14. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
20. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
30. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján
!

Oblivion ​– Feledés 2. (Luxen 2,5) 159 csillagozás

J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.
1 2
Könyvmolyképző 2.771 Ft-tól
1 2
Bookline 2.804 Ft-tól
1 2
Régikönyvek.hu 2.804 Ft-tól
Könyvtár

Daemon ​Blackkel összekapcsolódni szívás…

Ráadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.
De nem ez a legnagyobb problémánk.
A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, mindkettőnknek végünk. Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.
És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.
Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak? Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el? És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmisek?
Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.
Senki nem az,… (tovább)

Eredeti mű: Jennifer L. Armentrout: Oblivion

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633999516 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999509 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black · Dawson Black · Lesa · Adam Thompson · Blake Saunders · Matthew Garrison · Ash Thompson · Andrew Thompson · Carissa · Lydia · Nancy Husher


Hirdetés

Kedvencelte 42

Most olvassa 23

Várólistára tette 102

Kívánságlistára tette 193

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa P
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Milyen èrzès is ezt a könyvet olvasni ès ismèt elmerülni ebben az izgalmakkal teli, tökèletesen, ès rèszletesen megalkotott Luxen világában.? Csodás.
Minden rèszlet annyira ügyesen, logikusan ès aprólèkosan ki van dolgozva, hogy hibát aligha lehetne találni benne. Hihetetlen ès mèg mindig le tud nyűgözni.
Elkèpesztően jó ès megnyugtató volt ismèt Daemonnal, Katy-vel ès a többiekkel tölteni az időmet. Règen látott jó barátoknak èrzem őket, akikkel hosszú idő után ismèt együtt tölthetek egy kis időt. Ők olyanok nekem mint a csillagok, ugyan nem látom mindig őket, de tudom, hogy vannak. :) Mindig várom, hogy újra ès újra megèlhessem velük a kalandokat ès pillanatokat. Akár többször is. Hiába. Nem tudom megunni ezt a sorozatot. Jó volt újra üdvözölni őket. Hiányoztak:) Újabb varázslatos utazáson vehettem rèszt. Olvassátok, Daemon rengeteg újdonságot tartogat nekünk. Sok új rèszlet, gondolat, ès èrzelem. Szerelmes lettem megint, sajnos megvett kilóra, sokadszorra is:) A humora mèg mindig a helyèn van ennek a sorozatnak, az izgalmakról már nem is beszèlve. Kedvenc!

4 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Daemon egyszerűen csúcsszuper! <3 És Jennifer is, amiért megalkotta. Hihetetlen mennyire megunhatatlan ez a történet, főleg úgy, hogy most már Daemon godolatait is megismerhetjük.
Nekem az Ónix mindig sokkal jobban tetszett, mint az Obszidián. Nem zavart, hogy Katy miért viselkedett olyan bizalmatlanul egy bizonyos arrogáns luxennel, mert én megértettem az indokait. Valamint ez az a rész, ahol ők ketten végre igazán egymásra találnak, így nem lehetett nem szeretni.
Most Daemon szemszögéből felelevenítve csak még jobban tetszett. Már az előző részben is jó volt, hogy a Thompson ikrekkel több időt tölthettünk, mert egy másik szemszögől nézve, ők is igencsek szerethetők. Főleg Asht kezdem egyre jobban megkedvelni. :D
Viszont itt, mivel híján voltam Katy gondolatainak, jobban sajnáltam szegény Daemont. Hogy tényleg mennyit megszenvedett ezzel a csökönyös lánnyal, aki egyszerűen nem és nem hajlandó beismerni az érzéseit. Szóval igen, amit az Ónixban megértettem, az most itt egy kissé eltörpült Daemon sajgó szíve mellett. De attól még imádom! Katyt, Daemont, Deet, Adam-et, spoiler Tökéletes. *-*

7 hozzászólás
>!
Naiva P
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

*Fangirl Screaming*
Jennifer L Armentrout nagyon ügyes.
Tudja jól, hogy kell előhozni még a legvisszafogottabb olvasóból is a fangörlködést’.
Természetesen nem magamra gondolok. A Luxen sorozatot mindig jó újraélni. Nem volt ez másként most sem. Tudtam előre mi fog történni, mégis annyira izgatott voltam. A többi könyvet, tananyagot, mindent háttérbe szorított Daemon története.
Nagyon jó belelátni a spoiler gondolataiba. Érdekes, hogy a saját szemszögéből egyáltalán nem tűnt annyira nagyképűnek.
Nagyon szeretem a bunkó, beképzelt Daemon-t, de nem tudtam betelni a gondoskodó, törődő kétségbeesett oldalával sem. Nem beszélve a féltékeny DB-ről. Imádni való volt.
Voltak benne újabb, korábbi részekben nem szerepelt jelenetek. Főleg olyanok, amelyekben nem szerepelt Katy. Mindenesetre ezek a jelenetek puzzle darabkaként illeszkednek az Opál történetéhez és minden értelmet nyer. Tavaly angolul az Opal és az Onyx eBook változathoz már volt szerencsém, de nagyon hálás vagyok Kedves @Könyvmolyképző, hogy fizikális formában elérhetővé tettétek a Lux, illetve Daemon rajongók számára a könyvet. Nem kell túlragozni. 5 csillag. Ezen nincs mit gondolkodni.

2 hozzászólás
>!
HoneyBee0395 P
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Azért valljuk be, elég merész húzás két könyvet kiadni ugyanazzal a fülszöveggel és borítóval. Kíváncsiságom határtalan, természetesen most sem hagyott nyugodni a lelkem. Aztán ahogy nálam állandóan lenni szokott, megint megvett kilóra egy könyv…

Bővebben ~ http://booksofdreamer.blogspot.hu/2017/01/jennifer-l-ar…

>!
deen
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Régen olvastam az Ónixot, így nagyon jó volt újra átélni az egészet, ezúttal Daemon szemszögéből. Daemon számára nagyon sok minden másként játszódott le, így a könyvben számos olyan dolog került elő új szemszögből, amit csak Katy-n keresztül láttunk. Jobban meg lehetett érteni Daemon hogyan élte meg ezt a huzavonát Kat-tel, mit érzett, amikor Blake bekerült a képbe, vagy éppen akkor, amikor boldogan ment haza Kat-től, másnap pedig minden összetört számára. Mennyire más volt a könyv végét olvasni, hogy nem voltunk jelen az eseményeknél, csak amikor már késő volt. Imádtam, hogy a humor ugyanúgy átjött ebben a változatban is, sőt Daemon gondolataival az előtérben helyenként sokkal szórakoztatóbb volt. Még mindig imádom ezt a sorozatot, legyen akár Kat a mesélő, akár Daemon. Kíváncsian várom következő részt.

>!
Ashriver
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Oh Daemon, Daemon, Daemon…. én úgy imádlak! Pont rád volt most szükségem :)
Szeretem, amikor egy történetet a másik fél szemszögéből is elolvashatjuk. Főleg, hogy ez a másik szemszög Daemon Black! Ajánlom, nem bánjátok meg, még ha eredetiben Kat szemszöge nem is jött be, ezt imádni fogjátok!

>!
loveQhuay P
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Daemon Black-kel bármit el lehet adni, és bárkit bármire rávenni. Például engem arra, hogy elolvassam azt a részt mégegyszer, amire azt mondtam, soha többet.

Az Ónix volt a sorozatból az egyetlen rész, amire azt mondtam, nem, nem leszek képes rá, hogy még egyszer elolvassam. Annyira fájt elsőre is… De hát Daemonról beszélünk! ;)

Igazából szerintem sokat nem adott hozzá az eddig ismertekhez, de Daemon gondolatait és reagálásait mindig megéri elolvasni és jót szórakozni rajta.
Egyébként továbbra se szeretem ezt a részt, és elég volt kétszer elszenvedni spoiler Bármelyik részt elolvasom mégegyszer, vagy még hússzor, ezt meghagyom másoknak.

6 hozzászólás
>!
ancsarose P
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Rettenetesen lassan haladtam vele, pedig nem volt rossz. Katy és Daemon párbeszédei még mindig fantasztikusan jók, humorosak. Viszont bármennyire is szeretem a sorozatot másodjára olvasni ugyanazt a történetet már kicsit unalmas számomra. Már megijedtem, hogy kinőttem a YA/NA regényekből, de szerencsére nem ez volt a gond. Egyébként sem szeretem, ha ugyanazt a történetet meséli el az író/nő, csak más szereplő szemszögéből, ebben az esetben sokkal jobban tetszenek az olyan megoldások, mint amilyen a Flat-Out Matt-nél volt. De itt legalább voltak új jelenetek is, amiknek nagyon örültem. Szerintem sokkal jobb lett volna, ha már eleve váltott nézőpontban íródik az első három rész is, mert néhol nagyon érződött Katy gondolatainak a hiánya, amitől jó pár tette logikátlannak tűnt.

>!
könyvmolyeszti
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Talán jobban tetszik mint az Ónix, de nem vagyok benne biztos. :D Katy kevésbé idegesített, mint az Ónixban a kötődéses találgatásaival, ez is plusz pont. Végre megtudhattam miket gondolt Daemon, ennek örültem a legjobban. Némelyik részbe vagy Daemon gondolatait olvasva még én is belepirultam. :D Egyszerűen tökéletes, hamarosan újra elolvasom a többi részét is. :)

>!
MHenimoly
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Uhh……nagyon vártam, hogy elkezdhessem végre! Nem is tudtam egy ideig, hogy megvan az Ónix Daemon szemszögéből! Gondolhatjátok mennyire megörültem! Másnap már ki is vettem. Már az Oblivion első része is nagyon tetszett! Valószínűleg mert IMÁDOM Daemont! Viszont mivel „másodjára” olvasom, voltak olyan oldalak amelyek unalmassá váltak! Ami pedig furcsa volt, hogy egyes jelenetekről, emberekről teljesen másképp gondolkoztam! Mintha ugyan azt gondolnám mint Daemon! Jó azért Katyvel kapcsolatban nem :) Rossz volt, hogy én már tudtam az összes csalódásukat, bajba keveredésüket, hiszen már a Luxen sorozat többi részét olvastam! És ahogy próbálta bebizonyítani Katynek, hogy igazán szereti…….


Népszerű idézetek

>!
Naiva P

– Ti könyvmolyok bírjátok az ízelítőket, nem?

313. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · könyvmoly
>!
DarknessAngel P

Aznap volt a születésnapja.
És tudtam, hogy kapott egy új laptopot, mert reggel jött egy e-mail értesítés, hogy frissítette a blogját. Igen, feliratkoztam. Na és?

122. oldal

2 hozzászólás
>!
Naiva P

Ha elveszítesz valakit, akit szerettél, sosem lesz könnyebb. Csak hozzászoksz.

99. oldal

>!
sedina22 P

Összekapcsolódtunk. Örökre. És ettől a tudattól nem akartam sikoltozva elmenekülni az éjszakába.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
>!
Naiva P

– Féltékeny voltam – ismertem be.
– Micsoda? – Újra összeért az ajkunk. A combja közé csúsztattam az enyémet.
– Féltékeny voltam arra a sok időre, amit vele töltöttél. Amikor először a képbe került, nem gondolkodtam tisztán. Azt hittem, el foglak veszíteni… mielőtt egyáltalán az enyém lettél volna.

345. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
sedina22 P

Szükségem van rád, nem veszíthetlek el. Most nem. Soha.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
>!
DarknessAngel P

Az enyém. Én pedig az övé vagyok. Ez az igazság, és ez sosem fog változni.

363. oldal

>!
Cheril

– Daemon Black – vágtam közbe. – Én vagyok az, aki miatt Katy éjjel álmatlanul hever, és akiről ábrándozik.
Égő arccal oldalba könyökölt.
– Ez így nem igaz. A szomszédom, és…
– És mellesleg Katy megszállottságának tárgya.
– El van telve önmagával, imádja hallani a saját hangját, de megígérte, hogy csöndben lesz. Ugye?
Bólintottam, és belemosolyogtam a kamerába.
– Szerintem az olvasás szexi – jelentettem ki.
– Ó, most már így gondolod? – vonta fel a szemöldökét.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
Naiva P

Csak neki van ilyen hatalma felettem. Hogy lehet, hogy nem veszi észre?

199. oldal


A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Cassandra Clare: Az angyal
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké
Colleen Houck: A tigris küldetése
Tera Lynn Childs: Forgive My Fins – Hableányok kíméljenek
Lisa Jane Smith: Tombolás