Be ​with me – Légy mellettem (Várok rád 2.) 741 csillagozás

J. L. Armentrout: Be with me – Légy mellettem

A ​New York Times bestseller listáján 1. helyre jutó Várok rád írójának könyve.

Vajon Teresának és Jase-nek megadatik a lehetőség, hogy egymáséi legyenek, vagy az élet közbeszól?

Teresa Hamilton hihetetlenül kemény éven van túl: halálosan beleszeretett a bátyja legjobb barátjába, aki viszont az első, csodálatos, bódító, életmegváltó csók óta egy árva szót sem szólt hozzá; sikerült véget vetnie egy rettenetesen rossz kapcsolatnak; most pedig olyan sérüléssel küzd, ami talán a táncosi karrierje végét jelenti. Ideje hát, hogy elővegye a B-tervet – főiskolára megy. Reméli, hogy itt majd sikerül meggyőznie Jase-t, hogy ami köztük van, őszinte szerelem.

Jase Winstead súlyos titkot hordoz magában, amiről soha, senkinek nem beszélne – különösen nem a legjobb barátja lenyűgözően szép húgának. Még életében senki nem csókolta meg olyan szenvedélyesen, mint Teresa, de nem hagyhatja, hogy ez a kötelezettségei útjába álljon. A legkevésbé arra van most ideje, hogy tartós… (tovább)

J. Lynn: Be with Me

Könyvmolyképző, Szeged, 2020
528 oldal · ISBN: 9789633995587 · Fordította: Császár László
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995463 · Fordította: Császár László

Cameron Hamilton · Avery Morgansten · Jase Winstead · Teresa Hamilton · Calla Fritz · Ollie · Brittany · Debbie

Infierno>!
J. L. Armentrout: Be with me – Légy mellettem

Bajban vagyok ezzel a résszel kapcsolatban. Meg se közelítette Cam és Avery történetét. Néhol már nagyon erőltetettnek éreztem, teli felesleges részekkel. Azért azt se mondanám, hogy annyira rossz lett volna. Sablontörténet tipikus szereplőkkel és helyzetekkel. spoiler

Hogy pozitívumokat is felsorakoztassak, tetszettek a csavarok, amik nagyon kellettek bele, hogy ne laposodjon el teljesen a történet. spoiler A lovaglós részt külön ki kell emelnem, azon jót nevettem. Olyan nem létezik, hogy valaki életében először ül lovon, ráadásul szétment térddel, de már rögtön vágtázik is. Nekem körülbelül két hónap után sikerült, na de mindegy.

Az utolsó fejezet miatt pedig átértékeltem magamban az egész történetet, nagyon aranyosnak találtam. Ha az elejére rakja be az írónő, nem lett volna ekkora hatása.

Összességében imádom Jennifer L. Armentrout könyveit, de ez most nem jött be.

Sippancs P>!
J. L. Armentrout: Be with me – Légy mellettem

Jaj, Istenem! 28 éves fejjel nagyon nem illene már fangörlködnöm, és elalélni egy 21 éves (!) egyetemista sráctól, aki ráadásul kitalált karakter, de mit csináljak, ha ezt váltotta ki belőlem Jase? Ha úgy érzem, hogy a fellegekben járok, és legszívesebben táncra perdülnék a könyvvel együtt örömömben? Ha olyan dolgokról álmodozom, amire a 16 éves énem büszke lenne? Tuti, hogy teljesen elment a józan eszem…

Tökéletes könyv volt, mint minden, ami JLA kezei közül került ki, sőt, számomra felülmúlta Cam és Avery történetét is.
Remélem, hogy a kiadó mielőbb hozza a következő részt!

Mrs_Curran_Lennart P>!
J. L. Armentrout: Be with me – Légy mellettem

Nagyon édes történet volt persze helyenként hullámvölgyekkel. Cam húga, Teresa évek óta odavan Jase-ért, aki azonban kemény dió. Olyan dolgok történtek a múltban, amelyek miatt nem akarja Tesst közel engedni. Tess azonban erős lány.
Ami a könyvben tetszett
– a szereplők – normális hősnő és az elmaradhatatlan álompasi kockás hasizmokkal :)
– nem volt sem túl nyálas, sem túl picsogós
– szerelmi háromszög mentes
– változatos cselekmény (gondolok itt a Debbie-szálra)
– HEA függővég nélkül
Összefoglalva – egy jól megírt NA sztorit kaptam, ami megfelelt az elvárásaimnak.

Szilvi00 P>!
J. L. Armentrout: Be with me – Légy mellettem

Végem van! Jace Winstead acélszürke, higanyszürke, sötétszürke, hamuszürke, ezüstszürke és az ég tudja hány féle szürke szeme teljesen levett a lábamról!
Szépen lassan, oldal-oldalra szerettem meg és zártam a szívembe.
Viszont be kell valljam, valahogy nem erre számítottam. A sorozat előző részei után voltak sejtéseim, milyen fajta történet vár rám. A romantikus, pikáns és „nem-nyúlhatok-a legjobb-haverom-húgához" részek nem is okoztak meglepetést, de közben olyan dolgokra derült fény és olyan fordulatok voltak benne, amiktől majd leesett az állam. Ezúttal is volt bőven drámázás, de komoly, elgondolkodtató és megható pillanatokban is bővelkedett.
Az írónőnek biztosan nagyon bejönnek az édesszájú pasik, mert ismét bevetette a sütivel csábítok módszert. Nem csodálkozom, elvégre Cam-nél is remekül bevált! :D
Kedveltem Teresát is, mert erős és talpraesett lány, a gondolkodása érettségre utalt. A hormonjai persze ezerrel tomboltak, nem egy – szinte erotikus – pillanatnak lehettem tanúja. Élveztem a Jase-szel vívott szócsatáit és sokszor mosolyogtam a gondolatait olvasva. Ilyen le sem tagadhatta volna, hogy ő is Hamilton.
Ha csak rövid ideig is, de borzasztóan jó volt viszontlátni Cam és Avery párosát is.
A kis visszaemlékezés a végén feltette az i-re a pontot.
Kedvenc lett!

Könyvmolyképző, Szeged, 2016
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995563 · Fordította: Császár László
gabiica P>!
J. L. Armentrout: Be with me – Légy mellettem

Hű. Egyelőre még nehezen találom a szavakat, de megpróbálom megfogalmazni, hogy mit is érzek.
Imádtam Jase és Teresa történetét. Már a kezdetektől fogva lehetett sejteni, hogy lesz köztük valami, már akkor, amikor még szinte egyáltalán nem volt szerepük, hiszen Cam és Avery álltak a középpontban.
Nagyon tetszett, ahogy – noha elég nagy viszontagságok árán, de mégis – egymásra találtak. Mindkettejüknek szüksége volt a másikra, hogy maguk mögött hagyhassák a múltat, amelynek elég nagy hatása van az életükre.
Nem lepett meg, hogy spoiler Ez is egy olyan momentum volt, ami érezhető volt egészen az elejétől fogva, és kifejezetten tetszett ez a szál. Még az is, hogy spoiler Sajnáltam, de számomra mégis ez jelentette a tökéletes végkimenetelt. Ha ez nem így történik, talán minden máshogy alakulhatott volna, hiszen Teresa számára nagyon fontos volt.
Az viszont már sokkal kevésbé, ami spoiler Ez egy olyasvalami volt, amit nehezen tudtam feldolgozni.
Azonban az egészet úgy szerettem, ahogy volt.

Orsi999>!
J. L. Armentrout: Be with me – Légy mellettem

Már az első részt is imádtam így nem volt kérdés, hogy elolvassam-e ezt. Sajnos lassabban haladtam vele. Olyan érzéseket váltott ki belőlem, ami egy könyvnél nagyon ritka. spoiler
Teresa és Jase történetére már nagyon kíváncsi voltam, már az előző rész közben is éreztem, hogy van köztük valami, de akkor még nem sejtettem semmit sem. Itt sokkal jobban megismerhettük Jase múltját és végig követhettük, hogy hogyan zár le egy elég komoly fejezetet az életében. Teresával pedig ez a rövid idő alatt elég sok minden történik, teljesen megváltózik az életet. Kiderül, hogy nem követheti azokat az álmokat, amiket már gyerekkora óta kitűzött maga elé. De sikeresen fogadta az akadályokat, amik az útjába kerültek. Ami nem volt kevés.
Külön tetszett, hogy Cam és Avery is elég sűrűn felbukkan a történet során.

Naiva P>!
J. L. Armentrout: Be with me – Légy mellettem

Nagyon szeretem Jennifer történeteit, humorát, karaktereit. Mellesleg nagyon tudja, hogy kell álompasi karaktereket alkotni. Ahogy azt is, hogy nagyon gyorsan olvastatják magukat a történetei. Ezek az állítások érvényesek volt erre a könyvére is. Tess és Jase aranyos párost alkottak és nagyon lehetett érezni közöttük a vonzalmat. Kicsit soknak éreztem a huzavonát, de meg tudtam érteni Jase indokait és valamivel drámaibbnak éreztem a Wait for you-hoz képest.
Egyébként valahogy ráéreztem, hogy mi lehet a helyzet Jase-szel, mégis megdöbbentem, amikor ott állt, tényként leírva. Mindent egybevéve aranyos történet cukorral és egyéb drámai fűszerekkel. A végeredmény egy visszafogottabb, de azért szeretnivaló szerelmi történet. A lány akarja a fiút. A fiú is akarja a lányt, csak ez úgy látszik, mégsem olyan egyszerű, mert bizony vannak akadályok. Ha néhány évvel korábban olvastam volna, lazán megadnám az 5 csillagot. Ez most egy stabil 4-es.

ZitussKa>!
J. L. Armentrout: Be with me – Légy mellettem

Gyakorlatilag 2 évig húztam ennek az elolvasást, ami remekül prezentálja a félelmeimet. Nem akartam előítéletekkel telve elkezdeni de sajnos ott lebegett az a tény, hogy az első rész az egy többszörösen és gigantikusan is nagy kedvenc lett :)
Úgy a felénél járhattam, amikor kedvencet avattam magamban. Aztán elfogultságomat félretéve picit hátraléptem két lépést és megszemléltem mi is zajlott itt. Személy szerint nem volt bajom velük de olyan sok különböző szálon merültek fel problémák, hogy azt sem tudtam ez a könyv második felében ha kibontakozik nem lesz-e túl sok(k) és elvarrja-e majd az összeset az írónő. Ettől függetlenül szerettem olvasni. Tess és Jase párosa is nagyon szórakoztató de azért dobott rendesen a könyv élvezeti faktorán az, hogy Avery és Cam is szinte folyamatosan szerepeltek. Már ezért megérte olvasni „Az asztal felé pillantott. Cam úgy vonaglott, ami csakis győzelmi tánc lehetett. Vagy epilepsziás roham.” :D IMÁDOM.
Ha lenne szívem akkor valószinüleg most levonnék fél csillagot, de nincs hozzá :) Itt nem Cam és Avery történetét kell újraértékelnem és hozzájuk mérten csillagozni, hanem ettől próbálva elvonatkoztatni. Tess szerethető és lojális és Jase is álompasi kategória. Mi kell még?
Vicces volt, aranyos és meglepően izgalmas. Élveztem. Nagyon :)

(Off: Tessnek volt egy megszólalása, hogy tíz előtt elalszik, mint valami nyugdíjas. Én a napokban hétkor aludtam el, szóval rokon lelkem :D)

kellyolvas P>!
J. L. Armentrout: Be with me – Légy mellettem

Beleszerettem a sorozatba, szó szerint. Most Cam után Jase-be is. Jase tulajdonképpen nálam elvitte a show-t. Dögös pasi, törődő, gondoskodó természetű, és nagyon családszerető. Teresa csókja felejthetetlen számára is, de nyilvánvalóan köti a barátok közötti alapszabály, a lánytesó az tabu, ezt nem hagyhatja figyelmen kívül. Azzal is tisztában van, hogy nem akar komoly kapcsolatot, mert titkol valamit, ami olyan nagy felelősség, aminek nem akarja kitenni a lányt, annál meg többet érdemel, hogy hazudjon neki, vagy valami futó élvezet miatt elcsábítsa. Nehéz távolságot tartani, Teresának segítségre van szüksége a lába miatt, Jase pedig naponta vele van, fuvarozza, segíti és nem is tudja sokáig tagadni az érzéseit.
A regényben nem csak ebből a tiltott szerelemből adódó bonyodalom adja a feszültséget. Ez egy nagyon cukin izgalmas lassú őrlődés kettejük között, ami fejezetről fejezetre bontakozik ki és persze sejti az olvasó, hogy merre haladnak, mi lesz a vége. De van egy másik komoly szál, mégpedig Teresa lakótársának, Debbie-nek a sorsa. A lány rájön apró jelekből, hogy Debbie pontosan olyan bántalmazó kapcsolatban él Eric oldalán, amiben ő is szenvedett. Próbál segíteni neki, de aztán fura fordulatot vesz az egész. Ez a szál kissé túl tragikusra sikerült, eléggé megdöbbentem a fejleményeken az olvasás során.
Jase titka is mélyen megérintett, ezt cipelni nem kis feladat, nem csoda, hogy hosszú időbe telt erről beszélnie Teresával, és még tovább tartott teljesen megnyílnia és megtenni bizonyos lépéseket.
Ami ellensúlyozta ezt a drámát, az a rengeteg humor, nagyon sokat nevettem a beszólásokon, egymás ugratásán és a helyzetkomikumokon.
Ha azt gondoltam eddig, Cam a saját készítésű süteményeivel verhetetlen, akkor még nem ismertem Jase muffinjait, és ezzel kapcsolatban is volt egy édes, felejthetetlen jelenet a kórházban. De sorolhatnám tovább, a lényeg az, hogy Jase felülmúlta nálam Cam-et, nem gondoltam volna, de így lett.
Jase és Tess együtt olyan szikrákat bocsátanak ki, ami meggyújtja a lapokat. Szenvedélyesek, érzékiek voltak a közös jeleneteik, és amit különösen szerettem, hogy apró lépésekkel haladnak a szex terén is, nincs kapkodás.
Összességében imádtam ennek a történetnek minden sorát. Eddig is szerettem a szerzőt, de ennél a sorozatnál még jobban beletalált az ízlésembe. Egészen fantasztikusan helyezi el a horgokat a fejezetek végén, ami miatt letehetetlenné válik a regény. A karakterfejlesztés kiváló volt, nagyon megszerettem a szereplőket, a cselekményt is szépen ívelte, megvolt benne a kellő drámaiság és romantika, pont a megfelelő mértékben balanszírozva.
Imádtam, hogy a könyv végén elolvashattam annak a bizonyos óriási jelentőségű csóknak a történetét, egy nagy meglepetés volt az írónő részéről.
Erről jut eszembe, ebben a részben majdnem sor került egy lánykérésre, de mégsem. Az igazira később kerül sor, amit szintén egy rövid 6 oldalas történetben írt meg a szerző és angol nyelven elérhető hivatalosan, legálisan itt: link (Ez egyébként a sorozat 2,5. része)

Krisztina_Németh_2>!
J. L. Armentrout: Be with me – Légy mellettem

Jo kis könyv, de Cam és Avery könyve jobban tetszett. Jase tul sokat drámázott. Imádtam ahogy Jackel bánik, és a szülei is jofejek voltak, a multja miatt viszont sok volt a dráma. Értettem miért nem akart Tessel kapcsolatot, de akkor mért kezdett bele? Pont a nagy nap után szakitani elég bunko dolog volt. Tess aranyos és nagyon bátor lány. Tul tudott lépni a multján, és egy olyan jövöt képzelt el magának, ahol a boldogságé a föszerep. A megvalositás nehezen, de a végére csak sikerül. :)

anikho>!

– Úgy szeretlek, mint a muffint.
Most már széles és őszinte mosolyra húzódott a szája.
– Kis hülye. Én is szeretlek.

Kapcsolódó szócikkek: Cameron Hamilton · Teresa Hamilton
anikho>!

A pasiknak attól is feláll, ha kicsit megfújja a szél.

Aveline>!

Néha, a legváratlanabb helyzetben születik valami igazán jó.

257 .oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jase Winstead
anikho>!

Ha nem azzal vagy folyamatosan elfoglalva, hogy várd, mi fog történni legközelebb, akkor rá fogsz döbbenni, hogy a dolgok szinte maguktól is megtörténnek, Tess! Bízz bennem! Eljönnek a dolgok, amik mindent megváltoztatnak az életedben… Átértékeled majd, mit szeretnél igazán, és azt is, amiknek önmagadat tartogatod. Minden a világon más fényben fog feltűnni még akkor is, ha elsőre talán nem is olyan jó a változás. – Aztán megrántotta a vállát, és Mennydörgésre szegezte a tekintetét. – És van, hogy végül minden olyan jól alakul, amiről korábban álmodni sem mertél volna.

anikho>!

– Még mindig nem érted, Tess! Egyszerűen nem lehetsz az enyém.
– De már a tiéd vagyok.

Delena>!

– A lovak nem esznek embert, te kis hülye!
Megmerevedtem.
– Egyszer mindent el kell kezdeni.

Kapcsolódó szócikkek: Jase Winstead · · Teresa Hamilton
brigitta244>!

– Mivel a régi ágy Ollie-é volt, Cam vett egy másikat, és teljesen új matracot is szerzett. Mostanában már én szoktam néha itt aludni.
– Tuti?
Jase kuncogott.
– Hidd el, hogy képtelen lennék Ollie ágyában aludni, ha előtte nem fertőtlenítik le alaposan.
Megrándult az ajkam.
– Ez azért elég gonosz beszólás volt.
– Pedig hidd el, hogy te sem szívesen aludnál Ollie ágyában – mondta, és felém fordult. – A srác nagyon sűrű életet élt, és szerintem az az ágy több akciót látott, mint egy kuponkatalógus.

anikho>!

„Te el sem tudod képzelni, milyen gondolatokat ébreszt bennem, ha velem vagy”, mondta, miközben az arca az arcomhoz simult, és emiatt hullámokban futott végig a bizsergés a gerincem mentén. „Halvány fogalmad sincs róla, Tess!”

Várok rád sorozat · Összehasonlítás