Ismert ​ismeretlen 156 csillagozás

J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Albertfi ​Lívia élete tökéletesnek tűnik. Fiatal kora ellenére egy jól menő étterem tulajdonosa, látszólag mindene megvan: szerető család, egy férfi, akivel éjjelente megosztja az ágyát, nagyszerű alkalmazottak, akik olyanok számára, mintha a második családja lennének. De egyik napról a másikra minden összeomlani látszik körülötte. Líviát megcsalják, szülei házasságában több évtizedes titok bukkan a felszínre, nővére és gyerekei élete pedig veszélybe kerül. Egyetlen dolog tartja a felszínen a lányt, a mások által furcsának talált megrögzöttsége, a sportfüggőség. Beragadt élethelyzetéből egy Ausztrália melletti varázslatos kis szigetre szóló meglepetésút zökkenti ki, ahol egy váratlan találkozás gyökeresen megváltoztatja az életét.

Thomas Kallio híres színész. Nők ezrei rajonganak érte, az egész világon ismerik. Mennyasszonya egy gyönyörű, fiatal modell, a férfi mégis másra vágyik. Egy hirtelen döntés és egy merénylet miatti kényszerpihenő hatására az ő élete is fenekestül… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150013800
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
408 oldal · ISBN: 9786150013848

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Thomas Kallio · Albertfi Lívia · Albertfiné Katalin (Nana) · Serleg Melinda · Albertfi Károly · Alex · Mónika · Pintér Kornél


Kedvencelte 29

Most olvassa 5

Várólistára tette 91

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
zuna19
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Az a helyzet, hogy az írónő megint nagyszerűt alkotott.
A Szerelem hirdetésre nálam nagy kedvenc lett és boldog vagyok, hogy egy dedikált példányt tudhatok a magaménak belőle.
De most beszéljek egy kicsit inkább az Ismert ismeretlenről.
Maga a történet eszméletlenül megnyerő. Igazából nem is értem, hogy tud J. K. Smith ennyire szerethetően írni, mert számomra kimondhatatlanul felszabadító, hogy végre van kedvenc magyar írónőm. Ez nagy szó hozzáteszem.
Nekem a könyv eleje kicsit döcögve indult a sok apró mozaik miatt. De hát melyik könyv nem ilyen? Szó ami szó, nekem hiányérzetem volt a mellékszereplők kapcsán. Kíváncsi lettem volna sok kis emberkére. Vajon lesz folytatása??? Mert ha igen akkor jöhet a mámor!
Az apró kis bibimet a végre hagytam. Sajnos nekem a 2 két főszereplő nem nyerte el a tetszésemet, ha lehet így fogalmazni. A pontlevonás is csak ezért jár. Számomra nem voltak szimpatikusok és szerethetőek sem így.

2 hozzászólás
>!
vikcs P
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

J. K. Smith előző, a Szerelem hirdetésre című könyvével már teljesen megvett magának. Egyszerűen imádtam olvasni, lehengerlő, egyedi stílussal, egyedülálló humorral és hihetetlenül aranyos történettel lépett be a köztudatba. Ezért is nagyon vártam már a következő könyvét, amit most elő is olvashattam, és amiről most írhatok Nektek.

A történet elején a szereplőket ismerhetjük meg. Ez eleinte egy picit kusza volt, hogy ki-kicsoda és hová tartozik, kinek a rokona, de aztán szépen összeáll a kép, és tudjuk követni a szálakat egyesével. Itt nem csak a főszereplők fontosak, hanem a mellékszereplők is elég nagy részt kapnak a könyvben, nekik is vannak problémáik, amikkel szembe kell nézniük. Nagyon tetszett, hogy az írónő komolyabb témákat is beleszőtt az amúgy könnyed, romantikus történetbe, ezzel felhívva a figyelmet az emberek hibáira, tökéletlenségére, valamint a nagyon is reális problémák megoldására. A humor és a romantika sorai között találhatunk nagyon szép gondolatokat és bölcsességeket is az életről és a szerelemről.

Ez egy igazi hollywood-i tündérmese. El tudnék képzelni belőle egy nagyon jó filmet. A könyv hangulata és a borító szépsége elrepített a meleg nyári napokba, a tengerpartra, ahol süt a nap, a víz nyaldossa a homokot a parton, és koktélokat szürcsölgetünk.

A karakterek imádnivalóak és szórakoztatóak. Nagyon szeretem, ahogy az írónő felépíti őket, mindegyikük egy igazi egyéniség, és olyan érzés, mintha ismernénk őket, mintha mi is a családba tartoznánk.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/03/eloolvasas-j-…

>!
Pandalány P
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Humoros, szórakoztató és imádnivaló történet!

Egy, számomra még ismeretlen írónő művét olvasni mindig élmény. Szeretem megismerni a stílusát, a történeteit és a világát. Így történt ez J. K. Smith-szel is. Első regényét eddig nem volt lehetőségem elolvasni. Így rögtön a másodikkal kezdtem! :D Az Ismert ismeretlen története nagyon hamar magába szippantott laza és könnyed stílusával, a szereplők pedig egytől egyig érdekes és sokszor vicces karakternek bizonyultak.
J.K.Smith kiválóan ért hozzá, hogy a könnyed és nehezebb témát hogyan vegyítse a történetben és ne váljon az egész kiszámíthatóvá és sablonossá. Ezt nagyon jónak tartom és kifejezetten izgalmas volt olvasni, hogy vajon hogyan alakul a szereplők sorsa (nemcsak a főszereplőké). A szerelem mellett olyan témákat feszeget a könyv, mint a családon belüli bántalmazás és a hűtlenség. Sajnos mai világunkban ezek mindennapos dolgok és pont ettől válik a könyv hitelessé és valóságossá. A nyaralásos részen kívül igazából minden megtörténhet velünk, végig éreztem, hogy az írónő a realitás talaján maradt és a karakterei hibáikkal együtt váltak igazán elevenné.
Nagyon könnyű volt megszeretni Liv-et, és a többieket is. Szerettem a karakterét, mert egy vagány és erős nő, örök optimista és nem adja fel könnyen, bármiről legyen szó az életben. Körülveszik a barátai, a családja és a munkáját olyan szenvedéllyel csinálja, amire szerintem mindenki vágyik. Saját étterme van 26 évesen, ami miatt iszonyatosan felnézek rá.
Bővebben itt:
http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2018/03/jksmith-ismer…

3 hozzászólás
>!
Deziréé
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Egy újabb kedvenc. Nem gondoltam volna, hogy tud jobbat írni az írónő az előző könyvétől, mert már az is annyira jó könyv, de ha lehet akkor ez a könyve még jobban tetszett.
A karakterek hihetetlenül jól ki voltak dolgozva és hiába tudtam hogy mi fog történni, mégis nagyon élveztem minden sorát.
Fantasztikus humorérzéke van az alkotónak, annyi nevettem ezen a köteten is. Annyit mosolyogtam Lívián. Micsoda egy csaj. Nagyon jó fej, és a munkatársai is fantasztikusak. Szívesen olvasnám a többi mellékszereplő történetét is, mert nagyon megszerettem az étteremben dolgozókat, tényleg mint egy második család.
Na és a ez a hihetetlen színész… Hűha. Levett a lábamról és ez enyhe kifejezés. Imádtam, ahogyan Líviával csipkelődtek, jókat kacaráztam rajtuk mindig. Új kedvenc párost avattam és természetesen új kedvenc könyvet.
El sem tudom mondani mennyire várom a következő könyvét az írónőnek. Már most tudom, hogy az a történet is hatalmas sikert fog aratni, ahogy eddig minden könyve.

1 hozzászólás
>!
Lillsz P
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

„Mondanom sem kell, alig várom a következő J. K. Smith regényt! Eddig nem okozott csalódást az írónő, remélem ezután sem fog. Igen a szívemhez nőtt ez a regénye is. Judit is már-már ott van a kedvenc íróim között. Köszönöm az élményt! Az Ismert ismeretlen egy igazi romantikában és eseményekben gazdag olvasmány! Ajánlani tudom mindenkinek, megéri elolvasni, már csak Tom miatt is! ;)” 5/5
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2018/04/j-k-smith…

2 hozzászólás
>!
Niitaa P
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/04/j-k-smith-ismert-…

" Az Ismert ismeretlen egy igazi kis színfolt a szürke hétköznapokban. Tökéletesen ki tudja kapcsolni az olvasót, hogy az ellazulva folytassa a megkezdett munkáját. Jelenleg épp nyelvvizsgára készülök, s a felborzolt idegeimnek igazi balzsamként hatott, mikor olvasási szünetet rendeltem el. Kizökkentett a stresszből, hogy aztán újult erővel folytathassam a tanulást. A legideálisabb olvasási körülmény szabadságon, vízparton, limonádéval a kezünkben teljesülne. Tipikus nyári történet, amit nyaralásra visz magával az ember. Megszerettem Líviát és a többieket. Pontosan azt kaptam tőlük, amire szükségem volt: egy kis könnyed humorral fűszerezett boldogságot, mely igazán feltölt. Sokszor nevettem a képtelen helyzeteken a szereplőkkel vagy azok kárára.
Ha egy könnyed stressz levezetésre, kikapcsolódásra vágysz, akkor bátran vedd elő ezt a vidám könyvet. Kikapcsol, megnyugtat, megmosolyogtat és feltölt. Ismerd meg te is ezt a Képes képtelen történetet."

>!
Csakegyolvasólány P
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Fantasztikus volt a történet. Volt benne humor, romantika, titok. Mind a főszereplők, mind pedig az események sorai lenyűgöztek. Egy élmény volt olvasni Lívia és Tom történetét.

Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.com/2018/07/j-k-smith-…
„Az írónő csodálatosan csavarja az események szálait. Amikor az olvasó azt hiszi, hogy minden rendben van, bumm, elbizonytalanít mindenkit. Azonban ezt szeretem a legjobban a könyvben. Nem engedi, hogy unatkozunk az olvasás közben. Az első oldaltól kezdve az utolsóig láthatjuk, hogy egyes karakterek miként élik meg a velük történteket, hiszen a történet több síkon is fut. Nemcsak Lívia és Tom életébe leshetünk bele, hanem a körülöttük lévőkébe is, mint például Marcsi és Károly kapcsolatába, Melcsi gondolataiba, vagy Jessica zűrös életébe.”

Köszönöm a recenziós példányt az írónőnek, @J_K_Smith – nek és az @Álomgyár_Kiadó – nak. :)

2 hozzászólás
>!
Málnika P
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Az írónő első regénye után alig vártam, hogy elolvashassam az Ismert ismeretlent is, ami szerencsére hozta ugyanazt a könnyed, olvasmányos és humoros stílust. A főszereplővel, Líviával könnyen tudtam azonosulni. Az a fajta lány, aki szereti a kiszámíthatóságot, a kontrollt, fix a napirendje, mindent belead a munkájába, de maga köré falakat építve védi a szívét. Nagyon találó a gémkapocs tetoválása, amely nagyszerűen szimbolizálja személyiségét. Ennek ellenére mégis Melcsi és Nana karaktere sziporkázik a történetben, teljesen feldobva azt. Megvallom, az én ízlésemnek kicsit túl sok a Hollywood a Hollywood-ban, de ezért nem vontam le a fél csillagot, mert a két világ összecsiszolódását is ábrázolja, ezzel nem hagyva olvasóját a minden csupa rózsaszín köd és leányálom képzetébe.

1 hozzászólás
>!
Sippancs P
J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Az írónő első regényét nagyon szerettem, ez viszont most sajnos kevésbé tetszett.
Olvasva az értékeléseket, nekem pont az jött be, ami másnak fájó pont, vagyis hogy ennyire sokszereplős, ennyi szálon fut a sztori, egy idő után azonban annyira átment szappanoperába, ami már megfeküdte a gyomromat. Túl sok minden lett beletömörítve ebbe az alig 400 oldalba, és bármennyire is szeretem a tündérmeséket, ez most akkor is sok volt. Emellett pedig a hajamat téptem attól, amikor Líviát Livnek becézte az írónő. Ne már, Magyarországon vagyunk!
Nana beszólásai viszont mindent vittek.


Népszerű idézetek

>!
vikcs P

A humor és a magabiztosság nagyon fontos.

Kapcsolódó szócikkek: humor · magabiztosság
1 hozzászólás
>!
vikcs P

Ha ti ketten egymásnak vagytok teremtve, akkor azt a fiatalembert az ördög is utánad fogja tolni talicskán.

9 hozzászólás
>!
BarbyMalik0112 P

– Hogy jöttetek össze?
– Csak úgy ott termett mellettem, amikor napoztam – rántotta meg Lívia a vállát. […]
– Bezzeg amikor én napozok, max. fejbe talál egy labda.

3 hozzászólás
>!
vikcs P

– Nem tudhatod, mennyire vagy erős, ha nem tapasztalod meg, milyen felkapaszkodni a gödör fenekéről.

>!
Pandalány P

Erős lány vagy, de nem kell mindig erősnek lenned.

>!
vikcs P

Lesújtó érzés, ha valakinek életében először törik darabokra a szíve.


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Elizabeth Phillips: Mindent a szerelemért
K. D. Niki: A sors hullámain
Graeme Simsion: A Rosie projekt
K. M. Smith: A szerelem ezer arca
Vi Keeland: A beosztott
Gail Honeyman: Eleanor Oliphant köszöni, jól van
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Kelly Oram: Cinder és Ella