The ​Christmas Pig 33 csillagozás

J. K. Rowling: The Christmas Pig

One boy and his toy are about to change everything…

Jack loves his childhood toy, Dur Pig. DP has always been there for him, through good and bad. Until one Christmas Eve something terrible happens – DP is lost. But Christmas Eve is a night for miracles and lost causes, a night when all things can come to life… even toys. And Jack’s newest toy – the Christmas Pig (DP’s annoying replacement) – has a daring plan: Together they’ll embark on a magical journey to seek something lost, and to save the best friend Jack has ever known…

A heartwarming, page-turning adventure about one child’s love for his most treasured thing, and how far he will go to find it. A tale for the whole family to fall in love with, from one of the world’s greatest storytellers. A gorgeously gifty hardback, with full-colour jacket and featuring 9 black and white spreads and decorative inside art from renowned illustrator, Jim Field.

Eredeti megjelenés éve: 2021

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781444964912 · Illusztrálta: Jim Field
>!
Little, Brown Books, Boston, Massachusetts, 2021
288 oldal · ASIN: B092491CKD · Illusztrálta: Jim Field
>!
Scholastic, New York, 2021
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781338790238 · Illusztrálta: Jim Field

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

kicsi_Coco P>!
J. K. Rowling: The Christmas Pig

Rowling megint csodás világot alkotott, és bár ez inkább gyerekeknek szólt, engem nagyon lekötött ez a mese. Talán még jobban is tetszett, mint az Ickabog. Az illusztrációk is nagyon szépek voltak.

Lahara IP>!
J. K. Rowling: The Christmas Pig

Aranyos. Mást nem nagyon tudnék hozzáfűzni, a célközönség meglehetősen fiatal lehet, de tetszik az elveszett tárgyak „országa”, talán estéről estére felolvasva jó lehet. Nekem az egyfajta zavar, ugyanis sosem szerettem, ha a tárgyak beszélnek, a tárgyak, ne beszéljenek! Plüssállat rendben van, de jegyzettömb, oll, kanál nekem ne beszéljen és ne legyen szeme sem!
Ami még zavaró volt, de ez már személyes, hogy Jack a képeken egy ázsiai kisfiúnak néz ki, pedig elvileg angol.

fruzs_7>!
J. K. Rowling: The Christmas Pig

Nehéz volt eldönteni, hány csillagot adjak a könyvre, 3 és 4 között kellett döntenem. Nem volt annyira kiemelkedő olvasmány, így nem tudok 5 csillagot adni rá, viszont szerettem a történetet. Ami a kevesebb csillag mellett szólt, hogy néha kicsit túlírtnak tartottam, és volt egy ilyen érzésem, hogy: „ajj még mindig itt vagyunk, lépjünk már tovább”. Ezzel szemben voltak olyan részek is, ahol pörgős volt a történet.
Összességében jó kis könyv, nagyon karácsonyi hangulata van, és aranyos.

koviki2>!
J. K. Rowling: The Christmas Pig

Ha Rowling valamilyen fantázia-birodalmat alkot, az biztos, hogy elbűvölő lesz. Karácsony környékén pedig különösen szükség van ezekre a varázslatos történetekre, amikkel újra kicsit gyerekek lehetünk. A játékokról szóló történetek pedig különösen alkalmasak erre off.

Jacknek nem volt könnyű időszaka a történet alatt – sok olyan dolog történik vele, ami egy gyereknek (sőt, felnőttnek) lelki teher lehet. Rowling pedig a rá jellemző módon nagyon jól megmutatja, mennyi minden végigmehet egy ilyen kis testben, teljesen reálisan.

Ha lenne gyerekem, ezt a mesét biztos, együtt olvasnánk és megbeszélnénk. Rengeteg olyan dolog kerül elő benne, amiről beszélni kéne minden gyerekkel.

Near>!
J. K. Rowling: The Christmas Pig

Kezdjük az alapokkal.
Utálom a HP-t.
Még inkább Rowlingot.
De akartam egy karácsonyi történetet és valamiért, minden ellenére, ez jó választásnak tűnt. Kár, hogy elkéstem olyan tizenöt-húsz évvel az olvasást tekintve. Kinőttem én már ezekből. Ahogy láttam a magyar verziónál az értékeléseket, sokan arra panaszkodnak, hogy túl durva, drámai, komor a felütés.
Emlékszem, mikor a HP könyvekkel nyűglődtem, én ott is az első fejezeteket szerettem, amíg el nem jutottunk az iskolába (meg a végét, amikor vissza a valóságba). Itt is ez a helyzet. Az eleje meg a vége tetszett. Nagyon! Gyerek szemszög, gyerek nyelv és mégis ott az a bizonyos második réteg, ami egy harmincas felnőttet is megmarkol és nem ereszt. Nagyon sajnálom, hogy a közepe a kiszámítható-tucat-varázsvilágos-mese lett. Érdekes és jó, csak nekem önmagában már kevés. Félúton elvesztette azt a bizonyos második réteget, ami engem is megragadhatott volna.


Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Haig: A Boy Called Christmas
Holly Webb: Lost in the Snow
Roddy Doyle: Rover Saves Christmas
Alex T. Smith: The Grumpus
Michael Bond: More About Paddington
Tom Fletcher: The Christmasaurus and the Winter Witch
E. T. A. Hoffmann – Alexandre Dumas: Nutcracker and Mouse King / The Tale of the Nutcracker
E. T. A. Hoffmann: The Nutcracker
Judit Berg: Rumini in Hoarfrost Colony
Trenton Lee Stewart: The Mysterious Benedict Society