)

8 hozzászólás
Naiva P>!
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Ez azért lényegesen forróbb erotika terén, mint a Luxen sorozat akármelyik része. Meglepően tüzes, de tényleg. Már inkább érettebb korosztály számára íródott, felnőttesebb tartalommal. A Luxen világ felnőtt része.
Nagyon bírom JLA gördülékeny, humoros írói stílusát és az általa megalkotott karakterek nagy részét. Az írónő jól tudja, hogy kell egy pörgős és izgalmakkal teli történetet úgy megírni, hogy közben alig történik valami. Imádom a megreformált könyves rosszfiúkat.
Oh My Yum! Hunter pedig igazi rosszfiú – sokkal inkább az, mint Daemon, – de persze neki is van egy hihetetlenül édes oldala. spoiler
Kétségkívül ő, az ő macsós arroganciája, és hatalmas beszólásai a történet legnagyobb erősségei. Van egy picike párhuzam Daemon és az ő viselkedése között, de Hunter teljesen más. Belőle szerettem volna többet és még többet. A hősnő, Serena valamiért számomra közömbös. Kicsit üresnek éreztem és nem értettem, miért kell folyton folyvást részleteznie Hunter „adottságait”. Elhiszem. Egyébként nem kényeskedik, nem nyafog, nem egy hátráltató karakter, de valami hiányzott belőle. Talán csak jobban szeretem a kolerikus személyiségű hősnőket.
Jó lett volna, ha az írónő ebből az arumok világából is sorozatot készít. Nagyon szórakoztató, nagyon szexi kötet.

4 hozzászólás
Sippancs P>!
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

1,5 évvel ezelőtt már olvastam a könyvet, így nagyjából képben voltam, hogy miről szól a történet, ettől függetlenül ugyanúgy imádtam, mint első olvasatra. Most is ugyanolyan letaglózó és magával ragadó volt, mint akkor, és most is csak legekben tudok beszélni róla.
Mivel a véleményem szinte semmit sem változott 2015 óta, ezért egy kicsit csalok, és – egy minimális átalakítással – hoznám az angol adatlapról az értékelésemet:

Én és az arumok:
– Obszidián: Kik azok az arumok?
– Ónix: Ki nem állhatom az arumokat!
– Opál: Halál az arumokra!
– Origin: Létezik ilyen arum is?
– Opposition – Ellenállás: Kedvelem az arumokat!
– Obsession – Függőség: Akarok egy arumot!

Ez annyira jó volt, hogy arra nincsenek szavak! Izgalmas, szenvedélyes, letehetetlen, igazi JLA-s!
Hunter karaktere… ó, anyám! Eddig, ha valaki megkérdezte tőlem, hogy mit szeretek a Luxen sorozatban, az első, amit rávágtam, az Daemon Black volt. Ezek után viszont kétszer is meg kell gondolnom, hogy mit válaszolok! Hunter ugyanis olyan szinten levett a lábamról, hogy miatta átállnék még a sötét oldalra is. *ördögi kacaj* Ez az arum dögös, nagy a szája, arrogáns és szeret parancsolgatni. De a fenébe is, egy igazi álompasi!
Hunter mellett Serena is nagyon kedvelhető volt. Nem egy gyenge virágszál, hanem egy talpraesett, határozott és bátor nő, aki éppúgy nem fél egy gyilkoló luxentől, mint egy feldühödött arumtól.
Luc számomra még mindig a „nem tudom eldönteni, hogy kedvelem-e” kategória, Lore és Sin viszont nagyon felkeltette az érdeklődésem, szívesen megismerném az ő történetüket is.

Összességében nagy kedvenc lett a könyv, úgyhogy nem is kérdéses az 5 csillag.

14 hozzászólás
Evelena P>!
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

A függőség garantált, ha egyszer belekezdesz az olvasásba. A sorozat szempontjából a legfontosabb: csak nézőpont kérdése.
Serenát és Huntert is megkedveltem. Luc néhány megszólalásával úgy meg tudott itt is nevettetni. Daemon csak egy kicsit tűnik fel, de úgy látszik, elég rá egy pillantás is, hogy olvadozhassunk tőle. Ha már olvadozásnál tartunk: Hunter úgy van leírva és többször, jó komótosan, hogy az olvasók teljes mértékben kikészüljenek! (Már láttam magam előtt, milyen dögös! Az írónő aztán tud valamit.) Az arumokat is meg lehet kedvelni, nem is akárhogy.
Nagyon szexi, nagyon izgalmas, és egy teljesen új szemszöget ad.
Lehetett volna a többi könyv is ilyen erotikusabb stílusban akár, nem? De. :DD

loveQhuay>!
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

O-M-G!

Nem voltam eléggé felkészülve erre a Hunter féle viharra. Legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy Daemon közelébe tud még valaki érni, erre JLA nem megtette és megalkotta Huntert?! Megyek sírni a sarokba, amiért egyikük sem létezik….

Rég volt már valaki ennyire tökéletes, mint Hunter. És a legvonzóbb tulajdonságaiban benne sincs az, hogy wow, hogy néz ki! 31 éves, ahh végre nem egy „gyerek”, nem drámázik, nem beszél félre, nem csomagolja köntösbe a mondanivalóját, és megszerzi amit akar. Fú csak úgy perzseltek a lapok! Egyik fejezet forróbb volt mint a másik! És a vége! Te jó istenem!A vége! Nem is tudom kifejezni mennyire dögös volt, szerintem levegőt se vettem, úgy olvastam.

Serena is szerethető volt, és tetszettek a szóváltásaik és hogy ő sem engedett abból amit akart! Tényleg fura volt a másik oldalról szemlélni, és egy arumot szeretni, a luxeneket meg majdhogynem utálni. Ez mutatja be tökéletese a sztereotípiákat. Minden csak nézőpont kérdése. Semmi sem fekete vagy fehér, rengeteg a szürke.

Kedvenc jelenetem, amikor Hunter kicsavarta Sin nyakát! Olyat röhögtem!
Na jó, nem csak ez az egy kedvencem, de ez úgy megragadt!
spoiler

17 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Jó volt végre a másik szemszögből is olvasni kicsit, bár nekem továbbra is a luxenek maradtak a favoritok. :)
Serena világa teljesen felborul, először kétkedve fogadja barátnője vallomását, miszerint a pasija nem ember, majd szemtanúja lesz ahogyan a szeme láttára megölik a lányt. Ezek után persze rájön, hogy a barátnője mondanivalójában mégis csak van igazság. Képbe kerül Hunter a szexi arum, és egyértelmű mi fog ebből következni. Számomra egy furcsa dolog van csak, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni…ugyebár eltették láb alól a legjobb barátnődet, méghozzá egy idegen, és mennyire logikus hogy kis idő után már szerelmes is vagy és elképzeled milyen lenne a szexi arummal az ágyban vagy akárhol…..szerintem nulla az esélye ennek. Ha valakivel ilyen dolog történik, nem hiszem, hogy ezen fog járni az esze.
Ettől eltekintve izgalmas a történet, a harcos részek leírása tetszett és jó volt újra találkozni Luc-al :)

Smurfettereads P>!
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

❤ Imádom, imádom. ❤ Már az első perctől kezdve levett a lábamról Hunter. Izgalmas volt, szórakoztató, szenvedélyes, és annyira szexi. Eszméletlenül csodás pasi, annyira megszerettem őt. Serenával igazán jó páros voltak, imádtam Hunter beszólásait, és néha jókat mosolyogtam rajtuk. Serenat is megkedveltem aranyos lány volt, bár néha talán túl naiv. Nem csak a Luxenek lehetnek jó fiúk, és Hunter ezt bebizonyította. Daemon után ő lett az új álompasim, de csakis Daemon után. :-) Luc néhány beszólásain pedig jókat szórakoztam. Már a sorozat előző részeiben is feltűnt, és azóta nagyon szeretem őt is. Alig várom már az ő történetét, nagyon kíváncsi vagyok már rá. :-)

2 hozzászólás
K_A_Hikari >!
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

„Erős, és magához képest elég szabadszájú, bár el kell ismernem, hogy ez bejön. Provokálja a domináns oldalamat, és ezzel felébreszti bennem a fajtámra oly jellemző tulajdonságokat, az ellenőrzési és az uralkodási vágyat.”

Tudtam, hogy Arnentrout regénnyel nem lövök mellé, ez a nő egyszerűen mindig képes a fotelbe szegezni, és addig nem tudom letenni a könyvét, ameddig a végére nem érek, ráadásul totális agykikapcsolódás is.
Mondom ezt úgy, hogy már tíz könyvet olvastam tőle (hajtok molyon a plecsnire, ez van :)) és a hatás változatlan.
(…)
Nekem erre a könyvre nagyon szükségem volt; jó volt megismerni a másik oldal gondolatait.
A fene se hitte volna, hogy mire befejezem nem tudom eldönteni hogy Daemon vs. Hunter áll közelebb a szívemhez
Aki nem olvasta/nem tetszett neki a többi kötet a sorozatból ezt akkor is ajánlom.
Nem ok nélkül kapott új besorolást: elképesztő ez a kötet, forró, szexi és határozottan van benne valami plusz, ami az eddigi kötetekből hiányzott.

Bővebben: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2020/02/jennifer-l-…

20 hozzászólás
Bitten>!
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Először is sose olvass ugy sorozatot, hogy hosszú idő telt el a kettő között…..
Másodszor a jelen kötet, ugye az Oppositionba kapcsolódik ideileg bele?
spoiler
JLA hozta a formáját minden rá jellemző és a sorozatra jell. vonás fellelhető.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

SzAngelika>!

… lehet, hogy nem száz százalékig ember, de biztos, hogy tömeges bugyiledobást idéz elő az egész univerzumban.

Sheila_7 I>!

[…] bolygótól függetlenül az összes hím seggfej.

78. oldal

Sheila_7 I>!

–Hallom, hogy korog a gyomrod, úgyhogy szerintem, felesleges ezen vitatkoznunk. És nem úgy nézel ki, mint azok a nők, akik éheztetik magukat, hogy olyan alakjuk legyen, mint egy kamasz lánynak.
Leesett az állam. Most megsértődjek, vagy sem? A fenébe is, elvégre nő vagyok, úgyhogy megsértődtem.
– Seggfej.

Kapcsolódó szócikkek: Hunter · Serena Cross
puncsoscukor63>!

– Ne már! – Luc megbántottságot színlelt. – Az én kívánságaim nem is annyira szörnyűek.
– Aha, én pedig titokban egy puszinyuszi vagyok.

323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hunter · Luc
sedina22>!

Jézusom, a pasi egyrészt idegen, másrészt ember, harmadrészt nindzsa!

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Serena Cross
SzAngelika>!

A luxenek a maguk elcseszett módján olyanok, mint egy doboz galaktikus Pringles csipsz. Amint bedobtál egyet, képtelen vagy leállni.

353. oldal, 30. fejezet

Skinike88 P>!

– Nyugi, Hunter! Túl morcos vagy. Hányszor mondtam neked, hogy lazíts, menj el nyaralni! A Disney World rendkívül szórakoztató ilyenkor. El kéne ugranod oda.
Vettem egy hosszú, mély levegőt.
– Luc.
Serenára összpontosított.
– Szóval, hogy kerültél össze ezzel a rendkívül vidám természetű arummal, aki csak púp mindenki hátán?

289. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hunter · Luc · Serena Cross
sedina22>!

– Miért…miért bámulsz folyton?
Röviden felnevettem.
– Nem szabad?
– Dehogynem, de te egyfolytàban nézel.
– Szeretlek nézni, a hajad miatt.
Ezt tényleg kimondtam?
– A hajam miatt?
Tényleg kimondtam.
– A színe miatt. Na, mindegy.
Apró mosoly jelent meg a száján.

Kapcsolódó szócikkek: Hunter · Serena Cross
Pillecukorkám>!

– Én is tartozom egy vallomással – szólaltam meg.
– Abban a pillanatban megkívántál, amint megláttál a parkolóban?
A nevetésem azonnal elhalt, mert megérintette a mellemet.
– Nem erről van szó.
– Attól még fogadok, hogy ez az igazság.

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Laura Thalassa: Rhapsodic – Az Éjszaka Királya
Jus Accardo: Touch – Érintés
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Jeaniene Frost: Síri csendben
Richelle Mead: A végső áldozat
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Richelle Mead: Vérvonalak
Karen Marie Moning: Iced – Megnyílik az ég