Kerekítő ​Manó mini meséi 2 csillagozás

J. Kovács Judit – Acsai Roland: Kerekítő Manó mini meséi

Ismeritek Kerekítő manót és Kacska macskát? Találkoztatok már velük mondókás- és mesekönyvekben vagy Kerekítő foglalkozásokon? Most róluk olvashattok négy rövid történetet.
Kerekítő manó és hű barátja minden évszakban feltalálja magát: nyáron szivárványt festenek, ősszel segítenek koppanni a gesztenyéknek, a tél egy gyönyörű hógömbben talál rájuk, tavasszal pedig felvidítják a pityergő virágsárkányt.
A bölcsődéseknek és kisóvodásoknak szóló mesék diafilmen is megvásárolhatók.

>!
Móra, Budapest, 2020
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634865698 · Illusztrálta: Kállai Nagy Krisztina

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

pveronika>!
J. Kovács Judit – Acsai Roland: Kerekítő Manó mini meséi

A Kerekítő manó mini meséi kifejezetten a legkisebbeknek íródott, és négy mese szerepel benne, a négy évszakra ráfűzve. A mesék bár elég kis egyszerűek, de mind bájosak. Nagyon tetszett, hogy a hétköznapi történetekbe sikerült egy kis varázslatot és tündérmesés elemeket is csempészni, mint például a Virágsárkány, Kerekítő manó varázssipkája, a beszélő gesztenye vagy éppen a könnyből előszökkenő szivárvány. Kacska macska nagyon aranyos karakter, és nagyon jó választás volt. Bence imádja a cicákat, így nem is volt kérdés, hogy nála is azonnal kedvenccé válik majd.

A 22 hónapos kisfiamnak nagyon tetszik ez a könyv, és mióta megérkezett, már vagy százszor el kellett neki olvasni, viszont nem lenne teljesen őszinte a véleményem, ha nem írnám le, hogy bár az alapötletek jók voltak, de felnőtt szemmel nekem valami mégis hiányzott a történetekből. Nem is tudom, kicsit amúgy is kesze-kuszák voltak a történetek, de ki tudja, talán csak egy-egy jól megfogalmazott lezáró mondat kellett volna a mesék végére, amiből akár esetleg kiderül egy kis tanulság. Egyedül a gesztenyés történetnél találtam igazán jól eltaláltnak a lezárást, a többi mesénél úgy éreztem, mintha csak félbemaradt volna a történet.

Összességében ez egy nagyon aranyos, szépen illusztrált mesekönyv. Bár kis egyszerű mesék vannak benne, de a picik számára valóban könnyen befogadhatóak. Nem olvastam az ovisoknak készült két Kerekítő manós mesekönyvet, azok lehet, hogy egy picit komplexebbek, mindenesetre ezt a kötetet 1-3 éveseknek őszintén tudom ajánlani!

Bővebben: http://veronikasreaderfeeder.com/acsai-roland-j-kovacs-…
https://www.instagram.com/p/CE4D3bOhyVJ/

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Czernák Eszter: Sárkányovi
Bombicz Judit: Csodák könyve
Kálmán Jenő: Sicc – Aranykönyv
Fehér József: A tündérek kelyhe
Balázsy Géza: Manódombi huncutok
Dobos Edit: Tündérmanók meséi
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai
Lázár Ervin: A manógyár
G. Szász Ilona: Cókmók, a morgolódó szekrénymanó
Babos Eszter: A trollok titka