Oblivion ​– Feledés (Luxen 1,5) 1037 csillagozás

J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés

Amikor Katy Swartz a szomszédomba költözött, rögtön tudtam, hogy baj lesz. Nagy baj.

Bajra pedig igazán nincsen szükségem, hiszen nem vagyok idevalósi. A társaimmal a Luxról érkeztem a földre, egy tizenhárommilliárd fényévre lévő bolygóról. Ráadásul ha valamiben biztos vagyok, az az, hogy az emberekben nem lehet megbízni. Félnek tőlünk. Olyasmikre vagyunk képesek, amikről ők csak álmodnak, és pokolian gyengének tűnnek mellettünk – mert azok is.

Kat azonban olyan közel kerül hozzám, mint még senki más. Akaratlanul is vágyok rá – és szeretném felhasználni a képességeimet, hogy megóvjam. Meggyengít engem, pedig én vagyok a legerősebb luxen, és az én feladatom, hogy védjem a többieket. Ez a hétköznapi lány tehát mindannyiunk végzete lehet. Hiszen a luxeneknek van egy hatalmasabb ellensége is – az arumok – akikkel szembe kell szállnom.

Ha beleszeretek Katyba – egy emberbe – nem csupán őt sodrom veszélybe. Talán mindannyiunk pusztulását okozom… de azt nem hagyhatom.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789633995341 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789633995358 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995327 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

2 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black · Adam Thompson · Andrew Thompson · Matthew Garrison · Ash Thompson · Adam Thompson


Kedvencelte 239

Most olvassa 26

Várólistára tette 211

Kívánságlistára tette 329

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés

Annyira szerettem volna, hogy újra beszippantson a Luxenek világa. Régen az egyik legkedvencebb könyveim közé tartozott. Ez a kötet azonban csalódás volt, és azt sem hiszem, hogy ha Katy szemszögéből olvasnám újra a sorozatot, akkor ugyanakkora kedvenc lenne, mint az emlékeimben.
Untam magát a könyvet, pedig nem emlékeztem minden apró mozzanatra. Daemon a számomra legkedvesebb szereplők közé tartozott, de most az ő személye is teljesen hidegen hagyott.
Nem tudott beszippantani a történet sajnos. Lehet, hogy majd egyszer tovább olvasom Daemon szemszögét, de nem hiszem, hogy ez mostanában lesz.

vikcs>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés

„Magával ragadó. Humoros. Szexi.
Azt hiszem, ez a három szó jellemzi legjobban ezt a kötetet, mert annyira elvarázsolt, hogy egy nap alatt befaltam, ami egy 380 oldalas könyv esetében nálam elég ritka. Már önmagában ez is azt bizonyítja, hogy Daemon mennyire piszok, hogy engem is belerángat a rosszba…,vagy éppen a jóba?! :)
Humorban abszolút ott volt, sokszor azon kaptam magam, hogy már megint vigyorgok, mint a tejbetök, vagy épp én is harapdálom a számat, amikor valami hm… forróbb résznél járunk. Ugyanakkor cuki is volt, hogy A pasi hogyan próbálja elfojtani a fel-feltörő érzelmeit, pedig még a kívülállók is észreveszik, hogy valami vibrál a levegőben.”

Bővebb értékelést megtalálod a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2016/12/jl-armentrout…

11 hozzászólás
gabiica P>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés

Soha nem volt problémám azokkal a könyvekkel, ahol a másik fél szemszögéből ismerhetjük meg a történetet.
Nagyon szerettem ezt is. Jó volt megismerni Daemon gondolatait. Az első részben csak sejteni lehetett, hogy mit érez és mit gondol Kattel kapcsolatban, de itt végre minden kitisztult.
Örültem annak is, hogy megtudhattam, mi történt azokban a jelenetekben, amiknél Kat nem volt ott. Így sokkal tisztábban látom én is a képet, sokkal jobb így, teljes egészében megismerni a szereplőket és az eseményeket.
Még jobban megszerettem Daemont, miután belső gondolatait is olvashattam, és nem csak a kemény külsőt láthattam, amit Kat is.

ZitussKa>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés

Ouh Daemon♥ Túl sokat nem is szeretném ragozni mennyire szerettem belelátni a gondolataiba, az érzéseit megismerni, megtudni mit, milyen indokkal csinált. Mert igen, minden történetnek két oldala van, és egy pár jelenetet igencsak más megvilágításba helyezett, az hogy Daemonnal együtt is átélhettem:) Az a laza nemtörődömség ami körüllengte, itt egy kicsit elhalványult, ugyanis ő sem volt annyira öntelt, és magabiztos mint amennyire mutatta magát. Neki is voltak érzései, félelmei, és kétségei bőven. Nagyon izgalmas volt, még így is hogy egyszer már átéltem a kalandot Katyvel, és ne felejtsük el hogy Daemon humora még mindig fenomenális:D
Na meg az önkritikája: Na igen, seggfej voltam. Empátiából ès szimpátiából megbuktam. :D
Még mindig rettenetesen nagyképű, és sokszor tényleg új szintre emelte a seggfejségét, de ettől eltekintve, gondoskodó, védelmező és bátor és persze jóképű:) Élmény a köbön.
Akárhogyan is, de nekem tetszett♥

K_A_Hikari I>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés

„Belegabalyodtam egy hálóba, amelyből nincs menekvés. Egy Katyből szőtt hálóba, és lefogadtam volna, hogy nem is tud róla. Ártatlan szépség, és láttam ahhoz eleget tizonnyolc évem során, hogy tudjam, micsoda ritkaság. Óvni való.”

Olyan volt, mint alámerülni a tengerben, és felfedezni mi rejtőzik a felszín alatt.
(…)
Najó, összegzek, mert már ígyis hosszabbra nyúlt, mint terveztem.
Nagyon élveztem olvasni ezt a regényt.
A cselekmény – megkockáztatom – hogy ebből a szemszögből még jobban tetszett.
Azokat a karaktereket, akiket eddig is szerettem, most még jobban. Akiket nem annyira, azok továbbra se lettek a szívem csücskei.
A külföldi kiadásba ugyan bekerült még az Ónix és az Opál cselekménye, ebbe az nem, mégis maradéktalanul elégedett vagyok.
Azoknak, akik szeretik a férfi szemszöget, ajánlom.
Azok pedig, akik – mint én is – akarnak egy nagy adag Daemon dózist nagyon ajánlom.

4 hozzászólás
anikho>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés

Nagyon sok mindenre hajlandó lennék, ha visszamehetnék az időben, oda, mikor először vettem kezembe az Obszidiánt. (Az még 2013 nyarán történt.) Na de úgy akarok visszamenni, hogy ez a könyv, az Oblivion, a kezemben van. Ugyanis tejvigyorral, az éjszaka közepén olvastam el azt a néhány plusz fejezetet Daemon szemszögéből, ami az Obszidián végén volt. Így belegondolva, el sem tudom képzelni mennyire kikeltem volna magamból, ha ezt elolvashattam volna, rögtön azután, hogy beleszerettem Daemonbe.

Nem is vagyok képes rendesen, összefüggően fogalmazni. Legyen elég annyi, hogy ez nem csak egy ismétlés, sok újat ad hozzá az alap sztorihoz; illetve kellemesen felidőződik az élmény, mikor még csak ismerkedtél Daemonnel. Amikor kezdtél belebolondulni. Amikor odáig voltál érte. És igen. Ez az élmény itt is megvan. :)

Szilvi00 P>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés

Szerintem Daemon Black-et SOHA nem fogom megunni!
Minden vele töltött perc szórakoztató és olyan mindjárt-elolvadok-tőle élmény volt.
Imádtam olvasni gondolatait, vívódásait. Próbálta bemagyarázni magának, hogy csak a családját védelmezi, próbált seggfejként viselkedni és távolságot tartani, de nem mindig járt sikerrel.
A sorozat már így is tökéletes volt, de Daemon szemszöge újabb örömteli órákkal ajándékozza meg a Luxen rajongókat. Engem legalábbis ismét levett a lábamról!

Milli88 P>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés

„Szerettem a kihívásokat. És sosem veszítettem.”

Valamit tudnotok kell rólam. Nem szoktam úgymond „beleszeretni” a könyvekben megjelenített férfi karakterekbe. Nem olvadok tócsává, hogy „Úúúristeeeen!” Daemon Black ezt mégis megcáfolja.
Nem tini rajongással vagyok oda érte. Hanem azért, amit ebből a történetből megtudtam róla.
Engem nem zavart, hogy egy az egyben az Obszidián története volt, csak a férfi nézőpontjából. Nekem pont ezért tetszett.
Számomra még adott egy pluszt az Obszidiánhoz. Élvezettel olvastam a belső vívódásait, azt, hogy mennyire harcol önmagával. Hogy a húga számára a legfontosabb dolog a galaxisban, de mégis betoppan az életében egy „emberlány”, aki felülír mindent. ❤

1 hozzászólás
DarknessAngel>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés

Daemon Black, nem csalódtam. Ez a sorozat még mindig csodálatos. Akármit ír hozzá JLA, nekem mindig tetszik.
Annyira jó volt végre megismerni Deamon gondolatait az első találkozásról Katy-vel. Hogy mit gondol a lányról, és hogy ezek a gondolatok hogyan változnak meg szépen lassan, ahogy telik az idő. Így, hogy Daemon szemszögéből olvastam újra az első részt, sikerült jobban megértenem, miért is volt annyira kiállhatatlan, annyira bunkó.
Imádtam, hogy mennyiszer gondolt Dawsonra is + a Dee-vel történő szócsaták is szuperek.
Szerintem igenis képes volt többet nyújtani a könyv, mint holmi ismétlést, csak pasi szemmel. Volt egy csomó Katy kukkolás Daemon részéről :D , és a Thopmson tesókkal is több időt tölthettünk együtt. Igazából itt még őket is jobban meg tudtam érteni, mint az eddigi részekben.
Ha lesz folytatás én kíváncsian várom.

Viktória_Erdei P>!
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés

Daemon, totálisan beléd zúgtam. Imádtam a fejedben olvasni, a gondolataidat hallani. Daemon, azt hiszem, te leszel örökre az első számú „álompasim”.
Nemrég olvastam el a Luxen sorozat többi részét, de most újra kedvet kaptam az újraolvasásra. Imádom a fiúk szemszögéből írt könyveket.


Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

– Az embernek sosem lehet túl sok könyve […]

251. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katy Swartz
19 hozzászólás
Rega_a>!

Vihar készült, a Cica nevű hurrikán.

291. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
DarknessAngel>!

– Valakinek pocsék a kedve – mormolta Andrew.
– Valaki meg akar halni – mormogtam vissza, anélkül, hogy felnéztem volna.

265. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Thompson · Daemon Black
Szyszyyy I>!

– Most hozzád vágnám ezt a könyvet, de ahhoz túlságosan tisztelem.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katy Swartz
zsiina>!

Az emberek mindig azt látják, amit látni akarnak, sosem azt, ami valójában a szemük előtt van.

51. oldal (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
1 hozzászólás
Ashriver>!

Úgy véltem, meg akar ütni. Úgy véltem, élvezném. És úgy véltem, tényleg szakember segítségére lenne szükségem.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
mevelin>!

Amióta a lány beköltözött, többet mászkáltam félmeztelenül, mint előtte bármikor.

Daemon Black

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
2 hozzászólás
ßißi>!

– Az olvasás nem számít elfoglaltságnak, cica.
Íves ajka elnyílt.
– Ezt most rosszul hallottam.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
DarknessAngel>!

Elöntöttek a fantáziaképek, és mindnek Kat volt a főszereplője. A mellékszereplő a vörös bikini volt.

272. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
6 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Luxen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Joss Stirling: Misty
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Richelle Mead: Vérvonalak
Isaac Marion: Eleven testek
Tracy Wolff: Sóvárgás
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza