22. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
82. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
87. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Oblivion ​– Feledés 3. (Luxen 3,5) 135 csillagozás

J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Senki ​sem ér fel Daemon Blackhez.
Amikor elszántam magam arra, hogy bizonyítsam az érzéseimet, komolyan beszéltem.
Katy soha többé nem kételkedhet bennem – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobbannak köztünk a lángok.
Csakhogy még én sem védhetem meg a családtagjaimat, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülment, Katy sem ugyanaz már, mint azelőtt. Még mindig változik, és fogalma sincs, mi lesz a folyamat vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibridek vizsgálatára és kínzására kiépült titkos kormányzati szervezettel, ráébredünk, hogy nincsenek határok.
A halál a mindennapjaink része lett. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról is kiderülhet, hogy halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza.
Akkor sem, ha az eredmény örökre összetöri a világunkat.
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják
„Daemon… (tovább)

Eredeti mű: Jennifer L. Armentrout: Oblivion

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
278 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633999899 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999882 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Luc · Dawson Black · Andrew Thompson · Matthew Garrison · Blake Saunders


Kedvencelte 31

Most olvassa 11

Várólistára tette 104

Kívánságlistára tette 169

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Katy és Daemon története(i) megunhatatlan(ok). Minél többet kapok belőlük, annál elégedetlenebb, telhetetlenebb vagyok. Katy szemszögén keresztül jobban lehet látni az „igazi Daemon-t”, de nagyon szeretem olvasni Daemon gondolatait is. Emlékszem, amikor Katy szemszögén keresztül olvashattam a történteket, mennyire vágytam Daemon szemszögére. Megkaptam. Nem csalódtam. Olyan nagy macsónak mutatta magát, miközben annyira romantikus és minden gondolata Katy. Annyira szeretem a kanos kis űrlény szövegét, ráadásul cica fétise van. Jennifer megalkotta a tökéletes könyves pasit. Nem könnyű őt, vagyis lehetetlen őt überelni. Aki már olvasta az Opált, az tudja mi lesz a végkifejlet. Alaposan megemelte a vérnyomásomat és a szívem szakadt meg érte. Tudván, hogy Katy a mindene.
Kíváncsian várom Luc történetét is.

13 hozzászólás
>!
DarknessAngel
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Úristen, kell Luc könyve! Ez az utolsó fejezet teljesen kikészített!
Visszatérve két kedvenc főszereplőnkhöz, újra csak azt tudom mondani, mennyire imádtam. A Luxen sorozat egyszerűen megunhatatlan. Mindegy kinek a szemszögén át élem meg a történetet, mindig ugyanúgy képes felvidítani, bizonyos helyeken összetörni, és a végére teljesen elbűvölni. Deamon-be képtelenség nem beleszeretni, mert ahogy ő is előszeretettel hangoztataja, ő egyszerűen csodálatos, tökéletes, és még sorolhatnánk. :)
Az Opál azért is nagy kedvencem, mert ebben a részben Daemon és Katy már az elejétől kedzve egy pár, és végre kimutatják mit éreznek egymás iránt.❤ Daemon szemszögéből is nagyon jó volt ezt feleleveníteni, különösen tetszik a Dawsonnal való kapcsolata. Még mindig nagyon jó lenne ha a Dawson+Bethany párosból is sokkal többet kaphatnánk, mert én őket is totálisan imádom. ^-^
A vége pedig most is teljesen kicsinált. Right in the feels :'(

12 hozzászólás
>!
Klodette
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Mit is adhatnék, mint öt csillagot?
Hiszen ezt már olvastam valahol, valamikor mégis minden sorát imádtam.
Daemon és Katy története egyszerűen lehengerlő.
A Luxen az egyik kedvenc sorozatom és az eredetivel, vagyis az Opállal olvastam párhuzamosan és egyszerűen nem tudtam letenni. Kicsit lassabban haladtam vele, mert sok más dolgom volt közben, de mindig alig vártam, hogy olvassam.
A vége még mindig gyilkos és kínzó, de hát pont ettől tökéletes.
Daemon még mindig a szívem csücske. (L) Tudom sokan beszélik itt Molyon is, hogy nagyképű és közel sem tökéletes, de én akkor is oda-meg vissza vagyok érte.
Tökéletes, egyszerűen tökéletes. Kész, ennyi. :)
A lila borító eszméletlen. Annyira szép.

Hű. Jó sokszor leírtam a tökéletes szót. :D
Ami pedig a legfontosabb:
Ide nekem Luc és Evelyn önálló könyvét. A könyv vége nagyon sokkoló! Mi lesz ebből? :O

>!
Szücsi
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Fáj beismerni de hiányzott a mi tökfej tökéletes Deamonunk. Annak ellenére hogy imádom Deamont mégis azt kell mondanom hogy elégé untam a könyvet. Ez lehet azért volt hogy az Opált már olvastam, szóval pontosan tudtam minden lépésnél hogy mi fog történi, vagy lehet nem tudtam elégé átérezni azt az izgalmat amit az opál olvasása közben éreztem vagy fogalmam sincs miért. A lényeg hogy untam.
Olvastam mind 3 Oblivion részt és sajnos azt kell mondanom hogy ez kicsit gyenge lett. Azt hittem mint a korábbi részekben itt is lesz egy-két új infó, plusz jelenetek de ez nem volt meg. Pontosan ugyan azt olvastam amit az opálban annyi különbséggel hogy Deamon szemszögéből. Ez mondjuk érthető mert ez az ő könyve meghat a cselekmények nem szabad elütnie a könyvtől amiről tükrözték de.. nah szóval értitek. Egy kis extrát vártam volna.
Ezen kivül nekem már kicsit sok volt ez a sok védelmezés meg óvatoság ami Katy körül rendezett Daemon, hogy egy kicsit már idegesített. Nem csodálom hogy Katynek is folyton tele volt vele a hócipője. És ha már Katy…
Imádom Katy és Daemon szócsatáit. Mindig jól szórakozom rajtuk. Az előző részekhez képest sajna sokkal kevesebb ilyen pillanat volt, hiszen mostmár a folyton civakodó párból átcsöppentek folyton nyáladzó párrá. sok volt a romantikus rész, folyton csak Daemon és Katy, Daemon és Katy… Hiányzott a többi szereplő. Azt várná az ember most hogy Daemon visszakapta a testvérét sok időtt tölt vele de ez egyáltalán nem igy volt. Mindig minden csak katy körül forgott, ami érthető hiszen szerelmes belé de hát..kicsit sok volt.
Szóval ez van…amennyire el voltam ájulva Daemontól az elöző részekben most ez nem volt meg. :/
A nagy Luxen fanok biztos imádni fogják az olyanok viszont mint én akiknek csak jó kis kikapcsolódás volt egy ideig azoknak lehet szerintem hasonloan mint nekem kicsit unalmas lesz.
UI.: Azért Luc könyvére még kivancsi vagyok :)

>!
Anett_92 P
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Egyszerűen imádok Daemon fejében olvasni és sosem unnám meg. :) A kedvenc sorozatom, így nekem óriási ajándék , hogy három regényt és kaptunk az ő szemszögéből. Bármilyen oldalát is mutatja, (féltékeny, védelmező, dühös, kanos, érzelmes és még reggelig sorolhatnám) egyszerűen annyira szórakoztató és nem tűnik fel, hogy százasával falom az oldalakat. Lélegzetelállító, lebilincselő, bámulatos. Annyira jó volt visszacsöppenni a Luxenek világába. Az érzés amikor valami annyira jó, hogy nem tudod letenni, viszont azt sem akarod, hogy vége legyen. Idáig Jennifer Armentrout könyveivel egytől-egyig így voltam.Olyan hamar vége lett és annak ellenére, hogy tudtam , hogy mi fog történni, ugyanúgy izgultam és az én szívem is hevesen vert és ugyanúgy fájt ez a brutális függővég.
A Blake iránti utálatomat azt hittem, hogy nem lehet fokozni, de tévedtem.
Nagyon vártam már,hogy végre megjelenjen és örülök, hogy végre elolvashattam , káprázatos élmény volt.:)

>!
Orsi999
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Lassan már egy éve olvastam a sorozatot és rá kellett jönnöm, hogy már elég sok mindent elfelejtettem, így nagyon örültem, hogy újra olvashatom ezt a részt Daemon szemszögéből, mivel ez mindig ad egy pluszt a történethez. Már ahogy elkezdtem olvasni a könyvet egyre több részlet jutott az eszembe és így eléggé untam, néhol már inkább átváltottam gyorsolvasásra. Szinte csak Katyről és Daemonról szól az egész, nagyon ritkán volt jelen Dawson vagy Dee, pedig nagyon hiányoltam őket.
Szerintem a Feledés könyvek közül ez egy kicsit gyengébbre sikeredett, mint az előzőek. Semmi újat nem nyújtott, mintha az írónő ezt csak azért írta meg, mert kötelező volt, és nem azért, hogy jobban megértsük a helyzetet.

>!
Milli88 P
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

”Szerettem volna jobb… luxenné válni miatta.”

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Én aztán igazi Luxen és Daemon Balck fan vagyok. Imádom az egész sorozatot úgy, ahogy van, de… Ez a könyv most valahogy mégsem váltotta ki belőlem a Luxen katarzist. Félreértés ne essék, nem volt ez a könyv rossz. Olvastatta magát, jó volt kitölteni a szürke foltokat, amik az Opálban voltak, amikor nem tudtuk, hogy merre jár Daemon és min is töri éppen a szép kis kobakját. De valamiért mégsem nőtt annyira a szívemhez ez a rész, mint az elődei.
Daemon kevésbé volt vicces, mint korábban. A belső monológok tetszettek, de valamiért olyan volt, mintha nem Daemon Black könyvét olvastam volna. Nekem sokkal inkább emlékeztetett Dawson Black stílusához.

Mindentől függetlenül vele lett teljes a sorozat. És örülök, hogy már olvastam a többi részt, mert ha nem így lenne, akkor lerágnám a körmöm a folytatásért.

A könyv végén pedig a Luc szösszenet csak még jobban felcsigázta az izgalmamat. :)

>!
loveQhuay P
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Utolsó Daemon élmény volt ez a könyv, ezért picit szomorúan olvastam.

Nekem az Opál nagy kedvencem volt, és sajnos ezt Daemon most nem tudta ugyanúgy visszaadni. Ez most kevés volt, és hiányos.

Daemont szerintem már senkinek sem kell bemutatnom, ezért az se meglepő hogy imádok a fejében lenni, és olvasni a gondolatait. Most se volt másképp.

Imádom a sorozatot, egyik kedvencem, és sikerült az írónőnek olyan szereplőket alkotnia akik velünk maradnak életünk végéig. Daemon és Kat története véget ért, de ez az a fajta sorozat, amit bárhol és bármikor elővesz az ember és szívesen újraolvassa. Bármelyik részét! kivéve az Ónix-ot, azt elég volt 2x végigbőgni.

>!
Petrasek
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Egy olyan időszakomban talált meg a könyv, amikor egyrészt olvasási válságom volt másrészt érzelmileg teljesen a béka feneke alatt voltam.
Aztán elkezdtem olvasni, újra belecsöppentem a luxenek világába, és ismét Daemon és Katy párosát olvashattam. Kezdetben rossz volt, én is arra áhítoztam ami a könyvben volt, akció, érzelmek, család stb… ezért egy jó párszor le kellett raknom a könyvet. De egy idő után rájöttem ettől könyv egy könyv, és hiányzott már az egész és nem foglalkoztam mással csak az oldalakkal és hagytam had raboljon el a történet. Mondanom se kell a Luxen sorozat könyvei erre a célra tökéletesen megfelelnek, szóval pont jó könyv landolt a kezemben.
Daemon, istenem… nem is tudtam, hogy ennyire hiányzott amíg le nem aratta első önimádó poénját. Egyszerűen örök álompasi marad és ezen nem hiszem, hogy változtathatna bárki. Bírom, hogy mindig meg tud lepni, és belül igaziból hihetetlen édes és romantikus, de ott van benne a bunkó, arrogáns csipkelődés. Hihetetlen jó páros Kattel.
Összességében, a cselekményhez nem adott nagyon pluszt, inkább nosztalgia szempontjából jelenthet sokat az olvasóknak. Óóó és az az aprócska függővég, ami utal Luc sztorijára, az nagyon nagyon felpiszkálta a csőrömet. Remélem, minél hamarabb olvashatok ismét a kis csapatról.

>!
GytAnett
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Érdekes, mert az első rész 5 csillagos lett nálam, a második és ez a rész viszont annyira nem jött be. Nem volt rossz, mert rossz tényleg nem. Még csak azt sem mondanám, hogy azzal volt gondom, hogy még emlékeztem a történetre, mert ez sem igaz. Sőt, rá kellett jönnöm, hogy bő egy év alatt egy-két alapvető cselekményen kívül lényegében mindent elfelejtettem, csak olvasás közben kaptam többször a fejemhez is, hogy tééényleg, hát ez is volt, meg is
Ahogy elvarázsolt Daemon az eredeti sorozatban és az első részben, annyira nem sikerült ezekben a részekben. A túlzott a védelmezése és óvása már kifejezetten irritáló volt. Jó fej dolog, persze, meg halálos veszedelmeken mennek keresztül, de valahogy mégis rettentően sok volt. Gondolok itt főként a csipcsup dolgokra.
Blake karakterét még mindig gyűlölöm. Sajnáltam, hogy ennyire csak Daemon-ra és Katyre ment ki a könyv. Jó, néha kaptunk egy-egy szösszenetet a többi szereplőről, de nagyon keveselltem. Feldobta volna a könyvet, ha velük is vannak közös jelenetek.
Az a gond ezzel a másik szemszög témával, hogy most már kezdem meglátni a hibákat, amik eddig az újdonság varázsa miatt elrejtve maradtak. Terveztem újraolvasni a könyveket, de nem vagyok benne biztos, hogy erre 1-2 éven belül sor fog kerülni.
Amúgy meg totálisan ki vagyok akadva. Értem én, hogy az alapsorozat elmesélni végig a történetet, de ha már egyszer nekiállt JLA megírni Daemon szemszögéből is, akkor tényleg így kell befejezni? Naivan azt hittem korábban, hogy minden részből kijön a pasi szemszög, vagy ha nem is pont 5 kötetben, akkor legalább összezsúfolva vagy valami. Abszolút nem érzem így kerek egésznek a dolgot, még ha nagyjából rémlik is, hogy mi történt ennek a résznek a vége után. Ez így nem jó, na. :D

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Naiva P

Szeretlek.
Ezt a szót sosem fogom megunni. Most is beleborzongtam. Nagyon szerettem volna egyszerűen a karomba venni Katet, hogy mindig biztonságban tarthassam. Szerettem volna jobb… luxenné válni miatta.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
>!
Gothic01 

– Anyu, úgysem fogunk lefeküdni, amikor itthon vagy.
– Nos, drágám, jó tudni, hogy csak olyankor fekszetek le, amikor nem vagyok itthon.
Köhécselésbe fojtottam a mosolyomat.
– Maradhatunk…
Kat pillantása a tudtomra adta, hogy ha folytatom, valószínűleg az életben nem fekszem le vele. Bölcsen befogtam a szám.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
3 hozzászólás
>!
Katara_Phoenix P

Nem gyakran hordok szmokingot, de ha igen, akkor átkozottul jól áll nekem.

254. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
>!
DarknessAngel

Másodpercek választottak el a menyországtól. Másodpercek. Felsóhajtottam.
– A francba!
Andrew a szemközti falnál állt, és mindent tudóan vigyorgott. Elléptem mellette, és erősen fejbe vertem.
– Hé! Ezt meg mi a fenéért kaptam?
– Az időzítésed oltári szívás – vágtam vissza.

169. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Thompson · Daemon Black
>!
DarknessAngel

– Bárcsak otthon lennék! – válaszoltam. Valaki az úton hangosan dudált. – Pillanatokon belül nálad lehetek.
– Ne! Alig van alkalmatok fiús estét tartani. Maradj velük!
Visszapillantottam az étterem ablakára.
– Nem kell a fiús este. Cicás este kell.
Rövid szünet következett, aztán Kat újra megszólalt, de mintha kissé kapkodta volna a levegőt.
– Azt megkaphatod, ha hazaérsz.

232. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
Katara_Phoenix P

Csak az ölelést adhattam neki – de amíg sírt, az anyanyelvemen suttogtam neki. Elmondtam, hogy helyrejönnek a dolgok, hogy mindegy, mi történik, én mellette leszek. És elmondtam, hogy egy nap nem fogja többé bántani ez a fájdalom, és ez a félelem.
Teszek róla.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
Katara_Phoenix P

Folytattam az emberek által valaha látott legszexibb hóangyal megalkotását.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
>!
Gothic01 

– Csak ismerd be. – Megsimítottam az alsó ajkát; megcsókolta az ujjaimat.
– Nem kell beismernem semmit, mert ha az egód még egy kicsit nagyobbra növekszik, saját irányítószámot fognak neki kiosztani.
Felhorkantam.
– Van valami más is, aminek saját irányítószámot lehetne adni, ha még egy kicsit…
– Jó ég! – nevetett Kat. – Nehogy végigmondd!

251. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
Naiva P

Már korábban kiválasztottam és meglátogattam az olasz éttermet, ahová jöttünk. A vezető hölgy kezét-lábát törte, hogy segítsen kiválasztani a menüt. Határozottan belém esett.

37. oldal


A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Scarlet
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Kerstin Gier: Zafírkék
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Diana Wynne Jones: A trónörökös
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké