13. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
39. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
43. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
69. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján
!

Obsession ​– Függőség (Luxen) 107 csillagozás

J. L. Armentrout: Obsession – Függőség
1 2
Könyvmolyképző 2.771 Ft-tól
1 2
Bookline 2.804 Ft-tól
1 2
Régikönyvek.hu 2.804 Ft-tól
Könyvtár

Őrülten ​nagyképű… de meg kell veszni érte.
Hunter könyörtelen bérgyilkos. A Védelmi Minisztérium szoros megfigyelés alatt tartja, de ez nem zavarja, hiszen az a feladata, hogy végezzen a rosszfiúkkal. Ideje nagy részében imádja a munkáját. Egészen addig, míg nem mindennapi feladatot kap: meg kell védenie egy embert az arumok egyik halhatatlan ellenségétől.

Serena Cross egy szavát sem hiszi a legjobb barátnőjének, aki azt állítja, hogy a saját szemével látta, ahogy egy befolyásos szenátor fia átváltozott valami… természetfelettivé. Ugyan ki hinne el ekkora sületlenséget? Serena azonban hamarosan szemtanúja lesz annak, hogy a barátnőjét meggyilkolja egy idegen, és ezáltal egy olyan világba csöppen, ahol egyesek ölni is képesek azért, hogy a titok titok maradjon.
Annak ellenére, hogy másfélék, Hunterben szenvedélyes vágy ébred Serena iránt, ezért az arum a maga számára is meglepő dolgot tesz: megszegi az eddigi életét irányító szabályokat, és szembeszegül a… (tovább)

Eredeti mű: Jennifer L. Armentrout: Obsession

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998342 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998823 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Luc · Hunter · Serena Cross · Lore · Dex · Sin · Zombro


Hirdetés

Kedvencelte 34

Most olvassa 10

Várólistára tette 136

Kívánságlistára tette 239

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
DarknessAngel
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Imádom Serenát és Huntert!♥ Ki gondolta volna, az Obszidián olvasásakor, hogy ennyire megszeretünk arumot. Meg, hogy egyáltalán, az arumok is lehetnek „jófiúk”. Mert lehetnek… bizonyos értelemben. :D
A könyv már első olvasásra levett a lábamról, és most, újraélni az egészet úgy, hogy végre a kezemben is tarthatom… felülmúlhatatlan. <3 Olyan jó, hogy JLA megírta ezt a sztorit, mert így jobban megismerhetjük az arumokat, és nem csak a luxenek szemszögéből ítélhetjük meg őket.
Nekem nagyon bejött Hunter és Serena stílusa, valamint a kapcsolatuk. Olyan jó volt figyelni, ahogy Hunter végre rájön, mit is érez pontosan Serena iránt. És OMG, hogy ezek ketten milyen forró jelenetekre képesek, ha végre odáig fajul a helyzet! Csak úgy perzseltek a lapok. :D Viszont a vázás jelenet nálam még mindig mindent visz, + Daemon felbukkanása – róla se feledkezzünk meg. Még ha csak egy pillanatig is tartott.
Tuti, hogy az Obsession még újra lesz olvasva egypárszor. Egyszerűen megunhatatlan. :)

2 hozzászólás
+
>!
Naiva P
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Ez azért lényegesen forróbb erotika terén, mint a Luxen sorozat akármelyik része. Meglepően tüzes, de tényleg. Már inkább érettebb korosztály számára íródott, felnőttesebb tartalommal. A Luxen világ felnőtt része.
Nagyon bírom JLA gördülékeny, humoros írói stílusát és az általa megalkotott karakterek nagy részét. Az írónő jól tudja, hogy kell egy pörgős és izgalmakkal teli történetet úgy megírni, hogy közben alig történik valami. Imádom a megreformált könyves rosszfiúkat.
Oh My Yum! Hunter pedig igazi rosszfiú – sokkal inkább az, mint Daemon, – de persze neki is van egy hihetetlenül édes oldala. spoiler
Kétségkívül ő, az ő macsós arroganciája, és hatalmas beszólásai a történet legnagyobb erősségei. Van egy picike párhuzam Daemon és az ő viselkedése között, de Hunter teljesen más. Belőle szerettem volna többet és még többet. A hősnő, Serena valamiért számomra közömbös. Kicsit üresnek éreztem és nem értettem, miért kell folyton folyvást részleteznie Hunter „adottságait”. Elhiszem. Egyébként nem kényeskedik, nem nyafog, nem egy hátráltató karakter, de valami hiányzott belőle. Talán csak jobban szeretem a kolerikus személyiségű hősnőket.
Jó lett volna, ha az írónő ebből az arumok világából is sorozatot készít. Nagyon szórakoztató, nagyon szexi kötet.

4 hozzászólás
+
>!
loveQhuay P
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

O-M-G!

Nem voltam eléggé felkészülve erre a Hunter féle viharra. Legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy Daemon közelébe tud még valaki érni, erre JLA nem megtette és megalkotta Huntert?! Megyek sírni a sarokba, amiért egyikük sem létezik….

Rég volt már valaki ennyire tökéletes, mint Hunter. És a legvonzóbb tulajdonságaiban benne sincs az, hogy wow, hogy néz ki! 31 éves, ahh végre nem egy „gyerek”, nem drámázik, nem beszél félre, nem csomagolja köntösbe a mondanivalóját, és megszerzi amit akar. Fú csak úgy perzseltek a lapok! Egyik fejezet forróbb volt mint a másik! És a vége! Te jó istenem!A vége! Nem is tudom kifejezni mennyire dögös volt, szerintem levegőt se vettem, úgy olvastam.

Serena is szerethető volt, és tetszettek a szóváltásaik és hogy ő sem engedett abból amit akart! Tényleg fura volt a másik oldalról szemlélni, és egy arumot szeretni, a luxeneket meg majdhogynem utálni. Ez mutatja be tökéletese a sztereotípiákat. Minden csak nézőpont kérdése. Semmi sem fekete vagy fehér, rengeteg a szürke.

Kedvenc jelenetem, amikor Hunter kicsavarta Sin nyakát! Olyat röhögtem!
Na jó, nem csak ez az egy kedvencem, de ez úgy megragadt!
spoiler

17 hozzászólás
+
>!
Sippancs P
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

1,5 évvel ezelőtt már olvastam a könyvet, így nagyjából képben voltam, hogy miről szól a történet, ettől függetlenül ugyanúgy imádtam, mint első olvasatra. Most is ugyanolyan letaglózó és magával ragadó volt, mint akkor, és most is csak legekben tudok beszélni róla.
Mivel a véleményem szinte semmit sem változott 2015 óta, ezért egy kicsit csalok, és – egy minimális átalakítással – hoznám az angol adatlapról az értékelésemet:

Én és az arumok:
– Obszidián: Kik azok az arumok?
– Ónix: Ki nem állhatom az arumokat!
– Opál: Halál az arumokra!
– Origin: Létezik ilyen arum is?
– Opposition – Ellenállás: Kedvelem az arumokat!
– Obsession – Függőség: Akarok egy arumot!

Ez annyira jó volt, hogy arra nincsenek szavak! Izgalmas, szenvedélyes, letehetetlen, igazi JLA-s!
Hunter karaktere… ó, anyám! Eddig, ha valaki megkérdezte tőlem, hogy mit szeretek a Luxen sorozatban, az első, amit rávágtam, az Daemon Black volt. Ezek után viszont kétszer is meg kell gondolnom, hogy mit válaszolok! Hunter ugyanis olyan szinten levett a lábamról, hogy miatta átállnék még a sötét oldalra is. *ördögi kacaj* Ez az arum dögös, nagy a szája, arrogáns és szeret parancsolgatni. De a fenébe is, egy igazi álompasi!
Hunter mellett Serena is nagyon kedvelhető volt. Nem egy gyenge virágszál, hanem egy talpraesett, határozott és bátor nő, aki éppúgy nem fél egy gyilkoló luxentől, mint egy feldühödött arumtól.
Luc számomra még mindig a „nem tudom eldönteni, hogy kedvelem-e” kategória, Lore és Sin viszont nagyon felkeltette az érdeklődésem, szívesen megismerném az ő történetüket is.

Összességében nagy kedvenc lett a könyv, úgyhogy nem is kérdéses az 5 csillag.

11 hozzászólás
+
>!
Bitten
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Először is sose olvass ugy sorozatot, hogy hosszú idő telt el a kettő között…..
Másodszor a jelen kötet, ugye az Oppositionba kapcsolódik ideileg bele?
spoiler
JLA hozta a formáját minden rá jellemző és a sorozatra jell. vonás fellelhető.

3 hozzászólás
+
>!
deen
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Abszolút elfogult vagyok a luxen sorozattal, de most ez a kötet nem győzött meg teljesen. Ennek pedig az egyetlen oka, nem az, hogy most egy arum van a középpontban, hanem a cselekmény hiánya a könyv feléig. Nem mondom, hogy nem olvastam ugyanolyan tempóban, és nem élveztem szereplőink huzavonáját, de valahogy úgy éreztem, hogy az írónő sem tudott egy igazán összetett cselekményt összerakni, ezért a kötetet felturbózta nagy mennyiségű, egyébként remekül működő erotikával, ezzel letudta a könyv nagy részét, az izgalmas rész pedig a végére maradt. Nagyon jó ötlet volt az érme másik oldalát is megmutatni, nem csak az arumok lehetnek rosszfiúk, és ők sem mind azok, csak éppen másképp gondolkodnak, mások a prioritásaik, amiket valljuk be, ha már csak úgy tudnak normális életet élni, hogy egy másik fajból kell táplálkozniuk, teljesen meg lehet érteni. Hunter ebben a szellemben él, Serena pedig felforgatja, az amúgy jól működő életét, és rákényszerül arra, hogy másként szemlélje a dolgokat. Serena pedig egy olyan életbe csöppen, amit nem ért, de próbálja elfogadni, egy kifejezetten jó női karakter. Hunter nekem kicsit sok volt az állandó parancsolgatásával, de a végére csak szelídült egy kicsit, és egyben megmutatta azt is milyen pusztításra képes. Összességében élveztem ezt a könyvet is, csak jó lett volna még olvasni az arumokról.

+
>!
Ferger_Jolcsi
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Egy fokkal mintha ez a cselekmény komolyabb lett volna, mint a Luxen-sorozat kötetei. De lehet, hogy ezt csak azért érzem, mert itt egy idősebb férfi a főszereplő, nem pedig egy fiatal srác.
Huntert nagyon bírtam. Tetszett a rosszfiús karaktere. Sokszor bunkón bánt Serenával, főleg az elején, de utána kezdett belejönni és már nem is volt olyan elviselhetetlen.
De legfőképpen az érv, ami mellette szól, hogy megváltoztatta a felfogásomat az arumokkal szemben. Rájöttem, hogy a luxenek és arumok ellenszenvében sem minden fekete és fehér, hanem bizony mindkét csoportban vannak igazán jó "emberek".
Egyedül azt bántam, hogy ilyen rövid ez a könyv…. Mert lehet, hogy majdnem 400 oldalas, de annyira gyorsan faltam a lapokat, mintha csak egy 200 oldalas kötetről lenne szó. Kinyitottam, aztán mire feleszméltem, már vége is volt a könyvnek…

+
>!
molybarby
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Kezdjük a borítóval ami nálam 5*, a történetben viszont volt egy-két apróbb hibácska ami miatt le kellett vennem azt a fél csillagocskát :D Példának okáért halálra idegesített, hogy az erotikus jeneteknél vagy hatvanszor megcsippentette a mellbimbóját. Most komolyan? Mi ez, rádió? Na, mindegy. Az ilyen apróbb dolgoktól eltekintve imádtam. Nagyon jó kis párost alkottak ketten és jó volt látni ahogy Hunterbe egy kis emberség is feléled. :)

2 hozzászólás
+
>!
Nikyy18 
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Nagyon tetszett. A szereplőket hamar megkedveltem. Hunter egyből a szívembe lopta magát azzal a ki ha én nem bunkó stílussal :) Serenát is megkedveltem bátorsága és talpraesettsége miatt. Sokat nevettem a civakodásaikon. Jó volt kicsit többet megtudni az Arumok világáról.

+
>!
puncsoscukor63
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Most hirtelen nem is találom a szavakat erre a könyvre.
Imádom a Luxen sorozatot, és nagyon örülök, hogy Serena és Hunter háttértörténetével is megismerkedhettünk végre, és az abban a sorozatban átélt csetepatékhoz hasonlókban is részünk lehetett, csak pont ellenkezőképpen, az arum szemszögéből élhettük át.
Az is világossá vált ebből a történetből, hogy a luxenek nem mindig tartoznak a jófej kategóriába, sőt, vannak igazán kiemelkedően példátlan egyedek is.
Meg persze az arumok közül a jófiúkat is megismerhettük, köztük elsősorban Huntert és Dex-et, de Lore-t se felejtsük ki a sorból.
Külön tetszett, hogy spoiler, ami ugyebár méginkább összefűzi a két párocska történetét.
Hogy Serenát is megemlítsem, hasonlóan talpraesett és életrevaló nő, leszámítva a néha elég ostoba döntéseit…, mint Katy, ugyanúgy a szívemhez is nőtt.
18 éven felüli Luxen rajongóknak ajánlanám leginkább, hisz erotikus tartalmakban sem szenved hiányt az olvasó :)


Népszerű idézetek

+
>!
SzAngelika

… lehet, hogy nem száz százalékig ember, de biztos, hogy tömeges bugyiledobást idéz elő az egész univerzumban.

+
>!
puncsoscukor63

– Ne már! – Luc megbántottságot színlelt. – Az én kívánságaim nem is annyira szörnyűek.
– Aha, én pedig titokban egy puszinyuszi vagyok.

323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hunter · Luc
+
>!
SzAngelika

A luxenek a maguk elcseszett módján olyanok, mint egy doboz galaktikus Pringles csipsz. Amint bedobtál egyet, képtelen vagy leállni.

353. oldal, 30. fejezet

+
>!
Sheila_7

(…) bolygótól függetlenül az összes hím seggfej.

78. oldal

+
>!
Sheila_7

–Hallom, hogy korog a gyomrod, úgyhogy szerintem, felesleges ezen vitatkoznunk. És nem úgy nézel ki, mint azok a nők, akik éheztetik magukat, hogy olyan alakjuk legyen, mint egy kamasz lánynak.
Leesett az állam. Most megsértődjek, vagy sem? A fenébe is, elvégre nő vagyok, úgyhogy megsértődtem.
– Seggfej.

Kapcsolódó szócikkek: Hunter · Serena Cross
+
>!
Sheila_7

– Nem fogom megköszönni.
–Nem is vártam tőled ilyen egyszerű gesztust –felelte. Fakó szemében harag… vagy talán csodálat villant. –Végül is, még azt sem köszönted meg, hogy megmentettem a seggedet… Az amúgy elég formás seggedet. Úgyhogy a hálátlant is feljegyzem az erényeidet taglaló hosszú listára. Eddig az szerepel rajta, hogy túlreagálod a dolgokat, először cselekszel, aztán gondolkozol, hisztériázol…
– Baszódj…
–Ne merészeld befejezni a mondatot! –Hunter figyelmeztető hangja olyan mély volt, hogy remegés futott végig a gerincemen. Nem szorulok rá arra, hogy baszogassanak.

76. oldal

+
>!
sedina22 P

Jézusom, a pasi egyrészt idegen, másrészt ember, harmadrészt nindzsa!

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Serena Cross
+
>!
sedina22 P

– Miért…miért bámulsz folyton?
Röviden felnevettem.
– Nem szabad?
– Dehogynem, de te egyfolytàban nézel.
– Szeretlek nézni, a hajad miatt.
Ezt tényleg kimondtam?
– A hajam miatt?
Tényleg kimondtam.
– A színe miatt. Na, mindegy.
Apró mosoly jelent meg a száján.

Kapcsolódó szócikkek: Hunter · Serena Cross
+
>!
sedina22 P

Biztos voltam benne, hogy ez a mély hangú, érdekes szemű pasi szexferomonokat bocsát ki,mert hirtelen láttam magunkat az ágyban (..)

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Serena Cross
+
>!
puncsoscukor63

Normális esetben nem szoktam ismeretlenekről fantáziálni, főleg nem olyanokról, akik úgy tapogatják a hajamat, mint valami félkegyelmű.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Serena Cross

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Yancey: Az ötödik hullám
Melissa Landers: Elidegenítve
Veronica Roth: A hűséges
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Ann Aguirre: Helyőrség
Marissa Meyer: Scarlet
Beth Revis: Across the Universe – Túl a végtelenen
Amy Kathleen Ryan: Ragyogás
Veronica Roth: Árnyak és jelek