Oblivion ​– Feledés 2. (Luxen 2,5) 566 csillagozás

J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Daemon ​Blackkel összekapcsolódni szívás…

Ráadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.
De nem ez a legnagyobb problémánk.
A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, mindkettőnknek végünk. Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.
És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.
Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak? Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el? És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmisek?
Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.
Senki nem az,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Budakönyvek, Szeged, 2020
376 oldal · ISBN: 9789633999523 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · ISBN: 9789633999530 · Fordította: Miks-Régdai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999509 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

1 további kiadás


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black · Dawson Black · Adam Thompson · Lesa · Andrew Thompson · Matthew Garrison · Blake Saunders · Ash Thompson · Carissa · Lydia · Nancy Husher


Kedvencelte 98

Most olvassa 20

Várólistára tette 154

Kívánságlistára tette 236

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

LunaNessuno>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

A legnagyobb problémám a Daemon-könyvekkel a folyamatos ismétlődés. Még mindig. Ha megírod ugyan azt a könyvet más szemszögből, érdemes 1-2 plusz jelenettel gazdagítani, hogy ne érződjön másolatnak. Itt ezt sajnos nem éreztem, minden jelenet az előző könyvből volt átemelve. Nyilván voltak olyanok, amikor Katy nem volt jelen, így 1-2 újabb párbeszédet láthattunk, de azok se voltam jelentősek.

Ami az Ónixban működött, az gyengén, de működött itt is. Ami az Ónixban fájt, fájt itt is spoiler. Viszont még ez az 1-2 érzelemmorzsa sem menti meg a könyvet attól, hogy rettentő unalmas legyen. Az Ónix azért volt jó, mert új volt. Friss volt. Még nem olvastam és csak faltam a betűket. Ez sokkal inkább érződött egy gyászmenetnek, mint élvezetnek, amit nagyon sajnálok, hiszen a Luxen-sorozat az idei évem egyik legjobb olvasása, viszont teljes mértékben átértékelődött köszönhetően ennek a 3 könyvnek. Rajongóknak íródott, igen, de vélhetőleg az is elolvassa, aki nem egy őrült fangirl. Azoknak mértéktelenül unalmas és monoton lesz.

A karakterek cseppet sem érdekelnek. Nem csak azért, mert – mint mondtam – full koppintása az Ónixnak, csak a nyafogás helyett egy srácot látunk, akinek az egyetlen gondolata Kat és hogy mennyire vízszintesbe fektetné és nem is csak azért, mert a sorozat végére érve mindenki sorsát ismerem. Egyszerűen nekem elég lett volna az 5 könyv + az Obsession. Sokkal kevésbé érezném, hogy ez a sorozat fájdalmas. A kezdeti rajongásom a szereplők és a történet iránt mostanra kihunyt. Sajnos nem sokáig tudok lelkesedni. A monotonná váló dolgokért pedig még annyira sem.

Ha a sorozat végére értél, és gondolkodnál ennek a könyvnek a megvételén, azt ajánlom, ülj még rajta egy darabig, esetleg olvasd pár hónappal a Luxen-sorozat lezárása után, akkor nem lesz annyira negatív élmény. Én elkövettem azt a hibát, hogy egyszerre igyekszem befalni 10 könyvet ugyan arról. Ami azt jelenti, hogy legalább 6x hallgatom végig ugyan azt a rizsát arról, hogy a luxenek mennyire szuperek. Engem abszolút nem csigáztak fel, szerintem a legbénább idegenek lettek, no de sebaj, YA, el kell adni szexi, világító pasikkal.

8 hozzászólás
ZitussKa>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Milyen èrzès is ezt a könyvet olvasni ès ismèt elmerülni ebben az izgalmakkal teli, tökèletesen, ès rèszletesen megalkotott Luxen világában.? Csodás.
Minden rèszlet annyira ügyesen, logikusan ès aprólèkosan ki van dolgozva, hogy hibát aligha lehetne találni benne. Hihetetlen ès mèg mindig le tud nyűgözni.
Elkèpesztően jó ès megnyugtató volt ismèt Daemonnal, Katy-vel ès a többiekkel tölteni az időmet. Règen látott jó barátoknak èrzem őket, akikkel hosszú idő után ismèt együtt tölthetek egy kis időt. Ők olyanok nekem mint a csillagok, ugyan nem látom mindig őket, de tudom, hogy vannak. :) Mindig várom, hogy újra ès újra megèlhessem velük a kalandokat ès pillanatokat. Akár többször is. Hiába. Nem tudom megunni ezt a sorozatot. Jó volt újra üdvözölni őket. Hiányoztak:) Újabb varázslatos utazáson vehettem rèszt. Olvassátok, Daemon rengeteg újdonságot tartogat nekünk. Sok új rèszlet, gondolat, ès èrzelem. Szerelmes lettem megint, sajnos megvett kilóra, sokadszorra is:) A humora mèg mindig a helyèn van ennek a sorozatnak, az izgalmakról már nem is beszèlve. Kedvenc!

4 hozzászólás
DarknessAngel>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Daemon egyszerűen csúcsszuper! <3 És Jennifer is, amiért megalkotta. Hihetetlen mennyire megunhatatlan ez a történet, főleg úgy, hogy most már Daemon godolatait is megismerhetjük.
Nekem az Ónix mindig sokkal jobban tetszett, mint az Obszidián. Nem zavart, hogy Katy miért viselkedett olyan bizalmatlanul egy bizonyos arrogáns luxennel, mert én megértettem az indokait. Valamint ez az a rész, ahol ők ketten végre igazán egymásra találnak, így nem lehetett nem szeretni.
Most Daemon szemszögéből felelevenítve csak még jobban tetszett. Már az előző részben is jó volt, hogy a Thompson ikrekkel több időt tölthettünk, mert egy másik szemszögől nézve, ők is igencsek szerethetők. Főleg Asht kezdem egyre jobban megkedvelni. :D
Viszont itt, mivel híján voltam Katy gondolatainak, jobban sajnáltam szegény Daemont. Hogy tényleg mennyit megszenvedett ezzel a csökönyös lánnyal, aki egyszerűen nem és nem hajlandó beismerni az érzéseit. Szóval igen, amit az Ónixban megértettem, az most itt egy kissé eltörpült Daemon sajgó szíve mellett. De attól még imádom! Katyt, Daemont, Deet, Adam-et, spoiler Tökéletes. *-*

7 hozzászólás
Naiva P>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

*Fangirl Screaming*
Jennifer L Armentrout nagyon ügyes.
Tudja jól, hogy kell előhozni még a legvisszafogottabb olvasóból is a fangörlködést’. Természetesen nem magamra gondolok. A Luxen sorozatot mindig jó újraélni. Nem volt ez másként most sem. Tudtam előre mi fog történni, mégis annyira izgatott voltam. A többi könyvet, tananyagot, mindent háttérbe szorított Daemon története.
Nagyon jó belelátni a spoiler gondolataiba. Érdekes, hogy a saját szemszögéből egyáltalán nem tűnt annyira nagyképűnek.
Nagyon szeretem a bunkó, beképzelt Daemon-t, de nem tudtam betelni a gondoskodó, törődő kétségbeesett oldalával sem. Nem beszélve a féltékeny DB-ről. Imádni való volt.
Voltak benne újabb, korábbi részekben nem szerepelt jelenetek. Főleg olyanok, amelyekben nem szerepelt Katy. Mindenesetre ezek a jelenetek puzzle darabkaként illeszkednek az Opál történetéhez és minden értelmet nyer. Tavaly angolul az Opal és az Onyx eBook változathoz már volt szerencsém, de nagyon hálás vagyok Kedves @Könyvmolyképző, hogy fizikális formában elérhetővé tettétek a Lux, illetve Daemon rajongók számára a könyvet. Nem kell túlragozni. 5 csillag. Ezen nincs mit gondolkodni.

2 hozzászólás
gabiica P>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Ezt a részt nagyon akartam Daemon szemszögéből is olvasni. Teljesen azt kaptam, amit vártam.
Nagyon kíváncsi voltam, mik voltak a konkrét gondolatai Blake-kel kapcsolatban. Nagyon jól éreztem már előre, hogy mit fog érezni, és gondolni, teljesen egyetértettem vele én is. Tényleg utáltam Blake-t az első pillanattól fogva.
Ez a rész is nagyon jó volt és nagyon izgalmas. Tetszik, hogy egymás után ismerhetem meg Katy és Daemon szemszögét is, jó volt újraélni az eseményeket, és más nézőpontból is megismerni azokat.

deen>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Régen olvastam az Ónixot, így nagyon jó volt újra átélni az egészet, ezúttal Daemon szemszögéből. Daemon számára nagyon sok minden másként játszódott le, így a könyvben számos olyan dolog került elő új szemszögből, amit csak Katy-n keresztül láttunk. Jobban meg lehetett érteni Daemon hogyan élte meg ezt a huzavonát Kat-tel, mit érzett, amikor Blake bekerült a képbe, vagy éppen akkor, amikor boldogan ment haza Kat-től, másnap pedig minden összetört számára. Mennyire más volt a könyv végét olvasni, hogy nem voltunk jelen az eseményeknél, csak amikor már késő volt. Imádtam, hogy a humor ugyanúgy átjött ebben a változatban is, sőt Daemon gondolataival az előtérben helyenként sokkal szórakoztatóbb volt. Még mindig imádom ezt a sorozatot, legyen akár Kat a mesélő, akár Daemon. Kíváncsian várom következő részt.

Szilvi00 P>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Emlékszem mennyire haragudtam Katy-re az Ónixban, amiért Blake-t ilyen közel engedte magához, makacskodott és veszélybe sodorta önmagát és a luxeneket is. Nálam az a rész volt a sorozat gyenge pontja. Ebben a részben végre Daemon-nal együtt utálhattam Blake-et, nagyon bírtam, hogy minden porcikájával tiltakozott ellene. Voltak újdonságok a történetben, de a régi emlékeket is öröm volt felidézni. Imádtam Daemon szemszögéből újraélni az eseményeket, főleg a karácsonyt. Újra és újra bebizonyította, nem is olyan nagyképű mint amilyennek néha mutatta magát.

Orsi999>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Nekem itt jobban tetszett Katy szemszögéből irt rész, mert így már nagyjából tudtam, hogy mi fog történni. Bár már több mint fél éve olvastam a Luxen sorozatot és most egy kicsit nehezen rázódtam vissza ebbe a világba.
Már az Ónixnál is nagyon kíváncsi voltam, hogy igazából mi játszódhat le Daemon fejében, amikor a képbe került Blake.

Ashriver>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Oh Daemon, Daemon, Daemon…. én úgy imádlak! Pont rád volt most szükségem :)
Szeretem, amikor egy történetet a másik fél szemszögéből is elolvashatjuk. Főleg, hogy ez a másik szemszög Daemon Black! Ajánlom, nem bánjátok meg, még ha eredetiben Kat szemszöge nem is jött be, ezt imádni fogjátok!

Viktória_Erdei P>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.

Daemon és a szövege. ❤❤ Totálisan elrabolta a szívemet. Legszívesebben 10 csillagot adnék a könyvnek. Bár nem teljesen emlékszem az Ónixra, de jó volt Daemon szemszögéből olvasni, hogy mi történt. Biztos vagyok benne, hogy az összes Luxen részt sokszor fogom még újraolvasni. DAEMON FOREVER.


Népszerű idézetek

Naiva P>!

– Ha elveszítesz valakit, akit szerettél, sosem lesz könnyebb. Csak hozzászoksz.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
DarknessAngel>!

Aznap volt a születésnapja.
És tudtam, hogy kapott egy új laptopot, mert reggel jött egy e-mail értesítés, hogy frissítette a blogját. Igen, feliratkoztam. Na és?

122. oldal

2 hozzászólás
Naiva P>!

– Ti könyvmolyok bírjátok az ízelítőket, nem?

313. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · könyvmoly
Naiva P>!

– Féltékeny voltam – ismertem be.
– Micsoda? – Újra összeért az ajkunk. A combja közé csúsztattam az enyémet.
– Féltékeny voltam arra a sok időre, amit vele töltöttél. Amikor először a képbe került, nem gondolkodtam tisztán. Azt hittem, el foglak veszíteni… mielőtt egyáltalán az enyém lettél volna.

345. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
DarknessAngel>!

Az enyém. Én pedig az övé vagyok. Ez az igazság, és ez sosem fog változni.

363. oldal

sedina22>!

Összekapcsolódtunk. Örökre. És ettől a tudattól nem akartam sikoltozva elmenekülni az éjszakába.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
sedina22>!

Szükségem van rád, nem veszíthetlek el. Most nem. Soha.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
Naiva P>!

Csak neki van ilyen hatalma felettem. Hogy lehet, hogy nem veszi észre?

199. oldal

Cheril>!

– Daemon Black – vágtam közbe. – Én vagyok az, aki miatt Katy éjjel álmatlanul hever, és akiről ábrándozik.
Égő arccal oldalba könyökölt.
– Ez így nem igaz. A szomszédom, és…
– És mellesleg Katy megszállottságának tárgya.
– El van telve önmagával, imádja hallani a saját hangját, de megígérte, hogy csöndben lesz. Ugye?
Bólintottam, és belemosolyogtam a kamerába.
– Szerintem az olvasás szexi – jelentettem ki.
– Ó, most már így gondolod? – vonta fel a szemöldökét.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
sedina22>!

Mert ennek a lánynak az életcélja, hogy a dolgokat megnehezítse számomra.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black

A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Joss Stirling: Misty
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Richelle Mead: Vérvonalak
Isaac Marion: Eleven testek
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Tracy Wolff: Sóvárgás
Rachel Vincent: Lélektolvajok