Szerelem ​hirdetésre 49 csillagozás

J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

Kori élete fordulóponthoz érkezik. Férje és szülei meghalnak, munkahelyét elveszíti, egyedül marad a világban, és csak legjobb barátnőjére számíthat. Életét eddig családja szabályai szerint élte. A tragédia után minden megváltozik körülötte.
Vajon hogy éli meg a hirtelen jött függetlenséget?
Megtakarított pénzéből utazni szeretne, a helyszínt csukott szemmel választja ki a földgömbre bökve, de halott férje ezt a tervét is meghiúsítja.
A lány régi életét maga mögött hagyva fejest ugrik az ismeretlenbe, és munkát vállal egy kanadai farmon. A farm tulajdonosa, a jóképű Christopher Walker, aki egyedül neveli kislányát. Hamar kölcsönös vonzalom alakul ki köztük.
Vajon túléli kapcsolatuk a múlt szellemeinek felbukkanását? Van esély újrakezdeni egy tragédiák sokaságával teletűzdelt életet?

J. K. Smith humoros jelenetekben és érzelmekben gazdag könyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és elvezeti az olvasót egy olyan világba, ahol a család és az összefogás a legfontosabb érték.

>!
Álomgyár, 2017
316 oldal · ISBN: 9786155692581
>!
Álomgyár, 2017
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692574

Kedvencelte 11

Most olvassa 4

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

"Amikor először megláttam ezt a könyvet, csak mosolyogni tudtam. Már ránézésre látszik, mennyire kis aranyos. A vidám színek, az egyszerű, de aranyos borító és a cím. Akkor még úgy tovább is mentem mellette, noha nagyon figyelemfelkeltő volt. Aztán drága @BarbyMalik0112 barátnőm elolvasta és az adott reakciójából ítélve tudtam, hogy nekem is szükségem lesz erre a könnyed olvasmányra. Így belevágtam.
(…)
Egyszerűen imádtam! Rég olvastam már ennyire aranyos és humoros történet.Az írónő egyszerűen fantasztikus tehetséggel van megáldva. Már alig tudom kivárni a folytatást. Pontosan ezért szeretem az Álomgyár kiadót: esélyt adnak a friss íróknak is, segítik őket végig a teljes folyamatban. Hiszen ezeket a kéziratokat kár lenne veszni hagyni. Akkor most egy kedvenc könyvvel szegényebb lennék.
A Szerelem hirdetésre egy igazán nyári olvasmány, amit napfényben fürödve egy kis limonádéval előkap az ember, s elmerül ebben a csodálatos világban, majd csak akkor képes kiszakadni belőle, mikor az utolsó oldalig elolvasta. Utána pedig feltöltődve, mosolyogva folytatja a napi teendőit. Köszönöm, hogy részese lehettem kanadai farmnak, a Walters családnak!"

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/08/j-k-smith-szerele…

9 hozzászólás
>!
Sippancs P
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

Egészen a tegnapi napig nem igazán voltam meggyőződve arról, hogy nekem ezt a könyvet olvasnom kell (lsd. harsány borító). Aztán egy értékelés hatására késő délután elkezdtem, és már csak azt vettem észre, hogy 11 óra, és elrepült 200 oldal…
Fantasztikus könyv! Letehetetlen, tele szájjal vigyorgós, cukin romantikus. Gyakorlatilag már a fülszöveget elolvasva tudod, hogy mi lesz a végkifejlet, de annyira könnyű beleélni magad a cselekménybe, és megszeretni a szereplőket, hogy ha lehetne, egy szuszra olvasnád végig az egészet. Ehhez az is hozzájárul, hogy az írónő stílusa fiatalos és gördülékeny, és a történet is két szemszögből kerül elmesélésre. Plusz ott vannak még az olyan egyebek is, mint a vidéki környezet, az eltérő kultúrákból adódó humoros helyzetek, egy 4 éves kislány, a maga cserfességével és szerethetőségével, egy cuki kiskutya, lökött mellékszereplők…
Összességében hatalmas pozitívum volt ez a könyv számomra, főleg úgy, hogy elsőkönyves magyar írónőről beszélünk.
Bátran ajánlom a romantika rajongóinak!

12 hozzászólás
>!
Tünde_JLT IP
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

Fiatalos történet, amely kikapcsolódást nyújt a nyári estéken.
Minden sora megeleveníti az egyszerű vidéki hangulatot.

>!
Fangirl033 
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

"Képtelen vagyok értelmes, összefüggő mondatokba foglalni, hogy én mennyire is imádtam ezt a könyvet. De azért megpróbálom. :D Már nagyon kíváncsi voltam a történetre, felkeltette a borító, és a fülszöveg az érdeklődésemet, de igazán csak a sok pozitív vélemény győzött meg arról, hogy merjem elkérni az Álomgyár kiadótól. Itt is szeretném nekik megköszönni, hogy eljuttatták hozzám ezt a csodát, nagyon hálás vagyok! ♥

Akik egy könnyed kikapcsolódásra vágynak, sok-sok romantikára, egy humoros, vicces sztorira, azoknak J. K. Smith: Szerelem hirdetésre c. könyvét ajánlom meleg szívvel! :)"
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.hu/2017/08/j-k-smit…

1 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

„Mindenki megérdemel egy családot.”

Ha van valami, ami ennek könyvnek tuti erőssége, az a humor.
Rég nevettem ennyit olvasás közben.
(…)
Egy szó, mint száz, sokkal jobb volt, mint vártam.
Könnyed, romantikus, humoros…kicsit néha túl drámai, a vége felé pedig kevesebb rózsaszín cukormázzal is beértem volna, de kit érdekel?
Elég valóság van a mindennapokban, kell néha ez az álomvilág is.
Kanada pedig felkerült a bakancslistámra. Egyszer jó lenne eljutni ilyen helyre igazából.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/09/j-k-smith-sze…

4 hozzászólás
>!
perpetua P
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

Ez egy igazi limonádé, amit a napozóágyban ülve, kikapcsolódásként érdemes olvasni, mert azok között igazán kiemelkedő!
Kicsit izgalmasabb cselekményt szeretek általában, de én se tagadhatom és szerintem senki más se, hogy igenis van olyan alkalom, amikor pont ilyen gondtalan kikapcsolódásra vágyok, amikor mosolyogva olvashatom, hogy egy kedves páros hogyan találja meg a boldogságot. :) Kori minden bátorságát és minden holmiját összeszedve, új életet kezd egy új országban, távol hazájától. Sokan nem mernék, de az ilyen történetekből talán erőt lehet meríteni másoknak is. :D Élveztem a leírásokat a farmról, a napi rutin bemutatását, a főzéseket, pedig általában nem szeretem, ha kicsit több a leíró rész. Akárcsak Kori én is azonnal a szívembe zártam Chris-t és kislányát, Holly-t. Izzot a levegő, amikor arra volt szükség és ellágyult a szívem, amikor a kis család életével ismerkedtünk. Nagyon jól sikerült. :)

>!
Sienna_Cole IP
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

Szerettem ezt a történetet, mert könnyű, szórakoztató kikapcsolódást nyújtott a szürke hétköznapokban. Én is elképzeltem, milyen lenne távol a nagyvárostól, egy csendes, természetközeli farmon ébredni, ráadásul olyan társaságban, ami Korinak jutott. :D

A karaktereket nagyon megkedveltem, elsősorban persze Korit és Christ, de Andi sem maradhat ki a sorból. Azt hiszem, ő az a barátnő, akire mindenkinek szüksége van; aki mellettünk áll, ha kell, de jól fenékbe billent, ha arra van szükségünk. :) Aztán persze akadtak olyan karakterek is, akiket gyűlölnöm kellett, ez sem maradt el. Összességében azonban kellemes, szerethető, jó fej szereplők népesítették be a könyvet.

A regény nagy erőssége a humora. Végig rettenetesen jól szórakoztam a párbeszédeken, az évődéseken, meg az egész „Laskovics Orsolya-mizérián”. :D Jól ki lett találva, ahogy a külföldiek által kiejthetetlen nevű magyar lány szépen lassan beilleszkedik az amerikaiak egészen más típusú világába, és még egy kis magyarságot (ételeket, ünnepeket és persze a nyelvet) is belecsempész a hétköznapjaikba.

A könyv hihetetlen gyorsasággal olvastatta magát, ami persze elsősorban az olvasmányosságának köszönhető, na meg a kellemes aurának, amit az első szavakkal már megteremt és végig fenn is tart – eltekintve egy-két hullámvölgytől, ami persze elengedhetetlen egy jó sztoriban. :) Köszönöm az élményt, megy rá az 5 csillag! :*

1 hozzászólás
>!
Dorina_S
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

Hol is kezdjem…imádtam, annyira üdítő, valóságból kiszakító olvasmány, hogy alig bírtam letenni. Csak akkor sikerült, amikor már a szemeim végérvényesen megadták magukat, és követelték az alvást.
Amikor újdonságként megláttam a borítója egyből megfogott, a fülszövegről nem is beszélve, ezért nem is volt kérdés, hogy megveszem, és amint tehetem el is olvasom. Nos, ez nem is váratott sokat magára, mert annyi jót olvastam róla, hogy nem bírtam tovább, hogy én is ne legyek részese a történetnek.
Egyetlenegy hibája van a regénynek….túl rövid. Annyira olvastam volna még. Bár szép lezárást kaptunk az írónőtől, de ma megtudtam, hogy készül a folytatás, az én és remélem még sokak legnagyobb örömére. Nagyon jól összegyúrt történet, nem nélkülözi a romantikát, a kalandot, az izgalmat. Ugyanakkor több mondanivalója is van a regénynek.

A történet elején megismerkedhetünk Laskovics Orsolyával (Kori), aki nemrég özvegyült meg, bár ő ezt nem tragédiaként éli meg, hanem felszabadulásként. Férje egy erőszakos, bántalmazó semmirekellő, aki saját magának köszönheti a sorsát. Rettegésben tartotta saját feleségét. Tipikus példát hozott az írónő a családon belüli erőszakra, a lelki és fizikai terror mindennapi megjelenítésével. Egy nő bántalmazása a férje által a legsúlyosabban elítélendő tett az én szememben, szóval Frigyes tökéletes büntetést kapott. A körülményei pedig már csak hab volt a tortán.
Kori a regény elején egy bizonytalan fiatal lány, aki, azonban nekivág a nagy kalandnak, és átrepülve az óceánt egy idegen országban vállal munkát idegen embereknél egy tipikus amerikai farmon. És itt jön a képbe, a regény másik főszereplője Chris, a lányát egyedül nevelő apuka. Én őt kapásból a szívembe zártam. Zárkózott, a szívét és lelkét több méter fallal védő férfi, aki a csalódások és lánya miatt nemigen enged közel magához a családján kívül senkit. És amikor ez a két lelkileg sérült ember találkozik, szó szerint egymást gyógyítják meg. Én legalábbis így éreztem. Fokozatosan szabadulnak fel, változnak meg, és persze mélyülnek el az érzelmek kettejük között. Orsolya egy karakán, erős, szókimondó nővé, míg Chris egy romantikus hőssé, egy gáláns lovaggá változik. Elcsépelt közhely, de lehet benne valami, hogy a szerelem mindenre gyógyír lehet. :)
A regény tele van tűzdelve fordulatokkal, titkokkal, amitől a történet csak még inkább izgalmassá válik.
A főszereplők mellett, azonban az írónő fenomenális mellékszereplőket alkotott. Ide sorolnám például Andi karakterét, aki az egyik kedvencem volt. A nem éppen „nádszálkarcsú” lány, aki nem törődik mások véleményével. Azt teszi, ami neki jó, és éppen ettől boldog és ennyire felszabadult. Szó szerint élvezi az életet. Követendő példa mindenki számára, mert nem a külvilágnak vagy annak véleményének élünk, hanem saját magunknak. Másik még Paul, akiről azért olvastam volna még. Mert pont az a karakter, aki mindig összetett, és sokkal rejtélyesebb, mint aminek mutatja magát. És hát Holly. Hát ő nagyon édes, és aranyos szereplő volt.

Egyszóval egy nagyon aranyos, romantikus, kalandos történet, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. Unatkozni senki nem fog, aki belevág a történtbe az biztos.

Alig várom a folytatást @judit1818_jksmith. :) :)

9 hozzászólás
>!
ellafisher P
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

Ez a regény egy tipikus könnyed nyári olvasmány, ami felér egy jégkockákkal megszórt hűvös limonádéval. A Szerelem hirdetésre aranyos története sokaknak jelenthet szórakozást, akik rajonganak a romantikus történetekért és szívesen ellátogatnának egy amerikai farmra, egy kis lovaglótúrára.

Bővebben…
https://mymoonlightlibrary.blogspot.hu/2017/07/j-k-smit…

>!
Mimi_Taylor I
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

Hát wow! Te jóságos ég! És még sorolhatnám!!!
Én ezt a könyvet egyszerűen imádtam! Abszolút kedvenc lett! Ha épp nem röhögtem hangosan (igen, szó szerint), a szám akkor is a fülemig ért, mert végig vigyorogtam. Na jó sírtam is, amikor ahhoz a részhez értem, de ez mellékes (ès persze ugyanolyan fontos része a történetnek, de nem árulom el a részleteket, tessék elolvasni!)
Tetszett a történet. A szereplőket is nagyon hamar megkedveltem. Úgy éreztem, mintha végig ott lennék velük. Imádtam a csipkelődéseiket! Talán azért is, mert bennük egy picit magunkra (a férjemre és magamra) ismertem. :)
@judit1818_jksmith nagyon nagy gratulació a könyvhöz! Tuti, hogy még el fogom olvasni párszor! :)
Majd elfelejtettem. Azért egyvalamit mégiscsak hiányolok! Hogyhogy nem került fel a borítóra az a bizonyos piros csizma? :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
BarbyMalik0112 

– Miért rúgtál bokán? – törölgette a szemét a férfi.
– Csak hogy érezd a törődést.
– Ja, már értem. Akkor kösz, hogy ilyen erősen törődsz velem.

174-175. oldal

>!
Niitaa P

Eddig minden oké. Megy ez neked, Chris. Gyerek alszik, a kutya épp most pisili le a rózsabokrot, semmi gáz. Megoldod. És láthatóan meg is hülyültél, mert itt beszélgetsz magaddal.

35. oldal

1 hozzászólás
>!
Mimi_Taylor I

– Akkor mától minden nap ezt fogom hordani.
– Nekem jó, majd szólok, ha már büdös vagy – …

137. oldal

>!
Fangirl033

Van olyan tárgy, amihez ragaszkodik az ember.

17. oldal

>!
Fangirl033 

Néha hagyni kell, hogy a másik egyedül elinduljon céltalanul, hogy kitombolja magát.

165. oldal

>!
MSE71 

Ahogy sípolni kezdett a teafőző, levette a tűzről a kancsót és ráöntötte a filterre a forró vizet, majd citromlevet és egy jó adag mézet tett mellé. (…)
– Holly? Szerinted? – kérdezte inkább a kislányt Kori.
– Hát, karácsonykor, amikor nagy a hó, de előtte ki akarom nyitni a mikulás ajándékait.
– Jézuska – javította ki mosolyogva Kori.
– Mikulás, drágám.
– Ó, ne már, mindent elvesztek tőlem? Oké. Lehet Mikulás, de akkor 24-én este bontjuk ki az ajándékokat.
– Miért?
– Mert én most egy átlagos csütörtöki napon pulykát eszem, és reggel óta főzök, na pont azért.
– Nem értem. Mi bajod a Mikulással?
– A Mikulással semmi bajom, de ő nálunk december hatodikán csempész csomagot a gyerekek kipucolt csizmájába, 24-én pedig a Jézuska jön. Ráadásul nálunk nem nagy divat a Halloween. Mégis teleraktam a kedvetekért tökökkel meg egy rakás ijesztő hülyeséggel a házat. Hatalmas citromnak öltözve megjelentem a Honey-ház ajtajában egy mini eperrel és egy óriási banánnal az oldalamon, és lelkesen kiabáltam, hogy „Csokit, vagy csalunk!”, aztán visszajöttem és cukorkát adtam a méhecskévé változott Honey-knak. Úgyhogy vagy ötvözzük az ünnepeinket, vagy itt sem vagyok, csillagbogár – mosolygott negédesen a vőlegényére Kori.

1 hozzászólás
>!
Gabcsi77 P

Szóval: Laskovics Orsolya.
– Én is ezt mondtam – nézett ártatlanul Korira a férfi.
– A túrót – nevetett a lány. – Meg sem közelítetted. Gyerünk, mondd!
– Lájszkoviksz Orsolija – próbálkozott újra lassan a férfi, s Korinak a végén már potyogtak a könnyei a nevetéstől.
– Ez olyan, mintha egy tehén kérődzne az egyik mesében – nyögte ki a hasát fogva a lány.

>!
Mimi_Taylor I

… a férfiak nagy százaléka nem elmebeteg, csak te pont belefutottál egy halmozottan selejtes egyedbe.

56. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lylia Bloom: Visszaszerzett életek
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Róbert Katalin: Kezdjetek el élni!
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Priscille Sibley: Csillagpor
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Nora Roberts: Csendes öböl
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Colleen Hoover: This Girl – Ez a lány