Dumbledore ​titkai (Legendás állatok 3.) 75 csillagozás

A teljes forgatókönyv
J. K. Rowling – Steve Kloves: Dumbledore titkai

Dumbledore ​professzor tudja, hogy Gellert Grindelwald át akarja venni a hatalmat a varázsvilág fölött. Azt is tudja, hogy egyedül nem képes megállítani a nagy erejű sötét varázslót, ezért veszélyes küldetéssel bízza meg Göthe Salmander magizoológust és annak varázslókból, boszorkányokból, valamint egy bátor mugli cukrászból álló rettenthetetlen csapatát. A különítménynek számos kalandban lesz része, régi és új varázslényekkel találkoznak, és összecsapnak Grindelwald híveinek egyre népesebb seregével. De amikor ilyen nagy a tét, meddig maradhat Dumbledore a háttérben?

Drámai párviadalok, elbűvölő legendás lények és mágia minden mennyiségben! A Legendás állatok: Dumbledore titkai újabb nagyszabású varázskaland a javából.

A film hivatalos forgatókönyvében nemcsak J.K. Rowling és Steve Kloves szövegét olvashatjuk, hanem bepillantást nyerhetünk a kulisszák mögé is: jelmeztervek, számítógépes helyszín- és grafikai tervek, valamint színészek és stábtagok… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Animus, Budapest, 2022
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636140656 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Albus Dumbledore · Göthe Salmander · Jacob Kowalski · Theseus Salmander


Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 143

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kriszta_89 P>!
J. K. Rowling – Steve Kloves: Dumbledore titkai

Fél csillagot muszáj volt levonnom, mert nem értem a koncepciót, ahogy ezt a könyvet megalkották, min egy könyvsorozat részét. Önmagában a borító szép és jó, tetszik. No de semmilyen szinten nem passzol a sorozatból megjelent első két borítójához, de nemhogy csak a borító külleme nem passzol de még méretre is nagyobb…. ezért most morcos vagyok nem picit…
Beltartalomra megvett ez is, mint az első két rész. Újdonságot nem tartalmazott számomra, mivel a filmet láttam. A forgatókönyves stílus nekem továbbra is tetszik. Illetve ebben a részben különösen tetszettek a kép megjelenítések és a kis szösszenetek a színeszektől/alkotóktól.

Ferger_Jolcsi P>!
J. K. Rowling – Steve Kloves: Dumbledore titkai

Mindig izgatottan várom egy-egy újabb, Harry Potter világában játszódó kötet olvasását, úgyhogy ezúttal sem volt ez másképp. Tekintve, hogy a filmet már láttam, mikor a mozikban adták, sok új dolgot nem tudott nyújtani nekem a forgatókönyv, de nagyon jó érzés volt elmélyedni kicsit a kötetben és visszaidézni a filmben történteket. Dumbledore titkait szinte mindenki tudhatta előre, aki figyelemmel kísérte az utóbbi évek „varázsvilágbeli” híreit, úgyhogy egyik sem ért meglepetésként engem sem.
Egyedül azt sajnálom, hogy ez a kötet teljesen elüt a két előző résztől, mind a borítója, mind a nagysága teljesen más, de ezt leszámítva szerintem ennek a kötetnek is gyönyörű lett a borítója. Kíváncsi vagyok, hogy a következő részt milyen borítóval és milyen méretben fogják majd kiadni.
Bővebben: link

kratas P>!
J. K. Rowling – Steve Kloves: Dumbledore titkai

A filmet még nem láttam, de mondjuk most így annyira nem is érzem a késztetést, hogy megnézzem.
A könyvben pedig nekem idegesítő volt a rengeteg kétoldalas kép (és én értem, hogy ez látványterv, de ha LÁTVÁNYra utazom, akkor a filmet fogom nézni és nem a „könyvet” olvasni, ráadásul ugyanarról a helyszínről több is és annyi különbséggel, hogy na, most arrébb megyünk két lépést.. mehhh) és az állandó közbepofázások is – a szereplők-készítők részéről – zavaróan megtörték a történet menetét.

Zsuzsanna_Makai>!
J. K. Rowling – Steve Kloves: Dumbledore titkai

„Ki fog most szeretni, Dumbledore?”
Kicsit sajnálom, h spoiler nem fogom megnézni a filmet, mert a könyv nagyon tetszett, nagyon szerettem!
A csi-lin-re kifejezetten kíváncsi lennék, hogy oldották meg.
Jacob, sóhaj, hát nem cuki, h egy mágikus világban, varázslókkal, varázslényekkel körülvéve, tud egy mugli, egy varázstalan a kedvenc lenni.

Nikymeria P>!
J. K. Rowling – Steve Kloves: Dumbledore titkai

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Várom a folytatást!
Egyetlen dologgal nem tudok kiegyezeni. Hogy ez miért nem regényként született meg???

6 hozzászólás
theodora>!
J. K. Rowling – Steve Kloves: Dumbledore titkai

Nem volt kérdés, hogy az előző két rész után ezt is megvegyem. Nem is húztam az időt, pénteken átvettem a könyvet – tegnap este pedig együltő helyemben olvastam el!
A kötet tele van illusztrációkkal: karakterrajzokkal, jelmeztervekkel ill. az egyes helyszínek számítógépes látványterveivel. A fejezeteket a fő színészek és néhány készítő kommentárjai egészítik ki. A tartalmát tekintve nekem most ez a rész tetszett a legjobban a hozzáadott új információk miatt.
A tartalmát tekintve nekem most ez a rész tetszett a legjobban a hozzáadott új információk miatt.
Bővebben a blogon! ;)

Nessie1226 P>!
J. K. Rowling – Steve Kloves: Dumbledore titkai

A Legendás állatokból készült filmekkel elég vegyes a kapcsolatom, az elsőt inkább mesésnek éreztem, a második alig hagyott bennem bármi nyomot, a Dumbledore titkai viszont kifejezetten tetszett, végig lekötött, látványos volt és a történetet is érdekesebbnek találtam, mint eddig. Mivel az eddigi forgatókönyveket is beszereztem, ezért a legújabb megjelenését is vártam, bár kicsit sajnáltam, hogy filmes borítót kapott és nincs összhangban a többivel. Ennek ellenére ez a kiadás is gyönyörű, főleg a beltartalom varázsolt el, tetszett, hogy ezúttal mindenféle extrával, illusztrációkkal, látványtervekkel, körözési plakátokkal és újságcikkek terveivel, illetve a színészek és a rendező mejegyzéseivel egészítették ki a kötetet. Magáról a történetről nem tudok sok újdonságot elmondani, hiszen egy forgatókönyvről van szó, tehát pontosan a filmbeli jelenetek elevenednek meg a szemünk előtt, viszont most először képkockáról képkockára fel tudtam idézni az egészet, a korábbi kiadásoknál nem emlékeztem a filmekre ennyire élesen, ebből is látszik, hogy ez jobban tetszett, valahogy érhetőbb és kerekebb volt a cselekménye. :) A karaktereket is nagyon szeretem, Jacob, Göthe és persze Dumbledore még mindig kedvencek, a varázslények pedig, a csin-linnel kiegészítve lenyűgözőek. Most éreztem azt először, hogy szeretném újra megnézni a filmet, korábban erre sem éreztem annyira késztetést, de biztos sort fogok rá keríteni.

Vandaboszi P>!
J. K. Rowling – Steve Kloves: Dumbledore titkai

A Legendás állatok filmek első két részét nagyon szeretem, de a harmadik résznél amikor Grindelwald színészcseréje történt egy kicsit elvesztettek… A varázsvilágban mindig imádok elmerülni és most az a furcsaság történt, hogy a forgatókönyv jobban tetszett, mint a film. A filmes borító gyönyörű és egyáltalán nem zavar, hogy eltér az első két rész borítójától. A könyvben lévő illusztrációk elképesztően feldobják a forgatókönyvet és imádtam az egészet úgy ahogy van. Annyira szuper lenne, ha valami csoda folytán az egész Legendás állatok sztoriból kikerekedne egy vaskos regény :D , szerintem sokan örülnének neki :) !

Könyvtolvaj_96>!
J. K. Rowling – Steve Kloves: Dumbledore titkai

Nem is tudtam igazán mennyire szeretném ezt a könyvet, míg a könyvesboltban bele nem tudtam lapozni, és el nem csábított engem a kötet.

Külalakilag nem követi a borító az első két könyvet (nekem csak az első van meg ezen kívül), de nekem ez a borító annyira tetszik, hogy nem is bánom. De a belseje vett meg főleg, hiszen vannak benne illusztrációk, számítógépes látványtervek, valamint a forgatókönyves szövegek közé be vannak tűzdelve színészek/készítők gondolatai is az adott karakterről/eseményről/helyszínről. Ez igazán színesség teszi a könyvet, úgy is, hogy amúgy fekete-fehér.

A történet, mint említettem és közismert, forgatókönyv forma, hiszen a filmből „készült”, de nem volt számomra zavaró, meg lehetett érteni a történetet (a filmet nem láttam). Nem egy Harry Potter, közelről sem, de kaptunk egy kis mágiát, ami kiszínezi szürke mugli világunkat.

Ingryd>!
J. K. Rowling – Steve Kloves: Dumbledore titkai

A filmet korábban láttam, a könyvet jóval később kezdtem olvasni, kicsit tartottam tőle, hogy fog tetszeni. Igazából a történettel semmi gondom, hozza a megszokott színvonalat. Viszont a kiadás, ahogy korábban előttem is sokan jelezték, nem lett a „legszebb”, ha a sorozat egészét nézzük. Sokkal magasabb a kötet a többihez képest és sajnos a filmes borító is megszakítja a korábbi stílust. :(


Népszerű idézetek

BlueDeath IP>!

Történelmi nap. Eddig minden előtte volt, most már minden utána lesz. Furcsa, hogy a nagy napok nem tűnnek nagynak, mikor átéljük őket.

275. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore
BlueDeath IP>!

Tagadhatatlanul cuki kis állat.

Göthe nincs elbűvölve tőle. Miközben figyeli, megjelenik még egy mantikórbébi, majd még egy és még egy… Az egyik felnéz Göthére és kivicsorítja a FOGAIT. Nem cuki.

155. oldal

AnitaZoé P>!

GÖTHE
Szép lassan… Nem jó, ahogyan riszálsz.
Riszálj… riszálj, de ne hevesen.

THESEUS
Pont úgy riszálok, ahogyan te.

GÖTHE
Attól tartok, nem.

164. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Göthe Salmander · Theseus Salmander
BlueDeath IP>!

Megjegyzem, az „itt a piros, hol a piros”-ba még senki nem halt bele.

211. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacob Kowalski
D_Sandra P>!

Ismerjük a mondást: egy könyvvel bejárhatjuk az egész világot, csak ki kell nyitni hozzá.

D_Sandra P>!

A veszélyes kor veszélyes embereket szül.

Anne_White>!

Úgy gondolom, hogy fontos üzenetet közvetít: mind követünk el hibákat életünk során, de helyzetünktől függetlenül el kell ismernünk ezeket, tanulnunk kell belőlük, és tovább kell lépnünk.

boglarkabooks>!

Úgy gondolom, a Roxfort az a hely, ahol Dumbledore a leginkább otthon érzi magát. Az iskola menedék számára a világ elől.

182. oldal

rencsi0325>!

Göthe nem társasági ember. Szeretett állatai között sokkal jobban érzi magát. Nem az a típus, aki könnyen betagozódik a rendszerbe.

160-ik oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Árnyak ura
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Csóti Lili: Hetedvérig
Danielle Paige – Kass Morgan: A hollók
Tracy Wolff: Sóvárgás
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Rainbow Rowell: Csak így tovább