Ismert ​ismeretlen 51 csillagozás

J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Albertfi ​Lívia élete tökéletesnek tűnik. Fiatal kora ellenére egy jól menő étterem tulajdonosa, látszólag mindene megvan: szerető család, egy férfi, akivel éjjelente megosztja az ágyát, nagyszerű alkalmazottak, akik olyanok számára, mintha a második családja lennének. De egyik napról a másikra minden összeomlani látszik körülötte. Líviát megcsalják, szülei házasságában több évtizedes titok bukkan a felszínre, nővére és gyerekei élete pedig veszélybe kerül. Egyetlen dolog tartja a felszínen a lányt, a mások által furcsának talált megrögzöttsége, a sportfüggőség. Beragadt élethelyzetéből egy Ausztrália melletti varázslatos kis szigetre szóló meglepetésút zökkenti ki, ahol egy váratlan találkozás gyökeresen megváltoztatja az életét.

Thomas Kallio híres színész. Nők ezrei rajonganak érte, az egész világon ismerik. Mennyasszonya egy gyönyörű, fiatal modell, a férfi mégis másra vágyik. Egy hirtelen döntés és egy merénylet miatti kényszerpihenő hatására az ő élete is fenekestül… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
410 oldal · ISBN: 9786150013848
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150013800

Kedvencelte 10

Most olvassa 6

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
vikcs P
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

J. K. Smith előző, a Szerelem hirdetésre című könyvével már teljesen megvett magának. Egyszerűen imádtam olvasni, lehengerlő, egyedi stílussal, egyedülálló humorral és hihetetlenül aranyos történettel lépett be a köztudatba. Ezért is nagyon vártam már a következő könyvét, amit most elő is olvashattam, és amiről most írhatok Nektek.

A történet elején a szereplőket ismerhetjük meg. Ez eleinte egy picit kusza volt, hogy ki-kicsoda és hová tartozik, kinek a rokona, de aztán szépen összeáll a kép, és tudjuk követni a szálakat egyesével. Itt nem csak a főszereplők fontosak, hanem a mellékszereplők is elég nagy részt kapnak a könyvben, nekik is vannak problémáik, amikkel szembe kell nézniük. Nagyon tetszett, hogy az írónő komolyabb témákat is beleszőtt az amúgy könnyed, romantikus történetbe, ezzel felhívva a figyelmet az emberek hibáira, tökéletlenségére, valamint a nagyon is reális problémák megoldására. A humor és a romantika sorai között találhatunk nagyon szép gondolatokat és bölcsességeket is az életről és a szerelemről.

Ez egy igazi hollywood-i tündérmese. El tudnék képzelni belőle egy nagyon jó filmet. A könyv hangulata és a borító szépsége elrepített a meleg nyári napokba, a tengerpartra, ahol süt a nap, a víz nyaldossa a homokot a parton, és koktélokat szürcsölgetünk.

A karakterek imádnivalóak és szórakoztatóak. Nagyon szeretem, ahogy az írónő felépíti őket, mindegyikük egy igazi egyéniség, és olyan érzés, mintha ismernénk őket, mintha mi is a családba tartoznánk.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/03/eloolvasas-j-…

>!
Pandalány P
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Humoros, szórakoztató és imádnivaló történet!

Egy, számomra még ismeretlen írónő művét olvasni mindig élmény. Szeretem megismerni a stílusát, a történeteit és a világát. Így történt ez J. K. Smith-szel is. Első regényét eddig nem volt lehetőségem elolvasni. Így rögtön a másodikkal kezdtem! :D Az Ismert ismeretlen története nagyon hamar magába szippantott laza és könnyed stílusával, a szereplők pedig egytől egyig érdekes és sokszor vicces karakternek bizonyultak.
J.K.Smith kiválóan ért hozzá, hogy a könnyed és nehezebb témát hogyan vegyítse a történetben és ne váljon az egész kiszámíthatóvá és sablonossá. Ezt nagyon jónak tartom és kifejezetten izgalmas volt olvasni, hogy vajon hogyan alakul a szereplők sorsa (nemcsak a főszereplőké). A szerelem mellett olyan témákat feszeget a könyv, mint a családon belüli bántalmazás és a hűtlenség. Sajnos mai világunkban ezek mindennapos dolgok és pont ettől válik a könyv hitelessé és valóságossá. A nyaralásos részen kívül igazából minden megtörténhet velünk, végig éreztem, hogy az írónő a realitás talaján maradt és a karakterei hibáikkal együtt váltak igazán elevenné.
Nagyon könnyű volt megszeretni Liv-et, és a többieket is. Szerettem a karakterét, mert egy vagány és erős nő, örök optimista és nem adja fel könnyen, bármiről legyen szó az életben. Körülveszik a barátai, a családja és a munkáját olyan szenvedéllyel csinálja, amire szerintem mindenki vágyik. Saját étterme van 26 évesen, ami miatt iszonyatosan felnézek rá.
Bővebben itt:
http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2018/03/jksmith-ismer…

3 hozzászólás
>!
Lillsz P
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

„Mondanom sem kell, alig várom a következő J. K. Smith regényt! Eddig nem okozott csalódást az írónő, remélem ezután sem fog. Igen a szívemhez nőtt ez a regénye is. Judit is már-már ott van a kedvenc íróim között. Köszönöm az élményt! Az Ismert ismeretlen egy igazi romantikában és eseményekben gazdag olvasmány! Ajánlani tudom mindenkinek, megéri elolvasni, már csak Tom miatt is! ;)” 5/5
Bővebben: https://bookwormsbookshelfs.blogspot.hu/2018/04/j-k-smi…

2 hozzászólás
>!
Niitaa P
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/04/j-k-smith-ismert-…

" Az Ismert ismeretlen egy igazi kis színfolt a szürke hétköznapokban. Tökéletesen ki tudja kapcsolni az olvasót, hogy az ellazulva folytassa a megkezdett munkáját. Jelenleg épp nyelvvizsgára készülök, s a felborzolt idegeimnek igazi balzsamként hatott, mikor olvasási szünetet rendeltem el. Kizökkentett a stresszből, hogy aztán újult erővel folytathassam a tanulást. A legideálisabb olvasási körülmény szabadságon, vízparton, limonádéval a kezünkben teljesülne. Tipikus nyári történet, amit nyaralásra visz magával az ember. Megszerettem Líviát és a többieket. Pontosan azt kaptam tőlük, amire szükségem volt: egy kis könnyed humorral fűszerezett boldogságot, mely igazán feltölt. Sokszor nevettem a képtelen helyzeteken a szereplőkkel vagy azok kárára.
Ha egy könnyed stressz levezetésre, kikapcsolódásra vágysz, akkor bátran vedd elő ezt a vidám könyvet. Kikapcsol, megnyugtat, megmosolyogtat és feltölt. Ismerd meg te is ezt a Képes képtelen történetet."

>!
BarbyMalik0112
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Kész csoda. Imádtam olvasni, minden betűjét. Már az első oldalon magával ragadott, onnantól pedig nem eresztett el. Fordulatokban gazdag, lenyűgöző és izgalmas. Sokszor akár hangosan fel-felnevettem rajta. Szívmelengető regény. A szereplőit az olvasó teljesen a szívébe zárja, alig akarja őket elengedni. Én legalábbis teljesen így voltam vele.

Imádni való, humoros, romantikus.

Azoknak ajánlanám leginkább, akik egy aranyos történetre vágynak, egy kalandos és vidám regényre, amely rabul ejti az olvasóját, és mosolyt csal az arcára. Igazi remekmű.

Bővebb értékelésem a blogomon:
https://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2018/03/j-k-smith-i…

6 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

„– Nem tudhatod, mennyire vagy erős, ha nem tapasztalod meg, milyen felkapaszkodni a gödör fenekéről.”

Fiatalabb koromban rajongtam a Randiztam egy sztárral című filmért, J. K. Smith pedig fogta, és megírta ezt a történetet idősebb, ám még mindig álmodozó olvasóknak.
(…)
J. K. Smith ezúttal se okozott csalódást, ha a romantikát és a humort veszem alapul. Ha kicsit több időm lett volna, biztosan gyorsabban haladok vele, így viszont legalább hosszabban élvezhettem ezt a romantikus lelkemnek jól eső hollywood-i, álomszerű tündérmesét.
Tipikusan nyaralós könyvnek nevezném, amivel kifekszik az ember egy kellemes homokos tengerpartra, és teljesen kizárja a külvilágot.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2018/04/j-k-smith-ism…

2 hozzászólás
>!
Ella_Steel I
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

„Összességében kellemes kikapcsolódást nyújtott, gyönyörű helyszínnel, meseszerű munkatársakkal, mégis hétköznapi problémákkal. Sűrűn mosolyt csalt az arcomra. Élveztem a sorokat, a történetet és nekem is kell egy Tom Kallio. ”

Bővebb értékelés: http://ellasteel.blogspot.hu/2018/05/j-k-smith-ismert-i…

>!
Evika82 P
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Ez nekem bejött. Nagyon jól szórakoztam, jókat mosolyogtam olvasás közben. Tetszik az írónő humora. Bírtam Lívia beszólásait. Szerettem a Tommal közös jeleneteket, imádtam olvasni kettejükről, annyira cukik voltak együtt. Tom pedig egy igazi álompasi.
Hatalmas álmodozó sóhaj!:)
Lívia nagyon szerencsés csajszi. Szuper családja és remek barátai vannak, akik mindig támogatják, mindig mellette állnak.
Szóval remekül szórakoztam. Köszönöm az élményt az írónőnek. :)

1 hozzászólás
>!
adrykacska P
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Olvastam, olvastam, mert a lendület vitt előre, de közben nem akartam, hogy véget érjen ez a tündérmese is.

Egy olyan könyv, amit ilyen gyorsan olvasok végig, csakis ötcsillagos lehet, mint a legjobb szállodák minősítése.

Az írónő neve nálam egybeforrt a humoros tündérmesékkel. A borító mellett sem tudok szó nélkül elmenni, mert vidám színeinek köszönhetően elhozta nekem a várva várt tavaszt.

Bővebben: http://adrykacska.blogspot.hu/2018/04/j-k-smith-ismert-…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
vikcs P

Ha ti ketten egymásnak vagytok teremtve, akkor azt a fiatalembert az ördög is utánad fogja tolni talicskán.

9 hozzászólás
>!
vikcs P

– Nem tudhatod, mennyire vagy erős, ha nem tapasztalod meg, milyen felkapaszkodni a gödör fenekéről.

>!
vikcs P

Lesújtó érzés, ha valakinek életében először törik darabokra a szíve.

>!
BarbyMalik0112 

– Hogy jöttetek össze?
– Csak úgy ott termett mellettem, amikor napoztam – rántotta meg Lívia a vállát. […]
– Bezzeg amikor én napozok, max. fejbe talál egy labda.

3 hozzászólás
>!
vikcs P

A humor és a magabiztosság nagyon fontos.

Kapcsolódó szócikkek: humor · magabiztosság
1 hozzászólás
>!
Pandalány P

Erős lány vagy, de nem kell mindig erősnek lenned.

>!
Pandalány P

– Az osztályon kezelnek összetört szíveket is?

>!
vikcs P

Vannak hullámvölgyek és hullámhegyek, de összességében a szerelem, az valami földöntúli dolog, ha valaki megtalálja a lelke másik felét.


Enciklopédia 4


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Elizabeth Phillips: Mindent a szerelemért
Géczi Zoltán (szerk.): Robin Williams
F. Scott Fitzgerald: Hollywoodi történetek
K. M. Smith: A szerelem ezer arca
Kelly Oram: Cinder és Ella
Sharon Kendrick: Válj el, de nélkülem!
Nora Roberts: Lángoló jég
Jane Porter: Szélesvásznú szerelem
Jackie Collins: Az új nemzedék
Danielle Steel: Eljön az a nap