Ahol ​elkezdődött, ott ér véget 46 csillagozás

J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget

Judit és Ákos nem mindennapi emberek. Őket az izgalom viszi előre, a folytonos készenlét, ezért életük kockáztatásával védenek másokat. Tökéletes barátság az övék, ami túlélt már számtalan nehézséget, egy nap mégis azzal kell szembesülniük, hogy a legnehezebb akadályt a múlt gördíti a lábuk elé, amikor a saját életük a tét.

De a megpróbáltatások néha jót is hozhatnak. Kialakulhat igaz szerelem, mély barátság, szoros kötődés életünk legnehezebb időszakában? Mennyi erő kell, hogy mindent túlélj, és eközben értékes ember, szerelmes nő, hűséges társ, megbízható barát, szerető gyermek maradj?

J. K. Smith, a méltán népszerű írónő ezúttal szereplői végső határait feszegeti a tőle megszokott izgalmas, mély érzelmekkel és humorral teli stílusban. A történet fantasztikus. Olvasd el és éld át ezt a hihetetlen kalandot!

>!
Pyrus, 2020
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155749186

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Szabó Judit


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 42


Kiemelt értékelések

Pati28 P>!
J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget

”Élni, figyelmen kívül hagyva a veszélyt. Élni, pillekönnyű léptekkel. Pusztán csak élni.”

J. K. Smith eddig minden megjelent művét olvastam már, de ez a regény picivel eltér a többitől, hisz itt megjelenik a romantika mellett a krimi szál is.
Nagyon jókat nevettem olvasás közben, Judit és Ákos csipkelődései humorral átitatva igazán szórakoztató volt, de Judit lazasága és vagány karaktere volt az, ami a legjobban tetszett.
A krimi vonal számomra nem okozott nagy meglepetést, hisz itt-ott voltak elhintve morzsák, amiből már lehetett a tettes kilétére következtetni, viszont a miérteket egyelőre nem tudom még magamban hova tenni.
Szerettem olvasni, szinte faltam a sorokat és tökéletes kikapcsolódást nyújtott.
Izgalmakból és fordulatokból nem volt hiány, valamint arra is nagyon jó hangsúlyt fektet a könyv, hogy nem mindig tudhatjuk, kiben is bízhatunk meg igazán.
Egyedül a könyv végénél éreztem azt, mintha hirtelen elvágtak volna valamit, így bízom a folytatásban. :)

turanett P>!
J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget

Ez most nagyon kellett. Remélem, ezzel a pechszériám is megszünik. Eddigi olvadásaim ebben a hónapban (pár könyvet leszámítva), csalódást okoztak. Nem úgy mint ez a könyv! :)
Ha J.K.Smith- nek új könyve jelenik meg, akkor azt nekem feltétlenül el kell olvasni. Nagyon szeretem a stílusát és a humorát.
Ez a könyv merőben más, mind az eddigiek. A krimi szálat nagyon élveztem. Viszont, amilyen izgalmas volt, olyan vicces is. Nagyon szeretem Judit és Ákos civódásait. Volt ám benne adok. kapok.:) Mind a kettő jó humorral lett megáldva. A romantikus szál is remekül illett a történetbe. Izgalmas, vicces és romantikus. Nagyon élveztem. :) Alig várom a következő könyvet :)
spoiler

2 hozzászólás
zuna19>!
J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget

Kicsit érdekes volt krimit olvasni az írónőtől. Nekem ez most nem jött be. De a jó hír, hogy másnak tuti be fog jönni. Ami nekem tetszik az másnak nem szokott és ez így van fordítva is. Így biztos, hogy aki nem szerette eddig az írónőt annak ez tetszeni fog.
Judit és Ákos nekem kicsit unalmasak voltak. Még így is, hogy akció dús környezetben voltak. Vérszegénynek érzem ezt a regényt.
A romantikus szál az tetszett.

Fzsofi4>!
J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget

Azt a mindenit! Olyan könyv az Ahol elkezdődött, ott ér véget, ami a lelkem legmélyéig átjárt. Emberi kapcsolatok sokasága jelenik meg. Értettem az érzelmi elzárkózást Judit részéről. Nagyon is… Vajon megéri esélyt adni? Igen? Nem? Ha esélyt adunk, vállaljuk a rizikót. Ákos kedvencem lett, a munkája ellenére is. Ismét eszembe jututtak érzések, emberek a saját életemből.
Néha el kell fogadnunk a segítséget mástól, bármennyire nem szeretnénk. A „ barátról” egy dolog ugrott be: Légy közel barátaidhoz, még közelebb az ellenségedhez.
Ez a kötet izgalmas, érzéssel teli, meghökkentő. Olvasásra fel! Köszönöm az élményt. :)

Dinah>!
J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget

Teljesen más volt, mint a négy korábbi könyv, de néha kell a változatosság. Azonban kicsit lezáratlannak érzem, és a vége is valahogy gyors. A tettes magyarázata nem győzött meg, vártam, hogy valami még kiderüljon, de nem… Néhol kicsit tündérmese-szerű volt. Mindenesetre lendületesen haladt a történet, így gyorsan elolvastam. :)

Gigich P>!
J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget

Először azt hittem 50 oldal után feladom. Aztán csak elkezdett érdekelni a story. A tettest sejtettem majdnem végig. Nem volt rosz, de jónak sem nevezném. Nagyon nem…

Cat8 P>!
J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget

Kórházi ágyon indul a történet. Barátság burkába bújtatva szerelmes és gyilkos lapul. Utóbbi személye a történet előrehaladásával erősen sejthető. Judit nevelőapja szerintem szörnyen viselkedett. Mivel apává nem csak a biológia tesz, hanem a szeretet és a gondoskodás.
Judit húga, Réka és az ő kisfia viselkedése a gyermekvállalási kedvet veszi el.
A párbeszédeket a szerelmes túltolták, némelyik annyira bugyutácska szóviccekkel spékelt.
A macskával történtek miatt zuhant az értékelésem további fél pontot.

Kósáné_Bajnoczi_Beáta>!
J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget

Hú, ez tényleg másra sikerült, de ide a folytatást ost rögtön, mert olvastam volna tovább Judit és Ákos történetét. (És olyan nincs, hogy Judit és Dénes kapcsolata így marad! ;) )
Nagyon tetszett a krimi szál, bevallom, hogy megfejtettem hamarabb, mint főhőseink. ;)
Azért pedig külön rengeteg pirospont, hogy hatalmas tabu témákat mert az Írónő forszírozni. Kezdve a „zabigyerek” témával, a földön fetrengő négyévessel, akivel a totál kimerült anyja nem tud mit kezdeni, a kapcsolatok mélységével, elvárásokkal…
Egyszóval: köszönöm! Kirángatott a több hónapos nemolvasós (csak gyerekkönyv) korszakomból. ♥️

3 hozzászólás
Viló_Andrea>!
J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget

Ez a történet határozottan más, mint amilyet az írónőtől megszokhattunk. Tele akcióval, izgalommal, feszültséggel.
Sok történetnél már szinte az elején meg tudjuk fejteni, hogy ki a főgonosz vagy, hogy mi lesz a történet csattanója. Ebben a történetben nagyon tetszett, hogy az utolsó oldalakig még csak sejtelmünk sem lehet, hogy vajon ki a tettes. A karakterek szerethetőek, viccesek és esendőek, reális tulajdonságokkal felruházva. A történet végig rettenetesen izgalmas volt, az írónő egy percre sem engedte lankadni a figyelmet. Megfűszerezve, (de nem túlzásba víve) egy kis romantikával, és persze az elmaradhatatlan humorral.
Letehetetlen könyv! ❤

Zsanett>!
J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget

Egy nagyon jó történet humorral, akcióval, izgalommal egy kis romantikával meg fűszerezve. Judit és Ákos karakterét megszerettem.Sokat nevettem olvasás közben, tetszett Judit lazasága. Vitt magával a történet mindig történt valami igaz már a vége előtt kitaláltam, hogy ki a tettes de azért volt amikor elbizonytalanodtam. Olvastam volna még Ákosékról. Teljesen más amit az írónőtől megszokhattunk de nagyon jó lett ez a történet.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Pati28 P>!

Megint egy kemény lecke árán tanultam meg, mennyire nem lehet megbízni sem egy másik emberben, sem a saját érzéseinkben vagy gondolatainkban.

312. oldal

nypiro P>!

Ez vagyok én. Egy nő aki szép lassan darabokra szakad.

Kapcsolódó szócikkek: Szabó Judit
nypiro P>!

Az életünk során sokszor megbántanak bennünket, de a legfájdalmasabb mégis az, ha ezt olyasvalaki teszi, aki ennyire közel áll hozzánk.

nypiro P>!

Szent meggyőződésem, hogy a hullámok halk csobogásának gyógyító hatása van, amit receptre kellene felírni. „Tessék, asszonyom, itt a recept. Hat nap a Balatonnál, de ha a panaszok nem szűnnek, meghosszabbítom az ott-tartózkodását.”

Kapcsolódó szócikkek: Szabó Judit
nypiro P>!

Az ember azt hiszi, ismer valakit, de legtöbbször csak hinni akarja, mert görcsösen kapaszkodik a hitbe.

Kapcsolódó szócikkek: Szabó Judit
Queen001 P>!

Élni, figyelmen kívül hagyva a veszélyt. Élni, pillekönnyű léptekkel. Pusztán csak élni.

218. oldal

nypiro P>!

Én szeretni akarlak. Ez végleges döntés, amin semmi sem változtathat, és ezzel az elhatározással fogok felkelni minden egyes reggel, és ezzel alszom el éjjelente nap nap után.

Kapcsolódó szócikkek: Barabás Ákos · Szabó Judit
Queen001 P>!

– Gyere csak nyugodtan, Prücsök – nyújtom ki felé a kezem, mire odaszalad, és óvatosan hozzám bújik. – Hm, milyen jó az illatod. Valami újfajta, drága parfüm?
– Neeeem – kuncogja. – A homokozóban Lacika a fejemre szórta a homokot.
– Akkor biztos azt érzem, vagy a friss járdaszagot. Nem ment bele a homok a szemedbe?
– De. De amikor megint láttam, jól megdobtam a vödörrel – adja elő hősiesen.

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: homok
Queen001 P>!

– Nem kell semmi az autóból? – sorol be mögém Csabi, míg Fredi és Ákos mellém rendeződnek.
– Mire gondolsz?
– Gránátvető, nyílpuska, pajzs, tampon, ilyesmik. Tudod, a nehezebb napokra ezek jól szoktak jönni.

155. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.
Anne L. Green: Baljós szitakötő
Anne L. Green: Heather vonzásában
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Anita Boza: Édes borzongás
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Fejős Éva: Csak egy tánc