Kerekítő 5 csillagozás

Állatos játéktár babáknak és óvodásoknak
J. Kovács Judit: Kerekítő

A kötetben huszonkét állat népi hangutánzója szerepel, melyekkel évek óta rendszeresen találkozhatnak a szülők az országszerte látogatható Kerekítő Közösség baba-mama foglalkozásain. Segítségükkel kicsik és nagyok együtt csodálkozhatnak rá az állatvilág sokszínűségére. A kötet hangutánzói a babák és az óvodások számára egyaránt érdekesek. A hangutánzókhoz kapcsolódó reptetőket, cirókázókat, tapsolókat, hintáztatókat, felelgetőket, kérdezőket, csapat és családi játékokat, helyzetjátékokat, népi gyermekjátékokat, körjátékokat és népdalokat jelöléssel láttuk el korcsoport szerint, ezzel is segítve a szülőket és pedagógusokat.
CD melléklet: 22 népi állatos hangutánzóval és 20 dallal, Fábián Éva és az Óbudai Népzenei Iskola közreműködésével

Móra, Budapest, 2016
72 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634152712 · Illusztrálta: Kállai Nagy Krisztina
Móra, Budapest, 2014
64 oldal · ISBN: 9789631195927 · Illusztrálta: Kállai Nagy Krisztina

olvasóbarát>!

J. Kovács Judit: Kerekítő Állatos játéktár babáknak és óvodásoknak

Rokon gyerekeknek és az unokáimnak is vettem már az előzményeket (Kerekítő, Kacagtató). Ebben az összeállításban háromféle jel mutatja a szülőknek, óvónőknek, felhasználóknak, hogy melyik korosztálynak javasolják és részletes leírást találhatunk, hogy hogyan játsszuk a gyerekekkel, mit énekeljünk hozzá.
A kötethez CD is tartozik, amely segít a dalok megismerésében.
A könyv végén a könyvcsalád, 7 kötete található, Kerekítő(3) Kacagtató (3) ás Százérintő című köteteké, ölbéli játékok, mondókák gyűjteményei.

Juca P>!

J. Kovács Judit: Kerekítő Állatos játéktár babáknak és óvodásoknak

Továbbra is a J. Kovács Judit: Kerekítő évkerék című kötet a kedvencem, de az Állatos játéktár is egy gondos összeállítás. Ahogy a címéből adódik, a hangsúly az állatokon van, az állati hangutánzókon mondókákon keresztül. Ha valaki egy átfogó mondókás könyvet szeretne, ne ezt válassza, arra ott az Évkerék.

CD mellékletet is tartalmaz a könyv, így meg is hallgathatjuk a benne szereplő mondókákat, dalokat. A különböző korosztályoknak való játékos feladatokat 3 különböző jellel különítik el. Sok játékot óvodás csoportokban lehet alkalmazni, illetve otthon, ha van hozzá társaság/vendéggyerekek.

Többször előkerül nálunk ez a kötet is. A Házasodik a tücsök nagy kedvenc, délutáni altatásnál többek között azt is mindig el kell énekelnem. :D

Kedvencek: Fecskét látok, A juhásznak jól van dolga, Házasodik a tücsök.

Ottivilága>!

J. Kovács Judit: Kerekítő Állatos játéktár babáknak és óvodásoknak

Játékok és dalok, elsősorban csoportos játékokhoz. Nekem minden tetszett benne. A válogatás, a rajzok, a szerkesztés. Egy-egy játékkal hosszabb időt is kitölthetünk, mert kapunk hozzá elég ötletet. Például a „Beszélgessünk” résznél, ahol sorba veszik azokat a témákat, amit a dal kapcsán „megbeszélhetünk” a kicsikkel…

tilia_tomentosa >!

J. Kovács Judit: Kerekítő Állatos játéktár babáknak és óvodásoknak

Három éves kisfiamnak énekeltem végig. Nagyon tetszett neki. Én pedig jól elfáradtam a végére – de ez persze nem számít. Velem nem énekelt, de miután végeztünk, egyedül énekelgette a dalokat.

olvasóbarát>!

Madarak (galamb, gerle, gúnár, kacsa)
Azt mondja a galamb a dúc ülőfáján:
– Van borunk, van borunk, van borunk!
Rámondja a kacsa a tócsa mellől:
– Üsd csapra! Üsd csapra!
Csak csapra! Csak csapra!
A gúnár már türelmetlen:
– Igyunk hááát!