The ​Secrets of Dumbledore (Fantastic Beasts 3.) 3 csillagozás

The Complete Screenplay
J. K. Rowling – Steve Kloves: The Secrets of Dumbledore

The ​official complete screenplay of Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore by J.K. Rowling & Steve Kloves, accompanied by illuminating behind-the-scenes content and commentary.

Professor Albus Dumbledore knows the powerful Dark wizard Gellert Grindelwald is moving to seize control of the wizarding world. Unable to stop him alone, he entrusts Magizoologist Newt Scamander to lead an intrepid team of wizards, witches, and one brave Muggle baker on a dangerous mission, where they encounter old and new beasts and clash with Grindelwald's growing legion of followers. But with the stakes so high, how long can Dumbledore remain on the sidelines?

The official screenplay of Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is the ultimate companion to the film, and invites readers to explore every scene of the complete script penned by J.K. Rowling & Steve Kloves. Special features include behind-the-scenes content and commentary from David Yates, David Heyman, Jude… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Little, Brown Books, Boston, Massachusetts, 2022
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781408717431
>!
Pottermore, 2022
304 oldal · ASIN: B09WF785D6
>!
Scholastic, New York, 2022
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781338853681

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Göthe Salmander · Theseus Salmander


Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

A_Varázsló>!
J. K. Rowling – Steve Kloves: The Secrets of Dumbledore

Kiváló történet volt!!!

Végre közelebbről is megismerhettem néhány szereplőt (Dumbledore Professzor, Newt, Theseus).
A történet is összeállt. Szerintem minden megfelelően ki lett fejtve (a „klasszikus” mi történt Tinával (Bár Ő nem annyira megragadó személyiség nálam) talán az egyedüli kivétel).
Viszont a cím számomra rejtélyes: Secrets of Dumbledore
Én csak egy titkot éreztem, amire egy nagyon jó fény derült spoiler igazából spoiler. De így inkább az lehetne a cím, hogy A Dumbledore-ok titka. Tehát a spoiler titka ez igazából, nem pedig spoiler.
Vagy igazából a spoiler gondol? Hogy spoiler?
De akkor is, ez így egy titok.

Bárhogy is legyen, kiváló történet volt.
Grindelwald-ot még mindig nagyon kedvelem. S mikor olvastam, mindig Drága-Jó Johnny Depp hangján, s stílusában hallottam. (Még az előzetesben látott jelenetek is Őáltala keltek életre (maximum 3 újraolvasás után). ) ❤
Theseus nekem mindig is szimpatikus volt. Most méginkább azzá vált. S olyan jó érzés volt, hogy végre közelebb kerültek Göthével egymáshoz.❤❤
Úgy érzem, hogy Lally és Theseus kiváló (tökéletes) párt alkotnak. Lehet, hogy egymásra találnak majd. De a színésznő stílusa is megfogott. ❤Akárcsak Callum Turner-ér. :) ❤❤

Jó volt, hogy kiderült végre Ki is Credence valójában. spoiler

Annyira jó volt végre látni Dumbledore Professzor Urat úgy, mint egy élő, hibákat vétő, de azok javításán törekvő embert. Végre nem egy mintakép, egy bálvány, volt, akihez felérni lehetetlen. Talán ezért is lett még inkább a kedvencem. S furcsa mód Jude Law alakítása
hatására, Őrá gondolva, a sorokat olvasva, Ewan McGregor jutott eszembe. Jude Law ily kiváló színész. Talán hasonlítanak, ezért. Nem tudom. De nem zavart. S amikor eszembe jut Jude Law, mint Dumbledore, Ő is eszembe jut.❤

Jude Law Dumbledore alakítása lehet, hogy az első helyre fog kerülni nálam. Most Michael Gambon áll ott. :)

Örültem, hogy kiszelesítették a személyét, s közelibbé hozták hozzám Őt. hogy Aberforth is belekerült aktívan az életébe. Még fontos lesz Ő spoiler.
Szerintem nem volt baj azzal, hogy a történetben a spoiler. Kifejezte, hogy Ő lenne a spoiler S azt is elismerte, hogy spoiler.

S Jacob is hozta a formáját. :) S olyan jó volt látni újra Queenie-t. ❤ Nagyon tetszett a stílus amit ebben a történetben felvet. S annyira boldog voltam, amikor spoiler. Örültem, mikor Bhutan-ban Dumbledore Professzor a szemébe mondta Jacobnak, hogy ne legyen már ennyire önnmagában kételkedő. Szerintem ez adta meg a löketet Neki ahhoz, hogy spoiler. A végén pedig ismét nagyon boldog s meghatott voltam, amikor spoiler.❤

„A végén pedig[…]” h…

…A vége… annyira gyönyörű és megkapó volt. Nem pont spoiler gondolok, bár az is hozzátett. Hanem ahogy meg lett írva. Ahogy David Heyman (talán a könyv legjobb) fejezetnyitó gondolata meg van fogalmazva és aztán ahogy belekavarodunk, akár a szél kavarta hó -hófúvás- , a történet végébe és a Pékségben találjuk magunkat. Kint kavarog a hó, Göthe megérzi Dumbledore Professzor jelenlétét s kimegy hozzá, s beszélgetnek.❤❤❤❤ :"""( (boldogságkönnyek) Annyira varázsos volt. Olyan tökéletes.
De a tetőpont számomra mégis az volt, mikor Jacob azt mondja spoiler, hogy „You are so beautiful.”, (ezzel már ráhangolt, de most jön a tetőpont!!!) s a kép kitekint A Professzor Úrra, aki a buszmegálló padja előtt állva mosolyog, felhúzza kabátja gallérját, s elindul a kavargó hóban egyedül, egyre távolodva, mígnem a hófúvás elfedi Őt a szemünk elől.
Ez annyira tökéletes befejezés volt, s ismerős. Nem tudom miért, vagy honnan, de ismerős, megragadó s érzelmes…felkavaró. S mikor elindult egyedül eszembe jutott, hogy biztosan Gellertre gondol. S hogy mi lesz most. Aztán elhessegeti ezt a gondolatszálat, megtisztítja elméjét, s élvezi a tájat, a hófúvást. Magányában; gondolatait a szélre bízva.

Nem tudom miért, de ez a befejezés nagyon megfogott nem csak Itt, hanem a teljes sorozatban (Belefoglalva Harry történetét). Talán…biztosan… az első helyre került.

spoiler De ez csak talán. Ez is hatott rám az érzés miatt.

Akárhányszor elolvasom (elég gyakran a befejezése óta) ezt a részt a könyvben SZERENCSÉRE (!!!) (*knock on wood*) mindig megragad…eelragad… ez az érzés-gondolat. Ez egy tökéletes befejezés. spoiler

spoiler
Félek kicsit a filmtől. Nem akarom, hogy elvesszenek ezek az érzések, s a hangok-képek. Sem azt, hogy elhalványuljon Johnny Depp mesteri alakítása. (ahogy előadja ezen mondatokat-sorokat s jeleneteket…az elmémben.)

TrabantValto>!
J. K. Rowling – Steve Kloves: The Secrets of Dumbledore

A három könyv közül ez tetszett a legjobban, végig nagyon jó volt olvasni.


Népszerű idézetek

A_Varázsló>!

Newt: You're not swiveling properly. Swivel. Swivel, but delicately.
Theseus: I'm swiveling like you're swiveling, Newt.
Newt: I don't believe you are.

154. oldal - in the Erkstag prison (Little, Brown Books, 2022)

Kapcsolódó szócikkek: Göthe Salmander · Theseus Salmander

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: What Really Happened in Peru
Sarah J. Maas: Queen of Shadows
Christopher Paolini: Eldest
Victoria Aveyard: Realm Breaker
Rick Riordan: The House of Hades
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White
Michelle Harrison: A Pinch of Magic
Lucy Strange: Sisters of the Lost Marsh
Neil Gaiman: Stardust
Kendare Blake: Girl of Nightmares