Káosz ​a köbön 161 csillagozás

J. K. Smith: Káosz a köbön

A ​káosz a köbön főszereplője Andi, akit a Szerelem hirdetésre című első J. K. Smith-regényből ismerhettünk meg Kori szókimondó barátnőjeként. Azóta férjez ment Kanadába Tomhoz, és a Walker-farmon éli látszólag boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott vidéki életét.
Paul sikeres ügyvéd. Az ő élete csupa csillogás: fényes karriert tudhat magáénak, drága autókat, luxuslakást és tökéletes testű nőket.
De mi történik, ha mindkét ember életében megkapargatjuk a felszínt? Lehet, hogy Andi házassága valójában elhamarkodott volt, és Tommal nem is közösek a céljaik? Paulnak vajon mire van szüksége ahhoz, hogy lehulljon a szeméről a fátyol, és a hamis csillogást hátrahagyva visszatérjen szülővárosába, hogy ott kezdjen új, tartalmasabb életet?
Ha kíváncsi vagy, mekkora káosz keletkezik abból, ha két ennyire különböző ember találkozik egymással, és a sorsuk egymásba fonódik, akkor feltétlenül olvasd el ezt a könyvet. Külön érdekessége, hogy J. K. Smith első regényéből megismert… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tartalomjegyzék

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150013817
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
328 oldal · ISBN: 9786150013855

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Laskovics Orsolya · Paul Walker · Holly Walker · Ozorai Andrea “Andi”


Kedvencelte 30

Most olvassa 4

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 55

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Málnika>!
J. K. Smith: Káosz a köbön

”Lehet, hogy másnak aggasztó arra gondolni, hogy megbámulják vagy megszólják az utcán, de ez engem egy cseppet sem érdekel. Ez vagyok én. Miért is kellene másnak látszanom? Miért is játszanám meg magam?”

A magyar írónő ezúttal is hozta a tőle megszokott humoros, olvasmányos stílust. A Szerelem hirdetésre című regényben már nagyon megkedveltem Andi szókimondó karakterét, így nagyon örültem, hogy ezúttal az ő sorsának alakulását követhetjük nyomon. Közben szerencsére Kori boldogságába is betekinthetünk, miközben az álomférfi, Paul kapja egyértelműen a kedvenc szereplő díját a történetben. Kifejezetten pozitív meglepetés volt számomra, hogy az Ismert ismeretlenből Albertfi Lívia (aki egyébként a kedvenc J. K. Smith karakterem eddig) és Thomas Kallio is megjelenik a záró jelenetben. A pergő párbeszédek nagyon olvastatják magukat, bár Andi angoljának folyamatos javítgatása, ami az elején vicces volt, a végére már egy kicsit fárasztóvá vált. Az én ízlésemnek egy kicsit sok volt az erotika, illetve a vicces, a fülledt és a szomorú jelenetek gyors, sajátos keveredése, csupán emiatt vontam le egy csillagot az amúgy szórakoztató regénytől.

zuna19 >!
J. K. Smith: Káosz a köbön

Egyik szemem sír a másik nevet. A végén meghatódtam rendesen. Aki olvasta már az tudja, milyen szívet tépő befejezése van. Aki nem, készüljön fel rá!
Annyira imádom J. K. Smith írásmódját.
Barátság, család, szerelem egyvelege, megfelelő mértékben egy kis drámával és humorral. Számomra tényleg tökéletes egyensúlyban tálalva.
Mind a három könyvét olvastam az írónőnek és kijelentem, hogy nagyon nagy kedvencem lett. Már most alig várom, hogy újraolvashassam mindet.
Most egy picit a történetről: A jól ismert Andi végre kapott egy külön love sztorit. Személy szerint én már az első könyvben is Paulnak és neki drukkoltam. De Judit behúzott minket a csőbe és csavart egyet a sztorin. Örülök is, mert így tovább olvashattam a Szerelem hirdetésre szereplőgárdájáról.

1 hozzászólás
Deziréé>!
J. K. Smith: Káosz a köbön

Újabb kedvenc az írónőtől. Annyira imádom a humorát és a stílusát. Nagy kedvencem ez a történet is.
Már a Szerelem hirdetésre c. könyvben is nagyon szimpatikus volt Andi, és már akkor szerettem volna róla is még többet meg tudni, amikor megismertem a történetből és nagyon örülök, hogy ez a könyv róla szól. Sokat nevettem rajta, imádom ezt a csajt.

1 hozzászólás
K_A_Hikari>!
J. K. Smith: Káosz a köbön

Háromszáz oldalnyi nyugalom és én-idő a rohanó mindennapokban. Azt hiszem bátran kijelenthetem most már, hogy amit J. K. Smith ír, én azt előbb-utóbb el fogom olvasni, és ha az írónőnek valaha is megfordul a fejében, hogy abbahagyni az írást, ráküldöm az egész szereplőgárdáját, lovastúl-kutyástúl.
Olyan jól szórakozok a történetein, mint kevés könyv esetében, talán pont azért, mert nem akar bölcsességeket lenyomni a torkomon, és nem él a mostanában divatos klisékkel sem: egyszerűen csak szórakoztat.
Ez egy olyan könyv, ami garantáltan színt visz a szürke hétköznapokba, és megnevettet még a legborúsabb hangulatban is.

Bővebben interjúval: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/10/j-k-smith-k…

6 hozzászólás
Könyvmolylány20 P>!
J. K. Smith: Káosz a köbön

A főszereplő csaj a közepe felé nagyon elkezdett idegesíteni engem, de szerencsére ez az érzés a végére alábbhagyott. Az elejének nagyon nagy lendülettel álltam neki, nagyon humoros és egyedi stílusa van az írónőnek. A vége pedig.. Hát ahhoz képest, hogy a történet maga viccesebb stílusú volt, az utószó pont ellenkezőleg. Olyan megrázó és szomorú volt számomra, de mégis talán az egész könyvből ez a rész tetszett a legjobban. Annyira mély érzéseket tartalmazott, jó volt látni a visszaemlékezést, még ha nem is volt túl örömteli. Kíváncsian várom, hogy olvashassam az írónő többi kötetét is.

Viktória_Erdei P>!
J. K. Smith: Káosz a köbön

Ez a második könyv, amit olvasok az írónőtől, de nem az utolsó. Már Paul eltűnésénél gondoltam, hogy betegség lesz a háttérben. Paul és Andi beszélgetéseit imádtam, főleg amikor kijavították egymás szavait. A gyerekek imádnivalóak voltak. Az epilógus egyszerre megható és szomorú. Kori és Andi remek barátnők. Humoros, megható. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy kicsit elmenekülni a mindennapok nehézségei elől.

Trice29 P>!
J. K. Smith: Káosz a köbön

Bájos, vicces, megható. Azt hiszem leginkább ez jut eszembe, a könyv olvasása után. Nagyon tetszett, talán még jobban, mint az előző rész.
Andi egy igazán üdítö ember. Örülök, hogy újra együtt lélegezhettem a Walker családdal. Csodás volt ♥

Tünde1>!
J. K. Smith: Káosz a köbön

Az írónőtől eddig nem olvastam.A borító figyelemfelkeltő.Vártam ezt a könyvet.Nekem kicsit gyors volt,ezért vontam le egy csillagot.

Evika82 P>!
J. K. Smith: Káosz a köbön

Ez valami fergetegesen jó kis könyv volt. :)
Annyira frankó csaj Andi, annyira megszerettem. Imádtam, hogy amikor ideges vagy mérges, akkor nagyarul morog, vagy káromkodik, nagyon jókat nevettem, amikor ezeket olvastam. Megmondom őszintén nem gondoltam volna, hogy Paul-al jó párost fognak alkotni… De szerencsére tévedtem, imádnivalóak voltak együtt. ;)
Ez a könyv humorral, érzelmekkel, szeretettel teli. Imádtam olvasni. Nagyon jól esett a lelkemnek. Most is vigyorogva, elégedett mosollyal az arcomon írom ezt az értékelést.
Az utószó pegig egyenesen megríkatott, nagyon megható volt.
Sok ilyen jól megírt történetet szeretnék még az írónőtől.

2 hozzászólás
Lillsz>!
J. K. Smith: Káosz a köbön

"J. K. Smith első két könyve után izgatottan vártam a harmadikat, hisz mind a Szerelem hirdetésre, mind az Ismert ismeretlen nagyon elnyerte a tetszésemet. Koriék története habár mondhatni lezárult az előbbi művel, kis betekintést kaphattunk a további életéből, de már Andi szemszögéből, az ő főszereplésével. Az olvasás során újra Kanadában érezhettem magam, a Walker farmon, a bohókás, kissé szórakozott, de szeretetteljes nő történetének köszönhetően.
Szívből ajánlom a könyvet azoknak, akik már olvastak az írónőtől, de ez a mű elkerülte figyelmüket, vagy azoknak, akiknek még nem volt szerencséjük J. K. Smith egyik kötetéhez sem! Lehengerlő stílus, páratlan élmény!
Nem tudok nem öt csillagot adni erre a műre! Kikapcsolt, szórakoztatott és Kanadába repített, amit nagyon fontosnak tartok kiemelni. #MendesArmy Egy fejezet tényleg végleg lezárul most, hisz tudtommal nem készül a Walker család köré egy újabb regény, de nem bánom, így volt jó. Köszönöm az élményt!" 5/5
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2019/09/j-k-smith…


Népszerű idézetek

Málnika>!

Túlestünk rajta, legyőztük és megtanultuk tudatosítani magunkban, hogy a múlt az csak múlt, ami már nem okozhat fájdalmat.

315. oldal

BarbyMalik0112 P>!

„A zene nem változik… […] De az rajtuk múlik, hogy táncolunk-e még.”
Karen Kingsbury

213. oldal

BarbyMalik0112 P>!

[…] – Beállíthatsz kora reggel, fikázhatod a lakásom, a melegítőm, vagy amit akarsz, de soha, ismétlem, soha ne nyúlj a kajámhoz!

108. oldal

2 hozzászólás
K_A_Hikari>!

Az egyedüllét nem olyan rossz. Sőt, az ember lehetőséget kap rá, hogy újra megismerje önmagát. Az egyedüllét nem egyenlő a magányossággal, hisz valaki úgyis lehet magányos, hogy rengeteg ember veszi körül. Én nem vagyok magányos, pusztán jelen pillanatban egyedül élek, és bár rohadt szarul érzem magam, talpra fogok állni. Egyedül, önerőből, mert erős vagyok.

227-228. oldal

K_A_Hikari>!

Olyan jó a gyerekeknek, hogy ilyen nyíltan, kertelés nélkül rákérdezhetnek arra, amire kíváncsiak.

59. oldal

janee>!

– Hogy fulladnál bele a kávédba az önelégült képeddel együtt – sziszegtem magyarul, mire Kori majdnem kiköpte a kávéját a röhögéstől.
– Ezt most nem értettem – mondta Paul nyugodtan.
– Megköszönte a kedves vendéglátást – fordított Kori.
– A büdös francot. Kikaparom a szemét, aztán letuszkolom a torkán, hogy megtükrözhesse a saját végbelét. Na ezt hogy fordítod le neki? – dőltem hátra elégedetten, miután komoly activitys tapasztalatomat bevetve előadtam mit szeretnék.
– Sajnálja, hogy szellőztetned kell miattunk. Örül, hogy a szemeidet látta meg először, amikor felébredt. Köszöni a finom reggelit, ami lecsúszva a nyelőcsövünkön megtöltötte üres gyomrunkat. Most viszont ideje felemelni a fenekünket és hazamenni – adta elő a barátnőm fapofával.

36. oldal

zuna19 >!

Egyszer volt, hol nem volt… Itt a vége fuss el véle! Tudjátok, gyerekek, a kettő között nem történt semmi izgi, de azért csak elszaladt ez a pár év.

7 hozzászólás
BarbyMalik0112 P>!

– Jó – ordítottam teli torokból. Úgy éreztem, menten felrobban az agyam, hogy elszakadnak az idegszálaim, hogy végletekig feszített idegsejtjeimmel simán befognám bármelyik rádióadót is.

janee>!

Természetesen szeretem Tomot, de ilyenkor lelki szemeim előtt megjelenik a kép, ahogy arcon csapom egy öntöttvas serpenyővel.

13. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Katarina Mazetti: Pingvinélet
Ruth Olshan: Minden, ami szép
R. J. Palacio: Az igazi csoda
L. Erik Roland: Határok Nélkül
Jesse Andrews: Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni
G. Szabó Judit: A macskát visszafelé simogatják
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek
L. J. Wesley: Brooke