Oblivion ​– Feledés 3. (Luxen 3,5) 443 csillagozás

J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Senki ​sem ér fel Daemon Blackhez.
Amikor elszántam magam arra, hogy bizonyítsam az érzéseimet, komolyan beszéltem.
Katy soha többé nem kételkedhet bennem – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobbannak köztünk a lángok.
Csakhogy még én sem védhetem meg a családtagjaimat, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülment, Katy sem ugyanaz már, mint azelőtt. Még mindig változik, és fogalma sincs, mi lesz a folyamat vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibridek vizsgálatára és kínzására kiépült titkos kormányzati szervezettel, ráébredünk, hogy nincsenek határok.
A halál a mindennapjaink része lett. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról is kiderülhet, hogy halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza.
Akkor sem, ha az eredmény örökre összetöri a világunkat.
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják
„Daemon… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 17 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
280 oldal · ISBN: 9789633999905 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
280 oldal · ISBN: 9789633999912 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
278 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633999899 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

1 további kiadás


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Luc · Dawson Black · Bethany Williams · Andrew Thompson · Matthew Garrison · Blake Saunders


Kedvencelte 62

Most olvassa 16

Várólistára tette 143

Kívánságlistára tette 226

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

LunaNessuno>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Végre befejeztem ezt a sorozatot. Nagyon sokáig húzódott, már torkig vagyok ezzel a világgal, de most, hogy ennek is vége, úgy érzem, teljes a sorozat, teljes képet kaptam a történésekről és a karakterekről. Azonban még mindig úgy érzem, erre a könyvre semmi szükség nem volt.

Ahhoz képest, hogy az Opál talán a leghosszabb rész a sorozatban, talán ha fele akkora ez a könyv, aminek azért örülök, mert elegem van Daemon-ből. Biztos másokkal is előfordult már, hogy egyszerre sokat evett valamiből, amit szeret, vagy egy hétig mindennap azt ette. Egy idő után már megtelik vele az ember, elmegy tőle a kedve. Másik ilyen lehet pl. a zene off. Non-stop hallgatni ugyan azt huzamosabb ideig nem lehet, mert az ember önkéntelenül is megutálja. Ez a helyzet Daemon-nel is. Bármennyire imádtam a történet elején, egészen a végéig, már túl sok volt. Egyszerűen túl sok. Persze sokkal élvezetesebbek lennének a Daemon-könyvek, ha kisebb-nagyobb kihagyásokkal olvasnám őket. Így viszont úgy érzem túladagoltam magam.

Szereplők terén sok újat nem tudok mondani, ezen a ponton már minden mindegy. Viszont jó volt újra látni Blake-et. Kicsit hiányzott is, főleg Daemon nevei. Eljutottam egy olyan szintre, hogy már neki drukkoltam, ami nem túl pozitív, de ez van. Örülök viszont, hogy Katy nyavalygásaiból kevesebb jutott. Helyette kapjuk az állandóan álló Daemon-t, ami nem valami nagy előrelépés.

A történet maga ugyan az, ami az Opálban, nem meglepő módon. A történetekkel eddig sem volt bajom, szépen felépített konfliktus és cselekmények hada követte egymást. Ha már szemszögváltás, olvastam volna Luc szemszögéből inkább. Sokkal érdekesebb karakternek tűnik, mint ez a pár szerencsétlen egyben.

Ha valaha is újraolvasom a sorozatot – márpedig valószínű, mivel imádom –, biztos, hogy az alap sorozatot fogom elolvasni, Daemon-t inkább jegelem. A rajongóknak biztosan nagy élmény, nálam hamar lecsengenek ezek a dolgok off.

Végszóként magamat ismételgetve, mint egy papagáj, továbbra is azt harsogom, érdemes elolvasni a sorozatot, és egyelőre csak azt. A folyamatos szájbarágásoktól rosszul vagyok. Egy matek könyvben nincs ennyi magyarázás, ott jobban örülnék neki. Plusz 0,5*, mert vége.

4 hozzászólás
DarknessAngel >!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Úristen, kell Luc könyve! Ez az utolsó fejezet teljesen kikészített!
Visszatérve két kedvenc főszereplőnkhöz, újra csak azt tudom mondani, mennyire imádtam. A Luxen sorozat egyszerűen megunhatatlan. Mindegy kinek a szemszögén át élem meg a történetet, mindig ugyanúgy képes felvidítani, bizonyos helyeken összetörni, és a végére teljesen elbűvölni. Deamon-be képtelenség nem beleszeretni, mert ahogy ő is előszeretettel hangoztataja, ő egyszerűen csodálatos, tökéletes, és még sorolhatnánk. :)
Az Opál azért is nagy kedvencem, mert ebben a részben Daemon és Katy már az elejétől kedzve egy pár, és végre kimutatják mit éreznek egymás iránt.❤ Daemon szemszögéből is nagyon jó volt ezt feleleveníteni, különösen tetszik a Dawsonnal való kapcsolata. Még mindig nagyon jó lenne ha a Dawson+Bethany párosból is sokkal többet kaphatnánk, mert én őket is totálisan imádom. ^-^
A vége pedig most is teljesen kicsinált. Right in the feels :'(

17 hozzászólás
Naiva P>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Katy és Daemon története(i) megunhatatlan(ok). Minél többet kapok belőlük, annál elégedetlenebb, telhetetlenebb vagyok. Katy szemszögén keresztül jobban lehet látni az „igazi Daemon-t”, de nagyon szeretem olvasni Daemon gondolatait is. Emlékszem, amikor Katy szemszögén keresztül olvashattam a történteket, mennyire vágytam Daemon szemszögére. Megkaptam. Nem csalódtam. Olyan nagy macsónak mutatta magát, miközben annyira romantikus és minden gondolata Katy. Annyira szeretem a kanos kis űrlény szövegét, ráadásul cica fétise van. Jennifer megalkotta a tökéletes könyves pasit. Nem könnyű őt, vagyis lehetetlen őt überelni. Aki már olvasta az Opált, az tudja mi lesz a végkifejlet. Alaposan megemelte a vérnyomásomat és a szívem szakadt meg érte. Tudván, hogy Katy a mindene.
Kíváncsian várom Luc történetét is.

15 hozzászólás
Klodette>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Mit is adhatnék, mint öt csillagot?
Hiszen ezt már olvastam valahol, valamikor mégis minden sorát imádtam.
Daemon és Katy története egyszerűen lehengerlő.
A Luxen az egyik kedvenc sorozatom és az eredetivel, vagyis az Opállal olvastam párhuzamosan és egyszerűen nem tudtam letenni. Kicsit lassabban haladtam vele, mert sok más dolgom volt közben, de mindig alig vártam, hogy olvassam.
A vége még mindig gyilkos és kínzó, de hát pont ettől tökéletes.
Daemon még mindig a szívem csücske. (L) Tudom sokan beszélik itt Molyon is, hogy nagyképű és közel sem tökéletes, de én akkor is oda-meg vissza vagyok érte.
Tökéletes, egyszerűen tökéletes. Kész, ennyi. :)
A lila borító eszméletlen. Annyira szép.

Hű. Jó sokszor leírtam a tökéletes szót. :D
Ami pedig a legfontosabb:
Ide nekem Luc és Evelyn önálló könyvét. A könyv vége nagyon sokkoló! Mi lesz ebből? :O

Anett_92>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Egyszerűen imádok Daemon fejében olvasni és sosem unnám meg. :) A kedvenc sorozatom, így nekem óriási ajándék , hogy három regényt és kaptunk az ő szemszögéből. Bármilyen oldalát is mutatja, (féltékeny, védelmező, dühös, kanos, érzelmes és még reggelig sorolhatnám) egyszerűen annyira szórakoztató és nem tűnik fel, hogy százasával falom az oldalakat. Lélegzetelállító, lebilincselő, bámulatos. Annyira jó volt visszacsöppenni a Luxenek világába. Az érzés amikor valami annyira jó, hogy nem tudod letenni, viszont azt sem akarod, hogy vége legyen. Idáig Jennifer Armentrout könyveivel egytől-egyig így voltam.Olyan hamar vége lett és annak ellenére, hogy tudtam , hogy mi fog történni, ugyanúgy izgultam és az én szívem is hevesen vert és ugyanúgy fájt ez a brutális függővég.
A Blake iránti utálatomat azt hittem, hogy nem lehet fokozni, de tévedtem.
Nagyon vártam már,hogy végre megjelenjen és örülök, hogy végre elolvashattam , káprázatos élmény volt.:)

deen>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Régen olvastam már a luxenek világáról. Most visszatérve az Opál cselekményébe ezúttal Daemon szemszögéből, ismét csak azt mondhatom, hogy szeretem ezt a sorozatot. Daemon szemszögéből ráadásul nem is volt olyan vontatott, mint az eredeti könyv, sokkal gyorsabban haladt a cselekmény. Persze pont a nézőpontváltás miatt kulcsjelenetek maradtak ki, hiszen valójában Katy a főszereplő, így önmagában a kötet kicsit zavaros lenne, ha nem ismerném már a cselekményt. Daemon most is bebizonyította, hogy lehet, hogy nagy tahó, de Katy a világot jelenti neki, éppen ezért nagyon nehéz helyzetbe kerül, mert a családja és most főként Dawson helyben tartása igen sok idejét veszi el. Mondhatjuk úgy, hogy szegény kettészakad. Szeretne normális kapcsolatot Katyvel, de Dawson eltökéltsége, miszerint kiszabadítja Beth-t, rendesen próbára teszi a türelmét, ráadásul a védelmisek és az Öregek is körülöttük szimatolnak. Sajnáltam, hogy az eltökéltségük, kitartásuk a kockázatvállalásuk végül kudarcba fulladt. Blake, még mindig utállak.

vighagika P>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondanom, hogy túl sokat nem tett hozzá a történethez ez a rész. Persze, érdekes volt Daemon szemszögéből figyelni a bátyja hazatérését, vagy mondjuk Dee és Kat furcsa viszonyát, de igazából sok újat nem tudtunk meg.
Ennek ellenére tőlem megkapja az öt csillagot, mert mindennel együttvéve is fantasztikus olvasásélményt nyújtott. Nem zavart, hogy sokak szerint kicsit „húzzunk le annyi bőrt a sorozatról, amennyit csak tudunk” rész volt, mert a cselekmény ezzel együtt továbbra is izgalommal töltött el. Szerettem a szereplőket, és én csak örültem neki, hogy addig lehetek részese a Luxen-világnak, ameddig csak lehetséges. :)

Orsi999>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Lassan már egy éve olvastam a sorozatot és rá kellett jönnöm, hogy már elég sok mindent elfelejtettem, így nagyon örültem, hogy újra olvashatom ezt a részt Daemon szemszögéből, mivel ez mindig ad egy pluszt a történethez. Már ahogy elkezdtem olvasni a könyvet egyre több részlet jutott az eszembe és így eléggé untam, néhol már inkább átváltottam gyorsolvasásra. Szinte csak Katyről és Daemonról szól az egész, nagyon ritkán volt jelen Dawson vagy Dee, pedig nagyon hiányoltam őket.
Szerintem a Feledés könyvek közül ez egy kicsit gyengébbre sikeredett, mint az előzőek. Semmi újat nem nyújtott, mintha az írónő ezt csak azért írta meg, mert kötelező volt, és nem azért, hogy jobban megértsük a helyzetet.

Milli88 P>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

”Szerettem volna jobb… luxenné válni miatta.”

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Én aztán igazi Luxen és Daemon Balck fan vagyok. Imádom az egész sorozatot úgy, ahogy van, de… Ez a könyv most valahogy mégsem váltotta ki belőlem a Luxen katarzist. Félreértés ne essék, nem volt ez a könyv rossz. Olvastatta magát, jó volt kitölteni a szürke foltokat, amik az Opálban voltak, amikor nem tudtuk, hogy merre jár Daemon és min is töri éppen a szép kis kobakját. De valamiért mégsem nőtt annyira a szívemhez ez a rész, mint az elődei.
Daemon kevésbé volt vicces, mint korábban. A belső monológok tetszettek, de valamiért olyan volt, mintha nem Daemon Black könyvét olvastam volna. Nekem sokkal inkább emlékeztetett Dawson Black stílusához.

Mindentől függetlenül vele lett teljes a sorozat. És örülök, hogy már olvastam a többi részt, mert ha nem így lenne, akkor lerágnám a körmöm a folytatásért.

A könyv végén pedig a Luc szösszenet csak még jobban felcsigázta az izgalmamat. :)

Viktória_Erdei P>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 3.

Vége… Elolvastam az összes részt a Luxen sorozatból. :( De Daemon Black örökre Nr. 1. pasim lesz. Imádom a humorát, ahogy viselkedik Katyvel, a szócsatáikat, a szikrát ami első pillanattól kezdve érezhető kettőjük között és persze az önteltségét. Párszor biztos újra fogom még olvasni. Blake-t még mindig utálom.


Népszerű idézetek

Gothic>!

– Anyu, úgysem fogunk lefeküdni, amikor itthon vagy.
– Nos, drágám, jó tudni, hogy csak olyankor fekszetek le, amikor nem vagyok itthon.
Köhécselésbe fojtottam a mosolyomat.
– Maradhatunk…
Kat pillantása a tudtomra adta, hogy ha folytatom, valószínűleg az életben nem fekszem le vele. Bölcsen befogtam a szám.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
3 hozzászólás
Naiva P>!

Szeretlek.
Ezt a szót sosem fogom megunni. Most is beleborzongtam. Nagyon szerettem volna egyszerűen a karomba venni Katet, hogy mindig biztonságban tarthassam. Szerettem volna jobb… luxenné válni miatta.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
Noémi_Zsófi_Tóvári P>!

Nem gyakran hordok szmokingot, de ha igen, akkor átkozottul jól áll nekem.

254. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
Gothic>!

Az első sornál Kat megállt, előrehajolt, előrevetette és kirázta a haját – én pedig azonnal beindultam tőle.
– Ez egy Whitesnake-felvételre emlékeztet – jegyeztem meg.
– Tessék? – Kiegyenesedett, ujjaival a hajába szántott, amitől hullámos tincsei szexin összekócolódva hullottak a vállára. Visszanyeltem egy nyögést.
– Ha felmászol néhány motorháztetőre, még talán feleségül is veszlek.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz · rock · Whitesnake · zene
DarknessAngel >!

Másodpercek választottak el a menyországtól. Másodpercek. Felsóhajtottam.
– A francba!
Andrew a szemközti falnál állt, és mindent tudóan vigyorgott. Elléptem mellette, és erősen fejbe vertem.
– Hé! Ezt meg mi a fenéért kaptam?
– Az időzítésed oltári szívás – vágtam vissza.

169. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Thompson · Daemon Black
Noémi_Zsófi_Tóvári P>!

Folytattam az emberek által valaha látott legszexibb hóangyal megalkotását.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
DarknessAngel>!

– Bárcsak otthon lennék! – válaszoltam. Valaki az úton hangosan dudált. – Pillanatokon belül nálad lehetek.
– Ne! Alig van alkalmatok fiús estét tartani. Maradj velük!
Visszapillantottam az étterem ablakára.
– Nem kell a fiús este. Cicás este kell.
Rövid szünet következett, aztán Kat újra megszólalt, de mintha kissé kapkodta volna a levegőt.
– Azt megkaphatod, ha hazaérsz.

232. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
Skinike88 P>!

Csak az ölelést adhattam neki – de amíg sírt, az anyanyelvemen suttogtam neki. Elmondtam, hogy helyrejönnek a dolgok, hogy mindegy, mi történik, én mellette leszek. És elmondtam, hogy egy nap nem fogja többé bántani ez a fájdalom, és ez a félelem.
Teszek róla.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
Gothic>!

– Csak ismerd be. – Megsimítottam az alsó ajkát; megcsókolta az ujjaimat.
– Nem kell beismernem semmit, mert ha az egód még egy kicsit nagyobbra növekszik, saját irányítószámot fognak neki kiosztani.
Felhorkantam.
– Van valami más is, aminek saját irányítószámot lehetne adni, ha még egy kicsit…
– Jó ég! – nevetett Kat. – Nehogy végigmondd!

251. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz

A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Joss Stirling: Misty
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Richelle Mead: Vérvonalak
Isaac Marion: Eleven testek
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Tracy Wolff: Sóvárgás
Rachel Vincent: Lélektolvajok