Káosz ​a köbön 74 csillagozás

J. K. Smith: Káosz a köbön

A ​káosz a köbön főszereplője Andi, akit a Szerelem hirdetésre című első J. K. Smith-regényből ismerhettünk meg Kori szókimondó barátnőjeként. Azóta férjez ment Kanadába Tomhoz, és a Walker-farmon éli látszólag boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott vidéki életét.
Paul sikeres ügyvéd. Az ő élete csupa csillogás: fényes karriert tudhat magáénak, drága autókat, luxuslakást és tökéletes testű nőket.
De mi történik, ha mindkét ember életében megkapargatjuk a felszínt? Lehet, hogy Andi házassága valójában elhamarkodott volt, és Tommal nem is közösek a céljaik? Paulnak vajon mire van szüksége ahhoz, hogy lehulljon a szeméről a fátyol, és a hamis csillogást hátrahagyva visszatérjen szülővárosába, hogy ott kezdjen új, tartalmasabb életet?
Ha kíváncsi vagy, mekkora káosz keletkezik abból, ha két ennyire különböző ember találkozik egymással, és a sorsuk egymásba fonódik, akkor feltétlenül olvasd el ezt a könyvet. Külön érdekessége, hogy J. K. Smith első regényéből megismert… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tartalomjegyzék

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150013817
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
328 oldal · ISBN: 9786150013855

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Laskovics Orsolya · Holly Walker · Paul Walker · Ozorai Andrea “Andi”


Kedvencelte 17

Most olvassa 5

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Málnika 
J. K. Smith: Káosz a köbön

”Lehet, hogy másnak aggasztó arra gondolni, hogy megbámulják vagy megszólják az utcán, de ez engem egy cseppet sem érdekel. Ez vagyok én. Miért is kellene másnak látszanom? Miért is játszanám meg magam?”

A magyar írónő ezúttal is hozta a tőle megszokott humoros, olvasmányos stílust. A Szerelem hirdetésre című regényben már nagyon megkedveltem Andi szókimondó karakterét, így nagyon örültem, hogy ezúttal az ő sorsának alakulását követhetjük nyomon. Közben szerencsére Kori boldogságába is betekinthetünk, miközben az álomférfi, Paul kapja egyértelműen a kedvenc szereplő díját a történetben. Kifejezetten pozitív meglepetés volt számomra, hogy az Ismert ismeretlenből Albertfi Lívia (aki egyébként a kedvenc J. K. Smith karakterem eddig) és Thomas Kallio is megjelenik a záró jelenetben. A pergő párbeszédek nagyon olvastatják magukat, bár Andi angoljának folyamatos javítgatása, ami az elején vicces volt, a végére már egy kicsit fárasztóvá vált. Az én ízlésemnek egy kicsit sok volt az erotika, illetve a vicces, a fülledt és a szomorú jelenetek gyors, sajátos keveredése, csupán emiatt vontam le egy csillagot az amúgy szórakoztató regénytől.

>!
zuna19 P
J. K. Smith: Káosz a köbön

Egyik szemem sír a másik nevet. A végén meghatódtam rendesen. Aki olvasta már az tudja, milyen szívet tépő befejezése van. Aki nem, készüljön fel rá!
Annyira imádom J. K. Smith írásmódját.
Barátság, család, szerelem egyvelege, megfelelő mértékben egy kis drámával és humorral. Számomra tényleg tökéletes egyensúlyban tálalva.
Mind a három könyvét olvastam az írónőnek és kijelentem, hogy nagyon nagy kedvencem lett. Már most alig várom, hogy újraolvashassam mindet.
Most egy picit a történetről: A jól ismert Andi végre kapott egy külön love sztorit. Személy szerint én már az első könyvben is Paulnak és neki drukkoltam. De Judit behúzott minket a csőbe és csavart egyet a sztorin. Örülök is, mert így tovább olvashattam a Szerelem hirdetésre szereplőgárdájáról.

1 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
J. K. Smith: Káosz a köbön

Háromszáz oldalnyi nyugalom és én-idő a rohanó mindennapokban. Azt hiszem bátran kijelenthetem most már, hogy amit J. K. Smith ír, én azt előbb-utóbb el fogom olvasni, és ha az írónőnek valaha is megfordul a fejében, hogy abbahagyni az írást, ráküldöm az egész szereplőgárdáját, lovastúl-kutyástúl.
Olyan jól szórakozok a történetein, mint kevés könyv esetében, talán pont azért, mert nem akar bölcsességeket lenyomni a torkomon, és nem él a mostanában divatos klisékkel sem: egyszerűen csak szórakoztat.
Ez egy olyan könyv, ami garantáltan színt visz a szürke hétköznapokba, és megnevettet még a legborúsabb hangulatban is.

Bővebben interjúval: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/10/j-k-smith-k…

6 hozzászólás
>!
Evika82 P
J. K. Smith: Káosz a köbön

Ez valami fergetegesen jó kis könyv volt. :)
Annyira frankó csaj Andi, annyira megszerettem. Imádtam, hogy amikor ideges vagy mérges, akkor nagyarul morog, vagy káromkodik, nagyon jókat bevettem, amikor ezeket olvastam. Megmondom őszintén nem gondoltam volna, hogy Paul-al jó párost fognak alkotni… De szerencsére tévedtem, imádnivalóak voltak együtt. ;)
Ez a könyv humorral, érzelmekkel, szeretettel teli. Imádtam olvasni. Nagyon jól esett a lelkemnek. Most is vigyorogva, elégedett mosollyal az arcomon írom ezt az értékelést.
Az utószó pegig egyenesen megríkatott, nagyon megható volt.
Sok ilyen jól megírt történetet szeretnék még az írónőtől.

2 hozzászólás
>!
Dinah I
J. K. Smith: Káosz a köbön

Ismét nem csalódtam, sőt! Judit olyan stílusban ír, ahogy kevesen, rögtön beszippant a történet, és a végéig nem is ereszt el. Apropó vége, erről majd később.

Andi vagány csajszi, s noha van róla leírás, én inkább úgy képzelem el, mint Alya (Katicabogár és Fekete Macska kalandjai), csak idősebb kiadásban. Abszolút ráillik a személyisége. Végig ő lebegett a szemeim előtt, ahogy haladtam a történettel.
A sztori ott folytatódik, ahol az első véget ért. Mintha mi se történt volna.

Már az elején majd megpukkadtam a nevetéstől, amit – tekintve a frissen műtött hasamat – vissza kellett fognom: nem lett volna szerencsés, ha újra vissza kellett volna vinniük egy kis belső varrásra, mert szétnyílik a kacagástól.

Így rögtön adok is egy első tanácsot: friss műtét után NE, várjatok vele legalább két hetet, amikor már sem köhögéstől, sem tüsszentéstől nem rázkódik a hasatok. (haslekötőt sajnos ilyenkor nem használ).

Szóval, az elejénél tartottam. Pault már akkor megkedveltem, mikor egy szál gatyában állt a csajok előtt. Tudtam, hogy ebből csak jó sülhet ki; tele poénáradattal, és cikis, röhögéstől székről lefordulós jelenetekkel. Nem tévedtem.

Jaj, annyi minden volt a fejemben, mikor letettem a könyvet, most meg szedhetem össze az emlékeimet.

Jó volt visszatérni a Walker-farmra, és újra találkozni a szereplőkkel. Kicsit az emlékük már megfakult, de ahogy haladtam ezzel a könyvvel, úgy idéződtek fel jelenetek az első könyvből. Ami külön pluszpont, hogy remekül bele lett építve a második könyv is (hogy hogyan, azt nem mondom meg, olvasd el te is, és megtudod. ;) ). /jaj, olyan nehéz spoiler mentesen írni, vigyáznom kell, mit gépelek./

Tomot nem sikerült annyira megkedvelnem, és nem csak azért, amit tett vagy nem tett.

A nagy durranás Koriéknál tényleg nem semmi, ahogy az is, ami Paullal történt.

Rengeteg vicces helyzet, sokszor minden a feje tetején áll, igazi káosz uralkodik a szereplők életében, kinél ezért, kinél azért. De nem lenne igazi J. K. Smith-könyv egy-egy váratlan fordulat nélkül, így a sok nevetés mellett azért el is gondolkodunk, elérzékenyülünk, mérgelődünk kicsit.

Az Utószóra nincsenek szavaim, azt el kell olvasni, át kell érezni.

Azt hiszem, akikhez beköltöznek Walkerék (nagyszülőktől unokákig), azoknak nem lesz unalmas életük. Ők sem hibátlanok, de sokan szerintem bármit megadnának, ha ilyen családban élhetnének, vagy legalább a baráti körében tudhatnák őket.

Sokan voltunk/vagyunk vele úgy, hogy még olvasnánk Róluk, de azt hiszem, így kerek egész a történet, és nem csak Andiéké, hanem Líviáé is.

Drága Judit, még sok ilyen könyvet! ;)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150013817
5 hozzászólás
>!
Ella_Steel I
J. K. Smith: Káosz a köbön

Nagyon jó volt újra visszacsöppenni a Walker farmra.
Mindenki nagy kedvencemmé vált.
Andi hihetetlen figura, ahogy felénk mondanánk olyan mi fajtánk. Paul is hamar a szívembe lopta magát.
Kori meg Chris és a sok gyerek, háááát… Eszméletlen.
Köszönöm!

1 hozzászólás
>!
Mimi_Taylor I
J. K. Smith: Káosz a köbön

Kedves Írónő!
Azt mondtad, szükségem lesz papírzsepire. Azt gondoltam, azért, mert sírva fogok röhögni.
A zsepire szükségem volt olvasás közben, többször is. És nem feltétlenül azért, mert annyira nevettem.
Ez a könyv maga a valóság. Imádtam minden sorát… és a vége…!
Ilyen számomra egy tökéletes regény. Szórakoztató, leköti az olvasó figyelmét, minden pillanatában szerethető, az írónő utánozhatatlan humorával megspékelve. A karakterek hétköznapiak és ettől tökéletesek, valódiak. Még sok sok hasonló könyvet kívánok magamnak és olvasótársaimnak! Egyszerűen tökéletes! ❤
(akkor is ezt írtam volna, ha nem ismerlek :) )!!!!
Szívből gratulálok!

2 hozzászólás
>!
genevieve P
J. K. Smith: Káosz a köbön

J.K. Smith-től eddig csupán Ismert ismeretlen történetét volt szerencsém olvasni, de végre kezembe vehettem legújabb könyvét. Körülbelül a feléig fogtam a hasam a röhögéstől. Ha látott volna valaki biztos totál idiótának néz. Aztán nagyon komoly fordulatot vett a történet. Ugyan néhol még megmaradt ez a humoros vonal, de a komolyabb hangvételű részek háttérbe szorították. Tudjátok mit? Így volt tökéletes.

Igazi kikapcsolódás, mely hol- megsirat hol pedig megnevettet. Összességében egy humoros, könnyen olvasható, a végletekig szórakoztató történetet kaptam.

Bővebben itt olvashatsz: https://gcksbookreviewblog.blogspot.com/2018/10/ertekel…

2 hozzászólás
>!
turanett P
J. K. Smith: Káosz a köbön

Imádtam ezt a könyvet! Akkorákat hahotáztam, hogy párom megkérdezte, hogy mit is olvasok, mert őt is érdekelné.
Nagyon megszerettem Andi karakterét.Vicces, felszabadult egyéniség. Az elején sajnáltam, hogy nem tud Tommal zöldágra vergősni. Nem igazán értettem a férfit. Ha nem akart gyereket miért nem mondta. Rossz volt, hogy túl könnyen mondott le Andiról.
Mikor elolvastam a fülszöveget, láttam, hogy lesz egy ügyvéd. Asztán mikor leesett, hogy ki is az az ügyvéd, akkorát csaptam a homlokomra, hogy beleremegett a ház. Nagyon megörültem neki. Az előző részben már nagyon megkedveltem Pault. Iszonyú cuki volt, mikor Andi kegyeiért tepert. A konfliktusuk viszonrt meglepett. Nagyon izgultam, hogy Paul-lal minden rendben legyen. Paul a végén levett a lábamról. Az a lánykérés… Imádtam. Jó volt a régi szereplőkről is olvasni. Korit nagyon szerettem. Kár, hogy többet nem olvaashatok róluk. A szívemhez nőttek.

3 hozzászólás
>!
hovi P
J. K. Smith: Káosz a köbön

Sajnos nem tudom megadni az öt csillagot, mert Anditól egyszerűen világgá tudtam volna menni. Nagyon nem szerettem. Viszont a többi karakterrel nem voltak problémáim. Imádtam, hogy a régi szereplők is visszaköszöntek.
Paul igen összetett személyiség, ami sajnos nem nagyon jött át. Kicsit jobban szerettem volna megismerni a gondolatait: hogy mit miért tesz.
Az utolsó fejezet viszont kicsapta nálam a biztosítékot. Tudom, hogy vehetem úgy, hogy happy end lett a vége, hiszen spoiler , na de akkor is.


Népszerű idézetek

>!
Málnika 

Túlestünk rajta, legyőztük és megtanultuk tudatosítani magunkban, hogy a múlt az csak múlt, ami már nem okozhat fájdalmat.

315. oldal

>!
BarbyMalik0112 P

[…] – Beállíthatsz kora reggel, fikázhatod a lakásom, a melegítőm, vagy amit akarsz, de soha, ismétlem, soha ne nyúlj a kajámhoz!

108. oldal

2 hozzászólás
>!
BarbyMalik0112 P

„A zene nem változik… (…) De az rajtuk múlik, hogy táncolunk-e még.”
Karen Kingsbury

213. oldal

>!
K_A_Hikari

Az egyedüllét nem olyan rossz. Sőt, az ember lehetőséget kap rá, hogy újra megismerje önmagát. Az egyedüllét nem egyenlő a magányossággal, hisz valaki úgyis lehet magányos, hogy rengeteg ember veszi körül. Én nem vagyok magányos, pusztán jelen pillanatban egyedül élek, és bár rohadt szarul érzem magam, talpra fogok állni. Egyedül, önerőből, mert erős vagyok.

227-228. oldal

>!
zuna19 P

Egyszer volt, hol nem volt… Itt a vége fuss el véle! Tudjátok, gyerekek, a kettő között nem történt semmi izgi, de azért csak elszaladt ez a pár év.

7 hozzászólás
>!
K_A_Hikari

Olyan jó a gyerekeknek, hogy ilyen nyíltan, kertelés nélkül rákérdezhetnek arra, amire kíváncsiak.

59. oldal

>!
BarbyMalik0112 P

– Jó – ordítottam teli torokból. Úgy éreztem, menten felrobban az agyam, hogy elszakadnak az idegszálaim, hogy végletekig feszített idegsejtjeimmel simán befognám bármelyik rádióadót is.

>!
janee P

– Hogy fulladnál bele a kávédba az önelégült képeddel együtt – sziszegtem magyarul, mire Kori majdnem kiköpte a kávéját a röhögéstől.
– Ezt most nem értettem – mondta Paul nyugodtan.
– Megköszönte a kedves vendéglátást – fordított Kori.
– A büdös francot. Kikaparom a szemét, aztán letuszkolom a torkán, hogy megtükrözhesse a saját végbelét. Na ezt hogy fordítod le neki? – dőltem hátra elégedetten, miután komoly activitys tapasztalatomat bevetve előadtam mit szeretnék.
– Sajnálja, hogy szellőztetned kell miattunk. Örül, hogy a szemeidet látta meg először, amikor felébredt. Köszöni a finom reggelit, ami lecsúszva a nyelőcsövünkön megtöltötte üres gyomrunkat. Most viszont ideje felemelni a fenekünket és hazamenni – adta elő a barátnőm fapofával.

36. oldal

>!
turanett P

– Meg fogunk halni! – kiáltottam utána, mikor egy kocsi nagyot fékezett a közelemben.
– Csak legyél határozott! – szólt hátra. Ő már átért. Onnan könnyen osztja az észt.
– Határozottan meg fogunk halni! – ordítottam túl a következő hosszú dudaszót.
– Ez a beszéd! – kiáltott vissza lelkesítőén öklével a magasba ütve.
– Kell valami pia – nyögtem ki a szívemre téve a kezem, amikor épségben a járdára léptem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Katarina Mazetti: Pingvinélet
Ruth Olshan: Minden, ami szép
R. J. Palacio: Az igazi csoda
L. Erik Roland: Határok Nélkül
Jesse Andrews: Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni
G. Szabó Judit: A macskát visszafelé simogatják
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek
L. J. Wesley: Brooke