The ​Prequel (Harry Potter 0,5) 37 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter – The Prequel

The Harry Potter Prequel is an 800-word story written by J. K. Rowling, and was published online on June 11th, 2008. Set three years before the birth of Harry Potter, the story recounts an adventure had by Sirius Black and James Potter.

J.K. Rowling announced on May 28, 2008 that she was writing a prequel story for English PEN, the writers' association, and the Dyslexia Society. The story, handwritten on a card, would then be auctioned off alongside similar cards from other authors on June 11th, 2008, with the proceeds going to charity. A book of facsimiles was published in August 2008, allowing fans to own and read the story. As of 2009 the story is no longer officially available online.

The story was one of three Harry Potter writing projects undertaken by Rowling after the publication of the final book, along with The Tales of Beedle the Bard and a yet-to-be-published Harry Potter Encyclopedia project.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Books, 2008
4 oldal · ISBN: 9781156923443

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
J. K. Rowling: Harry Potter – The Prequel

4 oldal?! Mi ez? Olyan kár, hogy Rowling nem írt előzmény novellát James, Sirius és Lupin életéről. Pedig olyan jó lett volna *-* Abban reménykedek, hogy ha könyvet nem is, de sorozatot/filmet egyszer kapunk.

gab001 P>!
J. K. Rowling: Harry Potter – The Prequel

Egy kis szösszenet régről, amikor még Harry apja és keresztapja együtt motoroztak. Ennél nem több, de nem is kevesebb. Lehetne hosszabb vagy még több ilyen kis novella, szívesen olvasgatnám őket. Kellemes kiegészítés, bár nem tudunk meg belőle többet. Egy mosolynyi kikapcsolódás.

>!
Books, 2008
4 oldal · ISBN: 9781156923443
FélszipókásŐsmoly >!
J. K. Rowling: Harry Potter – The Prequel

Történt egyszer, hogy J. K. Rowling 2008-ban írt egy 800-szavas (nagy betűmérettel szedve kb. 3 oldal), cím nélküli szösszenetet egy jótékonysági árverésre (25000 angol fontot kapott érte). A kamasz Sirius Blacket és James Pottert szerepelteti egy rövid „akciójelenetben” (spoiler). Szépen megírt mókás jelenet, de kissé sefüle-sefarka, alig több egy rajongói fogalmazásnál – kivéve a szerző személyét.

hofeherke11 P>!
J. K. Rowling: Harry Potter – The Prequel

Nem tudom milyen értékelést lehetne írni egy 4 oldalas szösszenetről. Jó volt, jó volt, de 4 oldal az szinte semmi. Nagyon örülnék, ha esetleg az írónő megírna egy rendes előzménykötetet a tekergőkről, szívesen olvasnám. Ez alapján a pár oldal alapján biztosan vicces és izgalmas lenne James és Sirius (és Lupin) fiatal koráról szóló történet.

Babó_Buca P>!
J. K. Rowling: Harry Potter – The Prequel

Ez inkább egy ujjgyakorlat, mint teljes értékű novella a Tekergők szereplőivel. Belőlük mindenki többet szeretne, de eddig az írónő nem hajlott meg a nyomás alatt.

https://egy-lany-blogja.blogspot.com/2021/03/pottermore…

Noryyy>!
J. K. Rowling: Harry Potter – The Prequel

Igen, levontam egy teljes csillagot azért, mert nem lett hosszabb. Pedig annak kéne lennie. Nem kimondottan vagyok oda a mostani HP-s dolgokért (nem, nem utálom egyiket sem, de egyszerűen nincs meg bennük a varázs), de ez nagyon cuki volt. James és Sirius is imádnivaló volt benne *-*. Simán megérte ezt a majdnem 10 percet, amit rááldoztam XD

RZednik>!
J. K. Rowling: Harry Potter – The Prequel

A tekergők története terjedelmesebb (akár többkötetnyi) kifejtésért kiált! ;)

BeetheBlessed>!
J. K. Rowling: Harry Potter – The Prequel

Áááááááá, akarom őket sokkal, de sokkal tovább, akár egy újabb 7 kötetes sorozat alakjában <3

2 hozzászólás
tees06>!
J. K. Rowling: Harry Potter – The Prequel

Nehéz írni erről a novelláról, mert kicsit félrevezető az előzmény szócska miatt. Tetszett, mert vicces sztori volt, de nagyon rövid. Ezért sem neveznèm előzménynek, illetve nem is sok köze van a későbbi törtènèsekhez. Sirius és James egy kalandja, ami elég rövid volt. Szórakoztató, de körülbelül mire belejönnèk, már vége is. Novellának kitűnő, de előzménynek nem. Ahogy a szerző is írta, ez csak szórakozás volt. :)


Népszerű idézetek

mrsp>!

“Don’t get smart – you two are in a heap of trouble!” snarled Anderson. “Names!”
“Names?” repeated the long-haired driver. “Er — well, let’s see. There’s Wilberforce . . . Bathsheba . . . Elvendork . . .”
“And what’s nice about that one is, you can use it for a boy or a girl,” said the boy in glasses.
“Oh, our names, did you mean?” asked the first, as Anderson spluttered with rage. “You should’ve said! This here is James Potter, and I’m Sirius Black!”
“Things’ll be seriously black for you in a minute, you cheeky little —”

>!

“Yeah, nice meeting you!” said James. “And don’t forget: Elvendork! It’s unisex!”

mrsp>!

The speeding motorcycle took the sharp corner so fast in the darkness that both policemen in the pursuing car shouted “Whoa!”

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Terry Pratchett: Truckers
Neil Gaiman: Neverwhere
Joss Stirling: Finding Sky
J. R. R. Tolkien: The Lord of the Rings
Mark Lawrence: Emperor of Thorns
Kelley Armstrong: Otherworld Nights
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Rogues
Neil Gaiman – Fábio Moon – Gabriel Bá: How To Talk To Girls At Parties
Neil Gaiman: Trigger Warning
Neil Gaiman: Fragile Things